Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

«Βουλγάρικα» σαράβαλα τα αγοράζουν σαν καινούργια στην Ελλάδα – Χιλιάδες αυτοκίνητα μπήκαν το 2018

«Βουλγάρικα» σαράβαλα τα αγοράζουν σαν καινούργια στην Ελλάδα – Χιλιάδες αυτοκίνητα μπήκαν το 2018


Police-Voice blog ➤
Η Ελλάδα έχει γίνει  ήδη το γηροκομείο αυτοκινήτων της Ευρώπης. Το φαινόμενο έχει ξεφύγει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με τους πρώτους υπολογισμούς να κάνουν λόγο για πάνω από 7.000 να έχουν εισαχθεί μόνο το 2018. Οι όποιοι έλεγχοι γίνονται από το Κράτος, θα πραγματοποιηθούν άμε και  εφόσον υπάρξουν καταγγελίες…
ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ
Εδώ και τρία χρόνια έχουμε αποκαλύψει την πρακτική κάποιων -λίγων ευτυχώς- εμπόρων αυτοκινήτων, που εισάγουν μεταχειρισμένα (κυρίως) diesel μικρού κυβισμού και αφού ρίξουν  χιλιόμετρα, τα γυαλίσουν μέσα έξω και στα μηχανικά μέρη και τα προβάλλουν σε γνωστό site μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και στις μάντρες τους, σχεδόν σαν καινούργια “που μόλις στρώσανε”…
Φυσικά αυτοί μπορούν να πουλάνε οικονομικότερα τα αυτοκίνητά τους σε σχέση με τους υπόλοιπους που δεν γυρίσουν χιλιόμετρα, αφού τα αγοράζουν ιδιαίτερα οικονομικά. Το ρεπορτάζ που κάναμε το 2018, μας αποκαλυψε οτι αγοράζουν αυτοκίνητο για 1000€ και το πουλούν τουλάχιστον 8.000€, όταν το αντίστοιχο εγχώριο μεταχειρισμένο πωλείται στην αγορά πάνω απο 10.000€.
Η διαφορά βέβαια των δύο είναι οτι το “Βουλγαρικό” έχει πάνω απο 250.000 χιλιόμετρα σε σχέση με τα περίπου 90.000 του “Ελληνικού” (κατα μέσο όρο οι αριθμοί).
Το φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο στο λεγόμενο «ελεύθερο» κομμάτι της αγοράς αυτοκινήτου, δηλαδή σε εμπόρους και συνεργεία μη εξουσιοδοτημένα, αφού οι συγκεκριμένοι δεν υποχρεούνται σε ελέγχους ποιότητας και λειτουργίας από τις εισαγωγικές εταιρείες, ενώ φυσικά το κράτος είναι ανύπαρκτο για να τους ελέγξει ακόμα και φορολογικά.
Η (μειούμενη τελευταία) δίψα των Ελλήνων για ένα πιο φθηνό μικρό diesel αυτοκίνητο και η… λειψυδρία τέτοιων εγχώριων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, έχει οδηγήσει τους υποψήφιους πελάτες στις… βρώμικες πηγές των εισαγόμενων μεταχειρισμένων, τα οποία κυρίως είναι από εταιρείες leasing του εξωτερικού.
Κατά συνέπεια έχουν πάνω τους εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, όταν εισάγονται στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι οτι πριν λίγο χρονικό διάστημα, έμπορος εισήγαγε χιλιάδες μικρά diesel αυτοκίνητα (πολλά απο αυτά είχαν στα χέρια τους πωλητές μεγάλων εταιρειών της Βουλγαρίας). Όπως καταλαβαίνετε αυτά τα αυτοκίνητα είχαν επάνω τους εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και βέβαια πωλούνται σαν καινούργια.
Με αυτό τον τρόπο και ο αγοραστής πέφτει θύμα απάτης και αγοράζει ένα ταλαιπωρημένο και μη ασφαλές αυτοκίνητο, αλλά και το κράτος χάνει πολλά δημοσιονομικά έσοδα, αφού το αυτοκίνητο αυτό εισήχθη με τα πολλά χιλιόμετρα, δηλαδή με μειωμένους δασμούς, άσχετα αν πουλήθηκε με πολύ λιγότερα στο κοντέρ.
Όμως, εμείς οι καταναλωτές, πως μπορούμε αυτή τη στιγμή να προστατευτούμε από τους αετονύχηδες, οι οποίοι δρουν στην Ελληνική αγορά ανενόχλητοι από το Κράτος; Απλά ζητώντας από τον έμπορο το έγγραφο εκτελωνισμού του αυτοκινήτου, το οποίο -εφόσον και αυτό δεν έχει παραποιηθεί- αναγράφει τα χιλιόμετρα που εισήχθη το αυτοκίνητο στην Ελλάδα.
Σημειώστε βέβαια πως η  ζήτηση για οικονομικό μικρό diesel αυτοκίνητο και κυρίως η ανυπαρξία ελέγχου από το Κράτος (τα τελευταία στοιχεία των πωλήσεων δείχνουν πως η βενζίνη κυριαρχεί στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων), έχει μαγνητίσει στη χώρα μας τα παλιά αυτοκίνητα της Ευρώπης, όπως συνέβαινε κάποτε με την Αφρική. Τώρα έχουν την Ελλάδα, που ήδη έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο γηροκομείο αυτοκινήτων, γλιτώνοντας έτσι και κόστος από τα μεταφορικά, σε σχέση με την μακρινή Αφρική…
πηγή: newsauto.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ! Παροχές 3,7 εκατ. ευρώ μοίρασε & παλι σε υπαλλήλους του και ιδρύματα ο Καρέλιας

 Παροχές 3,7 εκατ. ευρώ μοίρασε & παλι σε υπαλλήλους του και ιδρύματα ο Καρέλιας


Police-Voice blog ➤
Πλούσια μπόνους και σειρά δωρεών προς κοινωφελή ιδρύματα προσφέρει για μία ακόμη χρονιά η εταιρεία «Καρέλιας». Το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ θα τα χρήματα θα δοθούν στους εργαζόμενους καθαρά, αφού δηλαδή πληρωθούν από την εταιρεία οι φόροι.
Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας, Ανδρέας Καρέλιας, ανακοίνωσε:
1. H ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι θα είναι φέτος αυξημένη και θα φτάσει τα €220 καθαρά για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.
2. Το επίδομα παρουσίας θα είναι και αυτό αυξημένο και θα φτάσει τα €900 καθαρά. Αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους. Πέρσι το επίδομα αυτό το έλαβε το 84% των εργαζομένων.
3. Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.500,00 καθαρά.
4. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2018, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση €500,00 καθαρά.
5. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2018.
6. Η εταιρεία έκλεισε 130 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Προκειμένου να τονίσουμε αυτήν την χρονιά ορόσημο, θα πάρουμε τα 130 χρόνια, θα τα πολλαπλασιάσουμε επί 10, και έτσι κάθε εργαζόμενος, θα λάβει πέραν των όσων είπα πριν, επιπλέον €1.300 καθαρά.
7. Εργαζόμενοι των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές είναι κάτω από €2.500 θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση, πέραν των €1.300,00, επιπλέον €400,00, ήτοι €1.700,00
8. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από €1.700, θα λάβουν πέραν των €1.300,00 και των €400,00, μία ακόμη πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση €600,00, ήτοι € 2.300,00 καθαρά.
9. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως και €1.200 και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν, πέραν των όσων ανέφερα παραπάνω, επιπλέον €450,00 καθαρά για κάθε ανήλικο παιδί.
Όπως κάθε χρόνο, όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές. Δηλαδή, η Εταιρεία θα καλύψει με δικά της χρήματα, όλους τους φόρους και τις κρατήσεις που αναλογούν στους εργαζομένους.
Παράλληλα, η εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει:
1) Το Πρώτο Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλαμάτας με το ποσόν των €100.000
2) Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) με το ποσόν των €50.000
3) Το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας με το ποσόν των €60.000
4) Το Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ. ΑΜΕΑ) με το ποσόν των €50.000
5) Τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας με το ποσόν των €75.000
6) Το Νοσοκομείο Καλαμάτας με το ποσόν των €75.000
7) Το Χαμόγελο του Παιδιού με το ποσόν των €150.000
Όλες οι παραπάνω έκτακτες οικειοθελείς παροχές προς τους εργαζομένους, όπως και οι οικονομικές ενισχύσεις των φορέων, αναμένεται συνολικά να ξεπεράσουν το ποσόν των € 3.700.000 ευρώ, το οποίο, αποτελεί το μεγαλύτερο ποσόν που έχει δώσει ποτέ η Εταιρεία μας
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο! Εντοπίστηκε άθικτο και αξιόπλοο το χαμένο Barracuda του Πολεμικού Ναυτικού

Απίστευτο! Εντοπίστηκε άθικτο και αξιόπλοο το χαμένο Barracuda του Πολεμικού Ναυτικού


Police-Voice blog ➤
Μια… απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε τις τελευταίες ημέρες στο φουρτουνιασμένο Αιγαίο, με ένα ταχύπλοο φουσκωτό του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο χάθηκε σε θαλασσοταραχή και… βρέθηκε έπειτα από 10 μέρες σε άριστη κατάσταση, πολλά ναυτικά μίλια μακριά. 
Στις 19 Δεκεμβρίου η κανονιοφόρος «Αήττητος» του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν κάπου στα Δωδεκάνησα, όταν έπεσε σε φουρτούνα, με τους ανέμους να πνέουν με ένταση 9 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της θαλασσοταραχής, το πλοίο πήρε κλίση, με αποτέλεσμα το ένα από τα δύο φουσκωτά του να καταλήξει στo νερό, αφού έσπασαν οι αλυσίδες που το συγκρατούσαν.
Κατά την πτώση μάλιστα προκάλεσε μικροζημιές στο κύτος του πλοίου, μέχρι να καταλήξει στη θάλασσα.
Επρόκειτο για ένα «Barracuda 650», 17 ετών, εξοπλισμένο με δύο εξωλέμβιες μηχανές των 150 ίππων η καθεμία, μήκους 6,5 μέτρων.
Εκείνη τη στιγμή, εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, δεν έγινε αντιληπτή αυτή η απώλεια από το πλήρωμα του πλοίου. Λίγες ώρες αργότερα, όταν διαπιστώθηκε τι είχε συμβεί, ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπιστεί το φουσκωτό, ενώ μάλιστα «σηκώθηκε» και πολεμικό ελικόπτερο για την αναζήτησή του.
Η ανησυχία των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού ήταν να μην καταλήξει το σκάφος, το οποίο ήταν οπλισμένο κανονικά, στις ακτές της Τουρκίας, για τους προφανείς λόγους…
Τελικώς χθες, στις 30 Δεκεμβρίου, ένας ψαράς εντόπισε το Barracuda ανοιχτά της Σκύρου! Το φουσκωτό, που διήνυσε ακυβέρνητο το… μισό Αιγαίο, ήταν μάλιστα σε άριστη κατάσταση και επιστράφηκε στην κανονιοφόρο.
Φαίνεται πως τα Barracuda δεν βυθίζονται ούτε και… πληγωμένα.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπλόκο σε 176 κιλά κοκαΐνης με προορισμό την Ελλάδα – Πώς θα έφταναν τα ναρκωτικά στη χώρα μας (ΦΩΤΟ)

Μπλόκο σε 176 κιλά κοκαΐνης με προορισμό την Ελλάδα – Πώς θα έφταναν τα ναρκωτικά στη χώρα μας (ΦΩΤΟ)


Police-Voice blog ➤
Εγκληματική οργάνωση που μετέφερε δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτια, μέσω εμπορικών εταιρειών, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Νότιο Αμερική και ηρωίνης από την Ασία προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, είτε ως προορισμός είτε ως χώρα διαμετακόμισης , εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α. (D.E.A.) και ειδικότερα το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας Η.Π.Α των Αθηνών, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή και του Σ.Δ.Ο.Ε.
Για την υπόθεση αυτή στην Ελλάδα συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, από τα οποία δυο  ημεδαποί, ένας υπήκοος Κίνας και ένας υπήκοος Τουρκίας. Σε παράλληλη επιχείρηση στο Εκουαδόρ συνελήφθη ένας επιπλέον αλλοδαπός ενώ αναζητούνται δύο επιπλέον αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 38 ετών, μέλη του κυκλώματος
Κατασχέθηκαν συνολικά 176 κιλά κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο, στο λιμάνι Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ, πριν εκκινήσει με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, καθώς και 1 κιλό και 282 γραμμάρια κοκαΐνης στην Ελλάδα προοριζόμενα για διακίνηση στην εγχώρια αγορά
Τα 176  κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν στο λιμάνι Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ, όπως είχε εξακριβωθεί στο τελευταίο στάδιο της έρευνας, θα παραλαμβάνονταν στο λιμάνι του Πειραιά, από τα μέλη του κυκλώματος στην Ελλάδα, μέσα σε ειδικά μετασκευασμένα εμπορευματοκιβώτια, με νόμιμο φορτίο ψαριών.

Κατασχέθηκαν επίσης ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τα χρηματικά ποσά των 118.231 ευρώ, 1.000.000 Ιρανικά ριάλ, 400 Ουγγρικά φιορίνια και 100 κορώνες Τσεχίας, 16 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και 2 μηχανήματα μέτρησης χαρτονομισμάτων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για παραβάσεις της νομοθεσίας Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών (διακίνηση ναρκωτικών σε διεθνικό επίπεδο) και τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας.
Για την πλήρη αποδόμηση και διακρίβωση όλου του εύρους της παράνομης δραστηριότητας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, προηγήθηκε πολύμηνη διεθνής αστυνομική συνεργασία και εντατική ανταλλαγή και αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων.
Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, αποκαλύφθηκε η μεθοδολογία δράσης, η ιεραρχική δομή των μελών και η διεθνικού χαρακτήρα δραστηριοποίηση και διασύνδεση μεταξύ τους.
Ειδικότερα, η αρμοδιότητα των μελών της οργάνωσης, είχε ως εξής :
Ο 34χρονος αναζητούμενος αλλοδαπός ήταν ο διευθύνων την οργάνωση σε διεθνές επίπεδο, με άμεσους συνεργάτες του τον 74χρονο ημεδαπό και τον 48χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι στην Ελλάδα, με τον συντονισμό, έλεγχο και διεκπεραίωση της μεταφοράς των ναρκωτικών.
Ο 40χρονος αλλοδαπός μαζί με τον 38χρονο αναζητούμενο αλλοδαπό, ήταν υπεύθυνοι για την μεταφορά και παράδοση των χρηματικών πόρων που απαιτούντο για την χρηματοδότηση της εκάστοτε μεταφοράς ναρκωτικών.
Από τα χαρακτηριστικά της οργάνωσης, σε συνδυασμό με τα μέσα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών και την επαγγελματική κατάρτιση και υποδομή που διέθεταν, οδηγούν στην εκτίμηση ότι τα προσδοκώμενα παράνομα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνουν τα (5.000.000) ευρώ.
Σημειώνεται ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, έχει αναπτυχθεί διεθνής συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του Εκουαδόρ, για τη συνέχιση των ερευνών και την αποκάλυψη και άλλων μελών της οργάνωσης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν για κυρία ανάκριση.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτη ανακοίνωση ΕΦΕΤ: Ανακαλεί άρον άρον τυρί από πασίγνωστη αλυσίδα σούπερ μάρκετ! Τεράστια προσοχή!

Έκτακτη ανακοίνωση ΕΦΕΤ: Ανακαλεί άρον άρον τυρί από πασίγνωστη αλυσίδα σούπερ μάρκετ! Τεράστια προσοχή!


Police-Voice blog ➤
Τεράστια προσοχή!
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση τυριού «ΦΕΤΑ» στην οποία υπήρξε ανάπτυξη μούχλας πρασινωπής χροιάς.
Στην ανάκληση τυριού «ΦΕΤΑ», στο οποίο διαπιστώθηκε ανάπτυξη μούχλας, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Πρόκειται για το προϊόν «ΓΑΛΠΟ τυρί Φέτα ΠΟΠ» από πρόβειο και γίδινο γάλα,. Το προϊόν διατίθεται από την επιχείρηση LIDL ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. και παρασκευάζεται από την εταιρεία ΤΥΡΑΣ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, στο 5ο χλμ. Εθνικής Οδού Τρικάλων-Πύλης!
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από τα LIDL την άμεση ανάκληση-απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση για την πληρωμή τους έδωσε το ΥΠΟΙΚ

ΕΚΤΑΚΤΟ  Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση για την πληρωμή τους έδωσε το ΥΠΟΙΚ


Police-Voice blog ➤

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι παρατείνεται η προθεσμία για να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας.

 Περισσότερα 


Τηρώντας την παράδοση το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι προς διευκόλυνση των πολιτών παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11.1.2019 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2019 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι σχεδιάζουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους «ποντάροντας» να τις πάρουν πίσω λίγο αργότερα στη διάρκεια του έτους, καταβάλλοντας αναλογικά λιγότερα τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να έχει προηγηθεί η κατάθεση νέας διάταξης νόμου.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

"ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ" Konstantinos Iliopoulos Συνάδελφε, δεν δίνουν βαρύτητα σε εσένα. Μας έχουν κάνει να ρισκάρουμε τη ζωή μας καθημερινά και να το θεωρούμε

"ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ" Konstantinos Iliopoulos  Συνάδελφε, δεν δίνουν βαρύτητα σε εσένα. Μας έχουν κάνει να ρισκάρουμε τη ζωή μας καθημερινά και να το θεωρούμε


Police-Voice blog ➤
"ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ"
Συνάδελφε τι περιμένεις για να ξεσηκωθείς;

Η αδράνειά τους δεν βάζει στο στόχαστρο μόνον εσένα αλλά κι όλους εκείνους οι οποίοι εξαρτώνται από εσένα.

Εάν πληγείς εσύ θα υπάρχει μέλλον και για εκείνους;

Μας έχουν κάνει να ρισκάρουμε τη ζωή μας καθημερινά και να το θεωρούμε φυσιολογικό.
Μας εκθέτουν στον κίνδυνο καθημερινά ενώ με τις δικές τους παραλείψεις αναπόφευκτα συμβαίνουν λάθη και τον λογαριασμό τον αποδίδουν σε εμάς.


Όσα σχέδια με βαρύγδουπες ονομασίες κι αν εκπονήσουν εσύ θα είσαι αυτός που θα τα εκτελέσει, εσύ θα δώσεις αξία στην Αστυνόμευση, εσύ θα δώσεις σάρκα, οστά κι αίμα αν χρειαστεί για την υλοποίησή τους.


Το ζήτημα όμως και το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι, αν κι εσύ είσαι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και θα περίμενε κανείς ότι θα σου παρέχονταν τουλάχιστον τα στοιχειώδη για το έργο σου, εντούτοις θεωρούν τη δράση σου δεδομένη ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.
Έτσι, για την απόδοσή σου δεν έχει σημασία η ψυχολογική σου κατάσταση, ούτε η έλλειψη ή δυσλειτουργία του απαραίτητου για το έργο σου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.


Τι κι αν δουλεύεις χωρίς ρεπό, με διπλό βραδινό, χωρίς γνώση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας σου, με όχημα που έχει φθαρμένα ελαστικά, με ληγμένο αλεξίσφαιρο κάποιο νομίζουν ότι το έργο σου θα είναι το ίδιο αποδοτικό.


Συνάδελφε, δεν δίνουν βαρύτητα σε εσένα.


Η απόδοση θεωρούν πρέπει να βγει με κάθε κόστος.


Είσαι πρόθυμος να βάλεις σε κίνδυνο και τη σωματική σου ακεραιότητα, τη στιγμή που κάποιοι δεν σέβονται τα κατοχυρωμένα σου δικαιώματα για μια αξιοπρεπή ζωή;


Ο Αστυνομικός δεν θα πάψει ποτέ να εκτελεί το έργο εκείνο που ορκίστηκε να εκτελεί, παρά τις οποιεσδήποτε συνθήκες. Έχει φιλότιμο κι έχει αποδείξει ότι όταν οι συμπολίτες του τον έχουν ανάγκη θα υπερβεί εαυτόν προκειμένου να τους παράσχει μια χείρα βοηθείας.


Έχει επίγνωση ότι η θέση του είναι μαζί με το λαό κι ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει έχουν προέλευση κοινή με αυτά της υπόλοιπης κοινωνίας.


Το φιλότιμο του Αστυνομικού όμως δεν θα το αφήσουμε να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κανέναν και γι’ αυτό θα εξαγριωνόμαστε όταν έχουμε δίκιο, θα αντιδρούμε, θα διεκδικούμε για τα δίκαια αιτήματά μας.


Πρέπει να φέρουμε ξανά στην επιφάνεια την αξιοπρέπειά μας, την ανάγκη μας για επιβίωση μέσα από τις απαραίτητες συνθήκες δουλειάς.


Μας έκαναν να λησμονήσουμε ότι έχουμε αξία.


Όλοι μαζί να μη διστάζουμε να διεκδικούμε αυτά που προβλέπονται, να μη φοβόμαστε να θίγουμε τα κακώς κείμενα.


Όλοι μαζί μόνο μπορούμε να τα καταφέρουμε.


Ευχές για ένα καλύτερο 2019.-

Πηγή ➤Konstantinos Iliopoulos

Διαβάστε Περισσότερα »

“Κυνηγός της Νύχτας”: Αυτό είναι το θανατηφόρο ελικόπτερο του Πούτιν!

“Κυνηγός της Νύχτας”: Αυτό είναι το θανατηφόρο ελικόπτερο του Πούτιν!


Police-Voice blog ➤
Τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ρωσίας προχωρούν με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το Υπουργείο Άμυνας και συνεχώς εκπλήσσει τους αναλυτές αλλά και την διεθνή αγορά με τα τελικά αποτέλεσματά τους. 
Στο πλαίσιο αυτό, το επιθετικό ελικόπτερο της Ρωσίας, Mil Mi-28NE “Night Hunter” έχει τραβήξει τα βλέμματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό με τους ξένους αγοραστές να το “βλέπουν με καλό μάτι”. Ποιά είναι όμως τα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά του και ποια είναι η τρομερή αναβάθμιση που το καθιστά το “καλύτερο επιθετικό ελικόπτερο στον κόσμο, στην κατηγορία του”.

Ο «Κυνηγός της Νύχτας» οπλίζεται με νέα αντιαρματικά βλήματα Khrizantema και το σύστημα καθοδήγησης δύο καναλιών. Αυτοί οι πύραυλοι θα επιτρέψουν να αυξηθεί η εμβέλεια του βλήματος στο 10 χλμ. Το ελικόπτερο είναι επίσης εξοπλισμένο με εκσυγχρονισμένα βλήματα με καθοδηγητή λέιζερ Ataka και διαθέτει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει βόμβες με βάρος έως και 500 κιλά, δήλωσε ο κατασκευαστής.

Επίσης, το νέο Mi-28NE έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με τα μη επανδρωμένα οχήματα και να τα ελέγξει εξ αποστάσεως, για το οποίο το ελικόπτερο είναι εξοπλισμένο με ειδικά συστήματα επικοινωνιών", ανέφερε το γραφείο τύπου της εταιρείας.

Ο κινητήρας και τα πτερύγια του ελικοπτέρου έχουν επίσης εκσυγχρονιστεί για να βελτιώσουν τις επιδόσεις του ελικοπτέρου σε ορεινό έδαφος και σε ζεστό κλίμα. Η αναβάθμιση έχει αυξήσει την ταχύτητα πλεύσης του ελικοπτέρου και έχει επεκτείνει τις ικανότητές του για την εκτέλεση ελιγμών.

"Το ελικόπτερο έχει εξοπλιστεί με νέο οπλισμό που θα αυξήσει τη δύναμη πυρός του, και η επέκταση των ικανοτήτων και των ρόλων του θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά", δήλωσε ο Aviation Cluster, Βιομηχανικός Διευθυντής της κρατικής εταιρείας hi-tech Rostec.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ρωσικών Ελικοπτέρων Αντρέι Μπογκίνσκυ δήλωσε ότι η κατεύθυνση της ανάπτυξης του έργου Mi-28 προτάθηκε από την εμπειρία χρήσης του ελικοπτέρου αυτού του τύπου σε επιχειρήσεις.

"Οι εργασίες εκσυγχρονισμού έχουν επεκτείνει σημαντικά τις δυνατότητες του Mi-28NE και έχουν ανοίξει νέες εξαγωγικές προοπτικές", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

Το ελικόπτερο επίθεσης Mi-28N (η έκδοση Mi-28NE ως εξαγωγή του) έχει σχεδιαστεί για να παρέχει κάλυψη για στρατιωτικά οχήματα προσγείωσης, μηχανοκίνητο πεζικό και θωρακισμένες μονάδες. Ο “Night Hunter” διαθέτει ενισχυμένη θωράκιση. Χαρακτηρίζεται από την αυξημένη ικανότητα επιβίωσης και εξοπλίζεται με τη σύγχρονη σουίτα καθοδηγούμενων και μη καθοδηγούμενων πυραύλων. Ως πλεονεκτήματα, το ελικόπτερο είναι ανθεκτικό στις βλάβες, το οποίο επιτυγχάνεται με τη χρήση των πιο προηγμένων υλικών και σχεδιαστικών λύσεων. 

Ωστόσο η μεγάλη διαφορά έγκειται στον κινητήρα, αφού ο παλιός κινητήρας VK-2500 αντικαταστάθηκε από τον VK-2500P, που προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rostec Oleg Yevtushenko ανακοίνωσε ότι ο νέος κινητήρας και τα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά του, αυξάνουν σημαντικά την απόδοση του “Night Hunter” και το κάνουν ένα από τα καλύτερα ελικόπτερα του κόσμου στην κατηγορία του”.

Ενδεικτική είναι η διαφορά στην απόδοση μεταξύ των δύο.Ο νέος κινητήρας, VK-2500P ξεπερνά τον παλαιότερο τόσο σε απόδοση ίππων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (2.800 > 2.700 hp) όσο και σε απόδοση ίππων σε κανονική λειτουργία (2.500 > 2.400 hp)

Ωστόσο δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη απόδοση του κινητήρα, που έπεισε τους αρμόδιους για την αντικατάστασή του, αλλά και τα μακροπρόθεσμα οικονομικά κέρδη από τη συντήρηση, διότι ο βελτιωμένος και αναβαθμισμένος κινητήρας VK-2500P έχει 12.000 ώρες χρόνο ζωής έναντι 9.000 ωρών του προηγούμενου VK-2500 καθώς επίσης 3.000 ώρες λειτουργίας ανά συντήρηση έναντι 2.000 ωρών αντιστοίχως.

Η μετάβαση σε έναν πιο αποδοτικό κινητήρα για το Mi-28NM με ένα πιο σύντομο πρόγραμμα συντήρησης και κατ’ επέκταση μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σίγουρα θα μειώσει το κόστος για τους Ρώσους, ειδικά αν η Πολεμική Αεροπορία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον κινητήρα VK-2500P και σε άλλα στρατιωτικά ελικόπτερα, εκσυγχρονίζοντας παράλληλα τον υφιστάμενο αριθμό που διαθέτει μέχρι στιγμής.

Σε περίπτωση που το Mi-28NM γίνει προϊόν εξαγωγής τα επόμενα χρόνια, ένας πιο αποδοτικός κινητήρας σίγουρα θα προσελκύσει σε μεγάλο βαθμό τους ξένους αγοραστές. Την τελευταία δεκαετία, οι παλαιότερες εκδόσεις του ελικοπτέρου Mil Mi-28 πωλήθηκαν στη Βενεζουέλα, την Αλγερία και το Ιράκ.

Με πληροφορίες από: TASS / National interest
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Θέλουν να «πνίξουν» την Πρωτοχρονιά στο αίμα: Βρέθηκαν σε γιάφκα δεκάδες κιλά εκρηκτικών

Θέλουν να «πνίξουν» την Πρωτοχρονιά στο αίμα: Βρέθηκαν σε γιάφκα δεκάδες κιλά εκρηκτικών


Police-Voice blog ➤
Ο τρόμος επιστρέφει…
Η γερμανική αστυνομία στην πόλη του Μάιντς συνέλαβε εχθές 29 Δεκεμβρίου έναν 26χρονο Σύρο, ως ύποπτο για τρομοκρατία. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο Σύρος ανήκε σε ομάδα τρομοκρατών, που προετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ολλανδία.
Ο Σύρος θα οδηγηθεί σήμερα στην εισαγγελία για να του απαγγελθούν κατηγορίες, ή προκειμένου να απελαθεί στην Ολλανδία, καθώς εκκρεμεί και εκεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του.
Την ίδια στιγμή στο Ρότερνταμ, οι ειδικές δυνάμεις της ολλανδικής αστυνομίας, πραγματοποίησαν εφόδους σε διαμερίσματα και συνέλαβαν άλλους τέσσερις συνεργούς του 26χρονου που συνελήφθη στη Γερμανία.
A3489BB7 4EF3 42E4 B99F D98A0CB8F392 w1023 r1 s
Και οι τέσσερις συλληφθέντες ανήκαν στην ομάδα που θα πραγματοποιούσε τρομοκρατικό χτύπημα στην Ολλανδία, ενώ δεν έχει διευκρινισθεί από τις αρχές το ποιος ακριβώς θα ήταν ο στόχος τους, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.
Να σημειωθεί πως  η ολλανδική αστυνομία είχε συλλάβει στην πόλη Άρνεμ επτά ύποπτους ισλαμιστές, οι οποίοι και προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε φεστιβάλ μουσικής.Στην κατοχή τους βρέθηκαν δεκάδες κιλά υλικού για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΩΡΑ 09:36! Για κατ ούρα και λίγο….Αηδία τώρα στο opentv του Ιβάν Σαββίδη Πω πω έλεος πρωί πρωί!

ΩΡΑ 09:36! Για κατ ούρα και λίγο….Αηδία τώρα στο opentv του Ιβάν Σαββίδη  Πω πω έλεος πρωί πρωί!


Police-Voice blog ➤
Πω πω έλεος πρωί πρωί!
Κάνεις ζάπινγκ στο κανάλι του Σαββίδη και βλέπεις στο πρωινό την παρουσιάστρια, μια ΣΥΡΙΖΑΙΑ που υπάρχει στο σταθμό μετα από παρέμβαση του Νίκου Παππά να νιώθει προσβεβλημένη γιατί ο Βασίλης Λεβέντης που είναι καλεσμένος αποκάλεσε τον Τσίπρα απατεώνα.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγκας ο Ψωμιάδης: Ψάχνουμε αλλά δεν βρίσκουμε εκδοτήρια για να ασημώσουμε το μετρό φάντασμα της πόλης

Μαγκας ο Ψωμιάδης: Ψάχνουμε αλλά δεν βρίσκουμε εκδοτήρια για να ασημώσουμε το μετρό  φάντασμα της πόλης


Police-Voice blog ➤
Την εκδήλωση στο σταθμό «Σιντριβάνι» του μετρό Θεσσαλονίκης, σχολίασε με δήλωση του, ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Πολιτών», Παναγιώτης Ψωμιάδης.
«Για παραπάνω από 24 ώρες χιλιάδες Θεσσαλονικείς, και εγώ ανάμεσα τους, ψάχνουμε, αλλά δεν βρίσκουμε, εκδοτήρια εισιτηρίων για να ασημώσουμε το μετρό – φάντασμα της πόλης, που παρ΄όλα αυτά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε εν μέσω εικονικής κομματικής πραγματικότητας.
Τα συμπεράσματα, αν μη τι άλλο, είναι προφανή:
• Οι επικοινωνιακές ανάγκες του κ. Τσίπρα είναι πολύ σημαντικότερες από τις διαχρονικές συγκοινωνιακές ανάγκες της Θεσσαλονίκης και των κατοίκων της.
• Η παρούσα κυβέρνηση παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις νομίζει πως οι κάτοικοι αυτής της πόλης είναι χαζοί και θαμπώνονται από κυλιόμενες σκάλες και μεταξωτές κορδέλες άσκοπων εγκαινίων.
• Το Μετρό της Θεσσαλονίκης, αν και μήκους 11 χιλιομέτρων σε μια νοητή ευθεία, εκτός της καθυστέρησης 2 και πλέον δεκαετιών (την στιγμή που στην Αθήνα το Μετρό έχει αναπτυχθεί σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο μέσα σε 15 χρόνια), θα είναι και «κολοβό» συν τοις άλλοις, αφού όπως έχουν αναφέρει σχετικά δημοσιεύματα εφημερίδων, τα οποία δεν διαψεύστηκαν μέχρι σήμερα, δεν θα υπάρχει σταθμός επιβίβασης και αποβίβασης από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης μέχρι την οδό Βενιζέλου, όπου επέλεξα να βρίσκομαι και εγώ εικονικά σε πείσμα όσων αυτοδιοικητικών παραγόντων της πόλης, πάλεψαν για να μην γίνει.
Φτάνει με την μικροπολιτική και μέσα από τις άδειες ράγες του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Δεν αξίζουν στην πόλη και τους κατοίκους της τέτοιες συμπεριφορές», δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης, περιμένοντας όπως λέει χιουμοριστικά, την… άφιξη του συρμού του Μετρό στον σταθμό Βενιζέλου.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! Εντόπισαν ογκώδες αντικείμενο πίσω από το Γαλαξία μας που κινείται με 40.000.000 μίλια ανά ώρα

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! Εντόπισαν ογκώδες αντικείμενο πίσω από το Γαλαξία μας που κινείται με 40.000.000 μίλια ανά ώρα


Police-Voice blog ➤
Οι αστρονόμοι μόλις βρήκαν ένα από τα πιο μαζικά σε μέγεθος αντικείμενα στο σύμπαν να κρύβεται πίσω από το Γαλαξία μας, και να κινείται με ταχύτητα περίπου 40 εκατομμύρια μίλια ανά ώρα, ή 18.000 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο.

Μάντεψε: Δεν είναι ο Nibiru.
Ονομάζεται Vela SueprCluster, είναι υπερμεγέθη αντικείμενο και στην πραγματικότητα μια ομάδα από πολλά σμήνη γαλαξιών, και κάθε ένα από αυτά έχει εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες γαλαξίες.
«Δεν μπορούσα να πιστέψω μια τέτοια μεγάλη δομή θα εμφανίζεται σε τόσο εξέχουσα θέση» μετά από μια παρατήρηση της περιοχής του χώρου, δήλωσε η Renée kraan-Korteweg , αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, σε ένα δελτίο τύπου.
Ο Kraan-Korteweg και η ομάδα πίσω από την ανακάλυψη δημοσίευσαν το εύρημα τους στο Monthly Notices Επιστολές της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας.
Το αντικείμενο είναι … freakishly μαζικό και είναι ήδη κρύβεται πίσω από το Γαλαξία μας, αλλά πώς στο καλό δεν το εντόπιζαν για τόσο πολύ καιρό; Λοιπόν, ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι έχουμε χάσει κάτι τόσο μεγάλο, σκεφτείτε πόσο μεγάλο είναι το σύμπαν.
Ο Γαλαξίας μας και μόνο είναι το σπίτι για πάνω από 100 δισεκατομμύρια άστρα, τρισεκατομμύρια πλανήτες και απίστευτη νέφη αερίου και σκόνης.
Προκειμένου να λάβουν μια εικόνα σε αυτό που είναι πέρα από εκεί, η Kraan-Korteweg και οι συνεργάτες της χρησιμοποίησαν διάφορα τηλεσκόπια: το πρόσφατα ανακαινισμένο Νότιας Αφρικής Μεγάλο Τηλεσκόπιο κοντά στο Κέιπ Τάουν, το Αγγλο-Αυστραλιανό τηλεσκόπιο κοντά στο Σίδνεϊ, και ερεύνησαν το γαλαξιακό επίπεδο με ακτίνες Χ.
Με συνδυασμένα δεδομένα, οι επιστήμονες κατάφεραν να υπολογίσουν πόσο γρήγορα κάθε γαλαξίας που είδαν πάνω και κάτω από το γαλαξιακό επίπεδο απομακρυνόταν από τη Γη. Μαθηματικά αποκάλυψαν ότι στην πραγματικότητα κινούνταν μαζί, και ήταν ένα αποκαλυπτικό σημάδι των παρτίδων των γαλαξιών που δεν θα μπορούσε να παρατηρηθεί.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η λεγόμενη Vela Supercluster είναι παρόμοιου μεγέθους με το supercluster Shapley των  περίπου 8.600 γαλαξίες, που βρίσκεται περίπου 650 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η supercluster Vela είναι περίπου 800 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, και κινείται μακριά από εμάς με ταχύτητα 40 εκατομμυρίων mph.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: O «Ραφαήλ» και η «Σοφία» φέρνουν πολικό ψύχος – Πυκνές χιονοπτώσεις και στην Αττική

Καιρός: O «Ραφαήλ» και η «Σοφία» φέρνουν πολικό ψύχος – Πυκνές χιονοπτώσεις και στην Αττική


Police-Voice blog ➤
Έντονα καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά. Ποιες περιοχές θα πλήξει το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Άστατος θα είναι ο καιρός τη παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που έχει εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που θα σαρώσει τη χώρα μας ονομάζεται “Ραφαήλ”. Θα σχηματιστεί στο Νότιο Ιόνιο και θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά.
Η θέση του “Ραφαήλ” κατά την αλλαγή του χρόνου και τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν κατά το δεύτερο δωδεκάωρο της Δευτέρας 31/12
Η πρόγνωση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Τη Δευτέρα 31/12/2018, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπου τα φαινόμενα θα είναι λίγα και πολύ τοπικού χαρακτήρα, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος. Θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες κυρίως στα νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα συνοδεύονται από καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις (τοπικά πυκνές) θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, σε ημιορεινά τμήματα από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Βόρειας Στερεάς και ενδεχομένως της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Παροδικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν προς το βράδυ και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 6-8 μποφόρ θα επικρατήσουν προοδευτικά στα πελάγη, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Ο καιρός την Πρωτοχρονιά
Την Τρίτη 01/01/2019 (Πρωτοχρονιά), η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, με ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει προοδευτική βελτίωση.

Η προβλεπόμενη θέση του “Ραφαήλ” το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς και τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν κατά το πρώτο δωδεκάωρο της ίδιας ημέρας
Πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Βόρειας Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Αττικής, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα, ιδιαίτερα στα δυτικά του νομού.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα προγνωστικά δεδομένα, την Τετάρτη 02/01/2019 ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα σχεδόν παντού, οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο.
Ακολουθεί η “Σοφία”
Από την Πέμπτη 03/01/2019 αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, η “Σοφία”, με κύρια χαρακτηριστικά το δριμύ ψύχος και τις τοπικές χιονοπτώσεις, καθώς πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο.
Πηγή: Meteo
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρπόλησαν αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες στα Σκόπια – Έναυσμα για περισσότερες επιθετικές ενέργειες;

Πυρπόλησαν αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες στα Σκόπια – Έναυσμα για περισσότερες επιθετικές ενέργειες;


Police-Voice blog ➤
Το αστυνομικό τμήμα της συνοριακής πόλης Γευγελή των Σκοπίων, έλαβε κλήση για ένα ελληνικό αυτοκίνητο τύπου Νισάν με ελληνικές πινακίδες που καίγονταν στην οδό ‘Γιάνε Σαντάνσκι’.
Το όχημα ανήκει σε Έλληνα πολίτη με τα αρχικά γράμματα της ταυτότητάς του Τ.Μ., ο οποίος είχε προσωρινή διαμονή στη χώρα μας, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά, δεν έγινε γνωστό πως κάηκε το αυτοκίνητο. Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση.

Προκαλούν οι Σλάβοι μαθητές… «αντάρτες» των Σκοπίων: «Ποτέ Βόρεια – Πάντα “Μακεδονία”»


Σήμερα το πρωί «ακτιβιστές» (sic) του κινήματος «Νεολαία για τη “Μακεδονία”»  που απαρτίζεται από ομάδα «ανταρτών» μαθητών προέβησαν σε δραστηριότητες στις εισόδους της πόλης των Σκοπίων.
Σε διαβάσεις πεζών πάνω από τις οδούς  οι μαθητές τοποθέτησαν πανό  με συνθήματα κατά των συνταγματικών αλλαγών και κατά της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος της χώρας.
Οι «αντάρτες μαθητές» λένε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και την αποκαλούν  ως μια μορφή αντίστασης για να πολεμήσουν εναντίον της αλλαγής του ονόματος με την πρόσθεση του «Βόρεια» στο «Μακεδονία»
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »