Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Νέες ψηφιακές κάμερες θα «κόβουν» πρόστιμα σε όσους μπαίνουν παράνομα στις λεωφορειολωρίδες! οι παραβάτες να παραλαμβάνουν… στο σπίτι τους τις κλήσεις με τα πρόστιμα!....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Με 12 νέες ψηφιακές κάμερες, ο ΟΑΣΑ ετοιμάζεται να βάλει τάξη στο χάος με τις παραβιάσεις των λεωφορειολωρίδων στη Αθήνα, τοποθετώντας τις σε σημαντικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας.

Μάλιστα, δεν σκοπεύει να σταματήσει εκεί, αλλά θα φροντίσει οι παραβάτες να παραλαμβάνουν… στο σπίτι τους τις κλήσεις με τα πρόστιμα! Ο ΟΑΣΑ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία προμήθειας τους, ενώ, προκειμένου να λειτουργήσει το εν λόγω σύστημα, αναμένεται να εγκατασταθούν δύο σταθμοί εργασίας σε αντίστοιχες Διευθύνσεις της Τροχαίας, όπου θα γίνεται η επεξεργασία, η έκδοση και η αποστολή των βεβαιώσεων παραβάσεων σε Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων.

Ουσιαστικά, η βεβαίωση και καταγραφή των παραβάσεων θα γίνεται με ραντάρ και ταυτόχρονη φωτογράφηση των οχημάτων. Οι κάμερες, εκτός της καταγραφής των παραβάσεων των οδηγών ΙΧ στις λεωφορειολωρίδες, θα μπορούν να εντοπίζουν και παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας.

Οι 12 θέσεις, στις οποίες θα τοποθετηθούν οι νέες ψηφιακές κάμερες, επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την Τροχαία. Σημειώνεται πως σε όλες τις θέσεις υπάρχουν εγκατεστημένες προειδοποιητικές πινακίδες.

Ειδικότερα, οι κάμερες πρόκειται να τοποθετηθούν ως εξής:

  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: πέντε κάμερες
  • Λεωφόρος Κηφισίας: μία κάμερα
  • Λεωφόρος Μεσογείων: τρεις κάμερες
  • Λεωφόρος Αλεξάνδρας: τρεις κάμερες

Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Ο ΟΑΣΑ θα παραδίδει στις Διευθύνσεις της Τροχαίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κρυπτογραφημένο υλικό, το οποίο θα λαμβάνεται από τις νέες ψηφιακές κάμερες, έτσι ώστε τα αρμόδια όργανα να βεβαιώνουν και να αποστέλλουν τις παραβάσεις.

Το σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ραντάρ – φωτογραφικής κάμερας) θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως τοποθετημένο σε καμπίνα (θάλαμο) και θα ελέγχει την ταχύτητα όλων των διερχομένων οχημάτων. Το όχημα που παραβιάζει τη λεωφορειολωρίδα θα καταγράφεται και θα αποτυπώνεται στη φωτογραφία.

Στην ίδια φωτογραφία θα εμφανίζεται:

  • η ταχύτητα κίνησης,
  • το σημείο/λωρίδα της παράβασης,
  • η κατεύθυνση,
  • η ημερομηνία,
  • η ώρα καθώς επίσης και κάθε στοιχείο που κρίνεται απαραίτητο για την τεκμηρίωση της παράβασης

Η παράβαση θα καταγράφεται σε φωτογραφία μέσω ειδικής έγχρωμης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού επιβατικών (Ι.Χ.) και φορτηγών.

Πηγή ➤https://www.newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου