Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Νέα απόπειρα αρπαγής μαθήτριας μπροστά στα μάτια της μητέρας της Ένας άνδρας επιχείρησε να βάλει σε γκρι όχημα βαν .....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ένας άνδρας επιχείρησε να βάλει σε γκρι όχημα βαν την ανήλικη την ώρα που εκείνη ετοιμαζόταν να μπει στο αμάξι της μητέρας της στη Νέα Αρτάκη

Νέος συναγερμός σήμανε σήμερα στην Εύβοια, καθώς έγινε νέα απόπειρα αρπαγής μιας μαθήτριας μπροστά στα μάτια της μητέρας της.

Ένας άνδρας, σύμφωνα με το evima.gr, επιχείρησε να βάλει σε γκρι όχημα βαν τη μαθήτρια την ώρα που εκείνη ετοιμαζόταν να μπει στο αμάξι της μητέρας της στη Νέα Αρτάκη, όπως ανέφερε η μητέρα της σε ανάρτηση της στο Facebook αρχικά και έπειτα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Είναι ένα ακόμη περιστατικό το οποίο καταδεικνύει ότι αυξάνονται οι σχετικές καταγγελίες το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Εύβοια.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Την υιοθέτησαν από το Δημοτικό Βρεφοκομείο, μεγάλωσε στην Αλάσκα και αναζητά τη χαμένη της αδερφή Η Γιάννα Λάππα δόθηκε για......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η Γιάννα Λάππα δόθηκε για υιοθεσία από τη μητέρα της, που όταν τη γέννησε, ήταν μόλις 15 ετών – Αν και μεγάλωσε στις ΗΠΑ αναζητά τις ρίζες της και δηλώνει ότι νιώθει Ελληνίδα

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1955. Η μητέρα της, ανήλικη τότε, αναγκάστηκε να τη δώσει στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της πόλης. Υιοθετήθηκε όταν ήταν 8 μηνών από Αμερικανούς γονείς και μεγάλωσε στην Αλάσκα. Τη δεκαετία του 1980 ήρθε στην Ελλάδα και γνωρίστηκε με τη βιολογική μητέρα της ενώ το 2000 συνάντησε και τον βιολογικό πατέρα της, λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Και τώρα, ξαναγύρισε στην Πάτρα, αναζητώντας την χαμένη αδελφή που έμαθε ότι έχει και που επίσης έχει υιοθετηθεί από Αμερικανούς γονείς.

Η συγκλονιστική ιστορία της Γιάννας Λάππα, όπως αποκαλύπτει το pelop.gr, ξεκίνησε το 1955, μέσα στο δράμα της μεταπολεμικής Ελλάδος, όταν οι μητέρες παρέδιδαν τα παιδιά τους σε ορφανοτροφεία, είτε επειδή ήταν εκτός γάμου και η συντηρητική κοινωνία δεν συγχωρούσε τέτοια ατοπήματα, είτε για να γλιτώσουν από τη φτώχεια και την πείνα.

«Νιώθω Ελληνίδα! Είμαι Ελληνίδα!» λέει η Γιάννα Λάππα, αν και μεγάλωσε ως «Ιόνι Φίσερ» στην Αλάσκα των ΗΠΑ. Ο θετός της πατέρας πέθανε μόλις την περασμένη εβδομάδα, σε πολύ μεγάλη ηλικία. Ήταν ο τελευταίος εν ζωή δημιουργός του συντάγματος της Αλάσκα, ένας σημαντικός άνθρωπος στην περιοχή του, γιατρός, γερουσιαστής, με σπουδές στα μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.


Πώς βρέθηκε στο Δημοτικό Βρεφοκομείο

Η κυρία Λάππα αναφέρθηκε στα όσα έγιναν πριν γεννηθεί και μέχρι που η μητέρα της την έδωσε μόλις 8 ημερών βρέφος, στο Βρεφοκομείο.

«Η μητέρα μου γνώρισε τον πατέρα μου σε πολύ μικρή ηλικία, ήταν ανήλικη ακόμη, μόλις 15 ετών. Τον ερωτεύτηκε και πίστευε ότι θα παντρευτούν, όμως, αυτός δεν ήθελε τελικά. Στην κοινωνία εκείνης της εποχής δεν χωρούσε ένα παιδί εκτός γάμου», εξηγεί.

Όταν γέννησε, την έδιωξαν από το σπίτι και κυκλοφορούσε στους δρόμους, προσπαθώντας να δει τι θα κάνει. «Τελικά βρέθηκε στο Βρεφοκομείο στην Ανω Πόλη και με παρέδωσε στην καλύτερη φίλη της, η οποία ήταν νοσοκόμα εκεί. Τότε ήμουν βρέφος 8 ημερών και πολλά χρόνια αργότερα έμαθα ότι στις 9 ημέρες με βάπτισαν στη διπλανή εκκλησία (σ.σ. Παντοκράτορας), δίνοντάς μου το όνομα της φίλης της μητέρας μου».

Η μητέρα της, λέει, δεν ήθελε να μείνει στο Βρεφοκομείο και έψαχνε ένα ασφαλές σπίτι. Στην αρχή την έδωσαν σε μία κυρία, όπου η μητέρα της την επισκεπτόταν κάθε εβδομάδα. Όμως σε ηλικία 8 μηνών, την έδωσαν στους Αμερικανούς θετούς γονείς της. Εκεί μεγάλωσε και έγινε καθηγήτρια φλάουτου.


Η συνάντηση με τη μητέρα της στα τέλη της δεκαετίας του 1980

Η γυναίκα έμαθε για τις ρίζες της και θέλησε να τις ψάξει. Επέστρεψε στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1980 για να βρει τη βιολογική της μητέρα. Με τη βοήθεια του Βρεφοκομείου και μετά από σχετική έρευνα, τη συνάντησε στο σπίτι όπου εργαζόταν ως οικιακή βοηθός. Το όνομά της ήταν Μαρία Λάππα. Η συγκίνηση, όπως λέει η ίδια, ήταν απερίγραπτη, ενώ υπήρχε αγάπη και μετάνοια. «”Τι είδους παιδί ήμουνα;”, ρώτησα τη μάνα μου. ”Χαρούμενο” ήταν η απάντησή της», λέει.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Γιάννα Λάππα συνέχισε την αναζήτηση και βρήκε τον βιολογικό της πατέρα, λίγο πριν φύγει από τη ζωή.


lappa2


«Κάπου εκεί έξω βρίσκεται η αδελφή μου»

Όμως παρόλα αυτά, η αναζήτηση συνεχίζεται. Η Μαρία Λάππα αποκάλυψε στην κόρη της ότι έχει και μία χαμένη αδερφή, που είναι λίγο μεγαλύτερη ηλικιακά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει, η αδερφή της γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1952 και υιοθετήθηκε επίσης από θετούς γονείς στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Γιάννα Λάππα, οι θετοί γονείς δεν ήθελαν το ορφανοτροφείο να δώσει περισσότερες πληροφορίες. «Κατανοούμε απόλυτα τους νόμους περί ιδιωτικότητας και απορρήτου, οι ίδιοι νόμοι ισχύουν, άλλωστε, και στις ΗΠΑ, όμως αναζητούμε τρόπους με βάση πάντα τον νόμο, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα» λέει, προσθέτοντας: «Κάπου εκεί έξω βρίσκεται η αδελφή μου. Εύχομαι και ελπίζω μια ημέρα να συναντηθούμε και να την πάρω στην αγκαλιά μου».


Στο πλευρό της ο σύζυγός της

Σε αυτήν την αναζήτηση, η Γιάννα Λάππα δεν είναι μόνη της, αλλά με τον επί σειρά ετών σύζυγό της Ντέιβιντ Σουλκόσκι, συνταξιούχος οδοντίατρος. Και οι δύο έχουν παιδιά από προηγούμενους γάμους. Ο Σουλκόσκι είναι απόγονος Πολωνών μεταναστών και δεν αρνήθηκε να βοηθήσει τη σύζυγό του στην αναζήτηση της αδερφής της.

Το ζευγάρι προσπαθεί με τη βοήθεια των συγγενών τους στην Ελλάδα. Η ξαδέρφη της Έλενα Κουτσοπούλου, συγκινημένη, θαυμάζει τα τεράστια ψυχικά αποθέματα και τη δύναμή της.

Η Γιάννα Λάππα, 71 ετών σήμερα, με τον σύζυγό τους επιστρέψουν στην Αμερική. Όμως η αναζήτηση της αδερφής της συνεχίζεται και η ίδια ελπίζει ότι θα αναζητήσει την αλήθεια. Πάντως η κυρία Λάππα δηλώνει ότι παρότι μεγάλωσε στις ΗΠΑ, η καρδιά της ανήκει εδώ. «Νιώθω καθημερινά τη σύνδεση με την πατρίδα μου. Γνώρισα τα ξαδέρφια μου, που δεν ήξερα ότι είχα. Τώρα νιώθω ότι έχω μια οικογένεια. Τώρα νιώθω μεγαλύτερη αγάπη από ό,τι σε όλη την παιδικότητα μου».

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

36χρονος έκλεψε ένα κινητό και δύο τενεκέδες λάδι Όλα τα αντικείμενα βρέθηκαν ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Όλα τα αντικείμενα βρέθηκαν και παραδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης κατά τη διάρκεια περιπολίας τους χθες το πρωί αντιλήφθηκαν έναν 36χρονο άνδρα να αφαιρεί ένα τενεκέ λάδι από οικία στην πόλη της Μεσσήνης.

Όπως προέκυψε, νωρίτερα ο ίδιος είχε αφαιρέσει ακόμα ένα τενεκέ λάδι, τον οποίο είχε κρύψει σε παρακείμενο χώρο, ενώ, ύστερα και από καταγγελία του ιδιοκτήτη της οικίας, αποδείχθηκε ότι είχε κλέψει και ένα κινητό τηλέφωνο.

Όλα τα αντικείμενα βρέθηκαν και παραδόθηκαν στον ιδιοκτήτη, ενώ ο 36χρονος συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί αρμοδίως στις δικαστικές αρχές.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Έγκυος στον ένατο μήνα καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τον επιχειρηματία σύντροφό της...48χρονος γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας συνελήφθη....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ένας 48χρονος γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας συνελήφθη από την Αστυνομία γιατί τα ξημερώματα της Κυριακής στη Βουλιαγμένη ξυλοκόπησε άγρια την 27χρονη σύντροφο του, όπως καταγγέλλει η ίδια, η οποία μάλιστα ήταν έγκυος εννέα μηνών.

Ο άνδρας εξαφανίστηκε μετά το συμβάν, ενώ η έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε από τη Βουλιαγμένη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους, καθώς παρουσίασε σπασμούς.

Όλα ξεκίνησαν στις 00:45 τα ξημερώματα της Κυριακής στην οδού Κρόνου, όταν ο 48χρονος άνδρας άρχισε να χτυπά με μπουνιές και κλωτσιές, μέσα στο αυτοκίνητο, την νεαρή σύντροφο του. Αμέσως ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ, και την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας Αλίμου, που έδωσε εντολή να συλλάβουν τον γόνο της επιχειρηματικής οικογένειας.

Η 27χρονη έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς και περιέγραψε τι συνέβη μέσα στο αυτοκίνητο στη Βουλιαγμένη.

Έτσι λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε σε μπαρ της Γλυφάδας και συνελήφθη, καθώς η σύντροφος του έκανε μήνυση και μόλις πήγε στο Τμήμα κατέθεσε και αυτός μήνυση για εξύβριση, σωματικές βλάβες και απειλή.

Στο αυτόφωρο που οδηγήθηκε πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η γυναίκα θα εξεταστεί από ιατροδικαστή.


Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητής καταγγέλλει επίθεση από 3 συμμαθητές του μέσα σε λεωφορείο - «Έτρωγα κλωτσιές» Ανάστατη η εκπαιδευτική κοινότητα ...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ανάστατη η εκπαιδευτική κοινότητα στην Εύβοια από την καταγγελία που έκανε στην αστυνομία ο 16χρονος μαθητής. Μαζί με την μητέρα του, περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκε σε λεωφορείο…

Ο 16χρονος μαθητής καταγγέλλει την άγρια επίθεση που δέχτηκε στην Εύβοια μέσα σε λεωφορείο. Όταν βρέθηκε περικυκλωμένος από 3 συμμαθητές του, που όπως υποστηρίζει τον έβριζαν και ο ένας τον χτυπούσε. «Έτρωγα κλωτσιές στο πρόσωπο και στο στήθος» ανέφερε στους αστυνομικούς, που παρακολουθούν προβληματισμένοι την εκτόξευση των σχετικών καταγγελιών τους τελευταίους μήνες.

Με τα φαινόμενα βίας μεταξύ ανηλίκων να προβληματίζουν την κοινωνία παίρνοντας διαστάσεις μάστιγας και στην Εύβοια, ένα τέτοιο επεισόδιο καταγράφηκε αυτή τη φορά στην Κύμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ (30-10-2023), 40χρονη μητέρα και ο 16χρονος γιος της κατήγγειλαν δύο 16χρονους και έναν 17χρονο για ξυλοδαρμό, απειλή και εξύβριση.

Όπως αναφέρει η καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια του σχολικού δρομολογίου Κονίστρες – Κύμη. Οι προσωπικές διαφορές μεταξύ 17χρονου και 16χρονου είχαν ως αποτέλεσμα ο πρώτος να κλωτσήσει τον δεύτερο στο στήθος και στο πρόσωπο.

Ο 17χρονος φέρεται να είναι από το ΕΠΑΛ Κονιστρών και για να πάει στην Κύμη επιβιβάστηκε σε λεωφορείο στις Κονίστρες. Στο συμβάν ενεπλάκησαν ακόμη δύο ανήλικοι δράστες βρίζοντας και απειλώντας το θύμα.

Το 16χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι δράστες αναζητούνται. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το evima.gr, εντός της ημέρας αναμένονται συλλήψεις ενώ φέρεται να καταθέτουν στο ΑΤ Κύμης, οι γονείς των ανήλικων παιδιών.


Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Η κλοπή ολοκληρώθηκε αλλά το «κουκούλωμα» απέτυχε - Έζησε αυτό που φοβόταν.... Ο έλεγχος ξεσκέπασε τα «ένοχα» μυστικά του ...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η κλοπή ολοκληρώθηκε στην Κέρκυρα, αλλά ο δράστης δεν κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη. Οι αστυνομικοί μπλόκαραν το αυτοκίνητο που οδηγούσε και άρχισαν να κάνουν έλεγχο…

Έπεσε στα χέρια αστυνομικών στην Κέρκυρα, πάνω που πιθανότατα πίστευε πως έχει γλιτώσει. Ο 35χρονος είχε ολοκληρώσει την κλοπή και οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Μπροστά κάποια στιγμή είδε αστυνομικούς που του έκαναν σήμα να σταματήσει. Δεν προσπάθησε να αναπτύξει ταχύτητα καθώς ήξερε πως δεν υπήρχαν περιθώρια διαφυγής. Ο έλεγχος ξεσκέπασε τα «ένοχα» μυστικά του και λίγο αργότερα βρισκόταν με χειροπέδες σε τμήμα.

Συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ένας 35χρονος Έλληνας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω, εντοπίστηκε στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων και συνελήφθη, καθώς στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν, γάντια, διαρρηκτικά εργαλεία και τμήμα χαλκού μήκους 10 μέτρων, το οποίο όπως προέκυψε, λίγη ώρα πριν, είχε αφαιρέσει από ιδιωτικό χώρο, σε περιοχή περιφερειακά της πόλης της Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, κατασχέθηκε το ΙΧ αυτοκίνητο που ο χρησιμοποίησε κατά τη δράση του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ελαιόλαδο: Στα ύψη οι τιμές, τα αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ και οι σεκιούριτι στα χωράφια.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ελαιόλαδο: Το λάδι αρχίζει να βρίσκεται σε έλλειψη στην αγορά και γνωστό σούπερ μάρκετ τοποθέτησε αντικλεπτικό στο καπάκι, ενώ στους κάμπους βγήκαν σεκιούριτι για να φυλάνε τις ελιές.

Το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News αναφέρει ότι σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στην Αθήνα τοποθέτησε αντικλεπτικά σε όλα τα λάδια, εξαιτίας εκτεταμένων περιστατικών κλοπών. Επίσης, οι παραγωγοί φοβούνται από την μειωμένη παραγωγή, με αποτέλεσμα να βάλουν σεκιούριτι στους κάμπους, για να προστατεύσουν την παραγωγή. «Εμείς στο εργοστάσιό μας έχουμε κάμερες, είναι περιφραγμένο, έχουμε συναγερμό, έχουμε κανονίσει τις βραδινές ώρες που λείπουμε να έχουμε σεκιούριτι να φυλάει τον καρπό», είπε χαρακτηριστικά ελαιοπαραγωγός.

Μάλιστα, επιτήδειοι έχουν αρχίσει να πουλάνε νοθευμένο λάδι που το βαφτίζουν «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο», καθώς παίρνουν ηλιέλαια, τα ανακατεύουν με κάποιας β’ διαλογής ελαιόλαδα και βάζουν κάποιες χρωστικές ουσίες μέσα και τα κάνουν πράσινα και τα πουλάνε για ελαιόλαδα. Σημειώνεται, ότι μεγάλο ζήτημα υπάρχει με τα αποθέματα του λαδιού. Ορισμένοι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι οι καταστροφές -όπως στη Μεσσηνία- έχουν μειώσει την παραγωγή.

Ωστόσο, άλλοι υποστηρίζουν πως εξαιτίας των υψηλών τιμών υπάρχει χαμηλή ζήτηση, με αποτέλεσμα να μειώνεται η παραγωγή και ταυτόχρονα το απόθεμα, όπως έγινε στα Χανιά, που η παραγωγή μειώθηκε ως 80%.

Πηγή ➤https://eleftherostypos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα καταδίκη για τους γονείς που κλείδωναν τις κόρες τους στο πλυσταριό – Ένοχοι και για......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Πατέρας και μητέρα από τη Λάρισα καταδικάστηκαν για την κακοποίηση των τριών κοριτσιών τους. Οι γονείς έλαβαν ποινές φυλάκισης με αναστολή.

Στις δικαστικές αίθουσες βρέθηκαν ξανά ως κατηγορούμενοι οι γονείς των τριών κοριτσιών από τη Λάρισα οι οποίοι πέρυσι τον Σεπτέμβριο καταδικάστηκαν για πράξεις ενδοοικογενειακής βίας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τότε, με αφορμή τη δίκη της μητέρας στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για το κλείδωμα στο πλυσταριό των δύο από τα τρία κορίτσια, η μεγαλύτερη κόρη είχε καταθέσει στο δικαστήριο ότι δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά το «αποκορύφωμα ενδοοικογενειακής βίας από τη νηπιακή μας ηλικία».

Γι’ αυτά τα περιστατικά – σημειώνει το larissanet.gr, βρέθηκαν έναν χρόνο μετά κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά εξακολούθηση, οι γονείς των τριών κοριτσιών.

Όπως κατέθεσε αρχικά η 25χρονη σήμερα κοπέλα, τα περιστατικά κακοποίησης ξεκίνησαν από το 2009 και συνεχίστηκαν μέχρι το περιστατικό στο πλυσταριό τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η 25χρονη αποκάλυψε πως οι γονείς τους, τις χτυπούσαν και τις πρόσβαλαν και μάλιστα κάποια στιγμή που χρειάστηκε να πάνε στο νοσοκομείο μετά από κάταγμα που προκάλεσε ο πατέρας στην κόρη, οι γονείς τις απέτρεψαν να πούνε την αλήθεια.

Στην ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου εάν επρόκειτο για μεμονωμένα περιστατικά, η κοπέλα απάντησε πως «αυτή ήταν η καθημερινότητά μας από νήπια» και υποστήριξε πως οι γονείς τους επηρεάζονταν από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. «Μας έλεγαν ότι έχουν δικαίωμα από τον Θεό. Ανήκουν σε μία παραθρησκευτική οργάνωση», ανέφερε η 25χρονη.

Στη συνέχεια, απατώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης σχετικά με το οικογενειακό περιβάλλον και τις παροχές των γονιών τους, η κοπέλα τόνισε πως «η φροντίδα και η στήριξη δίνονταν παράλληλα με την κακοποίηση».

Τα περιστατικά κακοποίησης επιβεβαίωσε στη συνέχεια και η 19χρονη αδελφή της, αποκαλύπτοντας ένα επεισόδιο χειροδικίας σε βάρος της από τον πατέρα και την προσβλητική συμπεριφορά της μητέρας της στο πρόβλημα υγείας που εμφάνισε η μικρότερη αδελφή το 2020.

Ο πατέρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της σωματικής βλάβης και της εξύβρισης σε βάρος της κόρης του που σήμερα είναι πλέον 24 ετών.

Στη μητέρα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της εξύβρισης. Η μάνα των παιδιών έχει ακόμη μία καταδίκη για παράνομη κατακράτηση, επειδή κλείδωνε τις κόρες της στο πλυσταριό.

Μεταξύ των δύο αυτών δικαστηρίων, είχαν μεσολαβήσει κάποια επεισόδια για τα οποία και ο πατέρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών για το αδίκημα της σωματικής βλάβης και της εξύβρισης.


Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Κατέληξαν από το νοσοκομείο στο κρατητήριο.....Άνδρες πιάστηκαν στα.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι ημεδαποί, οι οποίοι έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους,  συνελήφθησαν στο πλαίσιο διερεύνησης εκατέρωθεν καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες, νωρίτερα, ο ένας επιτέθηκε και τραυμάτισε τον άλλον με μαχαίρι, ενώ ο δεύτερος του προξένησε σωματική βλάβη, λόγω προηγούμενων προσωπικών διαφορών.

Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών, από όπου στη συνέχεια αποχώρησαν, οπότε και συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πηγή ➤https://lawandorder.g


Διαβάστε Περισσότερα »

Συμπλοκή σε δομή μεταναστών – Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για την εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες .....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Συνελήφθησαν,  στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σάμου, δύο αλλοδαποί, για την εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες που έλαβαν χώρα στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη Σάμο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, απογευματινές ώρες χθες στην παραπάνω δομή, οι συλληφθέντες ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με έτερους αλλοδαπούς και συμμετείχαν σε βιαιοπραγίες, ενώ κατά το χρόνο των περιστατικών προκλήθηκαν φθορές σε οικίσκους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της πρόκλησης φθορών.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σάμου.

Πηγή ➤https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Ασθενής στο Νοσοκομείο «Μεταξά» - Έπεσε από τον 4ο όροφο......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ασθενής αυτοκτόνησε στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξάς».

Νεκρός βρέθηκε στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου «Μεταξάς» στον Πειραιά ασθενής, ο οποίος έπεσε από τον 4ο όροφο του κτιρίου όπου νοσηλευόταν. Πρόκειται για έναν 67χρονο, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- πήδηξε στο κενό και βρήκε τραγικό θάνατο.

Αστυνομικοί διενεργούν έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 67χρονου.

Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση πιτ μπουλ σε 11χρονο στην Αρτέμιδα: «Έκανε τον λιπόθυμο για να σταματήσει να τον δαγκώνει» περιγράφει η μητέρα του....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η μητέρα του 11χρονου μίλησε στο newsit.gr για τις δραματικές στιγμές που έζησε ο γιος της, αλλά και η ίδια, μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε από το πιτ μπουλ, στην Αρτέμιδα.

Όπως αναφέρει η μητέρα του αγοριού, ο σκύλος κυκλοφορούσε εδώ και μία εβδομάδα στην γειτονιά, στην Αρτέμιδα, χωρίς κανένας να κάνει το παραμικρό, αλλά, κυρίως, χωρίς ο ιδιοκτήτης του να προστατεύσει τα παιδιά και τους γείτονες από την επιθετική δράση του πιτ μπουλ.

Ο 11χρονος, σύμφωνα με την περιγραφή της μητέρας του, έκανε μέχρι και τον λιπόθυμο, ώστε να σταματήσει ο σκύλος να του επιτίθεται και να τον δαγκώνει.
“Ο σκύλος δεν σταμάτησε να δαγκώνει τον γιο μου στο κεφάλι, στα πλευρά, στα πόδια… Προσπάθησε να προστατεύσει τον εαυτό του με κάθε τρόπο. Αν ήταν ένα μικρότερο σε ηλικία παιδί τώρα θα ήταν νεκρό. Ο γιος μου μέσα σε όλη αυτή την επίθεση που δέχτηκε από το πιτ μπουλ προσπάθησε και έβαζε όλο το χέρι του μέσα στο στόμα του σκύλου, για να του προκαλέσει εμετό για να σταματήσει και να φύγει. Όταν κάποια στιγμή κατάλαβε ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και τον είχε δαγκώσει στο κεφάλι και στα πλευρά, έκανε ότι λιποθύμησε για να δείξει του σκύλου ότι έχει πεθάνει και να σηκωθεί να φύγει”.

Η μητέρα περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε, όταν ξαφνικά είδε το παιδί της γεμάτο αίματα να εκλιπαρεί για βοήθεια. “Το παιδί μου ήταν σαν ζόμπι, δεν είχε καταλάβει τι είχε συμβεί. Ήταν σοκαρισμένο, ήταν γεμάτο αίματα παντού, στο κεφάλι, στα πόδια, στα πλευρά, στα χέρια. Δεν πίστευα αυτό που έβλεπα μπροστά μου. Περιμέναμε το ασθενοφόρο και επειδή άργησε, πήγαμε μόνοι μας στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και μετά μας έστειλαν με ασθενοφόρο στο Παίδων”.

Το παράπονό της μητέρας είναι πως ο ιδιοκτήτης του σκύλου δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της μέχρι και σήμερα, έστω για μία συγγνώμη, ενώ -όπως υπογραμμίζει- ο σκύλος μάλλον κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος στην περιοχή. “Εμένα με έχει στενοχωρήσει το γεγονός πως ο άνθρωπος που έχει το σκύλο δεν έχει έρθει από δω να δει πώς είναι ο γιος μου, δεν με έχει πάρει ένα τηλέφωνο να μου ζητήσει έστω συγγνώμη. Δώσαμε κατάθεση στην αστυνομία και έχουμε πει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του σκύλου. Νομίζω ότι ο σκύλος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος εκτός και αν τον κρύβει ο ιδιοκτήτης του”.

Ο 11χρονος έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση 3.5 ωρών, για να αποκατασταθεί η ζημιά που έχει προκαλέσει ο σκύλος στο κεφάλι του, ενώ -όπως αναφέρει- η μητέρα, ο μικρός θα χρειαστεί και δεύτερη χειρουργική επέμβαση: “Ο γιος μου είδε το πρόσωπο του στον καθρέφτη που έχει ξυρισμένο κεφάλι, μετά την επέμβαση, και έβαλε τα κλάματα. Το παιδί είναι πάρα πολύ στεναχωρημένο για όλα αυτά που περνάει. Μου λέει ‘μαμά, είμαι άσχημος με ξυρισμένο κεφάλι’. Εγώ προσπαθώ να του λέω ωραία πράγματα, για να μην στενοχωριέται”.

Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης της μάντρας, που καταγγέλλουν οι γονείς του παιδιού ότι είναι δικό του το πιτ μπουλ, αρνείται τους ισχυρισμούς τους, λέγοντας στο newsit.gr, ότι αρκετές φορές το πιτ μπουλ ερχόταν έξω από τον χώρο που διατηρεί, καθώς έχει και άλλα σκυλιά. 


Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός για εξαφάνιση γυναίκας ....Την εξαφάνιση της αλλοδαπής ανέφερε στην αστυνομία ο σύζυγός της,....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Την εξαφάνιση της αλλοδαπής ανέφερε στην αστυνομία ο σύζυγός της, όταν επέστρεψε από το σχολείο που πήγε τα παιδιά τους

Αγωνία εξακολουθεί να επικρατεί για γυναίκα περίπου 40 ετών που εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην περιοχή της Στυλίδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Φθιώτιδας.

Η γυναίκα φέρεται να έφυγε από το σπίτι της που βρίσκεται σε παραθαλάσσιο σημείο της περιοχής και από τότε αγνοείται.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πληροφορίες, μαζί της πιστεύεται ότι έχει και τον σκύλο της οικογένειας.

Την εξαφάνιση της αλλοδαπής ανέφερε στην αστυνομία ο σύζυγός της, όταν επέστρεψε από το σχολείο που πήγε τα παιδιά τους.

Για τον εντοπισμό της μητέρας σήμανε συναγερμός, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Κυνοφιλικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης της 7ης ΕΜΑΚ.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Κι όμως συμβαίνει! Εστιατόριο χρεώνει στο λογαριασμό των πελατών τη... φασαρία των παιδιών τους.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Εστιατόριο στις ΗΠΑ κάνει προσαύξηση στους λογαριασμούς όταν τα παιδιά φωνάζουν ή προκαλούν αναστάτωση στο μαγαζί.

Πρόκειται για το εστιατόριο Toccoa Riverside, το οποίο ονομάζει τη χρέωση αυτή: «προσαύξηση για ενηλίκους» και αναφέροντας ότι οι γονείς που δεν μπορούν να ελέγξουν τα παιδιά τους θα χρεώνονται 3 δολάρια καθώς «αν δεν υπάρχει σεβασμός δεν υπάρχει εξυπηρέτηση».

Σύμφωνα με το NBC News Today πελάτες ανέφεραν ότι χρεώνονταν 50 δολάρια για τη συμπεριφορά των παιδιών τους ή ότι τα έβγαζαν έξω από το εστιατόριο όσο περίμεναν τον λογαριασμό.

Από τη μεριά του ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ανέφερε ότι υπάρχει έξτρα χρέωση 50 δολάρια «γιατί τα παιδιά έκαναν πολύ θόρυβο και έτρεχαν έξω».

Η μητέρα Ντάνειλ Χάμπι, έγραψε στην κριτική της για το εστιατόριο: «Αν έχεις παιδιά απέφυγε με κάθε τρόπο αυτό το εστιατόριο. Ο αγενής ιδιοκτήτης μας έκανε σκηνή μπροστά σε όλο το εστιατόριο γιατί τα παιδιά μας “έτρεχαν μέσα στον χώρο”. Μας είπε ότι αυτό που μας αξίζει είναι τα Burger King και το Walmart και ότι ήμασταν κακοί γονείς».

Ο εκπρόσωπος του εστιατορίου απάντησε στο NBC News: «Εμείς εφαρμόζουμε αυτή την πολιτική εδώ και χρόνια».

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγανακτισμένοι ...Οργή αστυνομικών για τα διαδοχικά οπαδικά επεισόδια - «Εμείς τα λέμε αλλά πέρα βρέχει»

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Αγανακτισμένοι οι αστυνομικοί από τα οπαδικά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη που συνεχίζονται. Μέσα σε διάστημα λίγων μόνο ωρών, κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές…

Παρά τις ζωές που έχουν χαθεί, παρά τα μέτρα και τις δεσμεύσεις που κατά καιρούς ακούγονται, η βία μέσα και έξω από τα γήπεδα συνεχίζεται. Τα οπαδικά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη είναι αλλεπάλληλα και οι αστυνομικοί όπως φαίνεται ανήμποροι να τα σταματήσουν. «Οργανωμένοι στρατοί» που οπλίζονται ακόμα και με τσεκούρια για να σπείρουν τον πανικό. Τα ευχολόγια δεν μπορούν να δώσουν λύση και συνδικαλιστές της αστυνομίας, επιχειρούν να περιγράψουν την κατάσταση.

Πυρά προς την πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας εκτοξεύει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τσαϊρίδης, μετά τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν στην πόλη, ένα τα ξημερώματα στο κέντρο έξω από μπαρ και ένα στην περιοχή της Βούλγαρη το μεσημέρι.

«Βαρεθήκαμε να δικαιωνόμαστε! Μια στρατιά αστυνομικών έξω από τις θύρες και σε κεντρικό σημείο της πόλης οπαδικό επεισόδιο. Τα λέγαμε, τα λέμε αλλά πέρα βρέχει. Δεν χρειάζεται να είσαι παντογνώστης για να αντιληφθείς το σωστό και το λάθος

Απλά χρειάζεται να μην είσαι ευθυνόφοβος και να θες το κοινό καλό», αναφέρει ο κ. Τσαϊρίδης σε ανάρτησή του και προσθέτει: «Όταν ο πρωθυπουργός στις 16 Αυγούστου μιλούσε για επιστροφή της ΕΛ.ΑΣ. εξω απο τις θυρες κάποιοι όφειλαν να τον προστατεύσουν.

Αντ’αυτού διέταζαν κατά εκατοντάδες αστυνομικούς να κάνουν τους security των ΠΑΕ. Τα γεγονότα πριν λίγες εβδομαδες σε ντέρμπι στην πόλη μας, της προηγουμενης βδομάδας αλλά και τα σημερινά εκθέτουν τους πάντες. Και τώρα για ακόμη μια φορά θα τρέξουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα», καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ.

Πηγή: voria.gr   https://www.newsit.gr

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »