Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Katja Keul. Συγκλόνισε το γερμανικό κοινοβούλιο Γερμανίδα βουλευτής μιλώντας κατά της Τουρκίας! βιντεο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Λίγες μέρες πριν το Βερολίνο έτρεξε ξανά στο πλευρό της Άγκυρας  

Με το αίτημα της Ελλάδας (το οποίο κατηγορηματικά απέρριψε το Βερολίνο!) συντάχτηκε η Γερμανίδα βουλευτής Katja Keul. Η οποία με την ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο ζήτησε να σταματήσει άμεσα η παράδοση των 6 γερμανικής τεχνολογίας υποβρυχίων στην Τουρκία, από τη στιγμή που παραβιάζει συνεχώς τον θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Ελλάδος και εκβιάζει με τη στάση της την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Γερμανίδα βουλευτής καταλογίζει στην Τουρκία μη συνεργασία στην Λιβύη, συνοδεία ερευνητικού της από 17 πολεμικά πλοία και παραβίαση υδάτων της Ευρώπης, καθώς και 600 παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Ελλάδος εντός ολίγων μηνών.

Και στη Γερμανία υπάρχει ένα ρεύμα δυσαρεστημένων από τον Μερκελισμό, που έχει επίσης αντιληφθεί ότι η Άγκυρα αποτελεί κίνδυνο για ολόκληρη την Ευρώπη και γι’ αυτό δεν επιτρέπεται να κλείνουν τα μάτια.

 Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξοπλιστικό πρόγραμμα: Τινάζει την μπάνκα στον αέρα η Γαλλία - Πώς κατάφεραν να βγάλουν εκτός τις ΗΠΑ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η ανακοίνωση από την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας για ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ με τις γαλλικές φρεγάτες Belharra αποτελεί δικαίωση του ίδιου του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Η ανακοίνωση από την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί για ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενίσχυσης του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας με τις γαλλικές φρεγάτες Belharra αποτελεί δικαίωση του ίδιου του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ήταν στις 13 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της κύρωσης του προϋπολογισμού για το 2021 όταν όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην Βουλή ο υπ. Άμυνας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Χήτα, «Όσον αφορά το πρόγραμμα των 4 φρεγατών, όχι δεν γυρίσαμε την πλάτη σε καμία Γαλλία. Το ζήτημα αυτό είναι ακόμα ανοιχτό» για να προσθέσει εν συνεχεία «και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε προσφορά που θα έρθει ασφαλώς και με τους Γάλλους, αλλά και με άλλους».

Μάλιστα όπως ανέφερε ο υπουργός, σημαντικό μέρος της όποιας συμφωνίας είναι και το θέμα των πλοίων ενδιάμεσης λύσης «που θα μπορέσουμε να έχουμε απ’ όποιον έρθει να μας προσφέρει ότι καλύτερο έχει».

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 1.58 του βίντεο και μετά.

 

 

Οι αντιρρήσεις που έφερε μόλις 3 μέρες μετά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επιμένοντας στην αμερικανική πρόταση, φαίνεται ότι ήταν… διακαής πόθος αφού οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τον κο Παναγιωτόπουλο.

Δείτε τι έλεγε στις 16 Δεκεμβρίου ο κος Γεωργιάδης:

Και μπορεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη να προσπάθησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις «εν αναμονή της κατάθεσης επίσημου φακέλου από τους Γάλλους», αναφέροντας ότι «Αυτή τη στιγμή έχουμε το ευχάριστο αν θέλετε πρόβλημα, να πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ πολλών ενδιαφερόντων προτάσεων. Έχουμε τέσσερις-πέντε: Είναι η γαλλική που θα έρθει, η αμερικανική, η βρετανική, η γερμανική, μεταξύ άλλων η ισπανική, η ολλανδική» επιβεβαίωσε ωστόσο το ρεπορτάζ που έπαιξε νωρίτερα, που μετέδωσε τις πληροφορίες που έχουμε γράψει στο enikos.gr ότι οι Γάλλοι έρχονται με πρόταση για 4 Belharra εκ των οποίων οι 3 θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα, 2 La Fayette ως ενδιάμεση λύση και αναβάθμιση των 4ων ΜΕΚΟ «πακέτο», «αυτά που όντως πιθανόν να δούμε τις επόμενες μέρες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, είναι κοινό μυστικό ότι η γαλλική προωθείται ως η πλέον κατάλληλη επιλογή για το Πολεμικό Ναυτικό.

Πώς φτάσαμε, όμως, ως εδώ; Πώς οι Γάλλοι κατάφεραν να… γυρίσουν το «παιχνίδι» εκεί που φαινόταν ότι η Αμερική πρόσφερε τα πάντα ανασταίνοντας ταυτόχρονα την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία;

Φαίνεται πώς για τους Γάλλους η πλατφόρμα της φρεγάτας MMSC – LCS, που πρότεινε η αμερικανική πλευρά λειτούργησε ως ο τέλειος «δούρειος ίππος». Η άρνηση της Αμερικής να αναφέρει επίσημα σε ποιο ναυπηγείο θα χτιστεί το πλοίο τη στιγμή που η αμερικανική κυβέρνηση έδειχνε να στηρίζει το επενδυτικό πλάνο εξυγίανσης της Ελευσίνας, αλλά και το φιάσκο με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου διεδίδετο ακόμη κι ως πιθανή επιλογή για το χτίσιμο της αμερικανικής MMSC, έφερε την τέλεια καταιγίδα.

Οι Γάλλοι δεν κατέθεσαν ποτέ τα όπλα. Είδαν τις αδυναμίες της πρώτης πρότασής τους για 2 φρεγάτες Belharra, έμαθαν από τα λάθη τους, είδαν την προσφορά των Αμερικανών, διαπίστωσαν ποια ήταν τα προβλήματα με τα ναυπηγεία και την αναποφασιστικότητα που υπήρχε και μόλις ο διαγωνισμός του Σκαραμαγκά οδηγήθηκε σε ναυάγιο εξαπέλυσαν τις χαριστικές τους βολές. Στόχευσαν στον πυρήνα του «προβλήματος», δηλαδή το σκαρί της αμερικάνικης φρεγάτας, ενισχύοντας την «γκρίνια» αρκετών «ναυταίων» ότι δεν κάνει για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Κι ήρθε το δημοσίευμα της έγκριτης - μεγάλης αμερικανικής ιστοσελίδας defensenews.com να βουλιάξει μια και καλή την «ελληνική MMSC» πριν ακόμη πέσει στο νερό, αποκαλύπτοντας το πρόβλημα στο προωστήριο σύστημα. Ακόμη κι αν αναφέρεται ότι έχει βρεθεί λύση από γερμανική εταιρεία κι ότι το πλοίο είναι το πιο γρήγορο από τον ανταγωνισμό με 34 κόμβους, το κλίμα θεωρείται μη αναστρέψιμο. Και ποιος θα αναλάβει το κόστος προώθησης της συγκεκριμένης πρότασης όταν επικοινωνιακά έχει «καεί»;

Με το πρόγραμμα για τα ναυπηγεία στον «αέρα», πρόταση για φρεγάτα ουσιαστικά πλέον να μην υπάρχει από τις ΗΠΑ, οι Γάλλοι πήραν φόρα κι έρχονται να τινάξουν την μπάνγκα στον αέρα, διεκδικώντας μετά την πώληση των Rafale το μεγαλύτερο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού τα τελευταία 30 χρόνια.

Μέσα σε όλα ας σημειώσουμε και μία πληροφορία που φαίνεται τα διακινείται τις τελευταίες ώρες ότι η Ελλάδα μελετά το ενδεχόμενο να μην πάρει πλοία ενδιάμεσης λύσης αλλά μία επιπλέον μοίρα μαχητικών Rafale και ίσως κάποια F-35 σε δεύτερη φάση!​

 

Πηγή: enikos.gr / Χρήστος Μαζανίτης

 
Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας - Ανιχνεύθηκε νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η κίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα με συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα

Εκτάκτως μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σε συνέχεια ανίχνευσης του στελέχους της νοτιο-αφρικάνικης μετάλλαξης του κορωνοϊού στην περιοχή.

Η μετάβαση του Υφυπουργού και του Προέδρου του ΕΟΔΥ κρίθηκε απαραίτητη σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα με συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Πηγή ➤Newsroom L&O


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ! ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΠΙΛΟΤΟΣ αγνοείται η τύχη ενός διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολεμική Αεροπορία, καθώς αγνοείται η τύχη ενός διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, πρόκειται για διθέσιο πολιτικό αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, όπου θα επικοινωνούσε με τον ασύρματο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν έχει επικοινωνήσει μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Για τον εντοπισμό του έχει ξεκινήσει έρευνα στην οποία συμμετέχουν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα από τη βάση του Ακτίου και ένα από τη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα τωρα ωρα 14.50 

Ηδη έχει απογειωθεί από το Ακτιο ελικόπτερο Agusta Bell και αεροσκάφος Canadair για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού.

Οι έρευνες επικεντρώνεται στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου καθώς από τις δωδεκάμισι το μεσημέρι χάθηκε το ίχνος του.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost το τελευταίο στίγμα έχει καταγραφεί στις 12:28 πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που έχει υπολογιστεί στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Αστυνομίας, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, ραδιοερασιτέχνες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, άλλες εθελοντικές ομάδες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Η επιχείρηση συντονίζεται από την Πολιτική Προστασία η οποία βρίσκεται επί τόπου με τέσσερα δικά της οχήματα και προσωπικό.

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Παναγιωτόπουλος: Δεν υπάρχει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών δεν τίθεται θέμα στράτευσης των γυναικών Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στο πρώτο εξάμηνο η αξιολόγηση για την απόκτηση φρεγατών

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα έδωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με την οποία ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η τροποποίηση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, της MDCA, το πρώτο εξάμηνο του έτους θα γίνει η τελική αξιολόγηση για το θέμα της απόκτησης φρεγατών ενώ δεν τίθεται θέμα στράτευσης των γυναικών και στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι η μελλοντική στράτευση στα 18.

Συγκεκριμένα:

Για το θέμα της τροποποίησης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, της MDCA, ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε ότι με την διακυβέρνηση Μπάιντεν υπάρχει ένα μεγαλύτερο περιθώριο αισιοδοξίας για να συνεννοηθούμε με τους Αμερικανούς, όχι γιατί δεν τα είχαμε πάει καλά με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά επειδή η προσωπική σχέση Τραμπ - Ερντογάν επηρέαζε τη συνολική κατάσταση, αν και είχαμε πολύ θετικές δηλώσεις προς τις θέσεις μας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τώρα όμως, αυτή η συνθήκη δεν υφίσταται πλέον.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι "στο τραπέζι τέθηκε θέμα για την επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας ισχύος της MDCA, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες επενδύσεις στις υποδομές. Μια τέτοια εξέλιξη προσπορίζει όφελος και σε μας. Αυτά που εμείς ζητούμε από τους Αμερικανούς, είναι λ.χ. η πρόσβαση σε μεγαλύτερα κεφάλαια για στρατιωτική βοήθεια σε τρίτες χώρες ή η αποδέσμευση οπλικών συστημάτων από τα πλεονάζοντα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Επιπλέον στόχος μας είναι να εντατικοποιηθεί ακόμη περισσότερο η συνεκπαίδευση και οι ασκήσεις με διαφορετικά τμήματα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ειδικές Δυνάμεις, ελικόπτερα, κ.ά.)".

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Γερμανίας έναντι της Τουρκίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος παρατήρησε ότι η Γερμανία "έχει το δικό της τρόπο, ίσως πιο διακριτικό, και φυσικά όπως άλλες χώρες έχει και τα δικά της οικονομικά συμφέροντα στη γειτονική χώρα, τα οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να ληφθούν υπόψη. Συμφέροντα γερμανικών εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας στην Τουρκία, τα οποία καμία γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί έτσι απλά να ακυρώσει από την μια στιγμή στην άλλη. Από την άλλη κι εμείς επιδιώκουμε εμβάθυνση της σχέσης με τους Γερμανούς στον χώρο της 'Αμυνας".

Παράλληλα παρατήρησε στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα ομόλογο του ζητήθηκε "εκ των προτέρων να μάθει τις θέσεις μας προκειμένου να συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό μου, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ποιες είναι οι δικές μας θέσεις, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε στο παρελθόν. 'Αρα μας ακούν και λαμβάνουν υπόψη αυτά που έχουμε να πούμε". Περαιτέρω γνωστοποίησε ότι "δρομολογήσαμε και τρέχουμε την πρόσκτηση καινούριων τορπιλών βαρέως τύπου για τα υποβρύχια που διαθέτουμε, προφανώς από την μητρική γερμανική εταιρεία".

Για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας επανέλαβε ότι "προσερχόμαστε να συζητήσουμε συγκεκριμένα θέματα στην ατζέντα και αυτές οι προκαταρκτικές συζητήσεις γίνονται επ' αυτών των συγκεκριμένων προς συζήτηση θεμάτων μόνο κι όχι για κάθε πιθανή αξίωση που μπορεί να προβάλλει η Τουρκία, φερ' ειπείν αποστρατιωτικοποίηση των νησιών".

Στο σημείο αυτό ξεκαθάρισε ότι "για εμάς αποστρατιωτικοποίηση δεν μπορεί να υπάρξει, όσο υπάρχει απειλή εξ Ανατολών. Είναι συνυφασμένη με τη διατήρηση της απειλής. Όσο υπάρχει απειλή - και εκτιμούμε ότι υπάρχει και εκδηλώθηκε αυτό το καλοκαίρι - δεν υπάρχει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης. Το υπέρτατο κυριαρχικό δικαίωμά μας είναι να προστατεύουμε την εθνική μας ακεραιότητα και στη βάση αυτή επιλέγουμε να έχουμε δυνάμεις νόμιμης και προληπτικής άμυνας στα νησιά".

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 -κατά το πρότυπο του Ισραήλ -και εθελοντικής στράτευσης των γυναικών ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας ξεκαθάρισε ότι "δεν υπάρχει στο τραπέζι η στράτευση των γυναικών. Υπάρχει όμως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης - το έχει πει και ο Πρωθυπουργός -  για μελλοντική στράτευση στα 18".

Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να προηγηθεί ένας πολύ προσεκτικός σχεδιασμός από τα Επιτελεία. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Η στράτευση στα 18 θα μπορούσε στο μέλλον να αποβεί χρήσιμη για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για την νοοτροπία των νέων απέναντι στην Συνταγματική υποχρέωσή τους να θητεύσουν υποχρεωτικά για ένα διάστημα του βίου τους στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχολιάζοντας την κρίση του καλοκαιριού με το Oruc Reis ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι υπήρξε "καθολική κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων". "Είχαμε μια παράξενη βεβαιότητα ότι αυτή η κινητοποίηση θα πετύχαινε να στείλει στην άλλη πλευρά το μήνυμα αποτροπής. Ότι δηλαδή οι απέναντι δεν θα έφταναν σε σημείο στρατιωτικής εμπλοκής διότι ήξεραν πως θα αντιμετώπιζαν βαρύ κόστος. Αυτή είναι η επιβεβαίωση της αποτροπής στην πράξη και μπορώ να πω ότι επιτεύχθηκε με την καθολική κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπήρξαν στιγμές έντασης αλλά και κλιμάκωσης. Ωστόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν πάντα παρούσες".

Απαντώντας σε ερώτηση εάν "θα δώσετε οικονομικά κίνητρα στα επαγγελματικά στελέχη για να ανακοπούν οι τάσεις παραιτήσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις", ο κ. Παναγιωτόπουλος έφερε ως παράδειγμα την κατάσταση στην Τανάγρα όπου "εκεί που πέρυσι στην Τανάγρα αντιμετωπίζαμε παραιτήσεις, σ΄έναν χρόνο μόλις η Τανάγρα με τα "Rafale" και τα "Mirage 2000-5" που συνεχώς τίθενται εκ νέου σε διαθεσιμότητα, έχει γίνει «τόπος αδημονίας και χαράς», με θετική επίπτωση στο ηθικό των στελεχών. Ο επαγγελματισμός και η συναίσθηση της ευθύνης που επέδειξαν τα στελέχη σε όλο το εύρος των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως σε κρίσιμες στιγμές, δείχνει ότι είναι πλήρως συνειδητοποιημένα ως προς το καθήκον και την αποστολή τους". Επανέλαβε δε ότι "εμείς θα τους βοηθήσουμε όπου μπορούμε".

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για την απόκτηση φρεγατών, ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι "δεν αποκλείστηκε ποτέ η απόκτηση γαλλικών πλοίων και δεν έγινε στην ουσία στροφή σε αμερικανική λύση". Παράλληλα γνωστοποίησε ότι το Πολεμικό Ναυτικό αξιολογεί μία προς μία, καθεμιά απο τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από διάφορες χώρες και "η τελική αξιολόγηση θα γίνει στο πρώτο εξάμηνο του 2021". Επανέλαβε δε ότι "θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας, όπως και την παροχή «ενδιάμεσης λύσης» (δηλαδή κάποια έτοιμα, κατά το δυνατόν, πολεμικά πλοία) έως ότου ναυπηγηθούν οι νέες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, κάτι που συνολικά θα εξελιχθεί σε διάστημα 7 - 8 ετών".

Τέλος για το θέμα των αεροσκαφών F-35 ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας εκτίμησε ότι η συζήτηση για τα F-35 "θα ακολουθήσει χρονικά την ολοκλήρωση αυτών των δύο προγραμμάτων (σ.σ. απόκτηση RAFALE  και αναβάθμιση F-16). "Έχουμε εκδηλώσει το ενδιαφέρον μας προς τους Αμερικανούς να ενταχθούμε στο πρόγραμμα των F-35, ασφαλώς όμως αυτό θα είναι και συνάρτηση των οικονομικών μας δυνατοτήτων οι οποίες δεν είναι ανεξάντλητες", κατέληξε.

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Έρευνα Marc: 60,5% θέλει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Συμφωνεί το 38,5% των ψηφοφόρων του...Περί αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και άλλων δαιμονίων

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Υπέρ της ελεγχόμενης εισόδου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα το 75,1% των συμμετεχόντων

Το 60,5 % θέλει την πανεπιστημιακή αστυνομία σύμφωνα με νέα έρευνα της Marc, για τα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της έρευνας, η οποία δημοσιεύεται στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής, το 75,1 % είναι υπέρ της ελεγχόμενης εισόδου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ το 75,1% πιστεύει ότι θα πρέπει να διαγράφονται, με εξαιρέσεις για λόγους εργασίας και υγείας, οι αιώνιοι φοιτητές.

Ας σημειωθεί ότι το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» κατατέθηκε την Παρασκευή στη βουλή.

Αναλυτικά η έρευνα της Marc

Πανεπιστημιακή αστυνομία

  • Υπέρ (συμφωνώ και μάλλον συμφωνώ): 60,5%
  • Κατά (διαφωνώ και μάλλον διαφωνώ): 37,4%

Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ (2019): Υπέρ: 38,3%

Ψηφοφόροι ΚΙΝΑΛ (2019): Υπέρ: 63,8%

Ελεγχόμενη είσοδος

  • Υπέρ (συμφωνώ και μάλλον συμφωνώ): 75,1%
  • Κατά (διαφωνώ και μάλλον διαφωνώ): 22,6%

Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ (2019): Υπέρ: 60,4%

Ψηφοφόροι ΚΙΝΑΛ (2019): Υπέρ: 80,8%

Βάση Εισαγωγής

  • Υπέρ (συμφωνώ και μάλλον συμφωνώ): 63,1%
  • Κατά (διαφωνώ και μάλλον διαφωνώ): 26,4%

Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ (2019): Υπέρ: 52,2%

Ψηφοφόροι ΚΙΝΑΛ (2019): Υπέρ: 77,6%

Αιώνιοι φοιτητές

  • Θα πρέπει να διαγράφονται (με εξαιρέσεις για λόγους εργασίας, υγείας): 75,1%
  • Θα πρέπει να μπορούν να είναι εγγεγραμμένοι για όσα χρόνια θέλουν: 21%

Περί αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και άλλων δαιμονίων V.2… Ένα «στοίχημα» που πρέπει να κερδηθεί


Ένα εγχείρημα που όλοι ευελπιστούν να αλλάξει άρδην την εικόνα των πανεπιστημίων

Η παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, προκειμένου να εμπεδωθεί μετά από δεκαετίες το αίσθημα της ασφάλειας στα ιδρύματα, είναι πέρα για πέρα αναγκαία. Άλλωστε όλοι οι διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης στα ζητήματα ανομίας και παραβατικότητας που κατά καιρούς εμφανίστηκαν και εκδηλώθηκαν εντός πανεπιστημίων, δεν είχαν καμία επιτυχία. Δεδομένο μάλιστα είναι πως η παρουσία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ αποτελεί εγγύηση για την σωστή λειτουργία της νέας ομάδας.

Το ζητούμενο, πέραν της εκπαίδευσης που θα λάβουν, είναι οι αστυνομικοί που θα αναλάβουν να προστατεύουν την σωματική ακεραιότητα των καθηγητών, των φοιτητών και της περιουσίας του ελληνικού λαού, να έχουν και τα απαραίτητα εφόδια.

Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τον εξοπλισμό που θα φέρουν οι αστυνομικοί, τον αριθμό των ατόμων που θα απαρτίζουν τις ομάδες που θα βρίσκονται στα ιδρύματα, αλλά και την υποστηρικτική δυνατότητα που θα έχουν αν παραστεί η ανάγκη, αν λόγου χάρη δεχτούν επίθεση με βόμβες μολότοφ.

Αστυνομικές πηγές με πείρα και επιχειρησιακή γνώση τονίζουν πως «όπως σε κάθε περίπτωση επίθεσης αστυνομικών σε όλα τα σημεία, σε επεισόδια ή στο δρόμο, οι αστυνομικοί που θα στελεχώνουν την νέα ομάδα θα έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση και θα αντιμετωπίζουν σε πρώτο χρόνο τυχόν επιθέσεις, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ζητούν ενισχύσεις».

Μάλιστα οι ίδιες πηγές επισημαίνουν σχετικά με το γεγονός πως δεν υπάρχει πλέον το άσυλο της… ανομίας όπως τα προηγούμενα χρόνια και θα μπορούσαν ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης να αναλάβουν την φύλαξη των πανεπιστημίων, πως, «αυτά γίνονται σε άλλες χώρες του κόσμου επειδή υπάρχει η δυνατότητα και οι συνθήκες, κάτι που με την υπάρχουσα κατάσταση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν είναι εφικτό» και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια.

Σε αυτό το εγχείρημα, που όλοι ευελπιστούν να αλλάξει άρδην την εικόνα των πανεπιστημίων, θα πρέπει οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που θα αναλάβουν να το φέρουν εις πέρας, να έχουν την στήριξη των πανεπιστημιακών με τους οποίους πρέπει να έχουν αγαστή συνεργασία και όχι να παριστάνουν τους «Πόντιους Πιλάτους» κατά το δοκούν.

Θα πρέπει επί παραδείγματι να επιτρέψουν τις έρευνες σε όλους τους χώρους των πανεπιστημίων προκειμένου να σπάσει το «άβατο» των υπό κατάληψη χώρων από ομάδες αναρχικών εντός των ιδρυμάτων, με παράλληλη τοποθέτηση καμερών σε κοινόχρηστους χώρους, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως η αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που θα αναλάβουν χρέη φύλαξης στους πανεπιστημιακούς χώρους είναι σύμμαχοι στην επόμενη μέρα των ιδρυμάτων για την βελτίωση των όρων φοίτησης των παιδιών, αλλά και αυτών της δικής τους παρουσίας στις αίθουσες.

ΥΓ: Οι ενστάσεις ακόμη και μεταξύ των αστυνομικών για την παρουσία τους στα πανεπιστήμια μόνο θετικό πρόσημο θα πρέπει να έχουν, προκειμένου η νέα ομάδα να μπει στους χώρους των πανεπιστημίων με τις καλύτερες των συνθηκών και οι ενστάσεις θα βελτιώσουν τους όρους της παρουσίας της νέας ομάδας. Γιατί το τελευταίο που κάθε νοήμων άνθρωπος θα ήθελε να δει είναι εικόνες με αστυνομικούς βορά στις διαθέσεις παραβατικών στοιχείων εντός πανεπιστημιακών χώρων. Γι' αυτό οι αστυνομικοί θα πρέπει από την πρώτη ημέρα της παρουσίας τους να σπάσουν αποστήματα χρόνων, άμεσα και χωρίς χρονοτριβή.

Πηγή ➤https://www.lawandorder.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία: Ποιος είναι ο 45χρονος συνεπιβάτης του Αλκέτ Ριζάι που συνελήφθη σε έλεγχο της Τροχαίας «Σκληρός» κακοποιός ο συλληφθείς Αλβανός Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
«Σκληρός» κακοποιός ο συλληφθείς Αλβανός- Είχε σκοτώσει ομοεθνή του έξω από μπαρ στη Γλυφάδα το 2017
Όλα ξεκίνησαν το μεσημερι της Παρασκευής όταν ένα μαύρο BMW με φιμέ τζάμια τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών ενός περιπολικού της Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας και το σταμάτησαν για έλεγχο στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γ. Πλατή, στη Λαμία. Όταν άνοιξε η πόρτα του συνοδηγού οι αστυνομικοί, αλλά και όσοι πολίτες βρέθηκαν στο σημείο που παρακολουθούσαν τον έλεγχο, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ο συνοδηγός δεν ήταν άλλος από τον βαρυποινίτη των φυλάκων Δομοκού, Αλκέτ Ριζάι.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένας ακόμα άνδρας, αλβανικής υπηκοότητας, τα στοιχεία του οποίου όταν ελέγχθηκαν από τους αστυνομικούς το σύστημα χτύπησε «κόκκινο», καθώς ήταν κατζητούμενος για ανθρωποκτονία και άλλες κακουργηματικές πράξεις.  Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος, είχε  σκοτώσει έναν ομοεθνή του έξω από μπαρ της Γλυφάδας το 2017. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκετο και 38χρονος Έλληνας, ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ηλιούπολη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Εντοπίστηκε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, στη Λαμία, κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, 45χρονος αλλοδαπός, ο οποίος οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθη με ένταλμα του Ανακριτή Αθηνών, για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, έξω από μπαρ στη Γλυφάδα τον Οκτώβρη του 2017.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συστηματική και ενδελεχής έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι ο 45χρονος συλληφθείς, μαζί με άλλο ένα άγνωστο άτομο, τις πρωινές ώρες της 08-10-2017 προσέγγισε έξω από το κατάστημα και πυροβόλησε με πιστόλι, τουλάχιστον τέσσερις φορές, κατά δύο αλλοδαπών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός και τον σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου.

Σημειώνεται ότι από τους πυροβολισμούς είχαν τραυματιστεί άλλα δύο άτομα, θαμώνες του καταστήματος, αλλοδαπός και ημεδαπός.


Επιπλέον, στην υπόθεση εμπλέκεται και ημεδαπός, ο οποίος δολοφονήθηκε από άγνωστους δράστες την 28-12-2020, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν παρών στο περιστατικό των πυροβολισμών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας αξιολογήθηκε ως κίνητρο της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας οι μεταξύ τους διαφορές, λόγω της εμπλοκής τους σε ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών, εκβιάσεις κ.λπ. αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία για την υπόθεση είχε υποβληθεί πρόσφατα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και συγκεκριμένα την 14-01-2021.

Επιπλέον, από άλλη έρευνα, που διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είχε προκύψει η εμπλοκή του 45χρονου συλληφθέντα σε υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος καταστηματάρχη εμπορίας και επισκευής αυτοκινήτων, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, σε περιοχή της Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 45χρονος συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση (10) συνολικά ατόμων, τα οποία απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να επιστραφεί σε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ποσό 10.000 ευρώ, μετά από αγοραπωλησία οχήματος.

Ακόμα προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον ιδιοκτήτη και σε δύο ακόμα άτομα, καθώς και υλικές ζημιές τουλάχιστον 70.000 ευρώ σε τρία εκθεσιακά αυτοκίνητα.

Για την υπόθεση αυτή υποβλήθηκε πρόσφατα και συγκεκριμένα την 11-01-2021, ποινική δικογραφία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι, στο σύνολό τους, έχουν βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν για εκβίαση καταστηματαρχών με το πρόσχημα παροχής προστασίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ναρκωτικά, ληστείες, υπεξαίρεση, σωματικές βλάβες κ.λπ. αδικήματα.
Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Στα χέρια της ασφάλειας αδίστακτη « Πολυεθνική» συμμορία εκβιαστών!

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Έλληνες, ιρακινοί και αλβανός τρομοκρατούσαν επαγγελματίες στα νότια προάστια!
Μεγάλη επιτυχία της ασφάλειας Αττικής συνιστά η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης αδίστακτων κακοποιών. Οι εκβιαστές δεν είχαν διστάσει να επιτεθούν και να χτυπήσουν ακόμα και πατέρα με τον γιο του, μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσαν στην περιοχή της Βάρης!

Στα χέρια των αρχών έπεσαν δύο Έλληνες, δύο Ιρακινοί και ένας Αλβανός. Η ασφάλεια Αττικής διερευνά την συμμετοχή τους και σε άλλες υποθέσεις, καθώς οι συγκεκριμένοι κακοποιοί είναι αδίστακτοι και πιθανόν να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν πέσει θύματα τους αλλά φοβούνται να μιλήσουν.
Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Στο «ψυγείο» οι αντιστράτηγοι της ΕΛ.ΑΣ Ποιοι θέτουν «βέτο» για καμία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ποιοι θέτουν «βέτο» για καμία αποστρατεία αντιστρατήγων στην Ελληνική Αστυνομία

Όλα προοιωνίζουν ότι την Τρίτη θα βγει επιτέλους «λευκός καπνός» από το μέγαρο της Κατεχάκη και θα ξεκινήσουν οι ετήσιες κρίσεις των Αξιωματικών που, όπως είχαμε γράψει, ανέμεναν την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την βαθμολογική εξέλιξη των Υποδιευθυντών της ΕΛ.ΑΣ.

Η πλοκή, οι ζυμώσεις και οι παρεμβάσεις των προηγούμενων ημερών με πρωταγωνιστές τους πέντε Αντιστράτηγους της αστυνομίας που σε συνεργασία με μέρος της εξουσίας που κατάφεραν να ακουμπήσουν, ανέδειξαν ως επικρατέστερο σενάριο κρίσεων, εκείνο της παραμονής όλων, χωρίς να οδηγηθεί κανένας στην αποστρατεία διατηρώντας την επετηρίδα και το σχήμα στην κορυφή της πυραμίδας της ιεραρχίας τα ίδια πρόσωπα στους ίδιους βαθμούς.

Όπως ήδη αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευσή μας δύο είναι οι «αδύναμοι κρίκοι» των μεταξύ των Στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ, οι Νοτίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης μαζί με τον Προϊστάμενο Επιτελείου Παναγιώτη Ντζιοβάρα, με τον δεύτερο να έχει ενταχθεί στην «ομάδα προστασίας» του Γενικού Γραμματέα Κωνσταντίνου Τσουβάλα, που μαζί με τον νυν Αρχηγό Μιχάλη Καραμανλάκη φαίνεται να έχουν καταφέρει να «σώσουν» τον Ηπειρώτη Στρατηγό.

Ο  Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, φαίνεται να τον διατηρεί στο σώμα η σύνδεσή του με το άρμα του επίσης αμετακίνητου Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Ανδρέα Δασκαλάκη.

Σίγουρα αυτό το ενδεχόμενο θα εγείρει αντιδράσεις και «αξιωματική γρίνια» στις χαμηλότερες τάξεις των βαθμοφόρων της ΕΛ.ΑΣ  αφού θα φρακάρει τρόπον τινά τις προαγωγές όλων των προηγουμένων και η επετηρίδα θα παραμείνει στάσιμη σε κατάσταση ασφυξίας για ακόμη μια χρονιά.

Δέον να σημειώσουμε ότι παλαιότερα σε παρόμοιες περιπτώσεις «αόρατων»  κρίσεων οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών, απευθυνόταν στους διατηρητέους στρατηγούς ως «Μητροπολίτες», λόγω της ισοβιότητας των τελευταίων!

Πηγή ➤Newsroom L&O


Διαβάστε Περισσότερα »

Κρήτη: «Κλεφτοπόλεμος» αστυνομικών και νεαρών στο κέντρο του Ηρακλείου [βίντεο]

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ηρακλείου, όταν ο συνωστισμός νεαρών προκάλεσε την παρέμβαση της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους διώξουν από την πλατεία και τότε επικράτησε μικροένταση και οι νεαροί κινήθηκαν σε παρακείμενους δρόμους.

Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν και πάλι στην πλατεία!

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης εντάσσεται στις περιοχές του επιπέδου Α με το χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο και δεν επιβλήθηκαν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα, όπως γίνεται στις κόκκινες περιοχές.

Πηγή: cretalive.gr

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανική Βουλή: Πιέσεις για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία - Η κυβέρνηση υπέρ των εξαγωγών

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Γενικότερα το Βερολίνο και ειδικότερα ο Χάϊκο Μάας εμφανίζονται ως υπέρμαχοι της τακτικής του κατευνασμού


Οι Πράσινοι και η Αριστερά ζήτησαν την ανάκληση της άδειας εξαγωγής υποβρυχίων στην Τουρκία, ενώ παράλληλα ζητούν από τη γερμανική κυβέρνηση να επιδιώξει την επιβολή ενός εμπάργκο και από την ΕΕ, αναφέρει η Deutsche Welle (DW).

Παρά ταύτα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η στάση της γερμανικής κυβέρνησης είναι αμετάβλητη.

Εξίσου ενδιαφέρον, σύμφωνα με την DW, είναι ότι οι Χριστιανοδημοκράτες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ετάχθησαν υπέρ της συνέχισης στις εξαγωγές οπλικών συστημάτων στην Τουρκία.

Κάτι που σημαίνει ότι η ΝΔ επιβάλλεται να δραστηριοποιηθεί στους κόλπους του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, προκειμένου να δημιουργήσει λόμπινγκ υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, και να έλθει σε επαφή με πρόσωπα που συγγενούς γερμανικού κόμματος που έχουν επιρροή στη Χριστιανοδημοκρατία.

Αλλά και οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι μετέχουν στο κυβερνητικό σχηματισμό στη Γερμανία, φαίνεται πως μάλλον επέλεξαν την τακτική του Πόντιου Πιλάτου.

Από τη μεριά τους Πράσινοι και Αριστερά προέβησαν σε μια άκρως ενδιαφέρουσα παρατήρηση, στη διάρκεια των συζητήσεων στη γερμανική Βουλή. Ζήτησαν από τη γερμανική κυβέρνηση να μη «μπλοκάρει» στην ΕΕ την επιβολή ενός εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, ενώ αποκάλυψαν ότι οι χώρες που μποϋκοτάρουν εντός ΕΕ μια απόφαση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, είναι η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Μάλτα.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Η γερμανική Βουλή, σύμφωνα με την Deutsche Welle, συζήτησε το απόγευμα της Παρασκευής προτάσεις που κατέθεσαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Πρασίνων και της Αριστεράς για την απαγόρευση της εξαγωγής γερμανικών όπλων στην Τουρκία και προπαντός έξι υποβρυχίων της «κλάσης 214» της γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp Marine Systems.

Το αίτημά τους είναι παρόμοιο με αυτό που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση επίσημα στο Βερολίνο τον περασμένο Οκτώβριο. Η γερμανική κυβέρνηση το είχε απορρίψει.

«Από στρατηγικής άποψης δεν το θεωρώ το σωστό δρόμο», είχε δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, αναφέρει η Deutsche Welle.

Η επιβολή ενός εμπάργκο σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ δεν είναι εύκολη. Εκτός αυτού, η Τουρκία θα αναζητούσε άλλους προμηθευτές. Ο κ.Μάας είχε υποδείξει το παράδειγμα της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Άγκυρα, όταν η ΗΠΑ αρνήθηκαν να της διαθέσουν δικά της συστήματα.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας στον τουρκικό Τύπο, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης Μάας στην Τουρκία, η Αγκυρα του ενεχείρισε λίστα με οπλικά συστήματα που είχε έχει ήδη παραγγείλει η γείτων, είτε θέλει να αγοράσει από τη Γερμανία.

Γενικότερα το Βερολίνο και ειδικότερα ο Χάϊκο Μάας εμφανίζονται ως υπέρμαχοι της τακτικής του κατευνασμού της Τουρκίας και της με κάθε τρόπο αποκατάστασης των ευρω-τουρκικών σχέσεων. Εσχάτως, μάλιστα, κατά το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου παραβρέθηκε και ο Νίκος Δενδιας, ο Χ. Μάας, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως δεν υπάρχει λόγος για κυρώσεις στην Τουρκία και ότι αυτές μπαίνουν στην «κατάψυξη».

Τα υποβρύχια

Οπως συνεχίζει η Deutsche Welle, στην ομιλία της στη Bουλή η εισηγήτρια των Πρασίνων, Κάτια Κόιλ, καταλόγισε στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι επιδιώκει να καθιερώσει την Τουρκία ως περιφερειακή ηγεμονική δύναμη.

Προμηθεύοντας την Άγκυρα με υποβρύχια, η γερμανική κυβέρνηση τον βοηθά να εκπληρώσει το στόχο του, επισήμανε η κ. Κόιλ. Εκτός αυτού, αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας στις συνομιλίες με την Τουρκία.

Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να ανακαλέσει την άδεια -ακόμη και στην περίπτωση που θα αναγκαστεί να καταβάλει αποζημιώσεις: «Η ευρωπαϊκή ασφάλεια και αλληλεγγύη προηγούνται».

Στο κείμενο της πρότασής τους οι Πράσινοι αναφέρουν επίσης ότι ο πρόεδρος Ερντογάν «παραβιάζει στη χώρα του θεμελιώδη στάνταρτ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας και ότι ακολουθεί στη Συρία και τη Λιβύη μια πολιτική που αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο». Δεν απείλησε όμως μόνο «στρατιωτικά» την Ελλάδα -«έθεσε πολεμικά πλοία σε γραμμή αντιπαράθεσης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», τονίζεται στην πρόταση.

Γερμανικά τανκς στα κατεχόμενα

Εξίσου αιχμηρή ήταν η παρέμβαση της αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς, Σεβίμ Ντάγκντελεν.

«Παράλογη» χαρακτήρισε την επιμονή της γερμανικής κυβέρνησης να εξακολουθεί να επιτρέπει την εξαγωγή υποβρυχίων στην Τουρκία, από τη στιγμή που το κράτος-μέλος της ΕΕ Ελλάδα τα θεωρεί ως απειλή για την ασφάλειά της.

Το ίδιο «παράλογη» είναι η γερμανική στάση όσον αφορά την Κύπρο, όπου η Τουρκία έχει μεταφέρει στα κατεχόμενα γερμανικά άρματα μάχης Leopard.

Γενικό εμπάργκο

Στη γραπτή επιχειρηματολογία του αιτήματος, η Αριστερά κατηγορεί την Άγκυρα για «νεοοθωμανικές αξιώσεις, που εκτείνονται από τη Βόρεια Αφρική ως την Κεντρική Ασία», όπως και για στρατιωτική στήριξη «εμπόλεμων πλευρών» και τη μεταφορά ισλαμιστών τζιχαντιστών σε πολεμικές ζώνες, όπως για παράδειγμα τη Συρία, τη Λιβύη ή το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Συγκεκριμένα, η Αριστερά ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση την επιβολή ενός γενικού εμπάργκο όπλων για την Τουρκία που θα αφορά ακόμη και προϊόντα και τεχνογνωσία που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην ανάπτυξη μιας τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας.

Εμπάργκο και από την ΕΕ

Επιπλέον, η Αριστερά ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να μη «μπλοκάρει» στην ΕΕ την επιβολή ενός εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Ως χώρες που μποϋκοτάρουν στην ΕΕ ένα τέτοιο μέτρο κατονομάζονται η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Μάλτα. Η Αριστερά ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να καταβάλει προσπάθειες προκειμένου αυτές οι χώρες να αλλάξουν στάση.

Χριστιανοδημοκράτες υπέρ Τουρκίας

Εκ μέρους των κυβερνητικών κομμάτων μίλησαν μόνο βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών. Ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών επέλεξε να καταθέσει γραπτώς το κείμενο της ομιλίας του.

Υποστηρίζοντας την κυβερνητική γραμμή, ο χριστιανοδημοκράτης, Κλάους-Πέτερ Βίλς, επισήμανε πως η Γερμανία και η Τουρκία ανήκουν στο ΝΑΤΟ και συνεπώς δεν μπορεί το ένα μέλος να επιβάλει στο άλλο εμπάργκο όπλων. Εκτός αυτού η Γερμανία θα πρέπει να παραμείνει «αξιόπιστος εταίρος», τηρώντας συμφωνίες που έχει υπογράψει.

Η δε συνάδελφός του στο κόμμα του, Γκίζελα Μαντέρλα, υποστήριξε, πως οι γερμανικές «εξαγωγές όπλων αποτελούν πρωταρχικά ένα μέσο της στρατιωτικής συνεργασίας με στρατηγικά σημαντικούς εταίρους», όπως είναι τα κράτη-μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

«Σε αυτά εξακολουθεί ακόμα να συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία», δήλωσε, για να παραδεχτεί όμως στη συνέχεια πως «ενδεχομένως» σήμερα η γερμανική κυβέρνηση δεν θα είχε εγκρίνει την πώληση υποβρυχίων».

Επίσης επισήμανε πως από το 2016 και μετά η Γερμανία έχει περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία.

Οι προτάσεις των Πρασίνων και του κόμματος Η Αριστερά παραπέμφθηκαν προς περαιτέρω συζήτηση στην επιτροπή Οικονομίας και Ενέργειας.

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Ανθρωποκτονιών οι τρεις της Λαμίας - Βαρύ όνομα της νύχτας μεταξύ των προσαχθέντων & ο διαβόητος Αλκέτ Ριζάι Πώς συνελήφθησαν

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Πώς συνελήφθησαν

Στη τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μεταφέρθηκαν με διαδικασίες εξπρές οι τρεις προσαχθέντες στη Λαμία, μεταξύ των οποίων ένας καταζητούμενος για ανθρωποκτονία, αλβανικής υπηκοότητας, ο διαβόητος Αλκέτ Ριζάι ο οποίος είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Δομοκού, αλλά και ένα βαρύ όνομα της νύχτας που απασχολεί τις διωκτικές αρχές τα τελευταία 25 χρόνια.

Πρόκειται για έναν άνδρα που έχει έδρα τα νότια προάστια και κατά καιρούς έχει απασχολήσει τις αρχές για τζόγο, «μπραβιλίκια», συμμετοχή στον «πόλεμο» ανθρώπων της νύχτας, αλλά και για φερόμενη συμμετοχή του στην απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα τρία άτομα αυτή την ώρα εξετάζονται από τους άνδρες της ασφάλειας με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη στους δύο για υπόθαλψη εγκληματία, ενώ ο τρίτος να συλληφθεί.

Έτσι συνελήφθησαν οι τρεις της Λαμίας

Το μεσημέρι της Παρασκευής, αστυνομικοί σταμάτησαν ένα μαύρο BMW με φιμέ τζάμια για έλεγχο μέσα στην πόλη της Λαμίας, στην οδό Κύπρου και Γ. Πλατή.

Όταν άνοιξε η πόρτα του συνοδηγού, αστυνομικοί και περαστικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, καθώς ο συνοδηγός ήταν ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, ο Ριζάι είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Δομοκού, ενώ οδηγός στο πολυτελές θωρακισμένο ήταν το γνωστό πρόσωπο της νύχτας της Αθήνας

Στο όχημα επέβαινε και το τρίτο άτομο, 36χρονος αλβανικής υπηκοότητας. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως ο 36χρονος καταζητούνταν για ανθρωποκτονία και άλλα κακουργήματα.

Πηγή ➤https://www.lawandorder.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Ίμια 1996: Οι “μικρές σκοτεινές λεπτομέρειες”… ! από τη νύχτα των ΙΜΙΩΝ που παρότι έχουν παρέλθει 25 χρόνια παραμένουν εγκλωβισμένες στο σκοτάδι

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Άρθρο του Χρήστου Καπούτση

Κάποιες «λεπτομέρειες» από τη νύχτα  των ΙΜΙΩΝ(30-31 Ιανουαρίου 1996),  που παρότι έχουν παρέλθει  25 χρόνια παραμένουν εγκλωβισμένες στο σκοτάδι  και στην αχλύ του μυστήριου,  αλλά και της  αμφισβήτησης,  για να μην εκτεθούν οι πρωταγωνιστές …

  1. Ο  Ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλακόπουλος, τότε επικεφαλής της ΕΥΠ, είχε μεταβεί  στο Μέγαρο Μαξίμου και ζητούσε  να ενημερώσει επειγόντως τον πρωθυπουργό,  για μια πολύ σοβαρή πληροφορία, σχετικά με τα ΙΜΙΑ.  Ο Κ.Σημίτης δεν του επέτρεψε να μπει στην Αίθουσα και τον παρέπεμψε,  να ενημερώσει τον Τ. Μαντέλη, ο οποίος του είπε,  αργότερα, διότι ήταν  ότι είναι πολύ απασχολημένος (Ναι ο Μαντέλης)! Ο Αρχηγός της ΕΥΠ, ο Λ. Βασιλακόπουλος, είχε την πληροφορία, ότι επίκειται η απόβαση στη μία από τις δυο βραχονησίδες των ΙΜΙΩΝ, τουλάχιστον μία ώρα πριν να πραγματοποιηθεί η απόβαση των τούρκων κομάντος!! Την ίδια στιγμή έμπαιναν στον χώρο συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ διάφοροι  κομματικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ,  από περιέργεια, έτσι για να μάθουν τι γίνεται «ρε σύντροφε» …
  2. Θα πρέπει  κάποτε να  απαντηθεί,  επισήμως,  το εξής καίριο ερώτημα:  Γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου, η τουρκική φρεγάτα «Γιαβούζ» προσεγγίζει την αφύλαχτη Δυτική Ίμια σε απόσταση 100 μ. από την ακτή. Απονηώεται από την τουρκική φρεγάτα ελικόπτερο και κατευθύνεται προς την ελληνική βραχονησίδα. Η πληροφορία μεταφέρεται αμέσως στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Επειδή ο Α/ΓΕΕΘΑ με εντολή του πρωθυπουργού βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου(!), ο αντικαταστάτης του, Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Σταμπουλής, δίνει αμέσως εντολή κατάρριψης του τουρκικού ελικοπτέρου. Η εντολή είναι προς τους Κυβερνήτες της Φρεγάτας «ΝΑΥΑΡΙΝΟ» και «ΕΛΛΗ». Η εντολή δεν εκτελείται!!! Γιατί; Και το «απίστευτο»; Το περιστατικό αυτό (αν αληθεύει),  το πληροφορήθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ την επόμενη μέρα!!! Μετά την βεβαιωμένη κατάληψη της βραχονησίδας Ίμια από Τούρκους κομάντος, ο  Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Χρ. Λυμπέρης, πρότεινε  στην Κυβέρνηση τον βομβαρδισμό της νησίδας, πρόταση που είχε απορρίψει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

  3. Ενδεικτικό της κωμικοτραγικής συνεδρίασης του «ΚΥΣΕΑ» υπό τον Κ. Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου είναι,  ότι κείνο το βράδυ έγινε μερική επιστράτευση τοπικών εφεδρειών στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εν αγνοία του πρωθυπουργού και των υπουργών που μετείχαν στο ΚΥΣΕΑ, με εξαίρεση του ΥΠΕΘΑ Γερ. Αρσένη που είχε συναινέσει προφορικά(!!) στην πρόταση του Υφυπουργού και πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου ε.α. Νίκου Κουρή, αλλά «ξέχασε» ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  να ενημερώσει τον πανικόβλητο Πρωθυπουργό. !!! Παρόλα αυτά, εκείνο το βράδυ, Μονάδες Τεθωρακισμένων, Πεζικού και Πυροβολικού στον Έβρο και τα Νησιά του Αιγαίου, είχαν μετακινηθεί  στις θέσεις Μάχης και οι Διοικητές τους είχαν λάβει Πολεμική Αποστολή και πάλι εν αγνοία του ΚΥΣΕΑ!! Για να είμαστε ειλικρινείς το ΚΥΣΕΑ δεν συνεκλήθητε εκείνη τη νύχτα!! Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη χειρότερο. Ο Κ.Σημίτης επιχείρησε να επιρρίψει τις πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησής του  στις Ένοπλες Δυνάμεις!! Πράξη ανέντιμη, ανήθικη και σπιθαμιαίου πολιτικού διαμετρήματος…
  4. .  Το κόστος, εκείνης της θυελλώδους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, νύχτας των Ιμίων,  αποδείχτηκε πολύ  βαρύ για την Ελλάδα. Τη νύχτα εκείνη η Ελλάδα πόνεσε,  μάτωσε, διασύρθηκε, προδόθηκε , μίκρυνε! Τρία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού οι Χ. Καραθανάσης, Ε. Γιαλοψός, Π. Βλαχάκος, θα χάσουν τη ζωή τους. Είναι το πλήρωμα του ελικοπτέρου, που εκτέλεσε αποστολή αναγνώρισης στα Ίμια και κατά την επιστροφή του, θα συντριβεί στη θάλασσα. Ο Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, έδωσε εντολή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Χρήστο Λυμπέρη, να στείλει  ένα ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο σε αποστολή αναγνώρισης,  επάνω από καταληφθέν ελληνικό έδαφος  και να βεβαιώσει την κατάληψη!
  5. Η Ελλάδα υποχρεώθηκε, για πρώτη φορά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο,  να υποστείλει την ελληνική σημαία από τμήμα της ελληνικής επικράτειας, τα ΙΜΙΑ.  Όταν ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έδωσε εντολή στον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Χρ. Λυμπέρη να στείλει καταδρομείς  και να υποστείλουν  την Ελληνική σημαία από τα ΙΜΙΑ, ο Α/ ΓΕΕΘΑ του απάντησε , ότι αυτό δεν γίνεται,  διότι εξευτελίζονται οι Ε.Δ. και θα είναι ντροπή να το μάθει ο ελληνικό λαός. Τότε επενέβη ο ΥΠΕΞ Θ. Πάγκαλος  και είπε «Θα πούμε Αρχηγέ, ότι ο αέρας πήρε την ελληνική σημαία και τη χάσαμε»!!! Επίσης, τα  γεγονότα στα Ίμια κλόνισαν την εμπιστοσύνη του Λαού , αλλά και της στρατιωτικής ηγεσίας στην αξιοπιστία της  κυβέρνησης, ειδικά όταν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής τους Αμερικανούς,  για τον καταλυτικό τους ρόλο στην αποκλιμάκωση της έντασης.
  6. Αναμφίβολα, δύο είναι οι βασικές πτυχές των γεγονότων των Ιμίων: η στρατιωτική και η πολιτική. Το γεγονός ότι οι Τούρκοι κατόρθωσαν να αποβιβάσουν στρατιωτική ομάδα στη μία των βραχονησίδων Ίμια συνιστά σοβαρή αποτυχία της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας. Πρόκειται για σφάλμα τακτικής του τότε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Χρ. Λυμπέρη. Και ακόμη, το γεγονός ότι η ελληνική στρατιωτική ηγεσία έμαθε την κατάληψη της βραχονησίδας από την τηλεόραση,  συνιστά παταγώδη αποτυχία των δυνάμεων επιτήρησης της περιοχής, αλλά και των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Το τραγικό είναι ότι οι πρωταίτιοι της εθνικής τραγωδίας των Ιμίων, δεν έχουν απολογηθεί για το Εθνικό έγκλημα που, προφανώς εν αγνοία τους,  διέπραξαν. Ασφαλώς και ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, όμως αποδείχτηκαν … «ελάχιστοι» στην διαχείριση μιας σοβαρής πολιτικοστρατιωτικής κρίσης. 

  1. Μετά τα  ΙΜΙΑ: Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι, το νομικό καθεστώς ΟΛΩΝ των νήσων και νησίδων του Αιγαίου είναι ξεκάθαρο. Η ελληνική κυριαρχία επί των Ιμίων, αλλά και του συνόλου σχεδόν νησίδων και βραχονησίδων,  προκύπτει σαφώς από διεθνή συμβατικά κείμενα, δηλαδή τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947 και τις Ιταλο-τουρκικές Συμφωνίες του 1932. Άλλωστε, η Τουρκία από το 1947 μέχρι το 1996, δεν αμφισβήτησε ποτέ την ελληνική κυριαρχία στα Ίμια. Επομένως, δεν αμφισβητείται από νομικής απόψεως (διεθνές δίκαιο) η ελληνική κυριαρχία επί των Ιμίων. Ωστόσο, σήμερα η τουρκική ακτοφυλακή δεν επιτρέπει σε ελληνικά πλοία, ούτε καν να προσεγγίσουν τις βραχονησίδες Ίμια.  Και η περιοχή των ΙΜΙΩΝ θεωρείται «de facto», αμφισβητούμενης εθνικής κυριαρχίας περιοχή.
Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »