Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Να τι σημαίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης…

Να τι σημαίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης…


Police-Voice blog ➤
Παρακολουθήσαμε, όσοι ακόμη αντέχουμε, το λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο», ακούσαμε την αγραβάτωτη ανικανότητα να ψελλίζει και να σιαλίζει, με κατεβασμένα τα μούτρα, κάτι αερόφουσκες, περί πολιτική ευθύνης.
Τα γνωστά κούφια καρύδια, δηλαδή…
Τι σημαίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης;
Απαντώ.
18 Απριλίου 1941. Μεγάλη Παρασκευή. Οι Γερμανοί, οι κτηνάνθρωποι του Χίτλερ, δηώνουν, λεηλατούν και δολοφονούν την Πατρίδα μας. Ο διαπρεπής, εντιμότατος και εύθικτος πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κοριζής, μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πήγε στο σπίτι του και αυτοκτόνησε. Δεν άντεξε το στίγμα, επί πρωθυπουργίας του, μετά από 120 έτη η Πατρίδα να σκλαβωθεί. Δεν παραιτήθηκε, αυτοκτόνησε.
Θα αντιτείνει κάποιος: Έπρεπε να αυτοκτονήσει ο αγραβάτωτος πρώην καταληψίας; ΄
Όχι. Αλλά να παραιτηθεί.
Τι σημαίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης από πρωθυπουργό;
Έτερο παράδειγμα.
8 Νοεμβρίου 1901. Μπροστά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γίνονται συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία.
Τα γεγονότα εκείνα πέρασαν στην ιστορία ως «Ευαγγελιακά», γιατί αφορμή τους υπήρξε η μετάφραση του Ευαγγελίου στην δημοτική γλώσσα. Η αφορμή, γιατί οι αιτίες ήταν βαθύτερες και κυρίως η σύγκρουση Γερμανίας και Ρωσίας για την επιρροή στα Βαλκάνια.
Τέλος πάντων, κατά την διάρκεια των ταραχών, τρεις φοιτητές και επτά πολίτες πέφτουν νεκροί από σφαίρες αστυνομικών και τραυματίζονται ογδόντα περίπου άνθρωποι. Στις 10 Νοεμβρίου του 1901, ο πρωθυπουργός Γεώργιος Θεοτόκης, σε θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής, κερδίζει ψήφο εμπιστοσύνης. Όμως την επομένη ημέρα, για λόγους ευθιξίας, υπέβαλε την παραίτησή του. Δεν παραιτήθηκε ο υπουργός αλλά ο πρωθυπουργός, ο οποίος ποτέ δεν έδωσε διαταγή να πυροβοληθούν οι διαδηλωτές. Ανάληψη πολιτικής ευθύνης για τον Θεοτόκη σήμαινε παραίτηση. Δεν μπορούσε να αντέξει το βάρος των δέκα αδικοχαμένων πολιτών. Εδώ ξεπερνούν τους εκατό…
Πριν προχωρήσω σε άλλες αναλήψεις γενναίας και πραγματικής πολιτικής ευθύνης, να σημειώσω κάτι για την λέξη «ευθύνη» και την ιστορία της. Ετυμολογικώς η λέξη παράγεται από το ρήμα είμι (με ψιλή και περισπωμένη), που σημαίνει πορεύομαι, θα έλθω. Από το θέμα αυτού του ρήματος, παράγεται και το επίθετο ιθύς, ευθύς, που είναι ο ίσιος, ο ευθύς χαρακτήρας, σε αντίθεση με τον στρεψόδικο. Ευθύνη σημαίνει ιθύνω, δηλαδή, ισιάζω, διευθύνω εις λογοδοσίαν, φέρω, διοικώ. (ο ιθύνων νους).
Αναλαμβάνω την ευθύνει σημαίνει ότι κυβερνώ, είμαι υπεύθυνος (υπό+ευθύνη), έχω την δυνατότητα επιλογών, αλλιώς είμαι ανεύθυνος.
Τώρα. Στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία όλοι οι αξιωματούχοι υποβάλλονταν σε «δοκιμασία» στην βουλή πριν ανακηρυχθούν, ελέγχονταν η ικανότητα και το ήθος τους. Αλλά και όταν τελείωνε η θητεία τους έπρεπε να λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους και κυρίως εκείνοι, που διαχειρίζονταν δημόσιο χρήμα. Ήταν η περίφημη «εύθυνα» (και όλοι διακατέχονταν από τον τρόμο της ευθύνης-«τρέμων της ευθύνης, απολύσαι», γράφει ο Αριστοφάνης στις «Σφήκες», στ. 571).
Ο αξιωματούχος έπρεπε, τελειώνοντας την θητεία του, να είναι «μη πλησιώτερος αλλά ενδοξότερος» κατά τον Ισοκράτη. Μάλιστα κατά τον Αριστοτέλη στο έργο του «Αθηναίων Πολιτεία» (σ.69.10), υπήρχαν και δέκα άνδρες, οι εύθυνοι-«κληρούσι και ευθύνους ένα της φυλής εκάστης», που επιτηρούσαν και δίκαζαν τα …λαμόγια και τις κοπριές της εποχής. Όσοι καταδικάζονταν για ατασθαλίες και εγκληματικές πράξεις, χαρακτηρίζονταν «άτιμοι».
Και η «ατιμία» ισοδυναμούσε με ηθική εκμηδένιση, παρεμφερή με τον θάνατο. Με διασυρμό μάλιστα απειλούνταν όχι μόνον οι ίδιοι αλλά και τα παιδιά τους. Η απειλή της «ατιμίας» για ολόκληρη την οικογένεια χαλιναγωγούσε τους φαύλους γεννήτορες. Με βάση τα αρχαία δεδομένα είναι ή δεν είναι «άτιμοι» οι σημερινοί αξιωματούχοι;
Ανύπαρκτοι, ανίκανες μετριότητες, που στήνουν φθηνές παραστάσεις, βάζοντας και βγάζοντας γραβάτες, ενώ ο λαός «τηγανίζεται» από την φρίκη.
Ας επανέλθουμε, όμως, σε παραιτήσεις πρωθυπουργών για λόγους ευθιξίας και πολιτικής τιμιότητας.
18 Αυγούστου 1950. Κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον σπουδαίο Νικόλαο Πλαστήρα. Πράος άνθρωπος και ευθύς χαρακτήρας ο Πλαστήρας, προωθεί «μέτρα ειρηνεύσεως» του τόπου και προτείνει την κατάργηση της θανατικής ποινής. Δεν πέρασε και παραιτήθηκε, διότι όπως δήλωσε στην Βουλή «εδημιουργήθη κυβερνητική κρίσις διότι εις μίαν θρησκευτικήν εορτήν επανέλαβα το ειρήνη υμίν του Ιησού, διά το οποίο Εκείνος κατεδικάσθη από τους τότε Γραμματείς και Φαρισαίους». (Θα το γράψω κι ας φανείς απλοϊκό: Ο Πλαστήρας ήταν πιστός άνθρωπος, με ήθος ορδόδοξο. Καημό το έχω και πολλοί άλλοι να δούμε πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος να βγει στο βήμα της Βουλής και να πει, κάνοντας τον σταυρό του, «δι’ ευχών των αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον και σώσον ημάς». Αυτό και τίποτε άλλο. Βαρεθήκαμε, σιχαθήκαμε τους άθεους, τους αλιβάνιστους, τους μασόνους, τους νεοεποχίτες με γκουρού και αστρολόγους και λοιπούς κακόσχολους τζιτζιφιόγκους, που βλέπουν την Εκκλησία ως εκλογική κάλπη. ).
Θρηνούμε όλοι μας για το μεγάλο κακό στην Αττική. Θρηνούμε και θλιβόμαστε για την δύσμοιρη Πατρίδα μας. Διαλυμένο κράτος. Χωρίς ηγεσία πολιτική, στρατιωτική και, ας μου επιτραπεί, εκκλησιαστική. Σάβανα, που δεν αφήνουν την Πατρίδα να αναπνεύσει είναι όλες οι αγραβάτωτες, και μη, μετριότητες. Μέσα στις ευφρόσυνες, γι’ αυτούς αυταπάτες, ετοίμαζαν γιορτές για την δήθεν έξοδο από την κρίση.
Η κρίση, η πραγματική, είναι οι ίδιοι που βυθίζουν τον λαό από τραγωδία (προδοσία της Μακεδονίας) σε τραγωδία (φονικές πυρκαγιές).
Δάσκαλος σε μικρά παιδιά είμαι και τα βλέπω όταν περιπέσουν σε κάποιο ελάχιστο παράπτωμα, μία ανώδυνη αταξία, σκύβουν το κεφάλι και το πρώτο πράγμα που λένε είναι: «Συγγνώμη, κύριε». Τούτοι οι αναιδείς πτωχοαλαζόνες δεν το έπραξαν. Αυτό δεν θα ξεχαστεί, όταν αναλάβει ο λαός την πολιτική ευθύνη και γλυτώσουμε για πάντα από την κρίση, τον πολιτικό κόσμο και υπόκοσμο….
Δημήτρης Νατσιός
δάσκαλος-Κιλκίς
μέλος ΙΗΑ
INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο ιδρυτής του σούπερ μάρκετ “Γαλαξίας” – Την Τετάρτη το τελευταίο αντίο

Πέθανε ο ιδρυτής του σούπερ μάρκετ “Γαλαξίας” – Την Τετάρτη το τελευταίο αντίο


Police-Voice blog ➤
Ένας από τους ανθρώπους που έστησαν την αλυσίδα σούπερ μάρκετ “Γαλαξίας”, ο Χρήστος Μαυρόπουλος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.
Ο εκ των ιδρυτικών στελεχών της εταιρίας των σούπερ μάρκετ “Γαλαξίας”, ο Χρήστος Μαυρόπουλος, ήταν  πρόεδρος της ΠΕΝΤΕ Α.Ε και είχε διαδεχθεί στην θέση του προέδρου τον αείμνηστο Βασίλη Χειμωνίδη, πριν 10 χρόνια.
Τελευταία φορά επανεξελέγη πρόεδρος της εταιρίας στις 25 Ιουνίου 2018.
Η κηδεία του Χρήστου Μαυρόπουλου θα τελεστεί την Τετάρτη, 12 το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου, απέναντι από το Β’ κοιμητήριο Αθηνών.
Αντί στεφάνων η οικογένεια του εκλιπόντος επιχειρηματία παρακαλεί τα χρήματα να δοθούν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.
Τέλος, τα καταστήματα “Γαλαξίας” θα παραμείνουν κλειστά την ώρα της κηδείας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 13.00.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ! ΚΟΥΡΕΛΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ  ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ! ΚΟΥΡΕΛΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


Police-Voice blog ➤
 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Η άθλια Συμφωνία των Πρεσπών, όχι μόνο δεν έσβησε την προπαγάνδα, την πλαστογραφία, τον σφετερισμό, την διεκδίκηση επί του εδάφους μας και το όνομα «Μακεδονία», αλλά αντιθέτως τα θέριεψε και τα πολλαπλασίασε, καθώς δίκαια θεωρήθηκεθρίαμβος των Σκοπίων και δεινή διπλωματική και εθνική ήττα, αλλά και αδυναμία της Ελλάδας!
  Οι φωτογραφίες που αποκαλύπτουμε σήμερα στο υπό ίδρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ του Ελληνισμού, είναι συγκλονιστικές! Αφορούν την έναρξη εορτασμών για την «εθνική εορτή» της Ψευδοεπανάστασης του Ίλιντεν (1903) που ξεκίνησε ήδη με προκλητικές εκδηλώσεις στα Σκόπια, ενώπιον μάλιστα του ίδιου του Προέδρου Δημοκρατίας, του ανώτατου δηλαδή θεσμικού παράγοντα του κρατιδίου, που όχι μόνο τις αποδέχτηκε, όχι μόνο τις τίμησε και τις νομιμοποίησε, αλλά τις βράβευσε και από πάνω (27-7-2018), ενώ η Κυβέρνηση του συντρόφου Ζάεφ, δεν έκανε το παραμικρό για να εμποδίσει ή να σταματήσει την τεράστια αυτή πρόκληση κατά της Ελλάδας!
Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας συγχαίρει τους Κομιτατζήδες – Σκόπια 27/7/2018
Ειδικότερα, 40 ημέρες μετά την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, Σκοπιανοί ντυμένοι σαν Κομιτατζήδες, φορώντας φυσεκλίκια, εμφανίστηκαν να προσκυνούν εν σειρά τα όπλα για την «απελευθέρωση» – αρπαγή της Μακεδονίας μας (27/7/2018), με τα οποία υποτίθεται ξεσηκώθηκαν το 1903 για να την πάρουν από τον κατοχικό Οθωμανικό Ζυγό και τους γηγενείς Έλληνες ιδιοκτήτες της!
Με προκλητικές  – και «απαγορευμένες» υποτίθεται – σημαίες του Ήλιου της Βεργίνας να δεσπόζουν παντού, τονίζοντας την διεκδίκηση επί της Αρχαίας Μακεδονίας του Φιλίππου και του Μεγάλου μας Αλεξάνδρουοι Κομιτατζήδες βραβεύτηκαν μάλιστα προκλητικά από τον ίδιο τον Πρόεδρο Δημοκρατίας των Σκοπίων Γκιόρκι Ιβάνοφ, με την «Χάρτα της Δημοκρατίας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», εξευτελίζοντας έτσι πανηγυρικά την Ελλάδα, αλλά και την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 και τη νέα Προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, της 17ης Ιουνίου 2018, κάνοντας σκόνη τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» Τσίπρα και Κοτζιά, περί …λύσεως του Σκοπιανού, περί …επιτυχίας της Ελλάδας, περί …εξαφάνισης της προπαγάνδας και του «αλυτρωτισμού» των Σκοπίων και περί …διαχωρισμού των Σκοπίων από τους Αρχαίους Μακεδόνες… Γιατί όπως όλοι βλέπουμε έγιναν πλέον τρισχειρότεροι, με την απίστευτη Συριζαϊκή υποχωρητικότητα…
«Ρεπούμπλικα Μακεδόνια» με  τεράστιο και κεφαλαίο «Μ«, για τους «κεφάλες» του ΣΥΡΙΖΑ…
Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας βραβεύει προκλητικά τους Κομιτατζήδες, μιλώντας για «Μακεδονία» και «Μακεδόνες», ενώ στο Μαξίμου κοιμούνται… – Σκόπια 27/7/2018
Στο τέλος της προκλητικής εκδήλωσης, ακολούθησε Ιππική Πορεία των Κομιτατζήδων, οι οποίοι ξεκίνησαν από τα Σκόπια με άλογα, σκοπεύοντας να φτάσουν στις 2 Αυγούστου στο Κρούσοβο, για την ολοκλήρωση του «εθνικού εορτασμού» του Ίλιντεν, που είναι παράλληλαΒουλγαρική Εορτή, καθώς Βούλγαροι ήταν στην πραγματικότητα οι Κομιτατζήδες που επιχείρησαν τότε την Ψευδοεπανάσταση! Σε έναν τόπο όμως που κατοικούνταν από ατόφιο Ελληνισμό, με αποτέλεσμα το τουρκικό ξέσπασμα κατά των Ελλήνων γηγενών κατοίκων και το Ολοκαύτωμα του ελληνικού Κρουσόβου, που αφύπνισε τελικά τότε την Αθήνα, η οποία και αποφάσισε την αποστολή Ενόπλων Ανταρτικών Σωμάτων, για να συνδράμει τους ντόπιους Μακεδονομάχους και τα αμέτρητα χωριά της αιώνια ελληνικής Μακεδονίας!
Τσίπρας και Κοτζιάς, βλέποντας τις φωτογραφίες – ντοκουμέντα, με τον Ήλιο της Βεργίνας των …αρχαίων «Μακεδόνων», με το όνομα «Μακεδονία», με τους Κομιτατζήδες και με το προσκύνημα των όπλων «απελευθέρωσης» – αρπαγής της Μακεδονίας μας, ας απολαύσουν το τρομακτικό «Βατερλώ» τους και ας κάνουν επιτέλους, σήμερα, τώρα, πολιτικό «χαρακίρι»! Διότι ενέπαιξαν και παρέσυραν τον ελληνικό λαό, ακόμη και τους αφελείς ψηφοφόρους τους, σε ένα μεγάλο ψέμα! Επειδή όσο θα υπάρχει η «εθνική εορτή» του Ίλιντεν, τόσο θα συντηρείται και θα προπαγανδίζεται η ύπαρξη δήθεν «Μακεδονικού» έθνους, που δήθεν επαναστάτησε το 1903, για να «απελευθερώσει» την «Μακεδονία» από Κρούσοβο έως Θεσσαλονίκη και άλλο τόσο θα διατηρείται έτσι η εδαφική διεκδίκηση επί της Βόρειας Ελλάδας
Η δε εορτή του Ίλιντεν θα υπάρχει, όσο επιτρέπουμε να υπάρχει ο ελληνικός όρος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στην ονομασία του κρατιδίου των Κομιτατζήδων! Γι΄ αυτό είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη, η πλήρης απάλειψη της ελληνικής ονομασίας και των παραγώγων της, που με την παραμονή ή την νομιμοποίησή τους, τροφοδοτούν και εκτρέφουν το εφεύρημα του ψευτοΜακεδονισμού, που με τη σειρά του τροφοδοτεί την εδαφική διεκδίκηση επί της αληθινής Μακεδονίας, μέχρι Θεσσαλονίκης, Ολύμπου, Χαλκιδικής και Αγίου Όρους!
Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι Κομιτατζήδες βγήκαν απ΄ τις κρυψώνες τους – Σκόπια 27/7/2018
Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ του Ελληνισμού, ξεσκεπάζοντας πλήρως τα μετά των Πρεσπών Σκόπια, καλεί τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά σε άμεση παραίτηση, όχι μόνο γιατί προδώσανε την εμπιστοσύνη, την ιστορία και την κληρονομιά του ελληνικού λαού, αλλά και γιατί τον κοροϊδέψανε προκειμένου να βάλουν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. το κρατίδιο των αμετανόητων πλαστογράφων και παραχαρακτών, που ούτε στιγμή ως τώρα δεν έπαψαν να εποφθαλμιούν την μία και μόνη και αληθινή Μακεδονία! Την αιώνια Μακεδονία των Ελλήνων!
Τρομακτικό – 40 ημέρες μετά την υπογραφή των Πρεσπών, οι Κομιτατζήδες των Σκοπίων προσκυνούν με δέος τα όπλα αρπαγής της Μακεδονία μας – Σκόπια 27/7/2018
  Οι Σκοπιανοί προσκυνούν τα όπλα που ήθελαν και θέλουν να μας την πάρουν και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τους δίνει αμετανόητα και κρατικό όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Β.» και Έθνος «ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ» και Εθνικότητα «ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ» και Γλώσσα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ», απογειώνοντας με ταχύτητα πυραύλου τον ψευτο»Μακεδονισμό» και «αλυτρωτισμό» τους!

  Μα η αληθινή Μακεδονία και ολόκληρη η Ελλάδα, τους φωνάζει δυνατά: «δεν θα την πάρετε ποτέ την γη των Μακεδόνων«! Ούτε το ιερό Όνομα, ούτε το ιερό χώμα της!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
 το κόμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου & της νέας Ελλάδας
https://makedonikokomma.blogspot.gr/2016/04/blog-post_6.html
 
makedonikokomma.blogspot.com
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο Τετάρτη 1/8 στη Καλαμπάκα η κηδεία της Ανθυπαστυνόμου Κασσιανής Σπανού και της οικογένειάς της που χάθηκαν στις πυρκαγιες

Αύριο Τετάρτη 1/8 στη Καλαμπάκα η κηδεία της Ανθυπαστυνόμου Κασσιανής Σπανού και της οικογένειάς της που χάθηκαν στις πυρκαγιες


Police-Voice blog ➤
Αύριο Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018 θα γίνει η κηδεία της Καλαμπακιώτισσας Ανθυπαστυνόμου Κασσιανής (Άννυ) Σπανού (40 ετών), του συζύγου της Παναγιώτη Κοκκινίδη (40 ετών), των δυο μικρών παιδιών τους, Γιώργου (8 ετών) και Δημήτρη (5 ετών), και της γιαγιάς, Πιπίνας Κοκκινίδη (70 ετών), οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά στην περιοχή Μάτι της Αθήνας.
Η κηδεία θα γίνει από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμπάκας στις 12 μ. ενώ οι σοροί θα μεταφερθούν στον Ιερό Ναό στις 11:30 π.μ.
Η επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνου τα χρήματα να δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού»
Η ιστοσελίδα μας συλλυπείται τους οικείους τους και τους εύχεται τη εξ ύψους παρηγορια.
Tην τελετή Επιμελείται το γραφείο τελετών «ΠΡΟΥΦΑΣ»


Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΡΟΜΑ «γδύνουν» τα σπίτια των πυρόπληκτων – Αυξημένες περιπολίες από την ΕΛΑΣ

ΡΟΜΑ «γδύνουν» τα σπίτια των πυρόπληκτων – Αυξημένες περιπολίες από την ΕΛΑΣ


Police-Voice blog ➤
Συμμορίες τσιγγάνων δίχως κανέναν σεβασμό για τον ανθρώπινο πόνο εισβάλλουν σε σπίτια πυρόπληκτων και κλέβουν ότι έχει απομείνει.
Στο Νεο Βουτζά οι κάτοικοι δεν έχουν να διαχειριστούν μονο την απώλεια ανθρωπίνων ζωων και τις καταστροφές που έχουν υποστεί τα σπίτια τους απο το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας, καθώς καθημερινά  βρίσκονται αντιμέτωποι και με συμμορίες αθίγγανων που πραγματοποιούν επιδρομές στα ακατοίκητα, λόγω της φωτιάς, σπίτια.
Φαίνεται οτι η λέξη  σεβασμός προς τον  ανθρώπινο πόνο δεν υφίσταται για μερικούς, που ακόμη κι αυτες τις δύσκολες στιγμές δεν διστάζουν «να βάλουν πιο βαθιά το μαχαίρι» στις πληγές των πυροπαθών.
Μεμονωμένες ομάδες λοιπόν εισβάλλουν στις καμένες κατοικίες και αρπάζουν ό,τι βρουν και θεωρήσουν οτι τους χρησιμεύει με αποτέλεσμα τα περιστατικά πλιάτσικου να πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Οι αστυνομικές Αρχές επειτα απο καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής αύξησαν τις περιπολίες, ιδίως τις βραδινές και μεταμεσονύχτιες ωρες προκειμένου να περισώσουν ό,τι απέμεινε απο τις περιουσίες των πληγέντων.
Προ ημερών μάλιστα  εγινε γνωστή η είδηση για την σύλληψη τεσσάρων ατόμων νεαρής ηλικίας που έβγαιναν απο ενα σπίτι στο Νεο Βουτζά, κρατώντας αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει απο το εσωτερικό του.
Απο οτι διαπιστώνεται ωστόσο, δεν ήταν το μοναδικό κρούσμα για αυτό και η αστυνομία έκρινε οτι οι περιπολίες πρέπει να αυξηθούν τις προσεχείς ημέρες σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν παρόμοια περιστατικά.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ στη Ρόδο! Μετατράπηκε σε πεδίο μάχης: 13 τραυματίες από πυροβολισμούς

ΣΟΚ στη Ρόδο! Μετατράπηκε σε πεδίο μάχης: 13 τραυματίες από πυροβολισμούς


Police-Voice blog ➤
Δεκατρία άτομα μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στο νοσοκομείο της Ρόδου, τραυματισμένα από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας σε επεισόδιο που σημειώθηκε στο καταυλισμό των Ρομά, στο Καρακόνερο της Ρόδου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τρία άτομα (ΡΟΜΑ) που επέβαιναν σε αυτοκίνητο σταμάτησαν, λίγο μετά τις 12, έξω από τον καταυλισμό στο Καρακόνερο και άνοιξαν πυρ. Από τα σκάγια τραυματίστηκαν 13 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρόδου.
Οι 6 από αυτούς αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες και οι 7 νοσηλεύονται. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Ήδη έχει συλληφθεί ένας 17χρονος και αναζητούνται ακόμα δύο. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του αιματηρού επεισοδίου, που λίγο έλειψε να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Tριήµερο εθνικό πένθος?? ΕΠΑΙΖΑΝ μπιρίμπα ποτάκια παϊδάκια κλπ την ώρα της εθνικής τραγωδίας – Εικόνες που προκαλούν οργή ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Tριήµερο εθνικό πένθος?? ΕΠΑΙΖΑΝ μπιρίμπα ποτακια παιδακια κλπ την ώρα της εθνικής τραγωδίας – Εικόνες που προκαλούν οργή ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


Police-Voice blog ➤
Απίστευτη είναι πλέον η κυνικότητα των ΣΥΡΙΖαίων. Προκαλούν οργή και μίσος. Οι Ελληνες θα τους στρίψουν την πλάτη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο πλέον.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε σοβαρό πολιτικό αδιέξοδο βρίσκεται πλέον το Μαξίμου, μετά την εθνική τραγωδία που προκάλεσε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Μια εβδομάδα μετά, η κυβέρνηση δέχεται βολές πανταχόθεν για τους χειρισμούς, τις παραλείψεις και τις λάθος εκτιμήσεις της στην αντιμετώπιση της φωτιάς, αλλά επίσης για την επικοινωνιακή διαχείριση του όλου ζητήματος.
To αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση επιβάρυναν έντονα οι μαρτυρίες υπηρεσιακών παραγόντων ότι είχαν ενημερώσει κυβερνητικά στελέχη για την ύπαρξη νεκρών από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, αλλά και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας η οποία έγινε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.
Απίστευτη πρόκληση εν μέσω τραγωδίας
Το βραβείο υποκρισίας παίρνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάµελλος, και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινίος, οι οποίοι, λίγες ώρες µετά τη σύσκεψη στο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για τις φονικές πυρκαγιές, βρέθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης, στην ταβέρνα «Καραβίτης» στο Παγκράτι. Εκεί όπου για ώρες, σαν να µην τρέχει τίποτα, απολάµβαναν µε τη ΣΥΡΙΖΑϊκή παρέα τους τα φηµισµένα παϊδάκια του µαγαζιού.
ΜΠΥΡΙΤΣΕΣ   
To βραβείο κυνισµού δικαιωµατικά κερδίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. και γνωστός από τα τηλεπαράθυρα Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
ΤΡΑΠΟΥΛΑ 
Το βραβείο αµεριµνησίας πηγαίνει στον πρώην δηµοσιογράφο και τώρα κήρυκα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη. Ο λόγος για τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος το βράδυ που ξέσπασε η πυρκαγιά στο Μάτι όχι µόνο δεν συγκινήθηκε, αλλά δεν έδειξε και το παραµικρό ενδιαφέρον να παρακολουθήσει τη δραµατική εξέλιξη των γεγονότων.
Δείτε τις απίστευτες εικόνες
Οπως αναφέρει αρκετές φορές, έχουµε να κάνουµε µε την πιο κυνική κυβέρνηση που γνώρισε µεταπολιτευτικά ο τόπος. Υπουργοί και βουλευτές το πρωί κλαίνε µε κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τα θύµατα που άφησε η εγκληµατική ολιγωρία τής πιο ανύπαρκτης και συνάµα επικίνδυνης κυβέρνησης και το βράδυ χαριεντίζονται σε ταβέρνες, απολαµβάνουν µε ξανθιές κυρίες τα ποτά τους σε πανάκριβα στέκια του Κολωνακίου και τζογάρουν αλά Καµµένος, σε λέσχες. Καµία ενοχή, κανένας έµπρακτος σεβασµός στο τριήµερο εθνικό πένθος.
Πηγή ➤ http://www.makeleio.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ! Επιτέλους, κύριε πρωθυπουργέ… «σκάστε!». Πρεπε να το διαβάσεις

ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ! Επιτέλους, κύριε πρωθυπουργέ… «σκάστε!». Πρεπε να το διαβάσεις


Police-Voice blog ➤
Του Θοδωρή Γιάνναρου
Την… πολιτική ευθύνη για τις πυρκαγιές ανέλαβε ο πρωθυπουργός, που μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, αφού την πήρε πάνω του, επεσήμανε ότι θα εκπονηθεί… ένα εθνικό σχέδιο στο οποίο κάλεσε να συμμετάσχουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν είπε, βέβαια, πως χρειάστηκαν οι τριάντα πνιγμένοι της Μάνδρας και οι 87 μέχρι τώρα καμμένοι στο Μάτι για να ξυπνήσει… Αλήθεια, με ποιον ακριβώς τρόπο ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, μιας και ακόμα ξεκουράζει το κουρασμένο του, απ’ την επίπονη πυρόσβεση, κορμί του στη δερμάτινη πολυθρόνα του Μαξίμου… ζητώντας με διαγγέλματα και λυπημένα μάτια σεβασμό στη μνήμη των αδικοχαμένων, ξεχνώντας ν’ αναφέρει από ποιους το ζητά…
Αλήθεια, κύριε πρωθυπουργέ μας, ποιοι ανέλαβαν ευθύνες, για να μην αποδράσουν όπως είπατε;
Αναφέρατε πως ήρθατε στην εξουσία, για να μη διαιωνίζονται τα λάθη των άλλων! Μάλιστα!…
Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω κάτι, αγαπητέ Αλέξη Τσίπρα: «Είχαν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους», κατηγόρησε ο κολλητός σας, ο Πάνος Καμμένος, τους νεκρούς!
Κι όμως, κύριε πρωθυπουργέ: το Προεδρικό Διάταγμα της 24ης Μαρτίου 2017 με φαρδιά πλατιά υπογραφή τού τότε υπουργού σας του Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη, ενέκρινε το πολεοδομικό σχέδιο στο Κόκκινο Λιμανάκι! Ποιος κοροϊδεύει ποιον, κύριε πρωθυπουργέ;
Και έτσι λοιπόν, μας απαντήθηκαν… με ειλικρίνεια, όλα τα ερωτήματα και εμείς βλέπουμε πλέον τα πράγματα με άλλο μάτι και ηρεμούμε:
-Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας και οι ψυχές των 87 μέχρι τώρα νεκρών βρήκαν τη θέση τους στον παράδεισο. Οι συγγενείς τους γαλήνεψαν και αισθάνθηκαν δικαιωμένοι.
-Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας και οι καπνισμένες πέτρες άρχισαν να ασπρίζουν και τα γκρεμισμένα σπίτια να ξαναχτίζονται.
-Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας και τα καμμένα δέντρα άρχισαν να πετούν φυλλαράκια, τα λουλούδια να ανθίζουν, και η γης να πρασινίζει.
-Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας και η Ανατολική Αττική ξανάγινε ένας παράδεισος, μια όαση – το αγαπημένο θέρετρο των Αθηναίων.
-Κυρίως βέβαια, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας και ο «αλάνθαστος» συνταγματάρχης των τανκς, κος Τόσκας, ανάσανε ανακουφισμένος. Το ίδιο κι οι αρχηγοί της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.
-Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας και αυτή ακόμα η Ρένα η Δούρου αισθάνθηκε πως μπορεί να βγει πια από την κρυψώνα της στα έγκατα των Αττικών υπονόμων… έγραψε ο φίλος μου ο Γιώργος Σακκελίων.
Για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «πολιτική ευθύνη» είναι μην και χάσει την καρέκλα της εξουσίας. Η παραίτηση για τα τραγικά σφάλματά του και την εγκληματική του αμέλεια θα ήταν για οποιονδήποτε άλλον «άνδρα», μονόδρομος, αλλά ο πρωθυπουργεύων μας έχει πλέον χάσει κάθε ίχνος πολιτικής, κοινωνικής «τσίπας», αλλά και της «τσίπας» εκείνης που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους.
Ο πρωθυπουργός μας, μόλις ανέλαβε, λέει, την πολιτική ευθύνη… δηλαδή «καμία», όπως πρώην σύντροφοί του ανέφεραν…
Ανέλαβε μόνο εκείνη, ώστε κάποιοι Καρανίκες να μη χάσουν πρόωρα τη λατρεμένη και ακριβοπληρωμένη καρέκλα και τις παχυλές τους αμοιβές για να εκπονούν τις μελέτες που προανήγγειλε με στόμφο!
Επιτέλους, κύριε πρωθυπουργέ… «σκάστε!»
*Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος, τ. Διοικητής του Νοσοκομείου «Ελπίς”, & Μέλος του «Τομέα Υγείας” 
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟΥΣ ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ! Ήξεραν για νεκρούς από τις επτά το απόγευμα – Το σήμα του Λιμενικού που καίει

ΤΟΥΣ ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ! Ήξεραν για νεκρούς από τις επτά το απόγευμα


Police-Voice blog ➤
Η τραγωδία στο Μάτι δεν έχει τέλος. Η λίστα μεγάλωσε κι άλλο. Οι νεκροί είναι πλέον τουλάχιστον 91, ενώ και χθες τα συνεργεία βρέθηκαν μπροστά στη σορό ενός ακόμη ανθρώπου. Πλέον μιλάμε για εκατόμβη κι όμως δεν υπάρχει ούτε το θάρρος ανάληψης της ευθύνης από κάποιους που ακόμη παίζουν με τα ρολόγια, αρνούμενοι την πραγματικότητα που δημιούργησαν και έφεραν αντιμέτωπους με τον πλέον μαρτυρικό θάνατο τόσους ανθρώπους.

Τώρα αποκαλύπτεται με βάση έγγραφα-ντοκουμέντα που δημοσιεύει απογευματινή εφημερίδα  ότι μια ειδικευμένη υπηρεσία, το Λιμενικό με την τεράστια εμπειρία των ανδρών του από τις 19:08, πριν καν πέσει η νύχτα δηλαδή ενημέρωνε για νεκρούς.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας, σημειώνει στο ημερολόγιο ότι την ώρα αυτή πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στον λιμένα Ραφήνας καθώς και ανεύρεση σορών ατόμων από την περιοχή έξω από το λιμάνι ως το Μάτι και στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα στις 22:30 η ηγεσία του υπουργείου και του Σώματος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός, ο Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χ. Λαμπρίδης αλλά και ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κύριοι Ράπτης και Ντούνης είχαν από κοντά ενημέρωση.
Είναι τραγικό και δείχνει το μέγεθος της τραγωδίας το γεγονός ότι μόνο από το Λιμενικό ως τις 05:30 τα ξημερώματα είχαν περισυλλεγεί οι σοροί 11 ανθρώπων.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Ντροπή! – Σε αυτόν τον ήρωα κουνούσε το δάχτυλο ο Καμμένος – Συγκλονίζει η μαρτυρία γυναίκας ότι αυτός ο άνθρωπος έσωσε το παιδί της

Ντροπή! – Σε αυτόν τον ήρωα κουνούσε το δάχτυλο ο Καμμένος – Συγκλονίζει η μαρτυρία γυναίκας ότι αυτός ο άνθρωπος έσωσε το παιδί της


Police-Voice blog ➤
Ο Πάνος Καμμένος πήγε στο Μάτι με διάθεση να «μαλώσει» τον κόσμο και να του κουνήσει το δάχτυλο.
Ειδικά σε έναν κάτοικο που του έκανε παράπονα, είπε την περίφημη φράση: «Αυτά τα λες εσύ και ο Πορτοσάλτε».
Και όμως μια γυναίκα αναγνώρισε στο πρόσωπο εκείνου του πολίτη έναν ήρωα. Να τι έγραψε στο Twitter:
ΚΑΜΜΕΝ-TWEET-HERO
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

«Θέλω να δικαστούν, δεν μου φτάνει να παραιτηθούν» – Συγκλονίζει η ανάρτηση ενός τυφλού επιζήσαντα στο Μάτι

«Θέλω να δικαστούν, δεν μου φτάνει να παραιτηθούν» – Συγκλονίζει η ανάρτηση ενός τυφλού επιζήσαντα στο Μάτι


Police-Voice blog ➤


Σπαρακτική είναι η ανάρτηση στο Facebook του Γιάννη Πέτσα, τυφλού διασωθέντα από την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, πριν από μία εβδομάδα ακριβώς.
Ο άνθρωπος αυτός, που έζησε τον πύρινο εφιάλτη σε απόσταση αναπνοής και γλίτωσε από θαύμα, όπως σχολιάζει ο ίδιος, περιγράφει με συγκλονιστικό και άκρως παραστατικό τρόπο το πώς βίωσε τις δραματικές εκείνες στιγμές.
Μάλιστα, επιρρίπτει ευθύνες στην Πολιτεία και δεν διστάζει να κατηγορήσει ανοιχτά συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα για την «εγκληματική τους αμέλεια».
Ολόκληρη η ανάρτησή του:
Πάντα – το Μάτι δεν είναι μοναδική περίπτωση – η Πολιτεία έρχεται εκ των υστέρων με τις απαρχαιωμένες της μεθόδους να συμπαρασταθεί. Μετά εορτής, έβαλε ανθρώπους σε κατασκηνώσεις, κάνει συσσίτια, βάζει το Υγειονομικό να καθαρίσει την περιοχή… αυτά είναι τα αυτονόητα.
Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την «πολιτική ευθύνη», κρύφτηκε πίσω απ’ τον μπερντέ δηλαδή, οι τηλεοράσεις θα δείξουν ό,τι δείξουν, θα βγάζουν λαβράκια, θα ψάχνουν για ενόχους και στο τέλος μια ωραία πρωία το θέμα θα ξεχαστεί.
Αλλά εμείς, οι Ματιώτες ήμασταν εκεί και σχεδόν όλοι όσοι σωθήκαμε, σωθήκαμε ως εκ θαύματος.
Προσωπικά είμαι τυφλός και θα είχα καεί αν δεν με τραβολογούσε η γυναίκα μου μέσα απ’ τις φλόγες, αν η Μαγκνταλένα δεν κουβαλούσε στην αγκαλιά της το σκυλί κι αν το σπίτι δεν απείχε παρά μερικά μέτρα απ’ την παραλία. Καπνοί, φωτιές, κόλαση, για ώρες. Εκρήξεις, ιπτάμενα φλεγόμενα κλαδιά, έβρεχε φωτιά. Μπήκαμε στο νερό, τρεις ώρες. Άλλοι πνίγηκαν γιατί τους τράβηξε το ρεύμα στ’ ανοιχτά… ή για κάποιο άλλο λόγο, άλλοι εξαϋλώθηκαν, άλλοι έπεσαν στον γκρεμό, άλλοι δεν πρόλαβαν να βγουν απ’ τα αυτοκίνητα… όλα αυτά τα έχετε δει.
Μετά ήρθαν οι βάρκες και κατά τις 12 άρχισαν να παίρνουν κόσμο. Εγώ και οι δικοί μου βγήκαμε στη Ραφήνα κατά τις 1μιση, τα ονόματά μας καταχωρήθηκαν… αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή ρωτούσα τους διασώστες μας αν είναι του Λιμενικού χωρίς να παίρνω απάντηση, τι είδους πολιτική προστασία υπήρξε; Μυστική;
Αλλά τίποτα δεν τελειώνει εκεί.
Ούτε η «πολιτική ευθύνη» μου φτάνει, τι σημαίνει «πολιτική ευθύνη»; Δεν με νοιάζει τι εννοεί ο πρωθυπουργός, θα ήθελα να έχει ήδη παραιτηθεί… αλλά σιγά που θα το ’κανε, αυτός ή όποιος άλλος, πότε παραιτήθηκε κάποιος;
Θέλω οι υπεύθυνοι, οι ανεύθυνοι δηλαδή που αποφάσισαν την τύχη τόσων ανθρώπων να δικαστούν, δεν μου φτάνει να χάσει ο Τσίπρας τις εκλογές. Θέλω ν’ αποζημιωθώ για την ζωή μου που μου κατέστρεψαν επειδή κανένας δεν ειδοποίησε, 2 ή 3 ώρες πριν, επειδή ένας ηλίθιος αντί να στέλνει τα αυτοκίνητα πίσω στην Αθήνα τα έστελνε να καούνε στο Μάτι. Θέλω ν’ αποζημιωθώ γιατί είμαι ανήμπορος να εργαστώ και γιατί τώρα δεν έχω που να μείνω, που χρειάζομαι ένα σωρό λεφτά που δεν τα έχω για να συνεχίσω, για τα ζώα μου που ψήθηκαν, για όλους αυτούς που δεν ήξερα και χάθηκαν, για όλα αυτά τα δράματα. Γιατί δεν είμαστε παλιόχαρτα κύριοι να στείλετε το σκουπιδιάρικο και να σφυρίζετε αδιάφορα ύστερα, ζούμε εκ θαύματος. Και δεν είμαι ιδιοκτήτης για να μου δώσετε κάτι να φτιάξω, να μου νομιμοποιήσετε το αυθαίρετο, είμαι σαν ξένος περιπλανώμενος στον τόπο μου, που πληρώνω φόρους σ’ αυτό το ληστρικό κράτος και ξέρω πως εγώ και χιλιάδες άλλοι, τα φυσικά πρόσωπα δηλαδή αυτής της καταστροφής θα αγνοηθούμε, θα μας χτυπήσετε στην πλάτη κι από δω πάνε κι οι άλλοι, αυτή είναι η Ελλάδα πάντα… «σε 10 χρόνια δεν θα το θυμάται κανείς».
Αύριο, αγαπητή Πολιτεία μπορεί να μην είμαι εδώ, γιατί κανένας δεν ξέρει τι εισπνεύσαμε όταν εσείς δίνατε συνεντεύξεις.
Για τα φυσικά πρόσωπα που υπέστησαν αυτό που έχω εγώ υποστεί, ποιος θ’ ενδιαφερθεί; Ν’ ανάψω λαμπάδα που σώθηκα; Κι εσείς; Θα πάτε Μύκονο; Μέχρι πότε θα μας λοιδορεί κάποιος κύριος Ψινάκης;
Γιατί κύριοι δεν εκκενώσατε το Μάτι; Πώς ο Δήμος Αθηναίων άδειασε τις κατασκηνώσεις; Από πού το ήξερε;
Είστε δολοφόνοι κύριοι. Σκοτώσατε ένα σωρό κόσμο, ξεκληρίσατε οικογένειες. Και τώρα, σε λίγες μέρες θα σας δείχνει η τηλεόραση να κάνετε βόλτες στα ερείπια… περάσατε ήδη έμαθα στις 9 σήμερα το πρωί, με την περιφερειάρχη ίσως. Γιατί σας θυμάμαι και στη Μάνδρα, θυμάμαι τον Καραμανλή στις άλλες φωτιές, σας θυμάμαι όλους.
Θέλω δικαίωση κύριοι γιατί το μόνο που είχα ήταν μια αξιοπρέπεια και τώρα δεν έχω ούτε κι αυτή.
Θέλω να κινηθώ κατά της Πολιτείας για εγκληματική αμέλεια… ή ό,τι άλλο. Και ζητώ τη βοήθεια όλων σας.
Θέλω να παραιτηθεί η Κυβέρνηση, να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί και θέλω τη ζωή μου πίσω κύριοι. Αυτή που είχα, με τα χιλιάδες προβλήματα, με την κοινωνική απομόνωση, με την ανεργία και όλα τα συναφή.
Γιατί δεν επέζησα απ’ αυτή τη φρίκη για να πεθάνω άστεγος κι αβοήθητος επειδή είστε όλοι εσείς ευθυνόφοβοι κι ανίκανοι, θέλω να μπορώ να κοιμάμαι και να μην σκέφτομαι τον εφιάλτη που έζησα… που ζήσαμε όλοι μας, να μην θυμάμαι τις φωνές, τα παιδάκια, τα παρατημένα αντικείμενα στην παραλία… που περίμενα σαν ναυαγός τόσες ώρες να φανεί μια ακτοφυλακή… χιλιάδες τέτοιες περιγραφές κύριοι, ο καθένας κι ένα δράμα κι εσείς να λέτε ότι τα κάνατε όλα σωστά γιατί το αντίθετο έγινε και πήρατε τόσο κόσμο στο λαιμό σας… αν θεωρηθούμε εμείς ζωντανοί.
Θέλω να μηνύσω την Πολιτεία για εγκληματική αμέλεια και ζητώ τη συμπαράσταση όλων των πληγέντων και μη, την υποστήριξη δικηγόρων, να συνασπισθούμε όλοι μαζί γιατί το κακό θα ήταν σαφώς μικρότερο αν υπήρχε κάποιος με κουκούτσι μυαλό να το διαχειριστεί.
Tyflos_Mati-Attikis1
Καταγραφη22
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »