Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Ληστές κάλεσαν ασθενοφόρο για να διαφύγουν τη σύλληψη Στη συνέχεια οι δύο ληστές, φυγαδεύτηκαν σε καταυλισμούς Ρομά

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ληστές αυτοτραυματίστηκαν και κάλεσαν ασθενοφόρο για να διαφύγουν τη σύλληψη
 

Τα τραύματα ήταν ελαφρά και έτσι σε λίγη ώρα πήραν εξιτήριο - Στο νοσοκομείο κανείς δεν γνώριζε τότε, πως επρόκειτο για δύο ληστές

Δαιμόνιοι αποδείχθηκαν οι δύο ληστές του ιατρικού εργαστηρίου στην Ανδραβίδα, την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, σκαρφίστηκαν έναν απίστευτο τρόπο για να διαφύγουν τη σύλληψη και να απομακρυνθούν από την περιοχή της Ανδραβίδας.

Οι δράστες αυτοτραυματίστηκαν και κάλεσαν ασθενοφόρο για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο του Πύργου, αποφεύγοντας τους αστυνομικούς που τους αναζητούσαν.

Τα τραύματα ήταν πολύ ελαφρά και έτσι σε λίγη ώρα πήραν εξιτήριο. Φυσικά στο νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ κανείς δεν γνώριζε τότε, πως επρόκειτο για δύο ληστές.

Στη συνέχεια σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι δύο ληστές, φυγαδεύτηκαν σε καταυλισμούς Ρομά του Πύργου και αργότερα οι ίδιοι τους μετέφεραν σε άλλους καταυλισμούς στην περιοχή της Πάτρας, όπου και φαίνεται πως παραμένουν ακόμα.


Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο Δήμος Περιστερίου – Έκοψε βασιλόπιτα 7 τόνων σε 50 χιλιάδες κομμάτια....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ) και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή δημιούργησαν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα, στις 30 Δεκεμβρίου 2022, στην πλατεία Δημαρχείου – σταθμός Μετρό.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, έκοψε τη βασιλόπιτα που βέβαια ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ, Παναγιώτης Σαχινίδης. Η Βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 50 χιλιάδες κομμάτια, τους 7 τόνους βάρος και περιείχε 200 φλουριά που αντιστοιχούσαν σε Πρωτοχρονιάτικα δώρα.

Παρασκευάσθηκε από δεκάδες φούρνους της γειτονιάς και έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας.

Τη μεγάλη γιορτή της πόλης «Περιστέρι Πολλών Αστέρων» παρουσίασαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Κέντρων Φιλίας, Γιώργος Τσαλίκης και η δημοσιογράφος, Βίκυ Χατζηβασίλειου.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν: 4.000 kg Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής, 2.000 kg Λάδι, 1.000 kg Ζάχαρη, 500 kg άχνη, 50 kg μπέικιν πάουντερ, 2.000 αυγά, 1.500 πορτοκάλια, 50 kg κονιάκ, 4 κουτιά βανίλια.

Βίντεο του UP Stories από την εντυπωσιακή γιορτή:

 


 Πηγή ➤ https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ρομά είπαν τα κάλαντα και φεύγοντας έκλεψαν τα τρία ποδήλατα....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Τους καλοδέχτηκαν για να πουν τα κάλαντα και εκείνοι φευγοντας τους έκλεψαν τρία ποδήλατα.

Ο λόγος για τρεις ανήλικους ρομά οι οποίοι το πρωί του Σαββάτου χτύπησαν τα κουδούνια σε μια πολυκατοικία της οδού Ολύμπου, στη νότια πλευρά της πόλης, για να πουν τα κάλαντα όπως συνηθίζεται την παραμονη της Πρωτοχρονιάς.

Αφού λοιπόν τραγούδησαν τα κάλαντα και πήραν το φιλοδώρημά τους, φεύγοντας άρπαξαν και τρία ποδήλατα τα οποία ήταν στην είσοδο της πολυκατοικίας δίπλα από τις σκάλες.

Οι ιδιοκτήτες όταν κατάλαβαν τι έγινε ενημέρωσαν την αστυνομία, ωστόσο οι κλέφτες είχαν εξαφανιστεί. Σύμφωνα με τις περιγραφές οι δύο είναι αδύνατοι με ύψος 1,70 και 1,80 περίπου και ο τρίτος εύσωμος και φορούσε γκρίζα μπλούζα.

Πηγή: lamiareport.gr

Πηγή ➤


Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομική επιχείρηση έγινε ...Επτά πρόστιμα σε καταστήματα της Αθήνας για παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας...Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Αστυνομική επιχείρηση έγινε το βράδυ της Παρασκευής – Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν

Επτά πρόστιμα για παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας σε θαμώνες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκαν την Παρασκευή, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, έγιναν στοχευμένοι έλεγχοι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, τις νυχτερινές ώρες, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τον έλεγχο της νομιμότητας λειτουργίας τους στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας ( Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα, Κολωνό, Καλλιθέα και Καισαριανή).

Συνολικά ελέγχθηκαν 5 καταστήματα, 23 άτομα και προσήχθησαν 3 αλλοδαποί για περαιτέρω έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων τους.

Οι έλεγχοι, σημειώνει η αστυνομία, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Συγγνώμη και ολική αναδίπλωση από το Spiegel για τη δήθεν «νεκρή Μαρία» του Έβρου Το γερμανικό περιοδικό αναγνωρίζει το λάθος του

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

ο γερμανικό περιοδικό αναγνωρίζει το λάθος του και αποσύρει οριστικά τα άρθρα για τη δήθεν νεκρή Μαρία

Συγγνώμη για την περίπτωση της «5χρονης Μαρίας» η οποία σύμφωνα με το Spiegel, έχασε τη ζωή της σε νησίδα του Εβρού, ζητά το γερμανικό περιοδικό.

«Δεν πρόκειται να αναρτήσουμε ξανά στην ιστοσελίδα τα προηγούμενα δημοσιεύματα για την υπόθεση της Μαρίας – ούτε σε επεξεργασμένη μορφή. Θα έπρεπε να διορθωθούν πάρα πολλά για να γίνει αυτό. Αντ’ αυτού δημοσιεύουμε εδώ τα αποτελέσματα της εις βάθος έρευνάς μας»
, σημειώνει σε δημοδίευμά του το Spiegel.

Ενδιαφέρον προκαλεί το δημοσίευμα μετά από, όπως αποκαλύπτει το Spiegel, την έρευνα εις βάθος που προηγήθηκε. «Εξαιτίας της κατάστασης των πηγών, το Spiegel θα έπρεπε να είχε διατυπώσει σαφώς πιο προσεκτικά τις αναφορές για το σημείο όπου βρίσκονταν οι πρόσφυγες και κυρίως για τον θάνατο του κοριτσιού. Ακόμα και αν απουσιάζει μια οριστική απόδειξη, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι εκ των προσφύγων θα μπορούσαν να έχουν επινοήσει τον θάνατο του παιδιού μέσα στην απόγνωσή τους. Πιθανόν να σκέφτηκαν ότι έτσι τελικά θα σώζονταν», αναφέρει το περιοδικό, μεταξύ άλλων, στα συμπεράσματά του.



Διαβάστε αυτούσιο το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού:

Το καλοκαίρι του 2022 το Spiegel δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τρία δημοσίευμα που αφορούσαν την τύχη μιας ομάδας προσφύγων στον ελληνο-τουρκικό συνοριακό ποταμό Έβρο. Υπήρξε και podcast για το θέμα. Η κατηγορία που διατυπωνόταν στα ρεπορτάζ ήταν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν βοήθησε τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, παρόλο που είχε την υποχρέωση να το κάνει. Συνεπεία της μη παρασχεθείσας βοήθειας πέθανε ένα πεντάχρονο κορίτσι. Το Siegel είδε στο κορίτσι αυτό ένα πρόσωπο-σύμβολο του πόνου των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και αντιστοίχως το παρουσίασε στα δημοσιεύματά του.

Ο δήθεν θάνατος της Μαρίας, για τον οποίο έγραψαν και άλλα ΜΜΕ, οδήγησε σε μια ευρεία συζήτηση στην ελληνική κοινή γνώμη. Πολλοί είδαν αποκλίσεις. Ένας αναγνώστης επικοινώνησε ακόμα και το γραφείο του περιοδικού που ερευνά τυχόν παρατυπίες και ακόμα και ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, απέστειλε στην αρχισυνταξία του Spiegel στις 19 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας αυτών των δημοσιευμάτων, μια επιστολή στην οποία αναφέρει ότι οι μετανάστες δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος, δεν υπήρξε ποτέ νεκρό παιδί.

Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη επικριτικές επιστολές, το αρμόδιο γραφείο μας εξέτασε ακόμα πιο προσεκτικά τα δημοσιεύματα. Όταν και στους συναδέλφους εντάθηκαν οι αμφιβολίες για τον τρόπο που είχαν περιγραφεί ως εκείνη την ώρα τα όσα συνέβησαν, αποσύραμε προσωρινά από την ιστοσελίδα μας τα άρθρα και το podcast. Με τη σημείωση ότι θα εξετάσουμε τα δημοσιεύματά μας και θα αποφασίσουμε μετά το πέρας των ερευνών αν θα τα δημοσιεύσουμε εκ νέου, εφόσον χρειαστεί, σε διορθωμένη και επικαιροποιημένη μορφή.

Αυτόν τον τρόπο χειρισμού των υποδείξεων περί λάθους τον έχουμε κατοχυρώσει στα πρότυπά μας και εμμένουμε σε αυτόν. Το αρμόδιο γραφείο αξιολόγησε πολλά εσωτερικά έγγραφα, βίντεο και φωτογραφίες με μεταδεδομένα, πρωτόκολλα συνομιλιών, e-mails, αρχεία audio, δορυφορικές λήψεις και άλλα έγγραφα, μίλησε με πολλούς εμπλεκομένους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πράγματι κάναμε λάθη. Επιπλέον, μια ομάδα δημοσιογράφων του Spiegel ξεκίνησε πάλι την έρευνα για να ανασυνθέσει την ιστορία των προσφύγων. Λόγω του ότι για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτες οι αρχές της προστασίας των πληροφοριοδοτών και των πηγών και επειδή έχουμε την υποχρέωση να φροντίσουμε τους συνεργάτες μας, μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε μόνο σε περιορισμένο βαθμό τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, που εν μέρει βασίζεται στην αξιολόγηση εσωτερικής επικοινωνίας μεταξύ αρθρογράφων και πληροφοριοδοτών. Αποτελούν όμως αντικείμενο εσωτερικής επεξεργασίας.


Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεξιάτες Λαμίας: Το χωριό που «ζει» ακόμα από την διαθήκη ενός ομογενή που πέθανε στην Αμερική το 1980! Η διαθήκη για την περιουσία του είχε βρεθεί στην τσέπη του!

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Νερό στο όνομα του ομογενή Steven Zonas ή Ευστάθιου Ξεζωνάτου όπως ήταν γνωστός στην Ελλάδα πίνει το χωριό της καταγωγή του, οι Μεξιάτες Λαμίας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο άνδρας έφυγε από την ζωή σε ηλικία, 87 ετών, στις 24 Δεκεμβρίου 1980 στο Σινσινάτι του Οχάιο. Μπορεί να «φορούσε κουρελιασμένα μπουφάν» και «να ζούσε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με 100 δολάρια το μήνα», μπορεί να «μην ξόδευε πολλά χρήματα», όπως μεταδίδει το Associated Press την εποχή εκείνη, πίσω του άφησε μία τεράστια περιουσία, σε μετοχές πού τώρα ξεπερνά τα 2,5 εκ δολάρια!

Από το 1990 μέχρι τώρα πάνω από 2,5 εκ ευρώ κέρδη από τις μετοχές που έχουν φτάσει στη γενέτειρά του το χωριό Μεξιάτες, 15 χιλιόμετρα Δυτικά της Λαμίας.

«Έχουν περάσει 42 χρόνια από το θάνατο του και 32 χρόνια από τότε που άρχισαν να εισρέουν χρήματα στο χωριό αφού υπήρχαν 8 χρόνια δικαστικές εμπλοκές με πλαστές διαθήκες πού βρέθηκαν μετά το θάνατό του» σημειώνει ο Κώστας Χριστόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος «Steven Zonas» που ιδρύθηκε το 2002 και μέχρι σήμερα διαχειρίζεται το κληροδότημα.

Ο ίδιος συμπληρώνει πως «κάθε χρόνο το Ίδρυμα καλύπτει τις σπουδές των παιδιών του χωριού, με ποσά που συνολικά ξεπερνούν τις 90.000 ευρώ, ανακουφίζει τις άπορες οικογένειες και τα ορφανά, τους ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν την υγεία τους» και προσθέτει πως «σε περιόδους σαν αυτή που περνάμε τώρα το ίδρυμα είναι αποκούμπι, σε αυτούς που δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακα, σε αυτούς που δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο ή ξύλα, σε αυτούς που το γιορτινό τραπέζι θα ήταν ανύπαρκτο. Έχουμε πει πως «κανένα παιδί χωρίς φαγητό, κανένας ηλικιωμένος χωρίς φάρμακα και θέρμανση».

Το καλοκαίρι του 1980 ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που ο Steven Zonas έφτασε στο χωριό του, στις Μεξιάτες από τότε που έφυγε στην Αμερική. Όσοι τον γνώρισαν μιλούν για έναν λιτοδίαιτο άνθρωπο που σε τίποτα δεν πρόδιδε ότι θα μπορούσε να έχει και κάποιες οικονομίες για τα γεράματά του.

Το Νοέμβριο του 1980 έφυγε για την Αμερική με την υπόσχεση ότι θα γυρίσει, αφού πρώτα τακτοποιήσει κάποιες δουλειές του εκεί. Δεν γύρισε ποτέ. Βρέθηκε νεκρός και μάλιστα στις τσέπες του βρέθηκε και μία διαθήκη.

Όμως ο ίδιος από το 1972, δηλαδή 8 χρόνια πριν το θάνατό του, είχε εκφράσει τη θέλησή του με διαθήκη ζητώντας να πάει η περιουσία στο χωριό του με συγκεκριμένο τρόπο έτσι ώστε το κεφάλαιο αδιατάρακτα να αποδίδει συνεχώς.

Όταν μάλιστα βρέθηκε στην Ελλάδα και τη Λαμία έκανε μία συμπληρωματική μυστική διαθήκη σε συμβολαιογράφο της Λαμίας που επιβεβαίωνε τη διαθήκη του 1972. Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Steven Zonas «χρειάστηκαν 8 χρόνια δικαστικοί αγώνες στην Αμερική για να κερδίσει, η τότε κοινότητα, τα δικαστήρια, να ακυρωθούν οι διαθήκες, που μετά το θάνατό του είχαν θεωρηθεί ως γνήσιες και να βρεθούν όλοι εκείνοι που συμμετείχαν στο κύκλωμα της πλαστογραφίας».

«Greek Village Wins Appeal In Contested Will Case» είναι ο τίτλος του τηλεγραφήματος του Associated Press στις 14 Αυγούστου 1987 όταν από το Σινσινάτι μεταδίδει το τέλος της δικαστικής διαμάχης γράφοντας ότι “A Greek village is the rightful heir to most of the fortune left by a Greek millionaire who lived and died frugally in Cincinnati, a state appeals court has ruled…

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, διαχειριστής των μετοχών είναι τράπεζα στην Αμερική που κάθε χρόνο στέλνει τα κέρδη των μετοχών στην Ελλάδα για τις ανάγκες του χωριού, για θέματα που έχουν σχέση με την εκπαίδευση, την υγεία, τη βοήθεια στους άπορους και τα ορφανά.

«Στην Ελλάδα από το 1990 μέχρι τώρα έχουν έρθει περισσότερο από 2,5 εκατομμύρια ευρώ έχουν γίνει σχολείο, νηπιαγωγείο, εκκλησίες, έχει δοθεί τεράστια βοήθεια στην εκπαίδευση των παιδιών» και συμπληρώνει πως «όταν τα χρηματιστήρια στην Αμερική πάνε καλά οι αποδόσεις φτάνουν μέχρι και 180 χιλιάδες δολάρια το χρόνο. Υπάρχουν όμως και εποχές που οι αποδόσεις πέφτουν στις 15 και 20.000 δολάρια. Για το 2021 οι αποδόσεις ήταν στα 100.000 ευρώ και φέτος φτάνουν τα 115.000 ευρώ” εξηγεί ο Κώστας Χριστόπουλος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κεντρικά σημεία του χωριού και στις προθήκες των καταστημάτων είναι αναρτημένες οι λίστες με τις χρηματοδοτήσεις φοιτητών, μαθητών και γενικότερα του τομέα της εκπαίδευσης με ποσά από 1.500 έως και 3.500 ευρώ.

«Είναι οικονομικές ενισχύσεις που προκύπτουν με διάφορα κριτήρια με κεντρικό στόχο να ενισχύονται περισσότερο αυτοί που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» εξηγεί ο Πρόεδρος του Ιδρύματος στο ΑΠΕ ΜΠΕ σημειώνοντας πως «μέχρι το τέλος της χρονιάς εξοπλίζεται το δημοτικό σχολείο με προβολικά συστήματα και εργαστήρια πληροφορικής, με μουσικά και αθλητικά όργανα, έτσι ώστε να γίνει ένα σχολείο πρότυπο από άποψη υποδομών» και συμπληρώνει πως «η οικονομική στήριξη που προσφέρει το ίδρυμα Steven Zonas στην εκπαίδευση σε μαθητές φοιτητές κλπ τα κίνητρα για ξένες γλώσσες, έχουν συγκρατήσει ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων στον τόπο τους όπως επίσης έχουν ενσωματωθεί και οικογένειες αλλοδαπών που έφτασαν ως εργάτες στην περιοχή και σήμερα τα παιδιά τους σπουδάζουν με την οικονομική βοήθεια του ιδρύματος».


Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτοχρονιά: Σαρώνουν οι ιώσεις – Αλλαγή χρόνου χωρίς φιλιά συστήνουν οι ειδικοί

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Το καμπανάκι του κινδύνου ενόψει της Πρωτοχρονιάς κρούει η Ματίνα Παγώνη την ώρα που κορονοϊός, γρίπη και ιώσεις σαρώνουν τη χώρα.

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί ο συνωστισμός για την αλλαγή του χρόνου με τους ειδικούς να απαγορεύουν δια ροπάλου τα φιλιά στις ευχές για την είσοδο του 2023, ενώ συστήνουν στους πολίτες να κάνουν και τεστ.

Η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον Alpha είπε ότι ο κόσμος είναι προβληματισμένος με τις ιώσεις να χτυπούν κυρίως τα παιδιά. «Σωστά είναι προβληματισμένος ο κόσμος και αυτό σημαίνει ότι θα προσέξει αυτές τις ημέρες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Υπάρχουν πολλές ιώσεις, το έχουμε δει εδώ και ένα 20ημερο. Δεν είναι μόνο ο κορονοϊός, καθώς υπάρχει η γρίπη και οι υπόλοιπες ιώσεις του αναπνευστικού. Ειδικά ο συγκυτιακός αναπνευστικός ιός που χτυπά τα μικρά παιδιά. Οι εικόνες στα παιδιατρικά νοσοκομεία και στα ιατρεία των παιδιάτρων είναι ενδεικτικές. Τα παιδιά νοσούν και μεταδίδουν στους μεγαλύτερους. Αυτές τις ημέρες χρειάζεται προσοχή και να φοράμε μάσκα».

Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε η Ματίνα Παγώνη για την Πρωτοχρονιά λέγοντας ότι καλό είναι να κάνει ο κόσμος ένα τεστ και να αποφύγει τα φιλιά. «Να κάνουμε το τεστ και να μην φιληθούμε. Το γεγονός ότι θα είμαστε όλοι μαζί είναι το πιο σημαντικό. Αν δεν ανταλλάξουμε φιλιά δεν πειράζει. Είναι δύσκολοι μήνες ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος. Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της γρίπης και δυόμισι χρόνια  το είχαμε ξεχάσει. Όσοι μπορούν ας σπεύσουν και αυτές τις μέρες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης γιατί δεν έχει πάει επαρκής αριθμός να εμβολιαστεί. Έχουμε χαλαρώσει και θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν θα βρεθούμε με πολύ κόσμο. Στην Ερμού για παράδειγμα να φοράμε τη μάσκα μας. Έτσι πρέπει θα κυκλοφορήσουμε. Πολύς κόσμος το έχει καταλάβει και έχει ανησυχήσει. Κάθε οικογένεια έχει και ένα περιστατικό και το μεταδίδει ο ένας στον άλλο. Δεν χρειάζεται γιορτινές μέρες να έχουμε άρρωστους στο σπίτι».

Πηγή ➤  https://www.newsit.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Αντώνης Βλάχος: «Με επιμονή και επαγγελματισμό μια ακόμη επιτυχία της αστυνομίας»

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ανήμερα των Χριστουγέννων η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. 103-1 της Άμεσης Δράσης της αστυνομίας, ενώ περιπολούσε στην περιοχή της Ομονοίας, τους σταμάτησε ημεδαπός άντρας, ο οποίος διατηρεί κατάστημα με εργαλεία και ηλεκτρονικά στη περιοχή και τους υπέδειξε αλλοδαπό άντρα ως δράστη διάρρηξης του καταστήματός του.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αμέσως συνέλαβαν τον δράστη και κατόπιν εξέτασαν το βιντεοληπτικό υλικό, όπου διαφαίνεται ο δράστης με έτερο άντρα, να διαρρηγνύουν το κατάστημα και να αφαιρούν πλήθος ηλεκτρικών συσκευών και εργαλείων, αξίας περί τα 15.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν επαναπάφθηκαν με την σύλληψη του ενός δράστη και αναζήτησαν και τον έτερο δράστη που διαφαίνεται στο βίντεο.

Έτσι μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διακριτική παρακολούθηση, εντόπισαν τον έτερο δράστη και την αποθήκη την οποία χρησιμοποιούσαν για να φυλάσσουν τα κλοπιμαία. Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη. Ο επαγγελματισμός και η επιμονή των αστυνομικών ήταν οδηγός σε ακόμη μία επιτυχία της αστυνομίας.

Του Βλάχου Αντωνίου

Μέλους Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ.Α. υπηρετών στην ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών

Πηγή ➤  https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο νοσοκομείο 15χ ρονη που έπεσε από μπαλκόνι πρώτου ορόφου Η μικρή της αδερφή αντιλήφθηκε το περιστατικό και ειδοποίησε άμεσα το ΕΚΑΒ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μεταφέρθηκε μία 15χρονη η οποία φέρεται να γλίστρησε και να έπεσε από μπαλκόνι πρώτου ορόφου στην περιοχή του Λαδόπουλου στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, η αδερφή της έφηβης ήταν αυτή που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, όταν την είδε πεσμένη στην αυλή.

Το κορίτσι φέρεται να έχει τραυματιστεί ελαφρά, ενώ, την ίδια ώρα, άνδρες της Αστυνομίας διεξάγουν έρευνα για τα αίτια της πτώσης της 15χρονης.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Για μία κοπέλα που γνώρισαν το καλοκαίρι έπαιξαν ξύλο οι 10 αν ήλικοι που συνελήφθησαν – Πώς έκλεισαν το ραντεβού

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Για τα μάτια μιας κοπέλας έδωσαν το αιματηρό ραντεβού τους στο Χαλάνδρι δύο παρέες ανηλίκων, 10 εκ των οποίων συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα (30/12) από την ΕΛ.ΑΣ..

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι σε μια παραλία στην περιοχή της Λούτσας, όπου οι ανήλικοι είχαν εντοπίσει μια νεαρή κοπέλα που έκανε μπάνιο και άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους, ποιος θα την διεκδικήσει.

Έκλεισαν το ραντεβού για ξύλο μέσω social media

Μέσω των social media συνέχισαν οι καυγάδες και οι αντεγκλήσεις για όλους τους επόμενους μήνες και χθες έδωσαν «ραντεβού» στο Χαλάνδρι για να λύσουν οριστικά τις διαφορές τους.

Στο περιστατικό, οι ανήλικοι έβγαλαν μαχαίρια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εξ αυτών. Οι τραυματίες διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα και συνελήφθησαν μαζί με τους υπόλοιπους 8, αφότου έλαβαν εξιτήριο.

Όταν οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής, αποκάλυψαν στους αστυνομικούς το λόγο του «αιματηρού ραντεβού» αλλά και όσα είχαν προηγηθεί από το καλοκαίρι και μετά.

Η Εισαγγελέας Ανηλίκων άσκησε ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος στους νεαρούς συλληφθέντες για την αιματηρή συμπλοκή στο Χαλάνδρι χθες (29/12) το βράδυ, ο οποίοι οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής (30/12) στα δικαστήρια.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Οι ανήλικοι κατηγορούμενοι για τη συμπλοκή αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να οριστεί η δίκη τους και με εντολή της Εισαγγελέως μέχρι να δικαστούν θα βρίσκονται υπό επίβλεψη επιμελητή ανηλίκων.

Στην ομάδα των 11 συλληφθέντων, που οδηγήθηκε στα δικαστήρια είναι και δύο ενήλικες, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Αυτόφωρο,

Πηγή ➤  https://lawandorder.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Αιματηρή συμπλοκή με δύο τραυματίες Στη συμπλοκή ενεπλάκησαν τρία άτομα με καταγωγή από το Αφγανιστάν...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Καβγάς που κατέληξε σε συμπλοκή καταγράφηκε το απόγευμα της Παρασκευής (30/12) στον Μακρύ Γιαλό Ιεράπετρας, με πρωταγωνιστές δύο αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με το cretalive, στον καβγά ενεπλάκησαν τρία άτομα, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, με τον έναν από αυτούς να επιτίθεται στους άλλους δύο.

Το ΕΚΑΒ κλήθηκε να παραλάβει δύο τραυματίες, που φέρουν χτυπήματα από μπουνιές, ενώ πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο και για κάποια χτυπήματα από μαχαίρι.

Για το επεισόδιο ενημερώθηκε και η Αστυνομία, που διενεργεί σχετική έρευνα.
 
Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Μητέρα ειδοποιήθηκε πως δεν θα ξαναδεί το παιδί της από τα μέσα ενημέρωσης....«Δεν θα πάρει κανείς το παιδί μου......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

«Δεν θα πάρει κανείς το παιδί μου. Εμείς ήμασταν εκεί για το μωράκι μας και κανείς δεν μας ενημέρωσε πως θα μας το πάρουν. Δεν θα συνεχιστεί αυτή η παράνοια που έχει δημιουργηθεί», δηλώνει στα gegonota.news η 29χρονη μητέρα, που γέννησε την παραμονή Χριστουγέννων στο Νοσοκομείο του Βόλου και αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

Το παιδί, σύμφωνα με εισαγγελική απόφαση, θα μεγαλώνει στην μονάδα πρόωρων στο Νοσοκομείο, μέχρι να βρεθεί δομή ώστε να μεταφερθεί, επίσης με εισαγγελική εντολή. Η ίδια η μητέρα ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί σε ότι αφορά το υγιέστατο κοριτσάκι που γέννησε και το μέλλον του , από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Την παραμονή Χριστουγέννων η 29χρονη έφερε στον κόσμο στο νοσοκομείο του Βόλου, ένα κοριτσάκι, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι κοινωνικές υπηρεσίες η γυναίκα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει οικογένεια ή υποστηρικτικό περιβάλλον, ενώ ο σύντροφος της την ξυλοκοπούσε.

Η ίδια αρνείται πως έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον σύντροφό της και όσα συμβαίνουν στη ζωή της τα αποδίδει στην εγκατάλειψη από τον πατέρα της και στο γεγονός ότι δεν λαμβάνει την αγωγή της.

Ο σύντροφός μου είναι πάντα δίπλα μου

“Είναι ψέματα ότι ο σύντροφός μου δεν ήταν δίπλα μου στη γέννα” ανάφερε η ίδια ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 15 ημέρες πριν γεννήσει μεταφέρθηκε κακοποιημένη στο Νοσοκομείο.

“Όλη η κατάσταση ξεκίνησε από τις πιέσεις των γονιών μου και τα φάρμακα . Ο σύντροφός μου είναι πάντα δίπλα μου , αλλά μετά τη διακοπή της θεραπείας και σε συνδυασμό με την περίοδο της εγκυμοσύνης , ζήλευα και είχαμε καυγάδες. Ο σύντροφός μου που παρουσιάστηκε ως άνεργος εργάζεται και δεν με έχει κακοποιήσει ποτέ.

Μαλώνουμε όπως κάθε ζευγάρι στον κόσμο. Ο πατέρας μου ήθελε να καταστρέψει τη ζωή μου και είμαι ένα παιδί που από τότε που γυρίσαμε στην Ελλάδα από την Αμερική έχω υποστεί μπούλινγκ. Αυτός μας παράτησε. Πάω σε ψυχολόγο από το δημοτικό, ασταμάτητα. Όλο αυτό με στιγμάτισε στην ζωή μου και ο πατέρας μου δεν ήταν πουθενά. Η μόνη που με είχε βοηθήσει ήταν η γιαγιά μου που ζούσε στην Άγρια Βόλου η οποία πέθανε. Σε μια άλλη σχέση που είχα, με είχαν πετάξει στον δρόμο και δεν είχα που να μείνω επειδή δεν ήθελαν το αγόρι που ήμουν μαζί. Έτσι κάνουν και τώρα οι γονείς μου γιατί εγώ είμαι με έναν άνθρωπο που θέλω εγώ και αγαπώ . Η μόνη αγάπη που είχα και έχω από την ζωή μου και με έχει σώσει είναι αυτό το αγόρι.  Στην γέννα μου στο νοσοκομείο,  σε όλη την εγκυμοσύνη μου ήταν πλάι μου,  σε όλα τα ραντεβού ήταν και εκείνος στο νοσοκομείο.

Το σπίτι μας είναι ασφαλές  και καθαρό και έχει εργασία. Το περιβάλλον μας είναι πεντακάθαρο . Εάν δεν πιστεύουν όλοι μπορούν να έρθουν να επιβλέπουν τι γίνεται γιατί μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία απόδειξη . Έκανα μηνύσεις, ήταν λάθος μου, με επηρέαζαν οι γονείς μου”, αναφέρει.

Δεν είμαστε ούτε κακοποιητικοί, ούτε ψυχοπαθείς

Η ίδια δηλώνει πως είναι παρανοϊκό να εμφανίζεται η ίδια ως ψυχοπαθής και ο σύντροφός της ως κακοποιητής. “Μου πήρανε το παιδί την ημέρα των Χριστουγέννων και δνε μπορούσα να το προστατέψω από όλους μου το πήρανε μακριά. Κρίνετε έναν άνθρωπο χωρίς να τον ξέρετε μόνο και μόνο για να βγάλετε λεφτά. Όπως κάνανε οι γραμματείς και φαρισαίοι .  Ποτέ δεν ήθελα να κλειστώ σε καμιά δομή . Με έχετε φέρει σε σημείο να σιχαίνομαι τα πάντα”. Καταλήγει.

Η απόφαση να μείνει το νεογέννητο στο Νοσοκομείο λήφθηκε γιατί η νεαρή μητέρα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα , έχει μια ζωή χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον , χωρίς οικογένεια, και έναν σύντροφο που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των κοινωνικών υπηρεσιών την ξυλοκοπούσε. Το μωρό με εισαγγελική εντολή φιλοξενείται στη μονάδα πρόωρων νεογνών , ενώ η μητέρα θα λάβει την αναγκαία υποστήριξη καθώς θεωρείται ψυχιατρικό περιστατικό. Το βρέφος θα πρέπει -εφόσον διαπιστωθεί πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο η υγεία του- να φιλοξενηθεί σε δομή λόγω απουσίας υποστηρικτικού περιβάλλοντος της μητέρας.

Τις περισσότερες φορές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της πέρασε την πόρτα των Επειγόντων Περιστατικών μετά από ξυλοδαρμό, που σήμερα αρνείται ότι συνέβη. Τελευταίο επεισόδιο βίας, καταγράφηκε 15 ημέρες πριν γεννήσει. Από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου οδηγήθηκε στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών αλλά έφυγε για να επιστρέψει σπίτι του συντρόφου της καθώς η ίδια δεν έχει κατοικία.


Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Εντοπίστηκε ο 30χρονος που είχε εξαφανιστεί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο 30χρονος διαπιστώθηκε πως νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα

Η περιπέτεια του Αρτιόμ Φραγκούλη, 30 ετών, έληξε σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν.

Μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού Missing Alert Hellas, το «Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση στην Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017 από ευαισθητοποιημένη κυρία, η οποία έδωσε σημαντική πληροφορία σχετικά με την εξαφάνιση του κυρίου Φραγκούλη.

Ακολούθως, διαπιστώθηκε πως ο 30χρονος νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο και λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στον Αρτιόμ Φραγκούλη και την οικογένειά του για οτιδήποτε χρειαστεί.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πώς θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία και τραμ Αναλυτικά, τα τελευταία....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Tο Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022, παραμονή Πρωτοχρονιάς, η κυκλοφορία των συρμών στις Γραμμές 1 (ΗΣΑΠ), 2 και 3 του Μετρό, των λεωφορείων, των τρόλεϊ και του τραμ θα τροποποιηθούν.

O ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι το Σάββατο 31-12-2022 Παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα δρομολόγια των Λεωφορείων και των Τρόλεϊ θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 23:00.

Επιπλέον, το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για τα τελευταία δρομολόγια όπως και για τα δρομολόγια των γραμμών EXPRESS Αεροδρομίου από την τηλεματική καθώς και από το πληροφοριακό μας κέντρο 11185.

To Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022η κυκλοφορία των συρμών στις Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό, καθώς και στο ΤΡΑΜ θα ολοκληρωθεί στις 23:00.

Αναλυτικά, τα τελευταία επιβατικά δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, έχουν ως εξής:

Γραμμή 1 του Μετρό:

από ΠΕΙΡΑΙΑ προς ΚΗΦΙΣΙΑ στις 22:20  

από ΚΗΦΙΣΙΑ προς ΠΕΙΡΑΙΑ στις 22:20

από ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ προς ΚΗΦΙΣΙΑ στις 22:36 και προς ΠΕΙΡΑΙΑ στις 22:54

από ΑΤΤΙΚΗ προς ΚΗΦΙΣΙΑ στις 22:44 και προς ΠΕΙΡΑΙΑ στις 22:47 

από ΟΜΟΝΟΙΑ προς ΚΗΦΙΣΙΑ στις 22:39 και προς ΠΕΙΡΑΙΑ  στις 22:52

Γραμμές 2 και 3 του Μετρό:

από  ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ προς ΕΛΛΗΝΙΚΟ στις 22:47

από ΕΛΛΗΝΙΚΟ προς ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ στις  22:44

από ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ προς Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ στις 22:39

από Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ προς ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ στις 22:42

από ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ προς  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ στις  22:22

από ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ προς ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ  στις 21:43

από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ προς όλες τις κατευθύνσεις στις 23:00

Τραμ:

ΓΡΑΜΜΗ 7 (ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ – ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ)

από ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ  προς ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ στις 21:51

από ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ προς ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ  στις 22:07

ΓΡΑΜΜΗ 6 (ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ)

από ΣΥΝΤΑΓΜΑ προς ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ στις 22:39

από ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ προς ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 21:50

ΓΡΑΜΜΗ 6 + ΓΡΑΜΜΗ 7  ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ

από ΣΥΝΤΑΓΜΑ προς ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ στις 21:54 και προς ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ στις 21:30

από ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ  προς ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 21:22

από ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ προς ΣΥΝΤΑΓΜΑ  στις 21:19.


Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »