Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΤΟ 2019: ΝΕΚΡΟΣ Ο 63ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Νέα τραγωδία με δύο νεκρούς από εισπνοή αναθυμιάσεων – κατά πάσα πιθανότητα – αυτή τη φορά στο Διόνυσο Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, εντοπίστηκαν από συγγενείς τους στις 16:45 νεκροί στο σπίτι τους στον Διόνυσο, ένα ζευγάρι: Ενας άνδρας ηλικίας 63 ετών και μια γυναίκα 59 ετών.
Η γυναίκα, 59 ετών, διακομίσθηκε στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη και δίνει μάχη για την ζωή της.
Νωρίτερα κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι η γυναίκα ίσως είναι νεκρή, κάτι που ακόμα δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τραγωδία οφείλεται σε εισπνοή αναθυμιάσεων καθώς υπήρχε έντονη οσμή αερίου.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, εντοπίστηκε νεκρός στις Πλαταιές Βοιωτίας ένας 94χρονος, ενώ νοσηλεύεται ο 64χρονος γιος του στο νοσοκομείο, επίσης από αναθυμιάσεις βενζινοκίνητης γεννήτριας.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιδράσεις αστυνομικών για την αποπομπή του διοικητή της Τροχαίας – «Η εταιρεία και οι υπεύθυνοι κρύβονται» οι Έλληνες αστυνομικοί είμαστε τα «εύκολα θύματα» που θυσιαζόμαστε

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η »καρατόμηση» του διοικητή της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων για το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας από το χιόνι.
Σε άρθρο του ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής αναφέρει ότι αυτοί που έχουν την ευθύνη για όλα όσα έγιναν χθες Δευτέρα κρύφτηκαν πίσω από την Αστυνομία. Προσθέτει ότι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι τα «εύκολα θύματα» που «θυσιάζονται» για να εξευμενιστούν η κοινωνική οργή και η αγανάκτηση.
Αναλυτικά το κείμενο του Κανέλλου Νικολάου:
«Οταν με μόλις πέντε πόντους χιόνι κόβεται η Ελλάδα στα δύο και εγκλωβίζονται οχήματα στην Εθνική Οδό για αρκετή ώρα, είναι προφανές ότι κάποιοι έχουν ευθύνες.
Ο οδηγός ενός οχήματος που χρησιμοποιεί την Εθνική Οδό και πληρώνει γι’ αυτήν τη χρήση τα ακριβά διόδια τότε δικαίως έχει απαιτήσεις. Αυτές είναι το οδικό δίκτυο να παραμένει ανοιχτό και ασφαλές. Ορθώς, λοιπόν, αναζητήθηκαν από την κυβέρνηση άμεσα τα αίτια για την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε.
Κάπως έτσι, μετά από τη σύσκεψη που έγινε για την απόδοση ευθυνών, βρέθηκε ο υπεύθυνος και «καρατομήθηκε» από τη θέση του. Ηταν ο διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής. Εδώ, όμως, πρέπει να μπουν ορισμένα ερωτήματα:
Ο διοικητής της Τροχαίας επέδειξε αδιαφορία; Οι συνάδελφοι που προσπαθούσαν να φέρουν σε πέρας την υπηρεσία τους κάτω από αντίξοες συνθήκες επέδειξαν αδιαφορία;
Την ίδια ώρα, γεννιούνται κάποια ακόμη ερωτήματα: Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τον οδικό άξονα και καρπώνεται το τίμημα των διοδίων δεν έχει ευθύνες; Εκανε τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες ως όφειλε και δεν τα κατάφερε ή μήπως πιάστηκε απροετοίμαστη; Με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια «αθωώνει» εαυτη και πετάει το μπαλάκι των ευθυνών οπουδήποτε αλλού; Εγινε πιστευτή. Γιατί; Μήπως έγινε και στο παρελθόν κάτι ανάλογο χωρίς να λογοδοτήσει και να τύχει κυρώσεων;
Δυστυχώς, όμως, για άλλη μία φορά η Ελληνική Αστυνομία θεωρείται ελαφρά τη καρδιά από κάποιους υπεύθυνη γι’ αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε. Προφανώς, οι Έλληνες αστυνομικοί είμαστε τα «εύκολα θύματα» που θυσιαζόμαστε για να εξευμενίσουμε την κοινωνική οργή και αγανάκτηση.
Ελπίζουμε κάποτε να αναλάβουν τις ευθύνες αυτοί που τις έχουν και να μην κρύβονται πάντα πίσω από την Ελληνική Αστυνομία. Ελπίζουμε να γίνει, επίσης, αντιληπτό ότι μπορεί να μας θεωρούν αναλώσιμους, αλλά δεν μπορεί κανείς να παίζει με την αξιοπρέπεια και την υπόληψη μας.
Αυτά για την ώρα… Καλή χρονιά…».
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΈΠΕΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ! ΚΑΡΑΤΟΜΗΘΗΚΕ Ο…

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Kατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδης, κίνησαν τις διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών της ταλαιπωρίας των πολιτών μετά το χθεσινό κλείσιμο της Εθνικής Οδού.
Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την “ακώλυτη λειτουργία του έργου”. Το Υπουργείο θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Επίσης με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικαθίσταται ο Διοικητής του Β Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας. Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Βόλος: Ο άπορος που έτρωγε σε συσσίτια άρχισε να αγοράζει το ένα σπίτι μετά το άλλο! Γερό χτύπημα στη διακίνηση ναρκ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Όλη η αλήθεια στο φως, σε μια υπόθεση που κεντρίζει το ενδιαφέρον των συζητήσεων στο Βόλο. Τα κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης μπήκαν στη σωστή σειρά…
Γερό χτύπημα στη διακίνηση ναρκκωτικών ουσιών πέτυχε σε ευρεία επιχείρηση στον Βόλο η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών εξάρθρωσε δύο εγκληματικές οργανώσεις, που λειτουργούσαν μεταξύ τους σαν συγκοινωνούντα δοχεία και κατάσχεσε συνολική ποσότητα ηρωίνης βάρους 729,26 γραμμαρίων.
Οι περίεργες αγορές ακινήτων 67χρονου Βολιώτη, αρχηγού της μίας εγκληματικής οργάνωσης, που δήλωνε άπορος και σιτιζόταν σε Σπίτι Γαλήνης, δεν άργησαν να κινήσουν τις υποψίες. Όταν προχώρησε η αστυνομική έρευνα και το Τμήμα Δίωξης είχε στα χέρια του τα στοιχεία που απαιτούταν αποδομήθηκαν πλήρως και οι δύο συμμορίες.
Αστυνομικοί συνέλαβαν σε ευρεία επιχείρηση το περασμένο Σαββατοκύριακο τους αρχηγούς των οργανώσεων και όλα τα μέλη τους, που μεταξύ τους είχαν διακριτούς ρόλους. Η μία συμμορία αποτελούταν από πέντε μέλη, ενώ η δεύτερη από τέσσερα.
Χειροπέδες πέρασαν σε εννέα άτομα, ηλικίας από 35 έως και 67 ετών, ανάμεσα στα οποία και μία κοινωνική λειτουργός, ενώ σχημάτισαν δικογραφία κατά εγκλείστου 33 ετών σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης στη Λάρισα.
Οι εγκληματικές οργανώσεις θα διακινούσαν 7.290 δόσεις «λευκού θανάτου» στη Μαγνησία αντί του ποσού των 36.500 ευρώ. Πουλώντας «λευκό θάνατο» εκτιμάται ότι απoκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 60.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν προχθές στην Εισαγγελία Βόλου, εναντίον τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για σήμερα Τρίτη.
Οι περίεργες αγορές
Δύο αγορές ακινήτων στον Βόλο ήταν εκείνες που κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Ενας 67χρονος Βολιώτης αγόρασε διαμερίσματα στον Βόλο, ενώ δήλωνε άπορος και σιτιζόταν σε Σπίτι Γαλήνης.
Παρά τα μηδενικά εισοδήματά του, διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει τις εν λόγω επενδύσεις σε έναν χρόνο. Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι επί της ουσίας επρόκειτο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Ο δράστης είχε αρχηγικό ρόλο στη μία εγκληματική οργάνωση και προσπαθούσε να νομιμοποιήσει το παράνομο κέρδος.
Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ! ΥΠΟ «ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ» Η ΜΟΡΙΑ: 200 ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΛΠ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Διαμαρτυρία πραγματοποιούν από τις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης αλλοδαποί, ζητώντας ρεύμα και θέρμανση.
Ο νέος «οικισμός» που έχει αναπτυχθεί αριστερά της εισόδου του Κέντρου Υποδοχής δεν έχει καθόλου ηλεκτροδότηση. Ενώ το ηλεκτρικό ρεύμα δεν φτάνει για τους 18.604 αιτούντες άσυλο του ΚΥΤ.
Φτάνει για τους 6.000 που μένουν εντός του ΚΥΤ (σ.σ. σε χωρητικότητα για 2.800 ανθρώπους!) και για κάποιους ακόμα απ’ έξω. Αλλά για τους νεοεισερχόμενους που στήνουν μόνοι τους τις σκηνές τους με το που φτάσουν ούτε ρεύμα, ούτε θέρμανση δεν προβλέπεται.
Στα εφτά οικόπεδα- χωράφια ιδιωτών που έχουν καταπατηθεί, χιλιάδες άνθρωποι στερούνται ρεύματος και θέρμανσης μέσα στον χειμώνα.
Ο αναπληρωτής διοικητής του ΚΥΤ, Δημήτρης Βαφέας εξηγεί σε τοπικό μέσο ότι ήταν πολύ σημαντική η παρέμβαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή να ενισχυθεί το ρεύμα για να μην παγώσει ο κόσμος. Ωστόσο, προσθέτει ότι δεν είναι δυνατόν να ηλεκτροδοτηθεί ολόκληρη «πόλη», ειδικά σε καταπατημένη περιοχή.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Θυμάσαι την εικόνα του Ελληνα συνταξιούχου που κλαίει έξω από τράπεζα; Εεε λοιπόν…capital controls το καλοκαίρι του 2015

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Τη φωτογραφία ενός Έλληνα συνταξιούχου που κλαίει έξω από μια τράπεζα κλειστή λόγω capital controls το καλοκαίρι του 2015 επέλεξε ο Economist ανάμεσα στις 10 εικόνες της δεκαετίας.
Στην ανάρτηση του Economist στο instagram η λεζάντα αναφέρει «ένας απογοητευμένος συνταξιούχος κάθεται στο έδαφος έξω από μια τράπεζα στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2015, καθώς η οικονομική μοίρα της Ελλάδας είναι αβέβαιη». ⠀
Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η εικόνα με τον Έλληνα συνταξιούχο που κατέρρευσε έξω από τράπεζα και έκλαιγε γοερά.
Πρόκειται για μία εικόνα που δημοσιεύτηκε αρχές Ιουλίου 2015 από το γαλλικό πρακτορείο AFP, ανήκει στον φωτογράφο Σάκη Μητρολίδη,
και έκανε το γύρο του διαδικτύου μέσω των social media. Ήταν λίγες ημέρες μετά την απόφαση του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την επιβολή capital controls στην Ελλάδα.
Οι τράπεζες είχαν κλείσει και οι πολίτες σχημάτιζαν ουρές στα ATM για να μπορέσουν να σηκώσουν το ανώτατο όριο μετρητών. Η κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις ήταν τεταμένη, με ατελείωτες ουρές, νεύρα, θυμό και με εξαντλημένους και αγανακτισμένους συνταξιούχους που ζούσαν καθημερινά με την αγωνία.
«Δεν αντέχω να βλέπω τη χώρα μου σε αυτή την κατάσταση»
Ο 77χρονος συνταξιούχος Γιώργος Χατζηφωτιάδης είχε διηγηθεί τότε στο διεθνές γαλλικό πρακτορείο AFP την ιστορία του, το οποίο έδωσε στο άρθρο τον τίτλο: «Ο άντρας που κλαίει».
Όπως είπε ο κ. Χατζηφωτιάδης κατέρρευσε «γιατί δεν αντέχει να βλέπει τη χώρα του σε αυτή τη δυστυχία». «Γι ‘αυτό αισθάνομαι τόσο ηττημένος, περισσότερο απ’ ό, τι για τα προσωπικά μου προβλήματα», σημείωσε.
Ο κ. Χατζηφωτιάδης και η σύζυγός του, όπως πολλοί Έλληνες, πέρασαν πολλά χρόνια στη Γερμανία, όπου όπως αναφέρει εργάστηκαν πολύ σκληρά σε ένα ορυχείο και αργότερα σε ένα χυτήριο.
«Βλέπω συμπολίτες μου να παρακαλάνε για λίγα λεπτά του ευρώ για να αγοράσουν ψωμί. Βλέπω όλο και περισσότερες αυτοκτονίες. Είμαι ευαίσθητος άνθρωπος. Δεν αντέχω να βλέπω τη χώρα μου σε αυτή την κατάσταση. Η Ευρώπη και η Ελλάδα έχουν κάνει λάθη. Πρέπει να βρούμε μία λύση», τόνισε.
Ο 77χρονος ένιωθε ότι μπορεί να κάνει ελάχιστα για να αλλάξει η κατάσταση και τόνισε ότι δεν ξέρει αν θα είναι σε θέση να ψηφίσει την Κυριακή 5 Ιουλίου για το δημοψήφισμα, καθώς το εκλογικό τμήμα ήταν 80 χλμ μακριά από το σπίτι του. «Δεν έχω χρήματα για να πάω εκεί. Εκτός αν με πάνε τα παιδιά μου με το αυτοκίνητό τους», εξήγησε.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα. Λεωφορείο πάτησε υπάλληλο απορριμματοφόρου. Ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Το δυστύχημα στη Χαλκίδα συνέβη περίπου στις 7 το πρωί, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το τουριστικό λεωφορείο χτύπησε την πίσω πλευρά του απορριμματοφόρου. Ο υπάλληλος του δήμου βρήκε ακαριαίο θάνατο.
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Χαλκίδα, με την τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, περίπου στις 7 το πρωί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, τουριστικό λεωφορείο χτύπησε την πίσω πλευρά απορριμματοφόρου του δήμου Χαλκιδέων και σκότωσε τον υπάλληλο, που εκείνη την ώρα στεκόταν στη θέση του, πάνω στο όχημα, περιμένοντας τον συνάδελφό του να φέρει τον κάδο για να τον αδειάσουν μέσα σε αυτό!
Το περιστατικό συνέβη στον κεντρικό δρόμο της Νέας Αρτάκης. Ο αδικοχαμένος υπάλληλος, που βρήκε ακαριαίο θάνατο, ήταν μόλις 47 ετών και πατέρας τεσσάρων παιδιών.
Πηγή: TV Star
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΑΝΤΗ: «ΟΡΔΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο Γιάννης Κοραντής σε συνέντευξή του αναφορικά με την αθρόα προσέλευση μεταναστών από τα μουσουλμανικά κράτη στην Ελλάδα επισημαίνοντας τον σοβαρό κίνδυνο που ελοχεύει από την ανεξέλεγκτη και μη ελεγχόμενη παράνομη μετανάστευση ανέφερε τα εξής “Ορδές αλλοδαπών μουσουλμάνων, ανεβαίνουν στον Έβρο, όπου δημιουργείται μια τρίτη εστία μουσουλμάνων, εκτός από τους γειτονικούς νομούς και το επαναλαμβάνω «ορδές», με ότι αυτό συνεπάγεται, για όσους μπορούν να αντιληφθούν το πρόβλημα. Όσο θα αυξάνονται, οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές, αυτό θα έχει ένα κόστος πολιτικό και οικονομικό, για την εκάστοτε κυβέρνηση, μέχρις ότου υπάρξει έκρηξη. Εύχομαι να μην συμβεί, αλλά πολύ φοβάμαι, ότι είναι ο πυρήνας καταλυτικών εξελίξεων, πρέπει να σταματήσει αυτό το ανεξέλεγκτο τσουνάμι, διαφορετικά θα έχουμε κακές εξελίξεις.
Είναι θέμα πολιτικής απόφασης, η διαφύλαξη των συνόρων μας, οι ένοπλες δυνάμεις, ξέρουν πολύ καλά, τι μπορούν να κάνουν και σε αυτό το μείζον πρόβλημα. Αν αφεθούν, να επιτελέσουν το καθήκον τους, είναι αστείες οι επικλήσεις, ότι δεν μπορούμε να βάλουμε το πολεμικό ναυτικό, να σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές, γιατί θα διεγερθούν οι γείτονες”.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Την πρόσληψη άλλων 1.200 ατόμων, Στα σκαριά νέος διαγωνισμός για 1.200 προσλήψεις συνοριακών φυλάκων

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Την πρόσληψη άλλων 1.200 ατόμων, που θα ενισχύσουν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης προωθεί με ταχείς ρυθμούς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των 1.500 ειδικών φρουρών που προσελήφθησαν για την Αττική και η παρουσίαση τους έγινε σήμερα με τον πλέον επίσημο τρόπο, στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας στο πρώην Ολυμπιακό Σκοπευτήριο, στο Μαρκόπουλο.
Την παρουσίαση των νέων ειδικών φρουρών που αναλαμβάνουν καθήκοντα στις 17 Ιανουαρίου, τίμησε με την παρουσία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα για την γραμμή και της δεσμεύσεις της κυβέρνησης, προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς η πρόσληψη τους, πέραν των άλλων, αποτελούσε προσωπική του εξαγγελία προεκλογικά.
Ο επόμενος διαγωνισμός αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί στις αρχές του νέου έτους και όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει με τις ίδιες διαυγείς διαδικασίες και με αξιολόγηση των υποψηφίων από το ΑΣΕΠ, όπως και με τους ειδικούς φρουρούς που αποφοίτησαν σήμερα.
Οι 400 προσλήψεις έχουν ήδη εγκριθεί για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφορούν στην συνοριακή φύλαξη στον Έβρο, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα από το Υπουργείο για άλλους 800, που θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Οι 1.200 νέοι συνοριακοί φύλακες θα προσληφθούν με ετήσια σύμβαση ανανεούμενη.
Οι ειδικοί φρουροί που αποφοίτησαν σήμερα θα αναλάβουν καθήκοντα επίσημα στις 17 Ιανουαρίου στην Αττική, κυρίως στην Ομάδα ΔΙΑΣ και στη νέα Ομάδα «Δράση», που υπάγονται στην Άμεση Δράση ενώ 150 θα διατεθούν για περιπολίες και την Διεύθυνση Μεταγωγών και Δικαστηρίων, όπως ανακοίνωσε και πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απευθυνόμενος στους νέους ειδικούς φρουρούς, μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού από το Μαρκόπουλο και δίνοντας τις βασικές οδηγίες και το σκεπτικό της ηγεσίας για το ρόλο που θέλει να διαδραματίσουν στην κοινωνική καθημερινότητα τα νέα μέλη της ΕΛ.ΑΣ, τόνισε ότι αποτελούν τον κορμό των προσλήψεων που έκανε το Υπουργείο, με στόχο την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στις πιο δύσκολες γειτονιές που υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα και οι άνθρωποι είναι πιο ανασφαλείς.
«Έχουμε να κάνουμε πολύ σημαντική δουλειά και η δουλειά μας είναι να βρεθούμε κοντά στους πολίτες να καταπολεμήσουμε την εγκληματικότητα, η οποία κάθε μέρα όλο και περισσότερο δυσκολεύει» είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Να καταστήσουμε τις γειτονιές μας ασφαλείς να παίζουν τα παιδιά μας στις παιδικές χαρές και στις πλατείες και να αισθάνονται οι άνθρωποι την γειτονιά τους ένα χώρο δικό τους που τους ανήκει και μπορούν να χτίσουν ότι έμπνευση τους τη δουλειά του τη ζωή τους. Αυτό είναι το στοίχημά μας και θα το κερδίσουμε μόνο εάν πραγματικά υπηρετήσουμε με αφοσίωση το σχέδιο μας».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι αυτό που ζητάει είναι διαρκή επαγρύπνηση βελτίωση και κινητοποίηση, πειθαρχία, δράση, πίστη στο καθήκον και αφοσίωση στον σχεδιασμό, ώστε καθημερινά κοντά στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και να κερδίσουν την συμπάθεια και την αγάπη τους.
«Η εμπειρία μου λέει ότι ο εχθρός του αστυνομικού είναι η ρουτίνα η συνήθεια. Ο προστάτης του αστυνομικού είναι η επαγρύπνηση», είπε ο υπουργός και κατέληξε:
«Είστε τα παιδιά των Ελλήνων και των Ελληνίδων, τα παιδιά όλης της χώρας… Είμαστε μαζί σας για όλα τα ζητήματα, από προσωπικά και οικογενειακά, μέχρι τα ζητήματα που αφορούν τους εξοπλισμούς σ το σχεδιασμό της δράσης σας για την δουλειά σας. Είστε παιδιά δικά μας της οικογένειας της αστυνομίας και για αυτό θα σας φροντίσουμε, θα επιδείξουμε στοργή για σας».
Σημειώνεται ότι η επιλογή των 1.500 έγινε από το ΑΣΕΠ μέσα από χιλιάδες αιτήσεις, ενώ ολόκληρος ο εξοπλισμός τους είναι καινούργιος και στοίχισε συνολικά 2.350.000 ευρώ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα
Πηγή ➤https://hellasjournal.com/

Διαβάστε Περισσότερα »

Η μισή Ελλάδα ως Τουρκία! Έπαθε .... όταν είδε σε γνωστό πολυκατάστημα αυτόν τον χάρτη ΒΙΝΤΕΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤


Μια πολύ σημαντική καταγγελία έφτασε πριν από λίγο στην ηλεκτρονική θυρίδα του makeleio.gr
Ένας Έλληνας αναγνώστης μας που βρίσκεται στην Σκωτία, αντίκρισε αυτόν τον άθλιο και προκλητικό χάρτη τυπωμένο σε καλάθι αχρήστων μέσα σto πολυκατάσtημα B & M, πολύ γνωστό και μεγάλη αλυσίδα όπως αναφέρει.
Η μισή Ελλάδα εμφανίζεται ως Τουρκία!
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

138ο χλμ Κορίνθου-Πατρών: Οδηγός σκοτώθηκε όταν φορτηγό «καρφώθηκε« στο αυτοκίνητό του

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Τραγικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στο 138ο χλμ της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών.

Οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου συνειδητοποίησε πως το όχημά του εμφάνισε μηχανική βλάβη.

 Τότε, σταμάτησε για να το ελέγξει όμως τη στιγμή που κατέβαινε από το αυτοκίνητό του, ένα φορτηγό καρφώθηκε πίσω του, με αποτέλεσμα ο οδηγός του αυτοκινήτου να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο οδηγός του φορτηγού είναι ελαφρά τραυματισμένος.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Νάσος Τσαγκαλίδης: Από τι πέθανε ξαφνικά ο 35ρονος αστυνομικός Ο Νάσος ήταν ένας γίγαντας. Ένα παλικάρι

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Από τι πέθανε ο Νάσος Τσαγκαλίδης;
Ο Νάσος Τσαγκαλίδης ήταν ένας γίγαντας. Ένα παλικάρι που έφυγε απο τη ζωή ξαφνικά χθές χωρίς να προλάβει να δημιουργήσει δική του οικογένεια.
Με καταγωγή απο τον Πειραιά και με πολλά χρόνια στο πεζοδρόμιο ο Νάσος ήταν αυτό που λέμε” παιδί μάλαμα”.
Αστυνομικός… αλλά όχι το κακό παράδειγμα. Αντιθέτως. Απο τους λίγους που νοιαζόταν για τον διπλανό του.
Κανείς δεν το πίστευε. Κανείς δεν μπορούσε να αναλογιστεί το μέγεθος της τραγωδίας. Στα 35 του χρόνια στην καλύτερη φάση της ζωής του ο Νάσος Τσαγκαλίδης έφυγε απο τη ζωή.
Ήταν αστυνομικός και κάποιες φορές πόζαρε και ώς μοντέλο αθλητικών ειδών επειδή είχε το κορμί να το υποστηρίξει.
Πιθανή αιτία θανάτου η ανακοπή καρδιάς…
“Νασούλη μου γλυκέ , καλέ μου και αγαπημένε μου φίλε , αν και δεν μου αρέσει να σου γράφω δημόσια , νομίζω ότι είναι μια τελευταία μου ευκαιρία να σε αποχαιρετήσω και να σε ξεπροβοδίσω στον δρόμο αυτό που εύχομαι να σου προσφέρει την ευτυχία που ίσως δεν τα κατάφερες να βρεις επίγεια …
Μου έλεγες πάντοτε όταν μιλούσαμε ότι σου άρεσε πολύ να με ακούς όταν μιλάω , γιατί πάντοτε αγορεύω . Και όμως σήμερα , αυτή την δύσκολη ημέρα που βιώνω μαζί σου στο πένθος που μας έφερες , δεν νομίζω ότι μπορώ όχι μόνο να αγορεύσω , παρα σιωπηλά να σε πενθήσω χωρίς τυμπανισμούς και ιδιαίτερη εξωστρέφεια .

Για μένα είσαι ο δυνατός και ο αλώβητος ΝΑΣΟΣ που τους πολεμούσες όλους με μαχητικότητα και πυγμή . Ήσουν ο καλός μου φίλος που όταν με άκουγες στενοχωρημένη , προσπαθούσες, χωρίς να με φέρεις σε δύσκολη θέση , να καταλάβεις εσύ τι νιώθω και για ποιον λόγο είμαι στενοχωρημένη , δίνοντας μου πάντοτε τον καλό σου λόγο . Ήσουν ο καλός μου εντολέας που με εμπιστευόσουν τυφλά . Ήσουν ένα από τα καλύτερα παιδιά και ένας αγαπημένος μου φίλος που μοιραζόμασταν πολλές φορές μαζί διάφορες βαθιές μας σκέψεις ενδόμυχες . Ήσουν το παιδί που πάντοτε έβρισκες λύση για όλους με άφθονη προθυμία , όμως δεν ήθελες ποτέ να εξωτερικεύσεις την δίκη σου θλίψη την οποία την θεωρούσες αδυναμία αν την εξωτερίκευες …

Την τελευταία φορά σου είπα ότι όλα θα πάνε καλά , να ελπίζεις και να προσεύχεσαι , γιατί είσαι καλός άνθρωπος και ο θεός δεν θα σε αφήσει … χαμογέλασες και μου είπες : “Σε ευχαριστώ Κατερινουλα μου . Σε αυτόν πιστεύω”

Μείναμε ότι θα ερχόσουν να με πάρεις να πάμε για καφέ και μάλιστα με χαρά ήθελες να έρθεις να με πάρεις εσύ από το σπίτι …
Τελικά , αντί να σε δω για καφέ , ο θεός επεφύλασσε να σε συναντήσω στην τελευταία σου κατοικία …
Εκεί ψηλά που θα πας , τουλάχιστον θα ξανανιώθεις δυνατός και ελπίζω να βρεις την αιώνια ευτυχία που δεν μπόρεσες να βρεις στην επίγεια αυτή ζωή νιώθωντας πλέον λύτρωση και απελευθέρωση από τα τετριμμένα καθημερινά προβλήματα που μας φθείρουν όλους καθημερινά και δυστυχώς , τα αντιμετωπίζουμε ως δεδομένα σαν να υπάρχει το “παντοτινό αύριο ” …

Χάνοντας -σε σήμερα από τα εγκόσμια , νιώθω τύψεις και ενοχές που μερικές φορές σου φώναζα, σου έκλεινα το τηλέφωνο και που δεν μπόρεσα να σε δω έστω για τελευταία φορά από κοντά ζωντανό πριν σε χάσω από φίλο μου . Δυστυχώς , δεν θα ξανακούσω το ” Κατερινουλα ” που μου έλεγες και δυστυχώς δεν θα μπορέσω να σε ξαναδώ παρά μόνο να σε θυμάμαι με πολλή αγάπη και νοσταλγία !
Νασουλη μου γλυκέ , Αήττητε και ατέρμονε μαχητή , σου εύχομαι Καλό σου Ταξίδι εκεί που πας και να μας προσέχεις εμάς εδώ κάτω που μένουμε και που φθειρόμαστε από την τετριμμένη καθημερινότητα σαν να υπάρχει αιώνια το «αύριο»…
Eίναι ένα απο τα δεκάδες μηνύματα που έχουν γράψει φίλοι του… στην σελίδα του στο Φεϊσμπουκ.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Θύμα ξυλοδαρμού από Σκοπιανούς εθνικιστές έπεσε ένας ομογενής στην Αυστραλία, τον νεαρό Ελληνοαυστραλό

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Θύμα ξυλοδαρμού από Σκοπιανούς εθνικιστές έπεσε ένας ομογενής στην Αυστραλία, στο περιθώριο της αντιπαράθεσης που προκάλεσε η φωτογράφιση της Δημάρχου της πόλης Ουίτλσι, Εμιλία Λίζα Στέργιοβα (Emilia Lisa Sterjova), που κατάγεται από τα Σκόπια, με τη σημαία που περιλαμβάνει τον Ηλιο της Βεργίνας, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «The Age».
Η ένταση που οδήγησε στο περιστατικό έχει ξεκινήσει πριν από μερικές ημέρες όταν η Στέργιοβα φωτογραφήθηκε κρατώντας την επίμαχη σημαία, μετά το πέρας της τελετής αποφοίτησης σπουδαστών της γλώσσας της πατρίδας της.
Παρότι ο Ηλιος της Βεργίνας, ως σύμβολο, απαγορεύεται να χρησιμοποιείται από τα Σκόπια, η Στέργιοβα δημοσίευσε στο Facebook τη φωτογραφία, προκαλώντας αντιδράσεις από Ελληνες ομογενείς.
«Δέχτηκα απειλές για την ζωή μου, αλλά και εξαγγελίες ότι θα με καθαιρέσουν από Δήμαρχο ή θα με αποβάλουν από το κόμμα», ανέφερε, σύμφωνα με την «The Age», η Δήμαρχος, η οποία κατέληξε πως «η δημοσίευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας δεν είχε σκοπό να προσβάλει ή να επιδείξει ασέβεια σε κανέναν πολίτη της Ουίτλσι».
Στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία διεπράχθη η επίθεση εναντίον του ομογενή, είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου. Η «Age» αναφέρει πως, πιθανότατα, οι τρεις Σκοπιανοί είχαν εντοπίσει τον νεαρό Ελληνοαυστραλό στη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα, όταν τον συνάντησαν τυχαία σε ένα εστιατόριο, να τον αναγνωρίσουν και να του επιτεθούν.
Βάσει του ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι μαρτυρίες αναφέρουν πως οι δράστες τον γρονθοκοπούσαν στο πρόσωπο και το κεφάλι επί 40 δευτερόλεπτα, ενώ προκάλεσαν ζημιές και στο αμάξι του.
Αντιδράσεις από την Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής
Παρότι το συμβάν δεν έλαβε δημοσιότητα επί μια ολόκληρη εβδομάδα, η είδηση έκανε γρήγορα τον γύρο του Κόσμου, με αποτέλεσμα να εκφραστούν αντιδράσεις από ομογενειακές οργανώσεις.
Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, Δημήτρης Φιλιππίδης, καταδίκασε το επεισόδιο και στηλίτευσε την στάση της Δημάρχου, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, αφαίρεσε την φωτογραφία από το Facebook.
«Η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι της δικαίωσης και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα αδέλφια μας στην Αυστραλία. Καταδικάζουμε συλλήβδην το επεισόδιο, όπως και τη στάση της πολιτικού αυτής, που, χωρίς ντροπή και αξιοπρέπεια, δείχνει το αληθινό πρόσωπο των Σκοπιανών», είπε ο κ. Φιλιππίδης, που έκανε λόγο για «αισχρή συμπεριφορά».
«Ολα όσα βλέπουμε είναι τα αποκυήματα της ‘προδοσίας των Πρεσπών’, που έχει αποθρασύνει τη σκοπιανή προπαγάνδα και αποδεικνύει αυτό που λέγαμε τόσο καιρό, ότι δηλαδή η Συμφωνία όχι μόνο δεν θα φέρει την ειρηνική συνύπαρξη, αλλά θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα», κατέληξε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής.
Πηγή Εθνικός Κήρυξ
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηχηρό «όχι» από Κιλιτσντάρογλου στον Ερντογάν: «Τι δουλειά έχει η Τουρκία στη Λιβύη» “Είμαστε αντίθετοι στο να σκοτωθούν οι στρατιώτες μας στις ερήμους

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι αντίθετο στο νομοσχέδιο που επιτρέπει την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη,
υπογραμμίζοντας πως μια τέτοια κίνηση θα ενίσχυε τη σύγκρουση που μαίνεται στη χώρα και θα προκαλούσε την εξάπλωσή της σε όλη την περιοχή.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η κυβέρνησή του θα επιδιώξει κοινοβουλευτική συναίνεση για την ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιβύη έπειτα από αίτημα για υποστήριξη που διατύπωσε η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ. Η GNA αντιμετωπίζει την επίθεση των δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ που έχουν τη βάση τους στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης.
“Τί δουλειά έχουμε στη Λιβύη;” δήλωσε ο ηγέτης του  CHP leader Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προσθέτοντας ότι το Κόμμα του Ερντογάν θέλει να πάει στη Λιβύη για να υποστηρίξει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
“Είμαστε αντίθετοι στο να σκοτωθούν οι στρατιώτες μας στις ερήμους της Λιβύης” είπε ο Κιλιτσντάρογλου, προσθέτοντας ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται στην Λιβύη και τη Συρία το μόνο που θα κάνουν είναι να βλάψουν την Τουρκία.
Σε δηλώσεις που έκανε έπειτα από συνομιλίες του με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με το νομοσχέδιο, ο Ουνάλ Τσεβικιόζ, αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δήλωσε πως το κόμμα του είναι αντίθετο σε μια τέτοια κίνηση.
  • «Πιστεύουμε πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη διπλωματία μάλλον, παρά να γίνουμε ένα μέρος σ’ έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων. Αυτό που γίνεται είναι προετοιμασίες για να επιδεινωθεί η σημερινή κατάσταση και επισημάναμε στον υπουργό πως αυτό δεν είναι σωστό», δήλωσε ο Τσεβικιόζ.
Το CHP είχε προηγουμένως υποστηρίξει στο κοινοβούλιο νομοσχέδια για την αποστολή στρατευμάτων στη βόρεια Συρία. Ωστόσο έχει δηλώσει πως δεν εγκρίνει τουρκικές στρατιωτικές ενέργειες πέραν των τουρκικών συνόρων.
Ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε στη συνέχεια με τον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ιγί για να συζητήσουν το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη στρατευμάτων. Ο Ερντογάν έχει δηλώσει πως το νομοσχέδιο αυτό θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο στις αρχές Ιανουαρίου.
Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ Νομός και τάξη εδώ και τωρα! κέντρο εκπαίδευσης της ΕΛΑΣ στο Μαρκόπουλο.Κάνουμε ό,τι είπαμε «Ηθελα να τιμήσω με την παρουσία μου την ΕΛΑΣ»,ΦΩΤΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤Στην παρουσίαση της Νέας Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ παρέστη σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μια παρουσίαση που έγινε στο εκπαιδευτικό κέντρο στο Μαρκόπουλο, όπου προετοιμάστηκαν για τα καθήκοντά τους 1.350 ειδικοί φρουροί που θα ενισχύουν την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και την Ομάδα «Δράση», ενώ 150 συνάδελφοί τους θα ενταχθούν στις πεζές περιπολίες της Ελληνικής Αστυνομίας και στις δυνάμεις φύλαξης σημαντικών σημείων της Αθήνας.
Περίπου 920 ένστολοι θα αναλάβουν καθήκοντα στις 17 Ιανουαρίου, ενώ άλλοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και συμμετέχουν σε επιχειρήσεις.


Χαιρετισμό στους 1.200 νέους ειδικούς φρουρούς που προσελήφθησαν με βασικό στόχο την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο εκπαίδευσης της ΕΛΑΣ στο Μαρκόπουλο.
Εκεί γίνεται η παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙΑΣ που θα στελεχωθεί από τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας.
Μητσοτάκης: Κάνουμε ό,τι είπαμε
«Ηθελα να τιμήσω με την παρουσία μου την ΕΛΑΣ», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των 1200 ειδικών φρουρών, λίγο πριν η ΔΙΑΣ και η Άμεση Δράση ενισχυθούν συνολικά με 1350 στελέχη και με σύγχρονα μέσα. Οι πολίτες θα βλέπουν μια περίπολο δίπλα τους, στη γειτονιά τους. Στο δρόμο πρέπει να είναι ο αστυνομικός. Όχι στα γραφεία. Ενισχύοντας το αίσθημα της ασφαλείας. Πριν έξι μήνες ο λαός μας ζήτησε λιγότερους φόρους, επενδύσεις και ασφάλεια. Και αυτό κάνουμε. Ό,τι είπαμε το κάνουμε.
Στο όνομα των πολλών λειτουργείτε, αναλαμβάνετε τα καθήκοντά σας σε μια δύσκολη περίοδο.
Η γροθιά γίνεται εύκολα ρόπαλο και το ρόπαλο μολότοφ. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος».
Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις καταλήψεις πανεπιστημίων και κτηρίων και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους νέους ειδικούς φρουρούς: «Όλοι εσεις τα στελέχη της ΕΛΑΣ είστε παιδιά του ελληνικού λαού».
Ο πρωθυπουργός δέχθηκε από τον αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη ως δώρο ένα κράνος της ομάδας ΔΙΑΣ και ακολούθως αποχώρησε. Προηγουμένως, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, είχε χαιρετήσει τους νέους ειδικούς φρουρούς και τους είχε ευχηθεί καλή σταδιοδρομία.
Χρυσοχοϊδης: Το στοίχημά μας είναι να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, να καταστήσουμε τις γειτονιές μας ασφαλείς
Μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού, ο κ. Χρυσοχοϊδης επέστρεψε στην αίθουσα και απηύθυνε με τη σειρά του μήνυμα στους νέους ειδικούς φρουρούς. Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοϊδης:
«Σε λίγες μέρες εντάσσεστε σε μια μεγάλη οικογένεια. Ένα ιστορικό σώμα με το οποίο η Ελληνική Δημοκρατία υπηρετείται στον τομέα της ασφαλείας. Είναι μεγάλη τιμή για σας» συνέχισε ο κ. Χρυσοχοϊδης, προτρέποντας τους νέους ειδικούς φρουρούς αυτή την τιμή να την μετουσιώσουν σε δράση. «Έχουμε να κάνουμε σημαντική δουλειά. Να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, να καταστήσουμε τις γειτονιές μας ασφαλείς. Είναι το στοίχημά μας και θα το κερδίσουμε με την τήρηση του σχεδίου μας. Να μην οδηγούμαστε σε ρουτίνα. Κάθε μέρα είναι μια μέρα ξεχωριστή. Κάθε μέρα ένας κίνδυνος είναι μπροστά μας. Σας καλώ να επιδείξετε πειθαρχεία και αφοσίωση στο σχέδιό μας. Όλοι να είναι ευτυχείς:Οι πολίτες γιατί θα κάνουν τις γειτονιές δικές τους και εσείς γιατί κάνετε το καθήκον σας. Είμαστε στη διάθεσή σας, από τα οικογενειακά σας μέχρι τα θέματα τους εξοπλισμού για τη δουλειά σας. Είστε παιδιά δικά μας, είστε των Ελλήνων και των Ελληνίδων όλης της χώρας. Να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση» κάλεσε και ευχήθηκε καλή χρόνια
ΔΙΑΣ (1)
ΔΙΑΣ (2)
ΔΙΑΣ (3)
ΔΙΑΣ (4)Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »