Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ι.Μ Χρυσοπηγής: Οι μοναχές που κεντούν τα άμφια του Οικουμενικού Πατριάρχη ! !



Police-Voice blog ➤
Όταν κοιτάς τον ουρανό από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής στα Χανιά, αισθάνεσαι ότι η ψυχή σου έχει ανέβει τόσο ψηλά που μπορείς να αγγίξεις το χέρι του Θεού. Μυσταγωγία, κατάνυξη, οι ψαλμωδίες της γυναικείας αδελφότητας σε μυούν στην ιεροτελεστία της ασκητικής ζωής, της προσευχής και της κατάνυξης.

Όταν όμως κοιτάξεις γύρω σου θα διαπιστώσεις ότι τα χέρια των αδελφών του γυναικείου μοναστηριού μετέτρεψαν τα άγρια βουνά της Κρήτης σε ένα μοναδικό έργο τέχνης, σε ένα υψηλής αισθητικής καταφύγιο ψυχής.
Ακάματες μέλισσες του Χριστιανισμού ασκούν τις παραδοσιακές μοναστικές τέχνες, όπως την αγιογράφηση εικόνων, τη λιθογλυπτική, τη βιβλιοδεσία, τη μελισσοκομία, την κηροπλαστική, την παρασκευή σαπουνιού και λιβανιού. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η χρυσοκεντητική.
Επί σειρά εβδομάδων, φιλοτέχνησαν τα σχέδια και κέντησαν τα άμφια που προσέφερε, στις 2 Σεπτεμβρίου 2012, ο οικείος μητροπολίτης ως δώρο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά την τελετή των εγκαινίων του Καθολικού της Μεταμόρφωσης, δηλαδή τον κεντρικό ναό των νέων μοναστικών κτισμάτων. Έργο τέχνης που κοστίζει ελάχιστα χρήματα αλλά έχει ανεκτίμητη συναισθηματική αξία και είναι εμποτισμένο με τις προσευχές των γυναικών της μοναστική αδελφότητας.


Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου