Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Σπείρα διαρρηκτών προσπάθησε να εισβάλει σε σπίτι αστυνομικού και τους συνέλαβε ο ίδιος.....καρέ καρέ όλα όσα έγιναν....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Αντιμέτωπος με μια σπείρα διαρρηκτών βρέθηκε ένας αστυνομικός στη Κοζάνη την ώρα που εισέβαλαν στο σπίτι του.

Όλα έγιναν το πρωί της Τρίτης (23.05.2023) Ο 43χρονος αστυνομικός βρισκόταν μόνος του στο διαμέρισμα του όταν αντιλήφθηκε ότι κάποιος άνοιξε την πόρτα. Ο ίδιος περιγράφει στο newsit.gr καρέ καρέ όλα όσα έγιναν και συγκλονίζει… 
«Ήταν περίπου 9.30 το πρωί. Ξεκίνησα να φύγω από το σπίτι και μόλις πλησίασα προς την πόρτα, αντί να ανοίξω εγώ άνοιξε μόνη της. Τράβηξα να την ανοίξω και κάποιος την τράβηξε παράλληλα από έξω. Τράβηξα ξανά με δύναμη και είδα 2 άτομα να είναι σκυμμένα στην πόρτα. Είχαν παραβιάσει την κλειδαριά και ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο εκείνη τη στιγμή».

Στην συνέχεια ο αστυνομικός ανέφερε… «Δεν κατάφερα να τους πιάσω αμέσως και είδα ένα τρίτο άτομο στα σκαλιά και ξεκίνησαν να τρέχουν για να κατέβουν κάτω. Πήρα τα κλειδιά μου, φόρεσα παπούτσια γρήγορα και έριξα μια ματιά από το παράθυρο για να δω ακριβώς τα χαρακτηριστικά τους και να καλέσω στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης και να ενημερώσω τους συναδέλφους μου. 

Κάτω από την πολυκατοικία ήταν και ένα τέταρτο άτομο, μια γυναίκα που φαίνεται πως είχε τον ρόλο της τσιλιαδόρου και κρατούσε το κινητό στα χέρια της. Προτίμησα να μη ξεκινήσω να πιάσω αυτήν αλλά τους επίδοξους διαρρήκτες για να έχω κάτι χειροπιαστό. Ενώ έτρεχα αυτοί σκόρπισαν και προσπάθησαν να χαθούν στα στενά, ενώ εγώ έδινα το ακριβές σημείο στο 100 και με τη σειρά του το κέντρο της Άμεσης Δράσης το διαβίβαζε στους συναδέλφους μου για να κινηθούν προς τους διαρρήκτες».

Οπως περιγράφει ένας από τους αστυνομικούς που έφτασαν μετά την κλήση του ήταν ο αδερφός του… «Σε κοντινή απόσταση ήταν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ένα περιπολικό το οποίο κινήθηκε προς το μέρος μου και μου έκανε σήμα. Κατά σύμπτωση και δόξα τον Θεό, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς στο περιπολικό ήταν ο αδελφός μου. “Πήδα μέσα να τους προλάβουμε”, φώναξε αμέσως και δύο τετράγωνα πιο μετά βρήκαμε τον πρώτο δράστη και τον συλλάβαμε. Σε άλλο σημείο μετά η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβε τον άλλον δράστη. 
Αργότερα το μεσημέρι και ενώ πήγαινα το παιδί μου στο φροντιστήριο, είδα στον δρόμο τον έναν από τους δύο που ήταν σκυμμένος στην κλειδαριά και τον αναγνώρισα κατευθείαν. Επειδή είχα και τα παιδιά μου μαζί, κινήθηκα κυκλικά προς αυτόν και τον ακολούθησα. Παράλληλα μιλούσα συνεχώς με το 100. Κατάφερα να τον πλησιάσω σε απόσταση 15 μέτρων και είπα στο παιδί μου να κλείσει τις ασφάλειες και να μείνει μέσα στο αυτοκίνητο. Έτρεξα και τον πρόλαβα, τον ακινητοποίησα, τον δέσμευσα, έδωσα το ακριβές σημείο στους συναδέλφους μου που έσπευσαν να τον συλλάβουν. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν διαφορά κλειδιά που ήταν τυλιγμένα σε αλομινιχαρτο και με τα οποία φαίνεται πως άνοιγαν διάφορες κλειδαριές, μια από αυτές ήταν και του δικού μου σπιτιού. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν».

Τέλος ανέφερε ότι έπρεπε να κρατήσει την ψυχραιμία του και να λειτουργήσει ως επαγγελματίας… «Δε φοβήθηκα στιγμή.  Για εμάς αυτό είναι σύνηθες καθώς πλέον είμαι 25 χρόνια στην αστυνομία. Η ένταση ήταν μεγαλύτερη γιατί έγινε στο δικό μου σπίτι, αλλά έπρεπε να διατηρήσω τη ψυχραιμία μου και να κυριαρχήσει ο επαγγελματισμός. Το συναίσθημα το αφήνουμε πάντα στην άκρη σε τέτοιες περιπτώσεις. Πρέπει να είμαστε επαγγελματίες και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για όλους. Φυσικά δε θα μπορούσαμε να τους συλλάβουμε αν δεν ήταν οι συνάδελφοι που που κινητοποιήθηκαν άμεσα και βοήθησαν πολύ».

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς 44, 43 και 33 ετών και συνελήφθησαν για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής. Επιπλέον αναζητείται η γυναίκα που ήταν μαζί τους και είχε αναλάβει τον ρόλο της τσιλιαδόρου. 

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ και διάφορα σύνεργα κλοπής.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Αγγελος Λαμπίδης


Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου