Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Τιμητική «αποστρατεία» για τον Άτλαντα! Ο αστυνομικός σκύλος Ευδοκίμως τελευτήσας τον υπηρεσιακό του βίο (βίντεο)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο αστυνομικός σκύλος της Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών ολοκλήρωσε με επιτυχία τη θητεία του

Ευδοκίμως τελευτήσας τον υπηρεσιακό του βίο ο Άτλας, ο τετράποδος αστυνομικός σκύλος, αποστρατεύεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομίας Σερρών.

Ο Άτλας έπειτα από έξι χρόνια υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία, θα προσφέρει την εμπειρία του σε κάποιο νεότερο τετράποδο, που θα εκπαιδευτεί μαζί με τον χειριστή του αρχιφύλακα Γιώργο Σωτηρίου, που είναι ο συνοδός- χειριστής του σε ειδικό κέντρο στην Αθήνα. Μετά την αποστράτευσή του θα παραμείνει με την οικογένεια του κ. Σωτηρίου.

Η “συνταξιοδότηση” του Άτλαντος εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα της ευρωπαϊκής Ένωσης, που προβλέπει την αποχώρηση της παλαιάς φρουράς, προκειμένου να ενταχθεί νέο δυναμικό στο Σώμα. Έπειτα από εκπαίδευση 6-8 εβδομάδων ο κ. Σωτηρίου, θα παραλάβει ένα καινούργιο μέλος από τους “νεοσύλλεκτους” της Υπηρεσίας.

Συχνά τα ναρκωτικά δεν μπορούν να εντοπιστούν, αφού είναι τοποθετημένα στα πιο απίθανα σημεία, σε ντουλάπες, σε σωρούς σκουπιδιών, ακόμη και μέσα σε τιμόνι αυτοκινήτου. Όπως σημειώνει ο κ. Σωτηρίου, ο Άτλας στην καριέρα του εντόπισε μεγάλες ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

Οι σκύλοι της αστυνομίας οσμίζονται ναρκωτικά, χρήματα και εκρηκτικά, ανιχνεύουν σε κρύπτες προϊόντα εγκληματικής δράσεως και κακοποιούς, ενώ με μια μυρωδιά εντοπίζουν ανθρώπους που αναζητούνται ή κινδυνεύουν.

 

Πηγή: ertnews.gr

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου