Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Σε μήνυση προχώρησαν δύο παιδιά Πετράλωνα: Αδέρφια καταγγέλλουν τον πατέρα τους για βι α σμό και τη μητέρα για συγκάλυψη 17 ετών το αγόρι και 22 το κορίτσι, σήμερα,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

17 ετών το αγόρι και 22 το κορίτσι, σήμερα, καταγγέλλουν όσα συνέβαιναν πριν από μια δεκαετία - Είχαν κάνει μήνυση και το 2018, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια

Σε μήνυση προχώρησαν δύο παιδιά, 17 ετών το αγόρι και 22 το κορίτσι, τα οποία καταγγέλλουν τους ίδιους τους γονείς τους για σεξουαλική κακοποίηση, πριν από μία δεκαετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι δύο νέοι καταγγέλλουν τη μητέρα τους για τη σιωπή και κυρίως για τη συγκάλυψη της σεξουαλικής τους κακοποίησης από τον πατέρα τους.

Μάλιστα, τα αδέρφια είχαν κάνει ξανά μήνυση το 2018, σε βάρος του πατέρα αυτή τη φορά, η οποία είχε προχωρήσει σε προκαταρκτική εξέταση, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Επίσης, ο πατέρας, πέρα από το ότι φέρεται να βίαζε ο ίδιος τα παιδιά του, τα προωθούσε και σε φίλους του.

Όταν το αγόρι ήταν 7 ετών, αποκάλυψε σε έναν εκπαιδευτικό την κακοποίηση που βίωνε στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να κινηθούν δικαστικά.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιάννης Μάρκου: «Θα με φάνε εκεί που πάω» είπε στη μητέρα του ο 26χρονος που μαχαί ρωσε τον επιχειρηματία...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη - Ο επιχειρηματίας έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του, ωστόσο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Καλύτερη είναι η κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα δέχτηκε 15 μαχαιριές από έναν 26χρονο.

Ο επιχειρηματίας έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του, ωστόσο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Μάρκου, Γιάννη Μαρακάκη, «το προφίλ του δράστη είναι άσχετο με την πράξη του», καθώς ο 26χρονος έχει παρουσιαστεί σαν ένα «καλό παιδί», που δεν έχει δώσει δικαιώματα. Μάλιστα, όπως είπε στο Mega ο κ. Μαρακάκης, «ο 26χρονος δε φαίνεται άνθρωπος που πιάνει μαχαίρι πρώτη φορά».


Την ίδια ώρα, ο 26χρονος αρνείται την κατηγορία όπως αυτή έχει διατυπωθεί ως απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μιλώντας στο Mega, η θεία του ανέφερε για τη μητέρα του: «Χάλια είναι η γυναίκα, χάλια είναι. Γιατί το παιδί όταν έφυγε και πήγε να παραδοθεί είπε της μαμάς του ότι "θα με φάνε εκεί πέρα που πάω. Δεν πρόκειται να με ξαναδείς"».

Η θεία του 26χρονου τόνισε πώς έχουν πέσει από τα σύννεφα, συγκεκριμένα: «Δεν ξέρω τι έχει γίνει. Όλοι έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Περιμένουμε να δούμε στις καταθέσεις τι έχει πει. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει γίνει με το παιδί μας. Τι να σας πω, τι να σας πω. Και εμείς τα έχουμε χάσει».

Ο δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Απόφαση-κόλαφος από ΗΠΑ κατά Τουρκίας: Στο εδώλιο οι μπράβοι του Ερντογάν για τα επεισόδια του 2017 Είχαν ξυλοκοπήσει Κούρδους διαδηλωτές

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Είχαν ξυλοκοπήσει Κούρδους διαδηλωτές σε διαμαρτυρία στην Ουάσινγκτον 

Νέα απόφαση-κόλαφος σε βάρος της Άγκυρας λαμβάνεται από τις ΗΠΑ, σε μια περίοδο που έχουν πληθύνει οι τουρκικές αξιώσεις και το κλίμα με την Ουάσινγκτον παραμένει ψυχρό.

Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, απορρίπτεται το τουρκικό αίτημα να επανεξεταστούν οι αποφάσεις Πρωτοδικείου και Εφετείου για τα επεισόδια βιαιοπραγίας από μπράβους του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον Κούρδων διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον.

Αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την εκδίκαση της υπόθεσης και στο εδώλιο θα καθίσουν οι μπράβοι του Τούρκου προέδρου. 

Δείτε βίντεο:

 

Υπενθυμίζεται ότι το 2017, οι άνδρες της ασφάλειας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν επιτεθεί και χτυπήσει βίαια ειρηνικούς διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη και στην συνέχεια είχαν εμπλακεί σε αψιμαχίες με το προσωπικό της αμερικανικής μυστικής αστυνομίας.

Η τουρκική πλευρά είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς είχε ζητήσει να επανεξεταστούν οι αποφάσεις που είχε λάβει τόσο το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον όσο και το Εφετείο, τα οποία είχαν αποφανθεί ότι η βία που ασκήθηκε από το προσωπικό ασφαλείας του Τούρκου προέδρου δεν χρήζει ασυλίας και συνεπώς τα αμερικανικά δικαστήρια διαθέτουν την απαραίτητη δικαιοδοσία για να εκδικάσουν τις αγωγές που έχουν ασκηθεί.

Ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση απέρριψε κατηγορηματικά τη βάση του νομικού επιχειρήματος της Τουρκίας και εισηγήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο μέσω του νομικού της εκπροσώπου (solicitor general) να απορρίψει αυτό το αίτημα και να ανοίξει έτσι τον δρόμο για την εκδίκαση της υπόθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με νομικούς κύκλους η σημερινή γνωμοδότηση της νομικής εκπροσώπου θεωρείται ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο και ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο αναμένεται ότι σύντομα θα εκδώσει την τελική του απόφαση.

Στο σκεπτικό που παρουσιάζει στην απόφαση της, η νομική εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Ελίζαμπεθ Πρέλογκαρ, σημειώνει ότι «τα γεγονότα που διαπιστώθηκαν από το Περιφερειακό Δικαστήριο και έγιναν αποδεκτά από το Εφετείο των ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι το τουρκικό προσωπικό ασφαλείας χρησιμοποίησε βία που υπερβαίνει κάθε αντίληψη της προστατευτικής λειτουργίας του. Ως εκ τούτου, η χρήση βίας δεν προστατεύεται από την εξαίρεση του FSIA (Foreign Sovereign Immunities Act)». Υπό αυτό το πρίσμα, η νομική εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι το Εφετείο κατέληξε στο σωστό συμπέρασμα και συνεπώς η απόφασή του δεν δικαιολογεί επανεξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Συνεχίζοντας το σκεπτικό της, η νομική εκπρόσωπος αντέκρουσε ακόμα ένα επιπλέον επιχείρημα της τουρκικής πλευράς, το οποίο πρόβαλε το σκεπτικό ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει αρνητικές συνέπειες για τις διεθνείς σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, η εκπρόσωπος έκρινε ότι η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι λανθασμένη, καθώς όπως υπογράμμισε «οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν τη σχέση τους με την Τουρκία, σύμμαχο του ΝΑΤΟ, και έχουν πρωταρχικό συμφέρον να προστατεύσουν τους διπλωμάτες και τους ανώτερους αξιωματούχους τους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Όμως, η απόφαση δεν υπονομεύει αυτά τα συμφέροντα. Η απόφαση συνάδει με άλλες αποφάσεις στις οποίες τα δικαστήρια των ΗΠΑ έκριναν ότι τα ξένα κράτη δεν δικαιούνται κυρίαρχη ασυλία για αδικοπραξίες που περιλαμβάνουν τη χρήση βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Το Ιστορικό της Υπόθεσης

Η μήνυση κατατέθηκε από Αμερικανούς πολίτες εναντίον όχι φυσικών προσώπων αλλά εναντίον του τουρκικού κράτους. Από την πλευρά της, η Τουρκία υποστήριξε ότι χρήζει ασυλίας και συνεπώς το συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορεί να τεθεί στη κρίση του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Ουάσιγκτον.

Σε πρωτόδικο επίπεδο, το Περιφερειακό Δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια της ασυλίας. Η τουρκική πλευρά, όμως, άσκησε έφεση με βασικό επιχείρημα ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες έγιναν για λόγους προστασίας του προέδρου, ο οποίος βρισκόταν στα σκαλιά της πρεσβευτικής κατοικίας. Με δεδομένο ότι η υπόθεση αφορούσε την εμπλοκή μιας ξένης κυβέρνησης, οι δικαστές ζήτησαν τη γνωμοδότηση των τριών αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μυστική Αστυνομία).

Στη συνέχει ακολούθησε η κοινή γνωμοδότηση που κατατέθηκε με υπόμνημα στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον. Σε αυτό το κείμενο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την μυστική αστυνομία (secret service) κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια της ασυλίας που προβλέπεται στον νόμο «Foreign Sovereign Immunities Act» (FSIA). Αιτιολογώντας το σκεπτικό τους, οι τρεις υπηρεσίας υποστήριξαν ότι οι επίμαχες πράξεις δεν έγιναν για λόγους προστασίας του Τούρκου προέδρου και συνεπώς δεν απολαμβάνουν την ασυλία που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ηγετικά στελέχη από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας είχαν στείλει επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με την οποία του ζητούσαν να ξεκαθαρίσει ότι η Τουρκία δεν διαθέτει ασυλία βάσει του νόμου «Foreign Sovereign Immunities Act» (FSIA).

Η Οριστική Απόφαση του Εφετείου της Ουάσιγκτον που Οδήγησε την Τουρκία στο Ανώτατο Δικαστήριο

Με μια οριστική και ομόφωνη απόφαση το Εφετείο της πόλης της Ουάσιγκτον απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας για την επανεξέταση της απόφασης που είχε λάβει για τις βιαιοπραγίες που είχαν εκδηλωθεί εναντίον Κούρδων διαδηλωτών. Υπενθυμίζεται ότι το 2017, οι άνδρες της ασφάλειας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν επιτεθεί και χτυπήσει βίαια ειρηνικούς διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη και στην συνέχεια είχαν εμπλακεί σε αψιμαχίες με το προσωπικό της αμερικανικής μυστικής αστυνομίας.

Σε πρωτόδικο επίπεδο, το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον είχε αποφανθεί ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια της ασυλίας. Στη συνέχεια, μετά την προσφυγή της Τουρκίας, οι τρεις δικαστές του Εφετείου που εξέτασαν την υπόθεση κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Ωστόσο, η γειτονική χώρα αποφάσισε να εξαντλήσει όλα τα νομικά εργαλεία που είχε διαθέσιμα, ζητώντας και από τους 10 δικαστές του Εφετείου να επανεξετάσουν την απόφαση. Ωστόσο, δεν είχε και αυτή την φορά καμία τύχη, και πλέον η απόρριψη του συγκεκριμένου αιτήματος σημαίνει ότι η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο είναι μονόδρομος για την Τουρκία.

 Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Είχε… ρημάξει τα ζαντολάστιχα....Εξιχνιάστηκαν 44 περιπτώσεις κλοπών...Τέλος στη δράση 49χρονου....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Εξιχνιάστηκαν 44 περιπτώσεις κλοπών με τη συνολική λεία να υπερβαίνει τα 66.000 ευρώ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Τέλος στη δράση 49χρονου ημεδαπού, που προέβη μαζί με συνεργό του σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών ελαστικών, ζαντών και λοιπών εξαρτημάτων από σταθμευμένα αυτοκίνητα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, έθεσαν έπειτα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ειδική ομάδα που είχε συσταθεί για τον εντοπισμό των δραστών, αναλύοντας τον τρόπο δράσης τους, εντόπισε και συνέλαβε τον 49χρονο στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην περιοχή του Ευόσμου, καθώς από κοινού με τον συνεργό του, ξημερώματα της ίδιας ημέρας αφαίρεσαν από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή της Ανάληψης τρία ζαντολάστιχα.
 


Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση σκύλου σε 13χ ρονο στο Λαγονήσι - Δήμαρχος Σαρωνικού: Οι ιδιοκτήτες είχαν ξεχάσει την πόρτα ανοιχτή «Είναι λυπηρό και πάρα πολύ επικίνδυνο» - «Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί» ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

«Είναι λυπηρό και πάρα πολύ επικίνδυνο» - «Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί» τόνισε ο δήμαρχος Πετρος Φιλίππου

Εφιαλτικές στιγμές βίωσε ο 13χρονος Άγγελος στο Λαγονήσι όταν δέχθηκε την επίθεση από σκύλο-φύλακα που βγήκε από ένα σπίτι την ώρα που το παιδί πήγαινε στο σχολείο του με το πατίνι.

Για το περιστατικό επίθεσης που θα μπορούσε να έχει αποβεί μοιραίο, μίλησε στην ΕΡΤ ο Πετρος Φιλίππου, δήμαρχος Σαρωνικού.

«To συμβάν αυτό έγινε την περασμένη βδομάδα. Το σκυλί ήταν δεσποζόμενο το σκυλί» δήλωσε ο κ. Φιλίππου.

Μιλώντας για το περιστατικό που συνέβη όταν το σκυλί διέφυγε από τη φύλαξη των ιδιοκτητών του, ανέφερε ότι ο μαθητής μόλις δέχθηκε την επίθεση έβαλε τις φωνές και οι περίοικοι που ήταν κοντά έσπευσαν για βοήθεια.

Αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες του σκύλου, τόνισε ότι είχαν ξεχάσει την εξώπορτα του σπιτιού τους ανοιχτή. «Έτσι βγήκε (το σκυλί) στο δρόμο και έγινε το συμβάν. Είναι λυπηρό και πάρα πολύ επικίνδυνο. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί», δήλωσε ο κ. Φιλίππου.

«Εμείς σαν δήμος έχουμε πάρει πολλά μέτρα για τα αδέσποτα. Συνεργαζόμαστε με το ΔΗΚΕΠΑ, με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων. Μέχρι σήμερα εχουμε περιθάλψει πάνω από 700 αδέσποτα ζώα και έχουμε κάνει πάνω από 300 στειρώσεις» διευκρίνισε ο δήμαρχος Σαρωνικού.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση από τον σκύλο έγινε το πρωί της Πέμπτης, την ώρα που το παιδί πήγαινε με το πατίνι στο Γυμνάσιο, στο Λαγονήσι.

Το ζώο, όπως έγινε γνωστό, αφού έριξε το παιδί κάτω, άρχισε να το δαγκώνει στο κεφάλι, στο μέτωπο, στα μάγουλα και στον λαιμό. Λόγω του ότι τα τραύματα ήταν σοβαρά, ο 13χρονος αρχικά μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων και έπειτα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων όπου και του παρασχέθηκε βοήθεια.

Τα λόγια της μητέρας 

«Είναι καλύτερα σήμερα το παιδί, γιατί δε μπορούσε ούτε να μιλήσει, ούτε να φάει, δεν μπορούσε τίποτα, συν τον φόβο που είχε» είπε αρχικά στο MEGA η μητέρα του παιδιού.

Περιγράφοντας τι συνέβη, η μητέρα του 13χρονου είπε ότι το παιδί πήγαινε στο σχολείο του με το πατίνι του «και του επιτέθηκε ένας σκύλος ράτσας Ακίτα, το παιδί δεν πρόλαβε να καταλάβει τι έγινε. Άρχισε ο σκύλος να τον δαγκώνει στο κεφάλι, στο πρόσωπο στα χέρια και για για καλή του τύχη ήταν ένας παιδικός σταθμός λίγο πιο κάτω, όπου ήταν ο ιδιοκτήτης με δύο μπαμπάδες. Έτρεξαν να σώσουν το παΐδι, βέβαια μέχρι να τρέξουν το σκυλί τον είχε δαγκώσει τον μικρό, ήταν απόσταση περίπου 300 μέτρων».

«Πήραν το παιδί αιμόφυρτο και το πήγαν στο Κέντρο υγείας στο Λαγονήσι, ήταν σοκαριστικό αυτό και για το παιδί και για μένα. Το σπίτι από το σχολείο είναι περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά, και το παιδί πήγαινε με το πατίνι του. Είχαν γιορτή και πήγε μόνος του, διαφορετικά τον πηγαίνω εγώ στο σχολείο. Εγώ πήγα ήσυχη στη δουλειά μου και με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να πάω στο νοσοκομείο. Εάν δεν ήταν ο κ. Βασίλης, από τον παιδικό σταθμό, θα τον είχε σκοτώσει ο σκύλος ο μικρός» συνέχισε συγκλονισμένη η μητέρα του παιδιού.

Η ίδια επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του σκύλου επισκέφθηκε τον 13χρονο στο νοσοκομείο και υποστήριξε ότι ο σκύλος έφυγε από το σπίτι επειδή κάποιος άφησε την πόρτα ανοιχτή: «Δεν ήταν αδέσποτο το σκυλί, έφυγε από ένα σπίτι όπου ο ιδιοκτήτης ήρθε στο νοσοκομείο και μου είπε ότι «κάποιος άφησε την πόρτα ανοιχτή». Του εξήγησα πως «αυτό που μου λέτε δεν μου “λέει” κάτι εμένα, εάν μου σκότωνε το παιδί μου θα μου λέγατε “συγγνώμη κάποιος άφησε την πόρτα του σπιτιού ανοιχτή;”. Όταν περνάμε έξω από το αυτό το σπίτι, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Αφρούς βγάζει από το στόμα. Ο άνθρωπος δεν το βγάζει βόλτα, είναι φύλακας».

«Το σκυλί δεν φταίει, αλλά φταίει ο κηδεμόνας του, έτσι όπως το έχει μάθει δεν είναι ωραίο να βγαίνει και να τρώει τον κόσμο. Δε φταίνε τα ζώα, είναι όπως το έχει μάθει ο ιδιοκτήτης του. Δεν τον ήξερα τον γνώρισα την Πέμπτη. Έχω υποβάλει μήνυση. Έχει ράμματα παντού. Προχθές στην παρέλαση, ήθελε να πάρει κάτι από το αμάξι και φοβόταν να πάει, επειδή ήταν ένας σκύλος κοντά. Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να πηγαίνεις στα καλά καθούμενα και να σου επιτεθεί ένας σκύλος», κατέληξε η μητέρα του νεαρού μαθητή.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που το παιδί πήγαινε με πατίνι του στο γυμνάσιο στο οποίο είναι μαθητής, στο Λαγονήσι. Σύμφωνα με το MEGA ο σκύλος, ο οποίος είναι φύλακας σε σπίτι, όρμησε στο παιδί, το έριξε κάτω και άρχισε να το δαγκώνει στο κεφάλι, στο μέτωπο και στα μάγουλα.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την ένταση της επίθεσης του σκύλου στο παιδί το οποίο έβαλε τα χέρια του μπροστά στο πρόσωπό του για να προστατευτεί.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ασπρόπυργος: Τρό μος για οδηγό λεωφορείου - Τον πυ ρο βό λησαν ενώ οδηγούσε - Τρεις συλλήψεις

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ευτυχώς ο οδηγός του λεωφορείου δεν τραυματίστηκε

Στιγμές τρόμου έζησε το βράδυ της Κυριακής (30/10) ο οδηγός λεωφορείου της γραμμής 866 που εκτελούσε το δρομολόγιο Ασπρόπυργος-Σταθμός Αγίας Μαρίνας όταν τρία άτομα τον πλησίασαν ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει και ένα εξ αυτών τον πυροβόλησε.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής ενώ το λεωφορείο της γραμμής 866 βρισκόταν στην οδό Δημοκρατίας στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του λεωφορείου είδε τρία άτομα να πλησιάζουν το όχημα και ένα από αυτά να πυροβολεί με αεροβόλο όπλο προς το μέρος του με αποτέλεσμα να σπάσει ο υαλοπίνακας.

Ευτυχώς ο οδηγός πρόλαβε να σκύψει και έτσι δεν τραυματίστηκε ούτε από τα σφαιρίδια ούτε από τα θραύσματα του σπασμένου υαλοπίνακα.

Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ, άνδρες της οποίας συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα τρία άτομα, έναν 28χρονο, έναν 27χρονο και έναν 16χρονο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν, επίσης, και το αεροβόλο όπλο με το οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση κατά του οδηγού του λεωφορείου, μία συσκευασία μεταλλικών σφαιριδίων και ένα μαχαίρι.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα εξοργιστικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί με πρωταγωνιστές ένα «νταή» οδηγό και δύο μαθητές Λυκείου....Το ένα από τα δύο παιδιά που δέχθηκαν επίθεση φέρει σοβαρά τραύματα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Οδηγός ξυλοκόπησε μαθητή επειδή του έκανε παρατήρηση για τη διάβαση πεζών
Το ένα από τα δύο παιδιά που δέχθηκαν επίθεση φέρει σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και αυχένα και διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο

Ένα εξοργιστικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί στο Ηράκλειο Κρήτης με πρωταγωνιστές ένα «νταή» οδηγό και δύο μαθητές Λυκείου.

Σε κεντρικό δρόμο της πόλης οδηγός που δεν σταμάτησε στη διάβαση πεζών ως όφειλε, έδειρε δύο μαθητές όταν εκείνοι του έκαναν παρατήρηση.

Το ένα από τα δύο παιδιά φέρει σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και αυχένα και διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο όπου και υποβάλλεται σε μία σειρά από εξετάσεις.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν συγγενείς των δύο παιδιών στο cretapost.gr, τα δύο αγόρια ηλικίας 16 και 17 ετών αντίστοιχα επιχείρησαν να περάσουν κεντρική λεωφόρο για να πάνε στο σχολείο τους από τη διάβαση πεζών. Ο οδηγός όμως του οχήματος δεν σταμάτησε, με αποτέλεσμα το ένα από τα δύο αγόρια, να του κάνει παρατήρηση, λέγοντας του «Πού πας; Διάβαση…»

Ο θερμόαιμος οδηγός, τραβάει χειρόφρενο και χωρίς να πει τίποτα, κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και δίνει μία μπουνιά στο 17χρονο αγόρι ρίχνοντας το στο οδόστρωμα ενώ επιτέθηκε με σπρωξιές και στον 16χρονο φίλο του. Διερχόμενοι μάλιστα οδηγοί επιτέθηκαν στον νταή οδηγό ενώ κάλεσαν την αστυνομία.

Άνδρες της Άμεσης Δράσης μέσα σε λίγα λεπτά, είχαν περάσει χειροπέδες στον 20χρονο θερμόαιμο οδηγό και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο 17χρονος μαθητής διεκομίσθη στο νοσοκομείο με εμφανή τα σημάδια από τα χτυπήματα στο πρόσωπο του. Γονείς και διερχόμενοι οδηγοί μετέβησαν και εκείνοι στο Αστυνομικό Μέγαρο για να υποβάλλουν μηνύσεις και να καταθέσουν για το περιστατικό.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλίας Ζερβός: Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο ηθοποιός ήταν 65 ετών.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ό ηθοποιός ήταν 65 ετών - Είχε συμμετάσχει σε πολλά θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Ηλία Ζερβού ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς στα 65 του χρόνια. Ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ανακοίνωσε το δυσάρεστο γεγονός.

«Με μεγάλη θλίψη μόλις μάθαμε ένα τραγικό νέο. Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο αγαπημένος μας Ηλίας Ζερβός. Ο καλός μας φίλος, ο άξιος πολυτάλαντος συνάδελφος μας, που έδωσε το στίγμα του στο Θέατρο και την τηλεόραση με υπέροχους ρόλους, που χάρισε την ιδιαίτερη φωνή του σε δεκάδες ήρωες κινουμένων σχεδίων κι αγαπήθηκε από μικρούς κ μεγάλους, ο αγωνιστής ηθοποιός για τα δικαιώματα των ηθοποιών έφυγε αθόρυβα… Αγαπημένε μας φίλε καλό ταξίδι….».

Ποιος ήταν ο Ηλίας Ζερβός
Ο Ηλίας Ζερβός είχε συμμετάσχει σε πολλά θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές. Από το 1990 συνεργαζόταν με την Audio Visual και άλλες εταιρείες μεταγλώττισης, δανείζοντας τη φωνή του σε κινούμενα σχέδια, σε αφηγήσεις και σκηνοθετώντας μεταγλωττισμένες σειρές.

Έχει αποφοιτήσει από την δραματική σχολή Βεάκη, ενώ ήταν και πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών). Ήταν μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής (στον Βόρειο τομέα) 

Ανάμεσα στις δημοφιλείς σειρές που έχει συμμετάσχει είναι το Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου υποδύθηκε τον δικηγόρο του Χάρη Ρώμα, Κωνσταντίνου Κατακουζινού, Άκρως Οικογενειακόν, Τα Μαχαιρώματα, η Πολυκατοικία, Λίφτινγκ και άλλες.
Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Λάρισα: Επεισοδιακή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για να «σπάσει» κατάληψη σε δημόσιο κτήριο «Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας»,,,,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η ΕΛΑΣ «έσπασε» κατάληψη σε δημόσιο κτήριο - «Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας» έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος

Ολοκληρώθηκε περίπου στις 9 το πρωί της Δευτέρας με οκτώ προσαγωγές νεαρών η αστυνομική επιχείρηση στο κτίριο επί της οδού Τζαβέλα, όπου επί χρόνια βρίσκονταν η κατάληψη «Ντουγρού»…

Σύμφωνα με το larissanet, όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 7 π.μ. όταν στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στη συνέχεια στον τόπο αφίχθησαν και πυροσβέστες ώστε να ανοίξουν την πόρτα του κτιρίου η οποία ήταν κλειδωμένη.

Μόλις οι νεαροί που βρίσκονταν μέσα κατάλαβαν όσα εξελίσσονταν εκτός κτιρίου ξεκίνησαν να πετούν αντικείμενα – έπιπλα, μπουκάλια κ.α. – ενώ σχηματίστηκε αστυνομικός κλοιός στην πόρτα του κτιρίου μέχρι τελικώς αυτή να ανοίξει.

Στη συνέχεια η «μάχη» συνεχίστηκε… Οι νεαροί πετούσαν αντικείμενα, ενώ ανέβαιναν τους ορόφους με τους αστυνομικούς να ακολουθούν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έγραψε: «Η ΕΛ.ΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!».

 

Μάλιστα, νεαροί βρέθηκαν και στην ταράτσα διπλανού κτιρίου με τους αστυνομικούς τελικά να τους περικυκλώνουν και να γίνονται οι οκτώ προσαγωγές.


Πλέον έχει ανοίξει για την κυκλοφορία οχημάτων η οδός Τζαβέλα, ενώ αστυνομικοί βρίσκονται εντός του κτιρίου όπου τελούσε υπό κατάληψη.

Θεοδωρικάκος: Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έγραψε: «Η ΕΛ.ΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!».




 Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

: «Νταής» χτύπησε τη σύζυγό του και δύο περαστικές που έτρεξαν για βοήθεια Οι δύο γυναίκες κατέθεσαν μήνυση εναντίον του 47χρονου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Οι δύο γυναίκες κατέθεσαν μήνυση εναντίον του 47χρονου

Ένας άνδρας ηλικίας 47 ετών συνελήφθη από τις Αρχές το βράδυ του Σαββάτου (29/10), ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του δύο γυναίκες.

Ειδικότερα, ο άνδρας καυγάδιζε άγρια με τη σύζυγό του εντός ΙΧ αυτοκινήτου που βρισκόταν σταθμευμένο εντός του πάρκινγκ του λιμανιού Βόλου, ενώ στη συνέχεια φέρεται να τη χτύπησε.

Αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού ήταν δύο γυναίκες 41 και 65 ετών (μητέρα και κόρη), οι οποίες έτρεξαν να βοηθήσουν την ανυπεράσπιστη γυναίκα. Όμως δεν περίμεναν ότι ο 47χρονος θα χτυπούσε και τις ίδιες.

Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ κατέθεσαν μήνυση εναντίον του δράστη, σύμφωνα με το thenewspaper.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »