Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Πολεμικό Ναυτικό: Έφτασε στη Λάρισα η σορός της 19χρονης Θάλειας Κορδαμπάλου Αύριο η κηδεία της ναυτικής δοκίμου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Το μεσημέρι της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της ενώ τις επόμενες μέρες θα ενημερωθούν οι ελληνικές Αρχές για το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής

Λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Τετάρτης έφτασε στην Λάρισα με C-130 από την Ιταλία η σορός της άτυχης 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το larissanet.gr η σορός της κοπέλας μεταφέρθηκε στο σπίτι της στη συνοικία Παπασταύρου ενώ η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στις 13:00 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Στην Λάρισα αναμένεται να φτάσουν ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, όπως επίσης και συμμαθητές της 19χρονης Θάλειας από τη Σχολή. Παράλληλα, στις τελετές θα αποδοθούν οι προβλεπόμενες τιμές από στρατιωτικά αγήματα.


 

Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι ελληνικές Αρχές για το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής


Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής, η διαδικασία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης. Πλέον, οι ελληνικές Αρχές θα ενημερωθούν επισήμως με τα μεταφρασμένα έγγραφα που θα φτάσουν τις επόμενες ημέρες από την Ιταλία.

Στο μεταξύ πατέρας της άτυχης δοκίμου, μιλώντας στο MEGA, ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του παιδιού του και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν στη Λάρισα, μαζί με όσους τη γνώριζαν και την αγαπούν.

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει. Ελπίζω αύριο να είμαστε στην Ελλάδα, εφόσον το επιτρέψει η γραφειοκρατία που υπάρχει εδώ, στην Ιταλία, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, η κηδεία έχει κανονιστεί ήδη να γίνει τη Πέμπτη το μεσημέρι», δήλωσε ο πατέρας 19χρονης δοκίμου.


 Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Μύκονος: Ελεύθεροι οι 4 συλληφθέντες για την διακίνηση κο καΐ νης σε ιταλικό εστιατόριο Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους - Στους δυο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ

Ανατροπή στην υποθεση κοκαΐνης σε ιταλικό εστιατόριο της Μυκόνου μετά την παρουσία των τεσσάρων κατηγορουμένων ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα στη Σύρο σήμερα το μεσημέρι. Οι τέσσερις εργαζόμενοι στο εστιατόριο (ένας υπάλληλος και τρεις που οργάνωναν πάρτι) κατάφεραν να πείσουν τις δικαστικές Αρχές ότι δεν έχουν σχέση με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Οι δυο υποστήριξαν ότι οι μικροποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν στην κατοχή τους ήταν για δικη τους χρήση, ενώ οι άλλοι δυο ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το νταλαβέρι της κοκαΐνης που γινόταν σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές στις τουαλέτες του εστιατορίου. Τους τέσσερις εμπλεκόμενους εκπροσώπησε στο δικαστήριο η δικηγόρος Έλενα Καρηγιάννη κι ένας ακόμη δικηγόρος από την Αθήνα.

Θυμίζουμε ότι η έφοδος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή και στόχος ήταν τρία πρόσωπα που εργαζονται στις δημόσιες σχέσεις κι ένας ακόμη υπάλληλος του εστιατορίου.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν:


• 5 φιξάκια κοκαΐνης συνολικού βάρους 4,2 γραμμ. και 1,1 γραμμ. κεταμίνη
• Τέσσερα κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 1.835 ευρώ

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμοί 4,7 και 5,2 στη Σάμο: «Ευχόμαστε η δόνηση των 5,2 Ρίχτερ να ήταν η κύρια», λέει o δήμαρχος

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
«Αυτό που μας ανησυχεί αυτή την ώρα είναι το γεγονός πως ο δεύτερος σεισμός ήταν πιο δυνατός από τον πρώτο»  δηλώνει  o κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ανησυχία στη Σάμο για τη σεισμική ακολουθία των 4,7 και 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε πριν από λίγη ώρα το νησί.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δήμαρχος δυτική Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης αυτό που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους είναι το γεγονός πως ο δεύτερος σεισμός ήταν μεγαλύτερης έντασης από τον πρώτο, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανένας την εξέλιξη της ακολουθίας :


«Αυτό που μας ανησυχεί αυτή την ώρα είναι το γεγονός πως ο δεύτερος σεισμός ήταν πιο δυνατός από τον πρώτο. Κανονικά θα έπρεπε ο δεύτερος να ήταν μικρότερης έντασης ώστε να θεωρηθεί μετασεισμός όμως δεν έγινε έτσι. Ευχόμαστε ο δεύτερος σεισμός να ήταν ο κύριος και να τελειώνουμε εδώ. Μέχρι ώρας δεν μας έχουν αναφερθεί ζημιές όμως μαζί με την τεχνική υπηρεσία να γυρίσουμε την περιοχή. Ο κόσμος τρόμαξε, ανησύχησε όμως δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τον φονικό σεισμό του 2020».

Πηγή ➤  https://www.protothema.g


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλόννησος: Κατευθείαν στα… βαθιά του γάμου - Αντάλλαξαν όρκους αγάπης στον βυθό

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Αλόννησος: Όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης, όχι στο δημαρχείο, αλλά στον μαγευτικό... βυθό της Αλοννήσου αντάλλαξε ένα ζευγάρι, η Μυρτώ και ο Πέτρος, σε ένα άκρως ρομαντικό και συνάμα εντυπωσιακό τελετουργικό, κατά τη διάρκεια του οποίου τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπει ένας πολιτικός γάμος.

Οι δύο ερωτευμένοι, που κάτω από τα κρυστάλλινα νερά έβγαλαν για μια στιγμή τις μάσκες και έδωσαν το πρώτο τους γαμήλιο φιλί, είναι και οι πρώτοι που παντρεύονται με πολιτικό υποβρύχιο γάμο στο νησί, μια πρωτοβουλία του Δήμου Αλοννήσου.

Τα τελευταία χρόνια η κατάδυση στα εξωτικά νερά της Αλοννήσου έχει αναδειχθεί σε τρόπο ζωής. Μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο δήμος είχε αναγγείλει επίσημα την έναρξη της δυνατότητας οργάνωσης υποβρύχιων γάμων και ανταλλαγής όρκων ανανέωσης. «Ο υποβρύχιος γάμος στο νησί μας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για ανταλλαγή όρκων όλο το χρόνο και δεν απαιτεί από το ζευγάρι ούτε ιδιαίτερες ικανότητες και γνώσεις ούτε παράλογα έξοδα», είχε αναφέρει τότε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης.

Μετά το κάλεσμα αυτό, όπως λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο κ. Βαφίνης, «το ενδιαφέρον των ζευγαριών να ζήσει μια υποβρύχια γαμήλια εμπειρία είναι έντονο». Μάλιστα, ο ίδιος πάντρεψε προχθές τη Μυρτώ και τον Πέτρο. Το ζευγάρι μένει στη Καβάλα (η νύφη κατάγεται από την Έδεσσα και ο γαμπρός από την Κομοτηνή), θέλησε, ωστόσο, να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, ο οποίος, ως φαίνεται, θα τους μείνει για πάντα αξέχαστος.

Ο κ. Βαφίνης είχε λάβει δίπλωμα κατάδυσης προκειμένου να τελεί γάμους κάτω από τα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού. Παρόντες στο βυθό ήταν οι δύο κουμπάρες, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Μαρία Αγάλλου, που ανέλαβε τη γαμήλια διοργάνωση, καθώς και τρεις εκπαιδευτές καταδύσεων που εθελοντικά παρείχε το καταδυτικό κέντρο Triton Dive Centre.

«Όλο το τελετουργικό τηρήθηκε κατά γράμμα μέσω της χρήσης ειδικών αδιάβροχων επιφανειών με όλα τα διαδικαστικά του πολιτικού γάμου καθώς και τα λόγια των νεονύμφων».

Η γαμήλια τελετή ήταν καλά οργανωμένη. Χειριστής υποβρύχιας κάμερας βιντεοσκοπούσε το γάμο ο οποίος μεταδόθηκε με live streaming σε μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί στο γιαλό για τους προσκεκλημένους, ενώ παράλληλα υπήρχε η δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω κινητού.

«Είναι απερίγραπτα τα συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν στο βυθό κατά τη διάρκεια του γάμου. Μέσα σε ιδανικές συνθήκες γαλήνης που προσφέρει η υποθαλάσσια φύση, ο χρόνος σταματά και η στιγμή αυτή ανήκει αποκλειστικά στο ζευγάρι», δήλωσε μετά την τελετή ο δήμαρχος Αλοννήσου.

Και όπως εξήγησε, «στόχος μας είναι να “ανοίξουμε” μια νέα αγορά για την Ελλάδα και το νησί. Η Αλόννησος εξελίσσεται σε έναν διεθνή καταδυτικό προορισμό που φέτος επέλεξαν εκατοντάδες αυτοδύτες από όλο τον κόσμο. Γενικά, το νησί σημείωσε πολύ υψηλές πληρότητες σε όλη τη θερινή σεζόν που έφτασαν μέχρι το 100% για τον Αύγουστο, ενώ η τουριστική κίνηση θα συνεχιστεί μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου».

Πηγή ➤  https://eleftherostypos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλιμος: Έκ ρηξη σε συνεργείο σκαφών -Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία Τρεις τραυματίες φωτο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία η έκρηξη - Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο - Στον «Ερυθρό Σταυρό» ένας σαβαρά τραυματίας

Έκρηξη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης σε υπόγειο συνεργείο σκαφών στον Άλιμο.

Το συνεργείο βρίσκεται στην οδό Παλαιστίνης και η έκρηξη έγινε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο με την πυροσβεστική να επιχειρεί στο σημείο με 8 πυροσβέστες και 3 οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρία άτομα έχουν τραυματιστεί, ένας εκ των οποίων λίγο πιο σοβαρά.

Το συνεργείο ανήκει σε εταιρεία η οποία ασχολείται γενικότερα με την εμπορία και την υποστήριξη κινητήρων για θαλάσσια σκάφη, ενώ ασχολείται και με συστήματα κίνησης για σιδηροδρόμους, και βαρέα οχήματα.


Ο σοβαρά τραυματίας από την έκρηξη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».




Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πόρτο Γερμενό: Καλά οργανωμένη αλβανική συμμορία με χα σι σοφυτείες στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. - Πώς δρούσε

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ένα φρουρός οπλισμένος με Uzi φυλούσε ολημερίς την φυτεία με τα πάνω από 2.000 δενδρύλια κάνναβης - Η βίλα στο Μαρκόπουλο με τα γλαστράκια και οι έρευνες των Αρχών που συνεχίζονται

Η βίλα στο Μαρκόπουλο, η «καλωδιωμενη» φυτεία στο Πόρτο Γερμενό, η σκηνή με τον άγρυπνο φρουρό με το Uzi και οι έξι Αλβανοί που έκλειναν τις μεγάλες «δουλειές με φούντες».

Aυτές ειναι οι βασικές ψηφίδες του μωσαϊκού της υποθεσης με τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, για το «ξεδόντιασμα» της Αλβανικης εγκληματικής οργάνωσης που καλλιεργούσε και έριχνε κάνναβη στις πιάτσες της Αθήνας. Μια υπόθεση που ξεκίνησαν να ψάχνουν έξι μήνες πριν οι αξιωματικοι του Γραφείου Γενικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης για να καταλήξουν χθες, με παράλληλες επιχειρήσεις σε Πόρτο Γερμενό και Μαρκοπουλο να εντοπίσουν τη μυστική φυτεία και να περάσουν χειροπέδες στο καρτέλ. Συνολικά βρέθηκαν 2.100 δενδρύλια κάνναβης, ένα υποπολυβόλο Uzi δυο πιστόλια ενα εκ των οποίων Glock και ένα όχημα μαρκας Yaris το οποίο είχε κλαπεί απο εταιρεία ενοικιάσεως και «φορούσε» παραποιημένες πινακίδες.

Οι έρευνες των έμπειρων αξιωματικών του Γραφείου Γενικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης, μιας υπηρεσίας με καλή πληροφόρηση απο τις «πιάτσες των παρανόμων» που επιχειρεί σε όλη την Ελλάδα συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν και να ακρωτηριαστούν και άλλα πλοκάμια της συγκεκριμένης ομάδας.

Η βίλα στο Μαρκόπουλο με τα γλαστράκια

Όταν πριν μερικούς μήνες στα γραφεία της Υπηρεσίας Γενικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης, έφθασε μια πληροφορία που έλεγε για ένα δυνατό κύκλωμα που καλλιεργεί και ρίχνει κάνναβη στις πιάτσες της Αθηνας και κρίθηκε ως σοβαρή, οι αξιωματικοί επιασαν αμέσως δουλειά. Αυτο που διαπίστωσαν απο την έρευνα, ήταν οτι πίσω απο το κύκλωμα, βρισκονταν Αλβανοι, έξι άτομα ηλικιας 35-40 ετών, τα οποια ειναι παλιοι γνώριμοι των αρχών καθώς στο παρελθόν σύμφωνα με πληροφορίες είχαν συλληφθει για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων.

Οταν τους εντόπισαν έγιναν η σκιά τους και αυτό που απέμενε ήταν να βρεθει και η φυτεία. Όπως προέκυψε απο την έρευνα, το καρτέλ, είχε «σπάσει» την επιχείρηση καλλιέργειας σε δυο μέρη. Στην πρώτη φαση, είχε ενοικιάσει, μια βίλα στο Μαρκόπουλο στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, υπήρχαν τα γλαστράκια με την κάνναβη τα οποία καλλιεργούσαν τα φυτά μέχρι να αναπτυχθούν. Στη συνέχεια, μετέφεραν την κάνναβη στη μυστική φυτεία στη θέση Κριεμάδι, στο Πόρτο Γερμενό.

Η «καλωδιωμένη» χασισοφυτεία και ο φρουρός με το Uzi

Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας που ελάμβανε το Αλβανικό καρτέλ ήταν οτι η μυστική φυτεία ήταν καλωδιωμένη με κάμερες έτσι ώστε τα μέλη να την εποπτεύουν 24ωρες το 24ωρο ενώ υπήρχε και μια σκηνή οπου διέμενε ένας Αλβανός φρουρός οπλισμένος σαν αστακός με υποπολυβόλο Uzi. Το κύκλωμα, ειχε δε φροντίσει για το πότισμα της φυτείας να λαμβάνει νερο απο σπίτι που είχε ενοικιάσει στην περιοχή. Και αυτό το διαπίστωσαν συμφωνα με πληροφορίες οι έμπειροι αστυνομικοί του Γραφείου Γενικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης ακολουθώντας τα ίχνη απο τα ελαστικά του αυτοκινήτου. Ίχνη που ξεκινούσαν απο τη φυτεία και οδηγούσαν στη συγκεκριμένη κατοικία. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες για 18η φορά σε σεσημασμένο για διαρρήξεις αυτοκινήτων στου Ψυρρή!

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Χειροπέδες για… 18η φορά πέρασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αθηνών, σε έναν σεσημασμένο για ναρκωτικά και κλοπές, που εντοπίστηκε να επιχειρεί να διαρρήξει αυτοκίνητο στην οδό Αριστοφάνους στου Ψυρρή.

Λίγο νωρίτερα ο ίδιος δράστης, είχε καταφέρει να «ανοίξει» ενοικιασμένο από Γάλλους τουρίστες αυτοκίνητο από την ίδια περιοχή και τους είχε αφαιρέσει τις βαλίτσες.

Οι τουρίστες κάλεσαν την αστυνομία και έδωσαν περιγραφή του δράστη. Μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τον άνδρα την  ώρα που ήταν σκυμμένος στην πόρτα του οδηγού στο ύψος της κλειδαριάς ενός οχήματος και το προσπαθούσε να το διαρρήξει.

Όταν οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς το μέρος του, επιχείρησε να διαφύγει προς τα καταστήματα μέσα στου Ψυρρή όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους άνδρες της ΔΙ.ΑΣ.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην  κατοχή του ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι με ενσωματωμένο θραύστη τζαμιού  στο πίσω μέρος και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Παράλληλα βρέθηκαν στην κατοχή του  και τα πράγματα των Γάλλων τουριστών.

Ο δράστης οδηγήθηκε στο τμήμα Ομονοίας και συνελήφθη για απόπειρα κλοπής και Νόμο περί όπλων.

Πηγή ➤ https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 2.000 δενδρύλλια κάν......και βαρύ οπ λισμό κατάσχεσε η Υποδιεύθυνση....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στον νομό Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης καλλιέργειας και διακίνησης ακατέργαστης κάνναβης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί έξι άτομα και έχουν κατασχεθεί πάνω από 2.000 δενδρύλλια, οχήματα και βαρύς οπλισμός.

Πηγή ➤https://lawandorder.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: συμπλοκή & Πυ ρο βο λισμοί σε οικισμό Ρομά - Τραυματίστηκε παιδί

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Αιματηρή συμπλοκή με πυροβολισμούς σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Θήβα με τις αναφορές να μιλούν και για τον τραυματισμό ενός παιδιού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του permissos.gr, η ένταση σημειώθηκε στον Συνοικισμό Ρομά της Θήβας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα. Ανάμεσά τους και ένα παιδάκι επτά ετών.

Για άγνωστη αιτία, συνεπλάκησαν περισσότερα από 20 άτομα και κάποιος άρχισε να πυροβολάει με καραμπίνα.

Πηγή ➤  https://eleftherostypos.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν κατάφεραν να το σώσουν οι γιατροί...Σε ευθανασία υποβλήθηκε το γαϊδουράκι στη Ζίτσα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης - Θλίψη για το ζωάκι μετά τον βασανισμό του - Δεν κατάφεραν να το σώσουν οι γιατροί - Διαπιστώθηκαν πολύ σοβαρά τραύματα

Σε ευθανασία υποβλήθηκε το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα κάτι που προκάλεσε πανελλήνια κατακραυγή.

Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή αφού το άτυχο ζώο εξετάστηκε από ειδικό ιππίατρο που έφτασε στην κτηνοτροφική μονάδα από την Κοζάνη.

Σύμφωνα με το epiruspost, ειδικευμένος επιστήμονας ήρθε ύστερα από παρέμβαση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Εξέτασε εξονυχιστικά το ζώο και διαπίστωσε ότι τα τραύματα είναι πολύ σοβαρά. Πέρα από αυτά είχε υποθερμία και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή.


Αν στην περιοχή λειτουργούσε κλινική θα γινόταν μία προσπάθεια για τη σωτηρία του. Ωστόσο, η μετακίνηση σε άλλη περιοχή είναι αδύνατη λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ζώο.

Έτσι προκειμένου να μην ταλαιπωρείται αποφασίστηκε να γίνει άμεσα ευθανασία.

«Το ζώο βασανίζεται από τα τραύματα που έχει» ήταν η διαπίστωση των κτηνιάτρων που το εξέτασαν σε αντίθεση με την αρχική εικόνα που είχε δοθεί και από την αυτοψία της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 

«Σε ευθανασία υποβλήθηκε τελικά το γαϊδούρι που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στη Ζίτσα Ιωαννίνων, έπειτα από σχετική απόφαση εξειδικευμένου κτηνιατρικού κλιμακίου που εξέτασε το ζώο. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση από τους δυο ιππίατρους, κρίθηκε εν τέλει η λύση της ευθανασίας εξαιτίας των πολλαπλών τραυμάτων σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το άτυχο ζώο παρουσίαζε συμπτώματα υποθερμίας και ήταν αδύνατη η μεταφορά του σε ιδιωτική κτηνιατρική κλινική για την θεραπεία του. Η ευθανασία επιλέχθηκε για λόγους ευζωίας ως λύση για την ανακούφιση του πόνου δεδομένου της μη αναστρέψιμης πορείας της υγείας του».

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, Ευαγγελία Κρυστάλλη σε ανάρτησή της, λίγο νωρίτερα, αναφέρθηκε στο γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο ο οποίος αφέθηκε χθες ελεύθερος υπό όρους.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, το μικρό ζώο ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα, έχει εκτεταμέμα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα. Ενώ, έχει σοβαρό κάταγμα στο ένα του πόδι. Όπως σημειώνεται, για όλα αυτά λαμβάνει διπλή αντιβίωση.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί «άσπρισε» μέσα στον Αύγουστο ο Όλυμπος; βιντεο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Πρόκειται για μία πιο συμπαγή νιφάδα, που μπορεί να διατηρηθεί περισσότερες ώρες σε θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν, λένε μετεωρολόγοι

Χιονοχάλαζο και όχι χιόνι ήταν η πιθανότερη αιτία για την οποία ο Όλυμπος «ντύθηκε» στα λευκά από τον Αύγουστο.

Όπως εξήγησε στο GRTimes o μετεωρολόγος του northmeteo.gr, δρ Σταύρος Κέππας, «το πιθανότερο και, βλέποντας τις μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν στη μέση τροπόσφαιρα, είναι ότι ο Όλυμπος “άσπρισε” από από χιονοχάλαζο που δύναται να σημειωθεί ακόμα και σε θερμοκρασίας των 10°C».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, αυτό συμβαίνει όταν «έχουμε κατακόρυφες ροές μέσα σε νέφη που συνδέονται με έντονο υετό για σύντομο χρονικό διάστημα».

Το χιονοχάλαζο μπορεί να… έστρωσε σημείο του Ολύμπου που βρίσκεται στα 2.000μ. υψόμετρο, αλλά διαφέρει από το χιόνι, ενώ δε δημιουργείται όπως το χαλάζι.

 

Όπως εξήγησε ο κ. Κέππας, «πρόκειται για ένα παγοκρύσταλλο ή μια νιφάδα (συσσωμάτωμα παγοκρυστάλλων) ο οποίος περνά μέσα από ένα σημείο του νέφους με μεγάλα ποσά υγρασίας και έτσι, τα κατά πολύ μικρότερα σε μέγεθος υδροσταγονίδια παγώνουν πάνω σε αυτή».

«Έτσι», συνεχίζει, «δημιουργείται ένα συσσωμάτωμα πάγου το οποίο όντως μπορεί να εμπεριέχει έχει διάκενα». Σε περίπτωση, λοιπόν, που το φαινόμενο αυτό ενταθεί ιδιαίτερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, τότε μπορεί να «στρώσει» σε επιφάνειες.

Ουσιαστικά, όπως λέει, «πρόκειται για μία πιο συμπαγή νιφάδα, που δύναται να διατηρηθεί περισσότερες ώρες σε θετικές θερμοκρασίες συγκριτικά με το χιόνι».

Ξεκαθαρίζει ακόμη ότι, «για να δούμε τη θερμοκρασία να “μηδενίζει” σήμερα, θα έπρεπε να ανέβουμε περίπου στα 3.600μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας».

GRTimes

 Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Θάνατος ναυτικής δοκίμου: Στα μαύρα η Λάρισα - «Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου» λέει ο πατέρας της ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Θάνατος ναυτικής δοκίμου: Στο πένθος έχει βυθιστεί η Λάρισα, και ιδιαίτερα η συνοικία του Ιπποκράτη όπου διέμενε, στο άκουσμα του ξαφνικού θανάτου της 19χρονης ναυτικής δοκίμου.

Η οικογένεια της Θάλειας, αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Λάρισας, ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πώς η νεαρή δόκιμος βρήκε αυτόν τον τραγικό θάνατο.

Προς το τέλος της φαίνεται να βαίνει η επίπονη αναμονή των γονιών της 19χρονης Θάλειας, να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα με τη σορό του παιδιού τους. Ο πατέρας της άτυχης δοκίμου, μιλώντας στο LIVE NEWS, ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του παιδιού του και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν στη Λάρισα, μαζί με όσους τη γνώριζαν και την αγαπούν.

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει. Ελπίζω αύριο να είμαστε στην Ελλάδα, εφόσον το επιτρέψει η γραφειοκρατία που υπάρχει εδώ, στην Ιταλία, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, η κηδεία έχει κανονιστεί ήδη να γίνει τη Πέμπτη το μεσημέρι», δήλωσε ο πατέρας 19χρονης δοκίμου.

Τα εμπόδια της γραφειοκρατίας στη Νάπολη ξεπεράστηκαν και σήμερα ο Ιταλός ιατροδικαστής πραγματοποίησε τη νεκροτομή της άτυχης δοκίμου. Η 19χρονη πέθανε τρεις ημέρες αφότου παρουσίασε υψηλό πυρετό, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού με το πλοίο Προμηθέας στο οποίο επέβαινε.

Θάνατος ναυτικής δοκίμου: Το τελευταίο αντίο στην πατρίδα

Μόνο καλά λόγια και αναμνήσεις έχουν να πουν όσοι συναναστρέφονταν με το 19χρονο κορίτσι. Μια δασκάλα της, από το χορευτικό σύλλογο που συμμετείχε στη Λάρισα, μιλά στο LIVE NEWS, σαστισμένη από τη τραγωδία.

«Τι να πω για ένα παιδί 19 χρονών που έφυγε. Ένα παιδί ευγενικό, συνεσταλμένο, με όνειρα, με αισιοδοξία, με χαρά, με τα ενδιαφέροντά του, με τους φίλους του, που ερχόταν στο χορευτικό, που πηγαίναμε στις εκδηλώσεις μας. Γεμάτο ζωή» σημείωσε η δασκάλα παραδοσιακών χορών της δοκίμου.

Οι γονείς της 19χρονης μόλις πληροφορήθηκαν για τον θάνατο του παιδιού τους, ταξίδεψαν αμέσως στη Νάπολη με τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού. Ήταν το όνειρο της Θάλειας να φοιτήσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και μόλις είχε ξεκινήσει να το ζει.

«Την πρώτη φορά δεν τα είχε καταφέρει, είχε περάσει σε μια άλλη σχολή στην Αθήνα και ξαναέδωσε γιατί ήθελε εκεί. Εγώ θυμάμαι πως την είδα τελευταία φορά τα Χριστούγεννα που είχε έρθει. Ότι περνάει καλά, ότι, εντάξει, είναι δύσκολα, ότι «είμαστε μέσα αλλά μ’ αρέσει…», περιέγραψε η δασκάλα παραδοσιακών χορών της δοκίμου.

Θάνατος ναυτικής δοκίμου: Αναπάντητα ερωτήματα

Οι συγγενείς της, συντετριμμένοι, αναζητούν απαντήσεις. Η 19χρονη παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια και τελικά άφησε την τελευταία της πνοή στην εντατική του νοσοκομείου στη Νάπολη. Η δασκάλα της θυμάται, πόσο χαρούμενη ήταν η Θάλεια πέρυσι, τέτοια εποχή, όταν έμαθε ότι κατάφερε να περάσει στη Σχολή που τόσο επιθυμούσε.

«Όλοι θα είμαστε εκεί. Όλη η γειτονιά θα είναι. Να ξεκινήσουμε από τους συγγενείς, από τους φίλους, από το σχολείο. Πέρυσι τρώγαμε γλυκά γιατί ήταν χαρούμενη που είχε περάσει και φέτος θα πάμε στην κηδεία της» είπε η δασκάλα παραδοσιακών χορών της δοκίμου.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το τριήμερο 18-21 Αυγούστου όπου το πλοίο στο οποίο επέβαινε η 19χρονη, είχε δέσει στην Τυνησία. Ερευνάται αν στη διάρκεια κάποιας εξόδου εκείνες τις ημέρες, η Θάλεια έφαγε ή ήπιε κάτι που να της προκάλεσε δηλητηρίαση. Λίγες ημέρες πριν, η 19χρονη είχε νοσήσει εν πλω από κορονοϊό, το είχε ξεπεράσει, ωστόσο εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο οργανισμός της να ήταν ήδη εξασθενημένος και η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση, να προκάλεσε τη βαριά νόσησή της που οδήγησε στον θάνατο.


Πηγή ➤https://eleftherostypos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 38χρονος που «ξάφριζε» τάματα από εκκλησίες Οι αστυνομικοί βρήκαν......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Οι αστυνομικοί βρήκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες, γάντια, λεφτά και πλήθος ταμάτων από πιστούς

Τα τάματα από τις εκκλησίες είχε ως στόχο 38χρονος από τα Γιάννενα που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας για το αδίκημα της κλοπής, καθώς και για το νόμο για τα ναρκωτικά.

Ο 38χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη, σε περιοχή της νότιας Κέρκυρας, όταν σε αστυνομική έρευνα που διεξήχθη αρχικά στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες και γάντια, το χρηματικό ποσό των 777.07 ευρώ και πλήθος ταμάτων από πιστούς όπως αλυσίδες, βραχιόλια, σταυροί, σκουλαρίκια, διάφορα κρεμαστά και άλλα χρυσαφικά, τα οποία, όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει, από Ιερό Ναό στα Μωραΐτικα Κέρκυρας.

Σε συνέχεια, σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην προσωρινή κατοικία του στη νότια Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, όσο και στην μόνιμη κατοικία του, σε περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 1.242,16 ευρώ, ένας καταμετρητής κερμάτων, πλήθος χρυσαφικών από τάματα πιστών καθώς και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 6,2 γραμμαρίων.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του 38χρονου και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών.
Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποζημίωση 5,6 εκατ. ευρώ ζητούν οι γονείς της 14χ ρονης Γωγώς που πέθανε μετά την επέμβαση γαστρικού δακτυλίου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Κατέθεσαν υπόμνημα  με αίτημα την ποινική δίωξη του κατηγορούμενου γιατρού για θανατηφόρα έκθεση

Πέρασαν κιόλας δεκατέσσερις μήνες από την ημέρα που έγινε γνωστή η είδηση της απώλειας της 14χρονης Γωγώς ύστερα από επέμβαση τοποθέτησης  γαστρικού δακτυλίου στη Θεσσαλονίκη. Τώρα οι γονείς της κατέθεσαν αγωγή εις βάρος της κλινικής και του κατηγορούμενου γιατρού και  ζητούν 5.600.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον θάνατο της ανήλικης κόρης τους.

Ο χαμός της Γωγώς βύθισε σε θλίψη την οικογένειά της, ενώ συζητήθηκε εκτενώς το bullying που δεχόταν η αδικοχαμένη κοπέλα λόγω των... επιπλέον κιλών της. Τα επικριτικά σχόλια που άκουγε συστηματικά την οδήγησαν στην απόφαση να υποβληθεί στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση, η οποία όμως αποδείχθηκε  μοιραία για τη ζωή της ανήλικης μαθήτριας. Έκτοτε οι γονείς της προσπαθούν να δικαιωθούν για τον άδικο χαμό της κόρης τους, η οποία φέρεται να κατέληξε από σηπτικό σοκ.

Σε αυτό το πλαίσιο η οικογένεια, σύμφωνα με όσα λέει η δικηγόρος τους κ. Κική Πακιρτζίδου, παρακολουθεί την εξέλιξη και κατέθεσε υπόμνημα με αίτημα την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης κατ’ άρθρο 306 ΠΚ σε βάρος του γιατρού και τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της υπεξαγωγής εγγράφου.

Παράλληλα, οι δικαστικοί πραγματογνώμονες αναφέρουν ότι υπάρχει ευθύνη για τον θάνατο της ανήλικης, αφού ο γιατρός υπέβαλε ένα παιδί 15 ετών σε μια επέμβαση -που γίνεται σε άτομα άνω των 18 ετών- κατά την διάρκεια της οποίας προκάλεσε διπλή τρώση του στομάχου, σύμφωνα με όσα λέει η κ. Πακιρτζίδου.

«Η ανήλικη εμφάνισε αμέσως μετά, πόνο, αδυναμία και κακουχία, αλλά ο γιατρός χωρίς να κάνει καμία εξέταση της χορήγησε εξιτήριο με μόνη σύσταση να λαμβάνει παρακεταμόλη και ενέσεις Voltaren, σύσταση την οποία δεν άλλαξε παρά το ότι ενημερωνόταν από τους γονείς για τη συνεχή επιδείνωση της κατάστασης της ανήλικης. Όλα αυτά, ενώ ο ίδιος γιατρός είχε καταδικαστεί αμετάκλητα για τον θάνατο μιας ακόμη γυναίκας μετά την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου και ήταν κατηγορούμενος για τον θάνατο και ενός νέου άνδρα για τον ίδιο λόγο.

Επιπλέον, κατατέθηκε αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης σε βάρος του κατηγορούμενου γιατρού και της ιδιωτικής κλινικής για τη διεκδίκηση των αστικών αξιώσεων των συγγενών λόγω της ψυχικής οδύνης από τον θάνατο της Γωγούς», καταλήγει η κ. Πακιρτζίδου.

Πηγή ➤ https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ζίτσα: Βαθιά και εκτεταμένα τα τραύματα που έχει το γαϊδουράκι – Θα μεταφερθεί στην Αττική αφέθηκε ελεύθερος ο αντιδήμαρχος

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσαν οι εικόνες από το χωριό Ζίτσα, όπου ένα αγροτικό έσερνε γαϊδουράκι. Το ζώο, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, έχει σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα και αναμένεται να μεταφερθεί στην Αττική. 

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κακοποίησης του ζώου συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Ζίτσας, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Οι μόνοι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ζήτησε την άμεση παύση του αντιδημάρχου μετά τον βασανισμό του γαϊδάρου, όπως και έγινε

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, με ανάρτησή της αναφέρθηκε στο γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε και αναφέρει πως το ζώο ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. «Έχει εκτεταμένα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα. Ενώ, έχει σοβαρό κάταγμα στο ένα του πόδι» αναφέρει – μεταξύ άλλων – η Ευαγγελία Κρυστάλλη, στο Facebook. Σημειώνει δε ότι το ζώο για όλα αυτά λαμβάνει διπλή αντιβίωση και ότι έχει ζητηθεί να μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής. 

Αναλυτικά τα όσα γράφει στην ανάρτησή της:

«Ενημέρωση για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα το Σάββατο το απόγευμα στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας.

Ράγισε η καρδιά μας στη θέα ενός ανήμπορου ζώου ξαπλωμένο στα άχυρα.

Το γαϊδουράκι ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. Έχει εκτεταμένα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο, καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα, και ένα πόδι με άσχημο κάταγμα.
Για όλα αυτά τα τραύματα λαμβάνει διπλή αντιβίωση και παυσίπονα.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους γιατρούς για να γίνει το καλύτερο για το άτυχο ζώο..

Επιπλέον δε έχει επιβεβαιωθεί από ιππίατρο πως οι πληγές που έχει στις φωτογραφίες (πληγές /εγκαύματα) όπως και το γαϊδουράκι είναι ίδιες με αυτές του ζώου που σύρθηκε.

Δεύτερον τα σπλάχνα που βρέθηκαν ΔΕΝ έχουν καμία σχέση ούτε με αυτό το γαϊδουράκι ούτε με κανένα ιπποειδες.

Έχει γίνει επιβεβαίωση από κτηνίατρο και ιππιατρο.

Έχει κατατεθεί αίτημα για αφαίρεση και με το καλό το γαϊδουράκι θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν στα Μέγαρα Αττικής όπου και θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει.

Τέλος επικοινωνήσαμε με ιατροδικαστή και μας ενημέρωσαν πως να πάρουμε δείγμα DNA από τα αίματα στην άσφαλτο και από το γαϊδουράκι για να είμαστε 1000% σίγουροι.

Ευχαριστούμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτό το πλάσμα!».


Πηγή ➤  https://www.newsit.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Σχολεία-Κορονοϊός: Χωρίς μάσκες και χωρίς τεστ επιστρέφουν οι μαθητές- Πότε θα γίνεται εξαίρεση - Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στην προ covid εποχή επιστρέφουν και τα σχολεία από τις 12 Σεπτεμβρίου, όπως όλα δείχνουν, καθώς η έναρξη της λειτουργίας τους για τη νέα σχολική χρονιά θα είναι διαφορετική σε σχέση με πέρυσι και πιο κοντά στη γνωστή καθημερινότητα πριν ο πανδημικός ιός εμφανιστεί στις ζωές μας.

Το … κρας τεστ των καλοκαιρινών μηνών για την υπόλοιπη κοινωνία έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή παρά το γεγονός ότι είχε καταργηθεί και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και επιτρέπονταν όλες οι δραστηριότητες – φέτος τα νησιά γέμισαν με πανηγύρια – ο κορονοϊός μεταδόθηκε σε πολύ κόσμο αλλά δεν έφερε μεγάλο αριθμό νοσηλειών σε ΜΕΘ. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχουν, κατά τους ειδικούς, η υβριδική ανοσία δηλαδή ότι πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι τριπλά εμβολιασμένο και έχει νοσήσει ήδη τουλάχιστον μία φορά, καθώς και το ότι οι υποπαραλλαγές της Ομικρον που κυριαρχούσαν το καλοκαίρι προκαλούν ηπιότερη νόσηση.

Πλέον κρίνεται ότι και τα σχολεία μπορούν να είναι μέρος της παραπάνω συνθήκης και να λειτουργούν ακριβώς όπως η υπόλοιπη κοινωνία. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχει κληθεί για συνεδρίαση σήμερα στις 4 το απόγευμα και δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί ακόμη και σήμερα η εισήγησή της και ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις για το σχολικό κουδούνι στις 12 Σεπτεμβρίου.

Yπό τα παραπάνω δεδομένα, η χρήση της μάσκας είναι πολύ πιθανό να σταματήσει να είναι υποχρεωτική αλλά να αποτελεί σύσταση, όπως γίνεται σήμερα με όλους τους κλειστούς χώρους, εκτός από εκείνους που θεωρούνται “επικίνδυνοι”, δηλαδή τα νοσοκομεία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το εσωτερικό των πλοίων.

Παράλληλα, η τακτική διενέργεια self test όπως γινόταν πέρυσι, φέτος δεν εντάσσεται στη στρατηγική διαχείρισης της πανδημίας. Το τέστινγκ χρησιμοποιείται πλέον περισσότερο επί συμπτωμάτων, επομένως όταν ένας μαθητής ή εκπαιδευτικός παρουσιάζει συμπτώματα θα μπαίνει σε μια διαδικασία συνεχόμενου ελέγχου μέχρι να φανεί εάν νοσεί ή όχι με κορονοϊό. Θα εξεταστεί τι θα γίνει σε περίπτωση συρροής κρουσμάτων σε μια τάξη, ωστόσο φαίνεται πως το περυσινό πρωτόκολλο που όριζε καραντίνα των συμμαθητών που κάθονταν σε κοντινά θρανία όταν νοσούσε ένα παιδί δεν θα ισχύει. Παρελθόν είναι και ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων μαθητών εφόσον δεν θα εφαρμόζεται το τακτικό τέστινγκ, όπως και η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμών για εκπαιδευτικούς.

Οι ειδικοί εστιάζουν στις καλές πρακτικές που συστήνουν έτσι και αλλιώς για αποφυγή αναπνευστικών λοιμώξεων στα σχολεία. Δηλαδή πολύ καλή υγιεινή των χεριών, καλό αερισμό των σχολικών τάξεων, φτάρνισμα και βήχα σε χαρτομάντηλο ή στον αγκώνα, και απομόνωση στο σπίτι όταν υπάρχουν συμπτώματα. Με δεδομένο ότι η κοινωνία είναι ανοιχτή και δεν υπάρχουν μέτρα, θεωρείται δεδομένο ότι το φθινόπωρο και το χειμώνα θα … αναβιώσουν και άλλες λοιμώξεις. Επιπλέον, στοχεύουν στην πιστή εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού με τα παιδικά εμβόλια καθώς παρατηρήθηκαν “ρωγμές” στη διάρκεια της πανδημίας και πολλά εμβόλια δεν έγιναν στην ώρα τους.

“Η λογική η οποία έχουμε ,είναι ότι στα πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας. Αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία, οπότε κατά βάση θέλουμε τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα”, σημείωσε χθες σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, και πρόσθεσε: “Η μάσκα αντίστοιχα συνολικά, δεν λέω μόνο για τα σχολεία, περισσότερο θέλουμε να πάμε σε μία κατεύθυνση σύστασης, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα νοσοκομεία που έχουμε πει ξεκάθαρα ότι εκεί πέρα υπάρχει υποχρεωτικότητα. Σε όλα τα άλλα επίπεδα θέλουμε να μείνουμε στη σύσταση. Η πανδημία βέβαια είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, οπότε αν χρειαστεί θα προσαρμοζόμαστε”.

Παρόμοιες δηλώσεις, για επιστροφή στα θρανία “με τα ηπιότερα δυνατά μέτρα” έκανε την Κυριακή και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, πάντως, θεωρούν τη χρήση της μάσκας απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των σχολείων το χειμώνα, καθώς από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα τέλη Απριλίου η μεταδοτικότητα αυξάνεται. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις, εάν παρατηρηθεί έξαρση που απαιτεί μέτρα, οι ειδικοί και η κυβέρνηση θα επαναξιολογήσουν την κατάσταση και το πρωτόκολλο.


Πηγή ➤  https://eleftherostypos.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλό φονικό στην Αίγινα: Ψάχνουν χρήματα και συνεργούς Πού βρίσκονται τα περίπου 800.000 ευρώ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Πού βρίσκονται ή δαπανήθηκαν τα περίπου 800.000 ευρώ που άρπαξαν οι δράστες των άγριων δολοφονιών της Ειρήνης Μαρμαρινού και του ανιψιού της, Λάμπρου Πρωτονοτάριου; Σπαταλήθηκαν σε… dolce vita ή σε real estate στην Αλβανία: Ποιοι είναι και πού έχουν βρει καταφύγιο οι τουλάχιστον δύο πιθανοί συνεργοί του 36χρονου που συνελήφθη στη Μάλτα; Είναι μερικά ερωτήματα στα οποία απαντήσεις θα μπορούσε να δώσει ο φερόμενος ως δράστης στην περίπτωση που εκδοθεί στη χώρα μας.

Η δικογραφία για τη διπλή δολοφονία, χωρίς να αναφέρει δράστη, στην οποία περιλαμβανόταν όλο το προανακριτικό υλικό, είχε υποβληθεί στην αρμόδια ανακρίτρια τον περασμένο Μάρτιο, από το υλικό της οποίας η δικαστική λειτουργός έκρινε πως βασικός ύποπτος ήταν ο 36χρονος Ledjon Brakaj και εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο είχε φύγει από την Αίγινα μετά το διπλό έγκλημα.

Στο σκούφο full face που είχαν πετάξει οι δράστες σε έναν κάδο απορριμμάτων μετά τη δολοφονική εισβολή τους στις 30 Νοεμβρίου 2015 είχε βρεθεί DNA που είχε «συγγένεια»-μερική ταύτιση με γενετικό υλικό οικογένειας εργατών από την Αλβανία που είχε απασχολήσει η άτυχη γυναίκα. Επίσης, είχε βρεθεί γενετικό υλικό και των δύο θυμάτων. Τα μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας είχαν εξεταστεί τότε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, χωρίς να προκύψει άμεση εμπλοκή τους, ωστόσο είχε εξαφανιστεί ένα, ο 36χρονος που συνελήφθη στη Μάλτα, μερικές ημέρες μετά τα εγκλήματα, κάτι που τον καθιστούσε βασικό ύποπτο για τις δολοφονίες θείας και ανιψιού. Ενα ακόμη συγγενικό του πρόσωπο που βρισκόταν στην Αίγινα το κρίσιμο χρονικό διάστημα έφυγε από το νησί του Σαρωνικού μετά τις δολοφονίες και εξετάζεται η συμμετοχή του.

Σε βάρος του 36χρονου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια, με τους αστυνομικούς στην πόλη Μαρσασκάλα της Μάλτας, που πραγματοποιούσαν τυχαίο έλεγχο το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής (19/8), να διαπιστώσουν ότι εκκρεμούσε το διωκτικό έγγραφο σε βάρος του. Τα αποτυπώματά του είχαν ληφθεί κατά την προσπάθεια παράνομης εισόδου στη χώρα μας, οπότε μπορούσε να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς του.

Οι διαδικασίες έκδοσης του 36χρονου βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις ελληνικές Αρχές να προσδοκούν σε περισσότερες απαντήσεις, καθώς στα επίσημα έγγραφα που έχουν σταλεί από τη νησιωτική χώρα δεν υπάρχουν διευκρινίσεις ούτε για το πότε είχε μεταβεί εκεί ο κατηγορούμενος ούτε για να την ενασχόλησή του. Σημαντικές θα είναι και οι εξετάσεις ταυτοποίησης του γενετικού υλικού του υπόπτου με αυτό που είχε εντοπιστεί στο σκούφο full face, στην περίπτωση που εκδοθεί στη χώρα μας.

Πηγή ➤https://eleftherostypos.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Μισό χάμπουργκερ και ένα μιλκ σέικ προκάλεσαν τη δηλητηρίαση στη 19χρονη Θάλεια 15 ήταν τα περισταστικά τροφικής δηλητηρίασης μετά τον απόπλου από την Τυνησία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Αύριο η νεκροψία-νεκροτομή στην Ιταλία - Συνολικά 15 ήταν τα περισταστικά τροφικής δηλητηρίασης μετά τον απόπλου από την Τυνησία - Με C-130 η σορός της θα μεταφερθεί στη Λάρισα όπου και η κηδεία της την Τετάρτη

Το γεύμα στο fast food του Λαγκουλέτ της Τυνησίας είναι αυτό που σύμφωνα με όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση στην άτυχη ναυτική δόκιμο, η οποία για άγνωστους προς το παρόν λόγους οδήγησε στη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της και στη συνέχεια στον θάνατό της.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr η άτυχη Θάλεια γευμάτισε σε αλυσίδα fast food στο Λαγκουλέτ. Μοιράστηκε το ίδιο χάμπουργκερ, μάλιστα με μία από τις άλλες ναυτικές δοκίμους (έφαγαν από μισό) και ήπιαν το ίδιο μιλκ σέικ. Επιστρέφοντας στο ΠΓΥ Προμηθέας, εμφάνισαν και οι δύο συμπτώματα δηλητηρίασης. Η συμφοιτήτρια της άτυχης Θάλειας έκανε επί περίπου δύο ημέρες πυρετό μέχρι 38 και στη συνέχεια αποθεραπεύτηκε. Αξίζει να σημειώσουμε πως το ιατρικό προσωπικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» μετά τον απόπλου από την Τυνησία διαχειριζόταν ταυτοχρόνως 15 περιστατικά δηλητηρίασης ναυτικών δοκίμων.

Η 19χρονη, που κατέληξε έπειτα από τη δραματική επιδείνωση της υγείας της στο νοσοκομείο Ντελ Μάρε της Νάπολης, παρουσίαζε επίσης πυρετό μέχρι 38-38,5 ο οποίος υποχωρούσε με τη λήψη αντιπυρετικών. Την Τρίτη, ημέρα που η Θάλεια μεταφέρθηκε στο ιταλικό νοσοκομείο μετά τον κατάπλου του Προμηθέα στη Νάπολη, παρατηρήθηκε πρήξιμο στα πόδια της και το υγειονομικό προσωπικό θεώρησε ότι είναι σύμπτωμα πιθανής ουρολοίμωξης. Με τον κατάπλου του Προμηθέα στη Νάπολη, βράδυ Τρίτης 23ης Αυγούστου, η Θάλεια πήγε στο νοσοκομείο περπατώντας. Δυστυχώς, η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία τις επόμενες ώρες. Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το πρωί της Τετάρτης και πρωινές ώρες Πέμπτης 25ης Αυγούστου κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και το Πολεμικό Ναυτικό.

Αύριο η νεκροψία-νεκροτομή

Στο γιατί και πώς μια τροφική δηλητηρίαση είχε αυτή την εξέλιξη για την 19χρονη δόκιμο θα απαντηθεί από την νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει αύριο Τρίτη από Ιταλό ιατροδικαστή στη Νάπολη. Η νεκροψία δεν έχει γίνει ακόμη διότι ακολουθούν συγκεκριμένο αυστηρό πρωτόκολλο λόγω Covid. Έπειτα από μεγάλες προσπάθειες του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας η νεκροψία θα γίνει αύριο. Το απόγευμα της Τρίτης, μετά τη διενέργεια της νεκροτομής στη σορό της Θάλειας, το σώμα της ναυτικής δοκίμου θα μεταφερθεί από τη Νάπολη στη Λάρισα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 στο οποίο θα επιβαίνουν και οι γονείς της κοπέλας που βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στην ιταλική πόλη για να παραλάβουν τη σορό της κόρης τους. Η κηδεία της Θάλειας Κορδαμπάλου θα γίνει την Τετάρτη στη Λάρισα.


Η τραγωδία με τον χαμό της 19χρονης πρωτοετούς (φέτος θα φοιτούσε στο 2ο έτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων) έγινε κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου θερινού εκπαιδευτικού πλου της ΣΝΔ. Μετά τον απόπλου από το Λαγκουλέτ της Τυνησίας και πριν τον κατάπλου στη Νάπολη, το ΠΓΥ Προμηθέας, το μεγαλύτερο πλοίο του στόλου που λειτουργεί κυρίως ως πετρελαιοφόρο, εφοδίασε με καύσιμα τη φρεγάτα Κανάρης, στην οποία επίσης επέβαιναν ναυτικοί δόκιμοι για τον θερινό εκπαιδευτικό πλου. Η λεγόμενη διαδικασία της πετρέλευσης γίνεται πάντοτε εν πλω και επί δρομολογίου. Κατά τη διάρκεια της πετρέλευσης που έγινε πριν δέσουν τα δύο πλοία στη Νάπολη, ο Προμηθέας που συνήθως κινείται με 17 μίλια την ώρα χαμηλώνει την ταχύτητά του περίπου στα 12 μίλια ή και λιγότερο. Απαιτήθηκαν περίπου τρεις ώρες ή και περισσότερο για να μεταφερθεί το πετρέλαιο που χρειαζόταν η φρεγάτα Κανάρης. Προφανώς, η μείωση της ταχύτητας του ΠΓΥ Προμηθέας κατά τη διάρκεια της πετρέλευσης, καθυστέρησε την άφιξη του πολεμικού πλοίου με την Θάλεια στη Νάπολη και άρα την μεταφορά της νεαρής δοκίμου στο νοσοκομείο.

Είναι βέβαιον ότι ουδείς είχε την εικόνα ότι η υγεία της 19χρονης αντιμετώπιζε θανάσιμο κίνδυνο, ούτε πόσο κρίσιμη ήταν η κατάστασή της. Άλλωστε όπως είπαμε και παραπάνω, η άτυχη Θάλεια μπήκε στο νοσοκομείο της Νάπολης περπατώντας. Είναι δεδομένο ότι η μεταφορά καυσίμων από το «Προμηθέας» στο «Κανάρης» δεν αποφασίστηκε σε βάρος της υγείας της ναυτικής δοκίμου. Διότι σε περίπτωση που οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού είχαν αντίληψη της κρισιμότητας της κατάστασης της Θάλειας θα είχαν ζητήσει από την πρώτη στιγμή ένα ελικόπτερο από τις ιταλικές αρχές για την ταχύτατη μεταφορά της δοκίμου σε νοσοκομείο. Δυστυχώς η πορεία της υγείας της επιβαρύνθηκε ταχύτατα από το βράδυ της Τρίτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης που κατέληξε.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »