Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Πάτρα: Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επανακομιδή της Κάρας του Αγίου Ανδρέα



Police-Voice blog ➤
ορυφώνονται  οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την επέτειο της επανακομιδής της τίμιας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα, στις 7 το απόγευμα με την δοξολογία στην πλατεία Τριών Συμμάχων και την λιτάνευση αμέσως μετά της Κάρας και της ιερής εικόνας του, κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου μέχρι το ναό.
Φέτος, συμπληρώνονται 49 χρόνια από εκείνη την μεγάλη ιστορική στιγμή της επιστροφής του Ιερού Λειψάνου, στις 26 Σεπτεμβρίου 1964, από τη Ρώμη στην Πάτρα.
Στην λαμπρή τότε πάνδημη και συγκινητική τελετή υποδοχής του ιερού λειψάνου που επεστράφη από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, παρόντες ήσαν στην πλ. Τριών Συμμάχων ο αοίδοιμος Μητροπολίτης πρώην Πατρών κυρός Κωνσταντίνος Πλατής αλλά και ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο Αχαιός Γεώργιος Παπανδρέου.
Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος που έδωσε την περασμένη Τετάρτη και συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, καλεί τον κλήρο και το λαό να δώσουν δυμανικό παρών, να μην μείνει κανείς στο σπίτι του και να τιμήσουν με τη δέουσα ευλάβεια την σημαντική αυτή επέτειο της επανακομιδής της Τίμιας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα, η οποία μαζί με το Σταυρό του Μαρτυρίου, αποτελούν σημεία αναφοράς για την τοπική Εκκλησία και για ολόκληρη την Πάτρα.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι το φετινό καλοκαίρι (για 3 εβδομάδες έως τις 2 Αυγούστου 2013) ο Σταυρός του μαρτυρίου του Αποστόλου Ανδρέα μεταφέρθηκε για ιερό προσκύνημα στην Ρωσική επικράτεια (Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία) όπου χιλιάδες, εκατομμύρια στην κυριολεξία Ορθόδοξοι χριστιανοί πιστοί προσκύνησαν με ευλάβεια και σεβασμό την χάρη του.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Κυριακή 29/9 - Στις 7 – 10 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος – Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο περικαλλή ναό του Αγ. Ανδρέα και στις 17.45 το απόγευμα θα γίνει η εκκίνηση της Ιεράς Λιτανείας της Αγίας Κάρας της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ανδρέα με κατεύθυνση την Ιχθυόσκαλα και δια θαλάσσης προς τον Μόλο Αγίου Νικολάου.
Στην Ιχθυόσκαλα στις 18.15 θα τελεστεί αγιασμός με αφορμή την έναρξη της νέας περιόδου των αλιέων. Η ανθοστόλιστη Τιμία Κάρα όπως κάθε χρόνο θα μεταφερθεί δια θαλάσσης με πλοιάριο έως τον μόλο του Αγ. Νικολάου και στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί Ευχαριστήριος Θεία Δοξολογία στην πλατεία Τριών Συμμάχων.
Στις 19.15 το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει η Ιερά Λιτανεία της Τίμιας Κάρας και της εικόνας του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέα κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, για να καταλήξει στον ομώνυμο Ιερό Ναό όπου και θα ψαλεί Ιερά Παράκληση προς τον Απόστολο Ανδρέα.
Όπως κάθε χρόνο το ιερό λείψανο, η Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα θα τοποθετηθεί κατά τη στιγμή της λιτάνευσης σε στρατιωτικό ανοικτό όχημα ενώ θα υπάρξει τιμητικό άγημα του στρατού (και των τριών όπλων) αλλά και η Δημοτική μπάντα.
Πλήθος κόσμου και εκπροσώπων των αρχών και φορέων αναμένεται να παραστούν στις εκδηλώσεις.


Πηγή ➤ http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου