Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Επιστρέφει στη μητέρα του το μω ρό που βρέθηκε να μπουσουλάει μόνο του στον δρόμο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Θα ακολουθήσει πρόγραμμα αποτοξίνωσης και θα παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό

Αίσθηση στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση ότι μια οδηγός που κινούνταν σε κεντρικό δρόμο της Ελασσόνας, βρήκε ένα μωράκι μόλις 10 μηνών  να μπουσουλάει μόνο του στον δρόμο.

Όπως έγινε γνωστό, η μητέρα αντιμετώπιζε προβλήματα με τον αλκοολισμό και δυσκολευόταν να ανταπεξέλθει στον ρόλο της. Το μωρό θα παραμείνει με την μητέρα του, ωστόσο η ίδια θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά το πρόγραμμα απεξάρτησης όπως αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης, προκειμένου να κριθεί αν θα καταφέρει να σταθεί άξια απέναντι στο παιδί της.

«Το μωρό και την μητέρα πέρα από τις υπηρεσίες του δήμου μας, τους είδαν και αντίστοιχες υπηρεσίες της Λάρισας που λειτουργούν μετά από εντολή του εισαγγελέα. Έτσι, όπως έμαθα από την κοινωνική μας λειτουργό συστήνουν το παιδί να παραμείνει με την μητέρα του και να το παρακολουθεί η κοινωνική μας λειτουργός κάθε 15 μέρες. Προφανώς θέλουν να δουν αν η γυναίκα αυτή με την πάροδο των ημερών θα καταφέρει να συνέλθει και αφού θα παρακολουθεί πιστά το πρόγραμμα αποτοξίνωσης, ίσως να μπορέσει να σταθεί ως άξια μάνα δίπλα στο παιδί της. Σε κάθε άλλη περίπτωση αν κρίνουν πως δεν τηρεί της οδηγίες, τότε θα λάβουν νέα μέτρα. Προς το παρόν το παιδί θα παραμείνει με την μητέρα του, ωστόσο με προϋποθέσεις» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Γάτσας μιλώντας στο protothema.gr.

Το μωράκι σώθηκε από θαύμα όταν η εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ελένη Γκανάτσιου εντόπισε έγκαιρα το παιδί να κινείται στον δρόμο και ακινητοποίησε το όχημά της. Η νεαρή γυναίκα άρπαξε το παιδί στην αγκαλιά της και κάλεσε τις αρχές.

«Είμαι νέα οδηγός κι όσο σκέφτομαι, αν αντιδρούσα αλλιώς, Θεέ μου, θα το σκότωνα. Μετά κατάλαβα ότι είναι ένα μωρό, φρέναρα τόσο πολύ, που νόμιζα ότι θα βγω από το γυαλί, τρέμω ακόμα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Pressing 90,1.

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική και Κιλκίς - Τι μέτρα ισχύουν από αύριο το πρωί

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Παρατείνεται μέχρι τις 8 Οκτωβρίου η ισχύς των τοπικών μέτρων σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα  μετά από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας - Προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί και απαγόρευση της μουσικής στα  καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται επισήμως με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας και μετά από εισήγηση των επιδημιολόγων οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, με την ίδια απόφαση παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εντάσσεται στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί).

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα παρακάτω:

· Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

· Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.
Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

UNESCO: «Στριμώχνει» τη Βρετανία για τα γλυπτά του Παρθενώνα –Επιπλέον, καλεί επιτακτικά το Ηνωμένο Βασίλειο να «Αναθεωρήστε άμεσα τη στάση σας»

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Unesco: Σε δυσμενή θέση φαίνεται πως βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO ολοκλήρωσε την έρευνά της για τα Γλυπτά του Παρθενώνα με αποτέλεσμα να κάνει σύσταση καθώς το ζήτημα παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα.

Επιπλέον, καλεί επιτακτικά το Ηνωμένο Βασίλειο να αναθεωρήσει την στάση του και να προσέλθει σε καλόπιστο διάλογο με την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας εμφατικά τον διακυβερνητικό χαρακτήρα της διαφοράς.

Όχι μόνο Σύσταση (Recommentation), την οποία παγίως υιοθετεί για το θέμα, αλλά και επιπλέον κείμενο που είναι Απόφαση (Decision 22 COM 17), αποκλειστικά στοχευμένη στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, υιοθέτησε, για πρώτη φορά φέτος, η Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO, για την Επιστροφή των Πολιτιστικών Αγαθών στις Xώρες Προέλευσης (ICPRCP) κατά την 22η Σύνοδό της.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «η προστιθέμενη αξία της Απόφασης έγκειται στο ότι η Επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η επίλυση του ζητήματος παραμένει εκκρεμής, λόγω της στάσης του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπλέον, καλεί επιτακτικά το Ηνωμένο Βασίλειο να αναθεωρήσει την στάση του και να προσέλθει σε καλόπιστο διάλογο με την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας εμφατικά τον διακυβερνητικό χαρακτήρα της διαφοράς.

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ για την Unesco και τα γλυπτά:

«Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες της 22ης Συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής της Ουνέσκο, για την Επιστροφή των Πολιτιστικών Αγαθών στις Xώρες Προέλευσης (ICPRCP). Ένα από τα κύρια θέματα, στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής, ήταν το ζήτημα της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα (Ελλάδα κατά Ηνωμένου Βασιλείου), το οποίο εντάσσεται σταθερά στην ατζέντα της, από το 1984, όταν τέθηκε για πρώτη φορά από τη Μελίνα Μερκούρη.

Η Επιτροπή για πρώτη φορά φέτος, πέραν της Σύστασης (Recommentation), την οποία παγίως υιοθετεί για το θέμα, ψήφισε ομόφωνα ένα επιπλέον κείμενο που είναι Απόφαση (Decision 22 COM 17), αποκλειστικά στοχευμένη στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

H υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διακυβερνητικής Επιτροπής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, τίθεται ανελλιπώς στην ημερήσια διάταξη των Συνόδων της Διακυβερνητικής Επιτροπής της Ουνέσκο, για την Επιστροφή των Πολιτιστικών Αγαθών στις Xώρες Προέλευσης (ICPRCP), από το 1984, όταν ετέθη για πρώτη φορά από την Μελίνα Μερκούρη, ως σήμερα.

Στην 22η Σύνοδο, η οποία ολοκληρώθηκε, χθες το βράδυ, η Ελλάδα πέτυχε παράλληλα με την έκδοση της Σύστασης -στην οποία γίνεται αναφορά στις κακές συνθήκες έκθεσης των Γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο- την έκδοση, για πρώτη φορά, Απόφασης της Διακυβερνητικής Επιτροπής που αφορά ειδικά στο θέμα της επιστροφής των Παρθενωνείων Γλυπτών. Η Επιτροπή καλεί επιτακτικά το Ηνωμένο Βασίλειο να αναθεωρήσει την στάση του και να συνομιλήσει με την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας ότι το θέμα έχει διακυβερνητικό χαρακτήρα -σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει η βρετανική πλευρά ότι η υπόθεση αφορά στο Βρετανικό Μουσείο- και κυρίως ότι η Ελλάδα διεκδικεί δικαίως και νομίμως την Επιστροφή των Γλυπτών στη γενέθλια γη. Και τα δύο κείμενα, της Σύστασης και της Απόφασης, αποτελούν μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στην καθ´ όλα νόμιμη διεκδίκηση της χώρας μας.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, όπως και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας μας στην UNESCO, που με ιδιαίτερη αφοσίωση στον στόχο της οριστικής επιστροφής των Γλυπτών, εργάστηκαν συστηματικά και πέτυχαν το συγκεκριμένο εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα».

Η προστιθέμενη αξία της Απόφασης έγκειται στο ότι η Επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η επίλυση του ζητήματος παραμένει εκκρεμής, λόγω της στάσης του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπλέον, καλεί επιτακτικά το Ηνωμένο Βασίλειο να αναθεωρήσει την στάση του και να προσέλθει σε καλόπιστο διάλογο με την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας εμφατικά τον διακυβερνητικό χαρακτήρα της διαφοράς.

Αντίστοιχα, στο κείμενο της Σύστασης αποτυπώνεται μεταξύ άλλων η ανησυχία της Επιτροπής για το γεγονός ότι η Duveen Gallery, στο Βρετανικό Μουσείο, στην οποία εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι κλειστή για το κοινό, εξαιτίας των επιβεβλημένων εργασιών αποκατάστασης των φθορών της.

Το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα υποστηρίχθηκε σθεναρά από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής.

Στην 22η Σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από πλευράς ΥΠΠΟΑ από τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού, Γιώργο Διδασκάλου, τον γενικό διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης, Νικόλαο Σταμπολίδη, την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, Βασιλική Παπαγεωργίου.

Από πλευράς ΥΠΕΞ, από τη νομική σύμβουλο της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, ‘Αρτεμη Παπαθανασίου.


Πηγή ➤ Newsroom eleftherostypos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού την Παρασκευή – Βροχές, καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και άνεμοι

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Καιρός: Νέα μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Παρασκευή (30/9) σε όλη την Ελλάδα, ενώ, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε κάποιες περιοχές θα εμφανιστούν βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Παρασκευή έως το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα νησιά του Ιονίου και στην Ήπειρο. Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει και για τα ορεινά της Κρήτης σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 11 έως 22, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 14 έως 21, στην Ήπειρο από 13 έως 28, στη Δυτική Στερεά από 16 έως 28, στην Πελοπόννησο από 13 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 25, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 16 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 27, στις Κυκλάδες από 16 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26 και στην Κρήτη από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

 

Καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν έξι άτομα στην Αργολίδα – Σοβαρή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Δήμο Επιδαύρου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου πολύ σοβαρή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην περιοχή της Πολεμάρχας του Δήμου Επιδαύρου στην Αργολίδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμεναρχείου Κορίνθου και της Αστυνομίας, έχουν συλληφθεί 6 άτομα μεταξύ των οποίων και ντόπιοι από την περιοχή, για κατοχή και πώληση αρχαιοτήτων.

Πρόκειται για σοβαρή υπόθεση την οποία χειρίστηκε το Τμήμα Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κορίνθου που έκανε και τις συλλήψεις, ενώ αυτή την ώρα γίνονται έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων με την τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής του Λυγουριού να είναι ανάστατη.

Νεότερα για την υπόθεση θα ανακοινωθούν από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Ώρες κοινής ησυχίας: Αλλάζουν από αύριο 1η Οκτωβρίου – Δείτε το νέο ωράριο του χειμώνα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν το φθινόπωρο και το νέο ωράριο διαρκεί μέχρι τις 31 Μαρτίου. Η αλλαγή θα γίνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την 1η Οκτωβρίου, από όταν οι ώρες μεσημβρινής και νυχτερινής ησυχίας διαμορφώνονται ως εξής:

15:30 έως 17:30 και 22:00 έως 07:30
Τι απαγορεύεται τις ώρες κοινής ησυχίας
Κατά τις συγκεκριμένες ώρες απαγορεύονται οι εξής δραστηριότητες:

Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του Διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου, ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου, τηλεόρασης σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί, και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικίες, ή σε άλλους ιδιωτικούς χώρους.

Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, στις πλατείες και στους δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενεία, σφαιριστήρια, ή σε άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και οι συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΧΙ, κ.λ.π.) η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε, ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου οχήματος, το οποίο είναι σε στάση.

Η χρήση σειρήνων, ή άλλων ηχητικών οργάνων, ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.
Πότε αλλάζει η ώρα

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος η αλλαγή ώρας για το 2021. Συγκεκριμένα, οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω στις 31 του μήνα.

Η επόμενη αλλαγή φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί κανονικά και τον Μάρτιο του 2022, οπότε και θα περάσουμε ξανά στη θερινή ώρα.

Η αλλαγή της ώρας, που είχε υιοθετηθεί αρχικά για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας και ισχύει επίσης και σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες (στη Γαλλία από το 1976), προκαλεί έντονες αντιδράσεις εδώ και χρόνια.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας μέσα στο 2021, όμως το παραμένει σε στασιμότητα, αφού η πανδημία του κορονοϊού έχει «παγώσει» ορισμένα ζητήματα σε όλο τον πλανήτη.Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

ξύλο στη γυναίκα του μέσα σε ΤΑΧΙ στο κέντρο της Αθήνας! Η άτυχη γυναίκα κατέληξε στο ΚΑΤ με σπασμένα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Κατέληξε στο ΚΑΤ με σπασμένα πλευρά και θλαστικά τραύματα!

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε μέσα σε ΤΑΧΙ στο κέντρο της Αθήνας με θύμα μια 30χρονη γυναίκα!

Το ζευγάρι μπήκε σε ΤΑΧΙ και μέσα στο όχημα άρχισε να μαλώνει για προσωπικά του θέματα, με τον άντρα, που είναι και επιχειρηματίας, να αρχίζει να χτυπάει άγρια με γροθιές τη γυναίκα του. Η 30χρονη  από τη Ρόδο σώθηκε χάρη στην επέμβαση του οδηγού και περαστικών.

Ο ταξιτζής μάλιστα ήταν αυτός που ειδοποίησε την Αστυνομία. Η άτυχη γυναίκα κατέληξε στο ΚΑΤ με σπασμένα πλευρά και θλαστικά τραύματα! Νοσηλεύτηκε μάλιστα για δυο 24ωρα στο νοσοκομείο. Επιστρέφοντας στη Ρόδο υπέβαλε μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του κακοποιητή συζύγου της.

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσσαλονίκη – Βεβήλωσαν το μνημείο σημαντικού Έλληνα του Πόντου, λίγες μέρες μετά την τοποθέτησή του – ΦΩΤΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο ενός σημαντικού Έλληνα του Πόντου, του Νίκου Καπετανίδη, λίγες μέρες πριν τη συμπλήρωση 100 ετών από την εκτέλεσή τους από τους Τούρκους και μια μόλις εβδομάδα μετά την τοποθέτηση του μνημείου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, προκλήθηκαν φθορές στη μαρμάρινη βάση του μνημείου και αφαιρέθηκαν γλυπτές αναπαραστάσεις του Νίκου Καπετανίδη στο δικαστήριο του Κεμάλ στην Αμάσεια.

Φαίνεται επίσης πως επιχείρησαν να ξηλώσουν το άγαλμα, όμως τελικά δεν τα κατάφεραν.

Ο τραγουδιστής Αλέξης Παρχαρίδης βρέθηκε στο μνημείο του Καπετανίδη και έκανε λόγο για «καθαρή βεβήλωση ενός εθνομάρτυρα» από ανθρώπους που δεν έχουν εθνική συνείδηση.

«Όλοι ξέρουμε ότι ο διωγμός των Ποντίων είχε και θρησκευτικό χαρακτήρα, επομένως όλοι μαρτύρησαν για την του Χριστού πίστη. Άρα ούτε χριστιανικά αισθήματα είχε αυτός που το έκανε. Η Πολιτεία οφείλει να διαφυλάξει το μνημείο. Είχαμε μια ανησυχία και σκεφτόμασταν να βάλουμε σεκιούριτι, τουλάχιστον στα αποκαλυπτήρια να μείνει αλώβητο. Δεν το περίμενα όμως ότι θα βεβηλωθεί τόσο γρήγορα» δήλωσε ο τραγουδιστής στο thes.gr.

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ακατάλληλο μπιφτέκι κοτόπουλου καθώς κρίθηκε,,,,. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο ΕΦΕΤ προχωρά στην ανάκληση μπιφτεκιού κοτόπουλου μετά από σχετικό έλεγχο, καθώς κρίθηκε ακατάλληλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Έλεγχος για Salmonella spp., Listeria monocytogenes και παρουσία σταφυλοκοκκικών τοξινών», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ THE BURGER ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ & ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ», με αριθμό παρτίδας L210720 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 20-07-2022, καθαρού βάρους 2 X 180 γρ.

Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Εργαστηρίων, Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ και διαπιστώθηκε ότι το προϊόν με τα ως άνω στοιχεία είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι βρέθηκε θετικό στο παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

 eleftherostypos.gr 

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Με τη «Νυχτερινή Αστραπή» συνεχίστηκε η άσκηση «Παρμενίων» στον Έβρο «Όποιος τολμήσει να υποτιμήσει την ισχύ μας, θα λάβει απάντηση ακαριαία,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στην άσκηση συμμετείχαν μηχανοκίνητο πεζικό, άρματα μάχης, πυροβολικό, Ειδικές Δυνάμεις, επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη

Με την τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Νυχτερινή Αστραπή» στο πεδίο βολής «Αετός» στον Έβρο συνεχίστηκε, απόψε, η εθνική διακλαδική άσκηση «Παρμενίων» που διεξάγεται από τις 24 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Στην άσκηση συμμετείχαν μηχανοκίνητο πεζικό, άρματα μάχης, πυροβολικό, Ειδικές Δυνάμεις, επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σκοπός της άσκησης «Νυχτερινή Αστραπή» ήταν η συνέργεια προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων για την ανατροπή θέσεων του εχθρού και ανάκτηση τακτικού πλεονεκτήματος.

Η άσκηση αποτελεί την απτή απόδειξη του άριστου συντονισμού προσωπικού και μέσων για την αναχαίτιση οποιασδήποτε μορφής επιθετικής ενέργειας κι αν εκδηλωθεί στην περιοχή ευθύνης της 1ης Στρατιάς» τόνισε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του μετά την ολοκλήρωση της «Νυχτερινής Αστραπής» ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Επισήμανε ότι «αυτή η γεωπολιτική γειτονιά παραμένει ασταθής και γεμάτη με προκλήσεις, δεν χωράει κανένας εφησυχασμός».

«Διαθέτουμε», πρόσθεσε, «την ικανότητα και τη θέληση και το χάρισμα ως Έλληνες να τα καταφέρνουμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμη και τις πλέον αντίξοες».

«Όποιος τολμήσει να υποτιμήσει την ισχύ μας, θα λάβει απάντηση ακαριαία, πάρα πολύ επώδυνη και συντριπτική» υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Θα συνεχίσουμε», συμπλήρωσε, «με αποφασιστικότητα να υπερασπίζουμε την πατρίδα και να προσφέρουμε το υπερπολύτιμο αγαθό της ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία, η οποία μας το ανταποδίδει με την αμέριστη εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει το θεσμό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Βαρύς ο πέλεκυς: Ισόβια κάθειρξη 56 φορές για Τούρκο διακινητή για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Είχαν βρει τραγικό θάνατο 8 άτομα, εκ των οποίων 5 μικρά παιδιά, ενώ αγνοούνταν άλλο τόσοι

Η ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και μάλιστα 56 φορές (!) επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 55χρονο Τούρκο διακινητή για το ναυάγιο που σημειώθηκε πριν από πέντε χρόνια στο Φαρμακονήσι με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο στα παγωμένα νερά 8 άτομα, εκ των οποίων 5 μικρά παιδιά και να αγνοούνται άλλοι τόσοι!

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, το δικαστήριο έκρινε ένοχο, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, τον 55χρονο Τούρκο, διατηρώντάς του ουσιαστικά την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Μάιο του 2017.

Η τραγωδία είχε σημειωθεί 50 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 ανοικτά του Φαρμακονησίου. Το οχτάμετρο ξύλινο σκάφος με κυβερνήτη τον 55χρονο Τούρκο και στοιβαγμένους 56 Ιρακινούς (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) είχε ξεκινήσει το ταξίδι του στην «καρδιά» του χειμώνα από την περιοχή «Δίδυμα» (Didim) της Τουρκίας και με προορισμό κάποιο από τα νησιά μας.

Λίγες ώρες αργότερα, στη μία παρά δέκα τα ξημερώματα, η βάρκα με τους πρόσφυγες, προσάραξε σε βραχώδες σημείο ανατολικά των ακτών του Φαρμακονησίου. Μόνο οι 40 αλλοδαποί (18 άνδρες, 10 γυναίκες και 12 ανήλικοι), κατάφεραν να αποβιβαστούν στην ξηρά.

Υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ σκάφος του Λιμενικού Σώματος, σκάφος του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλα βοηθητικά σκάφη εντόπισαν και ανέσυραν οκτώ σορούς (5 παιδιά και 3 γυναίκες), ενώ περισυνέλεξαν σώο ένα κορίτσι και αγνοούνται τουλάχιστον άλλα 8 άτομα, εκ των οποίων μία γυναίκα, ένας άνδρας και 6 παιδιά.

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκικός Τύπος: Βολές κατά ριπάς εναντίον Γαλλίας-Μακρόν και αιχμές κατά της Ελλάδας

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η ελληνο-γαλλική συμφωνία έτυχε μεγάλης δημοσιότητας στην γείτονα

Κατά της Γαλλίας και του «αρνητικά» πρωταγωνιστικού ρόλου που θέλει να παίξει στην περιοχή, στρέφεται μεγάλο μέρος των τουρκικών εφημερίδων, αναφερόμενο στην ελληνο-γαλλική αμυντική συμφωνία.

Σημαντική μερίδα του κατηγορεί την Αθήνα για «αναντιστοιχία λόγων και έργων», με ενδεικτικό τον σχολιασμό ότι «η Ελλάδα, ενώ μιλάει για "ειρήνη", αγοράζει όπλα από τον Μακρόν».

Τμήμα των τουρκικών ΜΜΕ, επίσης, περιορίζεται ειδησεογραφικά τα γεγονότα, παραπέμποντας ιδιαίτερα στις δηλώσεις Μακρόν - Μητσοτάκη για την ελληνοτουρκική ένταση, το καλοκαίρι του 2020.

Άκρως ενδιαφέρον είναι ότι δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της γείτονος, η Sabah και η Sözcü, δεν είχαν κατ' αρχήν αναφορά στο θέμα (!).

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεδομένης της έντονης κόντρας Μακρόν - Ερντογάν στο πρόσφατο παρελθόν, δεν λείπουν οι αναφορές ότι ο Γάλλος πρόεδρος είναι «εχθρός του Ισλάμ και των Τούρκων».

Ενδεικτικά είναι τα δημοσιεύματα, όπως της εφημερίδας, Hürriyet, που γράφει ότι «ενώ η Αθήνα μιλάει για "ειρήνη" αγοράζει όπλα», και της Yeni Birlik η οποία σημειώνει «Είπε "δεν μπαίνω στο κυνήγι των εξοπλισμών" αλλά πήρε και Heron και Rafale».

Η Milliyet, κάνοντας αναφορά στη συμμαχία AUKUS (ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία) και την ακύρωση της παραγγελίας εκ μέρους της Αυστραλίας για 12 γαλλικά συμβατικά υποβρύχια, κάνει λόγο για «βραβείο παρηγοριάς για τον Μακρόν». Το ίδιο και η Karar διερωτάται: «Είναι το Αιγαίο παρηγοριά στο Παρίσι για τον Ειρηνικό;»

Η θεωρούμενη «σκληρή», Yeni Şafak, γράφει για «Ιστορική "ώθηση" στον Μήτσο(τακη)», η Akşam ότι η Γαλλία «υποκινεί την Ελλάδα για τα λεφτά», η Yeni Akit σημειώνει «αγόρασε τρεις φρεγάτες - έστειλε μήνυμα στην Τουρκία», η Milat ότι «η Ελλάδα επιταχύνει τους εξοπλισμούς», η Milli γράφει για «βραβείο στην Ελλάδα επειδή εχθρεύεται τους Οθωμανούς», και η Diriliş Postası σημειώνει ότι «ο Μακρόν "πάτησε γκάζι" - πούλησε 3 φρεγάτες».

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Με…κεφαλιά στον αστυνομικό επιχείρησε να αποφύγει την σύλληψη νταής σύζυγος στον Βόλο!

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ένας 68χρονος, ο οποίος συνελήφθη, χθες, από άνδρες της Ασφάλειας στην Νέα Ιωνία Βόλου για εξύβριση, πρόκληση σωματικών βλαβών και απείθεια σε βάρος αστυνομικών, όταν πήγαν να τον συλλάβουν για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Ο 68χρονος αρχικά μάλωσε με την 61χρονη πρώην σύζυγό του, η οποία κάλεσε την Αστυνομία για παραβίαση δικαστικής απόφασης. Όμως, όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, ο 68χρονος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους, τους έβρισε, αντιστάθηκε της σύλληψης και μάλιστα έριξε κεφαλιά στον έναν(!) προκαλώντας του εκδορές.

Ο 68χρονος συνελήφθη για απειλή, εξύβριση, πρόκληση σωματικών βλαβών κι απείθεια, ενώ υπέβαλε μήνυση σε βάρος της 61χρονης πρώην συζύγου του, η οποία επίσης συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Βόλου.
Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Στέλνουν «πακέτο» τον Ρουμάνο που κατηγορείται ότι τσιμέντωσε τη Μόνικα Εκδίδεται τελικά

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Εκδίδεται αύριο από τις Ολλανδικές αρχές

Εκδίδεται τελικά αύριο στην Ελλάδα ο καταζητούμενος Ρουμάνος σύντροφος της άτυχης Μόνικα Γκιους, το πτώμα της οποίας βρέθηκε τσιμεντωμένο στην αυλή του σπιτιού της στην Κυπαρισσία, την 1η Σεπτεμβρίου, όπως αποκάλυψε στην «Espresso» ο Βασίλης Νουλέζας, δικηγόρος του 39χρονου αλλοδαπού που κατηγορείται για τη δολοφονία της 42χρονης Ρουμάνας μητέρας τριών παιδιών.

Από την Εύα Παπαδάτου
«Ο εντολέας μου είναι έτοιμος να απολογηθεί και να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας, ώστε να βρεθεί ο ένοχος της φρικτής αυτής πράξης. Ας έχουμε υπομονή, γιατί φτάνει η ώρα της αλήθειας και τον λόγο έχει πια η Δικαιοσύνη» δήλωσε ο κ. Νουλέζας, ο οποίος ανέφερε ότι ο 39χρονος εξακολουθεί να υπεραμύνεται με σθένος της αθωότητάς του.

Ο Ρουμάνος παραδόθηκε στην ολλανδική αστυνομία την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και κατόπιν οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα στο Αϊντχόφεν, που του απήγγειλε κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση με την οποία θα δικαστεί στην Ελλάδα. Εκτοτε κρατείται σε φυλακές του Αμστερνταμ, ωστόσο, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την επιθυμία του -σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Νουλέζας- να εκδοθεί στη χώρα μας σε εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε βάρος του. «Θέλει να δικαστεί σε ελληνικό δικαστήριο γιατί το έγκλημα έγινε στην Ελλάδα, ενώ δεν έχει νομικό παραστάτη στην Ολλανδία και το δικαστήριο διέκοψε κατόπιν τούτου» εξήγησε στην «Espresso» ο γνωστός ποινικολόγος.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του Ρουμάνου χάθηκαν λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση της Μόνικα Γκιους, τον περασμένο Φεβρουάριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε πει σε φίλο του πως θα επέστρεφε στην πατρίδα του όπου βρήκε καλύτερη δουλειά, ενώ είχε ισχυριστεί ότι η 42χρονη νοσηλευόταν στην Καλαμάτα έπειτα από τροχαίο. Το τσιμεντωμένο πτώμα αποκαλύφθηκε μετά την επίσκεψη του ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου έμενε το ζευγάρι των Ρουμάνων στην Ανω Πόλη.

Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Νέα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Τερψιθέας Σταυρούπολη, όταν ομάδες νεαρών που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν ξαφνικά στους συγκεντρωμένους στην πλατεία.

Τον γύρo της Ελλάδας κάνουν οι σκηνές βίας μεταξύ αριστερών οργανώσεων και μαθητών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου μέλη της ΚΝΕ μοίραζαν φυλλάδια έξω από τα δύο ΕΠΑΛ, γεγονός που εξόργισε τους μαθητές, οποίοι τους εκδίωξαν κακήν κακώς.

Σε απάντηση την επομένη ημέρα, αριστερές οργανώσεις (φοιτητικοί σύλλογοι κατά τα συστημικά ΜΜΕ) οργάνωσαν «αντιφασιστική» πορεία έξω από τα δύο επαγγελματικά λύκεια κρατώντας λοστούς και φορώντας κράνη(!), που είχε ως αποτέλεσμα τις σκηνές βίας μεταξύ μαθητών και κομμουνιστών με τους δεύτερους να τρέπονται σε φυγή.

Οι αριστερές οργανώσεις δεν το έβαλαν κάτω και σήμερα πάλι βρέθηκαν έξω από τα δύο ΕΠΑΛ αναζητώντας «ρεβάνς», χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία καθώς στο σημείο βρίσκονταν και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες όπως αποδεικνύεται τους προστάτεψαν από αντεπιθέσεις των μαθητών, ενώ εκπρόσωποί των αριστερών διαμαρτύρονταν στους δημοσιογράφους για την απουσία της αστυνομίας.


πλατεια_τερψιθεας_σταυρουπολη

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έφτασαν στο σημείο έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τις ομάδες νεαρών ενώ δικυκλιστές αστυνομικοί έκαναν αναζητήσεις στα γύρω στενά.
Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι ζήτησε εστιάτορας από αστυνομικούς στην Κοζάνη Προκλήθηκε ένταση ανάμεσα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές

Ένταση προκλήθηκε σε γνωστό εστιατόριο στην Κοζάνη. Ο λόγος είναι ότι κατά την διάρκεια του ελέγχου κλιμακίου της αστυνομίας για τα μέτρα κατά του κορονοϊού άκουσαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να τους ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως γράφει το Kozanimedia, οι δύο αστυνομικοί, φορώντας τις μάσκες τους, μπήκαν στο εστιατόριο και επέβαλαν πρόστιμο σε εργαζόμενη, η οποία φέρεται να φορούσε μάσκα, αλλά εκείνη τη στιγμή να την είχε κατεβάσει για να πιει νερό.

Στις διαμαρτυρίες της ίδιας, αλλά και του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, οι δύο αστυνομικοί αντέτειναν πως σύμφωνα με τα μέτρα θα έπρεπε να προχωρήσουν στην επιβολή του προστίμου, ενώ, αμέσως μετά, έγραψαν και δεύτερη εργαζόμενη, η οποία, ωστόσο, σύμφωνα με τη διεύθυνση του μαγαζιού, εκείνη την ώρα ήταν εκτός εργασίας.

Κοζάνη: Είπε στους αστυνομικούς να του δείξουν πιστοποιητικά

Έπειτα ακολούθησαν πιο έντονες διαμαρτυρίες της διεύθυνσης του μαγαζιού, ο ιδιοκτήτης του οποίου ζήτησε από τους δύο αστυνομικούς να επιδείξουν και εκείνοι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, αφού μπήκαν για έλεγχο σε εσωτερικό χώρο καταστήματος.

Ωστόσο κανείς δεν δέχθηκε να επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, με τους άνδρες της ΕΛΑΣ να αναφέρουν πως δεν μπορεί να τους ελέγξει κάποιος, καθώς αυτή είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας.

Παραταύτα, προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τη συνέχεια να δίνεται στο αστυνομικό τμήμα Κοζάνης, όπου υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

«Κοκκίνησε« η Θεσσαλονίκη και το μίνι lockdown έρχεται – Η πρόταση βόμβα για τις δημόσιες υπηρεσίες Στα 2.187 τα νέα κρούσματα - 323 οι διασωληνωμένοι, 44 θάνατοι

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, οι 292 είναι ανεμβολίαστοι - Στο  1,01% το ποσοστό θετικότητας από τους εργαστηριακούς ελέγχους με PCR test και Rapid - To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.95 - Στην Αττική εντοπίστηκαν 579 νέα κρούσματα - 325 στη Θεσσαλονίκη, 122 στη Λάρισα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.187, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 653.535 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 77 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.183 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.95 (95% ΔΕ: 0.89 - 1.00)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 44, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.795 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι η Θεσσαλονίκη ότι οδηγείται σε μίνι lockdown   όπως προκύπτει και από τη συνεδρίαση των Λοιμωξιολόγων που είναι σε εξέλιξη. 

Τα αυξημένα κρούσματα αλλά κυρίως η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης από την ευρύτερη Βόρεια Ελλάδα, οδηγεί την πόλη σε καθεστώς μίνι lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί έχουν προχωρήσει σε εισήγηση για μίνι lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Κιλκίς, ενώ υπενθυμίζεται πως στο ίδιο καθεστώς βρίσκονται ήδη Πιερία, Πέλλα, Ημαθία, Καστοριά, Καβάλα, Ξάνθη και Δράμα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες, ενώ τα μέτρα που εισάγονται όταν μία πόλη μπαίνει στο συγκεκριμένο καθεστώς είναι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σημειώνεται πως η απόφαση των ειδικών έχει προληπτικό χαρακτήρα έτσι ώστε να μην χρειαστούν πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα που θα θυμίζουν καθεστώς κανονικού lockdown.

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές απαντώντας στη φημολογία ότι η Θεσσαλονίκη πάει για οριζόντιο κλείσιμο απαντούσαν ότι: «Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση και κανένα ενδεχόμενο για lockdown ή μίνι lockdown οπουδήποτε. Η εφαρμογή επιπλέον περιορισμών σε τοπικό επίπεδο δεν συνιστά μίνι- lockdown».

Στο μεταξύ σύμφωνα με το newsit η επιτροπή των ειδικών εισηγείται οι πολίτες που θα προσέρχονται σε δημόσιες υπηρεσίες να πρέπει απαραίτητα να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε rapid test.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (29/9) στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης αναφέρθηκε στην αύξηση του ιικού που παρατηρείται στις τελευταίες μετρήσεις των λυμάτων, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως ανέφερε ο καθηγητής, το ιικό φορτίο εκτοξεύτηκε σε Αττική κατά 58%, Αλεξανδρούπολη 198%, Ξάνθη 166% και Λάρισα 62% και φαίνεται ότι στις περιοχές αυτές ανοίγει ένας νέος κύκλος διάδοσης, που θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων.

Ο Νίκος Θωμαΐδης εκτίμησε ότι αυτή η αύξηση που παρατηρείται στα λύματα ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε 3.500 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως, ανάλογα βέβαια και με τον αριθμό των τεστ που θα πραγματοποιηθούν. Ανέφερε επίσης ότι «φέτος βρισκόμαστε σε μια διαφορετική κατάσταση, καθώς πέρυσι είχαμε πολύ χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, καθώς τέτοια εποχή ξεκινούσε το δεύτερο κύμα, πολύ αργά. Τώρα βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση του 4ου κύματος και ενδεχομένως να ξεκινάει το 5ο κύμα το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί τέλος Οκτωβρίου».

Πληγή οι ανεμβολίαστοι

Στο χθεσινό «μολυσματικό χάρτη» ξεχωρίζουν περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Στο δυτικό τομέα Αθηνών – εντάσσεται στις περιοχές που χρειάζονται ενίσχυση των εμβολιασμών – καταγράφηκαν 100 νέα κρούσματα σε σύνολο 560 σε ολόκληρη την Αττική. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μολύνσεις για το δυτικό τομέα Αθηνών ήταν λίγο λιγότερες σε σχέση με τον κεντρικό τομέα Αθηνών (150 περιστατικά χθες) ενώ παραδοσιακά από την αρχή της πανδημίας το κέντρο της Αθήνας συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των κρουσμάτων του Λεκανοπεδίου.

Ανάμεσα στις έντεκα περιοχές με χαμηλή κάλυψη εμβολιασμών, έξι περιοχές είναι στη βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα, πρόκειται για την Ξάνθη, την Πέλλα, τις Σέρρες, την Πιερία, τη Δράμα και το Κιλκίς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην ενημέρωση της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Εκτός από τις Σέρρες και το Κιλκίς οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες βρίσκονται στο επίπεδο 4 («κόκκινο») του επιδημιολογικού συναγερμού και ισχύουν περιοριστικά μέτρα.

Σε αυτές τις περιοχές η διασπορά είναι έντονη, το ίδιο και ο προβληματισμός για την επερχόμενη πίεση στις μονάδες Υγείας. Πιο αναλυτικά, χθες στην Ξάνθη εντοπίστηκαν 122 νέα κρούσματα, στην Πιερία 76, στην Πέλλα 72, στις Σέρρες 61, στο Κιλκίς 47, στη Δράμα 64. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται, επίσης, στο «μικροσκόπιο» με 435 περιστατικά χθες. Είναι μια… ανάσα πριν ενταχθεί και εκείνη στο «κόκκινο».

Το σύνολο των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά διατηρούν την τάση σταθεροποίησης που παρατηρούν οι ειδικοί εδώ και ένα μήνα και η ανησυχία εστιάζει σε κατά τόπους επιδημικές εξάρσεις, όπως στη βόρεια Ελλάδα.

Επίσης, η θετικότητα διαμορφώνεται σε κάτω του 1% με δεδομένο τον πολύ μεγάλο αριθμό τεστ που διενεργούνται καθημερινά. Χθες, ανακοινώθηκαν 2978 νέα περιστατικά, αριθμός μειωμένος σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας όταν καταγράφηκαν 3040 κρούσματα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχίζει τη σταθερή πτωτική πορεία, ενώ το ιικό φορτίο στα λύματα είναι αυξημένο την τελευταία εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη στις περισσότερες περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρούνται σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη, κατά 198% και 166% αντίστοιχα.


Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »