Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Έγκλημα στη Μεσαρά: Ισόβια κάθειρξη στον 27χρονο Ρουμάνο για τη δολοφονία του 39χρονου κτηνοτρόφου.....«Καταπέλτης» ο αστυνομικός

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Κατάθεση-κλειδί από τον αστυνομικό που συμμετείχε τόσο στις έρευνες όσο και στις συλλήψεις για την υπόθεση

Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον 27χρονο Ρουμάνο, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου για τη δολοφονία του 39χρονου κτηνοτρόφου Νίκου Μπιτσακάκη τον Αύγουστο του 2021 στο Πετροκεφάλι στη Μεσαρά.

Επίσης, με συντριπτική πλειοψηφία 6-1 (μειοψήφησε η πρόεδρος) κηρύχθηκε αθώος ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο 32χρονος Ρουμάνος που αντιμετώπιζε την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ανθρωποκτονία. Μάλιστα, για την αθώωσή του, ο συνήγορος του εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του.

Από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, ο δικηγόρος εξέφρασε την ικανοποίηση του ως προς την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που επιβλήθηκε στον βασικό κατηγορούμενο ενώ έκανε γνωστό ότι ως προς το δεύτερο κατηγορούμενο που αθωώθηκε θα υποβάλουν αίτημα για να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης αυτής, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, η εισαγγελική πρόταση πρότεινε την ενοχή και των δύο Ρουμάνων.


Σημειώνεται πως η δίκη ξεκίνησε σήμερα και στο εδώλιο κάθισαν δύο Ρουμάνοι, ένας 28χρονος και ένας 32χρονος. Ο πρώτος, ο οποίος δούλευε στα ζώα του θύματος και διέμενε σε ένα παλιό παράπηγμα δίπλα στην κατοικία του Λαέρτη, ήταν αντιμέτωπος με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ο δεύτερος για συνέργεια επειδή φέρεται να δάνεισε στον συμπατριώτη του το φονικό όπλο.

Ωστόσο περίπου στις 11.00 το πρωί το Δικαστήριο διέκοψε, καθώς δεν εμφανίστηκαν δύο μάρτυρες των οποίων η κατάθεση θεωρείται καίρια. Επρόκειτο να καταθέσουν για τον δεύτερο Ρουμάνο που κατηγορείται για συνέργεια. Το Δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφασίσει αν θα ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων ή αν θα συνεχίσει την ακροαματική διαδικασία.

«Καταπέλτης» ο αστυνομικός

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση αστυνομικού της Ασφάλειας, που συμμετείχε τόσο στις έρευνες όσο και στις συλλήψεις για την υπόθεση. Ο αστυνομικός δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την έδρα και ήταν «καταπέλτης» για τον βασικό κατηγορούμενο.

Ο αστυνομικός ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις Αρχές και ως προς το πώς έγινε η δολοφονία και επιχειρώντας να στρέψει τις υποψίες σε ντόπιο επιχειρηματία. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας και ο Ρουμάνος εξετάστηκαν κατ' αντιπαράσταση, με τον επιχειρηματία να έχει ισχυρότατο άλλοθι. Ο Ρουμάνος τότε, άρχισε να τα «μασάει»,  καταλήγοντας να ομολογεί την πράξη του.

Ο αστυνομικός ανέφερε επίσης, στην Έδρα ότι ο 27χρονος έχει κάνει φυλακή στο παρελθόν για ληστεία σε βάρος οικογένειας στη Μεσαρά για... 6 ευρώ!

Όσο για τον συγκατηγορούμενο του 27χρονου, ο αστυνομικός εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν ενεπλάκη τυχαία καθώς αν δεν είχε σχέση, ο δράστης θα μπορούσε να αναφέρει ως συνεργό, ένα οποιοδήποτε πρόσωπο, αόριστα.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου