Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Αμερικανός αξιωματούχος: Η Ρωσία μπορεί να διαλύσει το ενισχυμένο ΝΑΤΟ σε 60 ώρες!



Police-Voice blog ➤
Παρά την έντονη στρατιωτική συγκέντρωση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, τη μεγαλύτερη από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι, σε περίπτωση εισβολής, οι δυνάμεις της συμμαχίας θα μπορούσαν να… κατακλυστούν από τη Ρωσία σε λιγότερο από τρεις ημέρες.
Η συνεχιζόμενη στρατιωτική συγκέντρωση κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας έχει επικριθεί ως περιττή πρόκληση που απειλεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.
«Δεν υπήρξε ποτέ μια τέτοια συσσώρευση εχθρικών στρατιωτικών δυνάμεων στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας από τον Ιούνιο του 1941, όταν ο Χίτλερ εισέβαλε στη Σοβιετική Ένωση και έτσι το βλέπουν οι Ρώσοι», δήλωσε ο καθηγητής Stephen F. Cohen σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο The John Batchelor Show.
Όμως, παρά αυτή την ισχυρή στρατιωτική παρουσία, ο αναπληρωτής βοηθός γραμματέας άμυνας των ΗΠΑ για τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ευρασία, Michael Carpenter, υποδεικνύει ότι παρόλα αυτά, δεν είναι αρκετό.
Κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων τη Γερουσίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο γερουσιαστής Cory Gardner (R-CO) ρώτησε τον Carpenter σχετικά με μια έκθεση του think tank RAND Corporation, η οποία εξέφραζε ανησυχίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το ΝΑΤΟ μέσα σε μόλις 60 ώρες.
Σύμφωνα με τον Carpenter, η πρόσφατη συγκέντρωση δυνάμεων δεν έχει μετριάσει τους φόβους αυτούς.
«Μέχρι το τέλος του 2017, όταν θα εφαρμόσουμε όλες της χρηματοδότησης του ERI [Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία καθησυχασμού] που έρχονται, θα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και πολύ καλύτερη θέση για να αποτρέψουμε τη ρωσική επιθετικότητα στην περιοχή αυτή από ό, τι είμαστε τώρα», είπε.
«Δεν ξέρω αν είμαστε πολύ πιο προηγμένοι τώρα από ό,τι όταν η έκθεση της RAND βγήκε, αλλά είμαι βέβαιος μέχρι το τέλος του 2017, όταν έχουμε μια επιπλέον ταξιαρχία τεθωρακισμένων στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας, θα είμαστε».
Η προειδοποίηση του Carpenter έρχεται την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg επιδιώκει μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες για τη στρατιωτική συμμαχία.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου