Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Απόρρητη έκθεση του γερμανικού ΥΠΕΞ «σφάζει» την Τουρκία – Τι αναφέρει για ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιοσύνη


https://www.police-voice.com/

Police-Voice blog ➤

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται εμπιστευτική έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, το οποίο αναφέρει πως η Τουρκία παραβλέπει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα, έχει δυσλειτουργική Δικαιοσύνη και ευθυγραμμισμένα ΜΜΕ

Η «εμπιστευτική έκθεση για την κατάσταση του Ασύλου και των απελάσεων» στην Τουρκία, καταγράφει ότι «το τουρκικό Σύνταγμα εγγυάται την ελευθερία του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι, την ελευθερία έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου, αλλά στην πράξη αυτά τα δικαιώματα έχουν σε μεγάλο βαθμό εξουδετερωθεί».

Επιπλέον, στην ίδια έκθεση διαπιστώνεται ότι τα τουρκικά έντυπα και τηλεοπτικά ΜΜΕ είναι «σχεδόν πλήρως ευθυγραμμισμένα».

Αιτία για δικαστική δίωξη στην Τουρκία μπορεί να αποτελέσει, αναφέρεται στην έκθεση, ακόμη και δημόσια κριτική στην συμπεριφορά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στις κουρδικές περιοχές στην Νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Επιπλέον, παρακολουθούνται πολλοί επικριτές της τουρκικής κυβέρνησης στο εξωτερικό, ενώ η Δικαιοσύνη είναι «σε μεγάλο βαθμό δυσλειτουργική» και εν μέρει επηρεαζόμενη πολιτικά.

Σε ό,τι αφορά πάντως την κατάσταση των προσφύγων, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας εκτιμά ότι οι Τούρκοι υπάλληλοι είναι υπερβολικά επιβαρυμένοι.

Οι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες επιτρέπεται να εργαστούν στην Τουρκία, στην πράξη ωστόσο η διαδικασία είναι τόσο περίπλοκη ώστε οι περισσότεροι εργάζονται παράνομα, διευκρινίζεται.

Στο έγγραφο περιλαμβάνονται και αναφορές ανθρωπιστικών οργανώσεων για κακή συμπεριφορά των δυνάμεων ασφαλείας προς τους πρόσφυγες και για εξαναγκασμό σε υπογραφή του εγγράφου εκούσιας αποχώρησης, αλλά επισημαίνεται ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι πρόκειται για συστηματική πρακτική και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αξιολογεί την προσφυγική πολιτική της Τουρκίας θετικά σε σύγκριση με την διεθνή κατάσταση.

Η οργάνωση «ProAsyl» ωστόσο έχει διαφορετική άποψη: «Η Τουρκία είναι ένα μαύρο κουτί σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που ζητούν προστασία. Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι η Γερμανία και η Ε.Ε. εμπιστεύονται ένα τέτοιο καθεστώς αδικίας προς όσους ζητούν προστασία. Η Τουρκία δεν είναι κράτος δικαίου και αυτό επηρεάζει και τους πρόσφυγες », δηλώνει ο επικεφαλής της, Γκύντερ Μπούρκχαρντ.

Το έγγραφο που επικαλείται το dpa φέρει ημερομηνία 24 Αυγούστου 2020 και περιγράφει την κατάσταση του περασμένου Ιουνίου.

Αυτού του είδους οι εκθέσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις πιο σημαντικές χώρες προέλευσης αιτούντων άσυλο συντάσσονται, όπως διευκρινίζει το τηλεγράφημα, τακτικά από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και αποτελούν σημαντική βοήθεια στη λήψη αποφάσεων κατά την διαδικασία Ασύλου.

Κατά το έτος 2019 σχεδόν 10.800 Τούρκοι υπέβαλαν αίτηση ασύλου στην Γερμανία. Από αυτούς σχεδόν οι μισοί έλαβαν προστασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Vodafone: Για αυτόν τον λόγο έπεσε το δίκτυο της στην Ελλάδα – Πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα

https://www.police-voice.com/

Police-Voice blog ➤ 

Σε τριπλό κόψιμο καλωδίου οπτικών ινών αποδίδουν πηγές της Vodafone τη μεγάλης έκτασης βλάβη που έχει προκληθεί και εστιάζεται κυρίως στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας και στα δεδομένα (data).

Σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση κυρίως στο ίντερνετ και αλλά και στο δίκτυο τηλεφωνίας έχει από το απόγευμα της Τετάρτης στις 17:00 η Vodafone σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα.

Σε πολλές περιοχές δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα, αλλά ούτε και έχουν πρόσβαση στα δεδομένα όσοι είναι συνδρομητές ενώ το δίκτυο 4G δείχνει να λειτουργεί αλλά τελικά δεν κατεβάζει δεδομένα.

Ακόμα και το site της εταιρείας είναι πεσμένο. 

Όπως αναφέρουν πηγές από την Vodafone αυτό που έχει συμβεί, είναι πως το διεθνές καλώδιο οπτικής ίνας έχει κοπεί σε Ιταλία, Τουρκία και Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να απομονωθεί το δίκτυο της Ελλάδας. 

Η βλάβη έχει απομονώσει το ελληνικό δίκτυο και δεν μπορεί να βγει προς τα έξω η ελληνική κίνηση, με αποτέλεσμα το σήμα να μη μπορεί να μεταδοθεί. Το πρόβλημα επιβεβαιώνεται πάντως και από τη Vodafone Γερμανίας, Ιταλίας, Ιρλανδίας και άλλων κρατών.

Όπως πάντως αναφέρουν οι ίδιες πηγές υπολογίζουν τον χρόνο αποκατάστασης της βλάβης σε περίπου δύο ώρες, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει σιγά σιγά να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.

H ανακοίνωση της Vodafone:

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ταυτόχρονου κοψίματος οπτικής ίνας σε 3 διαφορετικές οδεύσεις (Βουλγαρία, Τουρκία, Σλοβενία-Κροατία), αντιμετωπίσαμε πρόβλημα σε υπηρεσίες internet σταθερής και κινητής.

Έγιναν αμέσως οι απαιτούμενες τεχνικές εργασίες και το πρόβλημα σταδιακά αποκαθίσταται.

Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση».

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΟΝΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ! Όταν Αρμένιοι Ευέλπιδες τραγούδησαν δυνατά: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» I am Greek and #IstandWithArmenia (ΒΙΝΤΕΟ)

https://www.police-voice.com/Police-Voice blog ➤

Υποδεχόμενοι τον Έλληνα ΥΕΘΑ Ήταν Μάρτιος του 2018, όταν ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία…. όπου εκτός από τις συναντήσεις του με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, συναντήθηκε και με Αρμένιους στρατιωτικούς, απόφοιτους της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Στη διάρκεια επίσημου γεύματος που είχε παρατεθεί προς τιμήν του Έλληνα ΥΕΘΑ, τον κ. Καμμένο περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, όταν Αρμένιοι Ευέλπιδες που έχουν σπουδάσει σε ελληνικά πανεπιστήμια, τραγούδησαν το γνωστό εμβατήριο: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» στα ελληνικά, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να βιντεοσκοπεί τη σκηνή. Από την Στρατιωτική Σχολής Ευελπίδων έχουν αποφοιτήσει 106 Αρμένιοι Αξιωματικοί την περίοδο 1970-2019. Οι Αρμένιοι μαθητές της ΣΣΕ είναι πάντα ένα ξεχωριστό κομμάτι, καθώς η αγάπη τους για την Ελλάδα δεν σβήνει ακόμα και όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ 
Αρμένιος φοιτητής, απέναντι σε Έλληνες καθηγητές.

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι: Βρέθηκε προκήρυξη της οργάνωσης ΟΛΑ σε USB Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

https://www.police-voice.com/

Police-Voice blog ➤

Προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών βρέθηκε σε στικάκι USB που ήταν στο σπίτι του 42χρονου που είχε νοικιάσει τη γιάφκα στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σε εξωτερικό σκληρό δίσκο βρέθηκε αποθηκευμένη σε μορφή PDF προκήρυξη της ΟΛΑ με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη για την επίθεση στον ΣΕΒ το 2015.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) αναφορικά με τη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού, την 23-09-2020, γνωρίζονται τα ακόλουθα:

από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή «PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015,

από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή «PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας),

επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο.

Οι έρευνες συνεχίζονται».

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Πακιστανοί ,,,,,,,,20χρονη Ελληνίδα στην Θεσσαλονίκη...& Ούτε δεκάρα δεν πρόλαβαν να ξοδέψουν από τα χρήματα που άρπαξαν μαζί με τιμαλφή από ένα σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Βαθέως στη Σάμο, τρεις μετανάστες


https://www.police-voice.com/

Police-Voice blog ➤

Ούτε δεκάρα δεν πρόλαβαν να ξοδέψουν από τα χρήματα που άρπαξαν μαζί με τιμαλφή από ένα σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Βαθέως στη Σάμο, τρεις μετανάστες που τρύπωσαν στο εσωτερικό του παραβιάζοντας ένα παράθυρο. Λίγη ώρα μετά, η διάρρηξη εξιχνιάστηκε και συνελήφθησαν, το βράδυ της Δευτέρας.

Οι τρεις αλλοδαποί έκαναν άνω- κάτω όλα τα δωμάτια, ώσπου ανακάλυψαν το ποσό των 1.200 ευρώ, καθώς και κοσμήματα και διάφορα άλλα τιμαλφή αξίας 600 ευρώ, τα οποία πήραν και έσπευσαν να εξαφανιστούν. Όμως, δεν αντιλήφθηκαν στην περιοχή υπήρχαν κάμερες που τους κατέγραψαν και οι αστυνομικοί της Ασφαλείας τους ταυτοποίησαν άμεσα.

Οι δράστες εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα στον χώρο διαμονής τους, συνελήφθησαν και στο πλαίσιο ερευνών βρέθηκαν όλα τα κλοπιμαία που αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Εις βάρος των αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.

ΦΡΙΚΗ! Πακιστανοί βίασαν 20χρονη Ελληνίδα

στην Θεσσαλονίκη

Χειροπέδες σε δύο Πακιστανούς ηλικίας 34 και 45 ετών πέρασαν το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και βιασμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 20χρονης ημεδαπής, οι συλληφθέντες τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας με τη χρήση σωματικής βίας την οδήγησαν στην οικία τους, όπου την εξανάγκασαν σε ασελγείς πράξεις και συνουσία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της παθούσης.

thestival.gr

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχικά ο 39χρονος πατέρας είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 39 ετών Κρήτη: Ένοχος και στο Εφετείο, ο πατέρας που......ΒΙ...την .κόρη του

https://www.police-voice.com/

Police-Voice blog ➤
Αρχικά ο 39χρονος πατέρας είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 39 ετών - Ασ ελγούσε σε βάρος της αν ήλικης κόρης του από το 2013 ως το 2016
Καταδικαστική ήταν και η απόφαση του Εφετείου για τον 35χρονο πατέρα που βί αζε την κόρη του από την ηλικία των 5 ετών και για τρία ολόκληρα χρόνια.

Η υπόθεση, που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, εκδικάστηκε σήμερα στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης το οποίο αποφάσισε την ενοχή του.

Ωστόσο, η ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα – 39 χρόνια ποινή κάθειρξης – μειώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 13 ετών.

Την βί αζε από το 2013 έως το 2016

Η συγκεκριμένη υπόθεση βγήκε στο… φως το καλοκαίρι του 2018 μετά από καταγγελία της μητέρας του κοριτσιού.

Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον πατέρα στο Ηράκλειο ενώ κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε πως ο συγκεκριμένος άνδρας ασε λγούσε από το 2013 έως το 2016 σε βάρος της κόρης του.

Η κακοποίηση ξεκίνησε όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 5 χρόνων!

Πηγή: Cretapost
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταλήψεις στα σχολεία: Μαθήματα αργίες και Σάββατα για τις ώρες που χάθηκαν λέει το υπουργείο Παιδείας από αύριο, Πέμπτη, θα ξεκινήσει υποχρεωτικά για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

https://www.police-voice.com/

Police-Voice blog ➤
Ποιο άλλο μέτρο ξεκινά από αύριο στα υπό κατάληψη σχολεία

Με μαθήματα τις ημέρες των σχολικών εορτών, τις αργίες, τα Σάββατα και αντί για εκδρομές θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλείας λόγω των καταλήψεων όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα από αύριο, Πέμπτη, στα σχολεία υπό κατάληψη θα ξεκινήσει υποχρεωτικά για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση» καταλήγει στη δήλωσή της η κυρία Κεραμέως.

Σύμφωνα με το συντονιστικό των μαθητών τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη φτάνουν τα 600, με περίπου τα 250 εξ αυτών να είναι στην Αττική.

Αύριο, Πέμπτη, οι μαθητές έχουν ανακοινώσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις.

Η δήλωση της κυρίας Κεραμέως έχει ως εξής:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».
Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Alert! Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι

https://www.police-voice.com/

Police-Voice blog ➤
Η έκρηξη ακούστηκε και στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο Παρίσι το μεσημέρι της Τετάρτης όπως μεταδίδοιυν Reuters και Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές η έκρηξη ακούστηκε μέχρι τα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Μέχρι στιγμής η αιτία της έκρηξης παραμένει αδιευκρίνιστη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η έκρηξη έγινε αντιληπτή και σε εν εξελίξει αγώνα του Ρολαν Γκαρός.

ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ 

Παρίσι: Πανικός από αεροπλάνο που έσπασε το φράγμα του ήχου

Ο ήχος θύμιζε έκρηξη και γι΄αυτό προκλήθηκε πανικός

Πανικος προκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Παρίσι από ήχο που θύμιζε έκρηξη.

Σύμφωνα, όμως, με την τοπική αστυνομία ο ήχος που ακούστηκε δεν προκλήθηκε από έκρηξη αλλά από πτήση αεροπλάνου που έσπασε το φράγμα του ήχου.

Δείτε την ανακοίνωση στο twitter της αστυνομίας της Γαλλικής πρωτεύουσας:

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε συμμορία Συνελήφθησαν 26 άτομα (22 αλλοδαποί και 4 ημεδαποί) Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. συμμορία που έσπερνε τον τρ όμο στην Αθήνα – Χτυπούσαν και λήστευαν πεζούς

https://www.police-voice.com/

Police-Voice blog ➤ 

Εξαρθρώθηκε συμμορία με ανήλικα κυρίως άτομα που διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Συνελήφθησαν 26 άτομα (22 αλλοδαποί και 4 ημεδαποί) από τους οποίους (21) ανήλικοι.

Δρούσαν κυρίως στην Πλατεία Συντάγματος, την Πλατεία Λαού, το Θησείο και άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας

Χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη σκληρότητα και αφαιρούσαν με βία κινητά τηλέφωνα, χρήματα και άλλα αντικείμενα από διερχόμενους πεζούς

Πολυμελής συμμορία, με ανήλικα κυρίως άτομα, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν (26) άτομα (22 αλλοδαποί και 4 ημεδαποί) από τους οποίους (21) ανήλικοι.

Τα μέλη της συμμορίας δρούσαν κυρίως στην Πλατεία Συντάγματος, την Πλατεία Λαού, το Θησείο και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης.

Για τη διάπραξη των ληστειών ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi). Αρχικά συγκεντρώνονταν σε ομάδες σε διάφορα κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπου εντόπιζαν τα υποψήφια «θύματά» τους, επιλέγοντας σε πολλές περιπτώσεις ανήλικα άτομα.

Ακολούθως κάποια από τα μέλη της ομάδας χρησιμοποιώντας βία και ιδιαίτερη σκληρότητα αφαιρούσαν από τους παθόντες κινητά τηλέφωνά, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι» για τον εντοπισμό τυχόν αστυνομικών και την αποφυγή σύλληψής τους.

Διερευνάται η συμμετοχή των μελών της συμμορίας σε ικανό αριθμό ληστειών, ενώ μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον (8) περιπτώσεις, που έλαβαν χώρα κατά τον τελευταίο μήνα. Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώθηκε η εμπλοκή (2) εκ των συλληφθέντων σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Για την αποδόμηση της συμμορίας πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση την 28-09-2020 στην Πλατεία Συντάγματος και στην Πλατεία Λαού, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως και Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.

Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (21) κινητά τηλέφωνα, σουγιάς – στιλέτο, χρήματα και (22) περίπου γραμμάρια κάνναβης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία και εξακολούθηση, της επικίνδυνης και βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και εξακολούθηση και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Νέο «καμπανάκι» Παγώνη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ αν ξεφύγει η κατάσταση στην Αττική «Κάποιοι δεν προσαρμοζόμαστε»


https://www.police-voice.com/
Police-Voice blog ➤

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα ενισχύει τις σκέψεις για λήψη νέων μέτρων.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη είπε ότι αν οι αριθμοί συνεχίζουν να ανεβαίνουν θα γίνουν τοπικά lockdown στην Αττική και, αν χρειαστεί, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8.

Όπως ανέφερε η Αττική έχει το πρόβλημα. «Τo 79 διασωληνωμένοι σε διάστημα από 8 Αυγούστου μέχρι σήμερα, ο αριθμός των θανάτων, ο αριθμός των νοσηλευόμενων με COVID-19 που είναι γύρω στα 610 άτομα γιατί κάθε μέρα αλλάζει ανάλογα με εισιτήρια και εξιτήρια και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι οι παράμετροι που μας έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Κάποιοι δεν προσαρμοζόμαστε»

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως υπάρχει διασπορά μεγάλη στο κέντρο της Αθήνας και αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων. Σημείωσε πως άνθρωποι υψηλού κινδύνου αν περάσουν τις 8-10 ημέρες διασωληνωμένοι δεν είναι εύκολο μετά να αποσωληνωθούν.

Όπως είπε πρέπει να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις, μεταξύ αυτών το ζήτημα της μάσκας, που θα έπρεπε όπως επισήμανε να φοράμε ήδη μάσκα παντού και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους ως επιπλέον μέτρο.

«Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας», πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως με τις μάσκες έγιναν λάθη από την αρχή αναφορικά με το βάλε βγάλε.

«Τα βράδια γίνεται χαμός στις πλατείες»

Η κ. Παγώνη τόνισε πως το βράδυ οι πλατείες είναι γεμάτες και δεν φοράνε μάσκες ούτε κρατάνε αποστάσεις . Όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν φοράνε μάσκες και δεν κρατάνε μάσκες υπάρχει πρόβλημα.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το 20% βγαίνει από τις ΜΕΘ και επεσήμανε πως πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι θα έχουν και κορωνοϊό και γρίπη γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα αμέσως πέφτε. «Γι’ αυτό τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι ο εμβολιασμός μετά τις 20 Οκτωβρίου, πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά σιγά και οι υπόλοιπες ομάδες».


Στο… κόκκινο παραμένει η Αττική σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κορωνοϊού με τα κρούσματα να σπάνε την Τρίτη όλα τα ρεκόρ.

Την Τρίτη και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε στην Αττική μέσα σε ένα 24ωρο  σχεδόν διπλασιάστηκε με – 240 νέα κρούσματα έναντι 127 που επιβεβαιώθηκαν την Δευτέρα– επιβεβαιώνει, δυστυχώς, την ανησυχία  των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών.

Μια μέρα πριν κλείσει ο Σεπτέμβριος, το Λεκανοπέδιο έχει ξεπεράσει τα 4000 περιστατικά σε ένα μήνα, αφού μετράμε 4044 κρούσματα μέσα σε 29 ημέρες. Οι νέες μολύνσεις του Σεπτεμβρίου στην Αττική αντιπροσωπεύουν παραπάνω από το 20% του συνόλου των κρουσμάτων το επτάμηνο της επιδημίας.

Τα μέτρα μέτρα που εξετάζονται μετά την έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική

Την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει σύσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, οκτώ ημέρες μετά τα τελευταία μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Αττική.

Η έξαρση των κρουσμάτων την Τρίτη θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου και το ζήτημα των κρουσμάτων αναμένεται να συζητηθεί. Στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα «αυτοπεριορισμός ή καραντίνα». Έτσι, ένα από τα επόμενα μέτρα που αναμένεται να εφαρμοστεί είναι οι μάσκες σε όλους τους χώρους.

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις τους, όπως να κλείνει νωρίτερα η εστίαση (στις 10 ή στις 11), καθώς και να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα επιστολή Ερντογάν στους Ευρωπαίους ηγέτες στο παρά πέντε της Συνόδου Κορυφής προσπαθώντας να γλιτώσει τα χειρότερα.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Λίγες ώρες απομένουν πριν την Σύνοδο Κορυφής όπου θα τεθούν επί τάπητος οι τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο και θα συζητηθούν οι κυρώσεις που είναι η΄δη στο τραπέζι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε και άλλη επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες προσπαθώντας να γλιτώσει τα χειρότερα.

Αυτή την φορά όπως αναφέρει η τουρκική Sabah, στην επιστολή ο Τούρκος πρόεδρος δεν συμπεριέλαβε Ελλάδα και Κύπρο.

Στην επιστολή του ο Ερντογάν τόνισε ότι για την Τουρκία «Ο πρώτος στόχος είναι η δίκαιη και θεμιτή οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο και την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ο δεύτερος είναι να εγγυηθούμε ίσα δικαιώματα και συμφέροντα για τους Τουρκοκύπριους όσον αφορά στους πόρους υδρογονανθράκων…».

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Απειλές πολέμου από τον Τσελίκ προς την Ελλάδα λόγω Πομπέο: Αν θέλουν να λύσουμε τα θέματα μας στο μέτωπο κι εκεί μπορούμε τουρκική λίρα: Υποχωρεί σε επίπεδα – ρεκόρ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ αντέδρασε στην επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.

«Δεν βοηθούν την περιφερειακή ειρήνη η επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία και μετά η επίσκεψη και στην Ελλάδα και οι δηλώσεις υποστήριξης. Αυτό επισκιάζει την πολιτική ίσων αποστάσεων των ΗΠΑ και δημιουργεί μια μη ικανοποιητική κατάσταση ως συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψουν στην ισορροπημένη της πολιτική» αναφέρει ο Τσελίκ. 

Ο ίδιος δήλωσε πως «την ώρα που η Ελλάδα δηλώνει πως είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές και την ίδια ώρα επισκέπτονται την Ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτό ουσιαστικά δείχνει την ενίσχυση της θέσης της μη επίλυσης των Ελληνοκυπριων. Όπως και οι δηλώσεις υποστήριξης προς την Ελλάδα ουσιαστικά δείχνει πως τους κατευθύνουν σε λάθος πορεία όσους κάθονται απέναντι μας. Έτσι η Ελλάδα κάθε φορά προσπαθεί να επιβάλλει πράγματα και όρους’»

O Tσελίκ απείλησε με ξεκάθαρο τρόπο την Ελλάδα και ανέφερε πως«η Τουρκία είναι μια χώρα διαβουλεύσεων.Αν θέλουν να επιλύσουν τα ζητήματα στο τραπέζι θα το λύσουμε εκεί. Αν όμως θέλουν να επιλύσουν τα θέματα στο μέτωπο θα το κάνουμε στο μέτωπο. Αν όμως η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί μόνο την σκληρή δύναμη κι όχι την λεπτή δύναμη της διπλωματίας, τότε και η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της , τη σκληρή της δύναμη».

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ «βομβαρδίζει» την τουρκική λίρα: Υποχωρεί σε επίπεδα – ρεκόρ

Η τουρκική λίρα κατρακύλησε σε νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ σήμερα και το ρωσικό ρούβλι υποχώρησε σε χαμηλό 4,5 ετών έναντι του ευρώ καθώς η σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας ενίσχυσε τις γεωπολιτικές ανησυχίες για την περιοχή.

Το τουρκικό νόμισμα έπεσε στις 7,85 λίρες ανά δολάριο, κατρακυλώντας για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση και χάνοντας τα κέρδη που είχε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας μετά την αιφνιδιαστική αύξηση του βασικού επιτοκίου της κεντρικής τράπεζας. Οι τιμές των αζέρικων και των αρμενικών κρατικών ομολόγων σε δολάρια μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Η λίρα, η οποία έχει χάσει τη μισή αξία της από τη μεγάλη κρίση του 2018, σφυροκοπείται φέτος από τις ανησυχίες για τα μειωμένα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας και τα αρνητικά πραγματικά επιτόκια, με την κεντρική τράπεζα της χώρας να κάνει λίγα πράγματα την περασμένη εβδομάδα για να τις περιορίσει, όπως ανέφεραν αναλυτές.

«Η τάση επιδείνωσης των συναλλαγματικών διαθεσίμων σημειώνεται από χρόνια και αποτέλεσε επίσης το έναυσμα για την έναρξη της κρίσης της λίρας το 2018», δήλωσαν αναλυτές της Commerzbank. «Η αύξηση του επιτοκίου την περασμένη εβδομάδα θα μπορούσε να έχει κάνει τη διαφορά, αλλά μόνο εφόσον θα μπορούσε να θεωρηθεί αξιόπιστα ως μόνιμη και ως δυνάμενη να επαναληφθεί – αλλά δεν μπορεί», πρόσθεσαν.

Το ρωσικό νόμισμα υποχώρησε 1% σε χαμηλό εξαμήνου έναντι του δολαρίου, ενώ έναντι του ευρώ κατρακύλησε στο επίπεδο των 93,3 ρουβλιών, με τους επενδυτές να φοβούνται τον αντίκτυπο από τη νέα σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σε μία προσπάθεια να περιορίσει την πίεση στο ρούβλι, η ρωσική κεντρική τράπεζα – που κάνει από τον Μάρτιο παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος -ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πουλά επιπλέον 2,9 δισ. ρούβλια ημερησίως.


Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΡΕΚΟΡ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ – ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 240 από τα 416 κρούσματα στην Αττική!

https://www.police-voice.com/

Police-Voice blog ➤

Κορωνοϊός: 416  τα νέα σημερινά  κρούσματα – Μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας οι περισσότεροι

240 από τα 416 κρούσματα στην Αττική!

Τι έδειξαν οι εκτεταμένοι έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ – «Επιδημιολογικές βόμβες» κεντρικές περιοχές της πρωτεύουσας

Τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους και έκαναν εκατοντάδες τεστ σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπου καταγράφεται μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση.

Ξεπέρασαν τα 18.000 τα συνολικά κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός. 388 νεκροί από την πανδημία. 79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Τα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός παραμένουν σε τριψήφια νούμερα καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 416 νέα σε ολόκληρη την χώρα.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην καθημερινή ενημέρωση για την πορεία που καταγράφει ο κορονοϊός “σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18123, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

2898 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7479 (41.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 19 (24.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 207 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 388 θανάτους συνολικά στη χώρα. 143 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναφορικά με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff, είπε πως αρχικά το αποτέλεσμα των τεστ ήταν οριακά θετικά, δηλαδή επρόκειτο για ψευδώς θετικό αποτέλεσμα, όπως επισήμανε.

Στον δήμο Ευρώτα, ανακοίνωσε ότι στα πρώτα 805 δείγματα που έχουν εξεταστεί σε αλλοδαπούς και όχι μόνο εργάτες γης, εντοπίστηκαν 39 θετικά κρούσματα.

 

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Το... αυτί του Ερντογάν «τραβάει» ο Πούτιν Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Μην ρίχνεις... λάδι στη φωτιά, λέει ο Πούτιν στον Ερντογάν

https://www.police-voice.com/Police-Voice blog ➤
«Οποιεσδήποτε δηλώσεις περί κάποιας στρατιωτικής υποστήριξης ή στρατιωτικής δραστηριότητας αναμφίβολα ρίχνουν λάδι στη φωτιά» λέει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ - Καλεί την Άγκυρα να χρησιμοποιήσει πολιτικά και διπλωματικά μέσα, προς την κατεύθυνση εκτόνωσης της κρίσης
Το... αυτί του Ερντογάν «τραβάει» ο Πούτιν για τη συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Πιο συγκεκριμένα, δια του εκπροσώπου του, το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι δηλώσεις περί ενδεχόμενης στρατιωτικής υποστήριξης του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, που βρίσκονται σε διένεξη εξαιτίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν «λάδι στη φωτιά», θεωρώντας ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές πρέπει να πεισθούν να επιστρέψουν στα πολιτικά και διπλωματικά μέσα διευθέτησης της διένεξης.

Παράλληλα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι έχει συνεχείς επαφές με το Ερεβάν, το Μπακού και την Άγκυρα, ενώ παρακολουθεί συστηματικά την κατάσταση στην περιοχή, για να διαμορφώσει την στάση του.

«Το Κρεμλίνο ξεκινάει πρωτίστως από το ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει το ταχύτερο κατάπαυση του πυρός και τερματισμός των εχθροπραξιών. Οποιεσδήποτε δηλώσεις περί κάποιας στρατιωτικής υποστήριξης ή στρατιωτικής δραστηριότητας αναμφίβολα ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Είμαστε κατηγορηματικά εναντίον αυτής της προσέγγισης και δεν συμφωνούμε με μία τέτοια τοποθέτηση του ζητήματος» δήλωσε ο Πεσκόφ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες, αλλά και την εταίρο της Ρωσίας, την Τουρκία, να χρησιμοποιήσουν την γλώσσα της πειθούς, πολιτικά και διπλωματικά μέσα, για να πείσουν τις αντιμαχόμενες πλευρές να τερματίσουν τις εχθροπραξίες.

«Καλούμε όλες τις χώρες, ιδιαίτερα τις χώρες που είναι εταίροι μας, όπως η Τουρκία, να κάνουν το παν ώστε να πείσουν τις αντιμαχόμενες πλευρές να τερματίσουν τις εχθροπραξίες και να επιστρέψουν στην ειρηνική διευθέτηση αυτής της παλιάς διένεξης με πολιτικά και διπλωματικά μέσα» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία από την περιοχή που διαδραματίζεται η σύγκρουση, παρακολουθεί όλες τις σχετικές ειδήσεις, αναλύει την κατάσταση και αξιοποιεί αυτές τις γνώσεις για να διαμορφώσει την μελλοντική της στάση και τα περαιτέρω της βήματα μαζί με τους εταίρους της στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Μαίνονται οι μάχες - Γιατί η Τουρκία ρίχνει «λάδι στη φωτιά»

Εν τω μεταξύ, οι μάχες συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και τους Αρμένιους αυτονομιστές στον ορεινό θύλακα Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στο Μπακού, καθώς πλέον απειλείται γενικευμένη ανάφλεξη μιας σύγκρουσης που διαρκεί πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι αντίπαλες δυνάμεις αποπειράθηκαν να ανακτήσουν εδάφη που απώλεσαν, εξαπολύοντας αντεπιθέσεις στη Φουζούλι, στην Τζεμπραέλ, στην Άγντερε και στην Τάρταρ. Οι ολοένα φονικότερες μάχες μαίνονταν χθες, ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε την Αρμενία, εντείνοντας τις ανησυχίες για κλιμάκωση της κρίσης.

Από προχθές Κυριακή, δυνάμεις των αυτονομιστών, που υποστηρίζονται πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά από την Αρμενία, εμπλέκονται στις φονικότερες εχθροπραξίες με στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν από το 2016. Χθες βράδυ, οι Αρχές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσαν ότι 26 αρμένιοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν στις μάχες με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, ο Αρτσρούν Χοβανισιάν, έκανε λόγο για «μαζική» επίθεση των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, για πλαγιοκόπηση στο νότιο και το βορειοανατολικό πλευρό της γραμμής του μετώπου.

Ο απολογισμός, που δεν είναι ολοκληρωμένος, ανερχόταν έως χθες το βράδυ σε 95 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 11 αμάχων, εννέα στο Αζερμπαϊτζάν και δύο στην αρμενική πλευρά. Ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι ακόμη πιο βαρύς. Τα δύο μέρη διαβεβαιώνουν ότι σκότωσαν εκατοντάδες μαχητές του εχθρού.

Το Αζερμπαϊτζάν, τουρκόφωνη χώρα με σιιτική πλειοψηφία, απαιτεί να επιστρέψει στον έλεγχό του το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ορεινή επαρχία όπου κατοικούν κατά πλειονότητα χριστιανοί Αρμένιοι, η απόσχιση της οποίας το 1991 δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Σε περίπτωση που γενικευθεί η σύρραξη ανάμεσα στο Ερεβάν και το Μπακού, απειλείται αποσταθεροποίηση του νότιου Καυκάσου, ειδικά εάν επέμβουν η Τουρκία και η Ρωσία, περιφερειακές δυνάμεις.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε χθες Δευτέρα από την Αρμενία να βάλει τέλος σε αυτή που αποκαλεί «κατοχή» του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκει στο πλάι της «αδελφής και φίλης» της χώρας, του Αζερμπαϊτζάν, «με όλη της την καρδιά και με όλα τα μέσα», παροτρύνοντας το Μπακού να «πάρει τα πράγματα στα χέρια του».
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Κορωνοϊός - Κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff: Πού και πώς έγινε το λάθος στα 12 τεστ Η διαδρομή των δειγμάτων από το πλοίο, σε ιδιωτική κλινική

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η διαδρομή των δειγμάτων από το πλοίο, σε ιδιωτική κλινική στο Ηράκλειο και από εκεί σε άλλο εργαστήριο - Τι δηλώνει στέλεχος της κλινικής

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη με τα αρχικά 12 κρούσματα που εντοπίστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff και τελικά βγήκαν αρνητικά.

Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά, έχοντας δέσει την περασμένη Κυριακή στο λιμάνι του Ηρακλείου, εκεί όπου διενεργήθηκε ο δειγματοληπτικός έλεγχος στο πλήρωμά του.

Βήμα-βήμα η διαδρομή:

Συγκεκριμένα, το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, για τρίτη συνεχόμενη φορά φέτος. Στο πλαίσιο των υγειονομικών πρωτοκόλλων που είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, ενημερώθηκε ο καπετάνιος του Mein Schiff ότι θα ακολουθήσει δειγματοληπτικός έλεγχος στο 1/4 του προσωπικού της κρουαζιέρας.

Επειδή όμως ήταν αργία οι άνθρωποι του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου δυσκολεύτηκαν, όπως ισχυρίζονται, να βρουν ανοιχτό εργαστήριο. Τελικά τη δουλειά ανέλαβε η ιδιωτική κλινική Ασκληπιείο Κρήτης, μεταφέροντας τα δείγματα στο επίσης ιδιωτικό εργαστήριο Minoan Lab με το οποίο συνεργάζεται.

Η λήψη των δειγμάτων, θα πει στο protothema.gr το μέλος του ΔΣ της κλινικής Ασκληπιείο, Κωνσταντίνος Χατζηαθανασιάδης, έγινε από τους γιατρούς του πλοίου και όχι από γιατρούς της κλινικής.

Τα δείγματα μεταφέρθηκαν σε ένα άλλο εργαστήριο με την επωνυμία Minoan Lab.

«Αυτό συνέβη διότι εμείς δεν έχουμε εργαστήριο μέσα στην κλινική για μοριακά τεστ και τα στέλνουμε σε άλλο εργαστήριο με το οποίο συνεργαζόμαστε» εξηγεί κ. Χατζηαθανασιάδης, για να προσθέσει ότι «η λήψη των δειγμάτων έγινε απο τους γιατρούς του πλοίου, παρελήφθησαν από πιστοποιημένο όχημα της κλινικής και μεταφέρθηκαν στο εργαστήριο Minoan Lab».

Το επόμενο πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα και έτσι προέκυψαν τα 12 κρούσματα. Ενημερώθηκαν άμεσα οι άνθρωποι της πλοιοκτήτριας της εταιρίας, που με τη σειρά τους έδωσαν οδηγίες να υποβληθούν ξανά σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού τα 12 μέλη του πληρώματος που είχαν βγει θετικά στον ιό.

Το ιατρείο του πλοίου είναι εξοπλισμένο με το μηχάνημα «Real Time PCR Test Device», το οποίο έχει τη δυνατότητα να βγάζει ένα αποτέλεσμα ανά μια ώρα, διαδικασία αρκετά χρονοβόρα καθώς θα χρειάζονταν 150 ώρες για να βγουν τα αποτελέσματα σε όλα τα τεστ.

Γι’ αυτό εξάλλου εστάλησαν τα δείγματα σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τα 12 μέλη του πληρώματος επανεξετάστηκαν και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου λάμβαναν τα αποτελέσματα της επανεξέτασης. Από τα αποτελέσματα προέκυπτε ότι και οι 12 ήταν πλέον αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ είχε ήδη ενεργοποιηθεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και είχε ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών που είχαν τα 12 μέλη του πληρώματος, τα οποία είχαν μπει σε καραντίνα. Το πλοίο συνέχισε κανονικά το δρομολόγιο του για τον Πειραιά όπου ήταν προγραμματισμένο να δέσει σήμερα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τους υπεύθυνους του Minoan Lab, μας παρέπεμψαν στην πλοιοκτήτρια εταιρία, εκφράζοντας την επιθυμία να μην σχολιάσουν τα αποτελέσματα των τεστ ανίχνευσης Covid-19.

Η περιπέτεια των επιβατών 

Το πρωί της Τρίτης τα τεστ του ΕΟΔΥ για τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιεροπλοιου Mein Schiff βγήκαν αρνητικά. Νωρίτερα είχαν βγει αρνητικά και τα τεστ που έγιναν εν πλω καθώς το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει την υποδομή για τέτοιου είδους διαδικασία. Τα θετικά τεστ βγήκαν από ιδιωτικό εργαστήριο στο Ηράκλειο και ήταν οριακά θετικά με στελέχη του ΕΟΔΥ να τα χαρακτηρίζουν αμφίβολης αξιοπιστίας.

Στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο τα ξημερώματα «έδεσε» στον Πειραιά, βρέθηκαν απο το πρωί κλιμάκια του ΕΟΔΥ τα οποία πήραν δείγματα και από επιφάνειες όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ μπαίνουν στο πλοίο

Το «Mein Schiff 6» κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στις 04:58 τα ξημερώματα της Τρίτης. 

Από την πλευρά της TUI σημειώνουν ότι επιθυμία της εταιρείας είναι το κρουαζιερόπλοιο να συνεχίσει το δρομολόγιο κανονικά εφόσον το εγκρίνουν οι κρατικές αρχές.


Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα (το πλοίο ξεκίνησε στις 10 το βράδυ της Κυριακής από το Ηράκλειο για Κέρκυρα και Πειραιά). Στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα στο πλήρωμα, με τα 12 να «βγαίνουν» αρχικά θετικά στον κορωνοϊό.Υπενθυμίζεται ότι το Mein Shiff 6 ήταν το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο η Ελλάδα, από την Κρήτη, «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας.

Ο κλάδος θεωρεί ότι είναι ένα «practice run» αυτό που συνέβη με το γερμανικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιο για το αν λειτουργούν τα πρωτόκολλα που υπάρχουν τόσο για τα μέτρα προστασίας στα πλοία όσο και στα λιμάνια κατάπλου.

Βγαίνοντας αρνητικά τα τεστ από τον ΕΟΔΥ αποδείχθηκε στην πράξη ότι τα πρωτόκολλα “λειτουργούν”.

Οι λιγοστές κρουαζιέρες που γίνονται όπως αυτή στην Ελλάδα «Mein Schiff»λειτουργούν και πειραματικά για να δοκιμαστούν πρωτόκολλα και αντιδράσεις.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »