Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

NTΡΟΠΗ ρε ΞΕΦΤΙΛΕΣ! Χωρίς Την Γαύδο Και Το Καστελόριζο Οι Χάρτες Στα Σχολικά Βιβλία!

NTΡΟΠΗ ρε ΞΕΦΤΙΛΕΣ! Χωρίς Την Γαύδο Και Το Καστελόριζο Οι Χάρτες Στα Σχολικά Βιβλία!


Police-Voice blog ➤
Ελλιπής παραμένει ο χάρτης που υπάρχει στα σχολικά βιβλία του Δημοτικού, αφού από αυτόν λείπει η Γαύδος και το Καστελόριζο! Με δελτίο τύπου ο Δημήτρης Καμμένος ζητά από τον Κώστα Γαβρόγλου να παρέμβει άμεσα ώστε αυτό να αλλάξει.
Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτηρίζει «αδιανόητο» αυτό που συμβαίνει με τους χάρτες στα σχολικά βιβλία,και το χαρακτηρίζει προσβολή προς τους «Ακρίτες».
Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει πως «είναι αδιανόητο την ώρα που ζητάμε τη διόρθωση των σχολικών βιβλίων της Αλβανίας και των Σκοπίων προκειμένου να επανατυπωθούν χάρτες που εμφάνιζαν ελληνικές περιοχές ως κομμάτι των συνόρων τους, με τα σύνορα τους να εκτείνονται μέχρι την Ήπειρο και την Πρέβεζα, εμείς οι ίδιοι να δίνουμε βιβλία σε μαθητές του δημοτικού που εμφανίζουν το χάρτη της Ελλάδας ελλιπή»
Καλεί τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου «να κινηθεί άμεσα ώστε να σταματήσει αυτός ο χάρτης να προσβάλει τους Ακρίτες μας…» σημειώνοντας ότι μπορεί να υπήρξε η σχετική πρόσφατη Υπουργική Απόφαση κ. Γαβρόγλου που ζητούσε να διορθωθεί ο χάρτης που εμφανίζει την Ελλάδα χωρίς τη Γαύδο και το Καστελόριζο στο βιβλίο «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» της έκτης δημοτικού, αλλά θα πρέπει να αναρωτηθούμε και «για πόσα χρόνια εμφανίζεται αυτός ο λάθος χάρτης!»
Ο κ. Δημήτρης Καμμένος σημειώνει ότι τέτοια λάθη είναι «βούτυρο στο ψωμί στις αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων μας» που τους παρέχεται «μέσα από τα σχολικά βιβλία που διδάσκονται τα παιδιά μας…»
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΡΙΛΕΡ με το «Αγία Ζώνη ΙΙ»: Μπορεί να έβαλαν βόμβα και να το βύθισαν, λέει ο πλοιοκτήτης! (ΦΩΤΟ)

ΘΡΙΛΕΡ με το «Αγία Ζώνη ΙΙ»: Μπορεί να έβαλαν βόμβα και να το βύθισαν, λέει ο πλοιοκτήτης! (ΦΩΤΟ)


Police-Voice blog ➤


Θρίλερ με το  ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Το πλοίο έχει ανελκυστεί και βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή όπου βυθίστηκε,  νότια-νοτιοδυτικά της νήσου  Αταλάντης. Το πλοίο φρουρείται από άνδρες της Ασφάλειας του Λιμενικού έως ότου ολοκληρώσουν την έρευνά τους οι  πραγματογνώμονες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ηλεκτρονικής ιστοσελίδας, η πλευρά του πλοιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί και να είχε τοποθετηθεί βόμβα στα ύφαλά του. Έκαναν λόγο για άνοιγμα ενός μέτρου αλλά και για λαμαρίνες που είχαν φορά προς το εσωτερικό του σκάφους.
Σύμφωνα με πληροφορίες πράγματι υπάρχει βαθούλωμα σε λαμαρίνες του πλοίου με κατεύθυνση προς τα μέσα όπως επεσήμαναν στο protothema.gr   κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας. Όμως οι πραγματογνώμονες σε πρώτη φάση απέκλεισαν το ενδεχόμενο να έχει γίνει έκρηξη. Σύμφωνα με τη δική τους εκδοχή το  δεξαμενόπλοιο  τις πρώτες τέσσερις ώρες, από τη στιγμή που έβαλε νερά, κάθισε, λόγω του βάρους από το φορτίο του,  με την πρύμνη στον βυθό και μάλιστα πάνω σε βράχια που  υπάρχουν στο σημείο, ενώ εξείχε η πλώρη του από το νερό.
Το αποτέλεσμα ήταν να βουλιάξουν προς τα μέσα οι λαμαρίνες στο συγκεκριμένο σημείο.
«Επειδή εξείχε η πλώρη του δεν μπόρεσαν να πέσουν αμέσως φράγματα και να βουτήξουν βατραχάνθρωποι»  επεσήμαναν κύκλοι του ΥΝΑ
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αλλά ΣΥΝΕΒΗ! Ο «χοντρός» που κατηγορείται για ΣΚΛΗΡΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ, έκανε μία guest εμφάνιση στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ στην κυρα ΤΑΤΙΑΝΑ λίγο πριν παραδοθεί! ΔΕΙΤΕ τα ΒΙΝΤΕΟ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αλλά ΣΥΝΕΒΗ! Ο «χοντρός» που κατηγορείται για ΣΚΛΗΡΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ, έκανε μία guest εμφάνιση στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  στην κυρα ΤΑΤΙΑΝΑ λίγο πριν παραδοθεί! ΔΕΙΤΕ τα ΒΙΝΤΕΟ!


Police-Voice blog ➤
Μοιάζει απίστευτο αλλά συνέβη και αυτό! Ο φερόμενος ληστής από την συμμορία του κοντού, του ψηλού και του χοντρού έδωσε συνέντευξη σε τηλεοπτικη εκπομπή.
– Ο «χοντρός» έκανε μία guest εμφάνιση λίγο πριν παραδοθεί – Εκείνος είναι στο πλατό ενώ περιπολικό σπεύδει στο κανάλι για να τον συλλάβει – «Δεν είμαι ληστής. Είμαι αθώος» υποστηρίζει – «Ζητάω συγγνώμη από τον ανήλικο γιο μου» – Αφού είπε την αλήθεια του κατέβηκε τα σκαλιά και παραδόθηκε
Πρόκειται για τον Ανδρέα Τουρνά γεννημένο στις 4 – 1 – 1979 στην Αθήνα ο οποίος καταζητείτο από την αστυνομία για ληστείες.
«Είμαι αθώος»
Ο ίδιος, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού, υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Όπως ανεφέρε, εκείνος δεν είναι μέλος της συμμορίας και πως δεν έχει πάρει μέρος στις δεκάδες ληστείες. «Δεν ξέρω τον έναν καθόλου» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως ο φερόμενος ως «ψηλός» της συμμορίας είναι φίλος του.
Ο Ανδρέας Τουρνάς υποστήριξε ότι «δεν έχω κάνει κάτι κακό. Δεν έχω κάνει κάτι κακό στο σημείο που με κατηγορούν. Τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι νόμιμος. Πιο παλιά υπήρξα παράνομος γιατί έπαιρνα ναρκωτικά».
Ο φερόμενος ως ληστής ανέφερε ότι η φωτογραφία «τραβήχτηκε», πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν πήγε στο τμήμα γιατί είχε έναν διαπληκτισμό με τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.
Δείτε τις πρώτες του δηλώσεις

«Δεν ήμουν και δεν είμαι ο τσιλιαδόρος της συμμορίας»
Ο Ανδρέας Τουρνάς αναφέρθηκε στον φίλο του, τον «ψηλό» ο οποίος είναι βουλγαρικής καταγωγής, λέγοντας πως στην Ελλάδα κυκλοφορεί με το όνομα Παύλος Αποστολόπουλος. «Έτσι δηλώνει εδώ. Δεν λέει Παυέλ, λέει Παύλος. Τον άλλον, τον «κοντό» ίσως να τον ξέρω φατσικά επειδή μένουμε γύρω γύρω. Δεν τον ξέρω γενικά».
«Δεν είμαι και δεν ήμουν (ο τσιλιαδόρος της συμμορίας). Θα σας πω, χωρίς καν να ετοιμαστώ, χωρίς να διαβάσω τη δικογραφία, την αλήθεια. Σε κάποια οικονομική ανάγκη είχε γίνει το εξής με τον κύριο Αποστολόπουλο: «Θα πάμε κάπου» μου λέει, θα πεταχτώ σε μία δουλίτσα που θέλω. Δεν μπορούμε να πάμε μαζί, έχει κόσμο. Αντιλήφθηκα ότι κάνει κάτι παράνομο αλλά η ανάγκη. Αυτή είναι η συμμετοχή μου στην σπείρα. Κι άλλη μία φορά που μου ζήτησε να πάω να τον πάρω από ένα στενό στο Περιστέρι. Πάλι πήγα και προφανώς θα είχε γίνει το ίδιο. Δεν προδίδω τον φίλο μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να ξεφτιλιστώ τόσο πολύ. Ζητάω συγγνώμη από το παιδί μου» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο ψηλός, ο κοντός ο χοντρός και οι… πατερίτσες! Η σκληρή συμμορία και το μοιραίο λάθος
Ο Ανδρέας αφού εξομολογήθηκε όσα ήθελε να πει… για εκείνον και την δική του υπόθεση κάλεσε όποιον ήξερε να πάρει τηλέφωνο στην εκπομπή και να μιλήσει.
Δείτε ολόκληρη την εξομολόγηση του Αντρέα


Λίγο αργότερα, και αφού είπε την «αλήθεια» του, βγήκε από το στούντιο, κατέβηκε τις σκάλες και παραδόθηκε στους αστυνομικούς που τον περίμεναν από κάτω.
Δείτε την στιγμή της σύλληψης του φερόμενου ως «χοντρού»
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

AYTOΣ είναι ο ΕΥΥΠΟΛΗΠΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ που φέρεται να έδινε τα ΣΚΑΦΗ του για τα ΧΑΣΙΣΙΑ και τους έπιασε το ΛΙΜΕΝΙΚΟ! (ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

AYTOΣ είναι ο ΕΥΥΠΟΛΗΠΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ που φέρεται να έδινε τα ΣΚΑΦΗ του για τα ΧΑΣΙΣΙΑ και τους έπιασε το ΛΙΜΕΝΙΚΟ! (ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)


Police-Voice blog ➤
Από τον Γιάννη Κολοζώφ
Από το «Olla Mykonos», στο «Olla Xasis» για τον πενηντάχρονο  εστιάτορα της Μυκόνου Σπύρο Καρδάμη, που βρέθηκε στο μπουντρούμι του κεντρικού λιμεναρχείο Πειραιά ως μέλος της Αλβανοιταλικής καμόρας που κουβαλούσε τόνους το χασίς. Το βαρύ φορτίο  βάρους 1,6 τόνων ινδικής κάνναβης κατασχέθηκε στο πανάκριβο φουσκωτό «σφήνα» με τους 1.050 ίππους διαφυγής. Ο Καρδάμης είναι Αθηναίος αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει επενδύσει επιχειρηματικά στο νησί των ανέμων, επιλέγοντας να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο και σε απόσταση αναπνοής από τον ιερό ναό Μητρόπολης. Επί δυο μερόνυχτα οι κομάντος του Λιμενικού από αέρα και θάλασσα καταδίωκαν τους λαθρέμπορους που από το Ιόνιο και την Κέρκυρα πέρασαν στο Αιγαίο στη Μακρόνησο.
mikonos1
Το ταχύπλοο σκάφος προσέγγισε τις αλβανικές ακτές δίπλα στη Χειμάρρα από όπου παρέλαβε το φορτίο της ακατέργαστης κάνναβης και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ακολούθησε η καταδίωξή του, κατά την διάρκεια της οποίας υπήρξε εμπλοκή μεταξύ του ταχυπλόου σκάφους με ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος του Λ.Σ. το οποίο δέχθηκε πυρά ανταποδίδοντάς τα και στην προσπάθεια αποφυγής των πυρών και των επικίνδυνων ελιγμών του ταχυπλόου σκάφους, στελέχη Λ.Σ. έπεσαν στη θάλασσα, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό τους. Τελικά βραδινές ώρες του Σαββάτου και μετά από συνεχή επιχείρηση εντοπισμού και καταδίωξης του ταχυπλόου σκάφους αυτό ακινητοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και Νήσου Κέας, μετά από ρίψη στοχευμένων  βολών από ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που επέβαιναν στο ελικόπτερο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της μεγάλης ταχύτητας του ταχυπλόου σκάφους, των συνεχών ελιγμών και του σκότους που επικρατούσε.
mikonos2
Στο ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν δύο Αλβανοί και ένας Ιταλός, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ στο εσωτερικό του, εντοπίστηκαν δέματα διαφόρων μεγεθών τα οποία περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης που υπερβαίνει τον ενάμισι τόνο. Επίσης κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που εξελίχθηκαν παράλληλα συνελήφθησαν και άλλα μέλη με διακριτούς ρόλους στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων μέχρι στιγμής σε δέκα (10) άτομα, μεταξύ των οποίων έξι (06) υπήκοοι Αλβανίας, δύο (02) Ιταλοί υπήκοοι, ένας (1) υπήκοος Βουλγαρίας και ο εστιάτορας από την Μύκονο με το ασημί Rolex.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Κατά την διάρκεια της καταδίωξης όμως από επιβαίνοντες ταχυπλόου σκάφους προκύπτει ότι, ρίχτηκαν στην θάλασσα οπλισμός, ναρκωτικές ουσίες καθώς και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία. Πέραν από τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν μέχρι τώρα, ένα ταχύπλοο σκάφος με τρείς εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, ένα ταχύπλοο σκάφος με τέσσερις εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, όπλα και άλλα.
Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, ενώ στο πλαίσιο της συνεργασίας της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου με εταίρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διερευνώνται οι διασυνδέσεις των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το φάσμα της παράνομης δραστηριότητάς τους ως προς την εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη, ενώ προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.
mikonos4
Κατά την εν λόγω επιχείρηση κατασχέθηκαν μέχρι στιγμής ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους περίπου 1,6 τόνων, ενώ σε παράλληλες έρευνες σε διάφορες περιοχές της Αττικής έχουν συλληφθεί δέκα (10) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συμπεριλαμβανομένων και των τριών μελών του πληρώματος του ταχυπλόου σκάφους.
Ειδικότερα, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη θαλάσσια διακίνηση μεγάλων φορτίων ναρκωτικών ουσιών με ταχύπλοα σκάφη τα οποία επιτυγχάνουν εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες προέβη η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., μετά από συστηματικές έρευνες, εξακριβώσεις και ταυτοποιήσεις.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Αναλυτικότερα, μετά από ενδελεχή έρευνα που συνίστατο σε εξειδικευμένες προανακριτικές τεχνικές, διασταυρώσεις και εξακριβώσεις στοιχείων, ανάλυση και σύνθεση ερευνητικών δεδομένων και σκιαγράφηση του εγκληματικού «προφίλ» των εμπλεκομένων, διακριβώθηκε η πολυεπίπεδη δράση του οργανωμένου κυκλώματος, που προωθούσε φορτία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης σε μία δέσμη προορισμών μεταξύ των οποίων η εγχώρια παράνομη αγορά, αλλά κυρίως οι αντίστοιχες αγορές ευρωπαϊκών και τρίτων χωρών.
Ως προς το ιστορικό και την επιτυχή έκβαση της εν λόγω υπόθεσης, ενεργοποιήθηκε υφιστάμενος επιχειρησιακός σχεδιασμός που περιελάμβανε μεταξύ άλλων πλήρες πληροφοριακό πακέτο (target package) για το ταχύπλοο σκάφος – στόχο και ανάπτυξη – αξιοποίηση διαφόρων μέσων και αντίστοιχων μονάδων (περιπολικά σκάφη και ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφη της δύναμης FRONTEX, ομάδα και στοιχείο ελεύθερων σκοπευτών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ) σε κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του παράνομου δρομολογίου μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών θέσεων. Οι θέσεις αυτές είχαν προεπιλεγεί κατόπιν σχετικής χαρτογράφησης του τρόπου δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και ειδικότερα των εξαιρετικών δεξιοτήτων και των αντιδράσεων των χειριστών του τ/χ σκάφους.
Πηγή ➤  http://www.makeleio.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΘΩΟΣ ο ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ Μιλτιάδης Τοκατλίδης που αρνήθηκε να γίνει υπηρέτης των λαθρο μεταναστών επενδυτων κλπ ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΘΩΟΣ ο ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ Μιλτιάδης Τοκατλίδης που αρνήθηκε να γίνει υπηρέτης των λαθρο μεταναστών επενδυτων κλπ !  (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)


Police-Voice blog ➤
Αθώος κρίθηκε ο ο υπολοχαγός από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. ! ! 

Ανεβλήθη για τις 6 Φεβρουαρίου του 2018 η δίκη
του Αρχιλοχία. Κατηγορήθηκαν για ανυπακοή, διότι αρνήθηκαν να εκτελέσουν υπηρεσία σε καταυλισμό προσφύγων καθώς αυτό δεν συνάδει με την στρατιωτική τους υπηρεσία. Ο Ελληνικός Στρατός έχει το καθήκον της ασφάλειας της Ελλάδας μας και όχι να εξυπηρετεί διεθνείς σκοπιμότητες.

Οι Στρατιωτικοί Δικαστές στέκονται επάξια στο καθήκον τους και δεν υποτάσσονται σε καμμία κυβερνητική σκοπιμότητα. Ο Στρατός δεν παύει να είναι η ελπίδα της Πατρίδας μας απο κάθε εξωτερική και εσωτερική επιβουλή. Περίπου 100 συμπολίτες μας συμπαραστάθηκαν στα στελέχη του Ελληνικού Στρατού εντός και εκτός του Στρατοδικείου.

Προηγούμενη ανάρτηση:
Ο αρχιλοχίας Ευάγγελος Φώτης, πήρε αναβολή (προηγήθηκε της εκδίκασης του έτερου κατηγορούμενου) και μετά βγήκε έξω από την αίθουσα του στρατοδικείου, μαζί με τους παραβρισκομένους.
Ο έτερος κατηγορούμενος, Υπολοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης, εκδικάστηκε και ΑΘΩΩΘΗΚΕ!!! Ακόμη και η εισαγγελέας, που ήταν ιδιαίτερα αυστηρή σε όλη τη διάρκεια της δίκης, (όπως μας μετέφεραν κάποιοι από αυτούς που μπόρεσαν να μπούνε μέσα στην μικρή αίθουσα του στρατοδικείου), αφού έπλεξε το εγκώμιο του «πολυπολιτισμού», αναγκάστηκε στο τέλος να ομολογήσει εδώ δικάζουμε ποινικά αδικήματα και όχι απόψεις και ότι ως διαταγή δεν εμπίπτει στα καθήκοντα του στρατού και αναγκαστικά θα έπρεπε να ΑΘΩΩΘΕΙ.
Στο πλευρό των 2 στρατιωτικών βρέθηκαν τα κόμματα ΕΠΑΜ (με κομματικά λάβαρα-κακώς κατά τη γνώμη μας) και Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (χωρίς κομματικά διακριτικά), η Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου και 100 περίπου Ελληνίδες και Έλληνες κρατώντας αρκετές μεγάλες Ελληνικές σημαίες.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο δολοφόνος δυο αστυνομικών Αντώνης Καραμολέγκος: Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μαζί με την σύζυγο του

Ο δολοφόνος δυο αστυνομικών Αντώνης Καραμολέγκος: Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μαζί με την σύζυγο του


Police-Voice blog ➤
Ο Αντώνης Καραμολέγκος συνελήφθη σε σπίτι στα Σπάτα μετά από  επιχείρηση της ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας. Από τον Μάρτιο του 2015 αναζητείτο καθώς είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Αλικαρνασσού και δεν επέστρεψε.
Ο δραπέτης το 1990 έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς.
Ο Καραμολέγκος είχε πάρει άδεια από τις φυλακές τον Μάρτιο του 2015 και δεν επέστρεψε. Έναν χρόνο μετά την παραβίαση της άδειας, τον Μάρτιο του 2016, είχε πυροβολήσει έναν άνδρα μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Για την υπόθεση αυτή έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.
Σημειώνεται ότι άδεια από τις φυλακές ο 50χρονος είχε πάρει και το 2011, την οποία είχε παραβιάσει, αλλά τότε εντοπίστηκε γρήγορα και συνελήφθη.
Σύμφωνα με την αστυνομία στο σπίτι στα Σπάτα βρέθηκε ένα πιστόλι καθώς επίσης κυνηγετικά όπλα και πολλά φυσίγγια. Ακόμα βρέθηκαν στην αυλή κλεμμένα οχήματα.

Αντώνης Καραμολέγκος: Δραπέτης και δολοφόνος δυο αστυνομικών

Ο επικίνδυνος δραπέτης είχε καταδικαστεί γιατί τη δεκαετία του ’90 είχε δολοφονήσει δυο αστυνομικούς στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Και μάλιστα απέναντι από το κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου οι άτυχοι αστυνομικοί τον είχαν σταματήσει για έλεγχο.
Στην κατοχή του είχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο, προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών, επιτέθηκε στους δυο αστυνομικούς.
Ήταν Ιούλιος του 1990 όταν οι αρχιφύλακες Λουκάς Παπαλουκάς και Δημήτριος Βούλγαρης έπεσαν νεκροί από τα πυρά του Καραμολέγκου. Τον θεώρησαν ύποπτο και του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από τον επικίνδυνο κακοποιό. Ο ένας πέθανε επί τόπου και ο δεύτερος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.
Οι δυο αστυνομικοί που εκτελέστηκαν από τον Καραμολέγκο
Ο αρχιφύλακας Δημήτρης Βούλγαρης – Φωτογραφία: astynomia.gr
Ο αρχιφύλακας Λουκάς Παπαλουκάς – Φωτογραφία: astynomia.gr

Αντώνης Καραμολέγος: Η πρώτη φορά στη φυλακή

Μετά τη δολοφονία των δυο αστυνομικών, ο δράστης οδηγήθηκε στη φυλακή. Το 2010 όμως πήρε άδεια. Και εξαφανίστηκε. Δεν έμεινε για πολύ ελεύθερος όμως. Η αστυνομία τον είχε συλλάβει και οδηγήθηκε σε φυλακές της επαρχίας.
Από εκεί δραπέτευσε με τον… ίδιο τρόπο. Το 2015 ξαναπήρε άδεια και έκανε αυτό που είχε κάνει και λίγα χρόνια πριν.
Αυτή τη φορά κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης για σχεδόν δυο χρόνια. Όλα αυτά, μέχρι το πρωί της Τετάρτης (29.11.2017) που εντοπίστηκε στα Σπάτα και του πέρασαν ξανά χειροπέδες.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΛΕΒΕΝΤΑΡΟΣ ΑΡΧ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ ! ΑΚΟΥ ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ πριν ο Αλεκτωρ λαλήσει τρείς!...Δεν έχουν περάσει τρεις μήνες ,που βγήκες και είπες κανένας αστυνομικός σε πλειστηριασμό !

Ο ΛΕΒΕΝΤΑΡΟΣ ΑΡΧ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ !  ΑΚΟΥ ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ πριν ο Αλεκτωρ λαλήσει τρείς!


Police-Voice blog ➤
Γερακαράκο πριν ο Αλεκτωρ λαλήσει τρείς!

Δεν έχουν περάσει τρεις μήνες ,που βγήκες και είπες κανένας αστυνομικός σε πλειστηριασμό !

Γυρεύε τι εγγυήσεις είχες πάρει ,για να το πεις εκ του ασφαλούς Γερακαράκο!

Σαν εκείνα τα παραμύθια που τσαμπουνάς στους χαζούληδες ,ότι Νενικήκαμεν ,και δεν θα μας κόψουν τους μισθούς και τις συντάξεις!

Άκου Γερακαράκο ...

Χθες τα ΜΑΤ τελικά στάλθηκαν στα Ειρηνοδικεία!

Θα μου πεις τώρα Λαφαζάνης,και Ζωίτσα έφεραν τον Τσίπρα στην εξουσία!

Θα μου πείς τι να κάνεις εσύ?

Ναι ρε........να πήγαινες εκεί που παρολίγον να γίνει σκοτωμός και εμφύλιος και να μπεις μπροστά ,να δικαιολογήσεις τον θεσμό που υπηρετείς δια της ψήφου των Αστυνομικών!

Να δώσεις αγώνα και και να πολεμήσεις για το δίκιο όλων!

Αστυνομικός είσαι Γερακαράκο ,όχι μπάτσος,αλλά καταπέφτεις στην κατηγορία του μπάτσου!

Ο Αστυνομικός αγωνίζεται για το δίκιο του πολίτη ,είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί!

Και την κατάσχεση σπιτιού δεν την θέλει κανένας Γερακαράκο!

Εκτός αν είσαι "Άντρας" εκ του ασφαλούς και αποχωρείς από εκδηλώσεις μόνο όταν βλέπεις Χρυσαυγίτες Βουλευτές !

Γιατί εκεί σε παίρνει και θα σου πουν μπράβο τα αφεντικά σου που βγάζουν τις περιουσίες του κόσμου στο σφυρί!

Αγωνίζεσαι και για το δίκιο του Αστυνομικού όμως συνδικαλιστή Γερακαράκο!

Του χθεσινού συναδέρφου της Διμοιρίας ,που αδίκως τον έβαλαν μπροστά για να κατασχεθούν σπίτια!

Αν είσουν αληθινός Γερακαράκο θα εισουν μπροστά και χθές στο Ειρηνοδικείο!

Λιποτακτησες όμως επειδή θεωρούσες την μάχη χαμένη!

Γερακαράκο γροίκα!

Έχεις παραδώσει τα πάντα αμαχητί!

Βάλουν από παντού ,και εκ των έσω την Αστυνομία , αυτοί οι ψεύτες που φώναζαν προεκλογικά κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Βάλουν τις αξίες ,τα ήθη ,και τα έθιμά μας , διάφοροι Λώληδες ,προσβάλοντας τον Χριστό την Παναγία τον πολιτισμό μας και εσύ κάνεις την φραγκόκοτα!

Λώληδες που μίλησαν για αυτονομία της Θράκης,και δικαίωμα των Σκοπιανών να αποκαλούνται Μακεδόνες!

Ξέρεις κάτι Γερακαράκο?

Έχεις ακούσει ποτέ για την μυσταγωγία των όρχεων?

Ναι αυτούς τους δύο αδένες που στην λαϊκή ονομάζονται "Αρχ@δια" και κουβαλάμε όλοι οι άντρες ανάμεσα στα πόδια μας!

Αυτά που γεννούν άντρες,και υποδηλώνουν ,το αντριλίκι,την μπέσα,και την αρσενική συμπεριφορά!

Αυτή την μυσταγωγία που θα πρέπει να κάνουμε όλοι οι άντρες και ιδίως οι ένστολοι πριν ορκιστούμε στην Πατρίδα και στο ιερό Ευαγγέλιο.

Θα πρέπει πρώτα να ορκιστούμε στα σβάχια μας,για να αγωνίζομαστε να τηρήσουμε τον λόγο μας ,και να αγωνίζομαστε πρώτα για το δίκιο αυτών που υπερασπιζόμαστε και μετά το δικό μας!

Ουδείς αλάνθαστος Γερακαράκο συμφωνώ , αλλά χθες είσουν ριψάσπης απέναντι σε συναδέλφους και πολίτες!

Γερακαράκο άκου καλά:
Κανένα σπίτι σε χέρι συμμορίτη!
ΑΡΧ..ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 


Πηγή ➤
Giorgos Spyropoulos

Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ! ! ?? Είμαι δευτεροετής δόκιμος αστυφύλακας και διανύω τον πρώτο μήνα της πρακτικής μου εκπαίδευσης στην Αθήνα. Παρά τις διαμαρτυρίες, τις υποσχέσεις !

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ! ! ?? Είμαι δευτεροετής δόκιμος αστυφύλακας και διανύω τον πρώτο μήνα της πρακτικής μου εκπαίδευσης στην Αθήνα.


Police-Voice blog ➤
Είμαι δευτεροετής δόκιμος αστυφύλακας και διανύω τον πρώτο μήνα της πρακτικής μου εκπαίδευσης στην Αθήνα. Παρά τις διαμαρτυρίες, τις υποσχέσεις και το "ενδιαφέρον"  της ομοσπονδίας συνεχίζουμε να αμοιβόμαστε με το αστείο ποσό των 260 ευρώ μηνιαίως. 

Μπορεί για κάποιους να θεωρούμαστε τυχεροί, προνομιούχοι ακόμα και "εξασφαλισμένοι" όμως τους διαφεύγει μια λεπτομέρεια όλους αυτούς και αυτή είναι ότι εμείς ότι έχουμε το κερδίσαμε αξιοκρατικά με πείσμα και υπομονή, όχι με τενεκεδες τυρί, λάδι και ψήφους. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω γι' αυτό το θέμα και ειλικρινά έχω κουραστεί από την αδιαφορία του υπουργείου, του αρχηγείου, της ομοσπονδίας αλλά και της αστυνομικής "οικογένειας" εν γένει.

 Θα αναφερθώ σε τρία περιστατικά ούτως ώστε να αξιολογήσετε και μόνη σας τα καθήκοντα των δοκίμων σε αντιδιαστολή με την αμοιβή τους. 

Ως γνωστόν μας απαγορεύεται να εργαστούμε νυχτερινά και πενθήμερα και ως εκ τούτου δεν λαμβάνουμε και τα ανάλογα επιδόματα.

 Έχοντας αυτό ως δεδομένο λοιπόν μας εξέπληξε άπαντες η διαταγή του αρχηγού με την οποία κληθήκαμε να εκτελέσουμε μέτρα τροχαίας κατά τον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας στις 12/11/17 ημέρα Κυριακή. Ο αρχηγός λοιπόν αποφασίζει κατά το δοκουν το τι θα κάνουμε με τα "ελεύθερα" σαββατοκύριακα μας; Είναι δυνατόν να μας υποχρεωνει λόγω υπηρεσιακών αναγκών να εργαζόμαστε αμισθί; Όχι κύροι η απάντηση στα παραπάνω είναι ένα μεγάλο όχι! Δεν είμαστε κωπηλάτες σε ρωμαϊκή γαλέρα, είμαστε αστυνομικοί όσο δύσκολο κι αν είναι για μερικούς να το κατανοήσουν.

 Προχωρώ στο δεύτερο περιστατικό που χρονικά προηγείται του παραπάνω και συναιβει στις 08/11/2017. Μεταγωγή του 58 χρονου δολοφόνου της 32 χρονης εφοριακού στον ανακριτή στα δικαστήρια της ευελπίδων (κτήριο 9 περί τις 12 το μεσημέρι). Όλοι παρακολουθήσατε τις σκηνές απείρου κάλους που εκτυλίχθηκαν κατά την έξοδο του κατηγορουμένου από τον ανακριτή. Δεν γνωρίζω όμως πόσοι από εσάς προσέξατε τον δόκιμο ο οποίος σαστισμένος και άοπλος βρέθηκε εν μέσω προπηλακισμών, υπτάμενων καφέδων, νερών αλλά και άγριου ξύλου. Δόκιμος που συμμετέχει σε μεταγωγή; Είναι αυτό νόμιμο; Είναι αυτό ασφαλές;
 Λυπάμαι που γίνομαι γραφικός αλλά η απάντηση και πάλι είναι όχι! 

Περιστατικό νούμερο τρία 21/11/17 επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών της τροχαίας στην Γλυφάδα. Όποιος παρακολουθησε το σχετικό βίντεο στα ΜΜΕ ίσως πρόσεξε τον δόκιμο κατά την έξοδο του άνδρα με το μαχαίρι από το κατάστημα που είχε καταφύγει. Δόκιμος σε περιστατικό με μαχαίρι με δύο αστυνομικούς τραυματίες; Ατακτα παιδιά οι δόκιμοι, που πάνε και μπλεκουν;

 Κλείνοντας σας ρωτώ είναι δυνατόν αυτός ο κίνδυνος και αυτή η προσφορά να αμοίβεται με 260 ευρώ το μήνα; Είναι δυνατόν να είμαστε τόσο φθηνοί και αναλώσιμοι για το σώμα; Λυπάμαι κύροι, λυπάμαι ειλικρινά, αλλά αυτή δεν είναι η αστυνομία που φανταζόμασταν! Δεν περιμέναμε να γίνουμε πλούσιοι απλά πιστεύαμε ότι θα είχαμε μια αξιοπρεπή ζωή...

ΣΧΟΛΙΟ POLICE-VOICE GR !ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΖΩΗ ΣΟΥ !

 ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ  ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !

 ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ( ΕΛΑΣ ) ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΛΠ .

.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

ΑΑΑ ΞΕΧΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ !

 ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ  !

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ !ΜΑΣ
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΜΑΣ ! ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ! ! ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ !



Police-Voice blog ➤
Αντιπροσωπεία μελών του Συλλογου Ελληνων Εφεδρων Πεζοναυτων, παρέδωσε σημερα το βράδυ τρόφιμα και ρουχα στο Δημαρχείο Μανδρας για τους πληγέντες απο τις φονικές πλημμύρες.
Για μια ακομα φορά, αποδεικνύουμε έμπρακτα οτι ο Ελληνας Έφεδρος Πεζοναύτης ειναι δίπλα, πάντα έτοιμος να βοηθήσει τον Συνάνθρωπο, οπου και όποτε χρειαστεί.
Και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τη βοήθεια μας και στις επόμενες ημέρες στους ταλαιπωρημένους Ελληνες συλλέγοντας και παλι ρουχα και τρόφιμα που θα παραδοθούν στους συμπολίτες μας.
Θαρσειν Χρη.
Πηγή ➤
Σύλλογος Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών

Διαβάστε Περισσότερα »

30 Νοεμβρίου: Εορτή του Αγίου και Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου τιμά σήμερα,η Εκκλησία μας

30 Νοεμβρίου: Εορτή του Αγίου και Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου τιμά σήμερα,η  Εκκλησία μας


Police-Voice blog ➤

Τη μνήμη του Αγίου και Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου τιμά σήμερα, 30 Νοεμβρίου, ηΕκκλησία μας. Ο Ανδρέας, ψαράς στο επάγγελμα και αδελφός του Αποστόλου Πέτρου, ήταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και τον πατέρα του τον έλεγαν Ιωνά. Επειδή κλήθηκε από τον Κύριο πρώτος στην ομάδα των μαθητών, ονομάστηκε πρωτόκλητος.

Ο Ανδρέας (μαζί με τον Ιωάννη τον ευαγγελιστή) υπήρξαν στην αρχή μαθητές του Ιωάννου του Προδρόμου. Κάποια μέρα μάλιστα, που βρισκόντουσαν στις όχθες του Ιορδάνη κι ο Πρόδρομος τους έδειξε τον Ιησού και… τους είπε «ίδε ο αμνός τού Θεού ο αίρων τήν αμαρτίαν τού κόσμου», οι δύο απλοϊκοί εκείνοι ψαράδες συγκινήθηκαν τόσο πολύ, που χωρίς κανένα δισταγμό κι επιφύλαξη αφήκαν αμέσως τον δάσκαλο τους κι ακολούθησαν τον Ιησού.
Η ιστορία της ζωής του Ανδρέα μέχρι την Σταύρωση, την Ανάσταση και την Ανάληψη, υπήρξε σχεδόν ίδια με εκείνη των άλλων μαθητών. Μετά το σχηματισμό της πρώτης Εκκλησίας, ο Ανδρέας κήρυξε στη Βιθυνία, Εύξεινο Πόντο (μάλιστα ο Απόστολος, είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας του Βυζαντίου αφού εκεί εγκατέστησε πρώτο επίσκοπο, τον απόστολο Στάχυ κι αυτού διάδοχος είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης), Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρο. Τελικά, κατέληξε στην Αχαΐα.
Στην Αχαΐα, η διδασκαλία του καρποφόρησε και με τις προσευχές του θεράπευσε θαυματουργικά πολλούς ασθενείς. Έτσι, η χριστιανική αλήθεια είχε μεγάλες κατακτήσεις στο λαό της Πάτρας. Ακόμα και η Μαξιμίλλα, σύζυγος του ανθύπατου Αχαΐας Αιγεάτου, αφού τη θεράπευσε ο Απόστολος από τη βαρειά αρρώστια που είχε, πίστεψε στο Χριστό. Το γεγονός αυτό εκνεύρισε τον ανθύπατο και με την παρότρυνση ειδωλολατρών ιερέων συνέλαβε τον Ανδρέα και τον σταύρωσε σε σχήμα Χ. Έτσι, ο Απόστολος Ανδρέας παρέστησε τον εαυτό του στο Θεό «δόκιμον εργάτην» (Β΄ προς Τιμόθεον, 2: 15). Δηλαδή δοκιμασμένο και τέλειο εργάτη του Ευαγγελίου.
Οι χριστιανοί της Αχαΐας θρήνησαν βαθιά τον θάνατο του. Ο πόνος τους έγινε ακόμη πιο μεγάλος, όταν ο ανθύπατος Αιγεάτης αρνήθηκε να τους παραδώσει το άγιο λείψανο του, για να το θάψουν. Ο Θεός όμως οικονόμησε τα πράγματα. Την ίδια μέρα, που πέθανε ο άγιος, ο Αιγεάτης τρελάθηκε κι αυτοκτόνησε. Οι χριστιανοί τότε με τον επίσκοπο τους τον Στρατοκλή, πρώτο επίσκοπο των Πατρών, παρέλαβαν το σεπτό λείψανο και το ‘θαψαν με μεγάλες τιμές.
Αργότερα, όταν στον θρόνο του Βυζαντίου ανέβηκε ο Κωνστάντιος, που ήταν γιος του Μεγάλου Κωνσταντίνου, μέρος του ιερού λειψάνου μεταφέρθηκε από την πόλη των Πατρών στην Κωνσταντινούπολη και κατατέθηκε στον ναό των αγίων Αποστόλων «ένδον της Αγίας Τραπέζης». Η αγία Κάρα του Πρωτοκλήτου φαίνεται πως απέμεινε στην Πάτρα.
Όταν όμως οι Τούρκοι επρόκειτο να καταλάβουν την πόλη το 1460 μ.Χ., τότε ο Θωμάς Παλαιολόγος, αδελφός του τελευταίου αυτοκράτορας Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και τελευταίος Δεσπότης του Μοριά, πήρε το πολύτιμο κειμήλιο και το μετέφερε στην Ιταλία. Εκεί, αφού το παρέλαβε ο Πάπας Πίος ο Β, το πολύτιμο κειμήλιο εναποτέθηκε στον ναό του αγίου Πέτρου της Ρώμης.
Τον Νοέμβριο του 1847 μ.Χ. ένας Ρώσος Πρίγκηπας, ο Ανδρέας Μουράβιεφ δώρησε στην πόλη της Πάτρας ένα τεμάχιο δακτύλου του χεριού του Αγίου. Ο Μουράβιεφ είχε λάβει το παραπάνω ιερό Λείψανο από τον Καλλίνικο, πρώην Επίσκοπο Μοσχονησίων, ο οποίος μόναζε τότε στο Άγιο Όρος.
Στην πόλη της Πάτρας, επανακομίσθηκαν και φυλάσσονται από την 26η Σεπτεμβρίου 1964 μ.Χ. η τιμία Κάρα του Αγίου και από την 19ην Ιανουαρίου 1980 μ.Χ. λείψανα του Σταυρού, του μαρτυρίου του. Η αγία Κάρα του Πρωτοκλήτου ύστερα από ενέργειες της Αρχιεπισκοπής Κύπρου μεταφέρθηκε και στην Κύπρο το 1967 μ.Χ. για μερικές μέρες κι εξετέθηκε σε ευλαβικό προσκύνημα.
Όπως αναφέρει μια Κυπριακή παράδοση, σε μια περιοδεία του, ο Απόστολος Ανδρέας, πήγε και στην Κύπρο. Το καράβι, που τον μετέφερε στην Αντιόχεια από την Ιόππη, λίγο πριν προσπεράσουν το γνωστό ακρωτήρι του αποστόλου Ανδρέα και τα νησιά, που είναι γνωστά με το όνομα Κλείδες, αναγκάστηκε να σταματήσει εκεί σ’ ένα μικρό λιμανάκι, γιατί κόπασε ο άνεμος. Τις μέρες αυτές της νηνεμίας τους έλειψε και το νερό. Ένα πρωί, που ο πλοίαρχος βγήκε στο νησί κι έψαχνε να βρει νερό, πήρε μαζί του και τον απόστολο. Δυστυχώς πουθενά νερό. Κάποια στιγμή, που έφτασαν στη μέση των δύο εκκλησιών, που υπάρχουν σήμερα, της παλαιάς και της καινούργιας, που ‘ναι κτισμένη λίγο ψηλότερα, ο άγιος γονάτισε μπροστά σ’ ένα κατάξερο βράχο και προσευχήθηκε να στείλει ο Θεός νερό.
Ποθούσε το θαύμα, για να πιστέψουν όσοι ήταν εκεί στον Χριστό. Ύστερα σηκώθηκε, σφράγισε με το σημείο του Σταυρού τον βράχο και το θαύμα έγινε. Από τη ρίζα του βράχου βγήκε αμέσως μπόλικο νερό, που τρέχει μέχρι σήμερα μέσα σ’ ένα λάκκο της παλαιάς εκκλησίας κι απ’ εκεί προχωρεί και βγαίνει από μια βρύση κοντά στη θάλασσα. Είναι το γνωστό αγίασμα. Το ευλογημένο νερό, που τόσους ξεδίψασε, μα και τόσους άλλους, μυριάδες ολόκληρες, που το πήραν με πίστη δρόσισε και παρηγόρησε. Και πρώτα-πρώτα το τυφλό παιδί του καπετάνιου.
Ήταν κι αυτό ένα από τα πρόσωπα του καραβιού που μετέφερε ο πατέρας. Γεννήθηκε τυφλό και μεγάλωσε μέσα σε ένα συνεχές σκοτάδι. Ποτέ του δεν είδε το φως. Δένδρα, φυτά, ζώα αγωνιζόταν να τα γνωρίσει με το ψαχούλεμα. Εκείνη την ήμερα, όταν οι ναύτες γύρισαν με τα ασκιά γεμάτα νερό κι εξήγησαν τον τρόπο που το βρήκαν στο νησί, ένα φως γλυκιάς ελπίδας άναψε στην καρδιά του δύστυχου παιδιού. Μήπως το νερό αυτό, σκέφτηκε, που βγήκε από τον ξηρό βράχο ύστερα απ’ την προσευχή του παράξενου εκείνου συνεπιβάτη τους, θα μπορούσε να χαρίσει και σ’ αυτόν το φως του που ποθούσε;
Αφού με θαυμαστό τρόπο βγήκε, θαύματα θα μπορούσε και να προσφέρει. Με τούτη την πίστη και τη βαθιά ελπίδα ζήτησε και το παιδί λίγο νερό. Διψούσε. Καιγόταν απ’ τη δίψα. Ο απόστολος, που ήταν εκεί, έσπευσε κι έδωσε στο παιδί ένα δοχείο γεμάτο από το δροσερό νερό. Όμως το παιδί προτίμησε, αντί να δροσίσει με το νερό τα χείλη του, να πλύνει πρώτα το πρόσωπο του. Και ω του θαύματος! Μόλις το δροσερό νερό άγγιξε τους βολβούς των ματιών του παιδιού, το παιδί άρχισε να βλέπει!
Κι ο απόστολος, που τον κοίταζαν όλοι με θαυμασμό, άρχισε να τους μιλά και να τους διδάσκει τη νέα θρησκεία. Το τέλος της ομιλίας πολύ καρποφόρο. Όσοι τον άκουσαν πίστεψαν και βαφτίστηκαν. Την αρχή έκανε ο καπετάνιος με το παιδί του, που πήρε και το όνομα Ανδρέας. Κι ύστερα όλοι οι άλλοι επιβάτες και μερικοί ψαράδες που ήσαν εκεί. Πίστεψαν όλοι στον Χριστό που τους κήρυξε ο απόστολος μας και βαφτίστηκαν. Φυσικά το θαύμα της θεραπείας του τυφλού παιδιού, ακολούθησαν κι άλλα, κι άλλα. Στο μεταξύ ο άνεμος άρχισε να φυσά και το καράβι ετοιμάστηκε για να συνεχίσει το ταξίδι του. Ο απόστολος, αφού κάλεσε κοντά του όλους εκείνους που πίστεψαν στον Χριστό και βαφτίστηκαν, τους έδωκε τις τελευταίες συμβουλές του και τους αποχαιρέτησε.
Αργότερα, μετά από χρόνια, κτίστηκε στον τόπο αυτόν που περπάτησε και άγιασε με την προσευχή, τα θαύματα και τον ιδρώτα του ο Πρωτόκλητος μαθητής, το μεγάλο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, που με τον καιρό είχε γίνει παγκύπριο προσκύνημα. Κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές απ’ όλα τα μέρη της Κύπρου, ορθόδοξοι και ετερόδοξοι κι αλλόθρησκοι ακόμη, συνέρεαν στο μοναστήρι, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα του αποστόλου, να βαφτίσουν εκεί τα νεογέννητα παιδιά τους και να προσφέρουν τα δώρα τους, για να εκφράσουν τα ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη τους στον θείο απόστολο. Κολυμβήθρα Σιλωάμ ήταν η εκκλησία του για τους πονεμένους. Πλείστα όσα θαύματα γινόντουσαν εκεί σε όσους μετέβαιναν με πίστη αληθινή και συντριβή ψυχής.
Ανάλυση ονόματος:
ΑΝΔΡΕΑΣ: (από το ανήρ) = ο ανδρείος, ο γενναίος.
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’.
Ως των Αποστόλων Πρωτόκλητος, και του Κορυφαίου αυτάδελφος, τω Δεσπότη των όλων Ανδρέα ικέτευε, ειρήνην τη οικουμένη δωρήσασθαι, και ταίς ψυχαίς ημών το μέγα έλεος.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »