Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Με αυτόν τον τρόπο θα δικαιολογείτε πλέον την απουσία από την εργασία σας αν έχετε κορονοϊό Πώς βγάζετε πιστοποιητικό νόσησης

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Για να δικαιολογήσετε την απουσία από την εργασία σας πλέον δεν χρειάζεται να περιμένετε τη βεβαίωση καραντίνας από την Πολιτική Προστασία η οποία συνήθως καθυστερούσε να εκδοθεί.

Η βεβαίωση αυτή πλέον χορηγείται  ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για απουσία από την εργασία και δεν επιβεβαιώνεται από την εφαρμογή Covid Free GR.

Θα χρειαστείτε πέρα από το θετικό τεστ
τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
τον ΑΜΚΑ σας.

Σε περίπτωση που έχετε κάνει περισσότερους του ενός διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται για το τελευταίο θετικό σας αποτέλεσμα.

Πώς βγάζετε πιστοποιητικό νόσησης
Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικό νόσησης με rapid test χωρίς να χρειάζεται PCR (μοριακό τεστ)  για να μην υπάρχει πρόβλημα με τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού στο 7μηνο, είχε επιβεβαιώσει ο Μάριος Θεμιστοκλέους από την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.
Επίσης, δήλωσε πως όλοι οι πολίτες που έχουν κάνει τα αρχικά εμβόλια κατά του κορονοϊού πριν από επτά μήνες, (ενώ την ίδια ώρα για τους εμβολιασμένους με το προϊόν της Johnson & Johnson, το όριο είναι οι τρεις μήνες) και δεν πραγματοποιούν την αναμνηστική τους δόση, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι όπως εξάλλου είχε δηλώσει προ ημερών ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονται στο μεταίχμιο του ορίου είναι περίπου 440.000.
Άρα, ένα rapid test αρκεί για να εκδώσει πιστοποιητικό νόσησης αυτός που νόσησε μετά τον εμβολιασμό του. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι το πιστοποιητικό νόσησης θα εκδίδεται πλέον σε λιγότερο από 30 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπεται στις 14 ημέρες η δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικού νοσησης για τους εμβολιασμένους, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για περαιτέρω μείωση, στις 10 μέρες μετά τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει με τους εμβολιασμένους που νοσούν αλλά μπορούν να «σπάνε» την καραντίνα τους κάνοντας χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ στις 8/1 η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως 90 ημέρες μετά από τον κατά τα ανωτέρω μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου