Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014Police-Voice blog ➤


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
"Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ουδεμία πρόθεση συμμόρφωσης με την απόφαση του Σ.τ.Ε. έχει επιδείξει μέχρι σήμερα."
Αθήνα, 31 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 201/1/32
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014
Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ουδεμία πρόθεση συμμόρφωσης με την απόφαση του Σ.τ.Ε. έχει επιδείξει μέχρι σήμερα.
Παράλληλα, στο πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή περιλαμβάνονται επώδυνες διατάξεις για τα ασφαλιστικά μας ταμεία που τα οδηγούν ουσιαστικά στη διάλυσή τους με ολέθριες συνέπειες στη λειτουργία και των τριών Σωμάτων.
Ως εκ τούτου ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος. Γι αυτό και τα προεδρεία των Ομοσπονδιών αποφάσισαν την πραγματοποίηση ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα, την προσεχή Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 και ώρα 11.00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη.
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι για την μαζική και δυναμική συμμετοχή τους.
Επιπλέον καλούνται και όλοι οι ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων όπως και οι συνταξιούχοι, να δώσουν και από την πλευρά τους το δυναμικό παρών.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των καταστροφικών διατάξεων του άρθρου 221.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ
ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
ypografes omospondion6
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι λέει το πόρισμα Καταπέλτης ο Συνήγορος, ποινές-«χάδι» στους γιατρούς που αρνήθηκαν να δεχτούν ετοιμόγεννηPolice-Voice blog ➤

Απίστευτη η περιπέτεια μιας νέας γυναίκας που ενώ ήταν ετοιμόγεννη δεν την δέχτηκε ούτε το νοσκομείο της Καστοριάς, ούτε των Γρεβενών

Η γύμνια του ΕΣΥ, η έλλειψη συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ νοσοκομείων, η προκλητική αδιαφορία γιατρών έναντι των ασθενών τους αλλά και έναντι των προϊσταμένων τους, η πεποίθηση ατιμωρησίας στους λειτουργούς του Ιπποκράτη αναδεικνύονται μέσα απο μια ακόμη θλιβερή ιστορία που εκτυλίχθηκε το 2012 σε νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας και η οποία έρχεται στο προσκήνιο σήμερα με την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και της αποστολής του σχετικού πορίσματος στην Εισαγγελία Καστοριάς. Μια ιδιαίτερη και πολύτιμη στιγμή για μια έγκυο γυναικα μετατράπηκε στην πιο δύσκολη, αγωνιώδη και περιπετειώδη διαδικασία της ζωής της, χωρίς δική της υπαιτιότητα, η οποία ευτυχώς είχε αίσια έκβαση.

Πρωταγωνιστές τρεις γυναικολόγοι, μία από το νοσοκομείο Καστοριάς και οι άλλοι δύο από το νοσοκομείο Γρεβενών, οι οποίοι αρνήθηκαν να δεχθούν την ετοιμόγεννη που χρειαζόταν επείγουσα ιατρική φροντίδα.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το πόρισμα, η γυναίκα διακομίστηκε ξημερώματα Δεκαπενταύγουστου στο νοσοκομείο Καστοριάς έχοντας μπει στη διαδικασία του τοκετού (ωδίνες). Ωστόσο, η εφημερεύουσα γυναικολόγος ανακοίνωσε στην επίτοκο ότι δεν μπορεί να την δεχτεί και να προχωρήσει σε τοκετό διότι δεν υπήρχε διαθέσιμος αναισθησιολόγος. Η γιατρος ειδοποίησε το πλησιέστερο νοσοκομείο όπου εφημέρευε γυναικολογική κλινική, εκείνο των Γρεβενών.

Αφαντος ο γυναικολόγος

Ωστόσο, στο νοσοκομείο Γρεβενών παρότι η γυναικολογική κλινική ήταν σε εφημερία, δεν συνέβαινε το ίδιο και με τον γιατρό! Οι προσπάθειες εντοπισμού του εφημερεύοντος γυναικολόγου αρχικά απέβησαν άκαρπες ενώ όταν τελικά απάντησε, φέρεται να αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο. Ομοίως και ο έτερος γιατρός φέρεται να δήλωσε ότι δεν μπορεί να προσέλθει στο νοσοκομείο πριν από τις 8 το πρωί που άρχιζε η δική του υπηρεσία.

Το αποτέλεσμα ήταν το νοσοκομείο Γρεβενών όπου είχε σταλεί η επιτοκος, να αρνείται να την παραλάβει και να κάνει εισαγωγή. Η γυναίκα αναγκάστηκε να μεταβεί στην πλησιέστερη ιδιωτική κλινική και να επωμισθεί, εκτός απο την προφανή οικονομική επιβάρυνση, και την ψυχική ταλαιπωρία που αυτή η διαδικασία συνεπαγόταν.

"Γέννησε" μωρό και... καταγγελία

Ωστόσο, η ταλαιπωρημένη πλην ευτυχισμένη νέα μητερα δεν κράτησε τον περιπετειώδη τοκετό της μόνο για εκείνη και τους οικείους της. Προχώρησε σε αναφορά προς τον Συνήγορο του Πολίτη από όπου κινητοποιήθηκε και το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας Βορείου Ελλάδας. Διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Σύμφωνα με το πόρισμα, υπήρξε παράβαση καθήκοντος εκ μέρους των τριών γιατρών γυναικολόγων που ενεπλακησαν στη διαδικασία της παραλαβής και διακομιδής της επιτόπου, και κυρίως του εφημερεύοντος γιατρού στο νοσοκομείο Γρεβενών για τον οποίον υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν βρισκόταν στο νοσοκομείο την ώρα της εφημερίας του και ότι επιπλέον, ενώ ενημερώθηκε για το περιστατικό αρνήθηκε την παροχή περίθαλψης στην επίτοκο.

Καταπέλτης ο Συνήγορος, ποινές - "χάδια" απο το Πειθαρχικό

Η υπόθεση των γυναικολόγων κρίθηκε στα πειθαρχικά συμβούλια της περιοχής τους. Για τη γυναικολόγο του νοσοκομείου Καστοριάς η ποινή που επιβλήθηκε ήταν έγγραφη επίπληξη. Οι δυο γυναικολόγοι του νοσοκομείου Γρεβενών τιμωρήθηκαν για την άρνηση τους να περιθάλψουν την ετοιμόγεννη με 10 ημέρες στέρηση μισθού.

Από την πλευρά του, ο Συνήγορος του Πολίτη στην έκθεσή του υπογραμμίζει τη σημασία της σωστής τήρησης των διαδικασιών και των νόμων στα ζητήματα της διακομιδής ή της παραπομπής ασθενών από ένα νοσοκομείο σε ένα άλλο, όταν στο πρώτο νοσοκομείο δεν υπάρχει η δυνατότητα άλλης αντιμετώπισης και αναφέρει ότι κάθε άλλη πρακτική, καθώς και η απουσία από τον τόπο εφημερίας είναι απολύτως απαράδεκτη και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών καθώς επίσης την αποτελεσματικότητα του ∆ημοσίου Συστήματος Υγείας.

Θεωρεί ότι σε περιπτώσεις σοβαρής παράβασης καθήκοντος, όπως η άρνηση παροχής περίθαλψης σε επείγον περιστατικό από εφημερεύοντα ιατρό, θα πρέπει η διοίκηση να αποδίδει ευθύνες και ποινές που αναλογούν στη σοβαρότητα και στην επικινδυνότητα της παράβασης.

Το πόρισμα της Ε∆Ε απεστάλη στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες.

Πηγή ➤http://www.protothema

Διαβάστε Περισσότερα »

Εφοριακός και λογιστής ζήτησαν φακελάκι 650.000 ευρώ από επιχειρηματία...Για να «τακτοποιήσουν» υπόθεσή τουPolice-Voice blog ➤

Τελικά συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω όταν «εισέπραξαν» μόνο 30.000 ευρώ

Στην «τσιμπίδα» της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσε μια 57χρονη υπάλληλος της ΔΟΥ Ψυχικού, η οποία συνελήφθη μαζί με λογιστή επιχειρηματία.

Η εφοριακός είχε προσεγγίσει έναν 80χρονο ελεύθερο επαγγελματία, ο οποίος προσπαθούσε να προχωρήσει σε διακοπή εργασιών και εκκαθάριση εταιρείας στην οποία ήταν διαχειριστής. Η 57χρονη προσφέρθηκε να μεσολαβήσει με το «αζημίωτο» έχοντας για συνεργό της τον λογιστή του 80χρονου.

Αρχικά η εφοριακός ζήτησε 650.000 ευρώ για να «τακτοποιηθεί» η υπόθεση αφού προηγουμένως έδωσε οδηγίες στον λογιστή για να τροποποιήσει τους ισολογισμούς της εταιρείας.

Σταδιακά οι απαιτήσεις μειώθηκαν και το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στις 30.000 ευρώ.

Το ραντεβού δόθηκε για το πρωί της Τετάρτης όταν ο 80χρονος ελεύθερος επαγγελματίας παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό στον λογιστή του, ο οποίος στη συνέχεια το παρέδωσε στην 57χρονη υπάλληλο. Αυτό ήταν το σήμα που περίμεναν οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά την περιοχή για να τους συλλάβουν.

Στην κατοχή της υπαλλήλου βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό καθώς και ένας φάκελος με ισολογισμούς της εταιρείας του καταγγέλλοντα, που τις είχε παραδώσει ο λογιστής.

Ήδη πάντως, μόλις η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ.Κατερίνα Σαββαΐοδυ πληροφορήθηκε τη σύλληψη, διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ για την υπόθεση.
Πηγή ➤http://www.protothema

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομική έφοδος σε οίκους ανοχήςPolice-Voice blog ➤
Σε 4 οίκους ανοχής της Αθήνας έκαναν έρευνες οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της έρευνας για θύματα trafficking
Συνελήφθησαν συνολικά 9 γυναίκες, μία Ελληνίδα και 8 αλλοδαπές, κατηγορούμενες κατά περίπτωση για τα αδικήματα της...

παραβίασης σφράγισης, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων, μαστροπείας, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και παράβαση των Νόμων περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων, περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους οίκους ανοχής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο καταγραφικά μηχανήματα με οκτώ 8 κάμερες και το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ.

Οι συλληφθείσες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
zougla.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσποιούνταν το μέντιουμ και απέσπασε 35.000 σε δύο χρόνια...Police-Voice blog ➤
Εξαπατούσε συστηματικά 58χρονη γυναίκα αποκομίζοντας χρηματικό ποσό ύψους 35.000 ευρώ!
Στη σύλληψη μίας 75χρονης γυναίκας που προσποιούνταν το μέντιουμ τα δύο τελευταία χρόνια προχώρησαν χθες το μεσημέρι οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, η 75χρονη εξαπατούσε στην περιοχή της Χαριλάου τα δύο τελευταία χρόνια 58χρονη γυναίκα αποκομίζοντας, παράνομα, μεγάλο περιουσιακό όφελος.

Σε βάρος της 75χρονης εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, η 75χρονη επισκέφτηκε υποκατάστημα χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της περιοχής και αποπειράθηκε να εισπράξει επιταγή χρηματικού ποσού 11.400 ευρώ, που έφερε το όνομα της παθούσας και είχε εκδοθεί στα μέσα Ιουλίου.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι η δράστιδα, προσποιούμενη το μέντιουμ και εκμεταλλευόμενη την κατάσταση υγείας της 58χρονης γυναίκας, κατά τα δύο τελευταία χρόνια, την εξαπατούσε συστηματικά, αποκομίζοντας, παράνομα, περιουσιακό όφελος χρηματικού ποσού 35.000 ευρώ.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Πηγή: voria.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ ! ! Tρεις τραυματίες από πυρά στη Θεσσαλονίκη...κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών σε συνοικισμό ΡομάPolice-Voice blog ➤
Άγνωστοι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον οικίας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της επίθεσης
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν-σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες-κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών σε συνοικισμό Ρομά στην περιοχή του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης.
Οι πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι άγνωστοι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον οικίας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της επίθεσης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες τραυματίστηκαν τρία άτομα, από τα οποία, τα δύο μεταφέρονται στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, ενώ ο τρίτος, η κατάσταση του οποίου εκτιμάται ως πιο σοβαρή, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Διαβατών. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Πηγή: enet.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ & Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος γιατί ασελγούσε στην 8χρονη κόρη της συντρόφου τουPolice-Voice blog ➤
Για ασέλγεια σε βάρος 8χρονου κοριτσιού συνελήφθη 47χρονος σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών που άσκησε σε βάρος του...
ποινική δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, το ανήλικο θύμα είναι κόρη της συντρόφου του κατηγορουμένου.
Πηγή: opinionpost.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Κικίλιας: Τα ταμεία των Σωμάτων Ασφαλείας δεν είναι υπό διαπραγμάτευσηPolice-Voice blog ➤
Το ΤΕΑΠΑΣΑ παραμένει στην εποπτεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Τη σύμφωνη γνώμη του, αλλά και την ικανοποίηση του για τη διατήρηση της αυτονομίας των ταμείων των ενστόλων εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος...
χαιρέτησε τη δήλωση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση.
«Το αξιόμαχο των Σωμάτων Ασφαλείας δεν ήταν και δεν είναι σε καμία περίπτωση υπό διαπραγμάτευση, όπως επίσης η περιουσία των Ταμείων και η βιωσιμότητα αυτών», τόνισε και συμπλήρωσε: «Με το Πολυνομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το ΤΕΑΠΑΣΑ παραμένει στην εποπτεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ενώ παράλληλα διασφαλίζονται οι παροχές των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε να λαμβάνονται απρόσκοπτα και από τις νέες γενιές. Όλα αυτά ήταν πρωταρχικός στόχος και για τη διασφάλιση αυτών εργαστήκαμε όλοι στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Χαιρετίζουμε λοιπόν σήμερα την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.
Πηγή: sofokleousin.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο αρχηγός- αξιωματικός που ξέρει απο δύσκολα και βάζει... γκολ!Police-Voice blog ➤
Ο ίδιος και οι άνδρες του δίνουν χτυπήματα εκεί που πρέπει κι όταν πρέπει…
Έχει καταφέρει να γοητεύσει με τις επιχειρησιακές λύσεις που δίνει και με τον σχεδιασμό που καταστρώνει σε καίρια θέματα της ΕΛΑΣ, τόσο τον Υπουργό, όσο και τους επιτελείς του Προστασίας του Πολίτη…
Δεν είναι τυχαίο ότι τον εμπιστεύονται και οι... πέτρες, αλλά και ο ίδιος Πρωθυπουργός, καθώς αποδεικνύει συνεχώς στα δύσκολα, ότι γεννήθηκε γι' αυτά και δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο καλοκαίρι όταν κάποιοι βάλλουν εναντίον της ασφάλειας της χώρας - για να δημιουργήσουν πλήγμα στον τουρισμό μας -, ο ίδιος και οι άνδρες του δίνουν χτυπήματα εκεί που πρέπει κι όταν πρέπει…
Τίποτα δεν αφήνει στην τύχη του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας , ο εκ Γρεβενών ορμώμενος Δημήτρης Τσακνάκης , στο πρόσωπο του οποίου και κυρίως στις ικανότητές του, το έγκλημα βρήκε τον μάστορά του… Δεν είναι τυχαίο που νεαρός όντας στην ποδοσφαιρική ομάδα όπου έπαιζε τον αποκαλούσαν ο… γκολάκιας…
της Βίλιαν Στασινού
Πηγή: vimanews.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΔΕΗ έκοψε ξανά το ρεύμα σε άτομο που αναπνέει με μηχανική υποστήριξηPolice-Voice blog ➤

Νέο περιστατικό γραφειοκρατικής τρέλας παρά την τραγική ιστορία με την 56χρονη τετραπληγική στα Χανιά

Αδιόρθωτοι φαίνεται ότι παραμένουν οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ καθώς στο Χολαργό σημειώθηκε νέο περιστατικό διακοπής ρεύματος σε άτομο που αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.

Δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από τον τραγικό χαμό της 56χρονης τετραπληγικής από τα Χανιά που έχασε τη ζωή της όταν η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα για οφειλή ύψους 267 ευρώ, όπως υποστηρίζει η οικογένειά της, και λίγο έλειψε να θρηνήσουμε και δεύτερο θύμα.

Ο 45χρονος Μιχάλης είναι πολύτεκνος πατέρας, ανάπηρος, καρδιοπαθής, διαβητικός με βαριά αναιμία και όπως λέει έχει κάνει αίτηση για να υπαχθεί στους ευάλωτους καταναλωτές.

Και όμως η ΔΕΗ εξέδωσε μέσα σε πέντε μήνες 5 λογαριασμούς για τους οποίους καλείται να πληρώσει 1.900 ευρώ καθώς μέσα σε αυτούς υπάρχει και το «χαράτσι». Όπως περιέγραψε μιλώντας στην Ελευθεροτυπία «όταν κόπηκε το ρεύμα, πήγα απευθείας στο Σισμανόγλειο, με υποξαιμία και αρρυθμίες». «Πήρα τηλέφωνα σε όλα τα υπουργεία και διαμαρτυρήθηκα, εξήγησα τι συμβαίνει, η γυναίκα μου πήγε στη ΔΕΗ να διαμαρτυρηθεί γιατί είμαστε στο κοινωνικό τιμολόγιο. Της είπαν ότι έχασαν την καρτέλα με τα στοιχεία μας. Τελικά, έγινε επανασύνδεση. Αν ήταν κάποιος ηλικιωμένος που δεν ήξερε πώς να το χειριστεί, θα θρηνούσαμε θύματα».

Πηγή ➤http://www.protothema.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρέβεζα: Συνελήφθη 30χρονος για ναρκωτικά από την ΔΙΑΣPolice-Voice blog ➤

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί σε έρευνα που ενήργησαν στο όχημα του 30χρονου, βρήκαν και κατάσχεσαν μια συσκευασία με 19.2 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη χθες αργά το απόγευμα,  στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 30χρονος έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί σε έρευνα που ενήργησαν στο όχημα του 30χρονου, βρήκαν και κατάσχεσαν μια συσκευασία με 19.2 γραμμάρια κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

 Πηγή: www.pamepreveza.gr 

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

«Μπλόκο» στους ένστολους που θέλουν να παραιτηθούν για να σώσουν το εφάπαξ...«Χρησμός της Πυθίας» και η ρήτρα διασφάλισης του αξιόμαχουPolice-Voice blog ➤

Πώς ερμηνεύεται η επισήμανση στο πολυνομοσχέδιο πως οι «αλλαγές θα ισχύσουν από την κατάθεσή του στη Βουλή» - «Θέλει ο κ. Βρούτσης να κλείσει έστω για λίγες μέρες την πόρτα εξόδου στους συναδέλφους που θέλουν να αποχωρήσουν;» διερωτώνται οι ένστολοι

Ανήσυχοι για το ποσοστό του «ψαλιδίσματος» που θα υποσεί το εφάπαξ τους είναι οι ένστολοι, μετά τη χθεσινή κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και τις διατάξεις του υπουργείου Εργασίας για τα Ταμεία, που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Ανήσυχη όμως είναι και η κυβέρνηση, η οποία, βλέποντας πως είναι πιθανό οι ένστολοι να οδηγηθούν μαζικά στην πόρτα της εξόδου, οικειοθελώς, προκειμένου να «σώσουν» το εφάπαξ τους μέχρι τις 8 Αυγούστου, όταν και αναμένεται η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, φαίνεται πως επιδιώκει τώρα να... κλείσει την πόρτα αυτή.

Πώς; Με την επισήμανση στο πολυνομοσχέδιο ότι «η διάταξη ισχύει για αιτήσεις καταβολής εφάπαξ, που υποβάλλονται από την κατάθεση του παρόντος στη Βουλή».

Ταυτόχρονα, αίσθηση προκαλεί όχι μόνο η ασάφεια που συνοδεύει τη «ρήτρα διασφάλισης του αξιόμαχου», η οποία θα εφαρμοστεί για τον υπολογισμό των εφάπαξ των ενστόλων.
Η πανελλήνια ομοσπονδία αξιωματικών κάνει λόγο για «χρησμό της Πυθίας» και εξαπάτηση, εκφράζοντας τις εξής απορίες:
- Οι νόμοι ισχύουν από την ψήφιση και τη δημοσίευσή τους και όχι από την καταθεσή τους. Έχει κάποιο λόγο που αλλάζει τη συνήθη πρακτική ο κ. Βρούτσης ή θέλει να κλείσει έστω για λίγες μέρες την πόρτα εξόδου στους συναδέλφους που θέλουν να αποχωρήσουν, για να γλιτώσουν το εφάπαξ τους;
- Τι σημαίνει «ενσωμάτωση ρήτρας διασφάλισης του αξιόμαχου των σωμάτων μετά από πρόταση του κατά περίπτωση αρμοδίου υπουργού;». Δηλαδή, αν ο κ. Κικίλιας προτείνει να μην υπάρξουν μειώσεις, θα το δεχθεί ο κ. Βρούτσης;
Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών ζητούν ακόμη να επεκταθεί η δυνατότητα μετατροπής σε ΝΠΙΔ και για τα επικουρικά τους ταμεία, που εντάσσονται υποχρεωτικά στο ΕΤΕΑ.
Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το υπουργείο Εργασίας θέλει να χρησιμοποιήσει το αποθεματικό τους, ύψους 250 εκατ. ευρώ, για να καλύψει το έλλειμμα του ενιαίου επικουρικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο κ. Βρούτσης να ανοίξει «παράθυρο» επιλογής στα επικουρικά ταμεία που αρνούνται να ενταχθούν στο ΕΤΕΑ, καθώς η συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση υποστηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ.
Πηγή ➤http://www.protothema.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτή του Οσίου Ευδοκίμου, του Δικαίου...Γιορτάζουμε σήμερα 31 Ιουλίου,Police-Voice blog ➤
Γιορτάζουμε σήμερα 31 Ιουλίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Ευδοκίμου, του Δικαίου.
Ο Όσιος Ευδόκιμος γεννήθηκε στη Καππαδοκία και έδρασε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Θεόφιλου (829 - 842 μ.Χ.). Οι γονείς του Βασίλειος και Ευδοκία ήταν άνθρωποι πλούσιοι και ευσεβείς.
Η ορθόδοξη οικογένειά του τον ανέθρεψε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου και γρήγορα ο Ευδόκιμος διακρίθηκε για το ήθος και τις αρετές του.
Ο ηθικός βίος του και η φιλάνθρωπη δράση του εκτιμήθηκαν από τον αυτοκράτορα Θεόφιλο, ο οποίος τον διόρισε στρατοπεδάρχη της Καππαδοκίας αρχικά και αργότερα όλης της αυτοκρατορίας.Κατά την τέλεση των καθηκόντων του ο Ευδόκιμος ήταν πάντα δίκαιος και ταπεινόφρων, ενώ δεν σταμάτησε στιγμή να επιδίδεται στο φιλάνθρωπο έργο του.
Ενώ βρισκόταν στο 33ο έτος της ηλικίας του ο Ευδόκιμος προσβλήθηκε από βαριά σωματική ασθένεια. Όταν παρέδωσε το πνεύμα του στο Κύριο, η χριστιανική κοινότητα βυθίστηκε σε θλίψη και ενταφίασε το τίμιο σώμα του ευλαβώς.
Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!
Πηγή ➤http://www.agioritikovima.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΚΑΙΡΟΣ Με πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες αποχαιρετάμε τον ΙούλιοPolice-Voice blog ➤
Πού θα είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα
Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στη Βόρεια Ελλάδα, τη Βόρεια Θεσσαλία, το Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και...
θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, περιμένουμε την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014. Οσο για τη θερμοκρασία, αυτή θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια της χώρας.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Μυρτώο Πέλαγος και το Δυτικό Κρητικό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.
Αναλυτική πρόγνωση
Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 αργότερα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και το βράδυ βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στη δυτική-κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία πιθανόν να είναι έντονα.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: αρχικά ασθενείς. Βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 αργότερα βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 36 και κατά τόπους στα νότια έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Αυστηρό μήνυμα Κωσταράκου προς Τίρανα: "Καθίστε καλά"Police-Voice blog ➤
Ενεργοποίησε αιφνιδιαστικά το βόρειο τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντιδράσεως με κατεύθυνση τη Θεσπρωτία
Σαφές μήνυμα προς την Αλβανική πλευρά θεωρείται η σημερινή αιφνιδιαστική ενεργοποίηση με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, στο πλαίσιο της ασκήσεως «Πυρπολητής 5/14», του τμήματος της Δυνάμεως Ταχείας Αντιδράσεως του Βορείου Τομέως, με αντικειμενικό σκοπό στην ακριτική Σαγιάδα της Θεσπρωτίας.


Για το σκοπό αυτό, και μία μόνο ημέρα μετά την επίσης αιφνιδιαστική χθεσινή ενεργοποίηση του συστήματος της Ελληνικής Αεραμύνης, σήμερα δόθηκε αιφνιδιαστικά η εντολή από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ σε τμήμα της Β’ Μοίρας Καταδρομών να επιβιβαστεί σε ελικόπτερα UH-1H του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού και με τη συνοδεία ζεύγους επιθετικών ελικοπτέρων AH-64A+ Apache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, να σπεύσουν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν «επεισόδιο».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα οι ελληνοαλβανικές σχέσεις έχουν επιβαρυνθεί σημαντικότατα, αφού μετά την υπαναχώρηση της Αλβανίας και τη μη υπογραφή της συμφωνίας για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), έχουμε πρόσφατα, και στο πλαίσιο σχεδιάσεως του αντίστοιχου αλβανικού «Καλλικράτη», η προσπάθεια αναδιανομής των ελληνοφώνων περιοχών της Νοτίου Αλβανίας (Βορείου Ηπείρου) με ένταξη σε αυτές και διπλανών αμιγώς αλβανοφώνων περιοχών για αλλοίωση του ελληνικού στοιχείου στις περιοχές αυτές κ.λπ., γεγονός που έχει προκαλέσει τις εντονότατες αντιδράσεις των Αθηνών, τόσο με διαβήματα προς τα Τίρανα, όσο και με κατ’ιδίαν επαφές του Έλληνος ΥΠΕΞ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αλβανό ομόλογό του και άλλους Αλβανούς επισήμους.

Λ.Σ.Μ.
parapolitika.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο "κηπουρός" του Μαζιώτη ! !Ο Γ. Πετρακάκος ζούσε στην Αγία Παρασκευή, ! ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣ...Police-Voice blog ➤

«Κηπουρός» στον Δήμο Αγίας Παρασκευής που προχωρούσε σε ληστείες για να βοηθήσει ασθενή συγγενή του αλλά και «εχθρός της βίας» δήλωνε στις απολογίες του ο 35χρονος κατηγορούμενος για ληστείες Γιώργος Πετρακάκος, ο οποίος εμφανίζεται ως βασικός συνεργός σε ένοπλες επιθέσεις του 43χρονου αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη.
Σε πολυσέλιδη απολογία του, σχετικά με ληστείες τραπεζών, ταχυφαγείων και περιπτέρων το 2002, ο Γ. Πετρακάκος δήλωνε «κατ' ανάγκην ληστής για χάρη της οικογένειάς του» καθώς και «εξαρτημένος από τα ναρκωτικά».

Χαρακτηριστικό είναι ωστόσο ότι ο καταζητούμενος από την ΕΛ.ΑΣ. για σειρά ένοπλων ενεργειών στο πλευρό του ήδη κρατουμένου στις φυλακές Διαβατών Ν. Μαζιώτη, τότε είχε αμέσως αποφυλακισθεί. Οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί είχαν κρίνει «απολύτως ειλικρινή» όσα κατέθεσε καθώς και ότι «δεν υπήρχε περίπτωση να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα».

Το προφίλ
Ο Γ. Πετρακάκος ζούσε στην Αγία Παρασκευή, δούλευε ως κηπουρός στον δήμο, ενώ η μητέρα του - απεβίωσε το 1997 - εργαζόταν ως μέντιουμ. Κυκλοφορούσε τότε με κλεμμένη κάρτα πολυτέκνου και είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2002 ως μέλος πενταμελούς συμμορίας στην οποία συμμετείχε και ένας 35χρονος φοιτητής των ΤΕΙ (στενός συγγενής δικαστικού). Κατηγορούνταν ότι προχώρησαν σε πέντε ληστείες τραπεζών στην Παλλήνη και στην Αγία Παρασκευή με συνολική λεία περίπου 100.000 ευρώ. Μάλιστα ο Γ. Πετρακάκος μαζί με τον συγγενή του δικαστικού είχαν κατηγορηθεί για μια ληστεία fast food και ενός περιπτέρου στην Αγία Παρασκευή με λεία 160 ευρώ. Επιπλέον ο ίδιος κατηγορήθηκε για αγοραπωλησία μικρής ποσότητας χασίς.

Τότε στην απολογία του ο Γ. Πετρακάκος ανέφερε: «Αποφάσισα να διαπράξω τις ληστείες μετά την απόλυσή μου από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής στο τέλος Ιουλίου 2002. Μαζί με τον συνεργό μου (σ.σ.: τον συνομήλικό του, φοιτητή των ΤΕΙ) αποφασίσαμε κοινή συναινέσει να κάνουμε τη ληστεία της Eurobank. Είμαστε πολύ αγαπημένοι φίλοι και αποφασίσαμε να κάνουμε τη ληστεία χρησιμοποιώντας το αεροβόλο όπλο που είχαμε αγοράσει από το κατάστημα της Αγίας Παρασκευής. Ο λόγος που κάναμε τη συγκεκριμένη ληστεία ήταν γιατί τότε εγώ δεν είχαν άλλους πόρους για να αντιμετωπίσω τα έξοδά μου καθώς και τις ανάγκες που είχα για ναρκωτικά. Ο φίλος μου δεν ήθελε να ζητάει λεφτά από το σπίτι του για να είναι ανεξάρτητος. Από τα λεφτά αυτά θα χρησιμοποιούσα για να εγχειριστεί ο στενός συγγενής μου ο οποίος έπασχε από σοβαρή ασθένεια. Σε μία από τις ληστείες μάς είδε ο Τ.Β. (σ.σ.: ένας άλλος συγκατηγορούμενός του στην ίδια υπόθεση), ο οποίος μας εκβίασε να του δώσουμε από 4.000 ευρώ ο καθένας για να μη μας καρφώσει ή για να μη "μας φάνε λάχανο". Τότε εγώ απευθύνθηκα σε έναν οικογενειακό φίλο (σ.σ.: εργαζόταν και αυτός σαν μέντιουμ και κατηγορήθηκε για την υπόθεση), του διηγήθηκα την ιστορία με τον εκβιασμό και αυτός μου είπε ότι έχει ένα πιστόλι Glock με το οποίο μπορούσαμε να κάνουμε και άλλη ληστεία. Επρεπε όμως να του δώσουμε χρήματα αυτουνού και σε κάποιον άλλο με το ψευδώνυμο "Γεράκι"».

Η «συγγνώμη»
Στη συνέχεια ο μέχρι πρότινος συνεργός - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. - του Ν. Μαζιώτη περιγράφει περιστατικά ξυλοδαρμού του από συγκατηγορουμένους του στις ληστείες τραπεζών του 2002, για ζητήματα «μοιρασιάς» της λείας. Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Επειδή είχα λευκό ποινικό μητρώο, μου ζητούσαν να φυλάω τα πράγματα των ληστειών στο σπίτι μου. Είμαι αντίθετος με τη χρήση βίας εις βάρος ανθρώπων. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για ό,τι έχω κάνει. Εκανα ό,τι έκανα επειδή είμαι χρήστης ηρωίνης και είναι γνωστό πόσα χρήματα χρειάζεται ένας ναρκομανής για να αντιμετωπίσει την εξάρτησή του αυτή. Ομως ήθελα να φροντίζω και τον ασθενή συγγενή μου. Θέλω να μου αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας».

Τότε οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί είχαν αποφασίσει την άμεση αποφυλάκιση του 35χρονου δεχόμενοι ότι συμμετείχε σε ληστείες για λόγους βιοπορισμού και των οικονομικών αναγκών της οικογενείας του. Απέδιδαν στον Γ. Πετρακάκο το ότι είχε συναίσθηση των ευθυνών του και πως η ανάγκη φροντίδας του συγγενούς του θα λειτουργήσει σαν «ανασταλτικός παράγοντας» για την εμπλοκή του σε νέα αδικήματα.

Λίγους μήνες μετά την τότε αποφυλάκισή του ο Γ. Πετρακάκος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης ύστερα από ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα των Αγίων Αναργύρων. Μετά ήλθε η συνεργασία του με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστααλλά και τον Ν. Μαζιώτη.


Πηγή ➤http://crimesonair.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατρός συνελήφθη στη Κηφισιά...Πλήθος αδικημάτων ενδέχεται να βαραίνουν 49χρονο γιατρόPolice-Voice blog ➤
Είχε και μπλοκ με ειδικές συνταγές ναρκωτικών 
Πλήθος αδικημάτων ενδέχεται να βαραίνουν 49χρονο γιατρό που συνελήφθη στην Κηφισιά. Μεταξύ άλλων κατηγορείται...
για  απάτες, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, χρήση πλαστών εγγράφων, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή βεβαίωση, νόθευση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο γιατρός συνελήφθη όταν επισκέφτηκε φαρμακείο προσκομίζοντας δύο ειδικε συνταγές ναρκωτικών, συγκεκριμένα για  πεθιδίνη και η φαρμακοποιός παρατήρησε ότι κάποια από τα  στοιχεία στις ιατρικές συνταγές δεν ήταν σωστά. Ενημέρωσε την αστυνομία και σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δίγραμμο συνταγολόγιο μπλοκ ειδικών συνταγών ναρκωτικών με υπογραφή άλλου γιατρού, τέσσερις ειδικές συνταγές ναρκωτικών, μία σφραγίδα με στοιχεία ελεγκτή γιατρού, μία ιατρική γνωμάτευση που φέρεται να έχει συντάξει άλλος γιατρός, δύο κενά φιαλίδια υδροχλωρικής πεθιδίνης και ένα συνταγολόγιο ΕΟΠΠΥ με συνταγογραφήσεις του ιδίου για τον εαυτό του.

Ερευνα έγινε όμως από την αστυνομία και στο ιδιωτικό του ιατρείο στην Τρίπολη όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε στρογγυλές σφραγίδες διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών, τρεις σφραγίδες διαφόρων γιατρών, μία σφραγίδα εντολής νοσοκομείου, δύο σφραγίδες φαρμακείων, μία σφραγίδα γνησίου υπογραφής από Κ.Ε.Π., 18 ναρκωτικά χάπια, 27 δίγραμμα ειδικά συνταγολόγια ναρκωτικών ασυμπλήρωτα με τα στοιχεία του, 27 δίγραμμα ειδικά συνταγολόγια ναρκωτικών με τα στοιχεία του και συμπληρωμένα με τα στοιχεία διάφορων πολιτών, ένα δίγραμμα κενό ειδικό συνταγολόγιο ναρκωτικών με τα στοιχεία άλλου γιατρού, καθώς και εννέα δίγραμμα ειδικά συνταγολόγια ναρκωτικών με τα στοιχεία άλλων γιατρών και συμπληρωμένα με τα στοιχεία διάφορων πολιτών.

Πηγή: iefimerida.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαραντάχρονος ανέβαζε προσωπικά βίντεο γυναίκας σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένουPolice-Voice blog ➤
Εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αρκαδίας
Βίντεο με προσωπικές στιγμές γυναίκας ανέβαζε σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου του διαδικτύου ο 40χρονος που...
συνελήφθη χθες από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Από τη διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε μετά από την καταγγελία που έκανε η εν λόγω γυναίκα, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επίμαχου υλικού, καθώς και τα στοιχεία του ατόμου που το είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.

Ο 40χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αρκαδίας, ενώ κατά την έρευνα στον χώρο όπου διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιτραπέζιος ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο κινητά τηλέφωνα, κάρτα SIM, εξωτερικός σκληρός δίσκος και δέκα ψηφιακοί δίσκοι.

Παράλληλα, σε έρευνα στο σπίτι του στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αποθηκευτικό μέσο usb stick, δύο οπτικοί δίσκοι, οκτώ κάρτες sim κινητής τηλεφωνίας, δύο συσκευασίες με στοιχεία καρτών κινητής τηλεφωνίας και μία φωτογραφική μηχανή. 

Από την έρευνα στα ψηφιακά αυτά μέσα βρέθηκε αποθηκευμένος μεγάλος αριθμός βίντεοσκοπικού υλικού της παθούσας, το οποίο είχε αναρτηθεί σε δεκάδες ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Πηγή: tanea.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένωση Αθηνών: ''Έστω και έτσι η επίσημη πολιτεία αναγνωρίζει το λάθος της''Police-Voice blog ➤
ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ
Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η Πολιτική Ηγεσία δρομολογεί τις ενέργειες που προβλέπονται ώστε να επανιδρυθεί το Α.Τ. Ακροπόλεως, το Αστυνομικό Τμήμα στo κέντρο της Αθήνας, θύμα της περιβόητης αναδιάρθρωσης

Αθήνα,   30-7-2014

Αρ. Πρωτ.: 074

Προς :
Υπηρεσίες Αθηνών
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ένωση Αθηνών από την πρώτη στιγμή που τέθηκαν ζητήματα κατάργησης υπηρεσιών στον βωμό της αναδιάρθρωσης ήταν κάθετα απέναντι σε αυτές τις πρακτικές.
Άλλωστε αποτελεί κορωνίδα της συνδικαλιστικής μας δράσης ότι στην ασφάλεια του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις. 
Αυτή η θέση μας μεταφέρθηκε και θα μεταφέρεται συνεχώς και στην Πολιτική και στη Φυσική Ηγεσία. 
Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η Πολιτική Ηγεσία δρομολογεί τις ενέργειες που προβλέπονται ώστε να επανιδρυθεί το Α.Τ. Ακροπόλεως, το Αστυνομικό Τμήμα στo κέντρο της Αθήνας, θύμα της περιβόητης αναδιάρθρωσης προκειμένου να αναβαθμιστεί η αστυνόμευση της περιοχής και εν τέλει να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προστασίας των πολιτών στην καρδιά της πρωτεύουσας της χώρας.
Είναι προφανές ότι τέτοιες ενέργειες καλλιεργούν αίσθημα ασφάλειας του πολίτη που είναι πρώτο μας μέλημα και παράλληλα θέτει εν αμφιβόλω τη λειτουργία της αναδιάρθρωσης στην ουσία της. 
Μια αναδιάρθρωση για την οποία η Ένωσή μας έχει κατ’ επανάληψη τονίσει τις αντιρρήσεις της  και έχει θέσει τις θέσεις της στο Δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο και την Πολιτική Ηγεσία στην κατεύθυνση της πλήρους κατάργησής της ή τουλάχιστον στη ριζική τροποποίηση αυτής.
Η Ένωσή μας διακηρύσσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι σε παρόμοιες θετικές ενέργειες στέκεται με συναινετική διάθεση ενώ αντίθετα σε ενέργειες χωρίς μελέτη και χωρίς σχεδιασμό θα βρίσκεται απέναντι συνεπικουρούμενη από όλο το συνδικαλιστικό κίνημα. 
Έστω και τώρα, έστω και έτσι η επίσημη πολιτεία αναγνωρίζει το λάθος της και διόρθωσε ένα κακώς κείμενο.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Για το Δ.Σ.
- Ο -                                                                                   - Ο -
Πρόεδρος                                                                                                  Γεν. Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                                                    ΡΗΓΑΣ Νικόλαος
easya.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »