Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Μελβούρνη: Η Ομογένεια τίμησε την 25η Μαρτίου με μια μεγαλειώδη παρέλαση στο Lakeside Stadium....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Μελβούρνη: Η Ελληνική Ομογένεια της Βικτώριας, στην Αυστραλία, τίμησε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκίνηση τους Ήρωες του Αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία, με αφορμή τη φετινή Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η ελληνική παροικία της Μελβούρνης ενθυμούμενη τις ρίζες της τίμησε τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, θέλοντας να διδάξει στα παιδιά το ελληνικό φρόνιμα.

Συγκεκριμένα, η  Ελληνική Ομογένεια της Βικτώριας τίμησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια τους Ήρωες του Αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία, με αφορμή τη φετινή Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι επίσημοι εορτασμοί της Επετείου στην «ελληνοπρεπέστατη» Μελβούρνη ξεκίνησαν το Σάββατο, 18 Μαρτίου, με την τέλεση τρισάγιου υπέρ των αγωνιστών και ηρώων του 1821, στο Μνημείο Πεσόντων Shrine of Remembrance. Παρόντες στην τελετή, η οποία ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων, ήταν εκπρόσωποι των πολιτικών και προξενικών αρχών, και των ομογενειακών οργανώσεων της Βικτώριας.


Οι επετειακές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και κορυφώθηκαν σήμερα, Κυριακή, με την εντυπωσιακή παρέλαση σχολείων και ομογενειακών σωματείων στο κατάμεστο Lakeside Stadium (γήπεδο της Ελλάς Μελβούρνης) στο προάστειο του Albert Park της Μελβούρνης.

Στο Lakeside Stadium, επικράτησε ενθουσιώδης ατμόσφαιρα και χιλιάδες ομογενείς καμάρωσαν και καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες στην παρέλαση, ιδίως τη νέα γενιά της Ομογένειας.

Φέτος ήταν η πρώτη φορά που η παρέλαση έγινε στο Lakeside Stadium και όχι στο Shrine of Remembrance που γινόταν πριν την πανδημία COVID 19.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ  https://eleftherostypos.gr


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου