Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

«Λαυράκι» Στη χέρια των Αρχών οι Αλβανοί ληστές της Πολυτεχνειούπολης – Είχαν απαγάγει και 17χρονο γιό δημοσιογράφου ΦΩΤΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
«Λαυράκι» από την Αλβανία έβγαλε η έρευνα του Τμήματος ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.
Η περιπετειώδης καταδίωξη στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου , ανέδειξε την δράση συμμορίας με “έδρα” τον πανεπιστημιακό χώρο, που εμπλέκεται στην απαγωγή 17χρονου και ληστεία των γονιών του στο Παγκράτι, και στις διαδοχικές κλοπές εργαστηριακού εξοπλισμού και υπολογιστών από την Σχολή Χημικών Μηχανικών, αξίας περίπου 200.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από πληροφορίες εντόπισαν τον 37χρονο, το βράδυ της περασμένης Τρίτης να κινείται με ένα λευκό αυτοκίνητο μέσα στους χώρους της Πολυτεχνειούπολη.
Στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν ακολούθησε καταδίωξη, με τον ύποπτο στην προσπάθειά τους να διαφύγει να συγκρούεται με σταθμευμένο αυτοκίνητο, την πύλη και να καταλήγει πάνω σε δέντρο, ενώ ένας αστυνομικός πυροβόλησε τα λάστιχα του οχήματος.

Μετά τη σύλληψή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας ομογενούς και συσκευή κινητού τηλεφώνου. Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε είχε αφαιρεθεί την 08-04-2020 από περιοχή της Αττικής. Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας φαίνεται ταυτοποιήθηκε ένας 28χρονος ομοεθνής του, ενώ εμπλέκονται τρεις ακόμη άνδρες και μία γυναίκα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν ως “βάση” τους την Πολυτεχνειούπολη, όπου προέβαιναν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ληστείες, απαγωγή και κλοπές από πανεπιστημιακούς χώρους.
Απαγωγή 17χρονου γιου δημοσιογράφου
Ο 37χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, εμπλέκεται στην απαγωγή του 17χρονου γιου δημοσιογράφου, μέσα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, στις 12 Μαΐου 2019. Δύο δράστες τον είχαν ακινητοποιήσει, τον έδεσαν με καλώδιο από φορτιστή κινητού τηλεφώνου σε ένα δέντρο και με ένα πιστόλι τον απειλούσαν προκειμένου να πάνε σπίτι του για να αρπάξουν χρήματα.
Αφού τους είπε την διεύθυνση κατοικίας του, τον έβαλαν μέσα στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου, και τον μετέφεραν στο σπίτι του στο Παγκράτι, αφού είχαν πάρει τα κλειδιά. Εκεί μαζί με τέσσερις ακόμη συνεργούς τους, εισέβαλλαν στο σπίτι, ακινητοποίησαν τον 55χρονο πατέρα του την μητέρα του, και τον μικρότερο αδερφό του και άρχισαν να τους ζητούν χρήματα. Οι δράστες τραυμάτισαν τον 55χρονο με μαχαίρι στην κοιλιά και το πρόσωπο, άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και τράπηκαν σε φυγή. Λίγο αργότερα άφησαν ελεύθερο τον 17χρονο γιο της οικογένειας που ήταν κλειδωμένος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου. Το όχημα βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της οικογένειας, στην οδό Φιλολάου.
Είχαν ρημάξει εργαστήρια και γραφεία καθηγητών στην Πολυτεχνειούπολη
Από τις 27 Φεβρουαρίου 2020 έως τα τέλη Μαρτίου, μέλη της ίδια συμμορίας είχαν εισβάλει στη Νέα Πτέρυγα της Σχολής Χημικών Μηχανικών, στη Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Είχαν κλέψει εργαστηριακό εξοπλισμό, καθώς και υπολογιστές από ένα μεγάλο αριθμό γραφείων και εργαστηρίων. Η αξία του εξοπλισμού των επιστημονικών μετρήσεων που εκλάπη υπολογίζεται ότι έφθανε τις 200.000 ευρώ. Η εισβολή τους έγινε με χρήση τροχών και λοστών σε δεκάδες γραφεία και εργαστήρια της σχολής.
Σε έρευνες σε δωμάτια της φοιτητικής εστίας του Ε.Μ.Π. βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος εργαστηριακού εξοπλισμού από τα εργαστήρια και ποσότητα ναρκωτικών.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, πέραν της προαναφερόμενης κλοπής οχήματος, έχει διαπράξει μαζί με τον συνεργό του τις ακόλουθες κλοπές και διαρρήξεις σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα:
• την 27-02-2020, διέρρηξαν εργαστήριο και (11) γραφεία καθηγητών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας περίπου 164.000 ευρώ,
• την 01-03-2020, διέρρηξαν (14) θύρες γραφείων καθηγητών και αποθηκών της Σχολής Φαρμακευτικής του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου,
• την 01-03-2020, διέρρηξαν (9) εργαστήρια της Σχολής Φυσικών του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 15.900 ευρώ,
• την 03-03-2020, διέρρηξαν (5) θύρες γραφείων της Σχολής Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α. στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου,
• την 06-03-2020, διέρρηξαν (3) εργαστήρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και εργαστήριο της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 22.950 ευρώ,
• την 25-03-2020, διέρρηξαν γραφείο καθηγητή της Σχολής Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας 14.550 ευρώ και
• το χρονικό διάστημα από 16 έως 21-04-2020, παραβίασαν (9) θύρες εργαστηρίων της Σχολής Μηχανολόγων του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και αφαίρεσαν εργαστηριακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 4.300 ευρώ.
Και οι δύο δράστες είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν πολλές φορές τις αστυνομικές Αρχές για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά, ενώ επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα και επικινδυνότητα στη διάπραξη των εγκληματικών τους ενεργειών.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού ..Συνελήφθη στο Αγρίνιο για φόνο που είχε διαπράξει πριν 31 χρόνια στη Γερμανία!

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού του τμήματος Αμφιλοχίας οδήγησε στη σύλληψη ενός 69χρονου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών για υπόθεση ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε πριν από 31 χρόνια στο κρατίδιο Χάγκεν της Γερμανίας, με θύμα μια 25χρονη.
Ειδικότερα, χθες το πρωί ο 69χρονος αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Ένας από τους γείτονές του άκουσε τις εκκλήσεις και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.
Όταν έφθασαν στο σπίτι του 69χρονου οι διασώστες του ΕΚΑΒ, τον βρήκαν πεσμένο στο έδαφος.
Στην συνέχεια, ο 69χρονος διακομίστηκε στο κέντρο υγείας Αμφιλοχίας και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών από τους γιατρούς, οι αστυνομικοί αναζήτησαν τα στοιχεία του, στο πλαίσιο της διερεύνησης του περιστατικού, σχετικά δηλαδή με τις συνθήκες πτώσης του άνδρα.
Τότε, ο αστυνομικός διαπίστωσε ότι σε βάρος του 69χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Πλέον, ο 69χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο του Αγρινίου, ενώ όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Γνωστό το κόλπο – Έγραψε ο ... Έλληνας δημοσιογράφος συκοφαντεί και διασύρει την Ελλάδα στη Γερμανία – Σε ποιο κόμμα ανήκει; ΦΩΤΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Έλληνας δημοσιογράφος έγραψε ένα απίστευτα συκοφαντικό άρθρο για την Ελλάδα, το οποίο δημοσιεύθηκε σε γερμανική εφημερίδα. Μάλιστα, ο στόχος είναι προφανής. Να πληγεί η καλή εικόνα της ασφαλούς χώρας που δημιούργησε η Ελλάδα, λόγω της πετυχημένης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, με απώτερο σκοπό τον επηρεασμό των Γερμανών τουριστών, για να μην επισκεφθούν την Ελλάδα.
Αυτό είναι μια εθνική δολιοφθορά και δεν είναι δημοσιογραφία.
Αν δε είναι αλήθεια ότι το άτομο αυτό πρόσκειται σε κάποιο κόμμα στην Ελλάδα, περιμένουμε από το συγκεκριμένο κόμμα να πάρει θέση σε αυτήν την αθλιότητα.
Το άρθρο στη γερμανική εφημερίδα ΕΔΩ.
Ακολουθεί σχετικό άρθρο-σχόλιο του ιστοτόπου THETOC:Απίστευτη επίθεση από γερμανική εφημερίδα: Οι Έλληνες λένε ψέματα για τον κορονοϊό για να προσελκύσουν τουρίστες
Αντιδράσεις προκαλεί το άρθρο της άγνωστης στο κοινό Nordwest που υπογράφει ο Ελληνας δημοσιογράφος Φέρρι Μπατζόγλου
Μια απίστευτη και υβριστική επίθεση στην Ελλάδα εξαπολύει η γερμανική εφημερίδα “Nordwest”, σε άρθρο της που αναδεικνύει και η ελληνική εκδοχή της “Deutsche Welle”. Αν και άγνωστη στο κοινό η εφημερίδα δημοσιεύει ένα κομμάτι που δεν βασίζεται σε γεγονότα παρά μόνο σε υποψίες, γεγονός που δεν την απέτρεψε να βάλει τίτλο οτι η Ελλάδα κρύβει τα πραγματικά κρούσματα.
Το άρθρο αναφέρεται στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας, ωστόσο θεωρεί πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται “ένας πολύ σκληρός υπολογισμός. Σ’ αυτόν όμως ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι – μεταξύ άλλων και για τουρίστες που προσελκύονται με ανέντιμο τρόπο”.
Το άρθρο κάνει λόγο για “εξωραϊσμένη πραγματικότητα” και αναφέρει: “Οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος: μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, είχαν διενεργηθεί 64.608 εργαστηριακά τεστ. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 τεστ την ημέρα. Είναι γελοία χαμηλό. Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τεστ έγιναν περισσότερες φορές σε έναν άνθρωπο. Η Ελλάδα στον τομέα του κορονοϊού δεν έχει δυνατότητες για τεστ. Ο Μητσοτάκης, ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι ενεργούν με το σκεπτικό “χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα””.
Εμμεση απάντηση στους ισχυρισμούς του συγγραφέα έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας λέγοντας οτι δεν μαγειρεύει η Ελλάδα τα νούμερα, ενώ είναι προφανώς λάθος όλος ο συλλογισμός του άρθρου, αφού σημασία δεν έχει ο απόλυτος αριθμός των τέστ, αλλά η αναλογία τους με τον πληθυσμό.
Ο συντάκτης συνεχίζει να αμφισβητεί αυθαίρετα τα νούμερα και τα μαθηματικά μοντέλα και υποστηρίζει ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ, επισημαίνοντας χωρίς να παρουσιάζει καμία απόδειξη, πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών: “Πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό για ξένους τουρίστες. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δεν παύει να διαλαλεί πως η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης στη φετινή τουριστική χρονιά”.
Το αξιοπερίεργο για το δημοσίευμα είναι οτι το κομμάτι, που δεν παρουσιάζει παρά μόνο υποψίες και όχι ντοκουμέντα για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του συγγραφέα, είναι οτι το υπογράφει ένας Ελληνας δημοσιογράφος ονόματι Φέρρι Μπατζόγλου.
Και η εφημερίδα καταλήγει: “Συμπέρασμα: καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο η Ελλάδα. Εάν δεν έρχονταν οι τουρίστες, οι οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικές. Μόλις η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό για την Ελλάδα, τη βασίλισσα του χρέους στην Ευρώπη, είναι ένα σκληρό χτύπημα. Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορονοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νoιάζει”.
Γνωστό το κόλπο – Έγραψε ο Έλληνας την αθλιότητα εναντίον της Ελλάδας και την αναμεταδίδει η Deutsche Welle
Το έχουμε γράψει. Το άρθρο του Έλληνα δημοσιογράφου Φέρρι Μπατζόγλου δεν είναι απλά συκοφαντικό, αλλά μια κανονική δολιοφθορά εναντίον της Ελλάδας. Δείτε όμως τη μεγάλη εικόνα, που ξεπερνά τον δημοσιογράφο αλλά και την άνγωστη στη ευρύ κοινό εφημερίδα που το δημοσίευσε, την Nordwest.
Αναφορά στο συγκεκριμένο άρθρο έκανε και η ημεπίσημη… φωνή της Γερμανίας, η Deutsche Welle.
Δηλαδή, γνωστό το κόλπο, γράφει ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό της Γερμανίας δημοσιογράφος κάτι συκοφαντικό για την Ελλάδα, σε μια μικρή εφημερίδα. Μάλιστα, επειδή είναι Έλληνας, το άρθρο αποκτά αξιοπιστία. Σου λέει ο Γερμανός αναγνώστης, αφού το γράφει Έλληνας, κάτι περισσότερο ξέρει από μας και δεν είναι δυνατόν να λέει ψέμματα και να συκοφαντεί τη χώρα του. 
Όμως μετά το παίρνει η Deutsche Welle και αλλάζουν όλα. Αφού κάνει αναφορά σ’ αυτό η Deutsche Welle, πάει να πει ότι είναι αξιόπιστο. Άρα, φέτος μην πάμε Ελλάδα.
Ακολουθεί το άρθρο της Deutsche Welle με τη σχετική αναφορά στο δημοσίευμα της  Nordwest:
Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων
Ο προβληματισμός και οι διαφορετικές απόψεις που επικρατούν σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων καθώς και άρθρο που κάνει λόγο για “εξωραϊσμό” της κατάστασης στην Ελλάδα στον γερμανικό Τύπο.
……
Εξωραϊσμένη η πραγματικότητα του κορωνοϊού στην Ελλάδα;
Μήπως η κατάσταση δεν είναι τόσο ρόδινη;
Μήπως η κατάσταση δεν είναι τόσο ρόδινη;
Με το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα ασχολείται άρθρο στην εφημερίδα NordwestΤο άρθρο αναφέρεται στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον Covid 19, ωστόσο θεωρεί πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται «ένας πολύ σκληρός υπολογισμός. Σ’ αυτόν όμως ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι – μεταξύ άλλων και για τουρίστες που προσελκύονται με ανέντιμο τρόπο».
Το άρθρο κάνει λόγο για «εξωραϊσμένη πραγματικότητα» και αναφέρει: «Οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος: μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, είχαν διενεργηθεί 64.608 εργαστηριακά τεστ. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 τεστ την ημέρα. Είναι γελοία χαμηλό. Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τεστ έγιναν περισσότερες φορές σε έναν άνθρωπο. Η Ελλάδα στον τομέα του κορωνοϊού δεν έχει δυνατότητες για τεστ. Ο Μητσοτάκης, ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι ενεργούν με το σκεπτικό «χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα».
Αγωνία για τον τουρισμό
Αγωνία για τον τουρισμό
Το άρθρο επισημαίνει πως ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ και επισημαίνει πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών: «Πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό για ξένους τουρίστες. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δεν παύει να διαλαλεί πως ‘η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης στη φετινή τουριστική χρονιά’».
Και η εφημερίδα καταλήγει: «Συμπέρασμα: καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο η Ελλάδα. Εάν δεν έρχονταν οι τουρίστες, οι οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικές. Μόλις η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό για την Ελλάδα, τη βασίλισσα του χρέους στην Ευρώπη, είναι ένα σκληρό χτύπημα. Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορωνοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νoιάζει».
Μαρία Ρηγούτσου
Πηγή ➤https://infognomonpolitics.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρό επεισόδιο Τούρκοι Στρατοφύλακες πυροβόλησαν περίπολο της Frontex στην οποία μετείχε και Έλληνας αστυνομικός, στον Έβρο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμό Τούρκων Στρατοφυλάκων εναντίον περιπόλου ανδρών της Frontex στην οποία μετείχε και Έλληνας αστυνομικός, σημειώθηκε  το απόγευμα της Τρίτης 28 Απριλίου στην περιοχή του Τυχερού Έβρου.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Evros-news.gr, λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα και ενώ δεν είχε νυχτώσει ακόμα στην περιοχή, δυο Γερμανοί αστυνομικοί της Frontex μαζί με τον Έλληνα συνάδερφο τους, περιπολούσαν σε μία περιοχή δίπλα στον ποταμό Έβρο, η οποία αποτελεί χώρο ευθύνης της ελληνικής πλευράς. Εκεί εντόπισαν ένα πλωτό της τουρκικής Στρατοφυλακής να κινείται μέσα στο ποτάμι και όταν προσπάθησαν να ελέγξουν σε ποια όρια κινούνταν και μήπως είχε περάσει προς την ελληνική πλευρά, δέχθηκαν έναν πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά. Είναι άγνωστο αν ήταν αβολίδωτο ή κανονική σφαίρα, αλλά φρόντισαν και καλύφθηκαν αμέσως. Όταν επιχείρησαν προσεκτικά να ελέγξουν ακόμα περισσότερο τον χώρο, είδαν τους Τούρκους Στρατοφύλακες να τους σημαδεύουν και πάλι με τα όπλα τους. Δεν υπήρχαν πάντως κοντά τους λαθρομετανάστες, τους οποίους ενδεχομένως να ήθελαν να διευκολύνουν για να περάσουν τον ποταμό Έβρο, όπως συνέβαινε καθημερινά πριν λίγο καιρό.
Η προκλητική και επικίνδυνη αυτή αντίδραση με τον πυροβολισμό έγινε εν ψυχρώ, δείχνοντας ότι οι Τούρκοι εξακολουθούν να προκαλούν. Φυσικά δεν έφυγαν από εκεί αλλά παρέμειναν μέχρι την λήξη της υπηρεσίας τους και αφού τηλεφωνικά ενημέρωσαν για το περιστατικό, ενώ όταν επέστρεψαν από την περιπολία έκαναν λεπτομερή αναφορά στους ανωτέρους τους για το συγκεκριμένο περιστατικό. Φυσικά, το θέμα μεταφέρθηκε και ενημερώθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ η αναφορά των Γερμανών της Frontex μεταβιβάστηκε και στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Δύναμης που βρίσκονται στην Πολωνία.

Πηγή ➤https://infognomonpolitics.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ώρα της αναμέτρησης: Αιγυπτιακά υποβρύχια σε θέσεις ”μάχης” – Με απόφαση Σίσι ”μπλοκάρονται” τα σχέδια της Τουρκίας στη Λιβύη

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Υποβρύχιο του Αιγυπτιακού Ναυτικού S43 (κλάση 209/1400) εθεάθη στο μέσο της Μεσογείου έξω από το νησί Παντελερία, προκαλώντας την ανησυχία των τουρκικών δυνάμεων στην Τρίπολη της Λιβύης.

Ως γνωστόν η Άγκυρα στέλνει συνεχώς φρεγάτες και υποβρύχια στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, με σκοπό να ελέγξει την κατάσταση στην πρωτεύουσα της χώρας αυτής κατά των δυνάμεων του Χαφτάρ, αλλά τώρα οι Τούρκοι θα βρουν έναν ικανό αντίπαλο τόσο κοντά στις μονάδες επιφανείας τους.



Η Τουρκία επίσης όπως αποκαλύφθηκε από φωτογραφίες, έχει εγκαταστήσει συστήματα Jammimg για να μπλοκάρει και αποκλείσει τις επικοινωνίες κατά της αεροπορικής βάσης Mitiga στην Τρίπολη.



Τα συστήματα αυτά συγχρόνως συλλέγουν πληροφορίες για όλες τις επικοινωνίες στην κεντρική Μεσόγειο, από πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και πολεμικά πλοία.



Ουσιαστικά πρόκειται για μαι τουρκική βάση SIGINT, η οποία ελέγχει ένα μεγάλο μέρος της Μεσογείου, τοποθετημένη στο πιο ιδανικό μέρος της περιοχής (Τρίπολη) με την οποία κατασκοπεύεται πιθανόν Αίγυπτο και Ελλάδα ( Κρήτη).



Επίσης μια ακόμη χρησιμότητα της βάσης αυτής είναι η αποφυγή χρήσης συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου κατά την φάση της απογείωσης και προσγείωσης των τουρκικών drone που στοχεύουν τις δυνάμεις του LNA.

Μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει σε περίπτωση που επιβιώσει τελικά η κυβέρνηση του Σαράι στην Τρίπολη, διότι τότε θα δημιουργηθεί σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς εμπειρογνώμονες, η μεγαλύτερη τουρκική αεροναυτική και κατασκοπευτική βάση στην Μεσόγειο.



Οι Τούρκοι σε συνδυασμό με την ναυτική βάση στην Κύπρο και την Αλεξανδρέττα, θα προσπαθήσουν να ελέγξουν ένα μεγάλο μέρος της Α.Μεσόγειου, να επιβάλλουν την ”Γαλάζια Πατρίδα” και να κυριαρχήσουν στην περιοχή θυμίζοντας εποχές Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Στα σχέδια αυτά αντιτίθονται εκτός της Ελλάδος, και η Αίγυπτος των 80 εκατ. κατοίκων η οποία βλέπει το επερχόμενο κίνδυνο από τα τουρκικά σχέδια.



Ο πρόεδρος της χώρας ΑΛ Σίσι όπως δείχνουν τα “σημάδια” αποφάσισε να παίξει “επίθεση” και να στείλει υποβρύχιες μονάδες στην κεντρική Μεσόγειο, φανερά και μυστικά ενώ απλώνεται και στην Συρία.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry δήλωσε ότι η χώρα του σκοπεύει να επιστρέψει τη Συρία στη φυσική της θέση στα περιφερειακά και διεθνή Φόρουμ.

Αυτό πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Σούκρι και του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, Γκιρ Πέντερσον, κατά την οποία οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν τις εξελίξεις στη Συρία.



Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Ahmed Hafez, δήλωσε: «Η ανακοίνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του συνεχούς συντονισμού μεταξύ του Καΐρου και του απεσταλμένου του ΟΗΕ για την προώθηση των ειρηνικών προσπαθειών για την διευθέτησης της συριακής κρίσης».

Ο υπουργός Σούκρι τόνισε ότι , «η αποφασιστικότητα της Αιγύπτου να συνεχίσει να πιέζει για προσπάθειες τερματισμού της σύγκρουσης και διευθέτησης της συριακής κρίσης σύμφωνα με το ψήφισμα 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας, με τρόπο που να διατηρεί την ενότητα και την ανεξαρτησία του συριακού εδάφους, ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες της Συρίας, ενώ το Κάιρο επιθυμεί την επιστροφή της Συρίας στη φυσική της θέση στους περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς”.



Ο Αιγύπτιος εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο υπουργός Shoukry «ασχολήθηκε με την αξιολόγηση του Καΐρου σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία, εξετάζοντας τις αιγυπτιακές προσπάθειες προώθησης μιας πολιτικής διαδικασίας μέσω της συμμετοχής της σε μικρή ομάδα χωρών που ασχολούνται με αυτήν τη διαδικασία, και μέσω της επικοινωνίας της με την μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον ομάδα του Καΐρου, η οποία σχετίζεται με την αναγκαιότητα αντιμετώπισης των τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών οργανώσεων, καθώς και των περιφερειακών ομάδων που τις υποστηρίζουν”.

Σε απλά ελληνικά η Αίγυπτος δηλώνει ότι θέλει μια Συρία ανεξάρτητη, χωρίς τουρκικά στρατεύματα στο έδαφος της, χωρίς Τζιχαντιστές εντασσόμενη σε μια συμμαχία με το Κάιρο.
Πρόκειται για μια αλλαγή πολιτικής από πλευράς Αιγύπτου, που κατανόησε ότι οι ήπιες δηλώσεις και συμπεριφορές προς την Άγκυρα δεν έχουν πλέον νόημα.

Νομίζουμε ότι αυτό το “μήνυμα” το έχει λάβει και η ελληνική πλευρά η οποία στο μέτρο του δυνατού άλλαξε ροτα ως προς τις τουρκικές απαιτήσεις και ετοιμάζει “εκπλήξεις” στην Άγκυρα.

www.ellinotourkika.gr
Πηγή ➤https://infognomonpolitics.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Έπεσε άγριο ξυλ....στην Σάμο μεταξύ μεταναστών – Κανονικό ρινγκ (ΒΙΝΤΕΟ)

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ξύλο μεταξύ λ@θρομεταναστών μετά τα επεισόδια με τις φωτιές στο ΚΥΤ Σάμου.
Δείτε το βίντεο:

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Ρώσος ερευνητής: Να γιατί το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε τα βίντεο με τα ΑΤΙΑ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Πρόσφατα το Πεντάγωνο δημοσίευσε 3 αποχαρακτηρισμένα βίντεο που παρουσιάζουν πιλότους του αμερικανικού Ναυτικού να εντοπίζουν αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδίας για άγνωστα φαινόμενα, Όλεγκ Κουρμπάτοφ, σχολίασε ότι ο αμερικανικός στρατός ηθελημένα δημοσίευσε τα βίντεο με τα UFO για να δικαιολογήσει τα τεράστια κονδύλια που λαμβάνει από την αμερικανική κυβέρνηση.
Στόχος του πενταγώνου ίσως είναι η περαιτέρω χρηματοδότηση, ανέφερε ο Κουρμπάτοφ.
Σύμφωνα με τον Ρώσο ερευνητή, ένας άλλος λόγος για την επίσημη δημοσίευση είναι εξάλλου το γεγονός ότι στην ουσία δεν αποκαλύπτει εμπιστευτικές πληροφορίες.
«Μιας και τα προηγούμενα βίντεο που δόθηκαν από τις αρχές δεν έχουν πολύτιμες πληροφορίες για τα αντικείμενα, δεν υπάρχει και τίποτα ουσιαστικά για να ερευνηθεί», λέει ο Κουρμπάτοφ.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Ναυτικό των ΗΠΑ αναγνώρισε την ακρίβεια των βίντεο τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.
Τώρα τα βίντεο δόθηκαν και επίσημα στη δημοσιότητα «προκειμένου να μην υπάρξουν τυχόν παρανοήσεις από το κοινό σχετικά με την αυθεντικότητά τους», ανέφερε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σου Γκοφ, σύμφωνα με το CNN.
Τα συγκεκριμένα βίντεο κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από Δεκέμβριο του 2017 ως τον Μάρτιο του 2018 από την Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών του The Stars, που μελετά πληροφορίες σχετικά με Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα.

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »