Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Νέες «βόμβες» Κατερινόπουλου για Γλυκά Νερά: Ποιος είχε πάει να νοικιάσει το σπίτι στη Σούδα; - Επιμένει για ηθικό

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο Θανάσης Κατερινόπουλος εκτιμά ότι πρέπει να στραφούν οι έρευνες στο σπίτι στη Σούδα. Θεωρεί ότι μπορεί να υπήρχε συνεργός "έξω από το σπίτι" στα Γλυκά Νερά

Την πεποίθησή του ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ήταν προσχεδιασμένο από τον δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, εξέφρασε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος της ΕΛΑΣ εν αποστρατεία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η διαδικασία ενοικίασης του σπιτιού Σούδα μπορεί να κρύβει σημαντικές πληροφορίες. Επιπλέον, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι πρέπει να διερευνηθεί η ύπαρξη και ηθικού αυτουργού "έξω από το σπίτι".

Υπάρχει συνεργός;

Ο κ. Κατερινόπουλος μίλησε στην κυπριακή εκπομπή "Πρωτοσέλιδο". Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του γυναικοκτόνου περί βρασμού ψυχής, ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. εν αποστρατεία υπογραμμίζει ότι: "είναι φανερό ότι υπήρχε προμελέτη" και πώς "στόχος του είναι να προβάλει τους δικούς του ισχυρισμούς για να μετριάσει την ποινή που αργότερα θα του επιβληθεί από το Δικαστήριο".

Μάλιστα ο κ. Κατερινόπουλος σχολίασε ότι οι αρχές έφτασαν καθυστερημένα στην εξιχνίαση της υπόθεσης: "Προσωπικά δεν πείστηκα ότι δεν έχει σχέση με το έγκλημα. Ήμουν ο πρώτος που φώναζα ότι αυτός είναι, δεν το έλεγα τυχαία. Υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις, οι Αρχές έστω και καθυστερημένα έφτασαν εκεί".

Αναφορικά με τα σενάρια που θέλουν τον πιλότο να έχει συνεργό, ο κ. Κατερινόπουλος σχολίασε: "Βεβαίως είναι ο αυτουργός του εγκλήματος, δεν πιστεύω ότι στο χώρο υπήρχε τρίτο πρόσωπο, αυτό θα είχε αποδειχθεί μέχρι τώρα. Δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε ότι έξω από το σπίτι δεν υπήρχαν άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως έπαιξαν ρόλο για να φτάσει στη δολοφονία" είπε.

Ο ίδιος φαίνεται πεπεισμένος για την ύπαρξη κάποιου συνεργού, πιθανόν εκτός της μεζονέτας. "Η εκτίμηση μου είναι ότι υπάρχει συνεργός, πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το ψάχνει η δικαιοσύνη. Θέλω να πιστεύω ότι θα κινηθούν και σε αυτή τη κατεύθυνση για τη διερεύνηση ύπαρξης ηθικού αυτουργού ή άλλου συνεργού που δεν ήταν στο σπίτι αλλά έξω από το σπίτι. Η γλώσσα σώματος αυτού του ανθρώπου έλεγε τα πάντα από την πρώτη στιγμή" τόνισε.

Το σπίτι στη Σούδα

Ως προς το ταξίδι του ζευγαριού στην Κρήτη, προκειμένου να νοικιάσουν ένα σπίτι στη Σούδα, στο διάστημα κοντά στις 10 Απριλίου, ο κ. Κατερινόπουλος επιμένει ότι πρέπει να διερευνηθεί και επικεντρώνεται σε ένα ακόμη πρόσωπο που ταξίδεψε μαζί τους.

"Κάποιος από το ζευγάρι με κάποιο άλλο πρόσωπο πήγαν να νοικιάσουν ένα σπίτι, αυτό είναι ως πληροφορία που θα τη χρησιμοποιήσουν, ίσως υπάρχουν πληροφορίες στο σπίτι ίσως και όχι", σχολίασε όλο νόημα.

Ψυχρός και λιγομίλητος ο Αναγνωστόπουλος

Ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων κατά την απολογία του. Ανάμεσα σε άλλα αφορούσαν την αντίδρασή του όταν θεώρησε πως το θύμα ήταν νεκρό από την ασφυκτική αγκαλιά του, όπως ο ίδιος αναφέρει στην ομολογία του.

Το θέμα φαίνεται να αποτέλεσε μία κομβικής σημασίας παράμετρο για τις δικαστικές αρχές, που ερμηνεύουν και αξιολογούν νομικά κάθε σημείο μιας εγκληματικής πράξης και κάθε αντίδραση του πρωταγωνιστή, λεπτό προς λεπτό. Εντύπωση προκαλεί σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η ψυχραιμία του πιλότου, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εικόνα που έχει ο κόσμος για εκείνον, ενώ αν και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της απολογίας του έλεγε ότι του αξίζει να τιμωρηθεί, την ίδια ώρα τόνιζε πως δεν είναι το "τέρας" που παρουσιάζεται.

Φαίνεται μάλιστα πως και οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης "πίεσαν" με αλλεπάλληλες ερωτήσεις τον καθ' ομολογίαν δράστη, να απαντήσει "πώς αντιλήφθηκε ότι η σύζυγος του ήταν νεκρή".

Στην απάντηση του κατηγορούμενου "το κατάλαβα" χωρίς άλλη εξήγηση, τόσο ο ανακριτής όσο και αργότερα ο εισαγγελέας, φαίνεται να του ζητούσαν να διευκρινίσει αν αναζήτησε σφυγμό από το θύμα, αν προσπάθησε να δει αν ανέπνεε και αν επιχείρησε να αλλάξει την στάση του σώματος της ώστε να εξακριβώσει αν ήταν λιπόθυμη ή νεκρή, ώστε αν είχαν απλώς μειωθεί οι αντιστάσεις της να την βοηθήσει.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου