Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Περάστε να σας...ζυγίσουμε πριν την πτήση σας - Ποια αεροπορική αλλάζει τους κανονισμούς της...Βγάλτε τα παπούτσια σας. Βγάλτε τα κλειδιά σας από την τσέπη σας. Ανεβείτε στη ζυγαριά.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Βγάλτε τα παπούτσια σας. Βγάλτε τα κλειδιά σας από την τσέπη σας. Ανεβείτε στη ζυγαριά. Αυτά είναι τα βήματα που θα υποχρεωθούν να ολοκληρώσουν οι επιβάτες της Air New Zealand έως τις 2 Ιουλίου για τις διεθνείς πτήσεις.

Ειδικότερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας ζητά από την εθνική της αεροπορική εταιρεία να ζυγίζει τους επιβάτες που αναχωρούν με διεθνείς πτήσεις από το αεροδρόμιο του Όκλαντ.

Το πρόγραμμα, το οποίο η Air New Zealand αποκαλεί έρευνα βάρους επιβατών, είναι ένας τρόπος συλλογής δεδομένων σχετικά με το φορτίο και την κατανομή βάρους για τα αεροπλάνα, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

«Ζυγίζουμε τα πάντα που μπαίνουν στο αεροσκάφος – από το φορτίο μέχρι τα γεύματα στο αεροσκάφος και τις αποσκευές στον χώρο αποσκευών», δήλωσε ο Alastair James, ειδικός της αεροπορικής εταιρείας για τη βελτίωση του ελέγχου φορτίου, σε ανακοίνωσή του. «Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις χειραποσκευές, χρησιμοποιούμε το μέσο βάρος, το οποίο λαμβάνουμε από την πραγματοποίηση αυτής της έρευνας».

ADVERTISEMENT

Το βάρος είναι μια προσωπική υπόθεση

Παρόλα αυτά, το βάρος είναι μια προσωπική υπόθεση που δεν επιθυμούν όλοι να αποκαλύψουν. Προκειμένου να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των επιβατών, η αεροπορική εταιρεία λέει ότι τα δεδομένα που θα συλλέγει θα είναι ανώνυμα, όπως μεταδίδει το CNN.

Οι ταξιδιώτες θα κληθούν να σταθούν σε μια ψηφιακή ζυγαριά όταν κάνουν check-in για την πτήση τους. Οι πληροφορίες σχετικά με το βάρος τους θα υποβάλλονται σε κάποια πλατφόρμα χωρίς να είναι ορατές στον υπάλληλο.

Οι επιβάτες θα τοποθετούν επίσης τις αποσκευές τους σε μια άλλη πανομοιότυπη ζυγαριά για να γίνει ξεχωριστά ο υπολογισμός βάρους τους.

«Ξέρουμε ότι το να ανεβαίνουν στη ζυγαριά μπορεί να είναι αποθαρρυντικό. Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους πελάτες μας ότι δεν υπάρχει ορατή οθόνη πουθενά. Κανείς δεν μπορεί να δει το βάρος σας, ούτε καν εμείς», δήλωσε ο James.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Air NZ ζητά από τους επιβάτες να ανέβουν στη ζυγαριά πριν επιβιβαστούν στις πτήσεις τους. Οι επιβάτες εσωτερικού έλαβαν μέρος σε μια έρευνα το 2021, αλλά εκείνη για τους διεθνείς ταξιδιώτες καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.

Μεταξύ των ατόμων που ενδέχεται να κληθούν να λάβουν μέρος στην έρευνα είναι και όσοι ταξιδεύουν με την απευθείας πτήση από το Ώκλαντ προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Το 17ωρο εμβληματικό δρομολόγιο ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο ως βασικός άξονας της στρατηγικής της Air NZ μετά την πανδημία. Είναι επίσης μία από τις μεγαλύτερες πτήσεις στον κόσμο.

Πηγή ➤  https://eleftherostypos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε συμμορία που έκλεβε σπίτια ηλικιωμένων - Τρεις συλλήψεις....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Νότια προάστια: Τέλος στη δράση συμμορίας που έκλεβε σπίτια ηλικιωμένων στα νότια προάστια της Αττικής, έβαλε η ΕΛΑΣ. Η συμμορία είχε διακριθεί για την τακτική των μελών της, να προσποιούνται τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ασανσέρ προκειμένου να πείσουν τους ηλικιωμένους να τους εμπιστευτούν.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, συνέλαβαν στην Ηλιούπολη τρεις άντρες 57, 38 και 31 ετών, που λίγο πριν είχαν διαρρήξει ένα σπίτι. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Οι αστυνομικοί, μετά από κλήση στο κέντρο Άμεσης Δράσης για διάρρηξη σε σπίτι στην Ηλιούπολη, έσπευσαν στο σημείο, όπου εντόπισαν τους κατηγορούμενους και τους ακινητοποίησαν. Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, ο 38χρονος, ύστερα από πτώση του στην κλίμακα την πολυκατοικίας, τραυματίστηκε στο πόδι.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, χρηματικό ποσό, 2 κινητά τηλέφωνα και 2 αλυσίδες χειρός. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε και κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους, εντός του οποίου βρέθηκε κουτί με γάντια μιας χρήσης.

ADVERTISEMENT

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια ηλικιωμένων σε περιοχές των νοτίων προαστίων Αττικής.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους στα Νότια προάστια, οι κατηγορούμενοι, κυρίως πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, με μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κινούμενοι με αυτοκίνητα, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους τη στιγμή που επέστρεφαν στις οικίες τους. Επέλεγαν ηλικιωμένα άτομα, τα οποία παραπλανούσαν, πείθοντάς τους να τους επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ασανσέρ.

Αφού εξασφάλιζαν την είσοδό τους στις οικίες, φρόντιζαν η κεντρική θύρα να παραμένει ανοιχτή, προκειμένου σε ανύποπτη χρονική στιγμή να εισέλθουν και έτερα μέλη της οργάνωσης, τα οποία με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τη λεία τους, έπειθαν τους ηλικιωμένους να τυλίγουν χρηματικά ποσά και κοσμήματα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να τα «προστατεύσουν» από τις επικείμενες εργασίες και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επιπλέον 8 κλοπές από οικίες ηλικιωμένων στις περιοχές της Ηλιούπολης, της Γλυφάδας και της Βούλας. Συνεχίζεται η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 230.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ  https://eleftherostypos.gr

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεθυσμένος σε κατάσταση... αμόκ επιτέθηκε σε αστυνομικούς - «Θα σας φτύσω να κολλήσετε ΑIDS»......Καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκισης.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο 44χρονος είχε προκαλέσει επεισόδιο στο μπαρ όπου είχε πάει για να πιεί, όταν κλήθηκε η Αστυνομία - Καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκισης

Κωμικοτραγική ήταν η κατάσταση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα ξημερώματα της Τρίτης  αστυνομικοί  της Ν. Ιωνίας Βόλου, όταν πήγαν σε μπαρ της περιοχής για να συλλάβουν έναν 44χρονο μεθυσμένο άνδρα που είχε προκαλέσει επεισόδιο στο μαγαζί, κι εκείνος, αφού τους εξύβρισε και τους επιτέθηκε,  απείλησε πως θα τους... φτύσει και θα κολλήσουν ΑIDS.

Ο 44χρονος άνδρας που προκάλεσε επεισόδιο στο μπαρ είχε βγει εκτός εαυτού και δεν δίστασε να επιτεθεί και κατά των αστυνομικών, αφού πρώτα επιχείρησε  να αυτοτραυματιστεί χτυπώντας το κεφάλι του στον τοίχο!

Σύμφωνα με πληροφορίες του  magnesianews.gr, ο 44χρονος που έπινε στο μπαρ από νωρίς, για ανεξήγητο λόγο έγινε επιθετικός κα διαπληκτίστηκε με άλλους θαμώνες και το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσει να σπάει πράγματα που υπήρχαν γύρω του.

Τότε έτεροι θαμώνες κάλεσαν την Αστυνομία και έφτασαν ύστερα από λίγο δύο αστυνομικοί για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μόλις προσέγγισαν τον 44χρονο για να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες, άρχισε να  βιαιοπραγεί εναντίον τους, σπρώχνοντας και κλωτσώντας τους, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Ύστερα από αρκετή προσπάθεια, οι δύο αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον οδηγήσουν στο κρατητήριο του Α.Τ. Βόλου , όπου μεταφέρθηκε σε έξαλλη κατάσταση, φωνάζοντας έντονα και βγάζοντας κραυγές, ενώ αποπειράθηκε να αυτοτραυματιστεί χτυπώντας το κεφάλι του στον τοίχο.

Ο 44χρονος αντιμετώπισε τις κατηγορίες της βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας, διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, εξύβρισης κατά συρροή και απειλής κατά συρροή.  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άνδρας έλεγε στους αστυνομικούς «κωλ…μπ… θα μου κλ…. τ’ αρ..….», «π…. γιοί», «θα σας φτύσω να κολλήσετε ΑIDS», «θα σας γ…. όλους».

Ο άνδρας οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου υποστήριξε ότι είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι πίνοντας τσίπουρα, συνέχισε με μπύρες και τελευταία έπινε ουίσκι, με αποτέλεσμα να μην ξέρει, τι έλεγε και τι έκανε.

Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 16 μηνών και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο να παρακολουθήσει συνεδρίες με επιμελητή κοινωνικής αρωγής, για να μην καταλήξει στην φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για χρήση ναρκωτικών και για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας και έχει καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης.

Η εισαγγελέας, που μελέτησε το ποινικό του μητρώο, διαπίστωσε ότι έχει ποινές 3 ετών για ενδοοικογενειακή βία και ήδη είναι εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους και το Δικαστήριο του δίνει μια τελευταία ευκαιρία, επειδή είναι πατέρας μικρών παιδιών για να μην καταλήξει στην φυλακή.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ....Διπλή καταδίωξη κλεφτών αυτοκινήτου και μηχανής

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωξαν μια μηχανή και ένα αυτοκίνητο, οι οδηγοί των οποίων, που μόλις είχαν κλέψει το σπορ αυτοκίνητο και το δίκυκλο, αγνόησαν σήμα των αστυνομικών να σταματήσουν για έλεγχο.

Άμεσα άρχισαν να καταδιώκουν μηχανή και αυτοκίνητο, ενώ ζήτησαν ενισχύσεις και ξεκίνησαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή από περιπολικά και μηχανές της Αστυνομίας.

Σε κάποια στιγμή η μηχανή μεγάλου κυβισμού και το σπορ αυτοκίνητο χωρίστηκαν. Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ ακολούθησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο οδηγός, φορώντας μαύρα ρούχα. Ξαφνικά, ο οδηγός που είχε αναπτύξει ταχύτητα για να διαφύγει, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και αυτό κατέληξε πάνω σε άλλο όχημα. Ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει. Μπήκε σε ένα συγκρότημα κατοικιών στην οδό Μπότσαρη, όπου τρέχοντας τον ακολούθησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι τελικώς τον συνέλαβαν.

Ο οδηγός της μηχανής μεγάλου κυβισμού κατάφερε να διαφύγει με αυτήν προς την Λυκόβρυση.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος, το αμάξι είχε κλαπεί περίπου 10 λεπτά πριν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πηγή ➤https://fimotro.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Με συμβόλαιο από την Ελλάδα έγινε η κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων....την αγορά του συμβολαίου πλήρωσε Έλληνας που έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η υπόθεση ξεκίνησε από το dark web και την αγορά του συμβολαίου πλήρωσε Έλληνας που έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις για πολλούς μαθητές της χώρας, καθώς τις τελευταίες δύο ημέρες έγιναν περισσότερα από 165 εκατ. χτυπήματα στην Τράπεζα Θεμάτων, αλλά η ουσία της κυβερνοεπίθεσης παραμένει. Ποιος και γιατί να θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στις εξετάσεις των παιδιών;

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία την Δευτέρα και την Τρίτη η Τράπεζα Θεμάτων δέχτηκε ένα τεράστιο κύμα κυβερνοεπιθέσεων από 114 χώρες, με το σύστημα να μπλοκάρει και τα θέματα να δοθούν σε πολλά σχολεία της χώρας με καθυστέρηση 3-4 ωρών.

Ειδικοί εκτιμούν ότι το υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να είχε αποκλείσει τις 114 χώρες από το σύστημα και υπογραμμίζουν ότι η υπόθεση ξεκίνησε από το dark web και την αγορά συμβολαίου επίθεσης, με τον αγοραστή να φαίνεται πως είναι από την Ελλάδα. Είναι προφανές ότι συμβόλαιο πλήρωσε Έλληνας ο οποίος έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Ποιος λοιπόν Έλληνας με ισχυρή οικονομική επιφάνεια να ήθελε να δημιουργήσει τόσο σοβαρό πρόβλημα στην Παιδεία και τη χώρα γενικότερα; Προφανώς κανένας δεν μπορεί να απαντήσει τώρα στην ερώτηση αυτή, ωστόσο υπάρχουν μια σειρά ερωτήματα που σχετίζονται και με τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου.

“Ανήθικο να χρησιμοποιούνται οι μαθητές για να προκληθεί αναταραχή”

«Ήταν η πιο σημαντική ιστορικά επίθεση που έχει δεχτεί δημόσιος οργανισμός», είπε στο MEGA o γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, τονίζοντας πως τα χτυπήματα στο σύστημα έγιναν σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, ενώ γνώριζαν ότι ήταν σημαντικά για την εξέλιξη των εξετάσεων.

«Αυτή η κακοήθεια είχε σκοπό να δημιουργήσει μία αναταραχή, αστάθεια και μία αποσταθεροποίηση, που δεν επετεύχθη», είπε.

«Είναι ανήθικο ότι χρησιμοποιήθηκαν οι μαθητές σε μία κρίσιμη στιγμή της ζωής τους ενόψει των Πανελληνίων Εξετάσεων για να προκληθεί αναταραχή. Προσπαθήσαμε με μεθοδικότητα και σύνεση να αποτρέψουμε τον κίνδυνο. Ο στόχος μας ήταν να ολοκληρώσουν οι μαθητές τις εξετάσεις και τα καταφέραμε».

Ο κος Κόπτσης διαβεβαίωσε πως οι Πανελλήνιες Εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά, χωρίς προβλήματα, τονίζοντας ότι το σύστημα είναι διαφορετικό από εκείνο των εξετάσεων Λυκείου, καθώς η πλατφόρμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας.

Λάθος να έχει ο καθένας πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων

Για τα ζητήματα που αφορούν την διαδικτυακή ασφάλεια μίλησε στο MEGA ο Βασίλης Ζωγράφος, υποψήφιος διδάκτωρ στην Επιστήμη των Δεδομένων και Πληροφορικής.

«Ενώ βρισκόμαστε σε μία ψηφιακή Ελλάδα, παρόλα αυτά η εφαρμογή αυτών έχει πολλά κενά. Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές και επηρεάζουν σημαντικά τη λειτουργία των δικτύων είναι οι επιθέσεις DDoS. Κάποιος προσπαθεί μέσα από διάφορες διαδικασίες να ρίξει τον server χτυπώντας συνέχεια με διάφορα links», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν επιτρέπει εν έτει 2023 να πέφτει με τόση μεγάλη ευκολία ένα τέτοιο σύστημα, ενώ τόνισε πως είναι λάθος να έχει ο καθένας πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων.

«Θα έπρεπε το συγκεκριμένο σύστημα να μην είναι προσβάσιμο σε public. Προχθές έγινε μία απόπειρα για να δουν πως λειτουργεί και χθες μία απόπειρα μαζικής επίθεσης, με αποτέλεσμα να βρουν ποια είναι τα διαβλητά του ζητήματα», είπε.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχει επέμβει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ έχει δοθεί εντολή στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εντοπίσει από που ξεκίνησαν οι επιθέσεις.

Πηγή ➤  https://fimotro.gr/    https://www.aftodioikisi.gr   https://www.newsbomb.gr  https://www.inewsgr.com


Διαβάστε Περισσότερα »

Μαζική «εισβολή» στην Καστοριά για το «λουλούδι του Δαρβίνου» Συνεχείς οι συλλήψεις Αλβανών που μπαίνουν στη χώρα με σκοπό την.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Συνεχείς οι συλλήψεις Αλβανών που μπαίνουν στη χώρα με σκοπό την παράνομη συλλογή του αρωματικού φυτού

Κλιμακώνονται, παρά τις συνεχείς συλλήψεις, οι εισβολές Αλβανών στην περιοχή του Γράμμου στην Καστοριά από αφύλακτα σημεία της μεθορίου, με σκοπό την παράνομη συλλογή του αρωματικού και θεραπευτικού «λουλουδιού του Δαρβίνου» που πωλείται πανάκριβα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου, το πρωί της Δευτέρας, έβαλε τέλος στην ομαδική επιδρομή τριών Αλβανών ηλικίας 61, 60 και 58 χρόνων οι οποίοι είχαν περάσει παράνομα στη χώρα και είχαν συλλέξει ποσότητα αρωματικού θεραπευτικού φυτού συνολικού βάρους 10 κιλών, με σκοπό να την μεταφέρουν στη χώρα τους και να την διαθέσουν προς πώληση.

Οι ποσότητες που είχαν μαζέψει κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, με την οποία οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Υπενθυμίζεται ότι το «λουλούδι του Δραβίνου», γνωστό και ως «δακράκι», εξάγεται αποξηραμένο στη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου πωλείται από 100 ως 400 ευρώ το κιλό καθώς είναι περιζήτητο για τις αποχρεμπτικές, διουρητικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, ηρεμιστικές, αντισπασμωδικές και εφιδρωτικές ιδιότητές του.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Κορυδαλλός: Κινδύνευσαν μητέρες και παιδιά από πυ ρο βο λι σμούς - Στο νοσοκομείο τρία αγοράκια....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο δράστης πλησίασε τις δύο νεαρές μητέρες και άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα εναντίον τους - Εκτός κινδύνου τα παιδιά

Τρόμος στον Κορυδαλλό από μυστηριώδη άνδρα ο οποίος επέβαινε σε αυτοκίνητο και πλησίασε δύο νεαρές μητέρες ηλικίας 22 και 27 ετών.

Ο άνδρας σήκωσε την καραμπίνα και πυροβόλησε στον αέρα με αποτέλεσμα τρία παιδιά, ηλικίας 2 και 3 ετών, να τραυματιστούν και να οδηγηθούν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Αττικού Νοσοκομείου.

Όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς, και τα τρία παιδιά έφεραν πολλαπλά τραύματα από σκάγια τα οποία διαπέρασαν την επιδερμίδα τους στην πλάτη, τα χέρια και το τριχωτό της κεφαλής. Πληροφορίες λένε ότι σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, δεν υφίσταται κίνδυνος για τη ζωή τους και ο τραυματισμός είναι ελαφρύς.

Μάλιστα, έγινε, προληπτικά, εισαγωγή στην Παιδοχειρουργική Κλινική και σήμερα έλαβαν εξιτήριο. Το περίεργο συμβάν σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην οδό Σταθοπούλου 15.

Οι μητέρες έχουν δώσει κατάθεση στην Αστυνομία, καθώς και την περιγραφή του οπλοφόρου και του οχήματός του, με αποτέλεσμα οι Αρχές να τον αναζητούν.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε 41χρονη διωκόμενη με Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης – Προσπάθησε να εισάγει.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας (29/5) στο Νέο Ψυχικό, έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 41χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Σουηδικών Αρχών, κατηγορούμενη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, η 41χρονη κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να εισάγει στη Σουηδία μέσω της αεροπορικής οδού, 14 κιλά και 75 γραμμάρια κάνναβης σε μορφή σοκολάτας.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε  στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Πηγή ➤  https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Προφυλακίστηκε ο 50χρονος που κατηγορείται ότι βί α σε την 14χ ρονη φίλη του γιου του.........

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 50χρονος στο Ρέθυμνο που κατηγορείται ότι βίασε την 14χρονη φίλη του γιου του.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο 50χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή Ρεθύμνου στον οποίον απολογήθηκε για τα όσα κατηγορείται. Μετά την απολογία του αποφασίστηκε η προφυλάκισή του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή η 14χρονη πήγε μαζί με τους γονείς της στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και κατήγγειλε ότι την Πέμπτη το βράδυ εξαναγκάστηκε σε ασελγείς πράξεις από τον πατέρα ενός φίλου της στο σπίτι του.

Η μαθήτρια γυρνώντας στο σπίτι της σοκαρισμένη και με κλάματα είπε τα πάντα στους γονείς της για αυτά τα οποία βίωσε και την επόμενη μέρα προχώρησαν στην καταγγελία.

Άμεσα οι Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον 50χρονο ο οποίος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου του άσκησε ποινικές διώξεις για βιασμό ανηλίκου.

Πηγή ➤  https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Το δράμα των τριών παιδιών που έμειναν μόνα σε σπίτι στην Κρήτη: «Ήταν πολλές φορές που δεν είχαμε φαγητό» λέει το μεγαλύτερο αδερφάκι

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Συγκινεί το οικογενειακό δράμα με τα τρία μικρά αδερφάκια, δύο αγοράκια, 9 και 7 ετών αντίστοιχα, και ένα 5χρονο κοριτσάκι, τα οποία, άφησε μόνα και έρημα στο σπίτι  για δύο ημέρες η 33χρονη μητέρα τους στην Κρήτη.

Είναι συγκλονιστικό ότι το μεσαίο αγοράκι είναι παραπληγικό και είναι ανήμπορο να εξυπηρετηθεί καθώς ουσιαστικά είναι καθηλωμένο στο κρεβάτι.

Ο βιολογικός πατέρας των τριών παιδιών, τα οποία παραμένουν φιλοξενούμενα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ειδοποιήθηκε και ταξίδεψε εκτάκτως από την Αθήνα όπου ζει και εργάζεται προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί τους. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε να επικοινωνήσει με τα παιδιά του πολλούς μήνες καθώς η πρώην σύντροφος του τον είχε αποκλείσει από αυτά.

Έτρεξαν κλαίγοντας στην αγκαλιά του βιολογικού τους πατέρα

Τα δύο αδερφάκια μόλις αντίκρισαν τον πατέρα τους, στην παιδιατρική κλινική του Βενιζελείου όπου φιλοξενούνται, έτρεξαν στην αγκαλιά του κλαίγοντας, ενώ το αγοράκι που αντιμετωπίζει προβλήματα παραπληγίας «έσκασε» στον μπαμπά του ένα πλατύ χαμόγελο. Δυστυχώς και ο βιολογικός πατέρας φέρεται να δυσκολεύεται να αναλάβει την επιμέλεια και την φροντίδα τους καθώς όπως υποστηρίζει εργάζεται και δεν έχει κάποιον συγγενή κοντά ώστε να μπορέσει να τα μεγαλώσει.

Είναι γροθιά στο στομάχι τα όσα περιέγραψε το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας για τις συνθήκες διαβίωσης τους όσο ζούσαν όλοι μαζί, σε άλλη πόλη της Ελλάδας. Παρακμιακές καταστάσεις με συνεχείς καυγάδες , φωνές και φτώχεια.

Όμως και όταν μετακόμισαν στην Κρήτη, τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν. «Ήταν πολλές φορές που δεν είχαμε φαγητό στο σπίτι. Στο σχολείο δεν πηγαίναμε κάθε μέρα. Η μαμά δεν ξυπνούσε και έπρεπε να ταίσω τον αδερφό μου (το παιδί με την παραπληγία) φέρεται να εκμυστηρεύτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.

Το αγόρι  αναφέρεται και στην άσχημη συμπεριφορά του νέου συντρόφου της μητέρας του. Όπως περιγράφει, μπορεί να μην τα χτυπούσε, όμως τους φώναζε και τους έβαζε τιμωρίες.

Αναφέρει ακόμα ότι «συχνά έφευγαν και πήγαιναν στο Ηράκλειο και έπιναν. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό η μαμά αλλά δεν της το είχα πει ποτέ».

Για το περιστατικό για το οποίο συνελήφθη η μητέρα και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για την κατηγορία της έκθεσης κατά συρροή, το αγοράκι περιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η μητέρα απουσίαζε από την προηγούμενη ημέρα. Όταν βράδιασε την πήρε τηλέφωνο και της είπε να γυρίσει στο σπίτι επειδή πεινούσαν. Παρά τις διαβεβαιώσεις της ότι θα πήγαινε ή θα έστελνε κάποιον, τα παιδιά έπεσαν τελικά να κοιμηθούν μόνα και σχεδόν νηστικά. Το μόνο που υπήρχε στο σπίτι ήταν λίγη φάβα.

Ο κομβικός ρόλος των ειδικών στην αποκάλυψη του δράματος

Το ενδιαφέρον και η ευαισθησία μίας ομάδας ανθρώπων ήταν εκείνα που οδήγησαν στην αποκάλυψη της υπόθεσης και στην κινητοποίηση ενός ολόκληρου μηχανισμού για την φροντίδα και την  ασφάλεια των τριών παιδιών. Και είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που αξίζουν πολλά συγχαρητήρια διότι παρά τις καθημερινές δυσκολίες, αποδεικνύουν ότι αγαπούν και τιμούν το επάγγελμα τους.

Το «κλειδί» ήταν το παραπληγικό αγοράκι, το οποίο είναι τυφλό και κωφό. Η μητέρα έγραψε το παιδί σε ειδικό σχολείο τον Σεπτέμβριο του 2022, όμως παρά την εγγραφή, δεν εμφανίστηκε  ποτέ. Ο αναπληρωτής ψυχολόγος του ειδικού σχολείου αποφάσισε να έρθει σε επικοινωνία με τη μητέρα για να δει τι συμβαίνει και να τσεκάρει αν είναι καλά το παιδί.

Έτσι προγραμματίστηκε μία επίσκεψη στις αρχές Απριλίου με όλο το “team”: τον ίδιο, την κοινωνική λειτουργό, την διευθύντρια του ειδικού σχολείου και έναν νοσηλευτή του σχολείου. Αν και το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο για τις 11 το πρωί, τελικά η μητέρα τους άνοιξε στις 12 καθώς κοιμόταν. Είδαν τα παιδιά, τις συνθήκες στο σπίτι και προσπάθησαν να καθοδηγήσουν τη μητέρα για να βρει κάποιο αμαξίδιο ώστε να μπορεί το παιδί να βγαίνει έξω. Τελικά, αν και είχε αρχικώς εμφανιστεί δεκτική,  λίγες ημέρες αργότερα άλλαξε τον αριθμό του τηλεφώνου της και «εξαφανίστηκε».

Από τους ίδιους ανθρώπους έγινε επαφή και με το σχολείο όπου φοιτούσε το μεγαλύτερο αγόρι της οικογένειας. Ενημερώθηκαν ότι το παιδί έχανε πολλά μαθήματα καθώς δεν ξυπνούσε η μητέρα. Όλες οι προσπάθειες που έκαναν να εντοπίσουν εκ νέου  τη μητέρα, έπεσαν στο κενό. Έτσι αποφάσισαν να επισκεφθούν ξανά το σπίτι της οικογένειας, απροειδοποίητα αυτή τη φορά.

Η εικόνα που αντίκρισαν ήταν αποκαρδιωτική.  Η μητέρα απουσίαζε από την προηγούμενη μέρα. Το σπίτι ήταν ακατάστατο. Οι καρέκλες αναποδογυρισμένες, οι κουβέρτες στο πάτωμα. Το παιδί με το πρόβλημα υγείας έβγαζε συνεχόμενες κραυγές. Γείτονες τούς είπαν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η μητέρα τα άφηνε μόνα. Πολλές νύχτες έφευγε. Τους ανέφεραν ακόμα ότι στην προσπάθεια του να μαγειρέψει, το μεγαλύτερο παιδί κόντεψε να βάλει φωτιά στο σπίτι.

Η μητέρα, όπως έγραψε το Cretalive, έδειξε να μην κατανοεί όλο αυτό τον θόρυβο και την σύλληψη της, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά ήταν σε θέση να φροντίσουν τον εαυτό τους. Ακόμα αναφέρθηκε ότι ήταν πιεσμένη λόγω της μετακόμισης τους σε ένα καλύτερο σπίτι στο Ηράκλειο όπου θα έμεναν όλοι μαζί.

Πηγή: Cretalive

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Η οικογένειά του κάνει έκκληση, όποιος γνωρίζει κάτι....Ξυλο κόπησαν και εγκατέλειψαν 36χρονο στην Ελευσίνα: Ασύλληπτος ο δράστης...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ένας 36χρονος έπεσε θύμα άγριας επίθεσης στην Ελευσίνα και δίνει «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή.

Η οικογένειά του κάνει έκκληση, όποιος γνωρίζει κάτι για το συμβάν, να δώσει στοιχεία στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με το Star, ο 36χρονος είχε βγει βόλτα το βράδυ της Παρασκευής (26/5) και γυρνώντας να πάρει το αυτοκίνητό του φέρεται να διαπληκτίστηκε με άτομα που ήταν σε όχημα, το οποίο μπήκε παράνομα σε μονόδρομο.

Διαπληκτίστηκε με κάποιους που πήγαιναν ανάποδα στον δρόμο

«Διαπληκτίστηκε με κάποιους που πήγαιναν ανάποδα. Απ’ ό,τι μου είπαν οι γιατροί τα χτυπήματα είναι είτε από βαρύ αντικείμενο ή είναι χτυπήματα επαγγελματικά. Ήταν πολύ αγαπητός ο αδελφός μου, έχουμε τρελαθεί όλοι», είπε ο αδελφός του.

Ο 36χρονος βρέθηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Η οικογένεια του άτυχου άντρα κάνει έκκληση στους κατοίκους της Ελευσίνας να πουν στις Αρχές αν είδαν κάτι, ή εάν υπάρχει υλικό από τις κάμερες για να συνδράμουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Τον προλάβαμε στο τσακ, δεν θα ζούσε» λέει ο αδερφός του

Ο αδερφός του 36χρονου μίλησε στην κάμερα του Alpha και περιέγραψε τα όσα έγιναν όταν βρήκε τον αδερφό του πεσμένο στον δρόμο και ζητάει απεγνωσμένα τη βοήθεια όσων είδαν κάτι για να μπορέσει η Αστυνομία να φτάσει πιο γρήγορα στα ίχνη των δραστών.

«Ερχόταν πεζός για να πάει να παραλάβει το αυτοκίνητό του από το πάρκινγκ, ήρθαν αυτοί οι τύποι ανάποδα, ήρθαν σε φασαρία, κατεβήκαν κάτω και τον χτυπήσαν. Τον είδα αιμόφυρτο. Δεν είχε τις αισθήσεις του, τίποτα δεν είχε, μέχρι και που τον πήγαμε στο νοσοκομείο, μέχρι και που κάναμε κάποιες εξετάσεις και μια διαδικασία μέχρι τις έξι παρά να κάνουμε την τελευταία αξονική τομογραφία, μέχρι να τον περάσουν από την αίθουσα αναζωογόνησης δεν είχε επαφή. Κάποια στιγμή απλά έκανε κάποιες σπασμωδικές κινήσεις και μίλαγε λίγο περίεργα. Τώρα μας λένε οι γιατροί τον προλάβαμε στο τσακ, αλλιώς δεν θα ζούσε», περιγράφει ο αδερφός του θύματος.

«Κάποιος γιατρός φίλος μας προσπάθησε να τον κρατήσει ζωντανό, τον πήρε το ασθενοφόρο και έγινε αυτό το σκηνικό που έγινε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Δεν είναι απλά ένα χτύπημα. Είναι από κάποιον επαγγελματία που έχει γνώσεις σε κάποιες πολεμικές τέχνες ή είναι επαγγελματίας στο αντικείμενο αυτό. Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος δολοφόνος που χρησιμοποιεί σε έναν ανίδεο αυτά τα χτυπήματα», είπε χαρακτηριστικά.

«Όποιος μπορεί και γνωρίζει κάτι να βοηθήσει όσο μπορεί την αστυνομία γιατί προσπαθεί κι αυτή να κάνει κάτι αλλά αν δεν βοηθήσουμε στο να βρεθούνε κάποιες πληροφορίες κάποιο υλικό για την ταυτοποίηση κάποιων ανθρώπων που ίσως γνωρίζει η αστυνομία δεν θα μπορεί κι αυτή να κάνει κάτι, γιατί οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι», είπε στο τέλος ο αδερφός του ζητώντας τη βοήθεια όσων ήταν μπροστά στον άγριο ξυλοδαρμό.

Αυτός είναι ο δράστης που χτύπησε τον 36χρονο στην Ελευσίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr το θύμα βρισκόταν με παρέα σε καφετέρια της Ελευσίνας όπου διασκέδαζε. Πηγαίνοντας να πάρει το αυτοκίνητο του συναντήθηκε με τον Αλβανό δράστη Ρ. Μ ο οποίος διερχόμενος παράνομα σε μονόδρομο αγνόησε την επισήμανση του Θάνου, με αποτέλεσμα να διαπληκτιστούν.

Ο Αλβανός δράστης γνωστός μποξέρ στην περιοχή της Ελευσίνας τράβηξε από το όχημα του το θύμα και ξεκίνησε να τον κτυπά με γροθιές στο κεφάλι. Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο Θάνος Αδάμ να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι και να παραμένει αιμόφυρτος στην άσφαλτο για σχεδόν 3 ώρες μέχρι τη στιγμή που τον παρέλαβε πλήρωμα του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμή ο δράστης παραμένει ασύλληπτος ωστόσο η αστυνομία γνωρίζει τα πλήρη στοιχειά του και είναι θέμα χρόνο η σύλληψη του.

Από την πλευρά της οικογένειας του θύματος γίνετε έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει συμπληρωματικά την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας να μη διστάσει και να βοηθήσει στην συγκέντρωση επιπλέον στοιχείων.

Πηγή ➤ https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξιχνιάστηκε δολοφονία στο κέντρο της Αθήνας - Κρυβόταν σε Μονή της Αττικής ο δράστης

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Eξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η ανθρωποκτονία 50χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε το Σεπτέμβριο του 2022 στην Αθήνα.

Έπειτα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα ανωτέρω Υπηρεσίας και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης αποδεικτικών μέσων και πληροφοριακών στοιχείων ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανθρωποκτονίας 29χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω ανευρέθη απογευματινές ώρες χθες (29/5) στο Πόρτο Ράφτη, έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις από επιχειρησιακή ομάδα αστυνομικών που συστήθηκε για τον εντοπισμό του δράστη και συνελήφθη κατόπιν σχετικού εντάλματος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, πρωινές ώρες της 24ης Σεπτεμβρίου 2022, ανευρέθη ο 50χρονος, από διερχόμενο άτομο, πεσμένος στο οδόστρωμα αιμόφυρτος στην περιοχή της Αθήνας.

Ακολούθως, διακομίστηκε με σταθμό ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου απεβίωσε.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 29χρονος από κοινού με ένα ακόμα άτομο, αφού διαπληκτίστηκαν με το θύμα, του κατάφερε ο ίδιος χτύπημα με το χέρι στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα το θύμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα.

Στη συνέχεια, τα δύο άτομα διέφυγαν με δίκυκλο ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου.

Από τη διενεργηθείσα ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του 50χρονου επήλθε συνεπεία βαρείας κρανοεγκεφαλικής κάκωσης που προκλήθηκε από θλων και αμβλύ όργανο.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή ➤  https://eleftherostypos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »