Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Προφυλακίζονται οι τρεις 15χ ρονοι για τον ομαδικό βι α σμό αν ήλικου συμμαθητή τους...Άλλοι δύο θα απολογηθούν την Τρίτη ...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Άλλοι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι για τις φρικτές πράξεις θα απολογηθούν την Τρίτη - Ο 6ος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους επειδή δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος

Την προφυλάκιση των τριών εκ των έξι ανήλικων που ομολόγησαν ότι βίασαν και κακοποίησαν το 15χρονο μαθητή από το Ίλιον διέταξε η Ανακρίτρια Ανηλίκων μετά την απολογία τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό σε βάρος του συνομηλίκου τους και άλλες βαριές κατηγορίες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον της Ανακρίτριας Ανηλίκων για να απολογηθούν για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στην ελληνική κοινωνία.  Ο τέταρτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καθώς δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη. Οι όροι αυτοί ορίστηκαν σε υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του, καθώς και σε παρακολούθηση από κοινωνικό λειτουργό. 

Οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν νέα προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, η οποία τους δόθηκε καθώς συναίνεσαν στην κράτηση τους κατά μία επιπλέον ημέρα από αυτήν που λήγει το όριο για την παραμονή υπό κράτηση χωρίς απολογία.


Κατά την απολογία τους οι τρεις προφυλακισθένες ανήλικοι, στους οποίους έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, βιασμού κατ’ εξακολούθηση, κατοχής ναρκωτικών και πορνογραφίας ανηλίκων, φέρονται να παραδέχτηκαν εν μέρεις τις πράξεις τους, αλλά και να είπαν πως ό,τι έγινε ήταν στο πλαίσιο «παιχνιδιού» με «εναλλαγή ρόλων».

«Δεν τον βίασα. Όλοι συμμετείχαμε στις πράξεις. Πειραματιζόμασταν ερωτικά. Ο ένας το έκανε στον άλλο. Αμέσως πριν και αμέσως μετά τη σκηνή που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο... είχε κάνει το ίδιο σε εμένα», φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ο ένας κατηγορούμενος, ενώ ο δεύτερος κατέθεσε πως τη δεύτερη φορά έσβησε αμέσως το βίντεο που είχε τραβήξει.

«Αρνούμαι την πράξη του βιασμού. Δεν τον έχω αγγίξει. Δύο φίλοι μου με έπεισαν να τραβήξω βίντεο και μετά τους το έδωσα. Δε γνωρίζω τι το έκαναν από εκεί και πέρα. Τη δεύτερη φορά που κατέγραψα την πράξη, το έσβησα κατευθείαν».

Πώς αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης

Αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες από τον εφιάλτη που έζησε ο 15χρονος από το Ίλιον στα χέρια της συμμορίας των οκτώ συμμαθητών του, οι οποίοι επί ένα μήνα τον βίαζαν και τον κακοποιούσαν. Τα βασανιστήρια που υπέστη το παιδί από τις αρχές του Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου αποκαλύφθηκαν την περασμένη Παρασκευή. Ο πατέρας του ανήλικου πήγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και κατήγγειλε πως την 1η Δεκεμβρίου ο γιος του έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού απο συνομήλικούς του μέσα σε ένα σπίτι στο Ίλιον κατονομάζοντας μάλιστα τους δράστες.

Στη συνέχεια, ο 15χρονος κατέθεσε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ίλιου και της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ενώ του χορηγήθηκε υπηρεσιακό σημείωμα για εξέταση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Το θύμα περιέγραψε πως οι οχτώ μαθητές λυκείου τον βίασαν κατ' εξακολούθηση χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα ενώ, όπως αποκάλυψε, κατέγραψαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στην κατάθεση των 22 σελίδων προς τους αστυνομικούς του Ανηλίκων, ο 15χρονος αναφέρει ακόμη πως η συμμορία των οχτώ τις επόμενες ημέρες των βιασμών του μιλούσαν υποτιμητικά, τον έβριζαν και έστελναν τα βίντεο της φρίκης σε άλλους μαθητές του σχολείου. Όλο αυτό το διάστημα, το παιδί δίσταζε να μιλήσει καθώς η συμμορία του ασκούσε ενα ασφυκτικό bullying και τον απειλούσε για να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Ωστόσο, ο 15χρονος έσπασε τη σιωπή του και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη έξι εκ των δραστών οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης. Δύο ακόμη συμμετέχοντες στους ομαδικούς βιασμούς έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Όλοι τους κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, βιασμό κατ’εξακολούθηση, κατοχή ναρκωτικών και πορνογραφία ανηλίκων, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαραίνουν και τέσσερις μαθήτριες, η μία εκ των οποίων είναι ηλικίας 14 ετών.

Το θύμα καθώς και τρία μέλη της συμμορίας είναι μαθητές Α Λυκείου σε ΕΠΑΛ του Ίλιου, ένας άλλος είναι μαθητής σε Γενικό Λύκειο της περιοχής ενώ οι υπόλοιποι φοιτούν σε Λύκειο της Πετρούπολης.

Παράλληλα, από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε πως οι βιασμοί έγιναν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι επί της οδού Μυλοποτάμου στο Ίλιον

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου