Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Νέα «νταηλίκια» από τους Τούρκους στην κυπριακή ΑΟΖ! Παρενόχλησαν τη «Μπουμπουλίνα»

Νέα «νταηλίκια» από τους Τούρκους στην κυπριακή ΑΟΖ! Παρενόχλησαν τη «Μπουμπουλίνα»


Police-Voice blog ➤
Μόλις 15 μέρες μετά από το προηγούμενο περιστατικό, η κυπριακή τράτα της εταιρείας «Τα Ψαροκάικα», με την ονομασία «Μπουμπουλίνα», δέχθηκε παρενόχληση από τουρκικό πολεμικό πλοίο, ενώ ακολούθησε καταδίωξη της για 25 περίπου λεπτά.
Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας, με έδρα τη Λεμεσό, Άριστος Αριστείδου, σύμφωνα με τον οποίον, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στη μια χθες το μεσημέρι και ενώ η τράτα βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, 35 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας, βόρεια του Αποστόλου Ανδρέα, και 28 ναυτικά μίλια από το σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το τουρκικό σκάφος προσέγγισε την ψαρόβαρκα και ένοπλοι στρατιώτες κάλεσαν τον καπετάνιο να σταματήσει και του είπαν πως θα γινόταν σύλληψη του πλοίου και των ψαράδων, όπως είχε γίνει τις προηγούμενες μέρες με δυο αιγυπτιακές ψαρόβαρκες.
Ο καπετάνιος της «Μπουμπουλίνας», συνέχισε ο κ.Αριστείδου, απομακρύνθηκε και ακολούθησε καταδίωξη της τράτας για περίπου 25 λεπτά «αλλά όταν κατάλαβαν ότι δεν σταματούμε και είπαμε πως αποχωρούμε για τη Λεμεσό, σταμάτησαν να μας καταδιώκουν».
Η τράτα, την οποίαν επίσης είχαν παρενοχλήσει δυο τουρκικά πολεμικά πλοία πριν από δεκαπέντε μέρες, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι Λεμεσού.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, ενώ ο κ. Αριστείδου εξέφρασε την ανησυχία του από τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα των Τούρκων, καθώς είναι η μόνη περιοχή που μπορούν να χρησιμοποιούν τα κυπριακά αλιευτικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
«Αυτό το θέμα πρέπει να απασχολήσει το Τμήμα Αλιείας και το ίδιο το Υπουργείο Εξωτερικών, γιατί δεν έχουμε άλλο αλιευτικό πεδίο», συμπλήρωσε.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

«Χτύπημα» της ΕΛ.ΑΣ. στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας- Εξάρθρωση πολυμελούς πολυεθνικής εγκληματικής ομάδας

«Χτύπημα» της ΕΛ.ΑΣ. στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας- Εξάρθρωση πολυμελούς πολυεθνικής εγκληματικής ομάδας


Police-Voice blog ➤
Άλλο ένα καίριο «χτύπημα» στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, με την εξάρθρωση πολυμελούς πολυεθνικής εγκληματικής ομάδας
Ένδεκα (11) συλλήψεις και τέσσερις (4) ταυτοποιήσεις είναι ο απολογισμός μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης
Πάνω από (350) αγοραπωλησίες ναρκωτικών ταυτοποιήθηκαν με μεθόδους φυσικής και τεχνικής καταγραφής
Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης και κοκαΐνης, επιμερισμένες για άμεση διάθεση, (15) κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα (400) ευρώ.
Άλλο ένα καίριο «χτύπημα» στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας κατάφερε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, με την εξάρθρωση πολυμελούς πολυεθνικής εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στις οδούς Κεραμεικού και Κολοκυνθούς.
Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στις προαναφερόμενες οδούς, καθ’ όλη τη διάρκεια της 29-8-2018, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν συνολικά (11) άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμη (4) ατόμων, όλοι αλλοδαποί.
Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.
Για την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία από πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που ελήφθη κατόπιν διατάξεων και βουλευμάτων που εκδόθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Στο πλαίσιο αυτό επετεύχθη η «χαρτογράφηση» της δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στο κέντρο της Αθήνας και ταυτοποιήθηκαν, με τη χρήση τεχνικών και φυσικών μεθόδων, πάνω από (550) αγοροπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.
Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης, δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, προμηθεύοντας συστηματικά με ναρκωτικές ουσίες όλο το 24ωρο, περίπου (100) με (150) τοξικοεξαρτημένα άτομα την ημέρα.
Επιπλέον, διατηρούσαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποια από τα μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με το ρόλο του διακινητή, του «τσιλιαδόρου» ή του ταμία, ενώ κάποια άλλα αναλάμβαναν την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών σε σημεία από όπου ανεφοδιάζονταν.
Οι ναρκωτικές ουσίες αποκρύπτονταν σε διάφορα σημεία, όπως κάτω από σταθμευμένα οχήματα, φρεάτια, δένδρα κλπ, τόσο στις οδούς Κεραμεικού και Κολοκυνθούς όσο και στους περιμετρικούς δρόμους.
Ορμητήριο της οργάνωσης ήταν καφενείο στην οδό Κεραμεικού, ιδιοκτησίας δύο (2) εκ των συλληφθέντων, το οποίο χρησιμοποιείτο ως «κρυψώνα» στις περιπτώσεις εμφάνισης αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και ως «καβάτζα» ναρκωτικών.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης και κοκαΐνης, επιμερισμένες για άμεση διάθεση, (15) κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα (400) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ 25ΧΡΟΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ- ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ..ΦΩΤΟ.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ 25ΧΡΟΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ- ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ...


Police-Voice blog ➤
Αυτά είναι τα βρωμερά .......  της ανθρωποκτονίας του 25χρονου φοιτητή , που διαπράχθηκε την 15-8-2018 στην βραχώδη περιοχή στο λόφο Φιλοπάππου.
 Η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τριών δραστών της επίθεσης – Ο Νικόλας Μουστάκας έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια της επίθεσης που δέχθηκε ο ίδιος και μια φίλη του από τους τρεις δράστες – Η επίθεση έγινε τον 15αύγουστο με τον νεαρό Νικόλα να βρίσκει τραγικό θάνατο
Στην δημοσιότητα δόθηκαν μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν την 23-8-2018 ως δράστες της ανθρωποκτονίας του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα στις 15-8-2018 σε βραχώδη περιοχή στο λόφο Φιλοπάππου. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της συμμορίας.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους
  1. (επ) YOUNAS (ον) IMTISAL του YOYNAS και της SAJIDA , γεννηθέντα στις 16-8-2001 ή 16-8-2003 στο Πακιστάν
  1. (επ) QADEER ή AHMED (ον) AHMAD ή QADEER του NAZAR και της SHANAZ ή SHEHNAZ , γεννηθέντα στις 5-5-1990 στο Πακιστάν
  1. (επ) ABDEEN (ον) SAJJAD KHALEEL IBRAHIM ή SAJJAD του KHALEEL ή HALLEL και της MATIHA ή MADEEHA SAFAR ή MADIHAA , γεννηθέντα στις 17-7-1993 στ o Ιράκ
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση για χρονικό διάστημα έως 24-2-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των ως άνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476227 και 210-6476226 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Aποκάλυψη: Διπλωμάτης συλληφθείς με μπόλικη ηρωίνη σύμβουλος κορυφαίου υπουργού!

Aποκάλυψη: Διπλωμάτης συλληφθείς με μπόλικη ηρωίνη σύμβουλος κορυφαίου υπουργού!


Police-Voice blog ➤
Συλλήψεις, ηρωίνη, υποψίες για λαθρεμπόριο χρυσού… Τα παραπάνω δεν αφορούν κάποιον διαβόητο εγκληματία, αλλά έναν εν ενεργεία διπλωμάτη με σημαντικά πόστα στο βιογραφικό του, με σημαντική υπηρεσιακή ανέλιξη και σήμερα σε νευραλγική θέση. Από το 2016, ο εν λόγω διπλωμάτης υπηρετεί στο γραφείο κορυφαίου υπουργού ως διπλωματικός του σύμβουλος! Και όλα δείχνουν ότι και μετά την αλλαγή υπουργού θα παραμείνει στη θέση του.
Θα μπορούσε να αποτελεί ένα πολιτικό θρίλερ, το οποίο συνομιλεί με το μακιαβελικό House of Cards. Και ως τέτοιο, όμως, δεν θα γινόταν εύκολα πιστευτό. «Μπα! Δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην αληθινή ζωή». Εξάλλου, ο άνθρωπος που αποτελούσε έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσβαση και επιρροή σε σημαντικές αποφάσεις, εκ πρώτης όψεως μοιάζει άτομο υπεράνω υποψίας. Και, όμως, το παρελθόν του είναι γνωστό στο υπουργείο Εξωτερικών και κατά πάσα πιθανότητα και στον μέχρι τον ανασχηματισμό κορυφαίο υπουργό, του οποίου διετέλεσε διπλωματικός σύμβουλος.
Ο συγκεκριμένος εισήχθη στην Διπλωματική Υπηρεσία το 2003 μετά κόπων και βασάνων. Ήταν ο τελευταίος σε σύνολο 20 εισαχθέντων. Άρχισε την θητεία του ως πρόξενος στη Νις της Σερβίας, με βαθμό Γραμματέα Πρεσβείας Γ’. Στην αρχή τα πράγματα κύλησαν ανέφελα. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο αργότερα η θητεία του συνοδεύθηκε από κατηγορίες διοικητικών υπαλλήλων του Προξενείου για πώληση θεωρήσεων (βίζας). Παρ’ όλα αυτά οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν προχώρησαν σε επίσημη καταγγελία, φοβούμενοι αντίποινα, επειδή ο ίδιος διέδιδε πως είχε ισχυρές πλάτες. Ως εκ τούτου, οι κατηγορίες δεν διερευνήθηκαν και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να τις συμμεριστούμε.
Ηρωίνη και σύλληψη
Έτσι, το 2008, ο νέος διπλωμάτης προάγεται σε Γραμματέα Πρεσβείας Β’ και τοποθετείται στην ελληνική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη. Λιγότερο από έναν χρόνο μετά την άφιξή του στην πρωτεύουσα της Δανίας συλλαμβάνεται στη μέση ενός κεντρικού δρόμου της πόλης από κλιμάκιο της Δανικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Οικονομικών Εγκλημάτων. Μετά από σωματικό έλεγχο, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μία έκπληξη: πάνω στον Έλληνα διπλωμάτη υπήρχαν κρυμμένα τρία γραμμάρια ηρωίνης, υψηλής καθαρότητας.
Το γεγονός ότι ήταν συσκευασμένα σε έξι δόσεις του μισού γραμμαρίου δικαιολογημένα δημιούργησε την εντύπωση στους αστυνομικούς πως δεν επρόκειτο για χρήστη. Βρήκαν, επίσης, κλειδιά ενός οχήματος που δεν του ανήκε. Στο αυτοκίνητο αυτό, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τρία κιλά ηρωίνης(!) της ίδιας προέλευσης και καθαρότητας. Η Δανική Εισαγγελία του απάγγειλε κατηγορία για εμπορία ναρκωτικών (όχι χρήση) και κρίθηκε προφυλακιστέος, εξαιτίας της σοβαρότητας των ευρημάτων και της κατηγορίας.
Όπως ήταν φυσικό ενημερώθηκε αμέσως η ελληνική πρεσβεία στη Δανία και μέσω αυτής το υπουργείο Εξωτερικών. Διαβιβάστηκε και η έκθεση του Δανού Εισαγγελέα. Ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι ο έλεγχος των αστυνομικών δεν ήταν τυχαίος. Στην έκθεση του εισαγγελέα αναφέρεται ότι ο Έλληνας διπλωμάτης είχε μπει στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Οικονομικών Εγκλημάτων, καθώς υπήρχαν καταγγελίες και υποψίες για λαθρεμπόριο χρυσού!
Χάθηκε στη μετάφραση!
Ο τότε Έλληνας πρέσβης στη Δανία με δική του πρωτοβουλία ήρε τη διπλωματική ασυλία του υφισταμένου του. Με εντολή της Διεύθυνσης Προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών, όμως, πρότεινε στις δανικές αρχές ο συγκεκριμένος διπλωμάτης να απελαθεί στην Ελλάδα, προκειμένου να δικασθεί εδώ με βάση την κατηγορία της δανικής Εισαγγελίας. Το αίτημα έγινε δεκτό.
Κάπου εκεί τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται. Ο κατηγορούμενος επέστρεψε στην Ελλάδα, αλλά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ουδέποτε παραπέμφθηκε σε δίκη. Η Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε διαβιβάσει την έκθεση του Δανού Εισαγγελέα στην ελληνική Δικαιοσύνη! Το αποτέλεσμα ήταν ο πολυπράγμων διπλωμάτης να κυκλοφορεί ανενόχλητος στο Κολωνάκι.
Η τιμωρία του; Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών και αυτό εξαιτίας της έκθεσης του Έλληνα πρέσβη στη Δανία, στην οποία ήταν συνημμένο το κατηγορητήριο του Δανού Εισαγγελέα και η έκθεση σύλληψης της Δανικής Αστυνομίας. Αξιοπερίεργο είναι πως στην επίσημη μετάφραση αυτών των εγγράφων, από το μεταφραστικό του ίδιου του υπουργείου Εξωτερικών, δεν περιελήφθη πουθενά η ποσότητα των τριών κιλών ηρωίνης που είχε βρεθεί στο αυτοκίνητο, καθώς και η συσκευασία των τριών γραμμαρίων σε έξι δόσεις. Δηλαδή, δεν περιελήφθησαν τα στοιχεία που παραπέμπουν στο modus operandi εμπορίας ναρκωτικών και όχι σε χρήση.
Τιμωρήθηκε με προαγωγή!
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 6 Νοεμβρίου 2012. Τρία ολόκληρα χρόνια μετά! Ο διπλωμάτης δήλωσε χρήστης και ισχυρίστηκε ότι τα τρία γραμμάρια ήταν για προσωπική του χρήση. Εξάλλου, τα υπόλοιπα τρία κιλά είχαν εξαφανιστεί από την μετάφραση(!), αν και υπάρχουν στις εκθέσεις της δανικής αστυνομίας, τις οποίες και προφανώς κανείς δεν έκανε τον κόπο να διαβάσει! Το αποτέλεσμα; Δεν του επιβάλλεται καμία πειθαρχική ποινή, με το σκεπτικό ότι ήταν ασθενής, δηλαδή εξαρτημένος. Προσκόμισε, μάλιστα, και χαρτί από ιδιωτική κλινική, το οποίο και πιστοποιεί την απεξάρτησή του.
Ας σημειωθεί ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000, πριν ακόμα ο πολυπράγμων νέος εισέλθει στη Διπλωματική Υπηρεσία, στο σπίτι του είχε βρεθεί νεκρός από χρήση ηρωίνης ο Αναξαγόρας Κ. Η μητέρα του θύματος υποστηρίζει μέχρι και σήμερα ότι ο υιός της πέθανε από δόση που του είχε προμηθεύσει ο φίλος του, μετέπειτα διπλωμάτης και σήμερα διπλωματικός σύμβουλος κορυφαίου υπουργού.
Λίγο μετά την αθώωσή του προάγεται στον βαθμό του Γραμματέα Πρεσβείας Α’! Εντύπωση προκαλεί πως η απόφαση αυτή είχε αναδρομική ισχύ δύο ετών. Δηλαδή, πληρώθηκε για όλη εκείνη την περίοδο που είχε απομακρυνθεί από την Διπλωματική Υπηρεσία. Η καλή του τύχη του, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Σύμφωνα με πληροφορία, συνδεόταν φιλικά με υψηλά ιστάμενο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Την φιλία αυτή αξιοποίησε λίγο μετά την εκλογική νίκη του 2015. Έτσι από το 2016 βρέθηκε στο γραφείο κορυφαίου υπουργού, όπου υπηρετεί ως διπλωματικός του σύμβουλος.
Μόνιμοι υπάλληλοι του εν λόγω υπουργείου κάνουν λόγο για έναν εκ των στενότερων συνεργατών του μέχρι τον ανασχηματισμό υπουργού με παρουσία σε πολλές συσκέψεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες, με την αλαζονική και απότομη συμπεριφορά του προκαλούσε συχνά υπηρεσιακούς παράγοντες. Είχε φτάσει, μάλιστα, να απειλήσει έναν εξ αυτών. Τον είχε κατηγορήσει ότι διαβάλλει τον υπουργό και δεν ακολουθεί τις εντολές του.
Πέρα από τη συγκεκριμένη κραυγαλέα περίπτωση, εγείρεται ένα κρίσιμο ερώτημα: ποια είναι η σκοπιμότητα που ένας αποδεδειγμένα εμπλεκόμενος με ναρκωτικά να προωθείται σε θέση διπλωματικού συμβούλου κορυφαίου υπουργού; Τί, λοιπόν, καθιστά αυτού του είδους τους ανθρώπους χρήσιμους και προακτέους υπαλλήλους; Ιδού ένα καυτό ερώτημα που κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει αναπάντητο…
Πηγή: slpress.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναστάτωση σε Τρίκαλα και Καρδίτσα από τα 4,9R του Εγκελαδου – Αισθητός σε πολλές περιοχές – ΔΕΙΤΕ τα προβλήματα που σημειώθηκαν από τις κατολισθήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστάτωση σε Τρίκαλα και Καρδίτσα από τα 4,9R του Εγκελαδου – Αισθητός σε πολλές περιοχές – ΔΕΙΤΕ τα προβλήματα που σημειώθηκαν από τις κατολισθήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)


Police-Voice blog ➤
O σεισμός προκάλεσε μεγάλη ανησυχία σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας. Ο ισχυρός σεισμός των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 10:12 το πρωί 34 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Τρικάλων, με επίκεντρο δυτικά της Λίμνης Πλαστήρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Πλαστήρα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός. Επίσης πολλοί κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους. Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους, οι οποίες ευτυχώς δεν έχουν προκαλέσει τραυματισμούς.
Βίντεο από τις κατολισθήσεις περίπου μισό χιλιόμετρο έξω από το χωριό Κνίσεβο (Αργιθέα) ανέβασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Γιάννης Κωνσταντέλος. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει στο βίντεο, λόγω των κατολισθήσεων δεν είναι εφικτή η οδική επικοινωνία με αποτέλεσμα να είναι εγκλωβισμένα αρκετά αυτοκίνητα στο σημείο. Για το λόγο αυτό, ζητά την άμεση επέμβαση των αρχών.

Ρωγμές σε σπίτια μετά τον σεισμό

Ο επικεφαλής του Δήμου της Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρης Τσιαντής, επισημαίνει επίσης, πως μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερες ζημιές σε κατοικίες, μετά από επικοινωνία που είχε ο ίδιος με το σύνολο των προέδρων του δήμου. Ο Γιώργος Κωτσός, δήμαρχος Μουζακίου, τονίζει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως έχουν αναφερθεί ρωγμές σε ελάχιστες παλαιές κατοικίες, κυρίως στα ορεινά του δήμου, ενώ οι λίγες κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή.
Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους κατοίκους του δήμου ότι λειτουργούν τέσσερις τηλεφωνικές γραμμές για τους πολίτες (2431351100, 2431351200, 2431032330, 2431020000) προκειμένου να εξυπηρετηθούν σχετικά με προβλήματα που ενέσκηψαν από το σεισμό. Όλη τη διάρκεια της ημέρας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για να αναφέρουν τυχόν βλάβες, ζημιές, προβλήματα και οτιδήποτε σχετίζεται με τον σεισμό της 31ης Αυγούστου 2018. Η πολιτική προστασία του Δήμου Τρικκαίων έχει ενεργοποιηθεί από την πρώτη στιγμή. Κάτοικοι μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπαν πως αυτό που έγινε σήμερα ήταν τρομακτικό, ότι δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου και δεν προκαλεί ανησυχία. Σύμφωνα με τις περισσότερες μαρτυρίες ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Ευθύμιο Λέκκα το επίκεντρο εντοπίζεται στη Λίμνη Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας. Όπως είπε κουνήθηκε ο μισός κορμός της Ελλάδας.
Ο σεισμός εκτός από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα έγινε αισθητός σε Κατερίνη, Βόλο, Λάρισα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Γρεβενά, Βέροια, Τρίκαλα, Λαμία, Γιάννενα, Άρτα, Αγρίνιο, Ναύπακτο και Κεφαλονιά.
Βίντεο από onlarissa.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

«ΠΡΟΒΑ» ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ! ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΣΤΕΙΑ…

«ΠΡΟΒΑ» ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ! ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΣΤΕΙΑ…


Police-Voice blog ➤
Η ανακοίνωση της Μόσχας ότι σύντομα θα διεξάγει τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση από το 1981 «σημαίνει μόνο ένα πράγμα», λέει ο Pavel Felgengauer. «Το Κρεμλίνο προετοιμάζεται ενεργά για έναν παγκόσμιο πόλεμο».
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ρωσικό στρατιωτικό αναλυτή, η Ρωσία προετοιμάζεται για έναν τέτοιο πόλεμο «τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια».
Κατά την ανακοίνωση της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης Vostok 2018, η οποία θα ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου και στην οποία θα συμμετάσχουν πάνω από 300,000 στρατιώτες, 1.000 πολεμικά αεροσκάφη και 900 άρματα μάχης. Μάλιστα, στην άσκηση θα συμμετάσχουν και περισσότεροι από 3,000 Κινέζοι στρατιώτες με τουλάχιστον 900 οπλικά συστήματα διαφόρων τύπων, καθώς και τμήματα των ΕΔ της Μογγολίας.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που στα σενάρια της άσκησης Vostok, η Κίνα θα εμφανίζεται ως σύμμαχος της Ρωσίας, καθώς σε όλες τις παλαιότερες ασκήσεις Vostok η Κίνα ήταν ο υποτιθέμενος εχθρός.
Στην άσκηση θα συμμετέχουν στο σύνολο τους οι επίλεκτες αερομεταφερόμενες δυνάμεις της Ρωσίας, καθώς και ολόκληροι οι στόλοι του Ειρηνικού και του Βορρά του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.
Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο επεσήμανε ότι η άσκηση ήταν μια απάντηση στην αυξανόμενη απειλή του πολέμου «είτε αυτός είναι ένας παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος, είτε μια αλληλουχία μεγάλων περιφερειακών πολέμων, όπως ένας πανευρωπαϊκός πόλεμος.
Ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει επιθέσεις «προς όλες τις πλευρές» και «οικοδομεί μια περίμετρο άμυνας προς όλες τις κατευθύνσεις», λέει ο Felgengauer. «Αλλά ο κύριος εχθρός, φυσικά, είναι η Αμερική, αλλά και οι σύμμαχοί της και οι δορυφόροι της όπως η Ουκρανία». Το μέγεθος της άσκησης – η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση από την άσκηση Zapad 81 που είχε διεξάγει η ΕΣΣΔ στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου- καθιστά σαφές ότι «πρόκειται για μια πρόβα ενός παγκόσμιου πολέμου» και για μεγάλης κλίμακας τοπικές συγκρούσεις.
Η Μόσχα διοργανώνει όλο και περισσότερες στρατιωτικές ασκήσεις κάθε χρόνο, λέει ο στρατιωτικός αναλυτής επειδή «το κύριο πράγμα σε αυτές τις μεγάλες στρατηγικές ασκήσεις είναι η βελτίωση της κινητοποίησης και των γραμμών ανεφοδιασμού» έτσι ώστε η Μόσχα να μπορέσει να τα αποστείλει δυνάμεις «προς οποιαδήποτε κατεύθυνση» αποφασίσει η ηγεσία της.
Φυσικά, η Μόσχα τονίζει ότι όλα αυτά είναι ένα αμυντικό μέτρο. Εξάλλου, «η Ρωσία ενεργούσε πάντα «μόνο αμυντικά»για 500 χρόνια [και] ως αποτέλεσμα αυτών των «δίκαιων και αμυντικών» πολέμων, το έδαφος της Ρωσίας έχει αυξηθεί 50 φορές σε σύγκριση με εκείνο του μικρού βασιλείου των Μοσχοβίτων».
«Η καλύτερη άμυνα για το Κρεμλίνο είναι η επίθεση», καταλήγει ο Felgengauer. «Και η Ρωσία, όπως πάντα, σχεδιάζει έναν πόλεμο με ολόκληρο τον κόσμο, αν και βεβαίως το Κρεμλίνο έχει συμμάχους..»
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

«Αλλη μια ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Εκτός σταθμών 35.000 παιδιά: Σε απόγνωση οι γονείς

«Αλλη μια ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Εκτός σταθμών 35.000 παιδιά:


Police-Voice blog ➤
Εντονη αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η παραδοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Δημήτρη Καρέλα ότι περίπου 35.000 παιδιά μένουν εκτός προγράμματος παιδικών σταθμών. Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό, πάντως, την κ.Θεανώ Φωτίου, τα παιδιά θα μείνουν εκτός δομών γιατί… δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί.
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την για «άλλη μία ψεύτικη υπόσχεση» με αφορμή τη δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, ότι 35.000 παιδιά δεν θα βρουν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς τη φετινή χρονιά.
«Εχουν μείνει 30.000 με 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή. Πρέπει να φτιάξουμε σταθμούς, πέρυσι έμειναν 10.000 με 15.000 παιδιά εκτός» είπε ο κ. Καρέλας.
«Αλλη μια ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις όχι μόνο των αρμοδίων υπουργών, αλλά ακόμη και του Αλέξη Τσίπρα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας παραδέχθηκε ότι 35 .000 παιδιά θα μείνουν και φέτος εκτός παιδικών σταθμών» ανέφερε από την πλευρά της η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη και συνέχισε:«Επαναλαμβάνουμε την αδιαπραγμάτευτη προγραμματική μας δέσμευση: η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού». Για «εγκληματική παράλειψη» κάνει λόγο το ΚΙΝ.ΑΛΛ.
«Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή», αναφέρει ο Δημήτρης Καρέλας
Την ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη δεσμεύονταν το προηγούμενο διάστημα ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Καρέλας, προχώρησε στην παραδοχή ότι περίπου 35.000 παιδιά την φετινή χρονιά, δεν έχουν θέση σε παιδικούς σταθμούς. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Καρέλας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έντεχνα μπερδεύει ακόμα περισσότερο του χιλιάδες γονείς που αγωνιούν για το εάν θα έχουν μια θέση για τα παιδιά τους σε κάποιο παιδικό σταθμό.
Αρχικά ο κ. Καρέλας δεσμεύεται ότι δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών, ενώ στη συνέχεια παραδέχεται ότι περίπου 35.000 παιδιά την φετινή χρονιά δεν θα έχουν θέση σε παιδικούς σταθμούς!«Έχουν μείνει 30.000 με 35.000 παιδιά εκτός παιδικών. Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή. Πρέπει να φτιάξουμε σταθμούς, πέρσι έμειναν 10.000 με 15.000 παιδιά εκτός», παραδέχεται και συμπληρώνει ότι «η δικιά μας βούληση είναι, όσο το δυνατόν γρηγορότερα να φτάσουμε τους 5.000 σταθμούς από τους 3.000 που έχουμε σήμερα». «Το Σεπτέμβρη κάποια Voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν θα δοθούν σε εκείνους που έμειναν από έξω», ανέφερε ο Δημήτρης Καρέλας.
Mέτρα για να απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς ζήτησε πριν λίγες ημέρες το ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας.
Συγκεκριμένα οι βουλευτές του κόμματος Μανώλης Συντυχάκης, Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, Σταύρος Τάσσος και Θανάσης Παφίλης αναφέρουν:«Έχοντας υπόψη τα οριστικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τη δωρεάν φιλοξενία σε Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ με Ειδικές Ανάγκες, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” για τη σχολική χρονιά 2018-2019, αποδεικνύεται ότι τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης ότι τάχα θα διευρύνει τον αριθμό υποδοχής βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς, θα στηρίξει «τα φτωχά και άνεργα νοικοκυριά κατά προτεραιότητα”, είναι παραμύθια!
Με βάση τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ υποβλήθηκαν 161.360 αιτήσεις παιδιών και έλαβαν το πολυπόθητο εισιτήριο του voucher μόλις 93.611! Πάρα τις πομπώδεις διακηρύξεις για τη δήθεν δημιουργία νέων Παιδικών Σταθμών τελικά είναι ακόμη περισσότερα τα παιδιά που αποκλείονται και φέτος, 15.455 βρέφη και 29.678 νήπια από τους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς και 21.958 παιδιά από τις δομές των ΚΔΑΠ.
Είναι παιδιά που οι οικογένειές τους καταγράφονται σε ποσοστό 65% ως άνεργοι και μερικώς απασχολούμενοι και με εισόδημα από 0 έως 12 χιλιάδες ευρώ σε ποσοστό 81%!! Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που μένουν εκτός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλές οικογένειες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα και κατά συνέπεια δεν κατέθεσαν αίτηση. Οικογένειες που δεν θα μπορέσουν, σε μεγάλο βαθμό, να ανταποκριθούν στα τροφεία των δημοτικών Παιδικών Σταθμών (εφόσον καταφέρουν να βρουν θέση), πόσο μάλλον στα δίδακτρα των ιδιωτικών, θα βρεθούν σε σοβαρό αδιέξοδο από το Σεπτέμβρη, καθώς δεν θα έχουν πού να αφήσουν το παιδί τους.”
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

“Ξέχασε”, για μία ακόμη φορά το «Βόρεια»,Νέα πρόκληση Ζάεφ: «Πάμε για μία ευρωπαϊκή Μακεδονία» γαργαρα ο κοτζιας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

“Ξέχασε”, για μία ακόμη φορά το  «Βόρεια»,Νέα πρόκληση Ζάεφ: «Πάμε για μία ευρωπαϊκή Μακεδονία»


Police-Voice blog ➤
Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός “ξέχασε”, για μία ακόμη φορά, τον τοπικό προσδιορισμό «Βόρεια», καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει για μία «ευρωπαϊκή Μακεδονία».
Ο Ζόραν Ζάεφ απηύθυνε κάλεσμα στον λαό των Σκοπίων να δώσει βροντερό «παρών» και να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων σε αντίθεση με όσα συμφωνήθηκαν στις Πρέσπες, αναφέρεται κατά κανόνα στη χώρα του ως «Μακεδονία», αποφεύγοντας την αναφορά «Βόρεια».
«Στις 30 Σεπτεμβρίου, ας πάμε για μια ευρωπαϊκή Μακεδονία! Ας ενωθούμε για να επιλέξουμε ένα ασφαλές μέλλον για τον εαυτό μας και τα παιδιά μας. Καλώ τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτήν την εκστρατεία, διότι πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία για τη Μακεδονία», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
На 30-ти септември, да излеземе сите за европска Македонија! Да се обединиме и да избереме сигурна иднина за нас и нашите деца. Ги повикувам граѓаните да се приклучат на оваа кампања бидејќи ова e историска можност за Македонија. 🇲🇰http://www.izlezi.mk 
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενα μεγάλο ΟΧΙ από την Αυστρία στους μετανάστες – Ζητά στρατό στα σύνορα της ΕΕ για να τους αποτρέπει

Ενα μεγάλο ΟΧΙ από την Αυστρία στους μετανάστες – Ζητά στρατό στα σύνορα της ΕΕ για να τους αποτρέπει


Police-Voice blog ➤
Η Αυστρία πρότεινε σήμερα να χρησιμοποιηθούν ένοπλες δυνάμεις της ΕΕ προκειμένου να συνδράμουν τους συνοριοφύλακες της Ενωσης στον αποκλεισμό μεταναστών που δεν διαθέτουν έγγραφα, καθώς ο συντηρητικο-ακροδεξιός συνασπισμός στη Βιένη επιδιώκει αυστηρότερους ελέγχους των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ.
Ο υπουργός Άμυνας Μάριο Κούνασεκ περιέγραψε το σχέδιό του, που βασίζεται στην προηγούμενη χρήση από την Αυστρία στρατιωτών στα σύνορά της, στους ομολόγους του της ΕΕ σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση στη Βιέννη, τονίζοντας πως οι στρατιώτες θα μπορούσαν να τεθούν υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, δήλωσαν διπλωμάτες.
«Πρέπει να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας», δήλωσε ο Κούνασεκ στους δημοσιογράφους κατά τη συνάντηση, λέγοντας ότι διεξήχθη μια «θετική συζήτηση» για την πρόταση.
Πολλές κυβερνήσεις της ΕΕ εξέφρασαν χωριστά την ανησυχία τους, αντανακλώντας τις διαφορετικές απόψεις των κρατών μελών για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, την επανεγκατάσταση των προσφύγων μέσα στην Ένωση και την αποτροπή περαιτέρω κυμάτων αφίξεων
Ωστόσο η Αυστρία –που ασκεί αυτή το εξάμηνο την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ– είναι αποφασισμένη να ωθήσει την Ένωση ώστε να μην επαναληφθεί μια κρίση όπως του 2015, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν στην Ευρώπη από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Η Ιταλία και η Ουγγαρία έχουν επίσης απορρίψει με σφοδρότητα την τρέχουσα μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, η πρώτη δίνοντας εντολή για το κλείσιμο των λιμανιών της σε αφίξεις μεταναστών διά θαλάσσης και η δεύτερη κατασκευάζοντας έναν συνοριακό φράχτη.
Η πρόταση να τεθεί ο στρατός στην υπηρεσία της Frontex, της συνοριακής υπηρεσίας της ΕΕ, ακολουθεί μια αυστριακή άσκηση που διεξήχθη τον Ιούνιο, υπό την επίβλεψη του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών της χώρας, με την εμπλοκή ελικοπτέρων Black Hawk και στρατιωτών σε μια προσομείωση άφιξης εκατοντάδων μεταναστών.
Η ΕΕ διαθέτει ήδη μια ναυτική αποστολή στη Μεσόγειο η οποία καταδιώκει διακινητές ανθρώπων. Στην ξηρά, ωστόσο, οι προσπάθειες για την εμβάθυνση της στρατιωτικής, αστυνομικής και πολιτικής συνεργασίας δεν έχουν σημειώσει πρόοδο, παρά τη δήλωση ότι θα γίνει αυτό από περισσότερες από δώδεκα χώρες της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης το 2017.
Η Γερμανία και η Εσθονία είναι μεταξύ των χωρών που αμφιβάλλουν για το αν το αυστριακό σχέδιο είναι εφικτό. «Υπάρχουν πολύ λίγοι τρόποι με τους οποίους ο στρατός, ακόμη και θεωρητικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνοριακές περιοχές» δήλωσε στο Ρόιτερς ο Εσθονός υπουργός Άμυνας Γιούρι Λούικ. «Αν δεν υπάρχει στρατιωτική σύγκρουση, όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν από την αστυνομία.»
Αυστριακός αξιωματούχος δήλωσε πως η πρόταση έχει σκοπό τη δημιουργία ενός συστήματος για τη χρήση ευρωπαϊκών στρατιωτικών μέσων, όπως ιατρικών μονάδων, ελικοπτέρων και στρατιωτών, στην περίπτωση που δεν αρκέσει η αστυνομία.
Αστυνομικές ή πολιτικές αρχές θα μπορούσαν επίσης να επιβλέψουν οποιαδήποτε επιχείρηση στην οποία θα εμπλέκονται στρατιώτες και να αποφασίζουν αν το προσωπικό θα είναι οπλισμένο ή όχι, είπε ο αξιωματούχος.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει να αυξηθεί ο αριθμός των συνοριοφυλάκων της ΕΕ σε 10.000 στον επόμενο επταετή κοινοτικό προϋπολογισμό (από το 2021), από μερικές εκατοντάδες σήμερα. Η Αυστρία πιστεύει πως οι στρατιώτες θα μπορούσαν είτε να έχουν υποστηρικτικό ρόλο είτε να χρησιμοποιηθούν μέχρι η Frontex να φθάσει αυτό το επίπεδο.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »