Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΙΜΙΑ 96 Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΔΥΝΗΣ. ΩΡΑ 01:40. ΣΑΝ ΑΠΟΨΕ. ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΠΥΡΑ ΤΟ ΑΝΘΥΠΟΒΡΥΧΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ. ΤΡΙΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ.

ΙΜΙΑ 96 Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΔΥΝΗΣ. ΩΡΑ 01:40. ΣΑΝ ΑΠΟΨΕ. ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΠΥΡΑ ΤΟ ΑΝΘΥΠΟΒΡΥΧΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ. ΤΡΙΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ.


Police-Voice blog ➤
…Τη Δευτέρα το απόγευμα στις 29 Ιανουαρίου, ο νέος πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία, ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά. Την Τρίτη στις 30 Ιανουαρίου, η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ δηλώνει κατηγορηματικά μέσα στην Τουρκική βουλή ότι την επόμενη μέρα η ελληνική σημαία και ο ελληνικός στρατός θα απομακρυνθούν από τα Ίμια.
Στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 01:40 Τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μεγάλη Ίμια (Δυτική). Στις 05:30 της ίδιας μέρας ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκε από τη φρεγάτα Ναυαρίνο για να διαπιστώσει την πληροφορία παρουσίας Τούρκων στη βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν.
Σχετικά με τις αιτίες πτώσης του ελικοπτέρου έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις. Η επίσημη θέση του Πολεμικού Ναυτικού είναι ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου (Vertigo).
Την θέση αυτή υποστήριξε πρόσφατα ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ ναύαρχος Αντώνης Αντωνιάδης, αναφέροντας μάλιστα πως η τουρκική φρεγάτα Γιαβούζ προσφέρθηκε να βοηθήσει, αλλά πήρε άμεσα από τους πιλότους του ελικοπτέρου αρνητική απάντηση.
imia7
Ωστόσο, υπάρχει διαδεδομένη στην Ελλάδα η άποψη ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το Τουρκικό Ναυτικό είτε από τους τούρκους καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στο νησί, και ότι η αληθινή αιτία της πτώσης αποκρύφτηκε προκειμένου να λήξει η κρίση και να μην οδηγηθούν οι δύο χώρες σε γενικευμένη σύρραξη ή ακόμα και σε πόλεμο.
…Ο Θόδωρος Πάγκαλος καθυστερημένος αφού έλεγε τα δικά του σε εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης εισηγείται όσα συμφώνησε με τον Χόλμπρουκ , ο Ναύαρχος Λυμπέρης πεταμένος σε μια γωνιά , άνευρος και τρομοκρατημένος δεν αντιδρά , οι ένοπλες δυνάμεις αναμένουν διαταγές του που δεν έρχονται ποτέ, ενώ την ίδια στιγμή, Τούρκοι κομάντος αποβιβάζονται και καταλαμβάνουν τη μικρή Ίμια . Με το χρόνο πλέον παίζουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις εκτελώντας αποστολές ουσιαστικά επιβεβαίωσης της πληροφορίας για την παρουσία Τούρκων κομάντος στη μικρή Ίμια και περιμένοντας εντολές της ηγεσίας τους ,που απλά δεν υπήρχε πουθενά .
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου