Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΑΒΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ MED 7” Ο Ερντογάν μίλησε για «ηρεμία» και οι Τούρκοι πιλότοι συνέχισαν τις προκλήσεις

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η Άγκυρα δεν αλλάζει μοτίβο στις δηλώσεις και στις αντιδράσεις της και φροντίζει να διαμηνύει ότι παραμένει ανυποχώρηση στις διεκδικήσεις της προκαλώντας μάλιστα καθώς κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο για μαξιμαλισμό στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να απαντήσει σήμερα στην Κοινή Δήλωση των εφτά μεσογειακών κρατών της ΕΕ (MED 7) -γνωστή και ως συμμαχία του Νότου, η οποία εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή και καλούσε σε σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των μελών της ΕΕ.

Στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επαναλαμβάνεται η πάγια επιχειρηματολογία της Άγκυρας, σύμφωνα με την οποία τίποτε δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Μεσόγειο χωρίς την παρουσία και συγκατάθεση της Τουρκίας.

«Η κοινή δήλωση που εγκρίθηκε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Νότιας Ευρωπαϊκής Ένωσης (Med7) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου, δεν έχει καμία απολύτως αξία για εμάς. Η μονόπλευρη και μεροληπτική προσέγγιση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από αυτό το όργανο, το οποίο υποστηρίζει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς και τις πολιτικές του ελληνοκυπριακού-ελληνικού δίδυμου για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα και να ενισχύσει τη συνεργασία στην περιοχή.

»Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα πραγματικό περιβάλλον συνεργασίας δεν μπορεί να επιτευχθεί στην περιοχή χωρίς την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (σ.σ τα Κατεχόμενα). Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά σε αυτήν την περίπτωση την πρόταση του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την διεξαγωγή ενός περιφερειακού συνεδρίου για την Ανατολική Μεσόγειο» τονίζει ο Τούρκος αξιωματούχος.

Ο Ερντογάν μίλησε για «ηρεμία» και οι Τούρκοι πιλότοι συνέχισαν τις προκλήσεις

Για ήρεμο καλοκαίρι χωρίς εντάσεις μίλησε ο Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά φαίνεται ότι είτε δεν τον άκουσαν οι Τούρκοι πιλότοι είτε δεν εννοεί με το ηρεμία να σταματήσουν οι προκλητικές παραβιάσεις.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο με 38 παραβιάσεις και 3 εμπλοκές.

Παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο 2 «ζευγάρια» μαχητικών F-16, καθώς και 2 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, συνολικώς 6 αεροσκάφη, από τα οποία τα 2 μαχητικά ήταν οπλισμένα, που εισήλθαν παρανόμως στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου σημειώθηκαν 4 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και άλλες 39 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ). Από τις προαναφερθείσες παραβιάσεις 6 σημειώθηκαν από τα μαχητικά και 33 από τα CN-235!

Σημειώθηκαν 2 εμπλοκές με τα αεροσκάφη “readiness” («ετοιμότητος») της ελληνικής αεραμύνης. «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», συμφώνως πάντα με το ΓΕΕΘΑ.


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου