Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Γλυφάδα: Συνελήφθη 56χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου έπειτα από καταγ γελία 31χρονης για βι α σμό.......εντός του καταστήματος......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Συνελήφθη ένας 56χρονος, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Γλυφάδα, έπειτα από την καταγγελία μίας 31χρονης για βιασμό εντός του καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 31χρονη κατήγγειλε πως 10 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (29/05), ο 56χρονος αφού προσφέρθηκε να την βοηθήσει να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητό της, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το εστιατόριο, ακολούθως, την προσκάλεσε για ένα ποτό εντός του καταστήματος, με την ίδια να δέχεται.

Οι δυο τους κάθισαν από κοινού με την παρέα του 56χρονου στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, όπου η ίδια κατανάλωσε 2-3 ποτά. Περίπου στις 03:00, ενώ είχαν μείνει μόνοι τους στο κατάστημα, σύμφωνα με την καταγγελία της, εκείνη αισθάνθηκε ζάλη και δυσφορία, και πήγαν μαζί με τον 56χρονο στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, όπου την βίασε. Στη συνέχεια, αισθανόμενη ζάλη αποχώρησε και μετέβη στην οικία της.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο 56χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, μέσα στο κατάστημά του, ενώ στην 31χρονη χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση. Επίσης, κατασχέθηκαν τα ρούχα της τα οποία θα αποσταλούν στο Τμήμα Βιολογικού Υλικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργαστηριακές εξετάσεις.

Παράλληλα, κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από το εσωτερικό του καταστήματος. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας.

Πηγή ➤  https://www.enikos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος καλό όλα καλά για το 4χρονο κοριτσάκι με την προγιαγιά του που εξαφανίστηκαν στην Κυψέλη - Βρέθηκαν σώες στη Σαρωνίδα....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Τρεις ημέρες κράτησε η αγωνία για την εξαφάνιση της 4χρονης ανήλικης και της προγιαγιάς της από την περιοχή της Κυψέλη, αφού βρέθηκαν και οι δύο σώες στη Σαρωνίδα.

Την Τετάρτη (29.05.2024) το «Χαμόγελο του Παιδιού», ανακοίνωσε τη διπλή εξαφάνιση της  Αμαρίσα Μεϊντάνι 4 ετών και της προγιαγιάς της, Έσμα Μεϊντάνι 76 χρόνων, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν από την περιοχή της Κυψέλης. Σήμερα Παρασκευή βρέθηκε η ηλικιωμένη με την εγγονή της στη Σαρωνίδα, όπου είναι άγνωστο μέχρι στιγμής το πως έφτασαν ως εκεί. 

Το βράδυ της Τετάρτης εκδόθηκε σήμα για την εξαφάνιση της τετράχρονης μαζί με την προγιαγιά της, μετά από κλήση μιας γυναίκας, η οποία ανέφερε ότι είχε δει στην περιοχή του Γκύζη μια γιαγιά με ένα παιδί. Η γυναίκα φέρεται να είπε ότι η ηλικιωμένη φαινόταν σαν να είχε χάσει τον προσανατολισμό της.

Αστυνομικοί έφτασαν στο Γκύζη και την επόμενη μέρα μετέφεραν προγιαγιά και εγγονή σε διεύθυνση της Κυψέλης όπως τους είχε υποδείξει η 76χρονη, όμως δεν περίμεναν να τις δουν να μπαίνουν στο σπίτι. Όπως διαπιστώθηκε η διεύθυνση δεν αντιστοιχούσε στην οικεία τους, με αποτέλεσμα η απουσία τους να ανησυχήσει την υπόλοιπη οικογένεια.

Τελικά, η ανήλικη και η ηλικιωμένη εντοπίστηκαν σήμερα στη Σαρωνίδα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το πώς βρέθηκαν τόσο μακριά από το σπίτι τους.

Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ίχνη των δραστών η ΕΛ.ΑΣ.....Πάρνηθα: Μυστήριο με το κίνητρο της επίθεσης εναντίον των εθελοντών .....Μπαλάσκας: Δεν είναι αυτό που είπαν ότι .....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο εθελοντές στην Πάρνηθα το περασμένο Σάββατο.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, την οποία χαρακτηρίζουν πολύ περίεργη, έχουν χαρτογραφήσει τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες και βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στα ίχνη των νεαρών, οι οποίοι φέρεται να ήταν αυτοί που ξυλοκόπησαν άγρια τους εθελοντές και τους μαχαίρωσαν και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να έχουμε και συλλήψεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι δράστες φέρεται να ακολούθησαν τη διαδρομή από τις Αχαρνές (Μενίδι) μέχρι τη θέση Κρύα Πηγή της Φυλής, εκεί δηλαδή που σημειώθηκε η βίαιη επίθεση με θύματα τους δύο εθελοντές.

Η πορεία τους έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής σε ακτίνα περίπου 15 χιλιομέτρων και σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν επτά, όπως ακριβώς έχουν περιγράψει και τα δύο θύματα της επίθεσης, ενώ κινήθηκαν με δύο αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες που μετά την επίθεση διέφυγαν με τα οχήματά τους, φέρονται να είναι από την περιοχή του Μενιδίου. Οι Αρχές, εκτός από τον εντοπισμό των υπόπτων, αναζητούν και το κίνητρο της επίθεσης και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ταυτοποιηθούν οι επτά και να συλληφθούν.

Μπαλάσκας: Δεν είναι αυτό που είπαν ότι «κοιμόμασταν και άρχισαν και οι 7 να βαράνε

Μιλώντας στο MEGA ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας είπε ότι «σε ένα σημείο στο Μενίδι που κατοικούν Ρωσοπόντιοι έχουν εντοπιστεί κάποια άτομα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει περάσει και η αυτόφωρη διαδικασία. Στην Πάρνηθα ξέρουμε ότι γίνονται πολλά μυστικά νταραβέριαΠαλιότερα υπήρχε το θέμα του χρυσού, είχαμε ναρκωτικά. Δεν νομίζω να υπάρχει εκεί (Πάρνηθα) κάποια φυτεία».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η πληροφόρηση που έχω από δύο αστυνομικούς που ασχολούνται με αυτή την υπόθεση είναι ότι θέλουν να γίνουν καλά οι δύο εθελοντές και να τους μιλήσουν. Δεν είναι αυτό που είπαν ότι ‘’κοιμόμασταν και άρχισαν κι οι 7 να βαράνε’’, η Αστυνομία δεν το πιστεύει αυτό».

Πηγή ➤   https://www.enikos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Μέσα σε τρεις μήνες διέρρηξε 13 αυτοκίνητα .....Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε κατά την διάρκεια της έρευνας .....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σε πραγματικό εφιάλτη είχε εξελιχθεί για τους κατόχους αυτοκινήτων στην πόλη της Βέροιας ένας Έλληνας, ο οποίος διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις τις νυχτερινές ώρες σπάζοντας τα παράθυρα των σταθμευμένων οχημάτων και άρπαζε από μέσα χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Από τη μεθοδική έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, διαπιστώθηκε μέχρι στιγμής ότι από τον περασμένο Μάρτιο διέπραξε 13 διαρρήξεις και από 11 από τα αυτοκίνητα στα οποία τρύπωσε είχε αρπάξει  ευρώ, τραπεζικές κάρτες, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες των οχημάτων. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορές κατά συρροή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν εμπλέκεται και σε άλλες.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο 17χ ρονοι άρπαζαν αλυσίδες από τον λαιμό γυναικών στη μέση του δρόμου Έκλεισαν τον δρόμο σε ένα από τα θύματά τους...συνελήφθησαν....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Απίστευτο θράσος από δυο ανήλικους που άρπαζαν τις αλυσίδες από τους λαιμούς γυναικών και μάλιστα στη μέση του δρόμου.

Πρόκειται για δύο 17χρονους, οι οποίοι συνελήφθησαν στο Παλαιό Φάληρο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Οι δύο ανήλικοι επιβαίνοντας σε όχημα προσέγγισαν γυναίκα και προσπάθησαν να της κλείσουν τον δρόμο και να την ακινητοποιήσουν για να τη ληστέψουν.

Η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει και παρά την τρομάρα της κάλεσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα στο σημείο και κατάφεραν να εντοπίσουν τους κατηγορουμένους, ενώ διαπιστώθηκε πως ο οδηγός του οχήματος δεν είχε άδεια οδήγησης.

Οι κατηγορούμενοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δυο διαδοχικών ληστειών στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, όπου με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από δυο γυναίκες χρυσές αλυσίδες λαιμού.

Πηγή ➤   https://www.newsbreak.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στο πεδίο βο λής......Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με .....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο τραυματισμός τους φέρεται να προήλθε από το ωστικό κύμα που προκλήθηκε μετά από ανάφλεξη προωθητήρων

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων τρεις μέχρι στιγμής στρατιωτικοί μετά από τραυματισμό τους στο πεδίο βολής Ζίτσας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη βολή όλμων προκλήθηκε μικρής έκτασης ατύχημα - πιθανότατα - από προωθητικό γέμισμα βλήματος με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, με ασθενοφόρα του στρατού.

Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά τραύματα και η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του ατυχήματος.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ 

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τη γυναίκα εντόπισαν οι αστυνομικοί ..Συνελήφθη ο δράστης....τη μα χαί ρωσε, τη βί α σε και την κλείδωσε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο,,,,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Εφιάλτης για 33χρονη στην Ομόνοια - 27χρονος τη μαχαίρωσε, τη βίασε και την κλείδωσε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο
Τη γυναίκα εντόπισαν οι αστυνομικοί - Φώναζε για βοήθεια - Συνελήφθη ο δράστης

Ένα ατέλειωτο εφιάλτη έζησε στα χέρια ενός 27χρονου μία γυναίκα 33 ετών στην Ομόνοια καθώς ο άνδρας φέρεται να την χτύπησε, να τη μαχαίρωσε στον μηρό, να τη βίασε και στη συνέχεια να την έδεσε και να την κλείδωσε σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η φρικτή ιστορία άρχισε να αποκαλύπτεται το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (27/5), όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, διερχόμενοι από τη συμβολή των οδών Σωκράτους και Ξούθου, στην Αθήνα, έκριναν ύποπτο τον 27χρονο και σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε στην κατοχή του ένα μαχαίρι.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Ομονοίας, όπου και συνελήφθη.

Στη συνέχεια, περίπου στις 21:20 το βράδυ της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, διερχόμενοι από την οδό Ξούθου στην Αθήνα, άκουσαν ένα άτομο να καλεί σε βοήθεια από εμφανώς εγκαταλελειμμένο κτίριο. Άμεσα οι Αστυνομικοί μετέβησαν στον 1ο όροφο του κτιρίου, απ' όπου προέρχονταν οι εκκλήσεις βοήθειας, όπου εντόπισαν μία πόρτα κλειδωμένη με λουκέτο και στη πίσω μεριά αυτής, άτομο να ζητάει να το απεγκλωβίσουν.

Oι αστυνομικοί έσπασαν το λουκέτο και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό, εντόπισαν την 33χρονη κοπέλα από την Αλβανία πάνω στο κρεβάτι ακινητοποιημένη με υφασμάτινα δεσμά σε όλα της τα άκρα και εμφανώς τραυματισμένη στο κεφάλι και σε όλο της το σώμα. Παράλληλα η νεαρή έφερε ένα τραύμα από μαχαίρι στον αριστερό της μηρό.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μετέφεραν τη γυναίκα στο Τ.Α. Ομονοίας όπου κατήγγειλε ότι υπαίτιος της κατάστασής της ήταν ο κατηγορούμενος, τον οποίο αναγνώρισε ανεπιφύλακτα. Εν συνεχεία παρασχέθηκαν στην ανωτέρω οι πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ, ο οποίος, αφού την εξέτασε, την παρέλαβε και τη μετέφερε στο νοσοκομείο. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

Επιπλέον, στον ανωτέρω χώρο ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 22 εκατοστών και ένα αιχμηρό κομμάτι ξύλου το οποίο φέρει κηλίδες αίματος, τα οποία σύμφωνα με την παθούσα, ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε σε βάρος της.

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη (28/5), μετέβησαν στο «Γεννηματάς» αστυνομικοί προκειμένου η κοπέλα να τους πει ακριβώς τι συνέβη.

Η γυναίκα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τον 27χρονο και πως τον συνάντησε τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/5). Όπως είπε, οι δυο τους συμφώνησαν να μεταβούν στο σπίτι του προκειμένου να έρθουν σε σεξουαλική επαφή.

Έτσι και έγινε. Αφού η γυναίκα εισήλθε στην οικία του, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε, χτυπώντας τη και την ανάγκασε να προβεί σε στοματικό έρωτα, παρά την θέληση της, κατά τη διάρκεια του οποίου εξακολουθούσε να τη χτυπάει, ενώ από εκείνη τη στιγμή και μετέπειτα δε μπορούσε να ανακαλέσει τίποτα στη μνήμη της. Όταν ξύπνησε κάλεσε σε βοήθεια, με τους αστυνομικούς να την εντοπίζουν ακολούθως.

Ο συλληφθείς, πρωινές ώρες της Τρίτης (28/5) οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για διενέργεια κύριας ανάκρισης στην 26ο Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών, όπου διατάχθηκε η επαναπροσαγωγη του για σήμερα Παρασκευή.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Δίδυμο διέρρηξε εννέα εκκλησίες Στα χέρια των αστυνομικών ένας 25χρονος Πακιστανός και ένας 30χρονος Ρομά,,,,,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας ένας 25χρονος Πακιστανός και ένας 30χρονος Ρομά

Έπειτα από εκτεταμένες αναζητήσεις, έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας ένας 25χρονος Πακιστανός και ένας 30χρονος Ρομά που είχαν ρημάξει τους ναούς στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Το τελευταίο δεκαήμερο είχαν εισβάλει σε τρεις εκκλησίες και ερευνάται αν είχαν "χτυπήσει" άλλες έξι.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, οι δυο ιερόσυλοι αποπειράθηκαν αρχικά να διαρρήξουν ένα παρεκκλήσι που βρίσκεται στο χώρο της εκκλησίας του Άγιου Νεκτάριου και, στη συνέχεια, επιχείρησαν να παραβιάσουν τις πόρτες του κυρίως ναού, χωρίς να τα καταφέρουν. Το βράδυ της Τρίτης, εντοπίστηκαν στα όρια του αυτοφώρου στην πόλη του Βόλου, ακινητοποιήθηκαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν δυο κατσαβίδια και ένα σφυρί.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι το απόγευμα της 23ης Μαΐου διέρρηξαν την είσοδο του ναού του Άγιου Βασιλείου και έκλεψαν 200 ευρώ από το εσωτερικό, ενώ τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου παραβίασαν ένα παράθυρο στην εκκλησία της Παναγίας «Τρύπα» και άρπαξαν τιμαλφή και τάματα. Δεν έχει εξακριβωθεί, ακόμη, αν διέρρηξαν και άλλους έξι ναούς στις περιοχές Άγιος Βασίλειος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Αλυκές και Νέα Ιωνία και άρπαξαν τάματα και μικροποσά από τα παγκάρια.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ο οποίος τους άσκησε την σχετική δίωξη και τους παρέπεμψε να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκίνητο έπεσε σε καφετέρια στον παράδρομο της Συγγρού ....το αυτοκίνήτο που οδηγούσε μια γυναίκα κ....Δείτε βίντεο και φωτο....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Τι είπε ο μάγειρας της καφέτεριας που ήταν μέσα στην επιχείρηση την ώρα της «εισβολής»

Τροχαίο ατύχημα με αυτοκίνητο να «εισβάλει» σε καφετέρια στον παράδρομο της λεωφόρο Συγγρού δίπλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.


 

Το τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 5:30 τα ξημερώματα όταν το αυτοκίνήτο που οδηγούσε μια γυναίκα και ήταν στο ρεύμα καθόδου της Συγγρού έστριψε για να μπει στον παράδρομο αλλά, κάτω από άγνωστες συνθήκες, πρόσεκρουσε στην εισοδο μιας καφετέριας.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη καφετέρια λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, την ώρα της «εισβολής» δεν υπήρχε κάποιος πελατής.

Το ίδιο τυχερή ήταν και η οδηγός του αυτοκινήτου η οποία δεν τραυματίστηκε.

Η καφετέρια ωστόσο υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές.

troxaio_syggrou
troxaio_syggrou_xr

Για τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν μίλησε εργαζόμενος της επιχείρησης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 «ήμουν μέσα και εξυπηρετούσαμε κόσμο στο μέσα εστιατόριο. Δέκα λεπτά νωρίτερα ήταν γεμάτο το έξω εστιατόριο, καθόντουσαν 20 άτομα» είπε ο μάγειρας της καφετέριας.

«Ξαφνικά είδαμε να γκρεμίζεται η είσοδος και ένα μεγάλο αυτοκίνητο να μπαίνει μέσα. Αφού συνειδητοποίησα ότι είναι αυτοκίνητο ρωτάγαμε αν ήταν κανείς έξω. Ευτυχώς δεν ήταν κανείς» πρόσθεσε ο εργαζόμενος στην καφετέρια.

 Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Συναγερμός στην Κυψέλη για την εξαφάνιση 4χρονης – Αγνοείται και η 76χρονη προγιαγιά της......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές για την εξαφάνιση ενός κοριτσιού και μίας ηλικιωμένης στην περιοχή της Κυψέλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» πρόκειται για την 4χρονη Αμαρίσα Μεϊντάνι και την προγιαγιά της, Έσμα Μεϊντάνι (76 ετών), η οποία πάσχει από άνοια.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση τους την Τετάρτη (29.05.2024), και άμεσα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής για την ανήλικη Αμαρίσα, και ύστερα από το αίτημα της οικογένειας για την 76χρονη Έσμα Μεϊντάνι, αλβανικής καταγωγής, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα συνείδησης και φέρει εικόνα ανοιακού ατόμου, προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.

Η Αμαρίσα (ον.) Μεϊντάνι (επ.) έχει κοντά καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1 μέτρο και κανονικό βάρος. Φορούσε λευκή φούστα και ροζ μπλούζα.

Η κυρία Έσμα (ον.) Μεϊντάνι (επ) έχει άσπρα μαλλιά, καφέ μάτια, 1.60 ύψος και κανονικό βάρος. Φορούσε κόκκινη μαντίλα, μαύρη μακριά φούστα, ροζ μπλούζα και γκρι γιλέκο.

Πηγή ➤https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο Εκτός κινδύνου το αγοράκι 14 μηνών που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Τραυματίστηκε και η μητέρα του.....Νέα στοιχεία βλέπουν το φως ,,,,,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το τροχαίο που συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης (30/5) στα Πεύκα, στη Θεσσαλονίκη.

Το αυτοκίνητο, που κινείτο επί της λεωφόρου Παπανικολάου, παρέσυρε μία μητέρα και το ανήλικο παιδί της, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, περίπου στη 1 το μεσημέρι.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε τόσο το παιδάκι, όσο και την μητέρα του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Πληροφορίες της ΕΡΤ, αναφέρουν πως το αγοράκι, μόλις 14 μηνών, υπέστη κάκωση κεφαλής και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με το GRTimes, η μητέρα του παιδιού έχει τραυματιστεί στον ώμο.

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ένα αυτοκίνητο παρασύρει μια μητέρα και το 14 μηνών μωράκι της σε διάβαση στη Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr η μητέρα προσπαθεί να περάσει με το καρότσι, στο οποίο βρίσκεται το 14 μηνών μωράκι της, από τη διάβαση στη Λεωφόρο Γεωργίου Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη και προσέχει να μην περάσει κάποιο αυτοκίνητο. 

Μάλιστα κοιτάει από την αριστερή πλευρά ώστε να μην έρχεται κάποιο αυτοκίνητο και μόλις βεβαιώνεται πως δεν περνά κανένα όχημα, τότε επιχειρεί να περάσει τη διάβαση.

Ένα αυτοκίνητο που έρχεται με ταχύτητα δεν βλέπει την γυναίκα με το καρότσι με το μωράκι, με αποτέλεσμα να τα παρασύρει. Μητέρα και βρέφος οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του newsit.gr, είναι ευτυχώς και οι δύο καλά στην υγεία τους.

 

«Ήταν λάθος μου» λέει ο οδηγός στο newsit.gr

Από την πλευρά του, ο οδηγός που παρέσυρε μαμά και παιδί, μιλώντας στο newsit.gr, δηλώνει πως «ήταν λάθος του».

«Ήμουν στον δρόμο με το αυτοκίνητο και δυστυχώς δεν υπάρχει καλή σήμανση. Ξαφνικά πετάχτηκε η γυναίκα με το παιδί στο καροτσάκι και ίσα ίσα την ακούμπησα. Έπεσε το καροτσάκι με το βρέφος κάτω στον δρόμο. Δόξα το Θεό μαθαίνω ότι είναι καλά το παιδί, δεν έπαθε κάτι», επισημαίνει.

Και προσθέτει: «Εγώ σταμάτησα αμέσως, ήταν λάθος μου και δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου. Γνωρίζω την περιοχή και ξέρω ότι δεν πρέπει να τρέχουμε».
Την ίδια ώρα, ο πατέρας του βρέφους περιγράφει το σκηνικό της παράσυρσης στο newsit.gr, καθώς όπως λέει, ήταν παρών.

«Ήμουν μπροστά στο περιστατικό, ήμουν ακριβώς απέναντι στο αυτοκίνητο και περίμενα τη γυναίκα μου να περάσει γιατί γνωρίζω πως είναι επικίνδυνος ο δρόμος. Δεν σταματάνε στις διαβάσεις οι οδηγοί γενικώς.

Η γυναίκα μου περνούσε τη διάβαση, ο οδηγός δεν έτρεχε υπερβολικά και την είδε περίπου στα 30-40 μέτρα πριν. Μάλιστα η γυναίκα μου προχωρούσε πρώτα αυτή και είχε το καρότσι από την πίσω μεριά για ασφάλεια. Ο κύριος ούτε είδε τίποτα. Χτύπησε τη γυναίκα, χτύπησε το καρότσι, ήρθε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», δηλώνει.

Και καταλήγει: «Ήμουν πολύ σίγουρος ότι κάποια στιγμή μπορεί να γινόταν γιατί δεν σταματάει κανένας και δεν προσέχει κανένας. Το μωρό θα μείνει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Φαίνεται αρχικά ότι δεν έπαθε τίποτα και είναι καλά, άλλα θα πρέπει να γίνουν όλες οι εξετάσεις για να είμαστε σίγουροι».




Διαβάστε Περισσότερα »

Οδήγηση τέλος για τους 70άρηδες – Από πότε θα ισχύσει – Τι προβλέπει νέος Νόμος......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στους κόλπους της ΕΕ για τις άδειες οδήγησης των οδηγών ηλικίας άνω των 70 ετών.

Η εν λόγω συζήτηση αφορά στη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας αδειών οδήγησης, την οποία θα αποκτά κανείς μετά και τη συμπλήρωση του 70 έτους. Θα πρόκειται για μια πλήρη επανεξέταση των ικανοτήτων ενός οδηγού, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Υπό τον όρο ότι ο οδηγός θα περάσει με επιτυχία όλες τις εξετάσεις, τότε θα μπορεί να αποκτήσει μια νέα άδεια οδήγησης η οποία όμως θα έχει πενταετή ισχύ.

Μόλις παρέλθουν τα πέντε χρόνια, τότε ο οδηγό θα χρειαστεί να επαναλάβει τη διαδικασία προκειμένου να πιστοποιείται εκ νέου η ικανότητά του να κινεί με ασφάλεια ένα όχημα.

Πώς θα ανανεώνεται η άδεια οδήγησης – Υπάρχει ηλικιακό όριο;

Απαραίτητες για την απόκτηση-ανανέωση της άδειας οδήγησης για οδηγούς άνω των 70 ετών θα είναι και οι ιατρικές εξετάσεις, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί μέχρι σήμερα αν πρόκειται να αυστηροποιηθούν και προς ποια κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα, δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται να οριστεί ένα ανώτατο ηλικιακό όριο για τους οδηγούς, πέρα του οποίου κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να αποκτά ή να ανανεώνει το δίπλωμα οδήγησης. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι αν και εφόσον περνά με επιτυχία τις προβλεπόμενες εξετάσεις, μπορεί ανεξαρτήτως ηλικίας να επιστρέψει στον δρόμο.

Τι ισχύει στην Ελλάδα για τους οδηγούς άνω των 65 ετών

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, μετά τη συμπλήρωση των 65 ετών, η ανανέωση της άδειας οδήγησης γίνεται ανά τριετία για όλους, είτε μιλάμε για ερασιτεχνικές είτε για επαγγελματικές άδειες οδήγησης, ανεξαρτήτως του τύπου διπλώματος (πλαστικοποιημένη κάρτα/τρίπτυχο έγγραφο). Επίσης, μετά το 65o έτος της ηλικίας, οι οδηγοί πρέπει να υποβάλλονται εκ νέου σε ιατρικές εξετάσεις (από παθολόγο και οφθαλμίατρο).

Επιπροσθέτως, ο οδηγός που συμπληρώνει το 80ο έτος της ηλικίας του πρέπει να ανανεώνει την άδεια οδήγησης ανά δύο χρόνια, ενώ απαιτείται εξέταση παθολόγο, οφθαλμιάτρου, ωτορινολαρυγγολόγο και νευρολόγο ή ψυχίατρο.

Πότε λήγει το χάρτινο δίπλωμα οδήγησης

Τα παλιά -χάρτινα- διπλώματα οδήγησης μέσα στο 2024 αναμένεται να αντικατασταθούν άμεσα με νέου τύπου, δηλαδή με τα διπλώματα της πλαστικοποιημένης κάρτας.

Αναφορικά με τους οδηγούς ηλικίας άνω των 65 ετών, αυτοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μέσα στο τρέχον έτος η ισχύς της άδειας οδήγησης που κατέχουν εκπνέει. Πρόκειται για όσους συμπληρώσουν το 65ο έτος της ηλικίας τους και είναι κάτοχοι του παλιού τρίπτυχου διπλώματος οδήγησης, καθώς σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα χρειαστεί να ανανεώσουν την ισχύ του.

Εφόσον, λοιπόν, υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από παθολόγο και οφθαλμίατρο, τότε θα λάβουν τη νέου τύπου άδεια οδήγησης, η οποία προϊόντος του χρόνου θα αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά χάρτινα διπλώματα.

Κάθε πότε γίνεται η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης

Υπενθυμίζεται ότι μετά το 65ο έτος της ηλικίας, η ανανέωση γίνεται ανά τρία χρόνια, ενώ με τη συμπλήρωση του 80ου έτους η ανανέωση γίνεται ανά δύο χρόνια και απαιτείται εξέταση από ιατρούς των ειδικοτήτων: Παθολόγου, οφθαλμιάτρου, ωτορινολαρυγγολόγου και νευρολόγου ή ψυχίατρου.

Σημειώνεται ότι αυτός που καταλαμβάνεται να οδηγεί μοτοποδήλατο, μοτοσικλέτα, μηχανοκίνητο τρίκυκλο, ελαφρύ τετράκυκλο, τετράκυκλο και αυτοκίνητο ενώ η αντίστοιχη κατηγορία άδειας οδήγησης έχει λήξει, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.

Παράλληλα, αφαιρείται από το αστυνομικό ή λιμενικό όργανο το έντυπο της άδειας οδήγησής του και αποστέλλεται στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας που το χορήγησε ή σε αυτή, στην περιοχή της οποίας θα δηλώσει ο κάτοχός της ότι κατοικεί.

Επιπροσθέτως, το παλιό, χάρτινο δίπλωμα θα χρειαστεί να «ξεχάσουν», ανεξάρτητα από την ηλικία τους, και όσοι θέλουν να προσθέσουν μια νέα κατηγορία οδήγησης -π.χ. όσοι έχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και επιτύχουν στις εξετάσεις οδήγησης για μοτοσικλέτα.

Σε αυτή την περίπτωση θα παραδώσουν το παλιό δίπλωμα και θα τους χορηγηθεί το νέο δίπλωμα (πλαστικοποιημένη κάρτα), όπου θα έχει προστεθεί και η νέα κατηγορία οχήματος το οποίο θα μπορούν να οδηγούν.

Σύμφωνα με την ΕΕ, όλα τα παλιά διπλώματα (τρίπτυχα έγγραφα), ανεξαρτήτως κατηγορίας, κατάστασης ή ημερομηνίας έκδοσης, πρέπει να αντικατασταθούν στο σύνολό τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου του 2033.

Πηγή ➤  https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας πάλεψε με νεαρούς που ήθελαν να κλέψουν ντελιβερά.......Βρισκόταν εκτός της πόλης του για ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Βρισκόταν εκτός της πόλης του για προσωπική του υπόθεση

Την δουλειά του έκανε αν και ήταν εκτός υπηρεσίας ένας 38χρονος αστυνομικός ο οποίος είχε μεταβεί χθες, Τετάρτη στο Αίγιο για προσωπική του υπόθεση.

Σύμφωνα με το tempo24news.gr, ο ένστολος οδηγούσε το όχημά του χθες το βράδυ στην περιοχή πίσω από έναν διανομέα που μετέφερε φαγητό.

Κάποια στιγμή ενώ βρισκόταν στην οδό 25ης Μαρτίου τον ντελιβερά σταμάτησε ένα όχημα που του έκλεισε το δρόμο. Ο οδηγός και ένας ακόμη επιβάτης κατέβηκαν και πλησίασαν τον διανομέα με σκοπό να του πάρουν τις εισπράξεις!

Μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε ο 38χρονος δεν έχασε στιγμή. Βγήκε από το ΙΧ του και επιτέθηκε στους δράστες, ηλικίας 21 αλλά και 17 αντίστοιχα. Για λίγα λεπτά πάλεψε μαζί τους αλλά τελικά κατάφερε να τους ακινητοποιήσει. Μάλιστα τους πέρασε και χειροπέδες που είχε στο αυτοκίνητό του.

Λίγο αργότερα επιλήφθηκαν οι συνάδελφοί του από το Αίγιο και τους οδήγησαν στο κρατητήριο!

Ο ηρωικός αστυνομικός υπηρετεί στο 3ο Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Πηγή ➤https://www.newsbreak.gr


Διαβάστε Περισσότερα »