Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Παλαιό Φάληρο: Πυ ρο βό λη σαν 60χρονο άνδρα Κατά πληροφορίες το θύμα της επίθεσης είναι άνδρας με καταγωγή από την Αλβανία...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ένας άνδρας ηλικίας 60 χρονών, αλβανικής καταγωγής, δέχθηκε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του στην οδό Άτλαντος στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 21.00 πολίτες τηλεφώνησαν στην ΕΛ.ΑΣ. και ανέφεραν ότι ένα άτομο δέχθηκε πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν στον δρόμο, κοντά σε μία πολυκατοικία επί της οδού Άτλαντος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 21:00 το βράδυ και ο 60χρονος διακομίστηκε εν ζωή στον «Ευαγγελισμό».

Πληροφορίες αναφέρουν πως το άτομο δέχθηκε τα πυρά στο στήθος και μεταφέρθηκε εν ζωή στον Ευαγγελισμό. Πρόκειται για έναν άνδρα από την Αλβανία 60 ετών.

Στο σημείο εντοπίστηκαν δύο κάλυκες πιθανόν των 9mm, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει η ΥΔΕΖΙ.

Περισσότερα σε λίγο...

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Άγνωστοι έριξαν μολό....... σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Οι αστυνομικοί βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σπύρου Τρικούπη - Οι δράστες αφού επιτέθηκαν, χάθηκαν στα γύρω στενά

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (30/11) στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., άγνωστοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σπύρου Τρικούπη και έριξαν μολότοφ σε αυτοκίνητα της Αστυνομίας.

Στη συνέχεια τα άτομα χάθηκαν στα γύρω στενά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν γίνει προσαγωγές.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

H επικίνδυνη πρόκληση έγινε... μόδα ...«Blackout challenge» σε δημοτικό σχολείο - 8χρονη μαθήτρια κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

H επικίνδυνη πρόκληση έγινε... μόδα μέσω TikTok - Προσπαθώντας να κρατήσει την αναπνοή της όσο περισσότερο μπορούσε, η ανήλικη λιποθύμησε, έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, μπροστά στα έκπληκτα μάτια συμμαθητών της

«Κράτα την αναπνοή σου και θα κερδίσεις»: Το γνωστό ως «blackout challenge» είναι το πλέον επικίνδυνο παιχνίδι που έχει εξαπλωθεί μέσω Διαδικτύου στις μικρές ηλικίες, κυρίως και προκαλεί αγωνία σε γονείς και δασκάλους. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι πρόκλησης παραλίγο να χάσει τη ζωή της μια 8χρονη μαθήτρια της Γ' δημοτικού σε σχολείο της βόρειας Ελλάδας, όταν δέχθηκε να κρατήσει την αναπνοή της, προκειμένου να κερδίσει τους συμμαθητές της.

Άνθρωποι από το οικογενειακό περιβάλλον της ανέφεραν στο protothema.gr ότι η μικρή μαθήτρια, ενώ βρισκόταν στο σχολείο, προσπάθησε να αντιγράψει μαζί με τους συμμαθητές της το blackout challenge. Κράτησε την αναπνοή της όσο πιο πολύ μπορούσε. Αποτέλεσμα ήταν να λιποθυμήσει, να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών της. Το μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να τις παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό challenge, στο οποίο οι χρήστες καλούνται να κρατήσουν την αναπνοή τους όσο περισσότερο μπορούν και να καταγράψουν τις αντιδράσεις του προσώπου και του σώματός τους σε βίντεο. Πρόκειται για ένα «παιχνίδι» εικονικού πνιγμού, που απέκτησε, πριν από περίπου δύο χρόνια, μεγάλη φήμη μέσω του Tik Tok μεταξύ παιδιών.

Σύμφωνα και με ξένα δημοσιεύματα, αποτέλεσμα αυτού είναι να έχουν καταγραφεί αρκετοί θάνατοι σε μικρές ηλικίες. Σύμφωνα με ειδικούς, αυτό που πραγματικά συμβαίνει με το συγκεκριμένο challenge είναι η έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο, όπως γίνεται όταν κάποιος πνίγεται.

Στο παιχνίδι αυτό, αν κάποιος κρατήσει την αναπνοή του για περισσότερα από τρία λεπτά, μπορεί να υποστεί κάποια εγκεφαλική βλάβη ενώ, όπως επισημαίνουν ειδικοί, αν το οξυγόνο στον εγκέφαλο είναι χαμηλό για πάνω από πέντε λεπτά, τότε οδηγεί σε θάνατο. Τα παιδιά που το προσπάθησαν αυτό είχαν κατακόκκινα μάτια, σημάδια στον λαιμό τους, έντονους πονοκεφάλους, αλλά και αίσθημα αποπροσανατολισμού.

Το «blackout challenge» είχε κάνει την εμφάνισή του σε σχολεία της Αμερικής το 2008, όπου είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 80 θάνατοι μαθητών. Μέσω του TikTok εμφανίστηκε το ξανά περί το 2021 και έχει μεγάλη απήχηση κυρίως σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φυλακή οι ανήλικοι που λήστεψαν καθηγητή έξω από σχολείο......Νέα στοιχεία .....πήραν το δρόμο για τις φυλακές.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Νέα στοιχεία για τη ληστεία σε βάρος καθηγητή σχολείου στη Θεσσαλονίκη. Οι κατηγορούμενοι πήραν το δρόμο για τις φυλακές ανηλίκων…

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, οι τρεις ανήλικοι που κατηγορούνται ότι λήστεψαν 54χρονο καθηγητή, έξω από Λύκειο, στο Κορδελιό, αρπάζοντας τη χρυσή του αλυσίδα με τον σταυρό και τη βέρα.

Οι τρεις ανήλικοι (15, 16 και 17 ετών), εκ των οποίων δύο Έλληνες κι ένας Αλβανός, διώκονται για ληστεία από κοινού, ενώ φαίνεται πως έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές. Στις απολογίες τους, ο 15χρονος φέρεται να είπε ότι παρασύρθηκε από τους άλλους δύο, ο 17χρονος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στο συμβάν και ο 16χρονος -κατά πληροφορίες- αποδέχθηκε εν μέρει την πράξη.

Ανακριτής και εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή τους και οδηγούνται σε καταστήματα κράτησης νέων μέχρι τη δίκη τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι τρεις ανήλικοι πλησίασαν αρχικά τον 54χρονο, υποδιευθυντή Λυκείου, κι άλλους τρεις συναδέλφους του, που βρίσκονταν έξω από το προαύλιο του σχολείου.

Αρχικά τούς ρώτησαν σε πόση ώρα είναι το διάλειμμα του σχολείου, ενώ ύστερα από λίγη ώρα και καθώς ο 54χρονος πήγαινε να αγοράσει τσιγάρα από παρακείμενο κατάστημα ψιλικών τού επιτέθηκαν με γροθιές και τον λήστεψαν. Τυχαία περνούσαν από το σημείο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που βοήθησαν τον εκπαιδευτικό να σηκωθεί, προσφέροντάς του τις πρώτες βοήθειες. Ακολούθησαν αστυνομικές αναζητήσεις που οδήγησαν στη σύλληψη των τριών ανηλίκων.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ο 36χρονος θείος του αλλοδαπού διότι στην κατοχή του βρέθηκε ο σταυρός. Ο ίδιος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Πλημμελειοδικείο για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.


Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Φυλάκιση 10 ετών στον 32χρονο Πακιστανό που επιτέθηκε και αποπειράθηκε να βιάσει 50χρονη Η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι θα επιστρέψει στη φυλακή

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 32χρονος Πακιστανός, ο οποίος είχε αποπειραθεί να βιάσει μέσα στο σπίτι της αφού προηγουμένως την ξυλοκόπησε, την 50χρονη αγρότισσα από την Ιεράπετρα, στα θερμοκήπια της οποίας έκανε ανά διαστήματα μεροκάματα.

Στον 32χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι θα επιστρέψει στη φυλακή, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Η δικηγόρος της 50χρονης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για όλες τις αποδιδόμενες κατηγορίες και θα επιστρέψει στη φυλακή για την έκτιση της ποινής του. Παράλληλα, τόνισε ότι οι θέσεις της εντολέας της, η οποία έζησε μια τραυματική εμπειρία, εισακούστηκαν και έγιναν απόλυτα δεκτές από τακτικούς δικαστές και ενόρκους.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

..Συνελήφθη 12χρονος μετά από καταγγελία γονέα - «Έπιασε από τον.......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

«Του πετούσαν πέτρες και τον κλωτσούσαν» κατήγγειλε ακόμη ο πατέρας

Ακόμη ένα περιστατικό ενδοσχολικής βίας «παγώνει» την κοινή γνώμη. Η καταγγελία αφορά αυτήν τη φορά σε επεισόδιο σε σχολείο στα Χανιά όπου πατέρας υποστήριξε πως ο γιος του δέχτηκε άγρια επίθεση από άλλους μαθητές, με αποτέλεσμα να συλληφθεί 12χρονος.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πατέρας του μαθητή- θύματος της επίθεσης στο zarpanews.gr, ο καυγάς ξεκίνησε από τον χώρο του σχολείου στα Χανιά, όταν μία ομάδα μαθητών φέρεται να ενοχλούσε τον φίλο του παιδιού.

Όπως κατήγγειλε ο πατέρας, ο γιος του είπε στα παιδιά να μην ενοχλούν τον φίλο του και εκείνοι, μετά το σχόλασμα, άρχισαν να τον κυνηγούν, πετώντας του πέτρες και κλωτσώντας τον.

«Ο ένας του πετούσε πέτρες, τα άλλα δυο τον κλωτσούσαν και το ένα τον έπιασε από τον λαιμό και του έριξε σφαλιάρα κοντά στο νεκροταφείο. Βγήκε έξω ένας άνθρωπος από συνεργείο και τους είπε ''σταματήστε να πετάτε πέτρες''. Το παιδί, προσπαθούσε να μας πάρει τηλέφωνο, αλλά δεν τον άφηναν, μόλις έφτασε σπίτι και αφού κρυβόταν σε καταστήματα για να γλιτώσεο, κάποια στιγμή ξέφυγε και πήγε σπίτι και μας πήρε τηλέφωνο» κατήγειλλε ο πατέρας.

Ο πατέρας είπε ακόμη πως για το συμβάν έγινε καταγγελία και στις Αρχές, οι οποίες επιβεβαίωσαν, πως προχώρησαν στη σύλληψη 12χρονου, υπηκόου Μαρόκου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.
Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλγερινός αποφυλακίστηκε πρόωρα και την πρώτη μέρα έκλεψε 40.000 ευρώ......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Την συγκεκριμένη υπόθεση με την πρόωρη αποφυλάκιση του αλλοδαπού, που στη συνέχεια προχώρησε στην κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού, κλήθηκαν να χειριστούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου Αναλήψεως, στη Θεσσαλονίκη, πριν από λίγες ημέρες.

«Πρωταγωνιστής» είναι ένας 24χρονος Αλγερινός ο οποίος κατηγορείται για την κλοπή 40.000 ευρώ στην Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με το Thestival, το πρωί της 23ης Νοεμβρίου δύο άτομα άρπαξαν από ξεκλείδωτο φορτηγάκι ένα τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε 40.000 ευρώ.

Το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαριλάου Αναλήψεως ανέλαβαν δράση. Με τη βοήθεια των αστυνομικών της Σήμανσης και αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν του δράστες: Έναν 24χρονο Αλγερινό και έναν 18χρονο Μαροκινό.

Με έκπληξη οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 24χρονος Αλγερινός αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Νιγρίτας την προηγούμενη ημέρα. Κανονικά θα έπρεπε να αποφυλακιστεί στις 22 Μαΐου του 2024. Ωστόσο, εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για την αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα βγήκε νωρίτερα.

Του επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της διαμονής σε δηλωθείσα διεύθυνση. Βέβαια όταν οι αστυνομικοί τον έψαξαν στο διαμέρισμα που είχε δηλώσει δεν τον βρήκαν καθώς προτίμησε να μείνει σε ξενοδοχείο, παραβιάζοντας τον έναν από τους δύο όρους που του είχαν επιβληθεί.

Το Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου Αναλήψεως εξέδωσε σήμα αναζήτησης του 24χρονου και του 18χρονου συνεργού του. Το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εντόπισαν τον 24χρονο στο κέντρο της πόλης και τον συνέλαβαν. Λίγη ώρα αργότερα πέρασαν χειροπέδες στον 18χρονο συνεργό του.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν περίπου 1.000 ευρώ από τις 40.000 που έκλεψαν. Στο κινητό του 18χρονου βρέθηκαν βίντεο με τα κλοπιμαία. Τα συγκεκριμένα βίντεο, στα οποία επιδείκνυαν τα χρήματα που είχαν κλέψει, τα δημοσίευσαν στο Tik Tok.

Μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή, ο προσφάτως αποφυλακισθείς επέστρεψε στη φυλακή ενώ ο συνεργός του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, κάθε 1η και 15η του μήνα.

Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Mαθητές βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι σε τουαλέτα σχολείου....πιθανό το σενάριο η χρήση ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Κατά πληροφορίες τα παιδιά ανέφεραν ότι ζαλίζονται και δεν είναι καλά, πιθανόν ύστερα από χρήση ουσιών που θα ταυτοποιηθεί αν πρόκειται για ναρκωτικά και το είδος αυτών από τοξικολογικές εξετάσεις όπου κατά τις ίδιες πηγές έκαναν χρήση ουσιών.
Συναγερμός στο Γυμνάσιο Αλικαρνασσού από ανήλικα άτομα, μαθητές, κορίτσια και αγόρια που φαίνεται ότι βρέθηκαν ημι-λιπόθυμοι στην τουαλέτα του σχολείου το πρωί της 29ης Νοεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η λιποθυμία τριών κοριτσιών και ενός αγοριού πιθανόν να οφείλεται σε χρήση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά βρέθηκαν στην τουαλέτα του σχολείου ημι-λιπόθυμα, αναφέροντας ότι ζαλίζονται και δεν είναι καλά, πιθανόν ύστερα από χρήση κάποιων ουσιών που θα ταυτοποιηθεί αν πρόκειται για ναρκωτικά και το είδος αυτών ή κάτι άλλο όταν θα γίνουν αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Συμμαθητές ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου που ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τις μαθήτριες και τον μαθητή και τους μετέφεραν στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Στον χώρο έχει ήδη σπεύσει η αστυνομία για περαιτέρω έρευνα, αναζητούνται οι γονείς τους καθώς πρόκειται για ανηλίκους ενώ ήδη φαίνεται ότι λαμβάνονται και καταθέσεις.

πηγη neakriti.gr/  https://fimotro.gr

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα 48ωρη απεργία στα ταξί – Ποιες μέρες δεν θα κυκλοφορήσουν!

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Νέα απεργία- αυτή τη φορά 48ωρη- θα πραγματοποιήσουν οι οδηγοί ταξί, σε διαμαρτυρία για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο ΣΑΤΑ προκήρυξε 48ωρη απεργία των ταξί στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, εκφράζοντας «οργή» για το φορολογικό νομοσχέδιο. Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΑΤΑ σημειώνει ότι προέκρινε την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΣΑΤΑ ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως το ταξί «κινδυνεύει με αφανισμό».

Με τη 48ωρη απεργία, ο ΣΑΤΑ ζητά την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Πηγή ➤https://lawandorder.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνοδηγός για παράσυρση Έμμας: «Είδα έναν άνθρωπο στο παρμπρίζ, του είπα να σταματήσει» «Δεν έχει πει καμία αλήθεια» λέει η μητέρα της 21χρονης....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Δεν αντιλήφθηκε την παρουσία της Έμμας Καρυωτάκη στο οδόστρωμα, ούτε ότι την χτύπησαν η συνοδηγός του οχήματος που οδηγούσε ο 27χρονος Αλβανός που την παρέσυρε και την εγκατέλειψε σε δρόμο της Θεσσαλονίκης, κοντά στην Καμάρα.

Η 20χρονη κατέθεσε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Αρχικά, είχε κατηγορηθεί για την φονική παράσυρση αλλά απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε ότι δε φέρει ευθύνη για το δυστύχημα.

Σχετικά με την γνωριμία της με τον οδηγό είπε:

«Γνώριζα τον κατηγορούμενο περίπου δύο μήνες από το μαγαζί. Εκείνο το βράδυ θα πήγαινα Λαδάδικα όπου εργαζόμουν. Είχα πάει στην κολλητή μου και είπα ότι θα έπαιρνα ταξί. Ο κατηγορούμενος μου είπε να με πάει με το αμάξι και του είπα ”εντάξει”. Ήξερα ότι οδηγούσε γιατί μιλούσε για αυτοκίνητα».

Για το τροχαίο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 21χρονης ανέφερε:

«Οδηγούσε μια χαρά, δεν ένιωθα ότι έτρεχε. Εγώ μιλούσα με μηνύματα στο κινητό με μια φίλη μου. Το αυτοκίνητο φαινόταν και ακουγόταν σαν ”πειραγμένο”. Δεν ένιωθα ότι έτρεχε, αλλά ούτε ότι πήγαινε και αργά. Πηγαίναμε κανονικά. Μιλούσα στο κινητό με μηνύματα και στο προηγούμενο φανάρι πριν την Καμάρα έπιασα ξανά στο τηλέφωνό μου. Ένιωσα να πατάει απότομα φρένο και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου να φεύγει. Ήταν πολύ απότομο. Συνειδητοποίησα ότι πάτησε απότομα φρένο και το πίσω μέρος έφυγε αριστερά και δεξιά. Έχασε τον έλεγχο. Πήγαμε αριστερά και είδα έναν άνθρωπο μπροστά στο παρμπρίζ. Δεν είδα την κοπέλα γιατί μιλούσα με μηνύματα στο κινητό. Είδα τον άνθρωπο στο παρμπρίζ ακριβώς μπροστά σε εμένα, στη δική μου την πλευρά. Ένιωσα περισσότερο ένα δυνατό χτύπημα όταν χτυπήσαμε πίσω σε κάδους και αμάξια. 

Ήταν σαν σκιά, χτύπησε και έφυγε, πετάχτηκε κάτω και είδα το σπασμένο τζάμι. Δεν ένιωσα να την χτυπάει με την όπισθεν. Δεν είχα αντιληφθεί την παρουσία της στο δρόμο πιο μπροστά».

Η ίδια υποστήριξε πως θέλησε να κατέβει και να βοηθήσει αλλά την σταμάτησε ο 27χρονος:

«Εγώ του φώναζα να σταματήσουμε με τον κατηγορούμενο να μου λέει να περιμένω δύο δευτερόλεπτα. Πήγα να ανοίξω την πόρτα κάποια στιγμή και μου τράβηξε το χέρι. Φοβόμουν να πιέσω παραπάνω, γιατί δεν ήξερα πώς θα αντιδράσει, δεν τον ήξερα καλά. Όταν φύγαμε άρχισε να τρέχει, περισσότερο από πριν. Πήγαμε στο Σέιχ Σου, κάναμε 2-3 τσιγάρα να ηρεμήσουμε. Όταν έμεινε το αυτοκίνητο στο δρόμο, μας βρήκε ένας κύριος και μας πήγε στο ξενοδοχείο. Μου είπε ότι θα κανει αυτό που πρέπει».

«Το πρωί πήγα σπίτι, έμεινα όλη μέρα μέσα σε σοκ γιατί είχα διαβάσει ότι η κοπέλα είναι πολύ άσχημα και αυτός μου έλεγε ότι είναι καλά. Μου έλεγε ότι δεν είναι βαριά, ότι θα ζήσει. Στο σπίτι είδα ότι είναι διασωληνωμένη. Το επόμενο μεσημέρι πήγα για δέκα λεπτάκια από τη δουλειά μέχρι να έρθει η φίλη μου να μπει στη θέση μου και να πάω στο τμήμα και πέντε λεπτά πριν ήρθε η αστυνομία».

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο με την συνέχεια της εξέτασης της 20χρονης καθώς και άλλων μαρτύρων.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας δήλωσε πως δεν πείστηκε από όσα είπε η συνοδηγός.

«Δεν έχει πει καμία αλήθεια. Εξακολουθεί να θέλει να σώσει το τομάρι της».

Δείτε τις δηλώσεις της:

 



Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους: Άναψε η φλόγα για 121.692 πεσόντες στα πεδία των μαχών......«η Πατρίδα τους ευγνωμονεί για τη θυσία τους

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Στο μνημείο που βρίσκεται το «Στρατόπεδο Παπάγου» δεξιά και αριστερά από τις επιτύμβιες πλάκες έχουν χαραχθεί τα ονόματα των 121.692 Ελλήνων που έφυγαν πολεμώντας στα πεδία των μαχών

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στο Στρατόπεδο ΠΑΠΑΓΟΥ το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους, στο οποίο είναι χαραγμένα τα ονοματεπώνυμα των 121.692 πεσόντων στους αγώνες του Έθνους.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος στον χαιρετισμό του έκανε λόγο για μια ιστορική και εμβληματική ημέρα.

«Είναι μια στιγμή ιερή και συνάμα βαθιά συγκινητική, γιατί αυτό το Μνημείο συνιστά την ελάχιστη έκφραση της ευγνωμοσύνης μας προς τις γενιές των Ηρώων της Πατρίδος που πότισαν το δένδρο της Ελευθερίας, της Ελευθερίας όλων ημών» ανέφερε ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Τόνισε επίσης ότι «η Πατρίδα τους ευγνωμονεί για τη θυσία τους και σημείωσε ότι από σήμερα θα τους φιλοξενούμε στην έδρα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και θα τους αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής κάθε μέρα, σε κάθε γιορτή, σε κάθε επέτειο, σε κάθε εκδήλωση».
Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Α/ΓΕΕΘΑ στην τελετή εγκαινίων του Μνημείου των Αθανάτων του Έθνους

Κύριε Υπουργέ, εκπρόσωπε του Προέδρου της Κυβέρνησης,
Κύριε Πρόεδρε της Βουλής,
Θεοφιλέστατε Εκπρόσωπε του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,
Κύριοι Υπουργοί,
Κύριοι Δήμαρχοι,
Εξοχότατε Κύριε Πρέσβη,
Κύριοι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής,
Κύριοι Πρόεδροι Ενώσεων και Συνδέσμων Αποστράτων,
Αγαπητά Στελέχη,
Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι,
Κυρίες και κύριοι,

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής αλλά και πολύ υπερήφανος που σήμερα στέκομαι ενώπιον σας επ’ ευκαιρία των εγκαινίων του μοναδικού αυτού μνημείου, του μνημείου των «Αθανάτων του Έθνους» όπως είναι η ονομασία που επελέγη.
Ενός μοναδικού μνημείου που είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους, που προσέφεραν τη ζωή τους στην Πατρίδα, που έδωσαν τα πάντα αγωνιζόμενοι για την Ελευθερία της, την Ανεξαρτησία της, την απελευθέρωσή της, την αξιοπρέπεια και την Τιμή της.
Η θυσία τους Φάρος Χρέους και Ευθύνης, για όλους εμάς τους μεταγενέστερους.
Για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, αλλά ιδιαιτέρως για όλους εμάς που ανήκουμε και υπηρετούμε στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά κι αυτούς που θα υπηρετήσουν στο μέλλον.

Η σημερινή ημέρα λοιπόν είναι κυριολεκτικά μοναδική και ξεχωριστή.
Είναι ιστορική και εμβληματική.
Είναι πραγματικά ιερή και συνάμα βαθιά συγκινητική, γιατί αυτό το Μνημείο συνιστά την ελάχιστη έκφραση της ευγνωμοσύνης μας προς τις γενιές των Ηρώων της Πατρίδος που πότισαν το δένδρο της Ελευθερίας, της Ελευθερίας όλων ημών.
Ανεξαρτήτως βαθμών, τίτλων και ιδιοτήτων που φέρει ο καθένας.

Και η μοναδικότητα αυτού του μνημείου έγκειται στο γεγονός ότι, εκτός από αυτό καθ’ αυτό το μνημείο με την Αιώνια Φλόγα να καίει στην μνήμη και προς τιμήν όλων αυτών των υπέροχων Ελλήνων, για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε χώρο μνημείου καταγεγραμμένα όλα τα ονόματα των πεσόντων στους Αγώνες του Έθνους από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους.

Δεξιά κι αριστερά μας στις επιβλητικές επιτύμβιες πλάκες βρίσκονται χαραγμένα για πάντα τα ονοματεπώνυμα όλων αυτών των υπέροχων Ελλήνων.
Χωρίς βαθμούς, χωρίς Κλάδους προελεύσεως, χωρίς ειδικότητες, χωρίς τόπους που έπεσε ο καθένας.
Απλά και απέριττα, μόνον τα ονοματεπώνυμά τους.

Μόνο τα ονόματά τους!
Γιατί η ζωή όλων τους, η ζωή τους, αυτό που έκαναν για την Πατρίδα μας, δεν έχει ούτε τίτλους, ούτε βαθμούς, ούτε προελεύσεις, ούτε έχει σημασία που έπεσαν, που έχασαν τη ζωή τους.
Είναι τόσο μεγάλο και συγκλονιστικό αυτό που έκαναν, τόσο απίθανα σημαντικό που τελικά δεν έχει σημασία τίποτα άλλο!!
Μόνο το γεγονός.
Το γεγονός της θυσίας υπέρ της Πατρίδος.

Ίδιο για όλους.
Χωρίς διακρίσεις.
Έδωσαν τη ζωή τους.
Μετά απ’ αυτό, για την Ελλάδα κι όλους εμάς, τίποτε άλλο δεν έχει σημασία.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να προσδιορίζει περισσότερο ή λιγότερο αυτό που έπραξαν.
Έκαναν το Χρέος τους όταν απαιτήθηκε!

Και η Πατρίδα τους ευγνωμονεί!
121.692 ονόματα.
121.692 χιλιάδες Έλληνες.
121.692 ψυχές που έφυγαν για πάντα για την Ελλάδα πολεμώντας στα πεδία των Μαχών, για την προστασία και το μεγαλείο της.

Από σήμερα λοιπόν θα τους φιλοξενούμε στο Στρατόπεδο Παπάγου, στην έδρα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων κι από προχθές στην έδρα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου στο νέο της Στρατηγείο και θα τους αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής κάθε μέρα, σε κάθε γιορτή, σε κάθε επέτειο, σε κάθε εκδήλωσή μας.
Θα είναι μαζύ μας, να τους βλέπουμε, να τους αναλογιζόμεθα, να τους θαυμάζουμε, να τους σκεφτόμαστε, να τους καμαρώνουμε και να εμπνεόμεθα απ’ αυτούς.

Η φλόγα που θα καίει στον βωμό του μνημείου θα μας θυμίζει το άσβεστο πάθος τους για την ελευθερία και την τιμή της Πατρίδος, που τους έκανε να δώσουν τη ζωή τους γι’ αυτήν και θα αποτελεί για εμάς έμπνευση στην εκπλήρωση της αποστολής μας.
Όλοι αυτοί ήσαν απλοί καθημερινοί Έλληνες πριν γίνουν Ήρωες!
Ήσαν απλοί στρατιώτες της Ελλάδας!
Όπως κι εμείς!
Σαν κι εμάς!
Που όταν όμως ήρθε η ώρα της μεγάλης απόφασης δεν δίστασαν ούτε μια στιγμή και πέρασαν για πάντα στο Πάνθεον των ηρώων του Ελληνικού Έθνους.
Θα είναι εδώ λοιπόν για πάντα, μαζύ μας να μας υπενθυμίζουν τη μεγάλη ευθύνη που φέρουμε και το βαρύ χρέος που κουβαλάμε στους ώμους μας για την εξασφάλιση των Εθνικών Δικαίων, της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας της Πατρίδος.
Αυτής της υπέροχης Πατρίδος που αξίζει τα πάντα.
Ακόμη και τις ζωές μας.
Όλοι αυτοί που τα ονόματά τους είναι από σήμερα εδώ και για πάντα, θα μας θυμίζουν ότι η θυσία για την Πατρίδα δεν είναι ποτέ μάταιη, στον διαρκή και αταλάντευτο υπαρξιακό αγώνα της για τα ιδεώδη της Ελευθερίας και το πανάρχαιο χρέος της να αντιμετωπίζει σ’ αυτήν εδώ την μικρή αλλά τόσο σημαντική γωνιά του Πλανήτη με σθένος και αυταπάρνηση κάθε αντιξοότητα και κάθε επιβουλή, όπως επίσης να απαντά με αποφασιστικότητα και σθένος στις κατά καιρούς προκλήσεις και απειλές, απ’ όπου κι αν προέρχονται.
Και το κάνει με θαυμαστή συνέπεια.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δύο δράστες είναι μέλη σπείρας ....πώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κλέβουν ένα Smart...

   
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Οι δύο δράστες είναι μέλη σπείρας που «χτυπούν» τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα - Δρουν βραδινές ώρες ακόμη και σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές

Ο φόβος και ο τρόμος των ιδιοκτητών ΙΧ έχει γίνει τον τελευταίο μήνα μια σπείρα διαρρηκτών που ανοίγει και κλέβει αυτοκίνητα σε Κερατσίνι και Νίκαια.

Τα μέλη της σπείρας βάζουν στο «μάτι» αυτοκίνητα Smart και χτυπούν κυρίως βραδινές ώρες ακόμη και σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές.

Οι «ποντικοί» των Smart παρακολουθούν το στόχο τους και αφού πρώτα βεβαιωθούν πως μπορούν να δράσουν ανοίγουν με διαρρηκτικά εργαλεία την πόρτα του οδηγού και στη συνέχεια σπρώχνουν το αμάξι μέχρι να πάρει μπροστά.

Δείτε το βίντεο:
 

 

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr διακρίνονται δύο άνδρες να ανοίγουν ένα μαύρο ΙΧ το οποίο είναι σταθμευμένο επί της οδού Μοναστηριού, στο Κερατσίνι.

Ο ένας κακοποιός, με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του, παραβιάζει την πόρτα του οδηγού και ξεκλειδώνει το τιμόνι την ώρα που ο συνεργός του σπρώχνει το όχημα από το καπό.

Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να βάλουν μπροστά τη μηχανή φεύγουν προς το διπλανό στενό. Μόλις είναι σίγουροι πως δεν τους παρακολουθεί κανείς επιστρέφουν, σπρώχνουν το αυτοκίνητο με την όπισθεν, το βάζουν μπροστά και εξαφανίζονται.

Η κλοπή έγινε πριν από 20 ημέρες και οι Αστυνομικοί αναζητούν τους «ποντικούς» μέσα από βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη δράση τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πήγε να πληρώσει πρόστιμο 500 ευρώ με... 15.500 κέρματα Εμφανίστηκε με μια βαλίτσα γεμάτη .....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Εμφανίστηκε με μια βαλίτσα γεμάτη κέρματα 1,2,5 και 10 λεπτών - «Είναι νόμιμα χρήματα, απαράδεκτο να μην τα δέχονται», εξηγεί

Με μια βαλίτσα που περιείχε 15.500 νομίσματα ονοματικής αξίας ενός, δύο, πέντε και δέκα λεπτών εμφανίστηκε στο Δικαστήριο Λεμεσού ένας νεαρός.

Με τα χρήματα αυτά θέλησε να πληρώσει πρόστιμο ύψους €500 ευρώ που του είχε επιβληθεί για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια.

Την είδηση δημοσίευσε την Τετάρτη με μια φωτογραφία της βαλίτσας, η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

kypros_hrimata_2


Το Πρωτοκολλητείο του Δικαστηρίου δεν έκανε δεκτή την πληρωμή αναφέροντας στον νεαρό πως θα πρέπει να πάει σε τράπεζα και να κάνει μετατροπή των κερμάτων σε χαρτονομίσματα ώστε να μπορέσει να πληρώσει το νόμισμα. Θα μπορούσε επίσης να καταθέσει τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό και να εκδώσει επιταγή ή να πληρώσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Ο ίδιος ανέφερε στην εφημερίδα ότι είναι απαράδεκτο να μην δέχονται την πληρωμή του προστίμου σε κέρματα, τα οποία αποτελούν νόμιμα χρήματα.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »