Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Τουρκία: Δεν το χωρά ο νους – Ο Ερντογάν δεσμεύει ακόμη και τα κοσμήματα του λαού του [βίντεο]

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Τουρκία: Εντύπωση προκαλεί το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη, του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, σχετικά με τα επόμενα βήματα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση στη χώρα του.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται έτοιμος να βάλει χέρι στα κοσμήματα του λαού. Μάλιστα, πριν από μια εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Νουρετίν Νεμπατί σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι υπάρχουν σκέψεις στην τουρκική κυβέρνηση να εκδοθεί κάποιου είδους ομόλογο, καλώντας τον κόσμο να καταθέσει τα χρήματά του και τις λίρες του σε τράπεζες ώστε να μπορεί να πάρει ομόλογο του Δημοσίου.

Ωστόσο, ο δήμαρχος του Ερζερούμ, Μεχμέτ Σεκμέν, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας πως οι πολίτες θα παραδίδουν τα κοσμήματα τους σε πολίτες του κράτους, θα παίρνουν ένα ομόλογο και όποτε τα χρειαστούν θα μπορούν να τα δανείζονται και μετά να επιστρέφουν πάλι.

Ο Σεκμέν σημείωσε: «Ο κάθε πολίτης να φέρει τα σκουλαρίκια, τα βραχιόλια, το κάθε κόσμημά του στο κράτος, να ζυγιστούν, να τους δοθεί ένα ομόλογο και όλα αυτά να μπουν σε χρηματοκιβώτιο υπό τον έλεγχο του κράτους. Όποιος επιθυμεί, την ημέρα μιας εκδήλωσης, ενός γάμου, θα πηγαίνει να πάρει το κόσμημα, θα το φοράει και μετά θα το επιστρέφει στο κράτος».

Προκαλεί με τη δήλωσή του ο πρόεδρος κόμματος: «Δεν αγοράζω κρέας, σφάζω ένα πρόβατο»

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος κόμματος «Μεγάλης Ενότητας», Μουσταφά Ντεστιτζί, ο οποίος ανήκει στην κυβερνητική συμμαχία, σε ερώτηση για την ακρίβεια τόνισε πως ο ίδιος δεν αγοράζει κρέας, αλλά όποτε θέλει να φάει, σφάζει ένα πρόβατο.

«Δεν πάω να αγοράσω κρέας από τον κρεοπώλη και δε δίνω 100 λίρες. Σφάζω ένα πρόβατο ή δίνω εντολή να σφάξουν και μου φέρνουν κρέας. Ίσως να μην μπορούν όλοι οι πολίτες, αλλά εγώ αυτό κάνω», υπογράμμισε.

 eleftherostypos.gr

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου