Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Ιαβέρης : Μύθος ότι τα γρήγορα οχήματα είναι «σκοτώστρες» – Τι δείχνουν οι αριθμοί

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Στους οδηγούς που δεν τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και όχι στα οχήματα, πέφτει η ευθύνη των τροχαίων όπως επισημαίνει στο Εleftherostypos.gr, ο Οδηγός Αγώνων Αυτοκινήτου Αναστάσιος Μαρκουίζος (Ιαβέρης).

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Βάρης και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Τζώρτζη Μονογυιού που οδηγούσε την Ferrari, ο κ. Μαρκουίζος, αναφέρει πως ένα γρήγορο όχημα δεν είναι «σκοτώστρα».

Όπως εξηγεί, τα τροχαία δυστυχήματα δεν έχουν να κάνουν με το αυτοκίνητο αλλά με τη συμπεριφορά των οδηγών. «Δεν φταίει ούτε η Ferrari, ούτε κανένα άλλο όχημα. Φταίει ο οδηγός, που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο».

Ερωτηθείς για το αν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα χρειάζονται ιδιαίτερους χειρισμούς ή δρόμους, επισημαίνει ότι τα τροχαία δυστυχήματα δεν έχουν να κάνουν με το αν ένα αυτοκίνητο κάνει για τους ελληνικούς δρόμους αλλά με το γεγονός ότι και τα σούπερ cars πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

«Τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα πραγματοποιούνται με αυτοκίνητα πολύ χαμηλού κόστους και πολύ χαμηλού κυβισμού» καταλήγει.

Ο κ. Μαρκουίζος υπενθύμισε ότι «το περασμένο δεκαπενθήμερο, σκοτώθηκαν τρία 20αχρονα στην Πιερία άλλα 3-4 στην Κρήτη, ένα στην Καβάλα, ο μισός μήνας δηλαδή έκλεισε με καμιά 20αριά 15χρονα, 17χρονα, 20χρονα, 25χρονα. Που δεν είναι ότι σκοτώθηκαν μόνο αυτά τα παιδιά, αλλά και τα παιδιά που δεν θα γεννήσουν αυτά τα παιδιά» τόνισε αποκαλώντας αυτό που συμβαίνει στους δρόμους «γενοκτονία». Εξέφρασε δε την επιθυμία, το ζήτημα των θανάτων από τροχαία να τύχαινε μεγαλύτερης προσοχής τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από την Πολιτεία.

«Το 85% των θανατηφόρων συντελούνται με ταχύτητες μικρότερες των 40 χλμ./ώρα. Και θέλω να ρωτήσω: Χρειάζομαι μια Ferrari για να πιάσω 40;» αναρωτήθηκε ο «Ιαβέρης» λέγοντας πως η υπερβολική ταχύτητα βρίσκεται στο μυαλό και λέγεται «υπερβολική ανοησία».

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου