Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Χωρίς φρουρούς τα σύνορα, Τα ρουσφέτια απογυμνώνουν την ειδική υπηρεσία ! ! ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ !!



Police-Voice blog ➤
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για το φαινόμενο των αιτημάτων που αφορούν τη μετακίνηση συνοριακών αστυνομικών σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται... έντονα η πρακτική συνοριακοί που υπηρετούν στην περιφέρεια να εξασφαλίζουν πολλαπλές μετακινήσεις μακριά από τα σύνορα, ελέω των «πιέσεων» βουλευτών και τοπικών παραγόντων, προς εξυπηρέτηση «των δικών τους παιδιών». Ως αποτέλεσμα, απογυμνώνονται οι
υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης.
Η δολοφονία του 43χρονου υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, στην πρόσφατη επιχείρηση στη Φλώρινα, ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις που αφαιρούν ανθρώπινες ζωές «κατά την τέλεση του καθήκοντος». Η δολοφονία από τους Αλβανούς κακοποιούς προκάλεσε τη σύγκληση κοινής σύσκεψης συνδικαλιστικών παραγόντων και δημάρχων της μεθορίου Καστοριάς, Φλώρινας και Ιωαννίνων για την εγκληματικότητα των αλλοδαπών.
 Κατά, τη σύσκεψη, παρουσιάστηκαν και προτάσεις για την αστυνόμευση και την ενίσχυση των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης. Ωστόσο, οι αποφάσεις που έλαβαν εξετάζονται με δυσπιστία από τους ένστολους των σχετικών υπηρεσιών, οι οποίοι θέτουν το εξής ερώτημα: «Αν δεχθούμε ότι οι αποφάσεις θα υλοποιηθούν, θα προβούν ξανά στο ατόπημα να ζητήσουν την απομάκρυνση των συνοριακών από τα χωριά προς τις πόλεις, γιατί δεν βολεύονται κάποιοι από τους συναδέλφους;».
ΕΥΘΥΝΕΣ. Συνδικαλιστές των ενώσεων συνοριακών φυλάκων καταγγέλλουν ότι το προσωπικό που έχει παράτυπα μετακινηθεί τα τελευταία τρία χρόνια προς τις περιφερειακές αστυνομικές διευθύνσεις έχει ενισχύσει την αύξηση των λαθρομεταναστευτικών ροών και της εισερχόμενης εγκληματικότητας. Το οξύμωρο είναι ότι σήμερα οι δήμοι καταγγέλλουν τις ελλείψεις και ζητούν επιτακτικά την ενίσχυση τωνΤΣΦ (Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης) και επιστροφή των αστυνομικών από τον Έβρο. Ευθύνες -όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι- για την κατάσταση έχουν και οι συνοριακοί αστυνομικοί, που προσλήφθηκαν ως τέτοιοι, αλλά σήμερα, με δικές τους παρεμβάσεις, ζητούν να μετακινούνται σε άλλες κεντρικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να απογυμνώνονται τα ΤΣΦ.
 Στο σχετικό ΦΕΚ προβλέπονται ξεκάθαρα η δομή και η λειτουργία της υπηρεσίας. «Παρά τη σχετική πρόβλεψη για το αμετάθετο αυτών των υπηρεσιών, παρατύπως και παρανόμως έχει “μετακινηθεί σιωπηρά” το 50%-70% του προσωπικού σε άλλες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., πριν καλά-καλά “κλείσει” η 5ετία της υποχρεωτικής παραμονής των αστυνομικών-συνοριακών φυλάκων στις υπηρεσίες τους», αναφέρουν συνδικαλιστές. Ευθύνες ωστόσο αποδίδονται και στους συναρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι επιτρέπουν τις μετακινήσεις, παρά τους «περιορισμούς». Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, συνδικαλιστές με παρεμβάσεις τους ανέχονται και πολλές φορές ωθούν τις «εξυπηρετήσεις» για τους συναδέλφους τους, για ψηφοθηρικούς λόγους.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. «Από το 2002», καταγγέλλουν οι τοπικές ενώσεις και η Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, «δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας νέος συνοριακός φύλακας». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε όλη τη χώρα σήμερα υπηρετούν λιγότεροι από 2.500 συνοριακοί αστυνομικοί. Η σύσταση της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης το 1999 αποσκοπούσε στη «φραγή» των μεταναστευτικών ροών από την Αλβανία μετά τη διάνοιξη των συνόρων.
 Έως τότε, «μεταβατικά αποσπάσματα» ένστολου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούσαν στην ελληνοαλβανική μεθόριο «προς αποτροπή της διέλευσης προς το εσωτερικό της χώρας Αλβανών λαθρομεταναστών». Από το 1999 έως το 2002, με προκήρυξη της ΕΛ.ΑΣ. προσελήφθησαν 4.500 άνδρες και γυναίκες για τη νεοσύστατη Υπηρεσία Συνοριακών Φυλάκων και τη Δίωξη Λαθρομετανάστευσης στη συνέχεια. Και παρά τη σαφή πρόβλεψη για το «αμετάθετο» των υπηρετούντων, μετά τα πρώτα 3-4 χρόνια, οι συνοριακοί φύλακες χρησιμοποιούνται σε άλλα καθήκοντα, τόσο στην περιφέρεια όσο και σε κεντρικό επίπεδο, εκτός της συνοριακής φύλαξης.
 Με εσωτερικές διαταγές, συνοριακοί φύλακες κάλυπταν και «οιαδήποτε υπηρεσιακή ανάγκη» -ως τροχονόμοι, σε γραμματειακή υποστήριξη- με «αθόρυβες» μετακινήσεις, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας (!), χωρίς τα κενά στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης στα σύνορα να καλύπτονται από νέο προσωπικό.
ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΑ. Η δημιουργία του φράκτη στον Έβρο για την ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης και η ενίσχυση της FRΟΝΤΕΧ κινητοποίησαν το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και με υπηρεσιακές διαταγές αποφασίστηκε η μετακίνηση συνοριακών αστυνομικών στην περιοχή, με 6μηνη απόσπαση, «προς κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών». 
Ως αποτέλεσμα, εκτός από τα κενά που προϋπήρχαν, αποδυναμώθηκαν κι άλλο τα ΤΣΦ στις ακριτικές περιοχές. Χαρακτηριστικά, στον Νομό Πέλλας -στα ελληνοσκοπιανά σύνορα- δεν επιχειρεί κανένα περιπολικό, αν και εδρεύει στην περιοχή υπηρεσία συνοριακής φύλαξης. Ενδεικτικό της κατάστασης, η καταγραφή, όπως αποτυπώνεται στα υπηρεσιακά έγγραφα της συνοριακής φύλαξης, κατακόρυφης αύξησης των Αφροασιατών, οι οποίοι κατέκλυσαν το περασμένο έτος το κέντρο της Αθήνας.
 Στα Γιάννινα, σήμερα, υπηρετούν περισσότεροι από 500 συνοριακοί αστυνομικοί, οι οποίοι σε όλο τον νομό, μαζί με τους αστυνομικούς, ξεπερνούν τα 1.000 άτομα ένστολο προσωπικό. Ωστόσο, οι ανάγκες στον Νομό Ιωαννίνων για τη συνοριακή φύλαξη στην ελληνοαλβανική μεθόριο δεν καλύπτονται από το εν δυνάμει προσωπικό.
Η απομάκρυνση στρατιωτικών μονάδων από τα σύνορα της χώρας, σε συνδυασμό με τη μείωση των περιπολιών «άνοιξαν τον δρόμο» πρόσβασης και διέλευσης των Αλβανών κακοποιών, καθώς και εισαγωγής ποσοτήτων ναρκωτικών από την ελληνοαλβανική μεθόριο προς τη χώρα μας
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΑΝΤΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ
Πηγή ➤svouranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου