Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Με μάσκα πριν και μετά την παρέλαση οι μαθητές - Δείτε την εγκύκλιο για την 25η Μαρτίου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Μόνον κατά τη διάρκεια της παρέλασης μπορούν να μην φορούν μάσκα - Ισχυρή σύσταση από το υπουργείο Παιδείας στους πολίτες για τη χρήση της

Εγκύκλιο με οδηγίες προς όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, για τις μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας στην οποία αναφέρεται ότι όσοι παρελάσουν πρέπει πριν και μετά την παρέλαση, εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση, να φορούν τις μάσκες τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο «Για τον συντονισμό της ροής της παρέλασης οι συντονιστές παρελάσεων συνεργάζονται με τους βοηθούς τους και με τους συνοδούς καθηγητές/τριες των σχολικών μονάδων. Επισημαίνεται ότι οι οικείες Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές έχουν την ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος των παρελάσεων.


Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους» .

Επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

α) ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ – ΕΣΠΕΡΙΝΑ:
Σημαιοφόρος θα ορίζεται ο καλύτερος σε επίδοση μαθητής από την Γ τάξη με βάση τονγενικό μέσο όρο της βαθμολογίας της προηγούμενης τάξης. Παραστάτες θα ορίζονται ανεξάρτητα με το φύλο και με βάση την επίδοση του γενικού μέσου όρου της βαθμολογίας της προηγούμενης τάξης, δύο (2) μαθητές της Γ’ τάξης και δύο (2) μαθητές της Β’ τάξης. Έναςμαθητής/τρια την Α’ τάξη ύστερα από κλήρωση όλων των μαθητών για την εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου και ο καλύτερος μαθητής με βάση την επίδοση για την εκδήλωση της 25ηςΜαρτίου. Για την επίδοση της Α’ τάξης θα υπολογίζεται ο μέσος όρος των δύο (2) τριμήνων εκτός αν για διάφορους λόγους δεν έχει κατατεθεί η βαθμολογία του δευτέρου τριμήνου οπότε θα υπολογίζεται η βαθμολογία μόνο του πρώτου τριμήνου.

β) ΕΝΙΑΙΑ ΛΥΚΕΙΑ:
Σημαιοφόρος θα ορίζεται ο καλύτερος σε επίδοση μαθητής/τρια από την Γ’ τάξη. Παραστάτες θα ορίζονται με βάση την επίδοση και ανεξάρτητα με το φύλο δύο μαθητές από την Γ’ τάξη και δύο μαθητές από την Β’ τάξη. Ο παραστάτης από την Α’ τάξη μαθητής θα ορίζεται σύμφωνα με το βαθμό του απολυτηρίου της Γ’ τάξης Γυμνασίου. γ) ΤΕΕ: Σημαιοφόρος θα ορίζεται μαθητής με βάση τη γενική επίδοση του δευτέρου έτους του Α’ κύκλου σπουδών. Δύο παραστάτες από τον Β’ κύκλο σπουδών θα ορίζονται δύο μαθητές με βάση την επίδοση του δευτέρου έτους του Α’ κύκλου με βάση την επίδοση του πρώτου έτους του Α’ κύκλου. Ο παραστάτης του πρώτου έτους του Α’ κύκλου σπουδών θα ορίζεται σύμφωνα με το βαθμό του απολυτηρίου του Γυμνασίου.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων μαθητών/τριών για τη θέση του σημαιοφόρου ή παραστατών γίνεται κλήρωση και ορίζονται ένας για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου και ένας για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, (όταν ο ένας ορίζεται σημαιοφόρος ο άλλος ορίζεται παραστάτης).

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου