Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Τι λέει η αστυνομία.....η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου....

https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

«Τα άτομα αυτά δεν ήταν από την αρχή ομαδοποιημένα, αλλά είδαμε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης να κινούνται ανάμεσα στους πολίτες», δήλωσε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου

«Δυστυχώς, κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το μέγεθος της συγκέντρωσης, βρήκαν ευκαιρία ουσιαστικά να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις», δήλωσε στο  ΕΡΤNews η  εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, για τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα αλλά και για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

«Αυτό που προσπάθησε να κάνει η Ελληνική Αστυνομία με τις δυνάμεις που συμμετείχαν στα μέτρα τάξης, ήταν να απομακρύνει τον κόσμο και να τον καθοδηγήσει σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις, ώστε να αποχωρήσουν από την πλατεία Συντάγματος, όπου είδαμε να εμφανίζονται αυτά τα άτομα», συνέχισε η κα. Δημογλίδου. 

«Τα άτομα αυτά δεν ήταν από την αρχή ομαδοποιημένα, αλλά είδαμε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης να κινούνται ανάμεσα στους πολίτες και όταν ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες στο κέντρο της πόλης, να ομαδοποιούνται, να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους και στη συνέχεια συντονισμένα να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις», πρόσθεσε. 

«Η Ελληνική Αστυνομία βέβαια, επέλεξε ουσιαστικά να δεχτεί την πίεση αυτών των ατόμων για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι ο κόσμος, οι υπόλοιποι διαδηλωτές θα αποχωρήσουν από το σημείο με ασφάλεια», δήλωσε η κα Δημογλίδου.

Σχετικά με τη χρήση των υδροφόρων της ΕΛΑΣ στην πλατεία Συντάγματος η κα Δημογλίδου τόνισε ότι επιλέχθηκε το ηπιότερο μέσο με τη χρήση του νερού για να απομακρυνθούν τα άτομα που προκάλεσαν επεισόδια. «Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρίσκονταν τα άτομα αυτά, γι αυτό ακριβώς και δεν μπορούσε να γίνει άλλη ενέργεια από την Ελληνική Αστυνομία προληπτικά», σημείωσε.

Η ίδια τόνισε ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες  προσαγωγές και μέχρι στιγμής 66 από αυτές έχουν τροποποιηθεί σε συλλήψεις. «Συνεχίζεται βέβαια ο αριθμός των προσαγωγών, καθώς κάποια άτομα παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου και όπου διαπιστώνεται ότι δημιουργούνται προβλήματα, συλλαμβάνονται από τους αστυνομικούς», είπε.

«Παρατηρήσαμε κατά τη διάρκεια των προσαγωγών ότι τα άτομα αυτά δεν κινούνταν ομαδοποιημένα, αλλά είτε κατά μόνας είτε ανά δυάδες, οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν ήταν μαζική η κίνησή τους ώστε να διαπιστωθεί από τους αστυνομικούς ότι κινούνται για να ενσωματωθούν με το πλήθος», κατέληξε.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

160 προσαγωγές εκ των οποίων 66 συλλήψεις στην Αθήνα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΕΛΑΣ......

https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Σε 160 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις από το πρωί της Παρασκευής (28/2) και κατά την διάρκεια των επεισοδίων, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για την τραγωδία στα Τέμπη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΕΛΑΣ.

Από τις 160 προσαγωγές οι 66 έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

Από αυτές 32 είναι για διάφορα αδικήματα, ενώ οι 25 είναι τα μέλη του «Ρουβίκωνα», τα οποία προσήχθησαν από τις εγκαταστάσεις της Hellenic Train, στην λεωφόρο Συγγρού, όπου, παρά τα μέτρα της Αστυνομίας, κατάφεραν να φτάσουν στην ταράτσα της εταιρεία, περνώντας από τις ταράτσες παρακείμενων κτιρίων και ανάρτησαν πανό με συνθήματα για τα Τέμπη.

Πηγή ➤   https://lawandorder.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Τουλάχιστον 25 αστυνομικοί των ΜΑΤ στο 401 με σπασμένα χέρια και δάκτυλα.......

https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Τουλάχιστον 25 αστυνομικοί των ΜΑΤ νοσηλεύονται στο 401 με σπασμένα χέρια και δάκτυλα, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο μεγάλο συλλαλητήριο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο Σύνταγμα, την Παρασκευή (28/2).

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί με εγκαύματα στα χέρια, οδηγήθηκαν εσπευσμένα στο ιατρείο της Βουλής.

480770430 1014023967266958 2616607481293624638 n 1

Λίγο αργότερα τους επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, για να βεβαιωθεί με τα μάτια του πως είναι καλά και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.

Πηγή ➤   https://lawandorder.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ταυτοποιήθηκαν αν ήλι κοι που άφησαν γκαζάκια και μπουκάλι με βενζίνη σε αυλή σχολείου........

https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Σε βάρος τους σχηματίστηκε  δικογραφία για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών

Δικογραφία σε βάρος δύο ανήλικων, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, σχηματίστηκε έπειτα από έρευνα των αστυνομικών Αρχών στην Πρέβεζα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είχε προηγηθεί καταγγελία από διευθυντή σχολικής μονάδας ότι στις 10 Ιανουαρίου, ένας μαθητής εντόπισε στον προαύλιο χώρο του σχολείου τρία γκαζάκια και πλαστικό μπουκάλι, χωρητικότητας μισού λίτρου, που περιείχε βενζίνη.

Τα αντικείμενα περισυλλέχτηκαν και κατασχέθηκαν από τις Αρχές και στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο ανηλίκων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή. σε 40χρονο που προσπάθησε να πνί ξει την πρώην σύζυγό του....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
«Με έφτυνε, με κλωτσούσε, με χτυπούσε και μου έστριψε το πόδι με μίσος, σαν να ήθελε να μου το σπάσει», κατέθεσε, επίσης, η γυναίκα

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, σε έναν 40χρονο για ενδοοικογενειακή βία. Ο καταδικασθείς επιτέθηκε και ξυλοκόπησε άγρια την πρώην σύζυγό του.


Σύμφωνα με το gegonotanews, ο 40χρονος – αν και είχε χωρίσει από τη σύζυγό του, ζούσαν μαζί ως συγκάτοικοι στο πατρικό της στη Νέα Ιωνία Βόλου, λόγω του παιδιού τους.


Ωστόσο είχαν εντάσεις και στις 25 Φεβρουαρίου η γυναίκα ανέφερε στην αστυνομία ότι βρισκόταν στη δουλειά της όταν ο πρώην σύζυγός της πήγε στο μαγαζί εστίασης όπου δούλευε, έφυγε πιωμένος και μετά που γύρισαν σπίτι, ο 40χρονος την ξυλοκόπησε.


«Με έφτυνε, με κλωτσούσε, με χτυπούσε στον αυχένα, στην πλάτη, στη μέση και στο πόδι. Μου έστριψε το πόδι με μίσος, σαν να ήθελε να μου το σπάσει», κατέθεσε η γυναίκα.


Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε τον ξυλοδαρμό, λέγοντας πως η πρώην σύζυγός του έκανε σκηνή ζηλοτυπίας, του επιτέθηκε και έσπασε τα γυαλιά του, με αποτέλεσμα εκείνος να «θολώσει» και να τη χτυπήσει.


Δήλωσε μετανιωμένος, λέγοντας πως ήταν εν βρασμώ ψυχής και πως δεν είναι βίαιος, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως είχε εκδοθεί το διαζύγιό τους.


Το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψιν την πρόταση της εισαγγελέως, καταδίκασε τον 40χρονο σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή.


Ωστόσο του δόθηκε το δικαίωμα άσκησης έφεσης με αναστολή, υπό την προϋπόθεση της απαγόρευσης οποιασδήποτε προσέγγισης ή επικοινωνίας με την πρώην γυναίκα του, σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων. 


Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τίτλοι τέλους για το Skype μετά από 21 χρόνια – Ποια πλατφόρμα το αντικαθιστά Το Skype κλείνει οριστικά......

https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Το Skype κλείνει οριστικά έναν κύκλο δύο δεκαετιών, αφήνοντας το αποτύπωμά του στην ιστορία της ψηφιακής επικοινωνίας   

Η Microsoft ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η δημοφιλής υπηρεσία επικοινωνίας Skype θα τερματίσει τη λειτουργία της στις 5 Μαΐου, μετά από 21 χρόνια παρουσίας. Η εταιρεία προτρέπει τους χρήστες να μεταβούν στη δωρεάν εφαρμογή Teams, η οποία θα αντικαταστήσει το Skype.

Το Skype αναδείχθηκε στη δεκαετία του 2000 ως μια επαναστατική πλατφόρμα που επέτρεπε στους χρήστες να επικοινωνούν δωρεάν, παρακάμπτοντας τις τηλεφωνικές εταιρείες. Ωστόσο, στην εποχή των κινητών συσκευών δεν κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική του, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν γνώρισε μεγάλη ανάκαμψη. Με την πληθώρα εφαρμογών επικοινωνίας που κυκλοφορούν σήμερα, πολλοί έχουν ξεχάσει την ύπαρξή του.

«Έχουμε μάθει πολλά από το Skype όλα αυτά τα χρόνια και τα έχουμε ενσωματώσει στο Teams. Πλέον, ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε σε μία πλατφόρμα, ώστε να απλοποιήσουμε την εμπειρία των χρηστών και να καινοτομούμε ταχύτερα» δήλωσε ο Τζεφ Τίπερ, πρόεδρος του Microsoft 365,  στο CNBC.


Μετάβαση στο Teams

Τις επόμενες ημέρες, η Microsoft θα επιτρέψει στους χρήστες να συνδέονται στο Teams με τα διαπιστευτήρια του Skype, ενώ οι επαφές και οι συνομιλίες τους θα μεταφερθούν αυτόματα. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα εξαγωγής των δεδομένων, ενώ οι μηνιαίες συνδρομές του Skype θα καταργηθούν. Οι χρήστες που διαθέτουν υπόλοιπο χρημάτων θα μπορούν να το χρησιμοποιούν στο Teams.

«Αυτό είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς. Είμαστε ευγνώμονες γιατί το Skype άνοιξε το δρόμο για την επικοινωνία μέσω διαδικτύου» πρόσθεσε ο Τίπερ.


Μια ιστορία επιτυχίας και αλλαγών

Το 2004 είχε 11 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και το 2005 η eBay εξαγόρασε την εταιρεία για 2,6 δισ. δολάρια, όταν οι χρήστες είχαν ήδη φτάσει τα 54 εκατομμύρια. Η τότε CEO της eBay, Μέγκ Γουίτμαν, ήλπιζε ότι το Skype θα ενίσχυε τις συναλλαγές μεταξύ πωλητών και αγοραστών, ωστόσο η στρατηγική αυτή δεν απέδωσε.

Το 2009, εν μέσω οικονομικής κρίσης, η eBay αποφάσισε να αποδεσμευτεί από το Skype και σχεδίαζε αρχικά να το διαθέσει στο χρηματιστήριο. Αντί αυτού, το πούλησε σε μια επενδυτική ομάδα με επικεφαλής την Silver Lake για 2,75 δισ. δολάρια.


Η εξαγορά από τη Microsoft

Το 2011, η Microsoft απέκτησε το Skype έναντι 8,5 δισ. δολαρίων. Ο τότε CEO της εταιρείας, Στιβ Μπάλμερ, ήθελε να το ενσωματώσει σε βασικά προϊόντα όπως το Lync, το Windows Live Messenger, το Windows Phone και τις κονσόλες Xbox. Παρότι το Skype έφτασε τους 170 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, δεν κατάφερε ποτέ να αγγίξει το όριο του ενός δισεκατομμυρίου ενεργών χρηστών.

Με την απόφαση της Microsoft να επικεντρωθεί στο Teams, το Skype κλείνει οριστικά έναν κύκλο δύο δεκαετιών, αφήνοντας το αποτύπωμά του στην ιστορία της ψηφιακής επικοινωνίας.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε πατέρα και γιους για ναρ κω τι κά και ..... η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα φυσικής παρακολούθησης μηνών.....Φωτο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Το πρωί της Πέμπτης συνελήφθησαν ένας πατέρας 56 χρονών με τους δύο γιους του για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, περί όπλων και κλοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patris News η υπόθεση αφορά διακίνηση ναρκωτικών και πιο συγκεκριμένα κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, και η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα φυσικής παρακολούθησης μηνών, καθώς με την εφαρμογή ανακριτικών τεχνικών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Α) στην οικία του 56χρονου: 27 φυσίγγια 8μμ και ένα φυσίγγι 9μμ αβολίδωτα, 3 φυσίγγια κυνηγητικού όπλου 12ρια, 4 μαχαίρια με λάμες 25εκ.,10 εκ., 48 εκ. και 27 εκ. αντίστοιχα, 2 μεταλλικές πίπες με τις οποίες είχε γίνει χρήση ναρκωτικών και 1 πλαστική πίπα για χρήση ναρκωτικών, ένα σπρέι πιπεριού, μία βαλλίστρα με 12 βέλη, 2 σπαθιά με λάμες μήκους 49 εκ. και 68 εκ. αντίστοιχα, ένα πιστόλι των 8mm με μία γεμιστήρα με 6 φυσίγγια αβολίδωτα, 99 φυσίγγια των 7,65 mm, μία μεταλλική γεμιστήρα άνευ φυσιγγίων, 2 ζυγαριές ακριβείας, 4 κινητά τηλέφωνα και 2 κάρτες SIM, 2 φορητά vhf, ένας φορητός υπολογιστής, μία συσκευή ανίχνευσης συσκευών παρακολούθησης, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και ένα αποθηκευτικό μέσο αρχείων USB, τα χρηματικά ποσά των 420 ευρώ και των 198 δολαρίων Η.Π.Α. και ένα Ι.Χ.Ε. όχημα άνευ στοιχείων κυκλοφορίας και αριθμού πλαισίου




Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκ ρό 10χ ρονο κορίτσι διαγνωστεί με γρίπη τύπου Α....& οξεία μυοκαρδίτιδα...........

https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤
Νεκρό 10χρονο κορίτσι από τα Τρίκαλα με οξεία μυοκαρδίτιδα
Το παιδάκι είχε διαγνωστεί με γρίπη τύπου Α

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός 10χρονου κοριτσιού από τα Τρίκαλα, από οξεία μυοκαρδίτιδα στο νοσοκομείο της Λάρισας.


Σύμφωνα με το trikalaopinion ο θάνατος του κοριτσιού από τα Τρίκαλα, προκλήθηκε από μυοκαρδίτιδα, μετά από επιπλοκές της γρίπης τύπου Α με την οποία είχε διαγνωστεί…


Σοκαρισμένη η οικογένειά της αλλά και η τοπική κοινωνία, δε μπορούν να πιστέψουν την τραγική εξέλιξη που είχε η κατάσταση της μικρούλας… 


Πηγή ➤  https://www.newsit.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πυ ρο βό λη σαν το αυτοκίνητο του πατέρα του 17χ ρονου που τραυμάτισε δυο άτομα έξω από νυχτερινό κέντρο...Ο 53χρονος οδηγός ήταν μέσα στο όχημα,...

 
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Ο 53χρονος οδηγός ήταν μέσα στο όχημα, αλλά δεν τραυματίστηκε 

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (28/2), στο Φόδελε του δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο

Σύμφωνα με το Creta24, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 6 το πρωί, όταν άγνωστος πυροβόλησε το αυτοκίνητο ενός 53χρονου, την ώρα μάλιστα που ο άνδρας βρισκόταν μέσα σε αυτό.

Ο 53χρονος οδηγός, που σύμφωνα με πηγές είναι ο πατέρας του 17χρονου που πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο νεαρούς έξω από νυχτερινό κέντρο στο Ηράκλειο, δεν τραυματίστηκε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία στην αστυνομία για το περιστατικό.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Λεωφορείο του ΟΑΣΘ «καρφώθηκε» σε τοίχο και σε σταθμευμένο ΙΧ – Τραυματίστηκε ο οδηγός......Βιντεο

https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Σοκαριστικό τροχαίο με λεωφορείο του ΟΑΣΘ σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (27/2), στην περιοχή της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός του λεωφορείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το λεωφορείο κινούνταν στον δρόμο προς Ωραιόκαστρο κοντά στη στάση «Καπνομάγαζο» με προορισμό το αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης.

Ωστόσο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε σταθμευμένο φορτηγάκι και τοιχίο όπου βρίσκονται τα ρολόγια της ΔΕΗ, μέσα σε χώρο στάθμευσης επιχειρήσεων, όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 5 πυροσβέστες και δύο οχήματα που απεγκλώβισαν τον τραυματία οδηγό και τον παρέδωσαν σε πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

 


 Πηγή ➤   https://lawandorder.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Δύο αστυνομικοί με εγκαύματα στο 401 – Στο νοσοκομείο 7 ακόμη τραυματίες...84 προσαγωγές και 41 συλλήψεις...

  
https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤
Το προσωπικό του ΕΚΑΒ παρείχε πρώτες βοήθειες σε περίπου 20 άτομα. Στο ιατρείο της Βουλής οδηγήθηκαν τουλάχιστον 7 ακόμη διαδηλωτές

Με μαύρο χρώμα βάφτηκε η τεράστια πορεία που έγινε στο Σύνταγμα για τα Τέμπη, την Παρασκευή (28.02.2025), καθώς λόγω των επεισοδίων, αρκετοί διαδηλωτές και αστυνομικοί, τραυματίστηκαν.


Δυο αστυνομικοί με εγκαύματα στα χέρια, οδηγήθηκαν εσπευσμένα στο ιατρείο της Βουλής, λόγω των ακραίων επεισοδίων που ακολούθησαν μετά την μεγάλη πορεία για τα Τέμπη, στο Σύνταγμα.


Τα δυο όργανα της τάξης, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, για να βεβαιωθεί με τα μάτια του πως είναι καλά και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.


Πέρα από αυτούς, ο Νικήτας Κακλαμάνης στάθηκε στο πλευρό και των 7 διαδηλωτών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο ιατρείο της Βουλής λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.


Την ίδια στιγμή, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καταφτάνουν σωρηδόν στο Σύνταγμα για να παραλάβουν τους τραυματίες.


Μέχρι στιγμής, 7 τραυματίες έχουν παραληφθεί από τα ασθενοφόρα.


«Πεδίο μάχης» το κέντρο της Αθήνας με χημικά, φωτιές και τραυματίες μετά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


Βομβαρδισμένο τοπίο η Αθήνα,  με μεγάλες καταστροφές. 9 τραυματίες, 84 προσαγωγές και 41 συλλήψεις


Αν και για αρκετή ώρα, το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τα Τέμπη, ήταν ειρηνικό, κατά τη 13:00 το μεσημέρι, κουκουλοφόροι ξεκίνησαν επεισόδια.


Τα επεισόδια στο συλλαλητήριο των Τεμπών στο Σύνταγμα, ξεκίνησαν αρχικά δίπλα στην πλατεία Συντάγματος, στο ξενοδοχείο King George, όπου μαυροντυμένοι ξεκίνησαν να σπάνε με βαριοπούλες τα μάρμαρα και να βάφουν με σπρέι ότι βρουν μπροστά τους.


Στη συνέχεια οι ταραξίες προσέγγισαν τη Βουλή και ξεκίνησαν να πετούν μολότοφ, πέτρες και καδρόνια προς τους αστυνομικούς. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μία ομάδα 700 – 800 ατόμων που προκάλεσαν τα επεισόδια.


Πηγή ➤  https://www.newsit.gr  https://www.newsit.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση για τα Τέμπη:.. Κου κου λο φόροι,, πετούν αστυνομικό στο έδαφος μπροστά από τη Βουλή και τον χτυπούν ... Φωτο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο αστυνομικός γλίτωσε όταν συνάδελφοί του έσπευσαν στο σημείο και απομάκρυναν τους κουκουλοφόρους - Εννέα άτομα τραυματίστηκαν στα επεισόδια, μεταξύ τους δύο αστυνομικοί


Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών σημειώθηκε νωρίτερα έξω από τη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση της μεγαλειώδους συγκέντρωσης για τα Τέμπη.

Μάλιστα, σε πλάνα που κυκλοφόρησαν, διακρίνονται οι κουκουλοφόροι να πετούν έναν άντρα των ΜΑΤ στο έδαφος και στη συνέχεια τον κλωτσούν και να τον γρονθοκοπούν. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ωστόσο, έσπευσαν κι άλλοι αστυνομικοί για να τους απομακρύνουν και να σώσουν τον συνάδελφό τους.

Συνολικά, εννιά άτομα (μεταξύ τους και αστυνομικοί) τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Αττικής, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Ειδικότερα, 4 πολίτες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ένας στο «Ελπίς», 2 στο ΝΙΜΤΣ και 2 αστυνομικοί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Επίσης, το προσωπικό του ΕΚΑΒ παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε περισσότερους από 25 πολίτες που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, λιποθυμικά επεισόδια και κρίσεις πανικού.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πέ θα νε ο Αλέξης Κούγιας σε ηλικία 74 ετών Ο γνωστός ποινικολόγος τις τελευταίες μέρες έδινε μάχη.......

https://www.police-voice.com/



Police-Voice blog ➤

Ο γνωστός ποινικολόγος τις τελευταίες μέρες έδινε μάχη για τη ζωή του - Νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου

Ο Αλέξης Κούγιας άφησε σήμερα (28/02) την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 74 ετών, μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε  ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου.

Ο γνωστός ποινικολόγος είχε μεταφερθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και έτσι αποφασίστηκε η διασωλήνωσή του τα ξημερώματα της Κυριακής (23/2).



Αλέξης Κούγιας: Ο άριστος μαθητής από την Πετρούπολη που έγινε ποινικολόγος

Γεννήθηκε 1η Ιανουαρίου 1951 στην Πετρούπολη Αττικής. Εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχεια αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Αλέξης Κούγιας μεγάλωσε στην Πετρούπολη με τον αδελφό του Δημήτρη και τους γονείς τους. Ο πατέρας του, Χρήστος, πρώην χωροφύλακας από το Βέλο Κορινθίας, διατηρούσε κατάστημα, ενώ η μητέρα του, Καλλιόπη, απόφοιτη της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ», ασχολείτο με την οικογένεια (νοικοκυριό).

Ήταν άριστος μαθητής, πήγαινε σε σχολείο στους Αγίους Αναργύρους και κατά τα παιδικά του χρόνια, εργαζόταν στο κατάστημα του πατέρα του και ασχολείτο έντονα με το ποδόσφαιρο.

kougias__13_

Στα τέλη του εξαταξίου τότε Γυμνασίου μετακόμισε στην Κυψέλη, για να είναι κοντά στα φροντιστήρια του κέντρου της Αθήνας. Η αρχική του επιλογή ήταν να σπουδάσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά όταν παρακολούθησε τη δίκη μεταξύ χουντικών καθηγητών της Νομικής που είχαν μηνύσει τους αντιστασιακούς καθηγητές, αποφάσισε να ακολουθήσει τη δικηγορία.

Αφού έλαβε το πτυχίο της Νομικής Σχολής ενεγράφη την 10η Μαρτίου 1980 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της δικηγορικής καριέρας του έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25.000 δίκες, από τις οποίες περίπου οι 1.000 και πλέον ήταν υποθέσεις ανθρωποκτονιών.

Ανέλαβε σημαντικές υποθέσεις στη δικηγορική του πορεία. Μεταξύ αυτών είναι μια από τις υποθέσεις του Βαγγέλη Ρωχάμη, η δίκη των σατανιστών της Παλλήνης και της 17ης Νοέμβρη, η υπεράσπιση του Δημήτρη Ντόλα οδηγού της νταλίκας, ο οποίος ενεπλάκη στο δυστύχημα στα Τέμπη στις 13 Απριλίου 2003, όπου σκοτώθηκαν 21 μαθητές από το Μακροχώρι, η υπόθεση υποστήριξης της κατηγορίας της Ελένης Τοπαλούδη, που βιάστηκε και δολοφονήθηκε στη Ρόδο, του Άλκη Καμπανού, που δολοφονήθηκε από 12 οπαδούς ποδοσφαίρου, το 2008 ανέλαβε την υπεράσπιση του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Το 2021 συμμετείχε ως υπεράσπιση στη δίκη του ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείτο για βιασμούς, κ.λπ.

Ακόμη, ο Αλέξης Κούγιας είχε ασχοληθεί με τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το 2011 ήταν από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Αλέξης Κούγιας: Τα παιδιά και οι γάμοι του

Παντρεύτηκε για πρώτη φορά το 1983 σε ηλικία 32 ετών, αλλά μετά από δύο μήνες η σύζυγός του Τίλντα (Μαρινέλλα), εβραϊκής καταγωγής, κάηκε στο αυτοκίνητό της σε τροχαίο δυστύχημα στην Κηφισιά

Νυμφεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2001 το μοντέλο, πρώην εστεμμένη Μις Ελλάς και παρουσιάστρια Εύη Βατίδου και ο γάμος τους διήρκησε έως τον Οκτώβριο του 2007.

Είχε δύο παιδιά, τον Χρήστο Κούγια (9/3/2002) και τη Μάιρα Κούγια (20/1/2005) και τα δυο παιδιά ακολούθησαν τη νομική επιστήμη.

Αλέξης Κούγιας: Το πρόβλημα της υγείας του

Τον Ιανουάριο του 2022 διαπιστώθηκε μετά από εξέταση πυρηνικής ιατρικής (PET SCAN) ότι ο καρκίνος είχε προσβάλει σε εμβρυακό στάδιο τους λεμφαδένες του. Το γεγονός το απέκρυψε και συνέχισε την παρουσία του στα δικαστήρια, ως τα τέλη Ιουλίου οπότε αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εξάωρη εγχείρηση κατά την οποία του αφαιρέθησαν με ρομποτική μέθοδο, εκτός των καρκινογόνων, προληπτικά, τριάντα εννέα ακόμη λεμφαδένες.

Τον Ιανουάριο του 2025 ανακοίνωσε ότι διαγνώσθηκε με καρκίνο του προστάτη. Ακολούθησε προληπτικά ορμονοθεραπεία και στη συνέχεια ανοσοθεραπεία.

Στις 24 Φεβρουαρίου τα παιδιά του ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι «πολύ κρίσιμη», μετά από μια σοβαρή μικροβιακή λοίμωξη.Σήμερα (28/02) μετά από αρκετές μέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ κατέληξε  στο ιδιωτικό νοσοκομείο.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα »