Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΤΡΑΜΠ! “ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Η ANTIFA” – ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ “ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ”

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο twitter ότι πρόκειται να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική», την οργάνωση ANTIFA. Πρόκειται για την οργάνωση που υποκινεί τις διαδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, στις μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, ανέφερε στο δελτίο του OPEN TV ο Μιχάλης Ιγνατίου, συμπληρώνοντας, «είναι πολύ μεγάλη και πολύ σοβαρή εξέλιξη». «Η κατάσταση δεν είναι υπό έλεγχο, η αποψινή νύχτα θα δείξει αν οι δυο πλευρές, -οι Αρχές και οι οργανωμένοι διαδηλωτές-, θα συνεχίσουν τις άνευ προηγουμένου συγκρούσεις στο αμερικανικό έδαφος. Οι διαμαρτυρίες σαρώνουν την χώρα και οι Αρχές προβληματίζονται πως θα τις σταματήσουν».
κατάλογος
Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, αν συνεχιστεί το χάος στους δρόμους των πόλεων, ο Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορούσε να κινητοποιήσει ακόμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Μάλιστα, «ήδη έχουν γίνει σχεδιασμοί από τον υπουργό Άμυνας αλλά και Στρατηγούς». Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, είναι χαρακτηριστικό πως ο ΣύμβουλοW Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, είπε ότι αν κριθεί απαραίτητο «έχουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα, που μπορούμε να αναπτύξουμε».
Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατηγόρησε για τα επεισόδια τους «επικίνδυνου αναρχικούς» και η γραμμή του Λευκού Οίκου είναι να αμφισβητηθούν τα κίνητρά τους. «Είναι φρικτή και μόνο η σκέψη, ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους στρατιώτες εναντίον των διαδηλωτών», συμπλήρωσε ο ανταποκριτής του Εθνους και του OPEN.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκάλυψη-: Η Τουρκία ετοιμάζει έρευνες πετρελαίου στα 6 μίλια, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από Ρόδο και Κρήτη



Police-Voice blog ➤
Μανώλης Κωστίδης
Η Τουρκία έκανε το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο και ετοιμάζεται να παραχωρήσει θαλάσσια οικόπεδα στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων δίπλα από τη Ρόδο, την Κάρπαθο αλλά και την Κρήτη!
Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της Τουρκίας δημοσιεύτηκαν οι 7 αιτήσεις της Τουρκικής Εταιρείας Ερευνών Πετρελαίου ( ΤPAO) για να ξεκινήσουν έρευνες στη Μεσόγειο σε σημεία που φτάνουν και σε απόσταση 6 μιλίων ,ανατολικά της Ρόδου,την Καρπάθου και της Κρήτης.
Τo Yπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας γνωρίζει περί του ζητήματος, έχουν γίνει οι συσκέψεις και υπάρχει κατάλογος ενεργειών που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται ήδη από αύριο.
Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως με την κίνηση αυτή η Άγκυρα ουσιαστικά ανακοινώνει πως θα πραγματοποιήσει έρευνες εντός της υφαλοκρηπίδας της, που έχει ήδη κοινοποιήσει στον ΟΗΕ και κλείνει όλες τις θαλάσσιες περιοχές ανατολικά της Κρήτης, της Ρόδου και της Καρπάθου.
Στα σημεία που έχει κατατεθεί αίτημα απο την TPAO η Τουρκία με την κίνηση αυτή θεωρεί πως εκτείνεται η υφαλοκρηπίδα της και θέλει να μην αφήσει περιθώρια κινήσεων στην Ελλάδα.
Χαρακτηριστικά στην εφημερίδα της Τουρκικής κυβερνήσεως στο αίτημα για τις έρευνες αναφέρει πως «Ανακοινώνεται πως η Τουρκική Εταρεία Ερευνών Πετρελαίου ( TPAO) κατέθεσε αίτηση για έρευνες στις περιοχές που ηδη κατέχει και βρίσκονται στη Μεσόγειο εκτός τουρκικών χωρικών υδάτων και ζητάει επιπλέον έκταση ερευνών εντός των περιοχώn έκτασης 116.745 εκταρίων για στο σημείο, AR/TPO/KD/O20,O21,P20,P21 ( σ.σ εκτείνεται δυτικότερα του οικοπέδρου, .βορειοαντολικά της Ρόδου σε όριο 6.ν.μ απο τα ελληνικά χωρικά ύδατα) , και επιπλέον έκταση ερευνών 193.522 εκταρίων στην περιοχή AR/TPO/KD/R20,R21,S20,S21.(σ.σ. εκτείνεται δυτικότερα του οικοπέδου, ανατολικά της Ρόδου σε απόσταση 6.ν.μ απο τα ελληνικά χωρικά ύδατα))».
Επιπλέον «η TPAO καταθέτει αιτήματα για να λάβει άδειες ερευών πετρελαίου στις περιoχές᾽᾽ ( εδω δεν λεει πως κατέχει απλά ζητεί άδεια ερευνων πετρελαίου αρα νεα άδεια για όλοκληρη την περιοχή όλο το οικόπεδο).R18,R19,S18,S19 (σ.σ. ανατολικά της Καρπάθου μέχρι 6 ν.μ απο τα ελληνικά χωρικά ύδατα),S16,S17 (σ.σ. περιοχή ανάμεσα στην Κάρπαθο και Κρήτη μέχρι τα 6.ν.μ απο τα ελληνικά χωρικά ύδατα),T18,T19,U18,U19 ( σε απόστασταση 6 ν.μ απο τα ελληνικά χωρικά ύδατα),T16,T17,U16,U17 ( ανατολικά της Κρήτης) και V18,V19».
Η αίτηση κατατέθηκε στις 21 Απριλίου στην Γενική Γραμματεία Μεταλλείων και Πετρελαίων της Τουρκίας, δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαϊου και σε λίγους μήνες αναμένεται να γίνουν οι παραχωρήσεις αδειών.
Οπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ σε 2-3 μήνες θα δοθούν άδειες για να ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες και οι οι γεωτρήσεις στη Μεσόγειο και έχει ανακοινώσει πως το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας θα κατευθυνθεί στη Μεσόγειο για γεωτρήσεις.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικός έφτιαξε περιπολικό «θηρίο» πληρώνοντας από την τσέπη του (ΦΩΤΟ)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Με προσωπικά του έξοδα -που ξεπέρασαν τα 20.000 ευρώ!- ένας μάχιμος αστυνομικός μετέτρεψε ένα παροπλισμένο περιπολικό σε πρώτης γραμμής καταδιωκτικό όχημα, που μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της δουλειάς του!
Πέρα από τις συμβατικές του υποχρεώσεις ως αστυνομικός, ο Γιώργος Βραχνής συνδύασε την αίσθηση καθήκοντος που τον διακατέχει με την αγάπη του για την αυτοκίνηση και το αποτέλεσμα σίγουρα εντυπωσιάζει, καθώς δημιούργησε ένα περιπολικό «θηρίο», που μπορεί να προφτάσει και τον πιο γρήγορο εγκληματία και να ανταποκριθεί με εντυπωσιακή ταχύτητα σε οποιαδήποτε ανάγκη.
Η πληροφορία ότι ένας ειδικός φρουρός ανέλαβε να «θωρακίσει» το συγκεκριμένο περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας, αγνοώντας τα υπέρογκα έξοδα, οδήγησε σε ένα συνεργείο στο Μενίδι γεμάτο με αυτοκίνητα επιδόσεων, τα οποία «πειράζουν» ο Δημήτρης, ο Λάμπρος και ο Λεωνίδας, που εργάζονται ως μηχανικοί βελτιώσεων.
«Το αυτοκίνητο βρισκόταν στην Αμυγδαλέζα με σπασμένο κινητήρα και ραγισμένη τουρμπίνα. Σάπιζε εκεί μέχρι που το ανέλαβε ο αστυνομικός. Από τότε που το πήρε, το συνεργείο έγινε το δεύτερο σπίτι του. Άδειες, ρεπό, πριν ή μετά τη βάρδια, ήταν συνέχεια εδώ. Τώρα έχει αλλάξει σχεδόν τα πάντα, με βελτιωμένα ή καινούργια ανταλλακτικά, και τον βλέπουμε πιο σπάνια» λένε.
Οι μηχανικοί διευκρινίζουν ότι το παλιό περιπολικό έχει γίνει ένα πανίσχυρο όχημα, με ιπποδύναμη 500 αλόγων και τελική ταχύτητα 268 χιλιόμετρα, μετρημένη με σύστημα GPS! Όπως λένε, η ισχύς του δεν δημιουργεί κίνδυνο: «Τι είναι πιο επικίνδυνο; Ένα συμβατικό περιπολικό που πηγαίνει με 200 ή ένα περιπολικό που πάει με 268 και ”φοράει” αγωνιστική ανάρτηση, φαρδιά λάστιχα και εξαπίστονα δισκόφρενα;» ρωτάει ρητορικά ο Δημήτρης.
Εκείνη τη στιγμή φτάνει ο αστυφύλακας (πρώην ειδικός φρουρός) Γιώργος Βραχνής, που, εκτός από αστυνομικός με «τρέλα» για τα αυτοκίνητα, είναι και συγγραφέας, με το ψευδώνυμο «Τηλέμαχος Μπόσσιος»! Αν και θα ήθελε να μιλήσει για τη δουλειά που έχει κάνει στο παροπλισμένο όχημα της ΕΛ.ΑΣ., δεν μπορεί, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί ειδική άδεια. Όμως, η δουλειά «μιλούσε» από μόνη της…
Το περιπολικό ήταν πεντακάθαρο, τακτοποιημένο, με tactical προσαρμοσμένες θήκες, ένα μεγάλο σακβουαγιάζ πρώτων βοηθειών στο πορτμπαγκάζ, πυροσβεστήρα και άλλα σύνεργα, που μαρτυρούσαν τον επαγγελματισμό του. Ανοίγοντας το καπό εντυπωσιάζει ο σφυρήλατος κινητήρας, που αντέχει το «ζόρι», δουλεύοντας με τρίτης γενιάς τουρμπίνα, η οποία έχει ικανότητα παροχής 550 ίππων.
Για να είναι οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον, έχει προσαρμοστεί σε αυτό ρυθμιστής ιπποδύναμης, ο οποίος θα ξυπνήσει το «θηρίο» με το πάτημα ενός κουμπιού για να ξεκινήσει την καταδίωξη ή να φύγει μπροστά και να ανοίξει τον δρόμο για να γίνει ταχύτερη η διέλευση ενός ασθενοφόρου ή άλλου οχήματος, που μεταφέρει άτομο σε κατάσταση ανάγκης.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραλογισμός Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά έγινε τζαμί ως δικαίωμα της Άλωσης – Ζητά τζαμί στην Αθήνα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο  Ρετζέπ   Tαγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στα εγκαίνια νοσοκομείου μίλησε για την Αγία Σοφία αλλά και για το αίτημα του για τζαμί στην Αθήνα.
« O Mωάμεθ όταν μπήκε στην πόλη του έγινε υποδοχή σαν λυτρωτή που τον περίμεναν. Η Αγία Σοφία αντί να κατεδαφιστεί με ένα θρησκευτικό μίσος, καλλωπίστηκε περισσότερο και ως δικαίωμα Άλωσης προσφέρθηκε στους Μουσουλμάνους. Δεν άγγιξαν άλλα θρησκευτικά μνημεία και αφέθηκαν να υπάρχουν αναποκρινόμενα στις ανάγκες.
Όμως σε σημεία που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε πριν από έναν αιώνα, τα θρησκευτικά μας μνημεία και σύμβολα μας εξαφανίστηκαν. Κοιτάξτε σήμερα στην Αθήνα δεν έχουμε ένα δικό μας τζαμί. Όλα έγιναν ένα με το έδαφος.Όμως εμείς στην Κωνσταντινούπολη δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Μόνο με την εικόνα αυτή βλέπουμε το μεγαλείο των προγόνων μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

«Αφήστε με να πεθάνω δεν θέλω να χειρουργηθώ» λέει ο «δράκος του Κάβου» Πριν 8 ημέρες στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Πριν 8 ημέρες στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση γα τον εντοπισμό και την σύλληψη του επονομαζόμενου «δράκου του Κάβου» τον οποίο καταζητούσε η αστυνομία μετά τις καταγγελίες για την απαγωγή και τον βια σμό μιας 34χρονης.
Κατά την επιχείρηση στην προσπάθεια του να διαφύγει από τους αστυνομικούς έκανε το salto mortale πέφτωντας σε χαράδρα 200 μέτρων, όπου τραυματίστηκε σοβαρά στη μέση και στο ισχίο.
Σήμερα νοσηλευόμενος κρατούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, αρνείται να τον χειρουργήσουν οι γιατροί λέγοντας ότι προτιμάει να πεθάνει.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το χειρουργείο ήταν προγραμματισμένο να γίνει γιατί τα τραύματα του είναι σοβαρά και δεν χωρά αναβολή της επέμβασης, όμως ο 47χρονος βι αστής δεν δίνει την συγκατάθεση του.
Οι γιατροί μετά από αυτή την εξέλιξη σηκώνουν τα χέρια ψηλά, αφού δεν μπορούν να τον υποχρεώσουν να υποβληθεί στη χειρουργική επέμβαση, όμως ιατρικές πηγές που γνωρίζουν καλά ισχυρίζονται ότι αν ο 47χρονος βι αστής δεν χειρουργηθεί δεν πρόκειται να περπατήσει και πάλι.
Μετά από αυτή την εξέλιξη έχει αποφασισθεί την ερχόμενη Τετάρτη να μεταχθεί στο Νοσοκομείο του Κορυδαλλού για να συνεχιστεί η νοσηλεία του.
Πηγή: corfutvnews.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Καβούρι – Ηρώο ΛΟΚ : Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων καταδρομέων παρουσία του ΥΕΘΑ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων καταδρομέων τελέσθηκε σήμερα στο Ηρώο των ΛΟΚ, στο Καβούρι, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.
«Οι ένδοξοι καταδρομείς αγωνίστηκαν τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων και έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι υπερασπιζόμενοι τις αξίες, τα ιδανικά, τις παραδόσεις και κυρίως την ελευθερία της πατρίδας μας. Η θυσία τους αποτελεί μέχρι σήμερα φωτεινό παράδειγμα για τις γενιές των Ελλήνων Καταδρομέων, αλλά και για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ η παρακαταθήκη τους αποτέλεσε τη μαγιά με την οποία ζυμώθηκαν οι σύγχρονες ειδικές δυνάμεις της Ελλάδας. Με τη σημερινή σεμνή τελετή αποδίδουμε την πρέπουσα τιμή και υποκλινόμαστε στους Έλληνες Καταδρομείς που προσέθεσαν με το αίμα τους τη δική τους σελίδα στην ένδοξη και μακραίωνη ελληνική ιστορία.
Αποτελεί καθήκον όλων μας να αγωνιστούμε για τα ιδανικά, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας, ώστε οι θυσίες τους να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία. Δηλώνοντας υπερήφανος αλλά και βέβαιος γι’ αυτό που είναι οι Έλληνες Καταδρομείς», επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Παναγιωτόπουλος.
«Η ευθύνη που μας κληροδοτούν οι ήρωες πεσόντες ιερολοχίτες και καταδρομείς είναι βαριά. Ως επίγονοι, έχουμε την ιερή υποχρέωση να κρατήσουμε τη κημαία μας ψηλά, όπως την κράτησαν εκείνοι. “Άραγε, αν απαιτηθεί, θα μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοί τους;”, θα μπορούσε κάποιος να ρωτήσει. Ναι, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι εάν και όποτε απαιτηθεί θα τα καταφέρουμε. Διότι το υλικό και ο σπόρος από το οποίο ήταν φτιαγμένοι οι Έλληνες που τα κατάφερναν και νικούσαν στο παρελθόν, δεν έχει χαθεί, παραμένει αναλλοίωτος. Διότι τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά, ηχούν διαρκώς στο μυαλό μας: “Χρωστάμε σ’ όσους πέρασαν, θα’ ρθουνε, θα περάσουν, Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι κι οι νεκροί”», τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος
«Η λαμπρή μας ηρωική παράδοση, θα πρέπει να συνεχιστεί. Ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, που τα σύννεφα στη γειτονιά μας ολοένα πυκνώνουν και η γεωπολιτική σκακιέρα έχει πάρει φωτιά, πορευόμαστε με ακαταγώνιστη βούληση, εμπνεόμενοι από το παράδειγμά τους και την ύστατη θυσία των ηρώων μας, έτοιμοι να συντρίψουμε οποιονδήποτε επιβουλέα που θα κάνει το μοιραίο λάθος να μας υποτιμήσει», προσέθεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Λέγοντας δε ότι «οι Ειδικές Δυνάμεις ήταν και παραμένουν η ακονισμένη αιχμή του δόρατος των Ενόπλων μας Δυνάμεων, η αφρόκρεμα του Στρατεύματός μας» γνωστοποίησε ότι «εγκρίθηκε ήδη από το Συμβούλιο Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, η συγκρότηση διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, στη δύναμη κρούσης της οποίας θα ενταχθούν οι συνεχιστές της παράδοσης των μαχητών που τιμούμε σήμερα, οι πλέον επίλεκτοι και από τους τρεις κλάδους».
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, εκπρόσωποι των κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοικήσεως και της Εκκλησίας.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Επεισόδια στη Μαλακάσα – Ρίψη χημικών σε κατοίκους που διαμαρτύρονται για τις δομές μεταναστών ΦΩΤΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Επεισοδιακή τροπή πήρε το μεσημέρι της Κυριακής η συγκέντρωση κατοίκων της Μαλακάσας που διαμαρτύρονται για τις δύο δομές μεταναστών (hot spot) στην περιοχή.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή επιχείρησαν να κλείσουν – σε ένδειξη διαμαρτυρίας – την Εθνική Οδό. Ωστόσο, στο σημείο αυτό παρενέβη η ΕΛ.ΑΣ εμποδίζοντάς τους.
Ακολούθησε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν τελικά χρήση χημικών για να εκτονωθεί η κατάσταση.
Οι κάτοικοι της Μαλακάσας είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση στην περιοχή τους από τις δύο δομές στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ όταν έκλεισε συμβολικά η εθνική οδός – Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις δύο δομές και την συμπεριφορά των προσφύγων και μεταναστών που ζουν σε αυτές
Η ειρηνική συγκέντρωση των κατοίκων της Μαλακάσας για τις δομές φιλοξενίας της περιοχής κάθε άλλο παρά ειρηνική έκβαση δεν έχει. Αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί προβαίνουν σε συνεχείς ρίψεις χημικών προς του πολίτες καθώς επίσης δεν δίστασαν να χτυπήσουν και τον δήμαρχο του δήμου Ωρωπού, Γεώργιο Γιασημάκη.
Τα ΜΑΤ προχώρησαν μάλιστα και στη σύλληψη ενός 19χρονου ενώ δεν δίστασαν να βιαιοπραγήσουν και εναντίον πολιτών που συμμετείχαν στην ειρηνική συγκέντωση.
Επεισοδιακή εξέλιξη είχε το μεσημέρι της Κυριακής η συγκέντρωση κατοίκων της Μαλακάσας που διαμαρτύρονται για τις δύο δομές μεταναστών στην περιοχή.
Όπως φαίνεται στις εικόνες οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών όταν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι έκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
Οι κάτοικοι της Μαλακάσας είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση στην περιοχή τους από τις δύο δομές στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες.
Οι δε, μετανάστες φαίνεται να έχουν στήσει υπαίθρια μπάρμπεκιου αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η πράξη τους.





Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση με βιτριόλι: «Αγγίζουν» την μαυροφορεμένη γυναίκα οι Αρχές – Νέα αποκαλυπτική μαρτυρία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Όλο και πιο κοντά στην εξιχνίαση της φρικτής επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης στην Καλλιθέα, πλησιάζουν οι Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικό σταθμός ΣΚΑΪ οι αξιωματικοί της ασφάλειας έχουν καταλήξει σε τρεις βασικές ύποπτες για την επίθεση γυναίκες.
Οι γυναίκες που ερευνά η αστυνομία, είναι από τον προσωπικό κύκλο της 34χρονης, καθώς και άτομα από το παρελθόν της που ενδεχομένως θέλησαν να την βλάψουν.
«Κλειδί» τα κινητά τηλέφωνα
Το στοιχείο «κλειδί» στις έρευνες είναι το κινητό τηλέφωνο που είχε πάνω της η δράστις της επίθεσης και μέσα από την σάρωση που γίνεται στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οι αστυνομικοί θεωρούν θέμα χρόνου της σύλληψη της.
Οι Αρχές στο σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να γνωρίζουν όχι μόνο τις κινήσεις αλλά και τις συνομιλίες των ατόμων που βρίσκονται στο μικροσκόπιο.
Νέα μαρτυρία για μια μυστηριώδη γυναίκα
Επιπλέον, στον ΑΝΤ1 μίλησε ένας καταστηματάρχης, ο οποίος υποστήριξε ότι θα μπορούσε να αναγνωρίσει τη γυναίκα, σημειώνοντας ότι είχε μακρόστενο πρόσωπο και καφέ μάτια.
«Έστρεψα το βλέμμα μου αντίθετα και είδα μια γυναίκα να απομακρύνεται. Η φυγή της δεν κολλούσε με τον χαμό και τις κραυγές που εξελίσσονταν γύρω μας. Έτρεξα και την πρόλαβα. Σταμάτα εδώ της είπα και την άγγιξα. Δεν φοβήθηκε καθόλου, που κάποιος άγνωστος την άγγιξε. Είχε ψυχρό βλέμμα. Φορούσε μαύρο παντελόνι, ένα γυναικείο πόλο, μάσκα προσώπου και τσάντα στον ώμο. Εγώ είμαι 1,78 ύψος και εκείνη την υπολογίζω στο 1,67. Είχε μακρόστενο πρόσωπο και καφέ μάτια. Ναι θα την αναγνώριζα ξανά» είπε χαρακτηριστικά ο καταστηματάρχης.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρό επεισόδιο Θεσσαλονίκη: Βγήκε στο μπαλκόνι και πετούσε γλάστρες σε θαμώνες μπαρ (BINTEO & EIKONA)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστή ένοικο πολυκατοικίας, που πετούσε αντικείμενα από το μπαλκόνι σημειώθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το thestival.gr, σε μικρή απόσταση από το μπαλκόνι βρίσκονταν αρκετοί θαμώνες παρακείμενου μπαρ.
Ο ένοικος του διαμερίσματος της οδού Καρόλου Ντηλ ήταν σε κατάσταση μέθης, ενώ για αρκετή ώρα πετούσε προς το πεζοδρόμιο και προς το γειτονικό μπαρ γλάστρες, καρέκλες και αλλά αντικείμενα.
Ο δρόμος αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να μην τραυματιστεί κανείς. Λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής για να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον ένοικο και τον οδήγησαν στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Το μέτωπο σταθερότητας στο μέτωπο του Εβρου προκαλεί εκνευρισμό στην Τουρκία Με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αλλά και επαγρύπνηση

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αλλά και επαγρύπνηση όπως αποδεικνύεται και από την ενίσχυση των δυνάμεων φύλαξης στα σύνορα του Εβρου, παρακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.
Το μήνυμα ότι δεν χαλαρώσαμε μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πίεσης που ασκήθηκε τον περασμένο Μάρτιο μέσω της εργαλειοποίησης του προσφυγικού από την ηγεσία της γειτονικής χώρας, εκπέμπεται αφενός με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θωράκισης των συνόρων που δεν αφήνουν αμφιβολία για την κατάσταση επιφυλακής στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και αφετέρου με δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων που αναδεικνύουν ετοιμότητα μπροστά στο ενδεχόμενο επανάληψης μίας απόπειρας της Τουρκίας να εκβιάσει την Ευρώπη, στέλνοντας χιλιάδες απεγνωσμένους ανθρώπους προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
«Εχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας και, εφόσον χρειαστεί, θα το ξανακάνουμε», διαμήνυσε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της πρόσφατης συνέντευξης στην «Bild», ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε, μιλώντας στο Ινστιτούτο Brookings, ότι η Ελλάδα «θέλει ανοιχτή και εποικοδομητική σχέση, με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, που θα διασφαλίζουν τουλάχιστον την αποκλιμάκωση των εντάσεων» και ο ίδιος σταθερά επιθυμεί έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Αγκυρα εφόσον όμως οι συνθήκες το επιτρέπουν.
Η Αθήνα εξακολουθεί να δηλώνει διατεθειμένη, όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός και προς τον ίδιο τον κ. Ερντογάν, να συμβάλει στο πεδίο της συνεργασίας της Τουρκίας με την Ε.Ε. ώστε να λάβει μεγαλύτερη βοήθεια για τη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά ξεκαθαρίζει ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει με απειλές ή ακόμα και εκβιασμούς».
«Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στον διάλογο, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στη νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας», κατέστησε σαφές η Αθήνα στην αυστηρή απάντηση που έδωσε στις προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι «αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η χώρα μας αντιμετωπίζει πάντως την προκλητική ρητορική της Τουρκίας με αυξημένη αυτοπεποίθηση ως απόρροια όχι μόνο της επιτυχούς αντιμετώπισης της πίεσης στα σύνορα του Εβρου και των ισχυρών διεθνών συμμαχιών που έχει οικοδομήσει απέναντι στην άκυρη τουρκολιβυκή συμφωνία, αλλά και της ενίσχυσης στη διεθνή εικόνα της Ελλάδας μετά την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας.
Τον αντίκτυπο από την επιτυχή διαχείριση των δύο κρίσεων επικαλέστηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για να τονίσει ότι η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά σε σχέση με την Τουρκία.
«Είμαστε πολύ σίγουροι για το δίκαιό μας και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μία χώρα η οποία έχει αυτοπεποίθηση», διαμηνύει από την πλευρά του ο πρωθυπουργός.
Οι σχέσεις με την Τουρκία βρέθηκαν προ ημερών και στο επίκεντρο σύσκεψης του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με φόντο και τα fake news για το περιστατικό στον Εβρο.
Οι δύο υπουργοί ενημέρωσαν από την πλευρά τους και την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αποσαφηνίζοντας την κατάσταση σε σχέση και με τον Εβρο, όπου δεν υπήρξε είσοδος κάποιας τρίτης δύναμης στην ελληνική επικράτεια.
Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο το οποίο να αξίζει όλη αυτή τη συζήτηση η οποία έγινε κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι το ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας έγινε για να μειωθεί η περίπτωση μιας αυξανόμενης έντασης σε μια περιοχή όπου είχαμε φαινόμενα έντασης τους τελευταίους μήνες.
Η κυβέρνηση διακρίνει πάντως νευρικότητα στην Αγκυρα λόγω της αποφασιστικότητας με την οποία η χώρα μας ενισχύει και επεκτείνει τον φράχτη στον Εβρο. «Η χώρα έχει κερδίσει ως κεκτημένο τη δυνατότητα να φυλάει τα σύνορά της και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να μπορεί να πετύχει αυτόν τον στόχο», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Εκτίμηση πολλών στην Αθήνα είναι ότι το θετικό κεκτημένο του περασμένου Μαρτίου και η αποφασιστικότητα σε σχέση με τη επέκταση του φράχτη λειτουργούν για την Αγκυρα ως εμπόδια στον σχεδιασμό να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως μοχλό πίεσης προς την Ευρώπη για να διεκδικεί περισσότερα χρήματα στο μεταναστευτικό.
Αρκετοί μάλιστα πιστεύουν ότι με δεδομένη την αποφασιστικότητα που επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση, δύσκολα θα επιχειρήσει επανάληψη αντίστοιχου σκηνικού στον Εβρο, ενώ την ίδια ώρα έχει ενταθεί και ο έλεγχος στα θαλάσσια σύνορα.
Εκείνο που διαμηνύεται είναι πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αφήνει αναπάντητη καμία από τις προκλήσεις και είναι ξεκάθαρο και διαρκές το μήνυμα ότι είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Η χώρα μας αποδοκίμασε και τη φιέστα στην Αγία Σοφία που προγραμμάτισε η τουρκική ηγεσία για την οποία αρκετοί εκτιμούν ότι έχει στραμμένο το βλέμμα και στο εσωτερικό μέτωπο όπου αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο με την πανδημία όσο και με την οικονομία.
ΑΓΚΥΡΑ: ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΥΜΑ ΚΑΙ… ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα για τις εξελίξεις στον Εβρο και όσα διαδραματίστηκαν θεωρείται πως δείχνει τη στάση που θα τηρήσει η Αγκυρα το ερχόμενο διάστημα. Η Τουρκία ξεκαθαρίζει πως δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στην περιοχή των συνόρων και επιμένει πως το ζήτημα στην περιοχή αυτή μπορεί να επιλυθεί με τη συνάντηση των τεχνικών επιτροπών. Πάντως υπάρχει ένας εκνευρισμός στους Τούρκους όχι μόνο για τη στάση της Ελλάδας στα ζητήματα που υπάρχουν διαφορές αλλά και για δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων.
Σε ανακοίνωσή του, συγκεκριμένα, με αφορμή δηλώσεις του Νίκου Δένδια, το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Αθήνα ότι έχει υιοθετήσει «την πολιτική των εντάσεων αντί του διαλόγου» έναντι της Τουρκίας, ασπαζόμενη τη λογική «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος». Χαρακτηρίζει επίσης ως «επαίσχυντο» το ότι «μία χώρα που διαπράττει βιαιότητες έναντι αθώων ανθρώπων στα σύνορα» εγκαλεί -όπως υποστηρίζει- την Τουρκία για βαρβαρότητα.
Κατηγορεί ακόμη πως η Ελλάδα «κακομεταχειρίζεται και βασανίζει όσους αιτούνται άσυλο και την καλεί να σταματήσει τη βαρβαρότητα. «Εκείνοι που ισχυρίζονται ότι αποτελούν λίκνο του πολιτισμού πρέπει να σέβονται όσους έχουν άλλη γλώσσα και θρησκεία», καταλήγει η ανακοίνωση.
Η νευρικότητα και η ενόχληση για την Ελλάδα φάνηκε και στις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ που μίλησε για παρενοχλήσεις των Ελλήνων στο Αιγαίο! «Παρά τις προσπάθειές μας, την υπομονή και την πρόθεσή μας για καλή γειτονία, δεν μπορώ να εξηγήσω τις παρενοχλήσεις στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες. Αποτελούν πολύ σοβαρή πρόκληση και δεν τους προσφέρουν τίποτε. Καταβάλλουμε προσπάθειες για επίλυση των ζητημάτων στο πλαίσιο διαλόγου και αμοιβαίας κατανόησης και θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση», ανέφερε στην ομιλία του στον ναύσταθμο της Αλεξανδρέττας στη Νότια Τουρκία.  Παράλληλα, υπογράμμισε πως «στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου το οποίο αγνοεί την Τουρκία», προσθέτοντας ότι θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας και αυτό δεν συνιστά απειλή».
Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία η αναφορά του Ακάρ για το πώς βλέπουν οι Τούρκοι την κατάσταση στους αιθέρες του Αιγαίου. Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Τσαβούσογλου έκανε λόγο για νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα μετά την πανδημία.
Πάντως, τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες προσφύγων και μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα από τα παράλια του Αιγαίου παρά τον Εβρο. Στη Φώκαια, στο Αϊβαλί και σε άλλες παραλιακές πόλεις η τουρκική ακτοφυλακή περισυλλέγει πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν με φουσκωτά να φτάσουν στη Λέσβο ή τη Χίο. Οι περισσότεροι έχουν καταγωγή από το Αφγανιστάν, το Κονγκό και λίγοι από τη Συρία.
Γεωτρήσεις
Η Τουρκία ετοιμάζεται για τη μετά τον κορονοϊό εποχή κανονικότητας. Ηδη ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως από την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν οι καφετέριες, τα εστιατόρια, οι παραλίες, οι πισίνες κτλ. Ωστόσο, κανονικότητα για την Τουρκία είναι και το ξεκίνημα του προγράμματος γεωτρήσεων και σεισμικών ερευνών με τα πλοία της. Ηδη το «Φατίχ» διέσχισε τον Βόσπορο για να ταξιδέψει στη Μαύρη Θάλασσα όπου θα ξεκινήσει γεωτρήσεις εκεί. Δεν είναι γνωστό πού θα συνεχίσουν τις γεωτρήσεις το «Γιαβούζ» (βρίσκεται ΝΔ. της Κύπρου) και το νέο γεωτρύπανο «Κανουνί» το οποίο επισκευάζεται στα ναυπηγεία. Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ έχει ανακοινώσει πως σε λίγους μήνες ενδέχεται να ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες στην περιοχή «του συμφώνου Τουρκίας-Λιβύης». Δεν έχει ξεκαθαριστεί το ακριβές σημείο των ερευνών.
Μέσα σε αυτό το κλίμα ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ υποστηρίζει πως η τουρκική οικονομία θα αναπτυχθεί το 2020 σε αντίθεση με τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών και των διεθνών οίκων. Το α’ τρίμηνο του έτους η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 4,5%, όμως τα δεδομένα του β᾽ τριμήνου αναμένεται να είναι εντελώς αντίθετα.
Οικογενειακή σχέση
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας ΤRT απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την οικογενειακή σχέση που έχει με τον πρόεδρο της Τουρκίας. «Σε αυτή τη ζωή είμαι υπερήφανος για δυο πράγματα. Πως είμαι ο γιος του Σαντίκ Αλμπαϊράκ και πως είμαι ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Είναι ένας απ’ τους σημαντικότερους ηγέτες της τουρκοϊσλαμικής Ιστορίας. Είναι τιμή μου που είμαι γαμπρός του», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο εκπρόσωπος του Καλού Κόμματος, Γιαβούζ Αγιαραλίογλου, απάντησε στον υπουργό και τόνισε πως «αν θέλει να είναι ένας από τους σημαντικούς υπουργούς Οικονομικών της τουρκοϊσλαμικής Ιστορίας, τότε θα πρέπει να αφήσει την περηφάνια για τον πεθερό του και να διοικεί την οικονομία σαν σοβαρός άνθρωπος».
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσκόπηση - χαστούκι για Ερντογάν: Προτιμούν για πρόεδρο τον Ιμάμογλου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Δημοσκόπηση - χαστούκι για Ερντογάν: Προτιμούν για πρόεδρο τον Ιμάμογλου
Το 45.5% των ερωτηθέντων είπε ότι θα ψήφιζε για πρόεδρο τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και το 40,4%, τον Ταγίπ Ερντογάν. Τι έδειξε η δημοσκόπηση σε τρια διαφορετικά σενάρια για κοινοβουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.

Εάν διεξάγονταν κοινοβουλευτικές εκλογές σήμερα στην Τουρκία, μόνο τέσσερα πολιτικά κόμματα θα ξεπερνούσαν το εκλογικό όριο του 10% και πρόεδρος θα ήταν ο Εκρέμ Ιμάμογλου, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Eurasia Research η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 2.460 ατόμων σε όλη την Τουρκία μεταξύ 20 και 23 Μαΐου.


Παρόλο που η κυβέρνηση επιμένει ότι οι πρόωρες εκλογές δεν βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη μέχρι τις επόμενες προγραμματισμένες κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές το 2023, αναλυτές στην Τουρκία επισημαίνουν ότι λόγω της κλιμακούμενης οικονομικής ύφεσης, αυξάνεται η πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Ούτως ή άλλως, τα τουρκικά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν τοποθετηθεί υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Η εταιρεία Eurasia Research παρουσίασε χθες τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα προτείνοντας διαφορετικά σενάρια στους συμμετέχοντες στην έρευνα και ρωτώντας τους πώς θα ψήφιζαν σε κάθε ένα από αυτά.

Στο πρώτο σενάριο προκύπτει η δημοτικότητα μεμονωμένων κομμάτων σε περίπτωση που πραγματοποιούνται τώρα βουλευτικές εκλογές. Σε μια τέτοια περίπτωση, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα συγκέντρωνε μόνο το 34,49 % των ψήφων, ενώ το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήταν ενισχυμένο με 30,65 % των ψήφων. Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα δείχνουν το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας τω Λαών να μπαίνει στο κοινοβούλιο με 10,37% και ακολουθεί από κοντά το ΙΥΙ (Καλό) Κόμμα με 10,25%. Όμως ο νυν εταίρος του ΑΚΡ, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης θα έμενε εκτός βουλής, έχοντας την προτίμηση μόνον του 8,15% των ερωτηθέντων, και το παλιό Ισλαμιστικό κόμμα της Ευδαιμονίας μόλις και θα συγκέντρωνε το 0,46%. Σχετικά με το νεοσύστατο Κόμμα του Μέλλοντος του πρώην ανώτατου στελέχους του ΑΚΡ Αχμέτ Νταβούτογλου, καθώς και το Κόμμα Δημοκρατία και Πρόοδος (DEVA) του επίσης ανώτατου στελέχους του ΑΚΡ Αλί Μπαμπατζάν, αυτά θα ελάμβαναν αντίστοιχα 2,33% και 3,03% των ψήφων. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, το AKP θα είχε 268 βουλευτές στο επόμενο κοινοβούλιο ενώ το κόμμα CHP, HDP και İYİ θα είχαν αντίστοιχα 213, 73 και 46 βουλευτές.

Ωστόσο οι υπεύθυνοι της έρευνας θεωρούν ότι το επόμενο σενάριο είναι πολύ πιο πιθανό από το πρώτο. Σύμφωνα με το δεύτερο αυτό σενάριο, οι διακομματικές συμμαχίες που σχηματίστηκαν κατά τις τελευταίες εκλογές, λόγω του νέου προεδρικού συστήματος που απαιτεί 50+1 πλειοψηφία για την εκλογή κυβέρνησης, θα διατηρηθούν. Με αυτό το δεδομένο, η "Λαϊκή Συμμαχία", η οποία περιλάμβανε το AKP, το MHP και το ακροδεξιό Κόμμα Μεγάλης Ενότητας (BBP), σε περίπτωση που γίνονταν εκλογές τώρα, θα συγκέντρωνε το 42,71% των ψήφων, ενώ η "Εθνική Συμμαχία" που περιλάμβανε το CHP, το Κόμμα İYİ και το Κόμμα της Ευδαιμονίας, θα συγκέντρωνε το 40,65%. Αυτό το σενάριο εμφανίζει το HDP να συγκεντρώνει το 10,9 % των ψήφων και άρα να εισέρχεται στο κοινοβούλιο. Εάν σχηματιστεί συμμαχία μεταξύ του DEVA και του Κόμματος του Μέλλοντος, τα δυο αυτά κόμματα μαζί θα συγκέντρωναν το 5,44% των ψήφων. Ως εκ τούτου, η Λαϊκή Συμμαχία θα είχε 284 βουλευτές στο νέο κοινοβούλιο, ενώ η Εθνική Συμμαχία, 261. Το HDP από την άλλη πλευρά, θα είχε 55 βουλευτές.

Ένα τρίτο σενάριο βλέπει 5 κόμματα της αντιπολίτευσης να σχηματίζουν συμμαχία: το CHP, το Κόμμα İYİ, το Κόμμα Ευδαιμονίας, το DEVA και το Κόμμα του Μέλλοντος. Σε μια τέτοια πιθανότητα σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η Λαϊκή Συμμαχία (δηλαδή τα κόμματα του Ταγίπ Ερτογάν και του Ντεβλέτ Μπαχτσελί) θα συγκέντρωνε το 45,91% των ψήφων (με 301 βουλευτές), ενώ η αντιπολιτευόμενη συμμαχία θα συγκέντρωνε το 42,56% των ψήφων (με 245 βουλευτές). Υπάρχει όμως και ένα τελευταίο σενάριο που ο διευθυντής της Avrasya, Κεμάλ Οζκιράζ, θεωρεί ως "το πιο λογικό" και αυτό είναι μια εκλογική συμμαχία όλων των κεντροδεξιών κομμάτων της Τουρκίας. Αυτό το σενάριο βλέπει το Καλό Κόμμα, το κόμμα Ευδαιμονίας,, το DEVA και το Κόμμα του Μέλλοντος να σχηματίζουν μια κεντροδεξιά συμμαχία που θα συγκέντρωνε το 17,99 % των ψήφων. Εάν το CHP και το HDP σχημάτιζαν μια αριστερή συμμαχία, θα ελάμβαναν το 37,9%. Σε αυτή την περίπτωση η Λαϊκή Συμμαχία θα λάμβανε 44,9%. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η Λαϊκή Συμμαχία θα είχε 265 βουλευτές στο κοινοβούλιο, ενώ η συμμαχία CHP-HDP 234 και η κεντροδεξιά συμμαχία, 101 βουλευτές.

Το δεύτερο σκέλος της έρευνας της Eurasia Research αφορά στις προεδρικές εκλογές. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά καθώς οι απαντήσεις των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση εμφανίζουν τον πρόεδρο Ερντογάν στη δεύτερη θέση μετά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Στην ερώτηση ποιόν από τους δυο θα ψηφίζατε για πρόεδρο, τον Ταγίπ Ερντογάν ή τον Εκρέμ Ιμάμογλου, το 45.5% επέλεξε τον δήμαρχο της Πόλης και το 40,4%, τον νυν πρόεδρο.

Στην ερώτηση αν ο πρόεδρος Ερντογάν ήταν ξανά υποψήφιος για την προεδρία αν θα τον ψήφιζαν, το 46,9% των ερωτηθέντων απάντησε "Όχι" και το 39,2 % "Ναι" ενώ το 14,9% απάντησε "εξαρτάται ποιοι θα είναι οι άλλοι υποψήφιοι".

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Eurasia Research, "το ποσοστό αυτών που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν τον Ερντογάν, επιβεβαιώνει ότι ορισμένα μέλη του MHP αντίθετα από ό,τι έκαναν κατά τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, δεν θα ψηφίσουν τον Ταγίπ Ερντογάν στις επόμενες προεδρικές".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Προειδοποιεί ο Ναύαρχος Κονιδάρης: Αυτό είναι το σχέδιο του Ερντογάν κατά της Πατρίδας – Χρειαζόμαστε άμεσα ελληνικό πλοίο…

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Συνέντευξη ποταμό έδωσε στην ιστοσελίδα armyvoice.gr ο Ναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης, ο οποίος εξέφρασε τις εκτιμήσεις του για τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν και της ανησυχίες του για την Ελλάδα.
Τι είπε:
Ο Ερντογάν έχει φροντίσει μέσω στρατηγικής να «νοίξει την βεντάλια». Στρατηγική δεν είναι τι λες, αλλά τι κάνεις. Ο Ερντογάν τα χρόνια που κυβερνάει έχει χαράξει μια στρατηγική.
Έχει φροντίσει να ενισχύσει την Αεροπορία του και πριν έρθει η ώρα να αναγγείλλει την «Γαλάζια Πατρίδα» είχε φροντίσει να σχεδιάσει πλοία, να περάσει στην επόμενη γενιά πλοίων και σε μεγαλύτερα όπως το ελικοπτεροφόρο. Την ίδια ώρα η διπλωματία του βρίσκει τα κενά γεωπολιτικά σημεία και τα ανάλογα με την περίπτωση παίζει στην σκακιέρα.
Προχωράει μετρώντας αντιδράσεις και όταν δεν βλέπει σοβαρές αντιδράσεις όπως για παράδειγμα στην Συρία, αλλά και πρόσφατα στο εμπάργκο που παραβιάζει στη Λιβύη προχωράει σύμφωνα με τη στρατηγική του.
Η Τουρκία προσπαθεί να ολοκληρώσει την περικύκλωσή μας. Και με εδάφη στη Λιβύη και με τις σχέσεις στην Αλβανία, την οποία έχουμε παραμελήσει εμείς. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το ελικοπτεροφόρο το οποίο μπορέι να μεταφέρει την πίεση όχι μόνο νότια, αλλά και δυτικά από την Ελλάδα.
Να ναυπηγηθεί ελληνικό πλοίο
Το 2012- 2013 είχα με κάνει την εκτίμηση ότι μέχρι το 2018 αντέχουμε και μετά θα έχουμε μείνει πίσω. Οι φρεγάτες θα έπρεπε να έχουν περάσει εκσυχρονισμό. Πριν 10 χρόνια αυτός θα κόστιζε 1 δισ. Πώς είναι δυνατόν σήμερα να δίνεις το 1/10 μιας φρεγάτας για να εκσυγχρονίσεις τέσσερις. Είναι αστεία τα ποσά που ακούγονται.
Πολλές προτάσεις από αυτές που ακούγονται από διάφορες χώρες για το Πολεμικό Ναυτικό είναι σε χαρτιά. Τα ελληνικά σχέδια τα έχει κοιτάξει κανένας;
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Υπ. Εξωτερικών: Πότε θα γίνονται τεστ στους τουρίστες Διευκρινίσεις δίνει για τις αφίξεις στην Ελλάδα.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Υπ. Εξωτερικών: Πότε θα γίνονται τεστ στους τουρίστες
Διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο εξωτερικών για τις αφίξεις επισκεπτών στην Ελλάδα.

Συμφώνα με το υπουργείο οι επισκέπτες που θα ξεκινούν το ταξίδι τους από χώρα εκτός της λίστας των 29 που ανακοινώθηκε χθες, για το χρονικό διάστημα από τις 15 Ιουνίου έως και τις 30 Ιουνίου θα υποβάλλονται σε τεστ και θα διανυκτερεύουν υποχρεωτικά σε ξενοδοχείο. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό θα υποχρεούνται σε 7ημερη καραντίνα, ενώ αν είναι θετικό σε καραντίνα 14ημερων υπό εποπτεία.


Σύμφωνα με το υπουργείο εξωτερικών από την 1η Ιουλίου απελευθερώνονται οι πτήσεις από και προς όλα τα αεροδρόμια στην Ελλάδα  Οι επισκέπτες θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό έλεγχο. Τυχόν ταξιδιωτικοί περιορισμοί από και προς συγκεκριμένες χώρες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνο.

Όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά ταξίδια από την 1η Ιουλίου οι επισκέπτες που φθάνουν στην Ελλάδα θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό έλεγχο κατά την άφιξή τους. 

Πηγή: https://www.skai.gr/
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο εδώλιο ξανά ο Αλβανός φονιάς της Τοπαλούδη – Γιατί κατηγορείται

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα κάτσει ο ένας από τους δύο δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη πριν από λίγες μέρες.
Ο 21χρονος με καταγωγή από την Αλβανία κατηγορείται ότι βί ασε μια ακόμη κοπέλα, με ειδικές ανάγκες, τρεις μέρες αφότου είχε διαπράξει το έγκλημα με τον συνεργό του, 23χρονο Ροδίτη.
Λίγες μέρες πριν από τη δίκη, ο πατέρας του θύματος μίλησε στο Mega και περιέγραψε τον γολγοθά που περνάει το παιδί του.
Αυτό που θέλει είναι να τιμωρηθούν για αυτά που της έκαναν.
«Να τιμωρηθούν σκληρά. Να ικανοποιηθεί το παιδί. Να τιμωρηθούν.
»Φοβάται για τη ζωή της περισσότερο», λέει ο πατέρας της 20χρονης.
Την 1η Δεκεμβρίου του 2018 ο 21χρονος Αλβανός και ένας ακόμη 23χρονος Ρομά φέρονται, να έπεισαν την νεαρή να πάει μια βόλτα με το αυτοκίνητο στην παραλία του Ενυδρείου στην πόλη της Ρόδου.
Κι έπειτα, με τη βία να την εξανάγκασαν σε ασελ γείς πράξεις, πριν τελικά τη βι άσουν.
«Το παιδί είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Φοβάται. Κάθε φορά που τους βλέπει είναι σαν να περνάει το ίδιο σκηνικό.
»Έρχονται οι εικόνες, οι μνήμες δηλαδή στο μυαλό της κάθε φορά που τους βλέπει.
»Και μόνο που το σκέφτεται, φοβάται», είπε ο πατέρας της κοπέλας.
«Η μόνη βελτίωση που είχε είναι ότι ασχολείται περισσότερο με τα χόμπι, να ζωγραφίζει και να παίζει βόλεϊ.
»Τη σώζει, δηλαδή όσο ασχολείται με τα χόμπι, δεν το σκέφτεται. Αυτή είναι η μόνη βελτίωση που έχει».
Τα τραγικά, κοινά χαρακτηριστικά που «δένουν» την υπόθεση της Ελένης με αυτήν της 20χρονης κοπέλας, φαίνεται πως έφεραν κοντά τις δύο οικογένειες, οι οποίες διατηρούν συχνές επαφές και δίνει ο ένας κουράγιο στον άλλο.
Οι δύο άνδρες θα λογοδοτήσουν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, στη δίκη που αρχίζει τη Δευτέρα.
Πηγή ➤https://www.makeleio.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »