Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ποινές «χάδια» για τη διαπόμπευση του πρύτανη του ΟΠΑ: Απαλλάχθηκαν οι πέντε, στα μαλακά οι τρεις.......φωτο....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος - Η δίκη τους έχει προσδιοριστεί για τις 5 Νοεμβρίου 2024

Σε δικαστικά «χάδια» για τους φερόμενους ως δράστες οδηγήθηκε σχεδόν 3,5 χρόνια μετά η πρωτοφανής υπόθεση της διαπόμπευσης του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Παρά τις εξαγγελίες, τις επικηρύξεις 100.000 ευρώ για τους δράστες και τις διαβεβαιώσεις περί παραδειγματικής τιμωρίας, από τους 8 συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορήθηκαν για κακουργήματα, οι πέντε έχουν ήδη απαλλαγεί δια βουλεύματος και οι υπόλοιποι 3 παραπέμφθηκαν σε δίκη για πλημμελήματα. Η δίκη τους έχει προσδιοριστεί για τις 5 Νοεμβρίου 2024.

Όπως είναι γνωστό, το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2020, εν μέσω δηλώσεων της κυβέρνησης για εκκένωση όλων των καταλήψεων στα Πανεπιστήμια. Έγινε όμως γνωστό δυο μέρες μετά αφού οι δράστες φρόντισαν να διαπομπεύσουν τον πρύτανη, με μια φωτογραφία, ακινητοποιημένο και περικυκλωμένο από τους εισβολείς, με μια πινακίδα στον λαιμό του που έγραφε «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».



Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ποινή κάθειρξης 15 ετών σε πατέρα και γιο για τη δολοφονία του εργολάβου......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω στον 53χρονο και τον 20χρονο γιο του που κρίθηκαν ένοχοι για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία του 46χρονου εργολάβου οικοδομών και πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, Τζάνη Τοπάλυ.

Ο 53χρονος και ο γιος του κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία 5 προς 2 καθώς μειοψήφησαν δύο ένορκοι που έκριναν ότι ο 20χρονος ήταν αθώος. 

Το δικαστήριο τους αναγνώρισε ομόφωνα, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και απέρριψε τα ελαφρυντικά της ανηλικότητας, καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος που πρότειναν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Την ενοχή τους είχε εισηγηθεί εξάλλου και η εισαγγελέας της έδρας ενώ είχε προτείνει να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Το χρονικό της δολοφονίας του εργολάβου στη Ρόδο
 

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος εργολάβος δολοφονήθηκε, στις 28 Αυγούστου, στο Φαληράκι της Ρόδου, έξω από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχει ο καθ’ ομολογίαν 53χρονος δράστης.

Οι δύο κατηγορούμενοι, στην απολογία τους πριν κριθούν προφυλακιστέοι τον Σεπτέμβριο του 2023 και παρουσία των συνηγόρων τους, ισχυρίστηκαν ότι ο θάνατος του 46χρονου οφείλεται σε ατύχημα κατά τη διάρκεια συμπλοκής υποστηρίζοντας ότι επήλθε προφανώς από την πτώση του στο έδαφος ενώ είχε αναισθητοποιηθεί με σχοινί στον λαιμό του. Επεσήμαναν ακόμα ότι δεν έχει καμία υπαιτιότητα γι' αυτό ο 20χρονος.

Τα αίτια φέρονται να είναι οικονομικά και συγκεκριμένα, χρηματικό ποσό αρκετών χιλιάδων ευρώ, το οποίο φέρεται να οφείλει ο 53χρονος για δουλειές που του είχε κάνει στην επιχείρησή του το 2019, ο 46χρονος.

Από την εξέταση που έγινε στη σορό του εργολάβου από τον ιατροδικαστή, διαπιστώθηκαν δύο χτυπήματα στο κεφάλι από τα οποία προκλήθηκαν κακώσεις. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, από τα τραύματα αυτά επήλθε ο θάνατος του 46χρονου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η επεισοδιακή σύλληψη κλέφτη από αστυνομικό που ήταν εκτός υπηρεσίας Πώς τον εντόπισε και τον ακινητοποίησε ο αστυνομικός - Είχε συλληφθεί και πριν από λίγες ημέρες......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Πώς τον εντόπισε και τον ακινητοποίησε ο αστυνομικός - Είχε συλληφθεί και πριν από λίγες ημέρες ο άνδρας για κλοπή ποδηλάτων 

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ των βορείων προαστίων, που ήταν εκτός υπηρεσίας, εντόπισε, μέρα μεσημέρι, στις 12:30 την Τετάρτη, ύποπτο μαυροφορεμένο άντρα να κινείται επί των οδών Αμαρυσίας Αρτέμιδος και Ερατούς, στο Μαρούσι.

Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, έσερνε ένα μαύρο ποδήλατο και έφερε σακίδιο πλάτης. Ο αστυνομικός τον πλησίασε διακριτικά κι όταν έφτασε κοντά του διαπίστωσε ότι o εν λόγω άντρας ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς τον είχαν συλλάβει προ ημερών για κλοπές ακριβών ποδηλάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου.

sesimasmenos_


Ο ύποπτος μπήκε μέσα στο πάρκινγκ της ΕΘΕΛ στο Ολυμπιακό Στάδιο και τότε ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ τον ακολούθησε, ενώ πρώτα ενημέρωσε το κέντρο για ενισχύσεις.

Όταν ο ύποπτος εισήλθε σε ένα από τα σταθμευμένα λεωφορεία, ο εκτός υπηρεσίας αστυνομικός τον πλησίασε, του δήλωσε την ιδιότητά του και τον ακινητοποίησε. Έπειτα από λίγη ώρα, έφτασαν ενισχύσεις και ο ύποπτος οδηγήθηκε στο ΑΤ Αμαρουσίου.

Κατά την έρευνα στο αστυνομικό τμήμα, διαπιστώθηκε ότι στο σακίδιο πλάτης έκρυβε τα κλοπιμαία (εξαρτήματα ποδηλάτων και εργαλεία), ενώ διαπιστώθηκε πως και το ποδήλατο που έσερνε ήταν κλεμμένο.

Συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.
Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε..Κάθειρξη 8 ετών στην 39χρονη για την επίθεση με βι τριό λι στον εν διαστάσει σύζυγό της.....Το χρονικό της υπόθεσης...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η 39χρονη κρίθηκε ένοχη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του 38χρονου τον Οκτώβριο του 2022 – Αθώα η δεύτερη κατηγορούμενη, φίλη της 39χρονης και ο τρίτος κατηγορούμενος, οδηγός ταξί  

Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε από το Δικαστήριο, νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης η 39χρονη κατηγορούμενη, για την επίθεση με το βιτριόλι, στον εν διαστάσει σύζυγό της, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, τον Οκτώβριο του 2022. Στην 39χρονη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, καθώς της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου έντιμου βίου. 

Όπως αναφέρει το creta24.gr, η δεύτερη κατηγορούμενη, φίλη της 39χρονης, κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία, ενώ αθώος κρίθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος, οδηγός ταξί, λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία.

Την ενοχή της ζήτησε η εισαγγελέας

Νωρίτερα, την ενοχή της 39χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του πρώην συζύγου της πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του 38χρονου που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2022 σε ξενοδοχείο της πόλης.

Η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της υποστήριξε πως η κατηγορούμενη είχε κίνητρο να προκαλέσει βλάβη στο θύμα, όπως επίσης και το μέσο και έτσι της καταλόγισε δόλο. Σύμφωνα με όσα είπε, δεν αποδεικνύεται ότι η 39χρονη βρισκόταν σε άμυνα, αφού το θύμα κοιμόταν την ώρα της επίθεσης, ενώ η εξέταση του δοχείου που περιείχε το υγρό έδειξε ότι η ποσότητα θα μπορούσε να επιφέρει βαρύτερα τραύματα στον 38χρονο, ακόμη και τον θάνατο αν το έβρισκε σε διαφορετικό σημείο.

Αναφορικά με τα δύο άτομα που κατηγορούνται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, για τον ταξιτζή η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος, καθώς οι τηλεφωνικές συνομιλίες πριν και μετά το συμβάν με την 39χρονη δείχνουν πως υπήρξε μεταξύ τους συνεννόηση, ενώ για την 20χρονη φίλη της κατηγορούμενης πρότεινε αν απαλλαχθεί από την κατηγορία.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 13 Φεβρουαρίου μετά την απολογία της κατηγορουμένης.

Τι ισχυρίστηκε η 39χρονη στην απολογία της

«Δεν είμαι δολοφόνος, είμαι ενάμιση χρόνο σε σοκ», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων η 39χρονη στην απολογία της.

«Του είπα φεύγω, πάω στην αστυνομία. Αυτό ήταν το λάθος μου», ανέφερε η 39χρονη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προσθέτοντας πως τότε το θύμα σηκώθηκε να την πιάσει και τότε εκείνη του επιτέθηκε με καυστικό υγρό.

«Δεν επιθυμεί τη δίωξη μου ο Γιώργος, γι’ αυτό δεν είναι κανείς τους εδώ σήμερα. Έχω μιλήσει μαζί του», ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη στην απολογία της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η επίθεση με το βιτριόλι σημειώθηκε τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου του 2022, σε δωμάτιο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης.

Η γυναίκα έριξε στον εν διαστάσει τότε σύζυγό της το καυστικό υγρό, το οποίοι σύμφωνα με την επίσημη έκθεση περιείχε «εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων γεγονός το οποίο συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος».

Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενη σε ταξί. Τρεις ημέρες αργότερα, παραδόθηκε στις αρχές τρεις ημέρες μετά.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα. Νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Θριάσιο, όπου υποβλήθηκε σε πολλά χειρουργεία.
Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στην Κυψέλη για την εξαφάνιση 14χρονης από το απόγευμα της Δευτέρας.....συντρέχουν λόγοι που θέτουν της ζωή της σε κίνδυνο....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δημοσιοποίησε τα στοιχεία της, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν της ζωή της σε κίνδυνο

Κινητοποίηση έχει σημάνει στην Κυψέλη και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας από την εξαφάνιση της 14χρονης Iσλάμ Aλτζουμά με καταγωγή από τη Συρία το απόγευμα της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης και προχώρησε στην δημοσιοποίηση των στοιχείων της, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν της ζωή της σε κίνδυνο.

Η Iσλάμ Aλτζουμά έχει ύψος 1,68 μ. και κανονικό βάρος, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο φούτερ, λευκό παντελόνι και αθλητικά παπούτσια.




Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες – 1017», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Η αστυνομική επιχείρηση Illuminati τσάκωσε και τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος πλαστογραφίας και διακίνησης .....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ακόμα δύο συλλήψεις ανακοίνωσε η αστυνομία στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία ILLUMINATI για την εξάρθρωση του κυκλώματος πλαστογραφίας εγγράφων και παράνομης διακίνηση μεταναστών.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για τον διευθύνοντα του κυκλώματος που πλαστογραφούσε έγγραφα και διακινούσε παράνομα μετανάστες. Μαζί με αυτόν οι αστυνομικοί  συνέλαβαν και έναν συνεργό του. Τις συλλήψεις έκανε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Επίσης, εντοπίστηκε σπίτι, όπου λειτουργούσε το παράνομο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος διαβατηρίων, ταυτοτήτων καθώς και φυσίγγια.

Ειδικότερα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* Εξοπλισμός αποτελούμενος από 2 συσκευές εκτύπωσης με λέιζερ και 4 υπολογιστές, που διέθεταν κατάλληλο λογισμικό για τη λειτουργία της συσκευής εκτύπωσης

* Σαρωτής εγγράφων

* Θερμοκολλητής

* Πάνω από 240 διαβατήρια, δελτία ταυτότητας, άδειες διαμονής και άδειες ικανότητας οδήγησης αμφιβόλου γνησιότητας

* 4.305 ευρώ

* 43 φυσίγγια καθώς και

* Λοιπός εξοπλισμός κατάρτισης πλαστών εγγράφων.

 

Υπενθυμίζεται ότι, η υπόθεση εξελίσσεται σε συνεργασία με τη EUROPOL και η επιχείρηση υλοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής της δράσης EMPACT 2.2 EAST MED, ενώ με πρωτοβουλία της ανωτέρω υπηρεσίας έχει κινηθεί σχετικός επιχειρησιακός φάκελος στην EUROPOL υπό τη κωδική ονομασία Op. ILLUMINATI.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


 Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγία Βαρβάρα: Ζητώ συγγνώμη από τα εγγόνια μου που τους στέρησα τον πατέρα τους, είπε στην απολογία του ο 69χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Αρνήθηκε ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, ενώ, φέρεται να ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε βρασμό ψυχικής ορμής καθώς το θύμα του μίλησε άσχημα

Στη φυλακή οδηγήθηκαν ο ο 69χρονος μαζί με τη σύζυγό του μετά την απολογία τους για το έγκλημα σε βάρος του 57χρονου γαμπρού τους, το απόγευμα του Σαββάτου στην Αγία Βαρβάρα.

Ο 69χρονος, που κατηγορείται για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, καθώς και για οπλοφορία και οπλοχρησία, φέρεται να αρνήθηκε κατά την απολογία του ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα κατά του συζύγου της κόρης το, ενώ φέρεται να ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε βρασμό ψυχικής ορμής καθώς το θύμα του μίλησε άσχημα.

Αντίστοιχα, και η σύζυγος του δράστη, η οποία είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία, φέρεται να είπε στον δικαστικό λειτουργό πως δεν είχαν καλές σχέσεις με τον γαμπρό τους καθώς του καταλόγιζαν συγκεκριμένες συμπεριφορές. Η κατηγορουμένη βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς η κόρη της και σύζυγος του θύματος, κατέθεσε ότι η μητέρα της παρότρυνε τον πατέρα της να πυροβολήσει τον σύζυγό της, φωνάζοντας από το θυροτηλέφωνο «ρίξ' του, ρίξ' του» από το θυροτηλέφωνο.

«Ζητώ συγγνώμη από τα εγγόνια μου»

Μάλιστα ο κατηγορούμενος πεθερός ζήτησε για πρώτη φορά μετά το έγκλημα συγγνώμη από τα εγγόνια του: «Ζητώ συγγνώμη από τα εγγόνια μου που τους στέρησα τον πατέρα τους. Αν γυρνούσα τον χρόνο δε θα το έκανα» φέρεται να είπε ο 69χρονος σύμφωνα με το Star.

«Την ημέρα που έγινε το φονικό έπινα καφέ στο μπαλκόνι του σπιτιού, στο ισόγειο. Τσακωθήκαμε φραστικά με τον γαμπρό μου, την ώρα που έμπαινε στο σπίτι. Μου είπε "θα σε αφανίσω, σε έχω λιώσει, είσαι πεθαμένος". Στο βάθος του σπιτιού ήταν η γυναίκα μου, τακτοποιούσε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Θόλωσα και πήγα πήρα την καραμπίνα από το ντουλάπι και τον πυροβόλησα τρεις φορές. Η καραμπίνα είναι δίκαννη. Έριξα δύο φορές, ξαναγέμισα και έριξα άλλη μία» ισχυρίστηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 69χρονος.

Ο 69χρονος σημάδεψε τον γιο του μετά τη δολοφονία του γαμπρού του – «Θα σε σκοτώσω και εσένα»

Τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν την δολοφονία του 57χρονου γιατρού στην Αγία Βαρβάρα, περιγράφει ο γιός του δράστη και αδελφός της συζύγου του θύματος.

Ο άνδρας ανέφερε πως «είδα από το μπαλκόνι τον πατέρα μου να κρατάει την καραμπίνα και να φωνάζει “τον σκότωσα τον Π…”. Όταν πήρα τηλέφωνο το θύμα άκουσα το τηλέφωνό του να χτυπάει στο ισόγειο και κατάλαβα ότι ήδη τον είχε σκοτώσει».

Όταν φώναξα στον πατέρα μου από το μπαλκόνι “τι έκανες ρε;” εκείνος, έστρεψε το όπλο κατά πάνω μου και είπε “θα σε σκοτώσω και εσένα”. Αυτό το είδε και ο 12χρονος γιος μου που βγήκε στο μπαλκόνι», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr    https://www.enikos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

4 συλλήψεις ρομα για όπ λα στο Βλύχο – Το ένα είχε κλαπεί από αστυνομικό......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Στη σύλληψη 4 ατόμων για παραβίαση του νόμου περί όπλων προχώρησε η αστυνομία την Δευτέρα (26/02/2024) το βράδυ στα Μέγαρα στην περιοχή του Βλυχού

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. μετά από σήμα που έλαβαν το βράδυ της Δευτέρας (26/02/2024) για πυροβολισμούς στο Βλυχό στα Μέγαρα, έσπευσαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν στον περιβάλλοντα χώρο νεοαναγειρόμενης οικοδομής, τέσσερα άτομα ηλικίας 26, 39, 44 και 48 ετών, που έφεραν όπλα και τους συνέλαβα,

Στην κατοχή του 48χρονου βρέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα 10 φυσιγγίων, και στην κατοχή του 26χρονου πιστόλι με γεμιστήρα 13 φυσιγγίων και νάιλον σακούλα που περιείχε 39 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος. Ο 44χρονος κατείχε πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων και νάιλον σακούλα με 33 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος. Δίπλα τους βρέθηκε στο έδαφος οπλισμένη καραμπίνα με 8 φυσίγγια.

Τα άτομα οδηγήθηκαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε μετά την κατάσχεση των όπλων, ένα από τα πιστόλια είχε κλαπεί από αστυνομικό στην Κάλυμνο το 2016.Τα όπλα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 


Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

«Σάτυρος» πέταγε τρικάκια με σ............ περιεχόμενο έξω από δημοτικό στο Καματερό – Συνελήφθη από την ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής!

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Χειροπέδες σε ένα έναν 46χρονο «σάτυρο» στο Καματερό πέρασαν άνδρες της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής μετά από καταγγελίες γονέων.

Ο άνδρας επί μήνες και σχεδόν κάθε μέρα, πέταγε τα τρικάκια με το άσεμνο περιεχόμενο έξω από το 6ο δημοτικό σχολείο Καματερού, τα οποία έβλεπαν παιδιά και γονείς σκορπισμένα στην είσοδο του σχολείου, το οποίο συστεγάζεται και με νηπιαγωγείο και τα προσκαλούσε σε ασελγείς πράξεις.

Σήμερα και αφού θορυβήθηκε έντονα εκτός από τους γονείς και ο διευθυντής, ενημέρωσε την αστυνομία. Άμεσα στελέχη της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής, ταυτοποίησαν τον άνδρα και έπειτα από συντονισμένη έρευνα και επιχείρηση εντόπισαν και συνέλαβαν τον 46χρονο.

Πηγή ➤https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο ηλικιωμένοι 82χρονος και 78χρονος ....«καρφώθηκαν» με το αυτοκίνητό τους σε κολώνα & τραυματίστηκαν .....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
82χρονος και 78χρονος τραυματίστηκαν από τη σφοδρή σύγκρουση

Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και κατέληξαν να «καρφωθούν» σε κολώνα δυο ηλικιωμένοι στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το tempo24.news, πρόκειται για έναν 82χρονο και έναν 78χρονο που τραυματίστηκαν από τη σφοδρή σύγκρουση και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το αυτοκίνητό τους κινούνταν στο νέο λιμάνι της Πάτρας όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Αν και οι αερόσακοι του αυτοκινήτου άνοιξαν, οι δυο ηλικιωμένοι τραυματίστηκαν.

Πηγή ➤https://www.newsbreak.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Οι «μάγειρες» και οι «ντελιβεράδες» των τρο μο κρατών - Μέσα από τη φυλακή έγραφε τις προκηρύξεις ο αρχηγός....Οι διάλογοι του έγκλειστου αρχηγού....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο ρόλος των δύο πυροτεχνουργών και οι μεταφορείς των εκρηκτικών μηχανισμών - Οι διάλογοι του έγκλειστου αρχηγού με τον εκτελεστικό βραχίονα


Σαφείς ρόλους στο πλαίσιο της τρομοκρατικής οργάνωσης Σύμπραξη Εκδίκησης είχαν οι δέκα κατηγορούμενοι που βαρύνονται ήδη με έξι κακουργήματα και πλημμελήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής προκύπτει ότι οι δύο πυροτοτεχνουργοί - συνεργάτες της οργάνωσης  ήταν οι «μάγειρες», αφού «μαγείρευαν» τα υλικά κατασκευής των εκρηκτικών μηχανισμών, τους οποίους παραλάμβαναν στη συνέχεια οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες. Αυτοί μετέφεραν και τοποθετούν τις βόμβες με βάση τις εντολές του «διευθυντηρίου» της οργάνωσης, των εγκλείστων, δηλαδή, σε τρεις διαφορετικές φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί κλήσεις ανάμεσα στους δύο συλληφθέντες πυροτεχνουργούς και γνωστούς ποινικούς, ενώ όπως προκύπτει από τα έως τώρα δεδομένα της δικογραφίας που σχηματίζει η Αντιτρομοκρατική, δύο από τους κατηγορούμενους, ένας άνδρας και μία γυναίκα μετέφεραν με μηχανάκι και έβαλαν τη βόμβα στο υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα, τον περασμένο μήνα.

Κατά την ίδια «χαρτογράφηση» ρόλων από την Αντιτρομοκρατική, ο 36χρονος κρατούμενος φυλακών, στον οποίο αποδίδεται ρόλος αρχηγού, έγραφε τις προκηρύξεις μέσα από τη φυλακή, ενώ συνομιλούσε με τους «ντελιβεράδες» των μηχανισμών για τα χτυπήματα. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος ανάμεσα στον φερόμενο αρχηγό και τα μέλος του εκτελεστικού βραχίονα της οργάνωσης. 


ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ - ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
- Έλα, πήγε καλά;
- Ναι, πήγε καλά.
- Πότε την έβαλες;
- Δεν είδες ειδήσεις;

Νωρίτερα, προθεσμία να απολογηθούν το πρωί της ερχόμενης Κυριακής είχαν λάβει απο τον ανακριτή οι 10 συλληφθέντες (οι τέσσερις από αυτούς είναι κρατούμενοι) για την οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Σε βάρος τους είχε ασκηθεί από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ποινική δίωξη για έξι κακούργηματα και έξι πλημμελήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε, οι συλληφθέντες διώκονται κατά περίπτωση για τα κακουργήματα:

-της διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης,
-τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας,
-τρομοκρατικής πράξης έκρηξης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα,
-τρομοκρατικής πράξης κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών,
-τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης οπλοκατοχής και
- τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς.

Ακόμη κατά περίπτωση διώκονται, και για τα πλημμελήματα της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης οπλοκατοχής κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.
Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »