Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Συμπλοκή σε μπαρ τα ξημερώματα - Τραυματίστηκε αστυνομικός Η Αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Καρδίτσα: Συμπλοκή σε μπαρ στο Μουζάκι τα ξημερώματα - Τραυματίστηκε αστυνομικός

Η Αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές
 
Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε μπαρ στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr παρέες νεαρών λογομάχησαν και πιάστηκαν στα χέρια. Όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί, οι νεαροί αντιστάθηκαν και υπήρξε συμπλοκή, με έναν νεαρό αστυνομικό να μεταφέρεται τραυματίας στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου.

Η Αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές.
Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος ΚΟΚ: Τιμωρεί τον οδηγό και όχι το αυτοκίνητο – Οι ποινές.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Μικρότερα πρόστιμα από τα υφιστάμενα και συχνότερη επιβολή τους για τις παραβάσεις που θεωρούνται χαμηλής επικινδυνότητας, αλλά και αυστηρές κυρώσεις για όσες χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα επικίνδυνες για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, όπως η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και STOP, η υπερβολική ταχύτητα, η αντικανονική προσπέραση ή η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ θα περιλαμβάνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), ο οποίος παρουσιάστηκε την Παρασκευή από την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται σύντομα να αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Να σημειωθεί ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα η παραβίαση κόκκινου φαναριού έχει ενταχθεί στις παραβάσεις που τιμωρούνται και με ποινή φυλάκισης εφόσον υπάρχει εμπλοκή σε τροχαίο.

Στον νέο ΚΟΚ, ο οποίος βρίσκεται υπό αναθεώρηση από το 2019, δηλαδή εδώ και πέντε χρόνια, έχει γίνει ένας εξορθολογισμός και αναμόρφωση των ποινών υπηρετώντας με στόχο αυτές να μην έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα. Στόχος είναι η συμμόρφωση των οδηγών, η επιβολή δίκαιων ποινών που να αντιστοιχούν στην επικινδυνότητα της κάθε παράβασης αλλά και στη διασφάλιση της είσπραξης των προστίμων, ένα κεφάλαιο στο οποίο πάσχει ιδιαίτερα το ισχύον σύστημα.

Στην προτεινόμενη ρύθμιση, όπως έχει πολλάκις ανακοινωθεί, αλλάζει και η φιλοσοφία του ΚΟΚ, ο οποίος δεν έχει τροποποιηθεί από το 2007 καθώς πλέον θα τιμωρείται ο παραβάτης οδηγός και όχι το αυτοκίνητο. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μειωθούν δραστικά οι παραβάσεις, στις οποίες θα υπάρχει αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος και πλέον σε πολλές περιπτώσεις θα αφαιρείται μόνο η άδεια οδήγησης. Με τον τρόπο αυτό η τιμωρία θα βαρύνει μόνο τον παραβάτη οδηγό και δε θα τίθεται εκτός κυκλοφορίας και το όχημα, με το οποίο μπορεί να εξυπηρετούνται και άλλα μέλη της ίδιας οικογένειας.

ΚΟΚ: Οι ποινές

Οι ποινές, σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, θα αφορούν κυρίως στον οδηγό και θα είναι ανάλογες των παραβάσεων με βάση κατηγοριοποίηση αυτών ως προς την επικινδυνότητά τους και συγκεκριμένα:

  • σε αυτές που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα (π.χ. η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα ή η αντικανονική προσπέραση, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ),
  • σε λιγότερο επικίνδυνες παραβάσεις (π.χ. παράνομη στάθμευση) και
  • σε διοικητικές παραβάσεις (π.χ. οδήγηση χωρίς ο οδηγός να φέρει μαζί του τα νόμιμα έγγραφα). Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τους ευάλωτους χρήστες της οδού (πεζοί, μεταφορά παιδιών, κ.λπ.) οι οποίοι έχουν αυξημένες ανάγκες ασφάλειας.

Ο αναθεωρημένος ΚΟΚ, όπως όλα δείχνουν, θα διατηρήσει τη θεσμοθετημένη από τα τέλη του 2018 ομαδοποίηση των παραβάσεων ανάλογα με την επικινδυνότητά τους σε τρεις βασικές συν μία πρόσθετη κατηγορία, αυτήν της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, για παραβάσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων σχετίζονται με την κίνηση των ατόμων με αναπηρία ή άλλων εμποδιζόμενων ατόμων. Η εν λόγω ομαδοποίηση αν και ήδη θεσμοθετημένη, δεν εφαρμόστηκε ποτέ δεδομένου ότι εδώ και έξι χρόνια δεν εκδόθηκαν οι προβλεπόμενες αποφάσεις κατηγοριοποίησης των παραβάσεων.

Ο βασικός διαχωρισμός τους θα περιλαμβάνει τις παραβάσεις χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας και για την κάθε «ομάδα» εξετάζεται το πρόστιμο που θα επιβάλλεται να είναι ενιαίο. Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο της επιτροπής αναθεώρησης του ΚΟΚ δε συγχωρεί την επανάληψη των παραβάσεων και ως εκ τούτου έχει προταθεί η κλιμάκωση ποινών και προστίμων για την υποτροπιάζουσα συμπεριφορά.

Μεγάλο στοίχημα, πάντως, παραμένει η αστυνόμευση, όπως έχουν προειδοποιήσει οι συγκοινωνιολόγοι κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με τροποποιήσεις του ΚΟΚ αφού το σημαντικότερο είναι η εφαρμογή του και τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει κάποια μεγάλη βελτίωση στον τομέα αυτό.

Αυτό άλλωστε προκύπτει και στις βεβαιώσεις των παραβάσεων, οι οποίες δείχνουν να μην ακολουθούν τους ρυθμούς της Ευρώπης. Βάσει των στοιχείων του Ευρωπαικού Συμβουλίου για την Ασφάλεια των Μεταφορών (ETSC), το 2020 καταγράφηκαν 19,3 βεβαιωμένες παραβάσεις για ταχύτητα ανά 1.000 κατοίκους στην Ελλάδα σε σχέση με 139,7 βεβαιωμένες παραβάσεις για ταχύτητα ανά 1.000 κατοίκους στην Ευρώπη. Ο αντίστοιχος αριθμός βεβαιωμένων παραβάσεων για την χρήση κινητού τηλεφώνου ήταν 1,8 ανά 1.000 κατοίκους στην Ελλάδα και 4.4 ανά 1.000 κατοίκους στην Ευρώπη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Έλληνες οδηγοί παραβιάζουν σπανιότερα τον ΚΟΚ.

Νέος ΚΟΚ: Όριο ταχύτητας 30 χλμ στις πόλεις

Στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου ύστερα από χρόνια συζητήσεων φαίνεται πως εισάγεται τελικά και η μείωση του ορίου ταχύτητας των οχημάτων στα 30 χλμ. την ώρα στις κατοικημένες περιοχές. Αυτή, όπως γίνεται αντιληπτό, δε θα ισχύσει σε μεγάλες λεωφόρους, όπως π.χ. η Συγγρού ή ο Κηφισός όπου το όριο ταχύτητας μπορεί να παραμείνει υψηλότερο για λόγους κυκλοφορίας.

Το μέτρο εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους σε χώρες όπως η Ελλάδα με αυξημένο αριθμό ευάλωτων χρηστών λόγω και της υψηλής χρήσης δικύλου, η μείωση της ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές στα 30 χλμ/ώρα δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη. Κι αυτό καθώς έχει αποδειχτεί ότι όταν ένα αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα 30 χλμ/ώρα, η πιθανότητα θανάσιμου ή σοβαρού τραυματισμού του ευάλωτου χρήστη, δηλαδή του πεζού, του χρήστη μοτοσυκλέτας, ποδηλάτου ή ηλεκτρικού πατινιού σε περίπτωση ατυχήματος είναι 20%, ενώ εάν το αυτοκίνητο κινείται με 50 χλμ/ώρα, η πιθανότητα θανάσιμου ή σοβαρού τραυματισμού ξεπερνά το 80%.

Πηγή: Έθνος   https://lawandorder.gr

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Ώρες κοινής ησυχίας: Αλλάζουν από αύριο – Τι δεν επιτρέπεται......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Tο νέο θερινό ωράριο αρχίζει από αύριο, 1η Απριλίου και η παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας στους θορυβώδεις πολίτες μπορεί να επιφέρει ποινές. Όπως ορίζει η Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996, οι νέες ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας κατά τη θερινή περίοδο είναι από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.

Τι δεν επιτρέπεται στις ώρες κοινής ησυχίας

  • Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

  • Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

  • Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.
Πηγή ➤  https://www.enikos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχείρησαν να διαρρήξουν φορτηγάκι – Πώς αστυνομικός εκτός υπηρεσίας τούς χάλασε τα σχέδια...... συνελήφθησαν δυο άτομα Ρομά ,,,,,,,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού εκτός υπηρεσίας και στα αντανακλαστικά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθησαν δυο άτομα που επιχείρησαν να διαρρήξουν φορτηγάκι στην οδό Γιαννιτσών στην Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Ο αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας αντιλήφθηκε τις ύποπτες κινήσεις των δυο δραστών και ειδοποίησε το κέντρο της Άμεσης Δράσης. Άμεσα ενημερώθηκαν δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και κινήθηκαν προς το σημείο. Οι δυο επίδοξοι διαρρήκτες αντιλήφθηκαν τον αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, μπήκαν στο όχημά τους και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. τούς εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή και τους συνέλαβαν. Πρόκειται για δυο Ρομά ηλικίας 46 και 35 ετών, οι οποίοι παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Το φορτηγάκι που βρέθηκε στο στόχαστρό τους ήταν φορτωμένο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thestival.grμε εργαλεία μεγάλης αξίας.

Πηγή ➤https://www.enikos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΧ καρφώθηκε σε κολώνα και τυλίχθηκε στις φλόγες πυροσβέστες, απεγκλώβισαν τον οδηγό από το όχημα.....Δείτε φωτο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Στο σημείο επιχείρησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν τον οδηγό από το όχημα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας όπου ένα ΙΧ αυτοκίνητο προσέκρουσε σε κολώνα και τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός του.

Λίγο μετά τις 5 το πρωί, το ασημί όχημα, κινούμενο επί της οδού Πίνδου, στο ρεύμα προς Νέα Φιλαδέλφεια, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε μια κολώνα φωτισμού.




Από την ισχυρή πρόσκρουση η κολώνα κόπηκε στα δύο ενώ προκλήθηκε πυρκαγιά στο αμάξι. Στο σημείο επιχείρησαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 πυροσβέστες οι οποίοι αφού έσβησαν τη φωτιά απεγκλώβισαν τον οδηγό από το όχημα.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλεύεται.
Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πήγαν στο χωράφι και βρήκαν πύθωνα 5 μέτρων - Viral οι εικόνες με το φίδι.....Δείτε φωτογραφίες:

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Το φίδι ήταν νεκρό και σκεπασμένο με μουσαμά - Κάποιος το άφησε εκεί - Ειδοποιήθηκαν οι αρχές 

Δεν πίστευαν στα μάτια τους δύο άνδρες, οι οποίοι βρέθηκαν σε χωράφι γνωστού τους ατόμου, στην περιοχή του Εσταυρωμένου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, στην προσπάθειά τους να δέσουν το άλογό τους, έπεσαν πάνω σε έναν μουσαμά και έκπληκτοι αντίκρισαν έναν τεράστιο πύθωνα νεκρό, ο οποίος ήταν σκεπασμένος με μουσαμά.

Ο πύθωνας, ο οποίος φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, υπολογίζεται σε μήκος περίπου 5 μέτρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους άνδρες, το ερπετό είχε πρόσφατα καταλήξει.

Δείτε φωτογραφίες:




Επίσης, σύμφωνα με το newshub.gr, άμεσα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές ώστε να περισυλλεγεί το φίδι, το οποίο κάποιος φαίνεται να άφησε εκεί ενώ όπως αναφέρεται στα τοπικά μέσα, φαίνεται να έχει φάει κάτι πριν πεθάνει.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Επεισοδιακή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος στην Εθνική οδό......Γνώριμος των Αρχών ο δράστης που είναι από τη Συρία......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Επεισοδιακή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος εκτυλίχθηκε το πρωί στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας με τους αστυνομικούς να περνούν τελικά χειροπέδες στον δράστη, που έγινε «τσακωτός» χάρη στο σύστημα εντοπισμού (GPS) που διέθετε το τζιπ.

Ο νεαρός οδηγός του κλεμμένου οχήματος που είναι από τη Συρία, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν γνωστός των Αρχών καθώς το όνομά του έχει εμπλακεί κι άλλες φορές τόσο σε κλοπές όσο και σε μεταφορές παράτυπων μεταναστών. Παρόλα αυτά για λόγους ασύλου παραμένει εκτός φυλακής και συνεχίζει να παρανομεί.

Το χρονικό της καταδίωξης

Όλα ξεκίνησαν μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή του αυτοκινήτου χάρη στο GPS το οποίο διέθετε. Αμέσως το κέντρο της Αστυνομίας στη Φθιώτιδα έθεσε σε επιφυλακή τις δυνάμεις στον αυτοκινητόδρομο, με το μαύρο όχημα να εντοπίζεται αρχικά λίγο έξω από τα Καμένα Βούρλα και στη συνέχεια στις Θερμοπύλες.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ένα όχημα του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, κατάφερε να το ακολουθήσει και λίγο μετά τη διασταύρωση του Μπράλου του έκοψε τον δρόμο. Ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος προσπάθησε να το αποφύγει με αποτέλεσμα να βγει στη νέα έξοδο προς Καρπενήσι, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν την καταδίωξη. Τελικά στην είσοδο του Ε65 το περιπολικό προσπέρασε το κλεμμένο αυτοκίνητο, ενώ ένα ακόμη όχημα είχε φτάσει στο σημείο από την αντίθετη κατεύθυνση με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν το τζιπ.

Ο νεαρός από τη Συρία συνελήφθη, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας ανέλαβαν την προανάκριση. Το κλεμμένο όχημα κατασχέθηκε και θα επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του.

Πηγή ➤https://www.newsbreak.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραυματίστηκε έγκυος σε τροχαίο από τραγικό λάθος οδηγού Ρομά χωρίς δίπλωμα...... Δειτε φωτο....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Το τροχαίο στη Λαμία σημειώθηκε το μεσημέρι και η έγκυος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Τραυματίστηκε ακόμα μία γυναίκα που βρισκόταν στο ίδιο όχημα…

Οι δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν βρίσκονταν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρός χωρίς δίπλωμα. Ήταν εκείνος που έκανε ένα τραγικό λάθος που οδήγησε στο τροχαίο που σημειώθηκε το μεσημέρι στη Λαμία. Η έγκυος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο που ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο σημείο. Το αγροτικό που επέβαινε κατέληξε σε κολόνα φωτισμού όταν πετάχτηκε στο δρόμο και εμβολίστηκε από αυτοκίνητο που πήγαινε κανονικά.


Η σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων σημειώθηκε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι, στη διασταύρωση των οδών Πηλίου και Χαλκομάτας στη νότια Λαμία. Αγροτικό που οδηγούσε νεαρός Ρομά και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, παραβίασε το STOP της Πηλίου και εμβολίστηκε από το ΙΧΕ που κατέβαινε κανονικά τη Χαλκομάτας.

Μετά τη σύγκρουση το αγροτικό χτύπησε στις κολώνες ηλεκτροδότησης που υπάρχουν στο σημείο και ακινητοποιήθηκε.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης όμως ήταν να τραυματιστεί ελαφρά η νεαρή συνοδηγός που είναι και έγκυος, αλλά και μία ακόμη γυναίκα που επέβαινε επίσης στο αγροτικό. Παρακάτω βλέπουμε εικόνες του lamiareport.gr, από το σημείο του τροχαίου στη Λαμία.

Οι δύο τραυματισμένες γυναίκες διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας.

Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πυ ρο βο λι σμοί στο Κολωνάκι - Συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα, δύο τραυματίες......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Για άγνωστο λόγο, δύο παρέες συνεπλάκησαν στη συμβολή των οδών Ηρακλείτου και Αναγνωστοπούλου Ένα άτομο έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί

Πυροβολισμοί έπεσαν τα ξημερώματα στο Κολωνάκι, κατά τη διάρκεια συμπλοκής ανάμεσα σε δύο παρέες. Τραυματίστηκαν δύο άτομα, ενώ συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, δύο παρέες συνεπλάκησαν, για άγνωστο έως τώρα λόγο, λίγο πριν από τις 3:00, στη συμβολή των οδών Ηρακλείτου και Αναγνωστοπούλου. Σε κάποια στιγμή ένα άτομο έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί, ενώ αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή, μαζί με άλλους. Αστυνομικοί, που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν δύο τραυματίες, όχι, όμως, από σφαίρες, αλλά από χτυπήματα, οι οποίοι διακομίστηκαν στον "Ευαγγελισμό".

Έπειτα από έρευνες της ΕΛΑΣ, στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητο ένας άνδρας και μια γυναίκα. Από τον έλεγχο που ακολούθησε εντοπίστηκε ένα πιστόλι μέσα στο όχημα και συνελήφθησαν.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ρομά ξάφρισαν 90χρονο Η αδίστακτη δράστιδα άνοιξε ξαφνικά την πόρτα του οχήματος ....Συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Δυο γυναίκες Ρομά επιτέθηκαν σε ανυπεράσπιστο ηλικιωμένο στο Μεσολόγγι και με αρκετή βία, μια 33χρονη Ρομά τον έκλεψε την ώρα που μια 23χρονη συνεργός της φύλαγε τσίλιες.

Η αδίστακτη δράστιδα άνοιξε ξαφνικά την πόρτα του οχήματος του 90χρονου και άρχισε να τον χτυπά με τα χέρια της, ενώ ταυτόχρονα έψαχνε τις τσέπες του παντελονιού του τρομοκρατημένου άνδρα και άρπαζε 90 ευρώ.

Ο ηλικιωμένος προσπάθησε να βγάλει το κινητό του τηλέφωνο και να καλέσει την Αστυνομία, όμως η γυναίκα του το άρπαξε και το έσπασε.

Αμέσως μετά, οι δυο γυναίκες το έβαλαν στα πόδια προσπαθώντας να διαφύγουν, όμως εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια, όπου βρέθηκε πάνω τους μέρος των κλεμμένων χρημάτων που αποδόθηκαν στον 90χρονο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Πηγή ➤  https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Ναυπηγεία Εργαζόμενος καταπλακώθηκε από μπουκαπόρτα καραβιού Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο .....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (30/3) στα Ναυπηγεία Χαλκίδας, όπου ένας άνδρας έχασε τη ζωή του.

Ήταν περίπου λίγο πριν τις 16:00, όταν για άγνωστο λόγο εξάρτημα από την μπουκαπόρτα του καραβιού όπου εργαζόταν ο άτυχος άνδρας έσπασε με αποτέλεσμα να πέσει, να τον πλακώσει και να βρει ακαριαίο θάνατο, σύμφωνα με το evima.gr.

Πρόκειται για εργαζόμενο περίπου 40 ετών ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Την προανάκριση της υπόθεσης ανέλαβε το Λιμεναρχείο Χαλκίδας.
Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στον Υμηττό: Συνελήφθη Ιρανός για εμπρησμό.....που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ένας άνδρας συνελήφθη από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος για τη φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής (29.3.2024) στον Υμηττό.

Πρόκειται για έναν Ιρανό ο οποίος είναι ύποπτος για τη φωτιά που ξέσπασε στον Υμηττό.

Η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κακόρεμα στον Υμηττό αργά το βράδυ της Παρασκευής πάνω από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κουταλά Αττικής.

Στο σημείο βρέθηκαν 38 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 8 οχήματα ενώ συνέδραμαν και εθελοντές πυροσβέστες.


Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 51χρονος Αλβανός για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών....Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δέχτηκαν ......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δέχτηκαν πυροβολισμούς από τον άνδρα όταν έφτασαν στην περιοχή έπειτα από σήμα του Κέντρου 'Αμεσης Δράσης για περιστατικό κλοπής

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών και κλοπές κατ' εξακολούθηση, κατηγορείται, μεταξύ άλλων, 51χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη, την περασμένη Πέμπτη, στην Παιανία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου 2024, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πήγαν σε εταιρεία, στο Κορωπί, έπειτα από σήμα του Κέντρου 'Αμεσης Δράσης, για περιστατικό κλοπής. Κατά την άφιξή τους στο σημείο εντόπισαν άτομο να κινείται πεζό, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ο κατηγορούμενος, μόλις τους είδε, πυροβόλησε επανειλημμένα προς το μέρος τους, χωρίς, ευτυχώς, να τους τραυματίσει. Οι αστυνομικοί, ενώπιον του κινδύνου πυροβόλησαν για να ακινητοποιήσουν τον δράστη, ο οποίος ωστόσο διέφυγε.

Μετά από την ανάλυση του προανακριτικού υλικού ταυτοποιήθηκε ο 51χρονος ως δράστη της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών και της απόπειρας κλοπής στις 8 Φεβρουαρίου, καθώς και για κλοπή σε βάρος της ίδιας εταιρείας που είχε διαπράξει, μαζί με συνεργούς του, στις 13 Ιανουαρίου 2024.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: Τα ρούχα που φορούσε κατά την διάρκεια των κλοπών και 5,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και είχε εκτίσει ποινή για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε Ιταλό αρχηγό οργάνωσης που είχε κέρδη 21 δισ. δολάρια ...Ο άνδρας κατοικούσε με την οικογένειά του σε υπερπολυτελή βίλα Ποια ήταν η δράση του.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Χειροπέδες σε έναν Ιταλό που φέρεται να ανήκει σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών πέρασαν το πρωί της Παρασκευής (29/3) στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στη Βάρκιζα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο άνδρας κατοικούσε με την οικογένειά του σε υπερπολυτελή βίλα στη Βάρη, ενώ κινούνταν με πλήθος πανάκριβων αυτοκινήτων.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με σκοπό την έκδοσή του στις Αρχές της Μπολιβοριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της «Παράνομης κυκλοφορίας και εμπορίου στρατηγικών πόρων και υλικών», της «Εγκληματικής οργάνωσης» και του «Επιβεβαρυμμένου λαθρεμπορίου».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις Αρχές της Βενεζουέλας, ο συλληφθείς φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος της εν λόγω οργάνωσης η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, έχει κάνει «χρυσές» δουλειές καθώς έχει καταφέρει να αποκομίσει κέρδη που υπερβαίνουν το ποσό των 21δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, η οργάνωση, ως πραγματική ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων και υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιρειών, προμηθεύονταν δορυφορικούς αναμεταδότες και συσκευές αναγνώρισης, από αχρησιμοποίητα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια χωρών της Ασίας και τα τοποθετούσε σε πλοία ιδιοκτησίας της, τα οποία φόρτωναν προϊόντα πετρελαίου σε λιμάνια της Βενεζουέλας.

Στη συνέχεια, τα προαναφερόμενα δεξαμενόπλοια, που μετέφεραν προϊόντα πετρελαίου, απενεργοποιούσαν τα ως άνω συστήματα, προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να ιδιοποιηθούν το φορτίο, εξαπατώντας τους ναυλωτές.

Από τη δράση της η εγκληματική ομάδα αποκόμισε, όπως προαναφέρθηκε, κέρδος δισεκατομμυρίων δολαρίων, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές της «νόμιμης» ναυτιλιακής εταιρείας, όσο και το κράτος της Βενεζουέλας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την 30/03/2024 και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών την 01/04/2024.

 Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »