Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ρομά προσπάθησε να κλέψει συνοριοφύλακα και εξύβρισε αστυφύλακα!.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Όχι μόνο προσπάθησε να κλέψει έναν συνοριοφύλακα, αλλά απείλησε κιόλας ένας αστυφύλακα κατά την διάρκεια της προσαγωγής του! Ο λόγος για έναν Ρομά ηλικίας 21 ετών στην Ξάνθη.

Ο δράστης προσπάθησε να αφαιρέσει προσωπικά αντικείμενα που είχε ο συνοριοφύλακας που υπηρετεί στο ΠΡΟΚΕΚΑ, βάζοντας το χέρι του στην εξωτερική του τσέπη. Ο άνδρας έγινε αντιληπτός και άμεσα προσήχθη από αστυνομικούς που περιπολούσαν στο σημείο.

Την ώρα εκείνη μάλιστα, ο 21χρονος Ρομά, δεν δίστασε να εξυβρίσει και να απειλήσει έναν αστυφύλακα 31 ετών, ο οποίος συνέδραμε την προσαγωγή του! Σε βάρος του Ρομά ασκήθηκαν διώξεις για εξύβριση, απείθεια, απειλή και απόπειρα κλοπής.

Πηγή ➤  https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγοράκι 8 ετών πήρε το 100 και έσωσε τη μητέρα του που λιποθύμησε στο τιμόνι Η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ .....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για την παροχή πρώτων βοηθειών

Ένα αγοράκι 8 ετών ενήργησε με απόλυτη ψυχραιμία ειδοποιώντας τις Αρχές όταν η μητέρα του αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ οδηγούσε.

Η περιπέτεια για τον ανήλικο και τη μητέρα εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης (28/2) σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ενώ η γυναίκα οδηγούσε, αισθάνθηκε αδιαθεσία στο ύψος της γέφυρας του Αξιού. Ακινητοποίησε το όχημα και στη συνέχεια λιποθύμησε.

Ο 8χρονος, διατήρησε την ψυχραιμία του, κάλεσε αμέσως το 100 και ανέφερε πως η μητέρα του λιποθύμησε. Μάλιστα, κατάφερε να περιγράψει και το σημείο στο οποίο είχαν σταματήσει με το αυτοκίνητο, διευκολύνοντας το έργο των Αρχών.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο 8χρονος δέχθηκε τα συγχαρητήρια των αστυνομικών που μετέβησαν στο σημείο, αποκαλώντας τον μάλιστα «μικρό ήρωα», αφού με την κίνησή του αυτή, έσωσε τη μητέρα του από τα χειρότερα.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ώρες αγωνίας για τον 20χρονο που υπέστη ανακοπή σε γήπεδο 5X5 – Παραμένει στη ΜΕΘ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, νοσηλεύεται ο 20χρονος που υπέστη ανακοπή καρδιάς, ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του σε γήπεδο 5×5 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, η κατάσταση της υγείας του νεαρού παραμένει κρίσιμη και γι’ αυτό το λόγο παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με τους γιατρούς να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Παρόλα αυτά, οι γιατροί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο ιστορικό της οικογένειας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ιστορικό καρδιακών αρρυθμιών, με αποτέλεσμα να εξετάζεται το γεγονός, η καρδιακή ανακοπή να προήλθε από την παραπάνω πάθηση.

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό συνέβη στις 17:25 μ.μ. της Τρίτης (21/2) όταν, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, κάποια στιγμή σταμάτησε να παίζει διότι αισθάνθηκε μία ζάλη. «Μας είπε πως ζαλίζεται κι έκατσε στον πάγκο. Μετά από λίγη ώρα μας ανέφερε πως είναι καλύτερα, όμως την ώρα που σηκώθηκε τον είδαμε να λιποθυμά και να πέφτει στο έδαφος».

Άμεσα άνθρωποι από τις εγκαταστάσεις του ΓΣ «Ηρακλής» (Ιβανώφειο και Κατσάνειο) που αντιλήφθηκαν το γεγονός έσπευσαν με απινιδωτή και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η έγκαιρη επέμβαση επανέφερε τον νεαρό αθλητή, αλλά για λίγο, καθώς ελάχιστα λεπτά αργότερα κατέρρευσε και πάλι.

Παράλληλα, στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε με δύο ασθενοφόρα και μία Κινητή Μονάδα με γιατρό ο οποίος προχώρησε σε ΚΑΡΠΑ με σκοπό να επαναφέρει τον 18χρονο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Πηγή ➤  https://lawandorder.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι λέει θύμα της οικογένειας Ρομά που έκαναν... επάγγελμα τις διαρρήξεις.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η δράση τους ξεκινά τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου 2022, ενώ η λεία τους ανέρχεται στο ύψος των 200.000 ευρώ

Τον τρόπο που η οικογενειακή «σπείρα» των Ρομά κατάφερε να «εισβάλει» στο σπίτι του και να αφαιρέσει, μέσα σε λίγα λεπτά, χρήματα κι άλλα αντικείμενα, περιγράφει στο protothema.gr θύμα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο πατέρας με τον γιο και ο θείος με τον ανιψιό, δύο μήνες περίπου πριν συλληφθούν από τους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, είχαν κάνει «επιδρομή» στην περιοχή του Ασκού στη Θεσσαλονίκη και μέσα σε λίγες ώρες κατάφεραν να ανοίξουν τέσσερα σπίτια και να αποσπάσουν χιλιάδες ευρώ, ενώ έφυγαν από το χωριό χωρίς να τους αντιληφθεί κάνεις.

Όπως λέει στο protothema.gr θύμα της διάρρηξης, ήταν απόγευμα της 4ης Δεκεμβρίου όταν οι δράστες κατάφεραν να εισβάλουν στους εσωτερικούς χώρους από την μπαλκονόπορτα και μέσα σε λίγα λεπτά έκαναν το σπίτι «άνω - κάτω», όσο εκείνος βρίσκονταν στην εργασία του.

«Έψαξαν όλους τους χώρους, βρήκαν 600 ευρώ που είχα σε ψιλά για τη δουλειά μου και τα αφαίρεσαν μαζί με το συρτάρι», περιγράφει, ενώ προσθέτει ότι οι δράστες δε σταμάτησαν εκεί. «Πήραν ένα μπουκάλι με ακριβό ουίσκι που βρήκαν στην κουζίνα, αλλά και ένα ρολόι αξίας. Αυτό που ήταν πιο δύσκολο να διαχειριστούμε ήταν ότι ανακάτεψαν όλο το σπίτι για να βρουν χρήματα και αντικείμενα αξίας. Πραγματικά η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν πολύ θλιβερή».

Ο κάτοικος του Ασκού, τονίζει ότι οι δράστες εισέβαλαν και αποχώρησαν πολύ γρήγορα από την οικία του, ενώ δε πτοήθηκαν ούτε όταν τους είδε μια γυναίκα που μένει στο διπλανό σπίτι. «Μόλις έφευγαν τους άκουσε μια γειτόνισσα και αυτοί άρχισαν να φωνάζουν "η μπάλα, η μπάλα" για να πιστέψει ότι ήταν παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο», αναφέρει. Προσθέτει, δε, ότι μετά από τις τέσσερις διαρρήξεις που έγιναν μέσα σε λίγες ώρες στην περιοχή του Ασκού, πλέον οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν τοποθετήσει συναγερμούς και συστήματα ασφαλείας.

Όπως προκύπτει από τη μαρτυρία του θύματος και τα στοιχεία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης - που την προηγούμενη εβδομάδα κατάφερε να βάλει τέλος στην εγκληματική τους δράση, οι τέσσερις Ρομά (54, 32, 46 και 37 ετών) που είχαν ρημάξει σπίτια και επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, δρούσαν απόλυτα οργανωμένα, ταχύτατα και μπορούσαν να «χτυπήσουν» σε αρκετά σπίτια μέσα σε λίγες ώρες. Άλλωστε, οι 64 διαρρήξεις για τις οποίες κατηγορούνται, έγιναν μόλις σε τέσσερις μήνες και από αυτές κατάφεραν να αποκομισουν οικονομικό όφελος άνω των 200.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, οι τέσσερεις δράστες, μαζί με συνεργούς τους οι οποίοι δεν έχουν συλληφθεί, εκμεταλλευόμενοι - κυρίως - την απουσία ιδιοκτητών, «μπούκαραν» σε σπίτια σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, Σερρών, Χαλκιδικής, Καβάλας, Κιλκίς, Δράμας, Πιερίας, και Πέλλας, μια εταιρεία, ενώ διέπραξαν και μια ληστεία και κλοπές κρατικών πινακίδων. Μάλιστα, στην περίπτωση της ληστείας που πραγματοποίησαν σε οικία των Σερρών, οι δράστες δεν δίστασαν να επιτεθούν με κλωτσιές και μπουνιές στον ιδιοκτήτη, όταν έγιναν αντιληπτοί, ενώ τον απείλησαν με πιστόλι.

Η δράση τους ξεκινά τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου 2022, ενώ η λεία τους ανέρχεται στο ύψος των 200.000 ευρώ. Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και να τα συλλάβουν με οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη σε οικισμούς Ρομά των Διαβατών και των Σερρών.

Πώς «χτυπούσαν»

Οι τέσσερις Ρομά που είχαν κάνει... επάγγελμα τις διαρρήξεις, δρούσαν με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, με σκοπό να αποσπάσουν τη λεία τους, η οποία ήταν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα αξίας από το εσωτερικό των σπιτιών.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους είναι η επιλογή αραιοκατοικημένων περιοχών για να μπορούν να διαφύγουν εύκολα και γρήγορα, η χρήση γρήγορων αυτοκινήτων με μεγάλη ιπποδύναμη, η αλλαγή χρωμάτων στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν και η τοποθέτηση κλεμμένων πινακίδων σε αυτά, με στόχο να ξεγελάσουν τις αστυνομικές αρχές. Επιπλέον, πάνω τους είχαν πομποδέκτες με συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να μπορούν να διαφύγουν ευκολότερα της σύλληψης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψή τους και την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.100 ευρώ ως προερχόμενο από αξιόποινες πράξεις, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα αξίας, ένα αεροβόλο διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος αρωμάτων, φορητοί πομποδέκτες συντονισμένοι σε συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και ασύρματοι που χρησιμοποιούσαν για την επικοινωνία τους. Επιπλέον, κατασχέθηκαν πέντε αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η συντονισμένη επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης (21-02-2023) σε περιοχές των Διαβατών και των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και Ο.Π.Κ.Ε. της ίδιας Υποδιεύθυνσης.

Ένα μέλος της σπείρας βρίσκεται ήδη στη φυλακή

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη μελών (1 εκ των οποίων βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος σε Κέντρο Κράτησης για έτερα αδικήματα), σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, πλαστογραφία, «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις» και «Παρακολούθηση ραδιοφάσματος – μη δημόσιες διαβιβάσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος - μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, είχε επιχειρησιακό ρόλο στα «χτυπήματα» που πραγματοποιούσαν οι συνεργοί του και αποκομιζε παράνομα περιουσιακό όφελος.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Απείρου κάλους σκηνές ....Τραυματίας σε τροχαίο επιτέθηκε στον οδηγό του ασθενοφόρου και έσπασε ΙΧ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ηράκλειο Κρήτης: Για γέλια και για κλάματα οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν σε τροχαίο στο Ηράκλειο Κρήτης. Άνδρας έπεσε με τη μηχανή, τραυματίστηκε και στη συνέχεια επιτέθηκε στον οδηγό του ασθενοφόρου που έσπευσε στο σημείο του ατυχήματος για να τον συνδράμει.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου στο Ηράκλειο Κρήτης ο εν λόγω μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε ελαφρά, αλλά μόλις είδε το ασθενοφόρο τα είδε όλα και επιτέθηκε στον οδηγό όταν πλησίασε να τον βοηθήσει!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Cretalive, ο άνδρας, όντας σε παραλήρημα άρχισε μετά να χτυπάει αυτοκίνητα, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί οι οποίοι τον συνέλαβαν.

Πηγή ➤https://eleftherostypos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Μερομήνια: «Κλείδωσε»! Με καταιγίδες και χιόνια ο πιο «βαρύς» μήνας της άνοιξης - Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Μερομήνια: Όλοι είχαμε την ελπίδα ότι τα Μερομήνια δεν θα επιβεβαιώνονταν. Δυστυχώς όμως οι ειδικοί έχουν άλλη γνώμη...

Μάλιστα μας προειδοποιούν ότι ο Μήνας Μάρτιος θα είναι πραγματικά πολύ «βαρύς» με τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά και έντονη χιονόπτωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τα Μερομήνια σε αρκετές περιπτώσεις, παρότι είναι ένας διαφορετικός μη επιστημονικός τρόπος πρόγνωσης του καιρού, μας φανερώνουν από πριν την πραγματικότητα, που βιώνουμε αργότερα.

Όπως είχε αναφέρει ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, θα υποδεχθούμε την άνοιξη με δύσκολες καιρικές οι οποίες θα διατηρυθούν μέχρι το Πάσχα. Ωστόσο, μην ανησυχείτε το σούβλισμα θα γίνει με πολύ καλό καιρό και κατά πάσα πιθανότητα έντονη ηλιοφάνεια.

 

Μερομήνια: Αναλυτικά η πρόβλεψη ανά μήνα 

Μάρτιος

Ο Μάρτιος του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για το 2023 θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο. Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική.

Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

Απρίλιος

Είναι ώρα να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Όχι δεν είναι «ψέμα». Ο Απρίλιος του 2023 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη.

Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου συνεχίζει να είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες! Καλός καιρός την Κυριακή των Βαΐων (ή Κυριακή του Λαζάρου) στις (09.04.2023). Όλη η Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα (10.04.2023) θα έχει καλές καιρικές συνθήκες.

Το Μεγάλο Σάββατο (15.04.2023) ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C και ανέμους από 3 Bf έως 4 Bf. Θα κάνουμε Πάσχα (16.04.2023) με πολύ καλό καιρό.

Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

Μάιος

Πρωτομαγιά θα κάνουμε με λαμπερό ήλιο και θερμοκρασία έως 24°C. Γενικά, την πρώτη εβδομάδα (και τα μισά της δεύτερης), ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες (ίσως) κατά τόπους βροχές.

Ο καιρός το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κλπ) κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.

Στα τέλη του Μαΐου δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές του καιρού. Τις περισσότερες μέρες θα έχει ηλιοφάνεια, ζεστός καιρός με ανέμους έως 4 Bf.


 Πηγή ➤  https://eleftherostypos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο ...Πατέρας 26χρονου - «Να μη τρέχουν, να μη κάνουν άλλους γονείς να κλάψουν» Με φωνή που σπάει, λίγες ώρες πριν συνοδεύσει τον γιο του στην τελευταία του κατοικία, ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Με φωνή που σπάει, λίγες ώρες πριν συνοδεύσει τον γιο του στην τελευταία του κατοικία, ο πατέρας του θύματος του τροχαίου στον Λαγκαδά απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που οδηγούν

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς του 26χρονου από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο αυλής, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Με φωνή που σπάει, λίγες ώρες πριν συνοδεύσει τον γιο του στην τελευταία του κατοικία, ο πατέρας του θύματος και πρόεδρος της κοινότητας Περιβολακίου, Ζωγράφος Μπουτουράκης, απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που οδηγούν και ζητάει "να μη τρέχουν, να μη κάνουν άλλους γονείς να κλάψουν".

Όπως αναφέρει, "ο γιος μας οδηγούσε και πρέπει να κοιμήθηκε στο τιμόνι, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του. Όσοι οδηγούν να μη τρέχουν, να μη κάνουν άλλες μανάδες και πατεράδες να κλάψουν, δε μπορώ να πω κάτι άλλο, αυτό να πείτε στον κόσμο".

Υπενθυμίζεται ότι, το δυστύχημα σημειώθηκε στο 1ο χλμ της επαρχιακής οδού Λαγκαδά – Ρεντίνας, στη Θεσσαλονίκη και παρά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που επιχείρησε για τον απεγκλωβισμό του, ήταν ήδη αργά καθώς ο 26χρονος είχε καταλήξει.

Ο Αθανάσιος (Σάκης) Μπουτουράκης ήταν γιος του προέδρου της τοπικής κοινότητας Περιβολακίου και πολύ αγαπητός σε όσους ανθρώπους τον γνώριζαν. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην περιοχή του Λαγκαδά, με τη διοίκηση της δημοτικής Αρχής να εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια.

«Δεν υφίσταται μεγαλύτερος πόνος από το να οδηγούν γονείς το παιδί τους στην τελευταία του κατοικία. Στεκόμαστε δίπλα στον πρόεδρο του Περιβολακίου κ. Ζωγράφο Μπουτουράκη και την οικογένειά του στο βαρύ τους πένθος», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16:00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Περιβολάκι. Προανάκριση για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Λητής.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Κινηματογραφική διάρρηξη - Άρπαξαν από μονοκατοικία κοσμήματα αξίας 800.000€ Οι διαρρήκτες πήραν και μετρητά 85.000 ευρώ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Φύλλο και φτερό η οικία για να βρεθούν δακτυλικά αποτυπώματα - Οι διαρρήκτες πήραν και μετρητά 85.000 ευρώ

Διάρρηξη με λέια - «μαμούθ» καταγράφηκε στην οδό Μαυρομιχάλη, στη Φιλοθέη, τη νύχτα της 25ης προς 26η Φεβρουαρίου. Το σκηνικό εκτυλίχθηκε σε μονοκατοικία που ανήκει σε 77χρονο επιχειρηματία, με τη λεία των δραστών να εκτιμάται ότι φτάνει συνολικά, με αρπαγή χρημάτων και κοσμημάτων, κοντά στο ένα εκατ. ευρώ

Συγκεκριμένα, κατά δήλωση του ιδοκτήτη του σπιτιού, τα μετρητά που εκλάπησαν φτάνουν τις 85.000 ευρώ, ενώ τα κοσμήματα τα 800.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη, με την αστυνομία να έχει προχωρήσει όμως τις έρευνες για να βρεθεί πιο κοντά στα ίχνη των δραστών. 

Πώς σημείωθηκε, όμως, η κινηματογραφικού τύπου κλοπή; 

Τη νύχτα που έγινε η διάρρηξη και η κλοπή, κανείς δεν βρισκόταν στο σπίτι. Από τον τρόπο δράσης, εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι ύποπτοι ήξεραν πώς θα εισέβαλαν στον χώρο. Μπήκαν από την πλαινή πόρτα ενώ είχαν τη πληροφόρηση πως ο συναγερμός ήταν απενεργοποιημένος όπως και ότι παντού υπήρχαν κάμερες. 

Με την εισβολή στην οικία, άρχισαν να ψάχνουν κοσμήματα. Στον δεύτερο όροφο βρήκαν μετρητά αξίας 85.000 ευρώ και στον πρώτο κοσμήματα που, κατά δήλωση του ιδιοκτήτη, αγγίζουν τα 800.000 ευρώ

Στο υπόγειο, δε, βρήκαν την κεντρικό μονάδα, το καταγραφικό σύστημα με τις κάμερες από όπου αφαίρεσαν την κάρτα μνήμης. Ξηλώνοντας το σύστημα, διέγραψαν τελικά τις κινήσεις τους. 

Στη συνέχεια και κατά την εξιχνίαση της κλοπής, η αστυνομία πήρε κατάθεση από τον ιδιοκτήτη, την οικογένειά του και όσους εργάζονται στο σπίτι. 

Μέσα από τις κάμερες των διπλανών κτιρίων και του δρόμου ψάχνουν να βρουν ύποπτες κινήσεις αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών και παράλληλα οι Αρχές έχουν κάνει φύλλο και φτερό τον χώρο του σπιτιού για τον εντοπισμό των δακτυλικών αποτυπωμάτων. 

Οι αστυνομικοί σαρώνουν, ειδικότερα, τα σημεία από όπου έγινε η παραβίαση, δηλαδή την πόρτα, το παράθυρο αλλά και το καταγραφικό σύστημα στο υπόγειο για να βρουν δακτυλικά απωτυπώματα και ίχνη γενετικού υλικού. 

Το γεγονός ότι οι δράστες χτύπησαν νύχτα θα διευκολύνει τις Αρχές να αντιληφθούν τις κινήσεις από την ανάλυση καμερών, καθώς τις ώρες εκείνες η κυκλοφορία είναι περιορισμένη. 

Πάντως, εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν πληροφόρηση εκ των έσω και κινήθηκαν βάσει όσων πληροφοριών είχαν εκμαιεύσει.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν «όλα» στις αστυνομικές ταυτότητες – Μικρότερη διάρκεια ισχύος, νέα παράβολα Ξεκινά και επίσημα η ψηφιακή εποχή και για τα δελτία ταυτότητας...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Από τα 15 χρόνια, η διάρκεια ισχύος των δελτίων ταυτότητας «πέφτει» στα 10 από την ημερομηνία έκδοσής τους, σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ ορίζεται και νέο, έξτρα παράβολο, αξίας 9 ευρώ, για την αντικατάστασή της λόγω απώλειας ή φθοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, «η διάρκεια ισχύος των δελτίων ταυτότητας, από την ημερομηνία έκδοσής τους, ορίζεται σε δέκα (10) έτη, για τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας τους, ενώ σε περίπτωση κατά την οποία είναι προσωρινώς αδύνατη η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από οποιαδήποτε δάκτυλα του αιτούντος, η διάρκεια ισχύος του δελτίου ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες. Επιπλέον του παραβόλου για τις περιπτώσεις έκδοσης δελτίου ταυτότητας λόγω απώλειας ή φθοράς του προηγούμενου δελτίου του αιτούντος, καταβάλλεται ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους 9,00€».

Επιπλέον, στο ΦΕΚ αναφέρονται και τα ακόλουθα για τις αστυνομικές ταυτότητες:

Για την έκδοση/αντικατάσταση του δελτίου ταυτότητας, υποβάλλονται αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο στην αρμόδια αστυνομική αρχή, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Μία (1) φωτογραφία, σε ψηφιακή μορφή, η οποία θα εκδίδεται με μέριμνα του ενδιαφερόμενου, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του εγγράφου 9303 του ICAO.
    Η φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται είτε απευθείας από τις αρχές έκδοσης, είτε θα την προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος εντός εξωτερικού ψηφιακού δίσκου μνήμης (τύπου usb stick), με τις προδιαγραφές του προηγούμενου εδαφίου. Εφόσον, ο ενδιαφερόμενος έχει πρόσβαση στην εφαρμογή myPhoto του gov.gr, η ως άνω φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές και να αναρτάται από τους πιστοποιημένους επαγγελματίες φωτογράφους στην εν λόγω εφαρμογή, απ’ όπου την ανακτά ο υπάλληλος της αρμόδιας Αρχής έκδοσης.
  2. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, όπως καθορίζεται στο Παράρτημα Β’ του άρθρου 14 της παρούσας, για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «Μητρώο Πολιτών», των απαραίτητων για την έκδοση του δελτίου στοιχείων δημοτολογίου, η οποία εκτυπώνεται και υπογράφεται από τον αιτούντα. Στις περιπτώσεις που δεν είναι εφικτή η διασύνδεση στις διαδικτυακές υπηρεσίες πρόσβασης του Πληροφοριακού Συστήματος «Μητρώο Πολιτών», τα απαραίτητα για την έκδοση του δελτίου δημοτολογικά στοιχεία, προκύπτουν από πιστοποιητικό του Δήμου, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι εγγεγραμμένος ο ενδιαφερόμενος, το οποίο αναζητείται αυτεπαγγέλτως από την αρμόδια Υπηρεσία έκδοσης.
  3. Αίτηση έκδοσης – αντικατάστασης, όπως καθορίζεται στο Παράρτημα Γ’ του άρθρου 14 της παρούσας, η οποία συμπληρώνεται από την αρμόδια υπηρεσία έκδοσης, με βάση τα στοιχεία ταυτότητας του ενδιαφερομένου, όπως αυτά προκύπτουν από το Πληροφοριακό Σύστημα «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών ή από το πιστοποιητικό της περίπτωσης (β), εκτυπώνεται και υπογράφεται από τον αιτούντα. Το παλαιό δελτίο ταυτότητας σε περιπτώσεις αντικατάστασης, πλην των περιπτώσεων απώλειας και κλοπής.
  4. Ηλεκτρονικό παράβολο (e-παράβολο) για την πιστοποίηση πληρωμής του παραβόλου έκδοσης – αντικατάστασης του δελτίου, καθώς και ταχυδρομικής αποστολής των δικαιολογητικών και του δελτίου, προς και από την Υπηρεσία εκτύπωσης – προσωποποίησης. Επιπλέον του ανωτέρω, ηλεκτρονικό παράβολο (e-παράβολο) για την πιστοποίηση πληρωμής του παραβόλου της παρ. 4 του άρθρου 5 της παρούσας, στις περιπτώσεις έκδοσης λόγω απώλειας ή φθοράς του προηγούμενου δελτίου του αιτούντος.
  5. Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων του αιτούντος (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός και όνομα μητρός), με λατινικούς χαρακτήρες, εφόσον επιθυμεί αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική προς τούτο υπεύθυνη δήλωση. Αντίγραφο του εν λόγω εγγράφου, μαζί με την υπεύθυνη δήλωση, θα τηρείται από την αρχή έκδοσης, μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά.
  6. Βεβαίωση νοσηλευτικού ιδρύματος ή υγειονομικού εργαστηρίου, στην οποία αναγράφεται η ομάδα αίματος και το RHESUS, εφόσον ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί την αναγραφή των στοιχείων αυτών.
  7. Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986, στην οποία αναφέρονται οι συνθήκες απώλειας ή φθοράς, για τις περιπτώσεις έκδοσης – αντικατάστασης του δελτίου λόγω απώλειας ή φθοράς, αντίστοιχα. Σε περίπτωση έκδοσης – αντικατάστασης του δελτίου ταυτότητας λόγω κλοπής, υποβάλλεται πρόσφατη βεβαίωση Ελληνικής Αρχής (Αστυνομικής ή Προξενικής) στην οποία δηλώθηκε η κλοπή.
  8. Απόφαση καθορισμού επιμέλειας ή ορισμού επιτρόπου ή δικαστικού συμπαραστάτη, όταν πρόκειται για έκδοση δελτίου σε πρόσωπο, η επιμέλεια του οποίου ασκείται σύμφωνα με δικαστική απόφαση ή το οποίο τελεί σε επιτροπεία ή δικαστική συμπαράσταση.
  • Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση.
Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε καταυλισμό Ρομά στα Νεόκτιστα βρέθηκε αμάξι ανθυπαστυνόμου που είχε κλαπεί τη Δευτέρα....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Στον καταυλισμό Ρομά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου εντοπίστηκε από στελέχη της ΟΠΚΕ, αυτοκίνητο ανθυπαστυνόμου για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 20 Φεβρουαρίου, στο τμήμα ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα.

Το όχημα μάρκας Skoda του ανθυπαστυνόμου, βρέθηκε στις 18:25 το απόγευμα της Τετάρτης (22/2) και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του, ενώ παράλληλα αναζητούνται οι δράστες της κλοπής.

Πηγή ➤  https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο δυστύχημα στην Κνωσσό – Γυναίκα παρασύρθηκε από μηχανή και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Θανατηφόρο τροχαίο στην περιοχή της Κνωσού στο Ηράκλειο Κρήτης. Μία 63χρονη γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα από μηχανή, ο οδηγός της οποίας τραυματίστηκε ελαφρύτερα.

Η ηλικίας 63 ετών γυναίκα τραυματίστηκε βαριά στο τροχαίο που έγινε στη λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τη σταθεροποιήσουν. Δυστυχώς η γυναίκα δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα τραυματισμένος, ευτυχώς, ελαφρύτερα, παραλήφθηκε από ασθενοφόρο και ο 51χρονος οδηγός της μηχανής. 

Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Επέστρεψε στην Αθήνα με το χρυσό μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έφτασε την Καθαρά Δευτέρα (27/2) στην Αθήνα, μετά από ακόμη μία σπουδαία διάκριση.

Ο… βασιλιάς των κρίκων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής “Turnier der Meister” του Κότμπους, κάνοντας επίδοση 14.966.

Στην επιστροφή του στη χώρα μας, φωτογραφήθηκε με το χρυσό του μετάλλιο, έχοντας το κρεμασμένο πάνω του, καθώς αποτελεί την πρώτη μεγάλη επιτυχία της νέας χρονιάς.

Πηγή ➤  https://eleftherostypos.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψε κινητό και παρίστανε τον μάρτυρα σε δίκη για να μην τον συλλάβουν Ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνουν τον αντιλήφθηκε και τον κυνήγησε...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Χαλκίδα, με έναν άνδρα γύρω στα 30 με 35 ετών, να προσποιείται τον μάρτυρα σε δίκη, για να γλιτώσει τη σύλληψη.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου. Ο έκλεψε, σύμφωνα με το evima, έκλεψε ένα κινητό τηλέφωνο από ένα κατάστημα, ωστόσο για κακή του τύχη έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του τηλεφώνου, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να τον κυνηγούν για να τον πιάσουν.

Έτσι ο κλέφτης που έφτασε στα δικαστήρια, μπήκε μέσα και παρίστανε τον μάρτυρα σε δίκη προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του κινητού μέσω άλλης συσκευής ενεργοποίησε το σύστημα εντοπισμού του τηλεφώνου, το οποίο εκτός από την ακριβή θέση της συσκευής ενεργοποιεί και έναν συναγερμό στο τηλέφωνο

Έτσι κατάφεραν να εντοπίσουν το τηλέφωνο μέσα στην αίθουσα και συνέλαβαν τον δράστη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή με την διαδικασία του αυτοφώρου και ο άνδρας οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλη Κυκλοφορίας 2023: Την Τρίτη (28.02.2023) λήγει η παράταση για την πληρωμή τους....Οι 3 τρόποι πληρωμής....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Τρίτη (28.02.2023) λήγει η παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας καθώς και για την υποβολή δήλωσης ακινησίας οχήματος.

Οι οδηγοί, σε περίπτωση που χάσουν την προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας και την ακινησία οχήματος, θα κληθούν να πληρώσουν το διπλάσιο ποσό που θα έπρεπε να πληρώσουν εμπρόθεσμα.

Σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας οι κάτοχοι των οχημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει και η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους για να θέσουν -όσοι το επιθυμούν- το όχημά τους σε ακινησία. Η άρση ακινησίας δεν μπορεί να γίνει πριν από τον Απρίλιο, όταν και θα ανοίξει η πλατφόρμα για τέλη με τον μήνα, ενδεχομένως ακόμα και πριν τις εκλογές.

Τότε, λοιπόν, θα μπορούν να επανακυκλοφορήσουν και να το κρατήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά θα πληρώσουν τα 9/12 του ποσού που αναλογεί. Με αυτόν τον τρόπο, κερδίζουν έκπτωση 25% στα τέλη κυκλοφορίας!

Οι 3 τρόποι πληρωμής
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν με τους εξής τρόπους:

μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
μέσω Web banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη εφαρμογή από την τράπεζά τους. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».
στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.
Σε περίπτωση χρήσης τραπεζικής κάρτας η εξόφληση πραγματοποιείται σε 12 άτοκες δόσεις.

Πηγή ➤  https://fimotro.gr


Διαβάστε Περισσότερα »