Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία....Σπείρα ρήμαζε βίλες με ορμητήριο πολυτελές σπίτι – Κοντά μισό εκατομμύριο ευρώ η λεία....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία σπείρα που έκλεβε βίλες στη Μύκονο. Ξεπερνάει τις 450 χιλιάδες ευρώ η λεία των κακοποιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της σπείρας έκαναν συστηματικά κλοπές από κατοικίες-βίλες στη Μύκονο. Όπως εξακριβώθηκε, πρόκειται για εξαμελές κύκλωμα, που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, συνελήφθη ένας 27χρονος αλλοδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο αρχηγικών μελών – ενός αλλοδαπού ηλικίας 41 ετών και ενός Έλληνα 27 χρόνων.

Σημειώνεται ότι, ο 27χρονος δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς, που είχαν στήσει ενέδρα, και συνελήφθη τη στιγμή που αποχωρούσε από συγκρότημα κατοικιών όπου είχε διαπράξει κλοπή, από κοινού με δύο συνεργούς του, έχοντας στην κατοχή του φορητό κουτί ασφάλειας (safe box).

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 27χρονος αντιστάθηκε σθεναρά κατά την ακινητοποίησή του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της «σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών καθώς και βίας κατά υπαλλήλων – δικαστικών λειτουργών».

Μύκονος: Ο τρόπος δράσης της σπείρας

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τα τέλη Μαΐου τα δύο αρχηγικά μέλη είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με τη συμμετοχή των υπολοίπων δραστών και χαρακτηριστικά δομημένης σπείρας, έχοντας ως ορμητήριο πολυτελή κατοικία διαμονής, δρούσαν στοχευμένα με διακριτούς ρόλους και διέπρατταν κλοπές- διαρρήξεις σε κατοικίες – βίλες του νησιού, κατά κανόνα, όταν οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν προσωρινά.

Οι δράστες αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας, καθώς και κουτιά ασφαλείας (safe box) με το περιεχόμενό τους.

Από την εξάρθρωση της σπείρας εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπής, ενώ η αξία των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν τα μέλη του κυκλώματος εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 455.000 ευρώ.

Στο πολυτελές σπίτι όπου διέμεναν οι δράστες και σε όχημα που χρησιμοποιούσαν βρέθηκε σημαντικός αριθμός αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν και σταδιακά αναγνωρίζονται ως προϊόντα κλοπής. Επίσης, βρέθηκαν διαρρηκτικά μέσα, εργαλεία αξιολόγησης χρυσών αντικειμένων, και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ενώ η διερεύνηση υπόθεση συνεχίζεται προκειμένου να διασαφηνιστεί τυχόν εγκληματική τους δραστηριότητα και άλλες χρονικές περιόδους.


Πηγή ➤ https://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου