Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...Χάος στην εθνική οδό, ουρές και ταλαιπωρία στο χιόνι...Διακοπή της κυκλοφορίας στην Πεντέλη. Στην Πάρνηθα όπου χρειάζονται αλυσίδες από το τελεφερίκ και πάνω. Ενα μέτρο χιόνι στα Χάνια του Πηλίου. ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝPolice-Voice blog ➤
Διεκόπη λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ της Πέμπτης λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Πεντέλη, στον δρόμο προς Νέα Μάκρη, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, έως την διασταύρωση στην Ανατολή.
Επίσης, στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, από το 3ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, τα ΙΧ αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών.
Αλυσίδες, σύμφωνα με την Τροχαία, εξακολουθούν να είναι απαραίτητες στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ προς το καζίνο, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην Αγία Τριάδα Αφιδνών.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στην εθνική Αθηνών- Θεσσαλονίκης όπου από το μεσημέρι εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στην εθνική οδό Λαμίας- Λάρισας  από το Αχλάδι της Φθιώτιδας μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους της Μαγνησίας.

Στο ύψος του Αλμυρού δυο λεωφορεία - σε διαφορετικό ρεύμα το καθένα - έχουν ακινητοποιηθεί.
Στο ρεύμα προς Αθήνα λεωφορείο προσέκρουσε πάνω στο μεταλλικό προστατευτικό χωρίς να τραυματιστεί
Και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη ένα δεύτερο ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης. 
Η ούτως ή άλλως δυσχερής κίνηση πλέον γίνεται σε μια λωρίδα μέχρις ότου οι γερανοί απομακρύνουν τα δύο οχήματα.

Παροχέτευση της κυκλοφορίας στο παράπλευρο οδικό δίκτυο  

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο κίνδυνος να κάνουν Πρωτοχρονιά μέσα στα αυτοκίνητά τους, οι εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό αποσοβήθηκε.
Εκχιονιστικά μηχανήματα άνοιξαν το παράπλευρο οδικό δίκτυο και έτσι η κυκλοφορία από Λαμία προς Λάρισα και Βόλο από το 242ο χλμ., στη διασταύρωση Ραχών, διεξάγεται μέσω αυτού. 

Στη συνέχεια από τον κόμβο της Πελασγίας απεγκλωβίστηκαν τα αυτοκίνητα που ήταν εγκλωβισμένα στο τμήμα από Αχλάδι μέχρι Πελασγία και η κίνηση διοχετεύτηκε στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.
Παράλληλα, απέδωσαν και οι προσπάθειες που καταβάλλονταν για επίλυση των προβλημάτων στο 260ο χλμ. στους Αγίους Θεοδώρους.
Το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις και αποκαθίσταται σιγά-σιγά η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο Λαμίας-Λάρισας. Ωστόσο τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό για τα φορτηγά αυτοκίνητα και τα μεγάλα οχήματα που έχει εφαρμοστεί με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας.
Σε ό,τι αφορά το δρόμο Λαμίας – Δομοκού, καταβάλλονται προσπάθειες για να παραμείνει ανοιχτός, ενώ η κυκλοφορία συνεχίζεται μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα Ι.Χ.

Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες επικρατεί μια ύφεση στην Ανατολική και τη Δυτική Φθιώτιδα, ενώ αντίθετα έντονα παραμένουν τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δομοκού.
Η...προδιαγεγραμμένη ταλαιπωρία   
Η έλλειψη οδηγικής εμπειρίας στο χιόνι, η έλλειψη αλυσίδων αλλά και η κίνηση των μεγάλων φορτηγών - που απαγορεύτηκε κατόπιν εορτής - είναι οι αιτίες της ταλαιπωρίας των οδηγών και των επιβατών στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης. 

Γερανοί της Περιφέρειας Στερεάς και της Πυροσβεστικής, αλλά και ιδιωτών προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν την εθνική Λαμίας -Λάρισας στα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία από τα εγκλωβισμένα Ι.Χ., που για αρκετές ώρες εμπόδιζαν  την διέλευση των εκχιονιστικών μηχανημάτων για να καθαρίσουν το οδόστρωμα.
Οι εκπρόσωποι της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο δηλώνουν πως έχουν απομακρυνθεί τα οχήματα που εμπόδιζαν και σταδιακά η κίνηση εξομαλύνεται.

Το «κακό» ξεκίνησε όταν νταλίκα δίπλωσε κοντά στους Αγίους Θεοδώρους το μεσημέρι (δείτε εικόνες) ενώ ακολούθησαν άλλα έξι φορτηγά που έχουν διπλώσει από το Αχλάδι μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους.
Και τα ΙΧ χωρίς αλυσίδες προκαλούν εξίσου μεγάλα προβλήματα.
Τα χιλιόμετρα του μαρτυρίου από τις Ράχες έως τα διόδια της Πελασγίας.
«Είμαστε εγκλωβισμένοι για ώρες. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα θα βγάλουμε τη νύχτα εγκλωβισμένοι...», δήλωσε ένας διερχόμενος οδηγός στο LamiaReport απ όπου και οι φωτογραφίες. 

Σε επιφυλακή και για το ρεύμα προς Αθήνα στην περιοχή του Μαρτίνου 

Στο εθνικό δίκτυο Λαμίας Αθηνών δεν εντοπίζεται κάποιο σημαντικό πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό στην περιοχή του Μαρτίνου και σε αυτή των Καμένων Βούρλων και του Αγίου Κωνσταντίνου.

Τι ανέφερε το ρεπορτάζ νωρίτερα   

 
Κατόπιν εορτής απαγόρευαν την  κίνηση σε νταλίκες και μεγάλα φορτητά   
Ο αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας ταξίαρχος κ. Πάππος με απόφαση του απαγόρευσε την κυκλοφορία των φορτηγών και μεγάλων οχημάτων που κινούνται προς Θεσσαλονίκη και δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς να τα ακινητοποιήσουν σε πάρκινγκ επί της Εθνικής οδού μέσα στα όρια της Φθιώτιδας.
Τα προβλήματα που ξεκίνησαν το μεσημέρι κορυφώνονται αυτή την ώρα, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τόσο στο εθνικό δίκτυο, όσο και στους παράπλευρους δρόμους από το 238 χλμ. έως το 260 χλμ..

Λίγο πριν το μεσημέρι ντεραπάρισε νταλίκα στους Αγίους Θεοδώρους επί της εθνικής οδού, με συνέπεια να υπάρχει καθυστέρηση στη ροή της κυκλοφορίας.
Μέχρις ότου αποκατασταθούν τα προβλήματα, η έντονη χιονόπτωση που επικρατεί στην Ανατολική Φθιώτιδα εγκλώβισε επί της εθνικής οδού εκατοντάδες οχήματα που κινούνταν προς το Βόλο και τη Λάρισα.

Τα ακινητοποιημένα οχήματα δεν επέτρεπαν στα εκχιονιστικά μηχανήματα να περάσουν, με συνέπεια να επέμβει η πυροσβεστική για να μετακινήσει αρκετά από αυτά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυκλοφορία διεξάγεται, αυτή την ώρα, με αρκετά μεγάλη δυσκολία, ενώ η Αστυνομία απαγορεύει τη διέλευση των αυτοκινήτων επί της εθνικής οδού από το 238ο χλμ. στον κόμβο Αχλαδίου με κατεύθυνση προς τη Λάρισα και το Βόλο.

Επίσης, στην ίδια κατεύθυνση οι οδηγοί που προτίμησαν το παράπλευρο οδικό δίκτυο συνάντησαν προβλήματα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν αρκετά προβλήματα με εγκλωβισμένα Ι.Χ.. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας δίνουν μάχη για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.
Η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία και επιτρέπει μόνο τη διέλευση αυτοκινήτων τα οποία θα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 238ο χλμ. έως το 260ο χλμ.. Αντίστοιχες απαγορεύσεις υπάρχουν και από την περιοχή του Βόλου προς την περιοχή της Λαμίας.

Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου υπήρχε έντονη χιονόπτωση με συνέπεια να έχουν συσσωρευτεί τα προβλήματα. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς δίνουν μάχη για να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό από το 58ο χλμ. του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου και προς το Καρπενήσι, αλλά η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες.
Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα από το 7ο χλμ. μετά τη Λαμία. Ήδη η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες, καθώς η αστυνομία σταθμεύει τα αυτοκίνητα στο ύψος της Λαμίας και ελέγχει αν έχουν αλυσίδες. Το κύμα της κακοκαιρίας είναι μέχρι την περιοχή του Δομοκού, καθώς από κει και μετά δεν εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα.

Στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο, στο δρόμο Λαμίας-Αθήνας και ιδιαίτερα στην περιοχή του Μαρτίνου, στο 110ο χλμ. έως το 125ο χλμ., έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα. αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν προβλήματα. Επίσης, δεν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή των Καμένων Βούρλων του Αγίου Κωνσταντίνου.
Στο δρόμο Λαμίας-'Αμφισσας, ιδιαίτερα στην περιοχή του Μπράλου, υπάρχει μεν χιονόπτωση, άλλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται και δεν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Σε ό,τι αφορά τα χωριά της Φθιώτιδας, με μεγάλες δυσκολίες γίνεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ανατολικής Φθιώτιδας, μετά την περιοχή της Στυλίδας, όπως επίσης σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στα χωριά της Σπερχειάδας, ιδιαίτερα σε εκείνα που βρίσκονται στον ορεινό όγκο της Οίτης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το κύμα κακοκαιρίας εντείνεται συνέχεια μετα τις δυο το μεσημέρι, καθώς ήδη άρχισε να χιονίζει με ένταση και μέσα στην πόλη της Λαμίας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχουν κάποια σημαντικά προβλήματα.
Οι δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και τα εκχιονιστικά της Περιφέρειας, δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, καθώς υπάρχουν έντονα φαινόμενα στο δρόμο και προς Καρπενήσι και προς Δομοκό.

Τι συμβαίνει στην Αττική  

Τσουχτερό κρύο και νιφάδες στα βόρεια προάστια, χιονίζει σε Σπάτα και Μενίδι από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ενώ πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που κάνουν ακόμα πιο έντονη την αίσθηση του κρύου.  Aπό τις 8.30 το πρωί, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, στην λεωφόρο Πάρνηθος, απο το τελεφερίκ και πάνω.
Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται και η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Ιπποκρατείου πολιτείας και στην Αγία Τριάδα της Δ.E. Αφιδνών.
Oι υπηρεσίες των δήμων της Αττικής και της Περιφέρειες έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωσή της δηλώνει έτοιμη να ανταπεξέλθει στα προβλήματα που θα προκύψουν από την επέλαση του χιονιά.

Ενδεικτικές του ψύχους που επικρατεί είναι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στις 08:00 το πρωί: 
  • Στο Μέτσοβο: -8°C
  • Στο Νευροκόπι: -8°C
  • Στην Ορεινή Φωκίδα: -7°C
  • Στην Καστοριά: -6°C
  • Στην Φλώρινα: -6°C
(Πηγή: meteo.gr)
Στις περιοχές αυτές μάλιστα, η αίσθηση του κρύου έφτασε τους -14°C, ενώ ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει το μηδέν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στα λευκά η Βόρεια ΕλλάδαΣτο ορεινό Παρανέστι Δράμας το πρωί καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία για το φετινό χειμώνα (- 10 βαθμοί), ενώ στην Κοζάνη ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνα -4 βαθμούς, -2 είχε ο Πολύγυρος Χαλκιδικής και οι Σέρρες.
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 2 βαθμούς, κατά διαστήματα πέφτουν νιφάδες χιονιού και επικρατεί συννεφιά. Στο Ασβεστοχώρι, στο Φίλυρο, το Χορτιάτη και σε άλλες ορεινές περιμετρικά από το πολεοδομικό συγκρότημα οι χιονοπτώσεις στη διάρκεια της νύχτας ήταν εντονότερες και σε πολλά σημεία το έστρωσε, χωρίς όμως να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα στις συγκοινωνίες.
Βαρυχειμωνιά επικρατεί και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι εντονότερα, σε σχέση με την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, ενώ εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Καβάλα προς και από τη Θάσο.
Όπως ανακοίνωσε τροχαία εξαιτίας του χιονιού η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες στους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους των νομών Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Δράμας, ενώ η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες λόγω εξαιτίας του παγετού. Αντίθετα, στην Εγνατία, στους κάθετους άξονές της και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών τα οχήματα κινούνται χωρίς αλυσίδες.

Στο μεταξύ, οι πίστες των χιονοδρομικών κέντρων στη Βόρεια Ελλάδα καλύφθηκαν από χθες με πυκνό χιόνι, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τους λάτρεις των χειμερινών σπόρ , αλλά και τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων, καθώς οι πληρότητες για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς αναμένονται υψηλές.
Χιόνιζε όλη τη νύχτα στην ορεινή και ανατολική Πελοπόννησο,ενώ τώρα τα φαινόμενα έχουν εξασθενήσει και έχει κοπάσει η χιονόπτωση. Ανοικτό είναι όλο το εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Μικροπροβλήματα υπάρχουν στο δευτερεύον ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα αλυσίδες χρειάζονται:
Στην Αρκαδία, στον δρόμο. Στην επαρχιακή οδό Τρίπολης - 'Αστρους από το 17ο χλμ. έως το 19ο χλμ. . Στην επαρχιακή οδό Τρίπολη - Καστρι - 'Αγιο Πέτρο, στο δρόμο από 'Αστρος προς 'Αγιο Πέτρο από το 24ο χλμ ως το 31ο χλμ., Στον επαρχιακό δρόμο από 'Αστρος προς Καστάνιτσα από το 31ο έως το 33ο χλμ, στο δρόμο Λεωνίδιο - Κοσμάς - Γεράκι Λακωνίας από το 15ο έως το 40ο χλμ. Επίσης αλυσίδες χρειάζονται στον δρόμο Στεμνίτσα - Αλωνίσταινα και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του Πάρνωνα και του Μαινάλου.

Στην Κορινθία, αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού και στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας από το 10ο έως το 25ο χλμ. Επίσης, στο δρόμο Ξυλόκαστρο - Τρίκαλα από το 20ο χλμ ως τα Τρίκαλα και στο δρόμο από Τρίκαλα - Καρυά από το 1ο χλμ έως τη διασταύρωση για Σαραντάπηχο.  Στην Αργολίδα και τη Λακωνία, δεν υπάρχουν προβλήματα, εκτός από την εθνική οδό Σπάρτης - Καλαμάτας, μέσω Ταϋγέτου, που απαιτείται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε: «έχουμε μικροπροβλήματα στην ορεινή Αρκαδία που αντιμετωπίζονται. Όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί απαιτείται μόνο χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις πολύ ορεινές περιοχές και δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά». 
 Ο κ. Γιαννακούρας επεσήμανε ότι νωρίτερα το πρωί λόγω του πυκνού χιονιού, ακινητοποιήθηκε για πολύ λίγο, λεωφορείο στον δρόμο Βλαχοκερασιά - Κολλίνες και εκχιονιστικό μηχάνημα πέρασε και άνοιξε τον δρόμο, χωρίς να προκληθεί ιδιαίτερο πρόβλημα. Επιπλέον, τόνισε ότι το χιόνι έχει δημιουργήσει ένα παραμυθένιο τοπίο σε όλη την Αρκαδία και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους, να έρθουν αυτές τις μέρες να αποκτήσουν εμπειρίες και να γιορτάσουν παραδοσιακά την πρωτοχρονιά στην ορεινή Αρκαδία.  Σημειώνεται ότι όσοι κινούνται στην ορεινή Πελοπόννησο, απαραίτητα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και γεμάτα τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους. Tέλος, το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου είναι ανοικτό και απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες και από το δρόμο από Βυτίνα προς χιονοδρομικό και από το δρόμο Καρδαρά προς χιονοδρομικό Οστρακίνας.

Ενα μέτρο χιόνι στα Χάνια του Πηλίου  

Πυκνό χιόνι πέφτει στο Πήλιο. Το ύψος του χιονιού έφθασε το 1 μέτρο στα Χάνια και η χιονόπτωση συνεχίζεται, από τα 600 μέτρα και πάνω στο βουνό των Κενταύρων με την θερμοκρασία να βρίσκεται ήδη στο 0. Χιόνι από αργά το απόγευμα της Τετάρτης πέφτει και σε Πορταριά, Μακρυνίτσα, Ζαγορά, Μηλιές, Βυζίτσα και Δράκεια και όσο περνά η ώρα η χιονόπτωση αναμένεται να φθάσει και στα προάστια του Βόλου.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου, αφού η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας έχει κινητοποιήσει όλο τον μηχανισμό της για να διευκολύνει κατοίκους και επισκέπτες που έχουν κατακλύσει την περιοχή.
Προληπτικά για τους οδηγούς που κινούνται προς Πήλιο, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, που πρέπει να τοποθετούν στα λάστιχα οι οδηγοί όταν συναντούν το χιόνι.

Στο ύψος της Πορταριάς, υπάρχει κλιμάκιο του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, που απαγορεύει να συνεχίσουν στα αυτοκίνητα που δεν έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Από την Πρωτοχρονιά, ανοιχτό θα είναι και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου στις Αγριόλευκες, στο οποίο θα λειτουργήσουν πλήρως, όλες οι πίστες χιονοδρομίας, καθώς και τα καινούργια lift που εγκαταστάθηκαν προσφάτως.

Xιόνια και στην Κρήτη 

Στα λευκά ντύθηκαν σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς ορεινές περιοχές των Χανίων. Mετά τα πρώτα χιόνια που ήδη είχαν σκεπάσει τα Λευκά Όρη χιονόπτωση σημειώθηκε στα Σφακιά, στην περιοχή «Σέμπρωνα» του δήμου Πλατανιά καθώς και στην περιοχή της Μαλάξας.  Μέχρι στιγμής, η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά, ωστόσο το τμήμα πολιτικής προστασίας της αντιπεριφέρειας συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ενώ όσοι θέλουν να μετακινηθούν στα ορεινά να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να έχουν φροντίσει το όχημα τους να είναι σε καλή κατάσταση.

ΦΩΤΟ : Vasilis Troup
ΦΩΤΟ : Vasilis Troup

Νότια Χαλκιδική
Νότια Χαλκιδική

Που έχουν διακοπεί οι δρόμοι λόγω χιονιού και παγετού 

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
§  Δ.A. Μαγνησίας
·      Επ. Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω κλάδος), από  13ο  έως  38ο χλμ., απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων, άνω των 3,5 τόνων.
·      Επ. Ο. Χανίων – Κισσού, από  διασταύρωση  Χ/Κ «Αγριόλευκες Πηλίου» έως την Ε.Ο Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος), στον Κισσό Μαγνησίας.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
§  Δ.Α. Ευβοίας
·      Δημ. Ο. Σταυρού – Αγ. Σοφίας.  
·      Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου – Γλυφάδας. 
B’ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
§  Δ.Α. Ημαθίας
·      Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 85ο έως 98ο χλμ. 
·      Επ. Ο. Βέροιας – Χ/Κ Σελίου, από 9ο χλμ. (Δ/ση Ξηρολίβαδου) έως 26ο Χ/Κ Σελίου.
·      Επ. Ο. Βέροιας – Δασκίου, από 20ο έως 43ο χλμ. (Δάσκιο).
·      Επ. Ο. Νάουσας – Χ/Κ 3-5 Πηγάδια, από  2ο έως 16ο χλμ., Χ/Κ Πηγάδια.
·      Επ. Ο. Νάουσας – Σελίου, από το 1ο χλμ. έως το Σέλι.
·      Επ. Ο. Νάουσας – Ροδοχωρίου, από 2ο έως 14ο χλμ. (Ροδοχώρι).
·      Επ. Ο. Νάουσας – Αρκοχωρίου.
·      Επ. Ο. Νάουσας – Δ/νση Σ.Σ. Νάουσας.
§   Δ.Α. Κιλκίς
·   Επ. Ο Γουμένισσας (Γρίβα)- Λειβαδίων, από το 5ο χλμ.
§  Δ.Α. Χαλκιδικής
·      Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη (ορεινή διάβαση Χολομώντα).
   ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
§  Δ.Α. Τρικάλων
·      Ε. Ο. Τρικάλων – Άρτας, από 4ο έως 75ο χλμ.
·      Επ. Ο. Πύλης – Μεσοχώρας, από 4ο έως 55ο χλμ.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
§  Δ.Α. Ευβοίας
·      Επ. Ο. Στενής – Στροπόνων. 
§  Δ.Α. Φθιώτιδας
·      Ε. Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από 58ο έως 64,7ο χλμ.
§  Δ.Α. Ευρυτανίας
·      Ε. Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από 65ο έως 73ο χλμ. (Σήραγγα Τυμφρηστού).
·      Π.Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, (θέση Ράχες Τυμφρηστού).
·      Επ. Ο. Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίτσας, από 12ο έως 24ο χλμ.
·      Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς – Καρδίτσας, από 12ο έως 48ο χλμ. (θέση Βράχος, Σερμιτζέλι και Ζαχαράκι).
   ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
§  Δ.Α. Αχαΐας
·      Ε.Ο. Καλαβρύτων - Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).
·      Ε.Ο. Καλαβρύτων - Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).
·      Ε.Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας (μέσω Πριόλιθου).
·      Ε.Ο. Καλαβρύτων - Χιονοδρομικού Κέντρου.
·      Ε.Ο. Καλαβρύτων - Αιγίου (μέσω Πτέρης).
·      Ε.Ο. Καλαβρύτων - Κλειτορίας (μέσω Λουσών).
·      Ε.Ο. Πούντας – Καλαβρύτων, από 7,700 χ/θ, Άνω Διακοπτό.
·      Ε.Ο. Αιγίου – Καλαβρύτων, από 11,000 χ/θ, Πυργάκι Αιγίου.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων, που σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.   Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, ενώ στη βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Κεραμωτή-Λιμένα Θάσου. Κλειστό είναι και το Ρίο-Αντίρριο.

Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων για σήμερα

Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονόνερο και χιόνι. Αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ακόμα και μηδενικά υψόμετρα, ιδιαίτερα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Στην Πελοπόννησο, θα χιονίζει πυκνά στα ανατολικά και κεντρικά τμήματα πάνω από τα 300-400 μέτρα. Ολικός παγετός προβλέπεται σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ελλάδας ενώ θα υπάρξει ολικός παγετός και στα παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Από το μεσημέρι προς το απόγευμα, τα χιόνια θα σταματήσουν στη Μακεδονία και από το βράδυ και τη Θεσσαλία. Το βράδυ θα χιονίζει πυκνά σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Θα το στρώσει σε Μακεδονία, Θεσσαλία, και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο ενώ στην Πελοπόννησο θα το στρώσει πάνω από τα 400-500 μέτρα.  Βροχές προβλέπονται κυρίως στο νότιο Ιόνιο. Θα βρέξει και στην Κρήτη ενώ θα χιονίσει πάνω από τα 500-600 μέτρα.

Παγωνιά την Πρωτοχρονιά

Την Παρασκευή, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή μείωση. Παροδικές νεφώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά, ενώ στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία θα παρουσιασθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ από το βράδυ στα ηπειρωτικά θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα υπάρξει κατά τόπους παγετός.
Στη Φλώρινα ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά στους -10, στη Λάρισα στους -4, στην Τρίπολη  στους -8 και στην Καστοριά στους -7.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας
Την Πέμπτη 31-12-2015 / 06.00 τοπική
Μέρος 1
Πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη 31-12-2015 (παραμονή πρωτοχρονιάς)
Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις
Χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου και από τις απογευματινές ώρες τοπικά στα πεδινά - ημιορεινά των Κυκλάδων.
Ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές-ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της κεντρικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασια: από -04 (μείον τέσσερα) έως 04 βαθμούς
Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη..

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά ηπειρωτικά κυρίως της Πελοποννήσου. Σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασια: από 02 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές. Μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων αναμένεται στη Θεσσαλία, την Εύβοια και στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασια: από -02 (μείον δυο) έως 6 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά σε ορεινές ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και από το απόγευμα και σε ημιορεινές-πεδινές περιοχές των Κυκλάδων.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασια: από 05 έως 11 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ που το βράδυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βόρεια και χιονόνερο η χιόνι στα υπόλοιπα.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 00 έως 05 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: αρχικά νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από -02 (μείον δυο) έως 03 βαθμούς κελσίου.

Μέρος 2
Πρόγνωση για την Παρασκευή 01-01-2016 πρωτοχρονιά
Καιρός: στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική
Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη
Νεφώσεις με χιονόνερο η παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιώτικες περιοχές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές η χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά.
Ανεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές
Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ
Με εξασθένηση.
Θερμοκρασια: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οδηγίες από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας 

Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας βρίσκονται Δήμοι και Περιφέρειες μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών. 
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

• Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
• Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.
• Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.
• Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Άν μετακινούνται πεζοί:

• Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).


Πηγή ➤thetoc.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Καρέλιας μοίρασε ΠΑΛΙ..«Μποναμά» 3 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενουςPolice-Voice blog ➤
«Μποναμά» 3 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους εδωσε, η διοίκηση της καπνοβιομηχανίας στην καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικης γιορτής στις εγκαταστάσεις της, στην Καλαμάτα.

Η παροχή είναι η υψηλότερη στην ιστορία της εταιρείας καθώς πέρυσι η «Καρέλια Α.Ε.» είχε κάνει δώρο στους υπαλλήλους της το ποσό των 2,85 εκατομμυρίων ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία θέλησε να επισφραγίσει μια επιτυχημένη χρονιά, με  αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 17%, «μέσα σ’ έναν έντονο ανταγωνισμό και σ’ αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον, με φόντο τις φήμες περί Grexit, capital controls κ.λπ.» όπως  ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας.
«Τόσο στην Ελλάδα όσο και στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία μας, η πορεία της συνοδεύτηκε με αύξηση των πωλήσεων και αύξηση του μεριδίου αγοράς» τόνισε ο Ανδρέας Καρέλιας, παραθέτοντας και τα οικονομικά στοιχεία:
– Στην ελληνική αγορά η καπνοβιομηχανία αύξησε τις πωλήσεις της στα τσιγάρα που ξεπερνούν το 9% κατ’ όγκον, ενώ το μερίδιο της εταιρείας από 12,7% στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς ξεπέρασε το 14,25%. Στον καπνό για στριφτό τσιγάρο, η αύξηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά ξεπέρασε το 19,5%, εδραιώνοντας την «Καρέλια Α.Ε.» στη δεύτερη θέση.

– Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η πορεία της εταιρείας εκτός Ελλάδος, όπου οι πωλήσεις κατέγραψαν μία ακόμη θετική πορεία, πετυχαίνοντας αύξηση κατά 6% περίπου στα τσιγάρα και 7% στον καπνό για στριφτό.

– Στον τομέα της απασχόλησης η εταιρεία, στη χρονιά που
 πέρασε, έκανε 34 προσλήψεις, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε επενδύσεις 3,5 εκατ. ευρώ με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας.

– Για το 2016 έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό ύψους 14,1 εκατ. ευρώ με σκοπό την προσαρμογή της εταιρείας στη νέα κοινοτική οδηγία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της «Καρέλια Α.Ε.» έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επικείμενες αλλαγές, που θα φέρει στις εργασίες της εταιρείας του η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για περιορισμούς στον τρόπο παρουσίασης των πακέτων από το Μάιο του 2016. Ο ίδιος μίλησε για επιδίωξη εξόντωσης των εγχώριων 
καπνοβιομηχανιών, αλλά σ’ αυτόν τον αγώνα τόνισε «ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι μας, μας στηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση»
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκληρή μάχη στον αέρα – Ούρλιαζε ο Τουρκαλάς μετά την εμπλοκή …Έχω δύο Ρωμιούς στην ουρά μου!Police-Voice blog ➤
Δυο ελληνικά F-16 εγκλώβισαν στα ραντάρ τους επί… δύο λεπτά και πενήντα δευτερόλεπτα τουρκικό F-16 που εκτελούσε (εκπαιδευτική πτήση) στο Αιγαίο σύμφωνα με το Τούρκικο Γενικό Επιτελείο,αποκρύπτοντας ότι ήταν Οπλισμένο …
Ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τουρκικό F-16 ! ....ετσι το λενε τωρα ! ! ???
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των Γενικού Επιτελείου Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, δυο ελληνικά F-16 παρενόχλησαν τουρκικό F-16 που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση στο Αιγαίο, εγκλωβίζοντας το στα ραντάρ τους επί δύο λεπτά και πενήντα δευτερόλεπτα.
Η αλήθεια είναι ότι μετά την Χθεσινή εμπλοκή των Ελληνικών και των Τούρκικων Μαχητικών  ,τα  Τούρκικα F-16  έσπασαν και κινήθηκαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις …Αλλά οι Έλληνες Χειριστές πήραν στο κατόπι τον ένα Τούρκο και του κόλλησαν στην ουρά με το «ALERT» να  χτυπά δαιμονισμένα στο  κόκπιτ του Τούρκου που παραφρόνησε και ούρλιαζε στον ασύρματο για βοήθεια !
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι επιδείχθηκε η δέουσα αντίδραση του Τούρκικου Μαχητικού ,αλλά ο εγκλωβισμός έγινε μετά την εμπλοκή την ώρα που ο Τούρκος την κοπανούσε ,ενώ ο συνάδελφός είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ ταχύτητας του αεροσκάφους του !

veteranos.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘ.... ....ΣΟΚ..ΝΤΡΟΠΗ...ΑΙΣΧΟΣ ...“Bacha Bazi”, το απαίσιο μουσουλμανικό έθιμο που βιάζουν μικρά αγόρια! ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ στο Μουσουλμάνο δήμαρχος στη Θράκη (ΒΙΝΤΕΟ)Police-Voice blog ➤
“Bacha Bazi” (Μπάτσαμπάζι) ή αλλιώς “αγόρι για παιχνίδι”, ονομάζεται ένα αρχαίο μουσουλμανικό έθιμο, σύμφωνα με το οποίο ορισμένοι μουσουλμάνοι αποκτούν το δικαίωμα να κακοποιούν σεξουαλικά μικρά αγόρια.
Συγκεκριμένα τα αγόρια χρησιμοποιούνται ως ψυχαγωγικό θέαμα, χορεύοντας σε διάφορες εορτές, με αποκορύφωμα της “ψυχαγωγίας” τον βιασμό τους κατά το τέλος της εκδήλωσης.
Τις περισσότερες φορές τα παιδιά “νοικιάζονται” από τους γονείς φτωχών οικογενειών, με σκοπό την συμμετοχή τους στο “έθιμο”. Συνήθως τα αγόρια ξεκινάν να λαμβάνουν μέρος από τα πέμπτα τους γενέθλια.
έγεται πως ένας από τους λόγους που εδραιώθηκε η συγκεκριμένη παράδοση είναι η ανικανότητα ορισμένων μουσουλμάνων να παντρευτούν, λόγο της οικονομικής τους κατάστασης. Ο μόνος τρόπος για έναν άνδρα να έρθει σε σεξουαλική επαφή με μια γυναίκα είναι αφότου παντρευτεί, αφήνοντας το “Bacha Bazi” ως μοναδική εναλλακτική για όσους δεν έχουν αρκετά χρήματα για προίκα.
Στην συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το “Bacha Bazi”.
ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ  στο Μουσουλμάνο δήμαρχος στη Θράκη

http://police-voice.blogspot.gr/2015/10/bacha-bazi.html    

Μουσουλμάνος δήμαρχος διαμαρτύρεται γιατί λέει σε νηπιαγωγεία του Δήμου Μύκης έγιναν εορτές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με ‘Αη Βασίληδες!!!

Ο κύριος δήμαρχος λέγεται Τζεμήλ Κάπζα και έστειλε ολόκληρο έγγραφο διαμαρτυρίας γιατί λέει ότι στα νηπιαγωγεία του δήμου του διοργανώθηκαν γιορτές εν όψει Χριστουγέννων με “εμφάνιση Αϊ Βασίλη”.

Ο κύριος δήμαρχος μας κουνά το δάχτυλο επισημαίνοντας ότι “ο Δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές μας γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια”.

Μας διαβεβαιώνει ότι σέβεται τις γιορτές των χριστιανών -τον ευχαριστούμε πολύ για την καλοσύνη- αλλά λέει ότι “η θρησκεία μας απαγορεύει τη παρουσία και την επαφή μας με τον “Αϊ Βασίλη”!!!

Και συνεχίζει :

“…εκφράζουμε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες διότι θίγουν την θρησκευτική μας ελευθερία”!!!

Έχουμε τρελαθεί εντελώς ή ο δήμαρχος Μύκης θέλει να μας τρελάνει;
 Θα …μολυνθούν τα νήπια από το να παίξουν με τον υποτιθέμενο Αη Βασίλη; Καλή η πολιτική ορθότητα, απαραίτητος,αναγκαίος και επιβαλόμενος ο σεβασμός στην θρησκεία όλων ,αλλά υπάρχουν και κάποια όρια δήμαρχε. Η ανοησία όσων υπηστηρίζει στο απαράδεκτο έγγραφό του θα προκαλέσει αντιδράσεις από άλλες πλευρές που δεν θεωρούν ότι πρέπει σε δυτική χώρα να έρχονται σε επαφή με μαντήλες,για παράδειγμα .Ελπίζουμε ότι το ατόπημα του δημάρχου Μύκης οφείλεται σε καθαρή …ανοησία κι όχι σε κάτι άλλο.

Ελπίζουμε επίσης ότι θα έλαβε και την πρέπουσα και άκρως ειρωνική απάντηση που του αξίζει.

Η υπομονή και η ανοχή έχουν και τα όριά τους…

Η φωτογραφία αφιερωμένη μήπως και καταλάβει τι ανοησίες γράφει…
Το απαράδεκτο έγγραφο

Πηγή ➤http://police-voice.blogspot.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ...Συνέλαβαν τον υπαρχηγό κυκλώματος νονών της νύχτας..Ο υπαρχηγός του… Τσάκι Τσαν, όπως ονόμαζανPolice-Voice blog ➤
Ο υπαρχηγός του… Τσάκι Τσαν, όπως ονόμαζαν τον 50χρονο αρχηγό μιας από τις τέσσερις εκβιαστικές ομάδες που εξαρθρώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2011, από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της αστυνομική επιχείρησης «Πάνορμος», με 217 κατηγορούμενους, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Χαλκηδόνας.

Τον περασμένο Νοέμβριο ολοκληρώθηκε η δικαστική διαδικασία, με πέντε από τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας να αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από 32 έως 38 χρόνια!

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης όπως και για τον 41χρονο, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 32 ετών. Άλλα τέσσερα μέλη της 30μελούς εκβιαστικής ομάδας ανάμεσα στους οποίους ο γνωστός ως «Κοτσίδας», αντιμετωπίζουν αντίστοιχες ποινές κάθειρξης.

 Ο... Τσάκι Τσάν, ο αρχηγός της ομάδας των μπράβων, είναι ο μοναδικός από τους καταδικασθέντες που διαφεύγει τη σύλληψη, ενώ οι υπόλοιποι είναι έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η ομάδα των μπράβων εκβίαζε 22 καταστηματάρχες στα δυτικά προάστια και την Κορινθία.  Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών ο οποίος διέταξε την φυλάκιση του σε κατάστημα κράτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους δεκάδες κατηγορούμενους, ήταν ηγετικά μέλη και πρωτοκλασάτα ονόματα της Greek Mafia, όπως επίσης απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., μερικοί αστυνομικοί και υπάλληλος τράπεζας. Κάποιοι είχαν ενεργή συμμετοχή στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Αίσθηση είχαν προκαλέσει μερικά από τα προσωνύμια των εμπλεκομένων, όπως Μπιλ, Μπούμπι, Καράφλας, Στρατηγός, Αρκούδος, Τουμπανάκιας, Σγουρομάλλης, Θαμνάκιας και Γάτος…Ο «Θαμνάκιας» που συνελήφθη πρόσφατα σε άλλη υπόθεση εξάρθρωσης ομάδας μπράβων που εκβίαζαν τουλάχιστον 170 καταστηματάρχες σε όλη την Αττική, είχε κατηγορηθεί για την επίθεση εναντίον του καθηγητή διαιτησίας Κύρου Βασσάρα, που είχε σημειωθεί στις 30 Οκτωβρίου 2010 στα Καμίνια.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο νοσοκομείο 23 επιβάτες σε πτήση της Air Canada...Τρόμος στον αέρα για εκατοντάδες επιβάτες ! Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφουςPolice-Voice blog ➤
Σοβαρές αναταράξεις αέρα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης των Καναδικών αερογραμμών από την Κίνα τραυμάτισαν αρκετούς επιβάτες αναγκάζοντας το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο Κάλγκαρι, της στην περιφέρεια της Αλμπέρτα στον δυτικό Καναδά, είπε η ιδιοκτήτρια εταιρεία.


Εικοσιένα επιβάτες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία από το αεροδρόμιο. Οκτώ είχαν μη-επικίνδυνους τραυματισμούς και 13 τέθηκαν υπό παρακολούθηση, είπε σε γραπτή δήλωση.
Η πτήση Air Canada 88 έφυγε από τη Σαγκάη με κατεύθυνση το Τορόντο, έχοντας 332 επιβάτες και 19 άτομα προσωπικό.
Η εταιρεία είπε ότι θα κανόνισε την παραμονή των άλλων επιβατών, μεταξύ των και όσων συνέχιζαν ανατολικά με προορισμό το Τορόντο, και ότι το επεισόδιο θα διερευνηθεί.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ...Μπάχαλο! Μωρό στην Κρήτη κινδυνεύει και ο γιατρός... λείπει σε άδεια!Police-Voice blog ➤

Στην εκπνοή του 2015, μέσα απο την αγωνία ενός Χανιώτη πατέρα, αναδυκνείονται για άλλη μια φορά οι τραγικές ελλείψεις στην δημόσια υγεία στην Κρήτη. Όπως καταγγέλει ο πατέρας, το περτασμένο Σάββατο μπήκε στο Νοσοκομείο Χανίων το 19 μηνών κοριτσάκι του, λόγω πυρετικών σπασμών.

Άμεσα του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή αλλά οι πυρετικοί σπασμοί συνεχίζονται και όπως είπαν οι γιατροί επιβάλλεται να κάνει μαγνητική τομογραφία για να εξακριβωθεί τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του παιδιού. Όμως για να γίνει μαγνητική σε μωρά χρειάζεται αναισθησία και το Νοσοκομείο Χανίων δεν διαθέτει ειδικό αναισθησιολόγο για αυτές τις περιπτώσεις!

Έτσι του είπαν πως πρέπει να πάει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο με την συνοδεία παιδιάτρου απο το Νοσοκομείο Χανίων. Όμως ενώ ετοιμάζονταν, έμαθαν πως ο εξιδεικευμένος γιατρός του Βενιζελείου απουσιάζει με άδεια μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και δεν μπορεί να γίνει η εξέταση! Με αγωνία, ο πατέρας απευθύνθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου - όπως ο ίδιος υποστηρίζει - του είπαν πως ούτε εκεί μπορεί να γίνει η εξέταση καθώς δεν λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος.

Και ενώ τα Νοσοκομεία της Κρήτης "σηκώνουν τα χέρια ψηλά" για ένα μωράκι που κινδυνεύει - καθώς οι συνεχιζόμενοι πυρετικοί σπασμοί μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον εγκέφαλο αλλά και θάνατο - μοναδική λύση φαίνεται πως είναι το Νοσοκομείο παίδων στην Αθήνα. Όμως, σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα, το Νοσοκομείο Χανίων δεν μπορεί να διαθέσει παιδίατρο για να συνοδέψει το παιδί.
"Πως θα το πάρω να το πάω στην Αθήνα μόνος μου. Τι θα κάνω εαν πάθει πυρετικούς σπασμούς στο αεροπλάνο;" αναρωτιέται ο Χανιώτης, που απευθύνει έκκληση βοήθειας και ευασθητοποίησης σε εκείνους που είναι αρμόδιοι είτε κάθονται σε καρέκλες υπουργείων, είτε σε καρέκλες διοικήσεων.
Όλα αυτά, ενώ στην Κρήτη ακόμα θρηνούν την 4χρονη που "έσβησε" σε νοσοκομείο του νησιού, μετά από μια επέμβαση ρουτίνας, για "κρεατάκια".

Πηγή: FlashNews
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτοχρονιά 2016: Ακυρώθηκαν εορτασμοί σε Βρυξέλλες και Μόσχα! "Κόκκινος συναγερμός" στο Λονδίνο!Police-Voice blog ➤

Η Scotland Yard ακύρωσε την Χριστουγεννιάτικη άδεια για περισσότερους από 2.000 ένοπλους αστυνομικούς
- Η πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση έχει στηθεί για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, αφού υπάρχουν φόβοι για ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος από τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη
- Οι αρχές επιχειρούν να καθησυχάσουν τους πολίτες, τονίζοντας ότι δεν προκύπτει πως το Λονδίνο αποτελεί στόχο
- Ματαιώθηκαν οι εορτασμοί για την Πρωτοχρονιά στις Βρυξέλλες, αλλά και στην "κόκκινη πλατεία" της Μόσχας!
- "Αστακός" και η Νέα Υόρκη, όπου η Times Square αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 1.000.000 πολίτες!

Οιμνήμες από τα πρωτοφανή τρομοκρατικά χτυπήματα στην "καρδιά" της Ευρώπης, στο Παρίσι, τον περασμένο μήνα, είναι ακόμη νωπές. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις συνεχείς απειλές των φανατικών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους για νέα χτυπήματα στην Γηραιά Ήπειρο, το Λονδίνο μετατρέπεται σε "αστακό" για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η Scotland Yard ανακάλεσε τις άδειες περισσότερων από 2.000 αστυνομικών και μάλιστα μία τέτοιας έκτασης κίνηση γίνεται για πρώτη φορά. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από προειδοποιήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας πως φανατικοί ισλαμιστές ενδέχεται να σχεδιάζουν μία νέα τρομοκρατική επίθεση σε ευρωπαϊκό έδαφος, παρόλο που δεν υπάρχουν -όπως τονίζεται- πληροφορίες πως το Λονδίνο αποτελεί στόχο.Κάθε ένοπλος αστυνομικός της αγγλικής πρωτεύουσας θα βρίσκεται εν υπηρεσία για τους αποψινούς εορτασμούς, σε μία δίχως προηγούμενο αστυνομική επιχείρηση που έχει στηθεί στο Λονδίνο.


Οι βρετανικές αρχές, λοιπόν, δείχνουν πως... φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά, αφού εδώ και αρκετές ημέρες ήταν... αξιοπρόσεκτη η αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου. Ένας αξιωματούχος, ο Jo Edwards, δήλωσε πως "οι άνθρωποι πρέπει να περιμένουν να δουν περισσότερους αστυνομικούς και πυροσβέστες στους δρόμους. Έτσι είναι η κατάσταση μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι".
Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης πως ο έλεγχος των αστυνομικών θα επικεντρωθεί στους σταθμούς του μετρό.
Ακόμη... εμπόλεμη ζώνη οι Βρυξέλλες!
Χθες βράδυ, αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ανακοίνωσαν πως οι εορτασμοί για την Πρωτοχρονιά ματαιώθηκαν, αφού οι αρχές δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών, την ώρα που η βελγική πρωτεύουσα παραμένει σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην "Πόλη του Φωτός".

Παρόμοιες θα είναι οι εικόνες και στην "κόκκινη πλατεία", όπου κάθε χρόνο χιλιάδες Ρώσοι, αλλά και τουρίστες, επιλέγουν να περάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η επιβλητική πλατεία της Μόσχας θα είναι κλειστή, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.Την περασμένη χρονιά, περίπου 100.000 ήταν οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν σε κεντρικές πλατείες των Βρυξελλών για να καλωσορίσουν το νέο έτος, ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πολλοί σημειώνουν πως ακόμη κι αν δεν ματαιώνονταν οι εορτασμοί στις Βρυξέλλες, οι πολίτες θα απέφευγαν τις μαζικές συγκεντρώσεις σε κομβικά σημεία, αφού μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι το Βέλγιο θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.
Κανονικά οι εορτασμοί στη Νέα Υόρκη
Την ίδια ώρα, στη Νέα Υόρκη, περίπου 6.000 αστυνομικοί θα αλλάξουν χρονιά μαζί με τους περίπου 1.000.000 πολίτες που αναμένεται να κατακλύσουν την Times Square. Ο δήμαρχος, Bill de Blasio, δήλωσε: "Είμαστε έτοιμοι. Είμαστε η καλύτερα προετοιμασμένη πόλη στη χώρα για να αποτρέψουμε τρομοκρατικά χτυπήματα και να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να συμβεί".
Οι αμερικανή αστυνομία έχει προμηθευτεί μς 20.000 smartphones ούτως ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί έγκαιρα σε πιθανή κατάσταση κινδύνου, ενώ ειδικοί πυροτεχνουργοί που ειδικεύονται σε χημικές και βιολογικές απειλές θα "χτενίζουν" κεντρικές περιοχές γύρω από ξενοδοχεία και θέατρα με τη βοήθεια των ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών των αμερικανικών αρχών.

Πηγή:dailymail.co.uk
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »