Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Ειδικός φρουρός σε μεγάλο κύκλωμα ναρ.........Άλλα παραλάμβανε ταχυδρομικώς και άλλα καλλιεργούσε στο σπίτι του...Φωτο..Πώς τους έπιασαν.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν για έναν 32χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος όχι μόνο εμπλέκεται σε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών αλλά μαζί με έναν 27χρονο, φαίνεται πως ήταν οι αρχηγοί του κυκλώματος, που εισήγαγε, διακινούσε αλλά και καλλιεργούσε ναρκωτικές ουσίες!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σπίτι του ειδικού φρουρού, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα παραισθησιογόνων μανιταριών τα οποία ο ίδιος καλλιεργούσε, έχοντας εγκαταστήσει ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο εκεί, μέσα στο σπίτι του, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο κύκλωμα ναρκωτικών.


Επίσης εκεί, στο σπίτι του ειδικού φρουρού, φέρεται να αποθήκευε ο 32χρονος τις ναρκωτικές ουσίες που διακινούσε.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας, ο 32χρονος ειδικός φρουρός μαζί με έναν 27χρονο, αποτελούσαν τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. Ήταν αποκλειστικά υπεύθυνοι για την επιμέλεια και την υλοποίηση όλου του επιχειρησιακού σκέλους, τον συντονισμό – προγραμματισμό των διαδικαστικών θεμάτων, από την αρχική προμήθεια έως και την τελική παραλαβή των ταχυδρομικών πακέτων, ενώ για την πληρωμή χρησιμοποιούσαν κρυπτονόμισμα.

Επίσης, ο καθένας τους κατείχε τόσο κοινό όσο και προσωπικό δίκτυο για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Ένας 53χρονος, ως γνώστης ναρκωτικών ουσιών, παρείχε την άποψή του σχετικά με την παραγγελία των διαθέσιμων ουσιών από προμηθευτές, ενώ έκανε μαζί με τον αρχηγό τις παραλαβές των ταχυδρομικών δεμάτων, καθώς και την περαιτέρω διακίνηση – πώληση των ναρκωτικών στους υποψήφιους πελάτες – αγοραστές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο 29χρονοι, αποτελούσαν τον συνδετικό κρίκο της οργάνωσης με την περιοχή της Κορίνθου, ενώ ασχολούνταν αποκλειστικά με την αναζήτηση πελατών και τη διακίνηση – πώληση των ναρκωτικών στην περιοχή.

Πληρωμές με κρυπτονόμισμα και κωδικές ονομασίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν αυξημένα μέτρα προστασίας – αντιπαρακολούθησης με εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας, επίσης χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες – ορολογίες για τις ναρκωτικές ουσίες, όπως το προσωνύμιο «ΙΣΠ» αν τα ναρκωτικά αποστέλλονταν από την Ισπανία και «Β» ή «ΒΕΤΕΡΑΝ» αν αποστέλλονταν από την Ολλανδία.

Πώς τους έπιασαν

Η εγκληματική οργάνωση έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, μετά από μια μεγάλη επιχείρηση που έγινε το απόγευμα της 7ης Ιουνίου και κατά την οποία συνελήφθησαν 5 άτομα. Ανάμεσά τους είναι και ο ειδικός φρουρός, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα βεγγαλικά και τα όπλα.

Επιπλέον, στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 6 άτομα.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στα ίχνη του κυκλώματος μετά από καταγγελία ότι υπάρχει μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών που κάνει διακίνηση σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της Κορίνθου, εισάγοντας τα ναρκωτικά στην ελληνική επικράτεια μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, για τα οποία δήλωναν ανύπαρκτα στοιχεία παραλήπτη.

Έπιασαν τον ειδικό φρουρό ενώ παραλάμβανε δέμα με ναρκωτικά

Η επιχείρηση της Αστυνομίας, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση, έγινε κατά την παραλαβή από τον ειδικό φρουρό ταχυδρομικού δέματος, προερχόμενο από χώρα του εξωτερικού, ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-979 χάπια τύπου «Ecstasy»
-1.000 ταινίες «LSD»
– Nάιλον αεροστεγής συσκευασία με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, βάρους 522 γραμμαρίων
-2 νάιλον αεροστεγείς συσκευασίες με κεταμίνη, συνολικού βάρους 2.040 γραμμαρίων
– Νάιλον αεροστεγής συσκευασία με συνθετική μεφεδρόνη, βάρους 110 γραμμαρίων
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και τα άλλα 4 μέλη της οργάνωσης, ενώ στις έρευνες που ακολούθησαν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κατεργασμένη και ακατέργαστη κάνναβη, 3 δενδρύλλια κάνναβης, 380 παραισθησιογόνα μανιτάρια, συσκευασίες με έλαιο κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και τρίφτης ναρκωτικών ουσιών, αντικείμενα για την καλλιέργεια των παραισθησιογόνων μανιταριών, ένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγιο, 2 μαχαίρια 22 εκατοστών και 2  αναδιπλούμενοι σουγιάδες,
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης από τα τέλη του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, έχουν αποστείλει και παραλάβει τουλάχιστον τρία δέματα, με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου