Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΦΩΝΟΙ – Αυτό είναι το καλύτερο μαχητικό του κόσμου [ΒΙΝΤΕΟ]

ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΦΩΝΟΙ – Αυτό είναι το καλύτερο μαχητικό του κόσμου [ΒΙΝΤΕΟ]


Police-Voice blog ➤
Μονοθέσιο, αεροσκάφος αεροπορικής υπέροχης, προερχόμενο από το Su-35 και εξοπλισμένο με στροβιλοκινητήρες διπλής ροής AL-31FP, συνολικής ώσης 29000 κιλών, διαθέτοντας ακροφύσια κατευθυνόμενης ώσης ( με την κίνηση τους ± 15 μοίρες ως προς τον κάθετο άξονα). Ο AL-31FP  είναι ένας στροβιλοκινητήρας με μήκος 4,99 μέτρα, διάμετρο (εισόδου) 0,91 μέτρα (με άλλες πήγες – 0,932 μέτρα), διάμετρος εξωτερική 1,28 μέτρα  και βάρος 1570 κιλά. Εκτός από αυτά, ο κινητήρας έχει την πιο χαμηλή κατανάλωση καύσιμων (0,677 kg/(kg* hour)).

Αναβαθμίστηκε ο ραδιοηλεκτρονικός εξοπλισμός, το σύστημα ελέγχου πυρός για την βολή των όπλων, σε συνδυασμό με την λειτουργία του εκσυγχρονισμένου ραντάρ Ν0011Μ «Bars» επίσης το σύστημα συνεργάζεται με ένα μικρότερο ραντάρ Ν-012 που του επιτρέπει να ανιχνεύει και παρακολουθεί στόχους σε μια απόσταση της τάξης 30-50 km για την κάλυψη και βολή πυραύλων στο πίσω ημισφαίριο.
Το Bars αποτελεί ένα σύστημα ηλεκτρονικής διάταξης φάσης και εξοπλίζει τις τελευταίες εκδόσεις του μαχητικού Su-35/Su-37 και Su-30MKI των εξαγωγικών εκδόσεων. Η μέγιστη εμβέλεια σάρωσης  εναέριου στόχου φτάνει περίπου 140-160 km, μπορεί να παρακολουθήσει ταυτόχρονα 20 στόχους και να εκτοξεύσει ταυτόχρονα  βλήματα κατά 8 στόχων. Πέταξε για πρώτη φορά στις 2 Απριλίου 1996.
Χάρη στους AL-31FP το αεροσκάφος απέκτησε κορυφαίους ελιγμούς που το καθιστούν ένα από τα μοναδικά παγκόσμιος.
στροφή  360 μοιρών στο επίπεδο συμμετρίας (Chakra Frolov)
στροφή ελιγμού με μετάκαυση (λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα)
στροφή στο κατακόρυφο άξονα
ελιγμός κόμπρα με γωνίες προσβολής 150-180 μοιρών
Περιστροφή (ελιγμός Kolokol)
Περιστροφή με μείωση ύψους μέχρι 300-400 μέτρα.
Π.χ. κατά τον ελιγμό της κόμπρας το αεροσκάφος εισέρχεται σε γωνία προσβολής 150 μοιρών και παραμένει σε αυτή την θέση 3-4 δευτερόλεπτα. Η δυνατότητα τέτοιων ακραίων ελιγμών δίνει σοβαρό πλεονέκτημα στο σκάφος σε κλειστές αερομαχίες.
Στην αεροδιαστημική έκθεση της Χιλής FIDAE’98 που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου 1998 παρουσιάστηκε σαν Su-37MR. Με αυτήν ονομασία έχει παρουσιαστεί και νωρίτερα στην έκθεση του Dubai.
Το Su-37 Terminator παραμένει και θα παραμένει για αρκετά χρόνια το καλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο με κορυφαία πτητικά χαρακτηριστικά.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ! ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ! Γκέτο λαθρομεταναστών τα προάστια της Αθήνας – Άχρηστοι , δήμαρχοι και ο «φωστήρας» Τόσκας ΦΩΤΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ! ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ! Γκέτο λαθρομεταναστών τα προάστια της Αθήνας – Άχρηστοι , δήμαρχοι και ο «φωστήρας» Τόσκας


Police-Voice blog ➤
Η επανεμφάνιση Τόσκα στα ΜΜΕ με συνεντεύξεις, δηλώσεις κτλ φαίνεται ότι έχει το σκοπό της.
Βαρύγδουπες δηλώσεις περί Κάλαχαν αλλά και πολλά υποσχόμενων σχεδίων της ΕΛ.ΑΣ για να «καθαρίσει» το κέντρο από τα αλλοδαπά κακοποιά στοιχεία που έχουν «καταβάλλει» τη χώρα.
Οι αναγνώστες  δεν τρώνε κουτόχορτο και γίνονται οι ίδιοι ρεπόρτερς.
Φίλος μας έστειλε αποκαλυπτικές φωτογραφίες από την πλατεία Νέας Σμύρνης που για δεκαετίες αποτελούσε τόπο συνάντησης και ψυχαγωγίας για νέους και οικογένειες. Η εικόνα αποκαρδιωτική. Όπως μας λέει ο ίδιος, σήμερα βγαίνοντας με την γυναίκα και τα παιδιά του για καφέ στην πλατεία αυτό που αντίκρισε, τον άφησε άφωνο.
Όλος σχεδόν ο πεζόδρομος της πλατείας, από την μία πλευρά της, ήταν γεμάτη, από πάσης φύσεως αλλοδαπούς (Πακιστάν, Μπαγκλαντές,Αφρική), και πουλούσαν ότι τραβάει η ψυχή σου τσάντες, παπούτσια, θήκες κινητών, κοσμήματα, καθώς και άλλα παρά πολλά είδη. «Φαίνεται ο κ. Τόσκας καθάρισε μόνο το κέντρο της Αθήνας και μετέφερε όλο αυτό το πανηγύρι στις γύρω περιοχές», καταλήγει ο αναγνώστης μας που κάνει την καταγγελία.
Την ίδια -ίσως και μεγαλύτερη- ευθύνη φέρνει και ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης που αφήνει το πιο γνωστό σημείο της πόλης του να είναι έρμαιο του παρεμπορίου και του κάθε λογής αχρείου μουσουλμάνου που είναι έτοιμος για όλα. Άραγε, αν αύριο γίνει κάποια επίθεση σε κάτοικο από κάποιον λάθρο  μαχαιροβγάλτη, θα βγει από το λαγούμι του; Στα ευχολόγια όλοι καλοί είμαστε.
Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες του αναγνώστη μας. Τις δημοσιεύουμε για να αποδείξουμε για ακόμη μία φορά πόσο επικίνδυνοι για τη χώρα κι το Έθνος είναι οι μπολσεβίκοι που έχουν στρογγυλοκαθήσει στο Μαξίμου και κατάντησαν τη χώρα αποθήκη λαθροεποίκων. Τις δημοσιεύουμε μπας και ο δήμαρχος αποφασίσει να αναλάβει δράση από το να παίρνει τα λεφτάκια του καθισμένος στη μεγάλη καρέκλα. Τις δημοσιεύουμε για να βάλουμε το λιθαράκι μας στον ξεσηκωμό που οφείλει η ιστορία αυτού του λαού να προκληθεί και να πετάξει έξω κάθε ελεεινό ανθέλληνα βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας και των οικογενειών μας.
Ιδού:
1213 14
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιβάτες και οδηγός σε λεωφορείο ΚΤΕΛ έμειναν με το στόμα ανοιχτό – Tι ακατάλληλο αντίκρισαν στις πίσω θέσεις;

Επιβάτες και οδηγός σε λεωφορείο ΚΤΕΛ έμειναν με το στόμα ανοιχτό – Tι ακατάλληλο αντίκρισαν στις πίσω θέσεις;


Police-Voice blog ➤
Επιβάτες και οδηγός σε λεωφορείο ΚΤΕΛ της γραμμής Θεσσαλονίκη-Αθήνα έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν διαπίστωσαν πως γυριζόταν στις πίσω θέσεις ροζ ταινία υπό την μορφή home video…

Την… ευθύνη για το περιστατικό έχει γνωστός παραγωγός ελληνικών ακατάλληλων ταινιών που προτίμησε αυτή το φορά το σενάριο να… περιέχει επαφή σε λεωφορείο.
Με το που ξεκίνησε το «παιχνίδι», οι λοιποί επιβαίνοντες και ο οδηγός σάστισαν. Κάποια στιγμή μάλιστα υποχρεώθηκε να σταματήσει το λεωφορείο σε έναν παράδρομο της Εθνικής για να τους ζητήσει τον λόγο.
Οι πρωταγωνιστές της ταινίας ωστόσο δεν του έδωσαν σημασία, καθώς πρόκειται για αλλοδαπές σταρ με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, και στα ελληνικά δεν είναι καλές…
οι επιβατες τους πέταξαν έξω από το λεωφορείο και κατήγγειλαν το συμβάν
Πηγή ➤http://www.makeleio.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ: ! ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ Κ…! Αλβανοί κατέστρεψαν τα μοναδικά διόδια της χώρας επειδή…. [ΕΙΚΟΝΕΣ]

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ: ! ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ Κ…! Αλβανοί κατέστρεψαν τα μοναδικά διόδια της χώρας επειδή…. [ΕΙΚΟΝΕΣ]


Police-Voice blog ➤
Επεισοδιακή διαδήλωση στην Αλβανία με αφορμή νέα διόδια που τοποθετήθηκαν σε αυτοκινητόδρομο.

Εξαγριωμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Καλιμάς, στο σημείο του εθνικού δρόμου που τοποθετήθηκαν πριν από μία εβδομάδα τα διόδια, διαμαρτυρόμενοι για τις υψηλές τιμές. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο με τους διαδηλωτές να συγκρούονται με την αστυνομία και να βάζουν φωτιά στα κουβούκλια.
Το τίμημα θεωρήθηκε υψηλό τόσο για τους κατοίκους της Βόρειας Αλβανίας, όσο και γι αυτούς του Κοσόβου, ενώ και η αντιπολίτευση είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση Ράμα για τη συγκεκριμένη απόφαση.
Δείτε φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις όπως τις δημοσίευσε στoν προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Ολλανδός δημοσιογράφος, Βίνσεντ Τρίεστ, ο οποίος διαμένει στα Τίρανα.
This is getting completely out of control. Payment booths where put into function last week, now totally destroyed. pic.twitter.com/oa9eJAWkoj
Police are completely overwhelmed by use of violence of protestors. Police is a clear target by protestors, and they are not with enough to face the crowd. pic.twitter.com/uVXkXMifLe
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Some Albanians are angry they had to pay toll for the moterway, so the burned payment booths in Northern-Albania. https://twitter.com/rfe_kosova/status/980030602941534208 
This is getting completely out of control. Payment booths where put into function last week, now totally destroyed. pic.twitter.com/oa9eJAWkoj
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ: Άνοιξαν τα πρώτα διόδια στην Αλβανία. Δεν θα πιστέψετε πόσο κοστίζει η διέλευση


Η Αλβανία μπαίνει στην εποχή των διοδίων. Πρώτο αστείο!

Ο πρώτος δρόμος με διόδια στην Αλβανία είναι γεγονός. Δεύτερο αστείο!
Και δεν είναι άλλο από το Δρόμο του Έθνους”(Rruga e Kombit) . Έτσι λοιπόν από σήμερα από σήμερα 12.00 τοπική ώρα κάθε ΙΧ αυτοκίνητο καλείται να πληρώσει το ποσό των 5€ ανά διέλευση στην είσοδο του τούνελ του Kalimash, σύνολο 10 ευρώ!!!!
Κι όλα αυτά σε έναν αυτοκινητόδρομο που εξακολουθεί να είναι ελλιπής σήμερα, οπού μέχρι στιγμής 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα κατά μήκος αυτής της εθνικής οδού. Επίσης, υπάρχουν ακόμα ελλιπή τμήματα τεσσάρων λωρίδων και μη ασφαλείς έξοδοι.
Μία φορά γύφτοι, πάντα γύφτοι…


Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Στρατός προχώρησε σε δοκιμαστική ..Ηχησαν σειρήνες συναγερμού σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο – Σε «πορτοκαλί» συναγερμό η χώρα – Δείτε το Βίντεο

Ο Στρατός προχώρησε σε δοκιμαστική ..Ηχησαν σειρήνες συναγερμού σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο – Σε «πορτοκαλί» συναγερμό η χώρα – Δείτε το Βίντεο


Police-Voice blog ➤
Σειρήνες ήχησαν στο κέντρο της Ορεστιάδας και στο Διδυμότειχο. Ο Στρατός προχώρησε σε δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας.
Πάντως συνήθως μια τέτοια κίνηση προαναγγέλεται… Κάτι που φαίνεται τώρα να μην έγινε προσδίδοντας «έκτακτο» χαρακτήρα στην ενεργοποίηση.
Δείτε το βίντεο με το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε το thrakinea.gr.
Σε αυξημένη ετοιμότητα ή «πορτοκαλί» συναγερμό, θέτει η κυβέρνηση το υπουργείο Αμυνας και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, σε αρμόδια κυβερνητικά κέντρα έφτασαν φήμες ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει ακόμη περισσότερο την ένταση στο Αιγαίο, πριν και μετά τις ημέρες του Πάσχα, και σε μια περίοδο όπου ξεκινά για τα καλά η τουριστική περίοδος για την Ελλάδα.
Για το λόγο αυτό, ξεκάθαρο μήνυμα επιχειρησιακής εγρήγορσης εκπέμπουν με μεγαλύτερη ένταση τους τελευταίους μήνες οι φρουρές των νησιών.
Από το βορειότερο άκρο του Αιγαίου έως στις εσχατιές της νότιας πλευράς του αρχιπελάγους, οι δυνάμεις ασκούνται διαρκώς με πολλούς συναγερμούς και πολυποίκιλα “επεισόδια”.
Περισσότεροι από 120 συναγερμοί έχουν δοθεί το τελευταίο 14μηνο ενώ έχουν πραγματοποιηθεί από το σύνολο των δυνάμεων βολές με κάθε είδους οπλικό σύστημα που υπάρχει στα νησιά τα οποία βρίσκονται υπό τη διοίκηση της ΑΣΔΕΝ
Βολές με βαρέα όπλα πεζικού, από άρματα μάχης, από οβιδοβόλα του πυροβολικού καθώς επίσης από το σύνολο του φορητού οπλισμού.
Σε αυτές τις ασκήσεις καταγράφεται η αύξηση του αριθμού των εθνοφυλάκων, αλλά και η μετακίνησή τους από μεγάλα νησιά σε μικρότερα, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εκάστοτε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Κύριες ασκήσεις είναι φυσικά οι ανακαταλήψεις βραχονησίδων, οι έκτακτες επανδρώσεις ακόμη και των πιο απομακρυσμένων φυλακίων, η υπεράσπιση νησιών μέχρι να φτάσουν δυνάμεις από την ηπειρωτική χώρα καθώς και άλλα σενάρια.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Θα τους κάψουμε ?? Ψάχνει μεγάλο μπελά η Τουρκία με νέα NAVTEX 438/18 στο Καστελόριζο. Ελάτε και θα φάτε καλά «τουρκοι»

Θα τους κάψουμε ??  Ψάχνει μεγάλο μπελά η Τουρκία με νέα NAVTEX 438/18 στο Καστελόριζο. Ελάτε και θα φάτε καλά «τουρκοι»


Police-Voice blog ➤
«Μπαρούτι» μυρίζει η κατάσταση στο Αιγαίο, καθώς την Παρασκευή η Τουρκία εξέδωσε μια νέα παράνομη ναυτική οδηγία προς ναυτιλλόμενους (NAVTEX), με την οποία δεσμεύουν και αποκλείουν, για πολλοστή φορά, τη θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου, προκειμένου οι ένοπλες δυνάμεις της γείτονος να πραγματοποιήσουν άσκηση με πραγματικά πυρά.
Ειδικότερα, με τη NAVTEX 438/18 οι Τούρκοι αποκλείουν με το «έτσι θέλω» για τις 02/04/2018 ολόκληρη την περιοχή νότια του Καστελλόριζου, η οποία βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών και της περιοχής ελληνικής ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση (SRR), αλλά και την περιοχή που η ευθύνη για έκδοση NAVTEX ανήκει στη χώρα μας.
Όπως καθίσταται φανερό, οι γείτονες εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι, στον απόηχο της απολύτως επιτυχημένης στρατιωτικής άσκησης «Πυρπολητής» που διενήργησαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα Δωδεκάνησα και επιχειρούν τώρα να… απαντήσουν, «καταλαμβάνοντας» με τα σκάφη τους περιοχές, οι οποίες βρίσκονται εντός της ελληνικής ζώνης ευθύνης.
Δυστυχώς, η Άγκυρα και το καθεστώς Ερντογάν επιδιώκουν με κάθε τρόπο να στήσουν σκηνικό νέου «θερμού» επεισοδίου, εμμένοντας σε μια ακραία κι εξαιρετικά επικίνδυνη ρητορική αμφισβητήσεων απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα και κεκτημένα της Ελλάδας.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά τους Αμερικανούς και οι Γερμανοί βλέπουν ελληνοτουρκική σύρραξη

Μετά τους Αμερικανούς και οι Γερμανοί βλέπουν ελληνοτουρκική σύρραξη


Police-Voice blog ➤
Κρίσιμοι οι επόμενοι δύο μήνες σύμφωνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τ.Πάιατ, για αυξανόμενο κίνδυνο ελληνοτουρκικής σύρραξης γράφουν οι Αμερικανοί, τώρα προστέθηκαν και οι Γερμανοί οι οποίοι τονίζουν με νόημα: «Θα μπορούσε να γίνει ένας τέτοιος πόλεμος, αυτή τη στιγμή. Bέβαια περισσότερο τυχαία παρά από πρόθεση».
Ετσι, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο τους αναλύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
«Οι ούτως ή άλλως δύσκολες σχέσεις των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο, από τότε που ο Τούρκος πρόεδρος αναδομεί την Τουρκία σε ένα αυταρχικό κράτος και ασκεί μια επιθετική, επεκτατική εξωτερική πολιτική» τονίζει σε ανάλυσή της η γερμανική εφημερίδα για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.
Κάνοντας μια αναδρομή στα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, η Die Welt προσθέτει:
«Στις 12 Φεβρουαρίου μια τουρκική ακταιωρός εμβόλισε ένα πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής, που βρισκόταν κοντά στα, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ευρισκόμενα και διαφιλονικούμενα, νησιά των Ιμίων, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από τις τουρκικές ακτές. Στη συνέχεια ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντάς του ότι το συμβάν ήταν αδεξιότητα και όχι πρόκληση. Αδέξιο – ίσως.
Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, λόγω των πολιτικών εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016, απέλυσε τους περισσότερους ικανούς καπετάνιους της ή τους φυλάκισε. Αλλά το συμβάν ήταν, παρ’ όλα αυτά, μια πρόκληση, όπως και άλλα πολλά πριν από αυτό.
Η σύλληψη των δύο στρατιωτικών
Στη συνέχεια, στα τέλη Φεβρουαρίου, η Τουρκία συνέλαβε δύο Έλληνες στρατιώτες που πραγματοποιούσαν περιπολία στα σύνορα και είχαν περάσει σε τουρκικό έδαφος. Αυτό γίνεται συχνά, αλλά ποτέ άλλοτε δεν είχαν συλληφθεί άτομα. Στους κρατούμενους μπορεί να απαγγελθεί κατηγορία για κατασκοπεία και σε μια τέτοια περίπτωση θα κινδύνευαν με πολυετή φυλάκιση.
Οι 8 Τούρκοι που ζητούν άσυλο
Λίγο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016, οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί κατέφυγαν στη γείτονα χώρα και ζήτησαν άσυλο. Έκτοτε ο Ερντογάν ζητάει την έκδοσή τους, αλλά η Αθήνα επικαλείται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, που αρνείται να τους εκδώσει. Από τότε αυξήθηκαν οι στρατιωτικές επιθετικές κινήσεις», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα
Αναφέρει μάλιστα ότι «2.000 φορές περίπου παραβίασαν πέρσι τουρκικά πολεμικά πλοία ελληνικά χωρικά ύδατα. Οι παραβιάσεις αυτές ήταν πολύ περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά. 3.300 φορές παραβίασαν τουρκικά μαχητικά τον ελληνικό εναέριο χώρο – δυο φορές συχνότερα από ό,τι την προηγούμενη χρονιά. Για την ευρισκόμενη σε δύσκολη οικονομική θέση Ελλάδα, όλο αυτό κοστίζει ακριβά. Μόλις ένα τουρκικό μαχητικό εισέλθει στον ελληνικό εναέριο χώρο, σηκώνονται ελληνικά αεροπλάνα για να τα αναχαιτίσουν. Μια ώρα πτήσης με ένα F-16 κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ. Οι δύο νατοϊκές χώρες είναι ό,τι ήταν κάποτε η Γερμανία με τη Γαλλία: προαιώνιοι εχθροί. Η αντιπαλότητα μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων ανάγεται πολλούς αιώνες πίσω».’
Το 1996 λίγο έλειψε να γίνει πόλεμος
Η συνθήκη της Λωζάννης – υπογραμμίζει η Die Welt – καθόρισε και τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. Τα νησιά του Αιγαίου παρέμειναν στην Ελλάδα. Η Τουρκία έχασε την Κύπρο – μέχρι το 1974 που ο τουρκικός στρατός κατέκτησε το βόρειο τμήμα του νησιού.
«Το 1996 λίγο έλειψε να γίνει πόλεμος για τα Ίμια, μετά από παρόμοιο συμβάν με εκείνο με την τουρκική ακταιωρό. Η Τουρκία έχει βαλθεί να θεωρεί κάθε βραχάκι, που εξέχει από τη θάλασσα και δεν αναφέρεται ρητά στη συνθήκη της Λωζάννης, δική της επικράτεια- γι’ αυτό και οι πολλές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και των χωρικών υδάτων. Η Τουρκία θεωρεί αυτές τις περιοχές μη ελληνικές.
Οι στρατοί των δύο χωρών
Η διαμάχη για τα νησιά είναι ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα και η Τουρκία πληρώνουν για δυσανάλογους στρατούς. Εξοπλιστικά, οι δύο στρατοί είναι περίπου το ίδιο ισχυροί. Τα πεζοφόρα τμήματά τους έχουν μαζί περισσότερη δύναμη πυρός από την υπόλοιπη Ευρώπη: 830 τεθωρακισμένα, 2.500 άλλα πολεμικά τροχοφόρα. Οι δύο πολεμικές αεροπορίες διαθέτουν συνολικά 450 μαχητικά αεροσκάφη.
Σε περίπτωση πολέμου αυτό το οπλοστάσιο θα μπορούσε σε ελάχιστο χρόνο να επιφέρει μεγάλες καταστροφές. Θα μπορούσε να γίνει ένας τέτοιος πόλεμος, αυτή τη στιγμή βέβαια περισσότερο τυχαία παρά από πρόθεση.
Ανίκανοι αξιωματικοί, που έχουν λάβει διαταγή να εφαρμόσουν μια ριψοκίνδυνη συγκρουσιακή πολιτική, μπορεί να τα κάνουν θάλασσα.
Η ήδη και προ Ερντογάν υπάρχουσα επιθετική τουρκική στρατηγική των συστηματικών συνοριακών παραβιάσεων οξύνθηκε σημαντικά υπό την ηγεσία του. Ταυτόχρονα, το σώμα των Τούρκων αξιωματικών υποφέρει από απώλεια ικανοτήτων, ειδικά στο πολεμικό ναυτικό και στην πολεμική αεροπορία, μετά τις πολιτικές εκκαθαρίσεις από το 2011 και ειδικά από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
Ανίκανοι αξιωματικοί, που έχουν λάβει διαταγή να εφαρμόσουν μια ριψοκίνδυνη συγκρουσιακή πολιτική, μπορεί να τα κάνουν θάλασσα.
Στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996 παρενέβησαν οι ΗΠΑ, για να φέρουν στα συγκαλά τους τις δύο πλευρές.
Δεν είναι όμως βέβαιο ότι η διοίκηση Τραμπ σήμερα θα δρούσε με ανάλογο τρόπο.
Η ΕΕ τουλάχιστον φαίνεται να αναγνώρισε τώρα το μέγεθος του προβλήματος. Στη σύνοδο της Βάρνας τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ είπε ότι η σχέση της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το σημαντικότερο στοιχείο για τις τουρκο-ευρωπαϊκές σχέσεις.
Η Άγκυρα θα πρέπει να προσεγγίσει τους Έλληνες, αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις σχέσεις με την ΕΕ, όπως ελέχθη. Επειδή αυτή τη στιγμή η Τουρκία αποδίδει αξία στο ξεπάγωμα των σχέσεων με τις Βρυξέλλες και ο Ερντογάν τόνισε εκ νέου στη Βάρνα ότι η χώρα του συνεχίζει να θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ, μια σαφής στάση των Βρυξελλών μπορεί ίσως να έχει περιορισμένα αποτελέσματα.
Υπάρχει όμως ένας βασικός στρατηγικός στόχος της Τουρκίας υπό τον Ερντογάν, όπως το διατύπωσε κάποτε ο τότε ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου: να ενισχυθεί η δύναμη και επιρροή της Τουρκίας όπου είναι δυνατόν στον κόσμο. Η πολιτική έναντι της ΕΕ έρχεται δεύτερη. Η υποψηφιότητα ενισχύει την Τουρκία – η ίδια η ένταξη με τη στέρηση της κυριαρχίας, όχι απαραίτητα.
Σ’ αυτήν την πολιτική της μαξιμαλιστικής αύξησης της δύναμης από την άποψη της εξωτερικής πολιτικής ανήκει και μια επεκτατική ορμή, με στόχο την επιστροφή στο πολιτικό μεγαλείο του οθωμανικού κράτους. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα αλλαγή των συνόρων, αλλά και δεν την αποκλείει, αν υπάρξει δυνατότητα.
Η Άγκυρα θα ζυγίζει διαρκώς τους συσχετισμούς δυνάμεων και θα εκμεταλλεύεται κάθε ελληνική αδυναμία. Ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στην παραπαίουσα Συρία και ανακοίνωσε στρατιωτική επέμβαση κατά των Κούρδων στο Ιράκ.
Η Τουρκία τα προηγούμενα 10 χρόνια επένδυσε τεράστια ποσά, ιδίως σε πολεμικά πλοία.
Τα νέα πλοία επιτρέπουν επιδείξεις δύναμης, όπως στις 9 Φεβρουαρίου, όταν το τουρκικό πολεμικό ναυτικό μπλόκαρε γεωτρύπανο, που για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αναζητούσε αέριο κοντά στις κυπριακές ακτές. Η Τουρκία επιμένει να συμμετάσχει στη χρήση των αποθεμάτων αερίου εξ ονόματος του υπό τουρκική κατοχή ευρισκόμενου βόρειου τμήματος του νησιού», τονίζει η γερμανική εφημερίδα.
Νωρίτερα, προειδοποίησαν και οι Αμερικανοί προειδοποιούν: Κοντά σε πολεμική σύγκρουση Ελλάδα και Τουρκία –
Για τον αυξανόμενο κίνδυνο μιας ενδο-νατοϊκής σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει επίδειξη δύναμης στην περιοχή, γράφει το αμερικανικό περιοδικό Weekly Standard.
O συνδυασμός των επερχόμενων εκλογών στην Τουρκία, οι ανησυχίες του Ερντογάν για τη δημοτικότητά του και η απειρία στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις -πολλοί ανώτεροι αξιωματικοί των οποίων αντικαταστάθηκαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 – καθιστούν ένα πόλεμο πιο πιθανό από οποιαδήποτε άλλη περίοδο, αφότου οι δύο πλευρές κονταροχτυπήθηκαν για τα Ίμια τη δεκαετία του ‘90, γράφει ο συντάκτης της ανάλυσης, Τζον Ψαρόπουλος στο περιοδικό που φιλοξενεί συχνά άρθρα μελών συντηρητικών think tank της Ουάσιγκτον, όπως το American Enterprise Institute, το Foundation for Defense of Democracies, το Foreign Policy Initiative και το Hudson Institute.
Το άρθρο αναφέρει ότι ΗΠΑ και ΕΕ διαθέτουν σήμερα λιγότερους μοχλούς πίεσης προς την Άγκυρα απ’ ό,τι πριν από δύο δεκαετίες καθώς ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται σε άγρια κόντρα με την Ουάσιγκτον για την αμερικανική πολιτική στη Συρία (βλ. αμερικανική στήριξη προς τις κουρδικές πολιτοφυλακές – πολύτιμους συμμάχους των ΗΠΑ στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, που η Τουρκία θεωρεί παρακλάδι του PKK-, ενώ τα χέρια των Βρυξελλών είναι δεμένα λόγω της συμφωνίας με την Άγκυρα για το προσφυγικό, που εκμεταλλεύεται ο Ερντογάν.
Και φιλοξενεί, εν είδει συμπεράσματος, τις δηλώσεις του Ντέιβιντ Φίλιπς, πρώην διπλωμάτη και διευθυντή του Program on Peace Building and Rights του Πανεπιστημίου Columbia, ο οποίος θεωρεί ότι η Ουάσιγκτον μάλλον δεν θα θελήσει να αναλάβει ρόλο διαιτητή και ως εκ τούτου είναι πιθανότερο σήμερα ένα «ατύχημα»:
«Το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι ΗΠΑ είναι να παρέμβουν μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος σε περίπτωση που απαιτηθεί στρατιωτική δράση. Έτσι ο Ερντογάν ίσως νομίσει ότι μπορεί να κάνει μια ξαφνική κίνηση και να ξεφύγει χωρίς συνέπειες. Μπορεί, όμως, να εξαπολύσει δυνάμεις που δεν μπορεί να ελέγξει».
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΓΩΣΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΣΟΚ: ΈΔΕΝΕ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ «ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ» ΤΟΥ, ΜΕ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΝΕΟ ΚΩΣΤΑΛΕΞΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΓΩΣΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΣΟΚ: ΈΔΕΝΕ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ «ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ» ΤΟΥ, ΜΕ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΝΕΟ ΚΩΣΤΑΛΕΞΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Police-Voice blog ➤
  • Συνελήφθη τα ξημερώματα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκη 58χρονος δημοτικός υπάλληλος που είχε μετατρέψει το σπίτι του σε φυλακή!
  • Κρατούσε τα δύο ξαδέρφια του ομήρους για 6 – 8 μήνες προκειμένου να αποσπάσει από την οικογένειά τους 63.000 ευρώ.
  • Ο 58χρονος οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
Το χρονικό της υπόθεσης στην Θεσσαλονίκη
Την πληροφορία μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου αναφέρθηκε πως ο 58χρονος άνδρας είναι δημοτικός υπάλληλος στον δήμο Ωραιοκάστρου.
Πριν αό αρκετούς μήνες, δύο ξαδέρφια του από τις Σέρρες τον είχαν επισκεφθεί στο σπίτι του. Ο 58χρονος, λοιπόν, τους κράτησε κυριολεκτικά αιχμαλώτους για διάστημα περίπου έξι έως οκτώ μηνών!
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πρωί έφευγε κανονικά για την δουλειά του, έχοντας όμως μέσα στο σπίτι του ένα «σκοτεινό» μυστικό: Έδενε με χειροπέδες τα χέρια των «αιχμαλώτων» του, με καλώδια τα πόδια τους και όταν επέστρεφε από την δουλειά τους έλυνε και τούς αποσπούσε χρήματα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα δύο ξαδέρφια είχαν περίπου 80.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό και ο 58χρονος έπαιρνε χρήματα απειλώντας τα δύο ξαδέρφια του πως θα κάνει κακό στην τρίτη αδελφή τους!
Ο 58χρονος δημοτικός υπάλληλος συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου, 31.03.2018 μετά από έφοδο των αστυνομικών στο σπίτι, με τους δύο ανθρώπους που κρατούσε αιχμάλωτους ο άνδρας να απελευθερώνονται.
Ο δράστης οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με την υπόθεση να παίρνει, πλέον, τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »