Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Φωτεινή Πανταζή .... Η πρώτη των πρώτων στο Οικονομικό του ΑΠΘ – Η 18χρονη από τον δήμο Θερμαϊκού,,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η Φωτεινή Πανταζή κατάφερε να μπει πρώτη στο οικονομικό του ΑΠΘ μετά την ανακοίνωση των βάσεων 2022 αλλά τα ταλέντα της και οι ασχολίες της είναι πολλά παραπάνω. Η νεαρή, φοιτήτρια πλέον, Φωτεινή ασχολείται με το σέρφινγκ, το τένις, την ιστιοπλοΐα, το μπιτς βόλεϊ, το σκάκι και πολλά ακόμα…

Μιλώντας στο Thes.gr, η 18χρονη από τον Δήμο Θερμαϊκού, από μικρή απολαμβάνει τη φύση, ενώ αγωνίζεται και για το περιβάλλον. Μετά την ανακοίνωση των βάσεων 2022, είναι έτοιμη και για το ταξίδι της ως φοιτήτρια του ΑΠΘ.

«Η πρωτιά ήρθε με πολύ σκληρή δουλειά. Ήμουν αφοσιωμένη στο στόχο μου διάβασα πάρα πολύ και για ένα χρόνο στερήθηκα τα πάντα. Η διαδρομή ήταν δύσκολη και είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Ήταν ένα αγώνας ψυχολογικός και ήθελε δυνατά νεύρα. Εκμεταλλεύτηκα σωστά το χρόνο μου και δεν αναλώθηκαν σε ανούσιες ασχολίες, όπως τα σόσιαλ μίντια.

Όσο για τον ελεύθερό της χρόνο απαντά: Ασχολούμαι μόνο με ότι με εξελίσσει. Ζω σε μια περιοχή που έχει έντονο το θαλάσσιο στοιχείο. Έχω μεγαλώσει δίπλα στη θάλασσα. Περνάω πάρα πολύ χρόνο στο νερό είναι η ζωή μου αλλά μου αρέσει και ο αέρας. Ο πατέρας μου είναι αεραθλητής και πολύ συχνά στο ελεύθερο μου χρόνο πετάμε μαζί . Είναι πάρα πολύ ωραία εμπειρία να βλέπεις τον κόσμο από ψηλά, είναι κάτι πάρα πολύ ιδιαίτερο».

Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του τμήματος των Οικονομικών έπαιξε για την Φωτεινή Πανταζή ένα χάλκινο μετάλλιο σε διαγωνισμό μαθηματικών. «Το χάλκινο μετάλλιο μου έκανε να νιώσω ποιο σίγουρη για τον εαυτό μου, ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Η Φωτεινή σήμερα ονειρεύεται την ώρα θα ξεκινήσει τις σπουδές της στο ΑΠΘ και δηλώνει πως θέλει να εξελιχθεί και να προοδεύσει στην χώρα της.


Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Περιστέρι – Παίδων σε 11 λεπτά: Επιχείρηση σωτηρίας για ένα βρέφος από την ΕΛΑΣ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Επιχείρηση σωτηρίας για ένα βρέφος μόλις λίγων ημερών έστησαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ φέρνοντας εις πέρας την αποστολή τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια μητέρα στο Περιστέρι κάλεσε στην ΕΛΑΣ για βοήθεια επειδή το βρέφος ήταν σε κατάσταση άπνοιας και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Άμεσα στο σημείο έφτασε περιπολικό που παρέλαβε τη μητέρα και το βρέφος, ενώ μοτοσικλέτα της ΔΙΑΣ άνοιγε δρόμο φτάνοντας από το Περιστέρι στο Παίδων μέσα σε 11 λεπτά όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανέβασε στο facebook η Ελληνική Αστυνομία,.

Η αναρτηση της ΕΛΑΣ αναφέρει: «Κυριακή 24-25/07/2022.Πλήρωμα περιπολικού με κωδικό κλήσης Β7-4/Γ’ Αλλαγής απο κοινού με την ΔΙ.ΑΣ. 305-1 πραγματοποίησε από την περιοχή του Περιστερίου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μεταφορά βρέφους σε κατάσταση άπνοιας, μόλις 22 ημερών, μαζί με την μητέρα του στο Νοσοκομείο «Παίδων» .

Εν τέλει η άμεση επέμβαση των ιατρών και η ταχεία μετάβαση του βρέφους στο νοσοκομείο ήταν καθοριστική καθώς επανήλθαν οι αισθήσεις του!»

 


 Πηγή ➤  https://www.newsit.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πάνω... κάτω είδαν τρεις επιβάτες σε αυτοκίνητο που αναποδογύρισε - Δείτε φωτογραφίες

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Κατέληξαν όλοι στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων ένα ηλικιωμένο ανδρόγυνο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τρεις τραυματίες σημειώθηκε στο Γαρδίκι Ομιλαίων της Δυτικής Φθιώτιδας, τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Όπως αναφέρει το lamianow.gr, ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, και τούμπαρε σε δρόμο μέσα στο χωριό.



Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που απεγκλώβισαν τρεις τραυματίες από το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο.

Πρόκειται για τον 86χρονο οδηγό, την 79χρονη σύζυγό του καθώς και την κόρη τους.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας για τις πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το ΑΤ Σπερχειάδας.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η 56χρονη που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
0 60χρονος δράστης την έσφαξε, γιατί του ζήτησε να χωρίσουν - Πήρε τηλέφωνο τον γιο του και του είπε «σκότωσα τη μητέρα σου»  

Μέσα σε μία λίμνη αίματος βρέθηκε σήμερα το πρωί η 56χρονη Γεωργία που δολοφονήθηκε από τα χέρια του συζύγου της στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η άτυχη γυναίκα ζήτησε από τον 60χρονο να χωρίσουν με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας τεράστιος καυγάς μέσα στο σπίτι τους στο χωριό Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου.

Τα πράγματα ξέφυγαν και ο συζυγός πήρε ένα μαχαίρι και της έκοψε το λαιμό ενώ στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι.

Ο ίδιος, λίγη ώρα αργότερα, πήρε τηλέφωνο τον γιο του και του ανέφερε ότι σκότωσε τη μητέρα του.

Ο γιος του ζευγαριού πήρε το 100 και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο πατέρας μου σκότωσε τη μητέρα μου».

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τίποτα δεν προμήνυε το κακό που τους βρήκε, καθώς πριν μερικές ημέρες είχαν γλέντι στο σπίτι, επειδή η οικογένεια πάντρεψε ένα από τα παιδιά τους.

Παραδόθηκε στην ασφάλεια ο 60χρονος

Μετά την άγρια δολοφονία οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 60χρονου.

Ωστόσο ο δράστης, φαίνεται ότι λίγη ώρα αργότερα αποφάσισε να παραδοθεί. Πήγε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας του Ρεθύμνου και παραδόθηκε με τις αρχές να τον συλλαμβάνουν.

Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του και πλέον κρατείται, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθη, άμεσα σήμερα (31.07.2021) το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, ημεδαπός ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι) τραυμάτισε θανάσιμα την σύζυγο του.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης και αρμόδιο κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ρεθύμνου. Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Η προανάκριση, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης».

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Κωπηλασία: Παγκόσμιες πρωταθλήτριες Νεανίδων οι Ασβεστά και Αργυράκη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο Υπερδύναμη η Ελλάδα με τρία χρυσά μετάλλια

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η Ιωάννα Ασβεστά και Ελβίρα Αργυράκη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23.

Η Ιωάννα Ασβεστά και η Ελβίρα Αργυράκη ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στη δίκωπο της κατηγορίας των Νεανίδων.

Το ελληνικό πλήρωμα πήρε τη μάχη με τις Σοφία Νασέλι και Μαρτίνα Σκαρπέλο από την Ιταλία, έχοντας στο φινάλε περισσότερες δυνάμεις.

Η Ιωάννα Ασβεστά και η Ελβίρα Αργυράκη τερμάτισαν με χρόνο 7:16.95 αφήνοντας δεύτερες τις Ιταλίδες με 7:17.45. Στην τρίτη θέση ήταν οι Γερμανίδες, Λίλιαν Άλμπρεχτ και Λένι Κόετιτζ με χρόνο 7:26.40.

 

Κωπηλασία: Υπερδύναμη η Ελλάδα με τρία χρυσά μετάλλια στην τελευταία ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος


Ονειρικό φινάλε για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23 και Κ19.

Στην τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας, η Ελλάδα είχε συμμετοχή σε τέσσερις τελικούς και κατέκτησε ισάριθμα μετάλλια, εκ των οποίων τα τρία χρυσά.


 Πηγή ➤https://www.newsit.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγία Βαρβάρα: Βρέθηκε πυ ροβολημένος στο δρόμο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ένας άνδρας βρέθηκε πυροβολημένος σε δρόμο στην Αγία Βαρβάρα.

Περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία για την ύπαρξη του άνδρα στη μέση του δρόμου και επί της οδού Στρατηγού Μακρυγιάννη 9.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, βρέθηκαν μπροστά στον σοβαρά τραυματία που αιμορραγούσε.

Εκεί βρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το θύμα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, 

Ο άνδρας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Στο σημείο όπου εντοπίστηκε έχουν φτάσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι αρχές ξεκίνησαν ήδη την έρευνα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ


Πηγή ➤https://www.newsit.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Σέρρες: Το ψυγείο «χτύπησε» την καρωτίδα του άτυχου φοιτητή μέσα στο ασανσέρ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η μετακόμιση αποδείχθηκε μοιραία για τον 26χρονο Παναγιώτη που σκοτώθηκε εχθές ενώ μετέφερε ένα ψυγείο με τον ανελκυστήρα

Ο άτυχος 26χρονος Παναγιώτης με καταγωγή από την Καβάλα βρήκε φρικτό θάνατο μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν, με τη βοήθεια ενός φίλου του, προσπάθησε να κατεβάσει ένα ψυγείο με τον ανελκυστήρα.

Ο 26χρονος φοιτητής μπήκε μόνος του μέσα στο ασανσέρ κρατώντας το ψυγείο με αποτέλεσμα, από τις αναταράξεις που προήλθαν από την κίνηση του ανελκυστήρα, το ψυγείο να τον καταπλακώσει «χτυπώντας» την καρωτίδα του και ο νεαρός να βρει φριχτό θάνατο.

Ο άτυχος Παναγιώτης ήταν φοιτητής στις Σέρρες ενώ δούλευε παράλληλα ως delivery για να μπορέσει να επιβιώσει. Χτες τα μεσάνυχτα ήθελε να μεταφέρει τα πράγματά του από το σπίτι του σε ένα άλλο διαμέρισμα γιατί επρόκειτο να μετακομίσει. Δυστυχώς, η μετακόμιση αυτή αποδείχθηκε μοιραία για τον άτυχο νεαρό.

Άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσία Σερρών κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν και μεταφέρθηκε από πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Σερρών.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο έγκλημα στην Κρήτη: Μαχαί ρωσε μέχρι θανάτου την γυναίκα του Συνελήφθη ο δράστης

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρήκε ο γιος της - Του ζήτησε να  χωρίσουν και τη σκότωσε - Συνελήφθη ο δράστης

Ένα νέο έγκλημα  συγκλονίζει την Κρήτη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σύζυγος  στο χωριό Άνω Μαλάκι Ρεθύμνο, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την γυναίκα του. Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, πρόκεται για άνδρα  60 ετών και γυναίκα  56 ετών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την αστυνομία ενημέρωσε ο γιος τους, ο οποίος αντίκρισε τη μητέρα του μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Η οικογένεια έχει τέσσερα παιδιά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως την νεκρή μητέρα του εντόπισε ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ο οποίος ειδοποίησε ΕΚΑΒ και αστυνομία.

Σύμφωνα με το cretapost,  κάλεσε το 100 και ανέφερε ότι «ο πατέρας μου σκότωσε τη μητέρα μου».

Οι λόγοι για τους οποίους ο 60χρονος οδηγήθηκε στην αποτρόπαια πράξη ήταν, επειδή ότι το θύμα του ζήτησε να χωρίσουν.

Ο δράστης συνελήφθη και επέδειξε στις Αρχές που άφησε το μαχαίρι το οποίο και κατάσχεσε η ΕΛΑΣ από το αυτοκίνητο του.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ηγουμενίτσα: Έφτασαν οι 25 Γάλλοι πυροσβέστες με 8 οχήματα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας, έφτασαν το βράδυ του Σαββάτου 25 Γάλλοι πυροσβέστες με 8 οχήματα, οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας, ανταποκρινόμενοι σε αίτημα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, για να ενισχύσουν τις ελληνικές δυνάμεις στη δύσκολη περίοδο του Αυγούστου.

Τους Γάλλους πυροσβέστες, υποδέχθηκε στο λιμάνι της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Νομού Απόστολος Κουρούσιας.

Θα παραμείνουν στην πόλη για λίγες ώρες και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για την Αθήνα, συνοδεία περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία, για ένα μήνα.



Πηγή ➤  https://eleftherostypos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε έξι άνδρες για παράνομη μεταφορά μεταναστών στον Έβρο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Χειροπέδες σε έξι διακινητές, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί, που εμπλέκονται σε δύο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς μεταναστών που δεν έφεραν νομιμοποιητικά έγραφα, πέρασαν χθες άνδρες της Αστυνομίας, στον Έβρο.

Στην πρώτη περίπτωση, το πρωί σε αγροτική οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, χωρίς άδεια οδήγησης, αφού τον εντόπισαν να οδηγεί επιβατικό αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγραφα. Επιπλέον, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε μετέφεραν το παραπάνω όχημα στην αγροτική περιοχή.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Μεταξάδων-Μικρού Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, τον οποίο εντόπισαν να οδηγεί επιβατικό αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μετανάστες. Ο οδηγός προέβαλε αντίσταση, αλλά δεν απέφυγε τη σύλληψη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Ορεστιάδας.

Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Κρήτη: Μοτοσικλέτα... απογειώθηκε και «καρφώθηκε» σε δέντρο Στο νοσοκομείο ο νεαρός οδηγός της μηχανής

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο δρόμο Κριτσάς-Αγίου Νικολάου στο Λασίθι.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσίευσε το anatolh.com, η μηχανή, εξετράπη της πορείας της προσέκρουσε σε τοιχίο, απογειώθηκε και… «καρφώθηκε» σε ελιά σε αγροτεμάχιο δίπλα στο δρόμο.

Ο νεαρός οδηγός διεκομίσθη στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει υποστεί πνευμοθώρακα.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από την Τροχαία Αγίου Νικολάου.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι δρούσε ο δραπέτης ληστής που συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Φορώντας άλλοτε γυαλιά και τζόκεϋ καπέλο και άλλοτε κράνος, για να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο ηλικίας 31 ετών ληστής, εισέβαλε σε επιχειρήσεις και με την απειλή πιστολιού ή μαχαιριού, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε χρήματα.

Ο άνδρας συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής (29/7) μετά από μια ακόμη ληστεία σε μίνι μάρκετ στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος εγκλήματος κατά ιδιοκτησίας της ασφάλειας Αττικής.

Για τη μετάβαση του στα καταστήματα και για τη διαφυγή του χρησιμοποιούσε κλεμμένες μοτοσυκλέτες μικρού κυβισμού τις οποίες είχε αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 17-περιπτώσεις ληστειών, 12 τετελεσμένες και 5 απόπειρες, εκ των οποίων 12 σε πρατήρια υγρών καυσίμων , 3 σε σούπερ μάρκετ, 1 σε κέντρο αισθητικής, 1 σε βάρος πεζού και 4- κλοπές μοτοσυκλετών.

Κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί για παραβάσεις του Νόμου «περί Ναρκωτικών», «περί όπλων», «κλοπές κατά συναυτουργία», «Απειλή», «Παραβίαση Δικαστικής Απόφασης», «Απόδραση κρατουμένου» και «Σύσταση εγκληματικής Οργάνωσης που διέπραττε ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση».

Ο 31χρονος είχε δραπετεύσει στις 10 Ιουλίου του 2022 μετά από άδεια που είχε λάβει.

Πηγή ➤  https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Βγήκε στο Αιγαίο το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν» - Που αναμένεται να «τρυπήσει» – Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η Άγκυρα πραγματοποίησε την απειλή της και νωρίτερα του αναμενόμενου έβγαλε για έρευνες το «Αμπντουλχαμίτ Χαν», το τέταρτο γεωτρύπανο της.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βγήκε από το λιμάνι Τασουκου της Τουρκίας και κατευθύνεται νοτιοδυτικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic.

H έξοδος του τουρκικού σκάφους στο Αιγαίο επιβεβαιώνεται και από το ΓΕΝ. Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους. Η προκλητική αυτή ενέργεια των Τούρκων αναμενόταν αρχικά να γίνει στις 9 Αυγούστου.

Όπως είχε μεταδώσει το Γαλλικό Πρακτορείο «το τουρκικό γεωτρύπανο Adbulhamid Han θα ξεκινήσει μια αποστολή στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου αναχωρώντας από το λιμάνι της Μερσίνας» στα νότια της χώρας.

Το «Αμπντουλχαμίτ Χαν» συνοδεύεται από το ανεφοδιαστικό «Ιλχάν», ενώ κοντά του πλέει, ακόμα, ένα ρυμουλκό καθώς και ένα πολεμικό πλοίο του τουρκικού στόλου.

Παρακολουθείται τόσο από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Που αναμένεται να «τρυπήσει» το «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Έξι σημεία στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου φαίνεται πως έχει μαρκάρει η Τουρκία για να τοποθετήσει το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν, το οποίο θα αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια στις 9 Αυγούστου, γράφει ο Ανδρέας Πιμπίσιης στον Φιλελεύθερο.

Το σημείο που θα κατέβει τουρκικό τρυπάνι θα επιλεγεί, σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες, από τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Κύπρος και η Ελλάδα συντονίζουν τις ενέργειές τους προκειμένου να αποτρέψουν νέα τουρκικά τετελεσμένα και εμφανίζονται αρκετά αισιόδοξες ότι οι κινήσεις τους θα έχουν αποτέλεσμα.

Από τις πληροφορίες που έχει στα χέρια της η Λευκωσία, φαίνεται πως η Τουρκία θα κινηθεί σε «απόσταση ασφαλείας» από τις ήδη αδειοδοτημένες περιοχές της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και στις οποίες δραστηριοποιούνται ξένοι κολοσσοί που είναι στα οικόπεδα 5, 10 και 6. Ενώ την ίδια ώρα δεν αποκλείεται η τουρκική κίνηση να μην περιοριστεί μόνο εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.

Πηγή ➤https://eleftherostypos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται... ζόρια για τους οδηγούς! Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας από αύριο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου Αναλυτικά οι ρυθμίσεις

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Δύσκολοι θα είναι οι επόμενοι 2,5 μήνες για τους οδηγούς, καθώς από αύριο, Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 έως και τις 15 Οκτωβρίου 2022 θα είναι σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν όλο το 24ωρο σε οδικά τμήματα του Δήμου Αθηναίων, λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό. 

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας:

Φάση 1

-Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε δύο (2) της οδού Ακαδημίας και για μήκος 60,0 μ. περίπου στο ύψος της Πατριάρχου Γρηγορίου με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος της οδού Ακαδημίας και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από το ύψος της οδού Ιπποκράτους και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.

Φάση 2

-Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε δύο (2) της οδού Ακαδημίας και για μήκος 60,0 μ. περίπου στο ύψος της Πατριάρχου Γρηγορίου με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος της οδού Ακαδημίας και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από το ύψος της οδού Ιπποκράτους και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.

Φάση 3Α

-Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε δύο (2) της οδού Ακαδημίας στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Ασκληπιού και για μήκος 7,0 μ. περίπου μετά την οδό Ρήγα Φεραίου με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων

-Περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος στα 5,50 μ. περίπου της οδού Ρήγα Φεραίου και για μήκος 50,0 μ. περίπου έως την συμβολή της με την οδό Ακαδημίας με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων.

-Καθολικός αποκλεισμός της οδού Κ. Παλαμά στο τμήμα της από την οδό Ρήγα Φεραίου και έως την Πατριάρχου Γρηγορίου.

– Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος της οδού Ακαδημίας και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από το ύψος της οδού Ιπποκράτους και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.

Φάση 3Β

-Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε δύο (2) της οδού Ακαδημίας στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Ασκληπιού και για μήκος 7,0 μ. περίπου μετά την οδό Ρήγα Φεραίου με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος στα 5,50 μ. περίπου της οδού Ρήγα Φεραίου και για μήκος 50,0 μ. περίπου έως την συμβολή της με την οδό Ακαδημίας με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Καθολικός αποκλεισμός της οδού Κ. Παλαμά στο τμήμα της από την οδό Ρήγα Φεραίου και έως την Πατριάρχου Γρηγορίου.

-Περιορισμός του πλάτους της Πατριάρχου Γρηγορίου και για μήκος 30,0 μ. περίπου έως την συμβολή της με την οδό Ακαδημίας με κατάληψη της δεξιάς πλευράς στην κατεύθυνση προς Ακαδημίας.

-Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος της οδού Ακαδημίας και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από το ύψος της οδού Ιπποκράτους και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.

Φάση 4

-Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε δύο (2) της οδού Ακαδημίας στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Ασκληπιού και για μηκος 12,0 μ. περίπου μετά την οδό Ασκληπιού με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος της οδού Ακαδημίας και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από το ύψος της οδού Ιπποκράτους και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.

Φάση 5

-Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις σε δύο (2) της οδού Ακαδημίας από το ύψος του πεζόδρομου Μασσαλίας και για μήκος 100,0 μ. περίπου με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Ασκληπιού στα 3,00 μ. περίπου με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος της οδού Ακαδημίας και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από το ύψος της οδού Ιπποκράτους και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.

Φάση 6

-Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε δύο (2) της οδού Ακαδημίας από το ύψος του πεζόδρομου Μασσαλίας και για μήκος 90,0 μ. περίπου με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Ασκληπιού στα 2,75 μ. περίπου με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

-Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος της οδού Ακαδημίας και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από το ύψος της οδού Ιπποκράτους και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την 31η Ιουλίου και την 1η Αυγούστου

Λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή του σταθμού “Κολωνάκι” της Γραμμής 4 του Μετρό, στις 31 Ιουλίου 2022 και 1 Αυγούστου 2022 και καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα πραγματοποιείται προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα παρακάτω οδικά τμήματα, περιοχής Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

-Στο αριστερό τμήμα του οδοστρώματος της οδού Κανάρη, στο τμήμα της από το ύψος του πεζόδρομου Μηλιώνη έως το ύψος της Πλ. Φιλικής Εταιρείας.

Κατά την παραπάνω διακοπή, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από την εναπομένουσα πλάτους 4μ. λωρίδα κυκλοφορίας.

-Επί της οδού Πλατείας Φιλικής Εταιρείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πατρ. Ιωακείμ και Καψάλη με πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης μέσω του εργοταξιακού χώρου.

– Επί της οδού Πατρ. Ιωακείμ, στο τμήμα της από το ύψος του πεζόδρομου Τσακάλωφ έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Σκουφά.

Κατά την παραπάνω διακοπή, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται:

-Στο ρεύμα κυκλοφορίας της Πατρ. Ιωακείμ, από την οδό Σκουφά έως την οδό Κανάρη, μέσω μίας (1) λωρίδας κυκλοφορίας πλάτους 4,50μ.

-Από και προς τη Μαράσλειο, από το ύψος της οδού Αναγνωστοπούλου, η κίνηση των οχημάτων, καθώς και η τροφοδοσία των καταστημάτων επί της οδού Πατρ. Ιωακείμ θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Οι 15 σταθμοί της Γραμμής 4

  1. Ο 1ος σταθμός «Άλσος Βεΐκου» χωροθετείται επί της λεωφόρου Βεΐκου – Ομορφοκκλησιάς πλησίον της διασταύρωσης με την οδό Τράλλεων.
  2. Ο 2ος σταθμός «Γαλάτσι» στη διασταύρωση των λεωφόρων Βεΐκου και Γαλατσίου.
  3. Ο 3ος σταθμός «Ελικώνος» στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πάρνηθος, παρά το λόφο Ελικώνος.
  4. Ο 4ος σταθμός χωροθετείται στην πλατεία Κυψέλης (Δήμος Αθηναίων).
  5. Ο 5ος σταθμός «Δικαστήρια» σε ελεύθερο χώρο στα δυτικά του συγκροτήματος των κτιρίων των δικαστηρίων (Δήμος Αθηναίων).
  6. Ο 6ος σταθμός «Αλεξάνδρας» σε ελεύθερο χώρο στην διασταύρωση Λεωφ. Αλεξάνδρας και οδού Μουστοξύδη (Δήμος Αθηναίων).
  7. Ο 7ος σταθμός «Εξάρχεια» στην πλατεία Εξαρχείων (Δήμος Αθηναίων).
  8. Ο 8ος σταθμός «Ακαδημία» είναι σημαντικός σταθμός ανταπόκρισης με άμεση υπόγεια σύνδεση με τον σταθμό «Πανεπιστήμιο» στην Γραμμή 2 και χωροθετείται κάτω από την οδό Ακαδημίας, στην περιοχή των κτιρίων της «Τριλογίας», μεταξύ του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και του πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Δήμος Αθηναίων).
  9. Η γραμμή συνεχίζει με τον 9ο σταθμό «Κολωνάκι» στην ομώνυμη πλατεία (Δήμος Αθηναίων).
  10. Ο 10ος σταθμός «Ευαγγελισμός» χωροθετείται πλησίον του υφιστάμενου σταθμού, με άμεση σύνδεση για τους επιβάτες των γραμμών 3 & 4 (Δήμος Αθηναίων).
  11. O 11ος σταθμός «Καισαριανή» στην περιοχή διασταύρωσης των οδ. Υμηττού και λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως.
  12. O 12ος σταθμός «Πανεπιστημιούπολη» στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας στον Δήμο Καισαριανής, βόρεια της εσωτερικής οδικής αρτηρίας.
  13. O 13ος σταθμός «Ιλίσια» στην περιοχή της πλατείας Κύπρου και της πλατείας Αόρνου στα ‘Ανω Ιλίσια.
  14. O 14ος σταθμός «Ζωγράφου στην περιοχή της πλατείας Γαρδένιας στο δήμο Ζωγράφου και τέλος,
  15. ο 15ος σταθμός «Γουδή» χωροθετείται στην περιοχή της πλατείας Ελευθερίας και οδού Λοχ. Σπηλιόπουλου, επίσης στο δήμο Ζωγράφου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ➤https://www.newsit.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξάρχεια: Δύο συλλήψεις για τις επιθέσεις κατά των ΜΑΤ τα ξημερώματα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, δύο ημεδαποί (24χρονος και 29χρονος) κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για βία κατά υπαλλήλων, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, οι δύο νεαροί είχαν λάβει μέρος μαζί με άλλα άτομα σε επιθέσεις σε βάρος διμοιρίας που εκτελούσε υπηρεσία στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, εκτοξεύοντας εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τούς απηύθυναν υβριστικές εκφράσεις.

Στη συνέχεια τα άτομα τράπηκαν σε φυγή, συνεχίζοντας να εκτοξεύουν αντικείμενα κατά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ύστερα από λίγη ώρα οι δύο κατηγορούμενοι πλησίασαν ξανά τους αστυνομικούς της διμοιρίας εξυβρίζοντας τους. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και τους συνέλαβαν, με τον 24χρονο να αντιστέκεται σθεναρά, τραυματίζοντας τον αστυνομικό που επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή ➤  https://eleftherostypos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο στη Λάρισα: Τον τσίμπησε φίδι ενώ οδηγούσε και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε και τον μετέφερε σε εφημερεύον νοσοκομείο στη Λάρισα

Στιγμές τρόμου έζησε ένας οδηγός αυτοκινήτου, που κινούνταν σε επαρχιακό δρόμο κοντά στο Συκούριο της Λάρισας, το πρωί του Σαββάτου.

Tην ώρα που οδηγούσε τον δάγκωσε ένα φίδι, που είχε καταφέρει να μπει μέσα στο αυτοκίνητο, χωρίς να το έχει αντιληφθεί ο ίδιος.

Ο οδηγός, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί τροχαίο ατύχημα.

Στην περιοχή έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον οδηγό στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πηγή ➤ https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ ελαφρών βαρών Η 20χρονη κωπηλάτρια από την Καστοριά πήρε το χρυσό μετάλλιο,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η Ελλάδα συνεχίζει τη φοβερή παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23. Η Ευαγγελία Αναστασιάδου κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας, κάνοντας τρομερή κούρσα στον τελικό του σκιφ ελ. βαρών.



Μετά τις Μπούρμπου και Φράγκου στη δίκωπο, η Ευαγγελία Αναστασιάδου αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Η 20χρονη κωπηλάτρια από την Καστοριά πήρε το χρυσό μετάλλιο, τερματίζοντας σε χρόνο 7:40.82. Δεύτερη τερμάτισε η Τουρκάλα Ελίζ Οσμπέι με 7:43.81, ενώ τρίτη ήταν η Ιταλίδα Κλερίτσι με 7:49.07.

 

 Πηγή ➤https://www.newsit.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

O Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος Από μικρός ήθελε να γίνει γιατρός και τα κατάφερε με 19.580 μόρια

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

O Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος από το Ηράκλειο είχε στόχο, με το επάγγελμα που θα επιλέξει, να μπορεί να βοηθάει τον συνάνθρωπο. Και θα το καταφέρει, αφού μετά την ανακοίνωση των βάσεων 2022, κατάφερε να εισαχθεί δεύτερος στην Ιατρική Αθηνών με 19.580 μόρια.

Ο Αλέξανδρος από το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, είχε ως πρώτη επιλογή την Ιατρική και με 19.580 μόρια γνώριζε πως είχε κατακτήσει τον στόχο του. H χαρά του βέβαια έγινε ακόμα μεγαλύτερη τη στιγμή της ανακοίνωσης των βάσεων, όταν έμαθε ότι περνά στην σχολή δεύτερος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω δικαιωμένος» είπε ο Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος από το Ηράκλειο, που με γονείς γιατρούς, από μικρός ήθελε να γίνει γιατρός, γιατί του άρεσε να προσφέρει βοήθεια μέσω του επαγγέλματός του.

«Θέλω να προσφέρω και να βοηθάω και γιατί όχι, να προσπαθήσω με τις δυνάμεις μου, ακόμη και στην ανακάλυψη νέων θεραπειών», σημείωσε ο νεαρός φοιτητής πλέον της Ιατρικής Αθηνών, ο οποίος στην πορεία προς τις πανελλαδικές εξετάσεις, διατήρησε πολλές από τις δραστηριότητες του, που όπως εξηγεί του έδιναν κουράγιο καθώς από αυτές αντλούσε δύναμη.

Ασχολούνταν με το μπάσκετ μέχρι και την Άνοιξη, έπαιζε την κιθάρα του και έβγαινε κανονικά με τους φίλους του. Όλα αυτά βέβαια, στα διαλείμματα από το διάβασμα.

«Με τον τρόπο αυτό κατάφερα να έχω παραγωγικό διάβασμα, αλλά και απόθεμα δυνάμεων» λέει, περιμένοντας τη νέα του αρχή, την νέα του φοιτητική πλέον ζωή.

Πηγή ➤https://www.newsit.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »