Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

«BOMBA»! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΓΡΙΕΨΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ «ΛΥΣΣΑΕΙ» ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ! ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ! (ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

«BOMBA»! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΓΡΙΕΨΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ  Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ «ΛΥΣΣΑΕΙ» ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ! ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ! (ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)


Police-Voice blog ➤
Γιατί έχει “αγριέψει” τόσο πολύ ο Ερντογάν; Γιατί δείχνει να αδιαφορεί τελείως για τις πιθανές αντιδράσεις της Δύσης -που δεν τις βλέπουμε ακόμη- και στέλλνει πολεμικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ; Γιατί απειλεί Θεούς, Δαίμονες και την Ελλάδα;
Μια πειστική απάντηση δίνει το Bloomberg σε δημοσίευμά του. Επικαλούμενο τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ, το Bloomberg κάνει λόγο για 340 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου,στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου, Λιβάνου και Αιγύπτου.
petrelaio_160416_120221-750x430
Το ΚΥΠΕ που αναδημοσιεύει το ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρει ακόμη ότι η περιοχή από την Κύπρο προς τον Λίβανο και την Αίγυπτο μπορεί να περιέχει πρόσθετα αποθέματα φυσικού αερίου, και οι χώρες της περιοχής είναι πρόθυμες να αναπτύξουν σχέδια εξαγωγών. Αυτό όμως, επισημαίνει το Bloomberg μπορεί να προκαλέσει εντάσεις και συγκρούσεις ,όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.
Παράλληλα προς επίρρωση των παραπάνω ο αντιστράτηγος Λάμπρος Τζούνης επισημαίνει:
Πριν ένα χρόνο περίπου, στις 12 Απριλίου 2017 ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ απέστειλε επιστολή (που φαίνεται στη φωτογραφία), προς το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, προβάλλοντας την τουρκική πολιτική διεκδίκησης σχεδόν όλης της υφαλοκρηπίδας της Ν.Α. Μεσογείου, σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.
tourkia_yfalokripida-424x600
Στόχος και πάγια επιδίωξη της Άγκυρας, είναι η διατήρηση ή ο έλεγχος της στρατηγικής σημασίας νήσου Κύπρου, παράλληλα με τη συμμετοχή της στην εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της Ν.Α. Μεσογείου, όπως διατυπώθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια από τον Αχμέτ Νταβούτογλου στο βιβλίο του «Το Στρατηγικό Βάθος».
Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα με NAVTEX (οδηγίες προς ναυτιλομένους) δεσμεύει περιοχές στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και πολύ συχνά το θαλάσσιο χώρο του νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης.
Η περιοχή αυτή έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία, καθόσον αποτελεί σημείο οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου.
Στη Σύμβαση του 1982 στο Montego Bay για το Δίκαιο της Θάλασσας αναφέρεται, ότι όλα τα νησιά που κατοικούνται, διαθέτουν ΑΟΖ. Άρα αυτό ισχύει και για το Καστελόριζο. Η Τουρκία ισχυρίζεται ειδικά για την περίπτωση του Καστελόριζου, ότι δεν είναι δυνατόν ένα τόσο μικρό νησί μπροστά από τις τουρκικές ακτές, να έχει ένα τόσο μεγάλο κομμάτι υφαλοκρηπίδας ή ΑΟΖ.
Για τους ισχυρισμούς της προβάλει το επιχείρημα ότι το σύμπλεγμα των νησίδων-βραχονησίδων της περιοχής του Καστελόριζου, διέπεται από ειδικό καθεστώς, των αποκομμένων νησίδων που επικάθονται επί της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.
Άρα, τα νησιά αυτά υποστηρίζει η Άγκυρα, δεν διαθέτουν ούτε ΑΟΖ, ούτε και έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα. Αν η Τουρκία δεχτεί ότι η περιοχή του Καστελόριζου ανήκει στην Ελληνική ΑΟΖ, τότε το Καστελόριζο αποτελεί σημείο οριοθέτησης της ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο και με την Κύπρο και συνεπώς, η Τουρκία δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο, ώστε να συμπεριληφθεί και αυτή στη διαχείριση του υποθαλάσσιου πλούτου της περιοχής.
militaire.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

«Λουκέτο» βάζει το Β΄Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας Διαμαρτυρίες και ανησυχία στους κατοίκους προκαλεί η απόφαση

«Λουκέτο» βάζει το Β΄Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας


Police-Voice blog ➤

Από τις 2 Μαρτίου το τμήμα της οδού Βορείου Ηπείρου καταργείται και παύει να λειτουργεί καθώς συγχωνεύεται με το Α΄Τμήμα Γλυφάδας - Διαμαρτυρίες και ανησυχία στους κατοίκους προκαλεί η απόφαση

«Λουκέτο» βάζει το Β΄Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας. Μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε πριν από λίγες ημέρες και αναφέρει ότι  από τις 2 Μαρτίου το τμήμα της οδού Βορείου Ηπείρου καταργείται και παύει να λειτουργεί καθώς συγχωνεύεται με το Α΄Τμήμα Γλυφάδας στη οδό Δούσμανη, έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες και την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής που βλέπουν ένα ακόμη τμήμα να βάζει λουκέτο και την περιοχή της Άνω Γλυφάδας παρατημένη όπως λένε στο  έλεος των κακοποιών.  


Σύμφωνα με το αρχηγείο η συγχώνευση του τμήματος της Γλυφάδας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών καθώς ήταν τμήμα Τάξης και όχι Ασφαλείας την ώρα που μάχιμοι αστυνομικοί απαντούν ότι θα έπρεπε να λειτουργεί καθώς όπως χαρακτηριστικά λένε το κλείσιμο ενός ακόμη τμήματος προκαλεί ανησυχία στους πολίτες.

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα το μεσημέρι Σοκ στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πέθανε o διοικητής της Σχολής Τεθωρακισμένων

Σήμερα το μεσημέρι  Σοκ στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πέθανε o διοικητής της Σχολής Τεθωρακισμένων


Police-Voice blog ➤

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον πρόδωσε η καρδιά του την ώρα που βρισκόταν στο γραφείο του

Απεβίωσε στο γραφείο του σήμερα το μεσημέρι ο Διοικητής της Σχολής ΤΘ Σχης Σίμος Ανδρέας, πατέρας δύο παιδιών. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρόδωσε η καρδιά του. Ο Συνταγματάρχης (ΤΘ) Σίμος Ανδρέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1989 ως Ανθυπίλαρχος. Προήχθη στο βαθμό του Συνταγματάρχη το 2014. Παρακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία Εκπαίδευσης Αξιωματικών ΤΘ.

Επίσης, αποφοίτησε από τη Σχολη Επιτελών (2000), την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου (2010) και τη  Σχολή Εθνικής Άμυνας (2015). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει σε Μονάδες του Όπλου των ΤΘ και ως επιτελής στο ΓΕΣ.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μισθοφόρος του Ερντογάν έχει σηκωθεί και κάνει ΜΑΓΚΙΕΣ με το το πολυβόλο… Μέχρι που τον βρίσκει η ΣΦΑΙΡΑ των Κούρδων στο ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ…!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μισθοφόρος του Ερντογάν έχει σηκωθεί και κάνει ΜΑΓΚΙΕΣ με το το πολυβόλο… Μέχρι που τον βρίσκει η ΣΦΑΙΡΑ των Κούρδων στο ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ…!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Police-Voice blog ➤
ΕΕΕ ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΛΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ !

Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ Ο «ΜΠΑΡΜΠΑ – ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ». ΓΕΛΑΝΕ ΟΧΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ, ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ!

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ Ο «ΜΠΑΡΜΠΑ – ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ». ΓΕΛΑΝΕ ΟΧΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ, ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ!


Police-Voice blog ➤
Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Ιωάννης Δραγασάκης
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Παναγιώτης Σκουρλέτης
Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη: Νικόλαος Τόσκας
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης:
Υπουργός: Γ. Δραγασάκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Αλέξανδρος Χαρίτσης
Υφυπουργός: Στέργιος Πιτσιόρλας
Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
Υπουργός: Νικόλαος Παππάς
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Παναγιώτης Καμμένος
Αναπληρωτής Υπουργός: Φ. Κουβέλης
Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Υπουργός: Δ. Βίτσας
Υφυπουργός: Ιωάννης Μπαλάφας
Πηγή ➤http://www.makeleio.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

To ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Καρακώστα! Δεν βγαίνω μάνα μου! Ιδού που πάει ο μισθός των 7000 ευρώ! «Το κόμμα με υποχρεώνει να…» – Την λυπήθηκε η ψυχή μας! Ρε ΟΞΩ ρε!!!

To ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Καρακώστα! Δεν βγαίνω μάνα μου! Ιδού που πάει ο μισθός των 7000 ευρώ! «Το κόμμα με υποχρεώνει να…» – Την λυπήθηκε η ψυχή μας! Ρε ΟΞΩ ρε!!!


Police-Voice blog ➤
Κι ενώ η κυβέρνηση οδηγείται σε αναγκαστικό ανασχηματισμό μετά τις παραιτήσεις και τις αποπομπές υπουργών εξαιτίας του σάλου που προκλήθηκε από το επίδομα ενοικίου που έπαιρναν, η Εύη Καρακώστα ήρθε για να το… τερματίσει.
Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά γονατίζουν οικονομικά, οι Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους και την ώρα που το κόμμα της υπογράφει μνημόνια για τα επόμενα 100 χρόνια, ζητώντας θυσίες από τους πολίτες, η ίδια εκφράζει το δικό της παράπονο… που για πολλούς θεωρείται πρόκληση.
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφέρθηκε στις αποδοχές των βουλευτών εξηγώντας πως από τα 7.000 ευρώ του μισθού που παίρνει καταλήγουν πολύ λιγότερα στην τσέπη της. «Εγώ είμαι βουλευτής. Η ονομαστική αξία του μισθού μου είναι 7.000 ευρώ.
Στην τράπεζα μπαίνουν 4.400, δίνουμε χρήματα στο κόμμα και φτάνουμε στις 3.000 ευρώ, η υπόλοιπη φορολογία είναι άλλο ένα χιλιάρικο, πας στα 2.000 ευρώ.
Αν σκεφτείτε και τις υποχρεώσεις των βουλευτών, διότι αντιλαμβάνεστε ότι όταν μια τοπική μου οργάνωση δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιο εγώ θα συνεισφέρω και το απαιτούν κιόλας, όταν θα πάω σε μια εκδήλωση θα πάρω και λαχνούς, θα πληρώσω και το εισιτήριό μου, γενικά υπάρχει μια κοινωνική δράση λόγω της δραστηριότητάς μας.
Άρα γίνεται πολύς ντόρος ειλικρινά χωρίς λόγο»,τόνισε η κ. Καρακώστα.
Όσο για την παραίτηση της κ. Αντωνοπούλου και τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν με αφορμή την επιδότηση ενοικίου για τους υπουργούς σημείωσε «Σημασία έχει από εκεί και πέρα αν εμείς, ως άτομα πια, σε κρίσιμες περιόδους δεν το έχουμε ανάγκη, δεν υπάρχει λόγος να το παίρνουμε. Με αυτή την έννοια μπήκε το κριτήριο για την κ. Αντωνοπούλου και δεν νομίζω ότι πρέπει να απλωθεί διότι αύριο μπορεί να είναι μια άλλη κυβέρνηση και θα είναι άλλος υπουργός που πραγματικά θα το έχει ανάγκη. Δεν βρίσκω ότι είναι κακό» είπε σχετικά με την επίμαχη διάταξη που αφορά την επιδότηση διαμονής σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.
«Αν πραγματικά κάποιος δεν μπορεί οικονομικά, αλλά μπορεί πνευματικά να προσφέρει στο κράτος του δεν πρέπει να τον αποκλείουμε από την πολιτική ζωή του τόπου», είπε.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΣ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΣΚΑ ! Με τέτοιες συνθήκες οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί εν έτει 2018 αγωνιζόμαστε

ΔΕΣ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΣΚΑ ! Με τέτοιες συνθήκες οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί εν έτει 2018 αγωνιζόμαστε


Police-Voice blog ➤
Ελληνική Αστυνομία με τεράστιες ελλείψεις στο 2018!
Με τέτοιες συνθήκες οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί εν έτει 2018 αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τους πολίτες και την Ελληνικη Κοινωνία! Δυστυχώς χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και με ιδιωτικα δικά μας αερόθερμα ή καλοριφέρ λαδιού που αγοράζουμε εμείς οι ίδιοι, εκτελούμε την υπηρεσία μας κσι προσπαθούμε να ζεσταθούμε!


Ενώ βέβαια κινούμαστε στους δρόμους με περιπολικά οχήματα που δεν ελεγχονται από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ, κατά παράβαση του αρθρου 11 του π.δ. 45/08 (γιατί εάν περάσουν ΚΤΕΟ τα μισά περίπου θα κριθούν ακατάλληλα), ενώ με 591.000 χιλιόμετρα φαίνεται ένα περιπολικό έγχρωμο μοντέλο του 2008 που κινείται με βενζίνη και βέβαια εύκολα αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ότι σίγουρα οι Αστυνομικοι δεν είμαστε και πολλοί διααφαλισμενοι μέσα σε τέτοια οχήματα και ανεβαίνοντας σε δικύκλες μοτοσυκλέτες, ενώ όπως προκύπτει η επαρκής αστυνόμευση πλέον είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό σε συνδυασμο και με την τεράστια έλλειψη προσωπικού!

Φωτογραφίες από τη ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100 που αναδείχτηκαν τα θέματα και οι ελλείψεις αυτές!


ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Αντιπρόεδρος ΔΣ ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ

ΤΟ ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΠΛΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Το Ενωτικό ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης γίνεται δέκτης καθημερινά πολλών παραπόνων από συναδέλφους, οι οποίοι μας ενημερώνουν ότι διατίθενται σε νυχτερινή εργασία σε διπλή συνεχόμενη βάρδια, κάτι το οποίο είναι αντιδεοντολογικό, αντιεργασιακό, αντισυναδελφικό και σε τελική ανάλυση παράτυπο, βάσει και των σχετικών διαταγών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι διαταγές όμως είναι δεσμευτικές και αναγκαστικές για τις Διοικήσεις όλων των Υπηρεσιών της Αστυνομίας, κάθε επιπέδου και βέβαια οποίος τις παραβιάζει διαπράττει πειθαρχικό παράπτωμα και υπό προϋποθέσεις ακόμα και παράβαση καθήκοντος του Ποινικού Κώδικα.
Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, πολλές φορές σε Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Ασφαλείας Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, καθώς  και ορισμένες φορές σε διμοιρίες των ΥΑΤ και ΥΜΕΤ της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, παρατηρείται αυτό το αναχρονιστικό σύστημα εργασίας και η καταστρατήγηση των Κανονισμών σε βάρος των συναδέλφων μας.
Η άποψη ειδικότερα του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης είναι ότι ο κάθε συνάδελφος πρέπει να ενημερώσει αρχικά κάποιον εκλεγμένο συνδικαλιστή (η ιστοσελίδα μας ekathess.gr έχει όλα τα στοιχεία μας στη στήλη ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ) και έπειτα ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβάλει, σύμφωνα και με τους Κανονισμούς, τη σχετική νόμιμη και προβλεπόμενη αναφορά παραπόνων, ιεραρχικά προς την αμέσως επόμενη προϊστάμενη Υπηρεσία, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 45 του Π.Δ. 141/1991, για τον καταλογισμό ευθυνών. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, θα πρέπει η προϊστάμενη Υπηρεσία να σας απαντήσει και επίσης κανονικά στοιχειοθετείται και πειθαρχική δίωξη.
Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται η διάθεση σε διπλή νυχτερινή εργασία-βάρδια και βέβαια είναι η μόνη, αποτελεί η περίπτωση που υπήρχαν όντως κάποιες πραγματικά έκτακτες και απρόβλεπτες υπηρεσιακές ανάγκες ώστε να διαθέσει η Διοίκηση μία φορά σε διπλή νυχτερινή εργασία το προσωπικό, όπως λόγω π.χ. επετείου Πολυτεχνείου, εκλογών, εγκαινίων ΔΕΘ κλπ, και όχι σε σταθερή (κυκλική χρονικά) επαναλαμβανόμενη βάση. Τότε και μόνο τότε, μπορεί να «καλυφθεί». Επισημαίνεται επίσης ότι η έλλειψη προσωπικού δεν καλύπτει τον ορισμό των έκτακτων και απρόβλεπτων αναγκών, που υποχρεωτικά απαιτείται για τη διάθεση σε διπλά νυχτερινά ωράρια.
Δηλαδή για να εργαστείτε σε διπλά νυχτερινά ωράρια εργασίας, θα πρέπει να συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό, σχεδόν υπηρεσιακά ισάξιο με το να διαταχθεί επιφυλακή. Ιδιαίτερα, η διπλή νυχτερινή εργασία σε σταθερή κυκλική βάση είναι παράνομη και βέβαια δεν καλύπτεται βάσει και της ΚΥΑ η πληρωμή της λόγω του ορίου στα νυχτερινά.
Σας επισυνάπτουμε το υπόδειγμα της σχετικής αναφοράς και είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΔΙΠΛΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ
ΑΝΑΦΟΡΑ
Του (βαθμός ΑΓΜΣ επώνυμο, όνομα Υπηρεσία που υπηρετείτε)
Προς
(Αμέσως επόμενη ανώτερη προϊστάμενη Υπηρεσία)
ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ
Σας αναφέρω, σύμφωνα με τα άρθρα 45 και 46 του Π.Δ. 141/1991, ότι εργάστηκα και διατέθηκα σε διπλά (2) συνεχόμενα ωράρια εργασίας – διατεταγμένης υπηρεσίας, στις αλλαγές – βάρδιες εργασίας τις ώρες από 22:00 έως 06:00 κατά τις ημερομηνίες (… γράφετε τις ημερομηνίες) αντίστοιχα, κατά παράβαση των υπ’ αριθ. 8002/32/26 – Α’ από 8/8/2001 και 6013/22/2556 – Α’ από 22/2/2010 διαταγών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας/Κ.Ο.Α.Δ./Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού – Τμήμα 1ο, οι οποίες ορίζουν σχετικά, καθώς επίσης και της από 8/10/2009 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβούλου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) η οποία έχει κοινοποιηθεί στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.
(Τόπος, ημερομηνία)
Ο Αναφέρων
(Υπογραφή, ονοματεπώνυμο, βαθμός)
Το σχετικό υπόδειγμα :
Το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης θα συγκεντρώσει στοιχεία για το ζήτημα και συγκεκριμένα σε ποιες Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ διεξάγεται η διάθεση συναδέλφων σε διπλή νυχτερινή εργασία παράνομα και αναίτια και θα τα αποστείλει στα Υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, με σχετικές παρεμβάσεις στη Βουλή, καθώς και στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας για όλες τις νόμιμες περαιτέρω συνέπειες και για την προστασία των συναδέλφων.
Θεσσαλονίκη 27-02-2018
ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

«Θα γίνουμε ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ σας!» ΑΠΕΙΛΟΥΝ να μην αφήσουν τίποτα ΟΡΘΙΟ στην Αθήνα οι θαυμαστές του βομβιστή! ΑΠΟΥΣΑ η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΣΚΑ ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ))

«Θα γίνουμε ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ σας!» ΑΠΕΙΛΟΥΝ να μην αφήσουν τίποτα ΟΡΘΙΟ στην Αθήνα οι θαυμαστές του βομβιστή! ΑΠΟΥΣΑ η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΣΚΑ ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ))


Police-Voice blog ➤ ΤΟΣΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ ??  ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ! !
Απειλές ότι θα ισοπεδώσουν την πόλη εκτοξεύουν οι αναρχικοί που υπογράφουν το κείμενο με το οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση τα ξημερώματα στην Ερμού. Την ίδια ώρα εκκωφαντική είναι η απουσία της αστυνομίας καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία προσαγωγή ή σύλληψη παρά την ένταση που έχει ξεκινήσει από το απόγευμα της Κυριακής όταν αναρχικοί έφτασαν έξω από το σπίτι του Λουκά Παπαδήμουγράφοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια και κορυφώθηκε με την επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής.
Στο κείμενό τους για την επίθεση στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας οι αναρχικοί αποσαφηνίζουν ότι όλα έγιναν στα πλαίσια του «γενικότερου κύματος αλληλεγγύης» στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, τον νεαρό που έχει συλληφθεί για το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
 Στο κείμενο που αναρτήθηκε στο athens.indymedia αναφέρονται τα εξής: Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπια δυναμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπασαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου. 
Για τον Γιαγτζόγλου έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων αντεξουσιαστές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αφού βγήκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Παρόμοιος ήταν ο λόγος και για πυρπόληση ΑΤΜ, ρίψη μολότοφ σε παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σπάσιμο τζαμαριών σούπερ μάρκετ και τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο αστυνομικού στην Πάτρα τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Σε ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε τέλος κατάληψη για λίγη ώρα στα γραφεία της εφημερίδας «Η Αυγή» με τα περίπου 20-25 άτομα να αποχωρούν στη συνέχεια προς την πλατεία Ομονοίας.
Έσπασαν 10 καταστήματα στην Ερμού
Η καταδρομική επίθεση στην Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, έγινε επίαης τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Η ομάδα των ατόμων προκάλεσε σημαντικές φθορές σε εισόδους και βιτρίνες καταστημάτων που βρίσκονται στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας.Συνολικά φθορές έχουν υποστεί περίπου 10 καταστήματα. Η τελευταία φορά που σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στην Ερμού με δεκάδες σπασμένες βιτρίνες ήταν τον περασμένο Ιούλιο μετά την πορεία συμπαράστασης για την Ηριάννα.
Οι ζημιές ήταν τότε τεράστιες, καθώς με πέτρες, ρόπαλα και σφυριά «κατέβαζαν» αδιακρίτως όλες τις τζαμαρίες των καταστημάτων κατά μήκος ενός εκ των κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσας.
Τότε είχαν προκληθεί ζημιές σε συνολικά 67 καταστήματα όπως είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Εικόνες κατάρρευσης: Βαρύτατος ο «φόρος» αίματος για τους Τούρκους στο Αφρίν – Σκοτώθηκαν 30 άνδρες σε 24 ώρες

Εικόνες κατάρρευσης: Βαρύτατος ο «φόρος» αίματος για τους Τούρκους στο Αφρίν – Σκοτώθηκαν 30 άνδρες σε 24 ώρες


Police-Voice blog ➤
Βαρύτατες απώλειες των τουρκικών και των τουρκόφιλων δυνάμεων ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση των Syrian Democratic Forces (SDF), στις μάχες του τελευταίου 24ώρου που διεξάγονται στην βόρεια Συρία στο καντόνι της Afrin.
Οι τουρκικές δυνάμεις έχασαν 30 άνδρες και 3 τεθωρακισμένα οχήματα στις συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα σε SHERA, MABETA, SHİYÊ, JİNDİRES, RAJO και SHÊRAWA
Οι Κούρδοι συνεχίζουν να ανθίστανται παρά την τουρκική προέλαση προς την πόλη του Αφρίν και στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η ανατίναξη ενός τουρκικού τεθωρακισμένου
Και οι δύο πλευρές στις ανακοινώσεις τους εμφανίζουν ελάχιστες απώλειες για τους εαυτούς τους και βαρύτατες για τους αντιπάλους τους. Σαφώς τα πράγματα είναι κάπου στην μέση.
Και οι Κούρδοι δεν περνούν ευχάριστα εναντίον ενός στρατού εξοπλισμένου με σύγχρονο οπλισμό και οι Τούρκοι δεν έχουν καταφέρει μετά από ένα μήνα αξιόλογα αποτελέσματα εναντίον ελαφρά οπλισμένων μονάδων που μάχονται περισσότερο ως αντάρτες παρά σαν τακτικός στρατός.
Οι SDF είναι το όνομα που οι Αμερικανοί έδωσαν στις δυνάμεις του YPG για να τις παρουσιάσουν ως κάτι άλλο και διαφορετικό από ΡΚΚ το οποίο και οι ίδιοι (εκτός των Τούρκων) χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατική οργάνωση.
Πάντως οι Τούρκοι έχουν καταφέρει να πάρουν τον έλεγχο της συνοριογραμμής και ισχυρίζονται ότι από την αρχή της επιχείρησης έχουν σκοτωθεί 2.184 Κούρδοι μαχητές.
Βέβαια αν κάτι τέτοιο ίσχυε και γενικώς αν ίσχυαν οι απώλειες που αναφέρουν οι Τούρκοι τόσα χρόνια για το ΡΚΚ, τότε οι Κούρδοι θα έπρεπε να διαθέτουν δυνάμεις ανάλογες του Ξέρξη στους Περσικούς Πολέμους…
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ: ΤΕΛΟΣ ΤΟ G3 – ΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΑ…φωτο

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ: ΤΕΛΟΣ ΤΟ G3 – ΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΑ…φωτο


Police-Voice blog ➤
Οι Κύπριοι κομάντος παρέλαβαν τα πρώτα αυτόματα τυφέκια «Tavor X95» , με τα οποία ανανεώνεται ο φορητός οπλισμός των μελών των ειδικών δυνάμεων της μεγαλονήσου.
Δέκα περίπου χρόνια τα εξοπλιστικά προγράμματα της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέμεναν παγωμένα, τόσο λόγω των εξελίξεων στο Κυπριακό όσο και λόγω της οικονομικής κρίσης.
Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώνεται το 2020, έχει αρχίσει η υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και αλλαγών στη δομή της ΕΦ, με την πρόσληψη των ΣΥΟΠ και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες.
Μια σημαντική αλλαγή είναι η σταδιακή αντικατάσταση του φορητού οπλισμού με την απόσυρση των G3 (7,62 mm) και την αγορά βρετανικών όπλων της εταιρείας Accuracy και ισραηλινής κατασκευής Tavor Χ95.
Όπως ανέφερε πηγή της ΕΦ, έχει ξεκινήσει πρόγραμμα ανανέωσης του φορητού οπλισμού με πρώτες τις ειδικές δυνάμεις (Καταδρομές, ΟΥΚ κ.λπ.). Επίσης τον φορητό οπλισμό θα αλλάξουν και κάποιες επιλεγμένες μονάδες του πεζικού.
Στη συνέχεια το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες μονάδες, ώστε να αντικατασταθούν σε μεγάλο βαθμό τα όπλα G3. Ο νέος φορητός οπλισμός προέρχεται κατά βάση από την εταιρεία Accurasy της Βρετανίας.
Πρόκειται για τυφέκια, όπλα ελεύθερου σκοπευτή, οπλοβομβιδοβόλα κ.λπ.
Παράλληλα με την αγορά του πλοίου ανοικτής θαλάσσης η ΕΦ προμηθεύτηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας και αριθμό όπλων Tavor που κατασκευάζεται από την αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ, Israel Weapon Industries Ltd (IWI). Ο νέος οπλισμός των ειδικών δυνάμεων είναι διαμετρήματος 5,56 mm (πρότυπα ΝΑΤΟ).
Μετά την αγορά του ισραηλινού πλοίου ανοικτής θαλάσσης για το οποίο η υπάρχουσα προβλήτα δεν είναι ικανή να το φιλοξενήσει και θα γίνουν εργασίες για αυτό, ο κυπριακός στρατός προμηθεύτηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας και μεγάλο αριθμό όπλων Tavor X95 διαμετρήματος 5,56 mτης ισραηλινής εταιρείας Israel Weapon Industries Ltd (IWI), .
Η ΕΦ επίσης βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης του αρματικού δυναμικού με νέα άρματα μάχης αλλά και πυροβόλων διαφόρων διαμετρημάτων.
Σε υπηρεσία, βεβαίως, παραμένει ο κύριος κορμός των τεθωρακισμένων που είναι τα ρωσικά Τ-80 και θεωρούνται μέχρι σήμερα ως ιδιαιτέρως αξιόπιστα και αποτελεσματικά.
Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές, θα γίνει αξιολόγηση του συνόλου του υλικού της ΕΦ στον στρατό ξηράς και θα καταγραφούν οι ανάγκες, που αυτό σημαίνει είτε εκσυγχρονισμός κάποιων οπλικών συστημάτων είτε αγορά νέων όπου και αν επιβάλλεται και βεβαίως αν το επιτρέπουν τα οικονομικά του κράτους.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Η 21χρονη αλλοδαπή Βουλγάρα άρπαζε πορτοφόλια στη λαϊκή της Κομοτηνής

Η 21χρονη αλλοδαπή Βουλγάρα άρπαζε πορτοφόλια στη λαϊκή της Κομοτηνής


Police-Voice blog ➤
Τουλάχιστον πέντε ανυποψίαστοι καταναλωτές στη λαϊκή αγορά της Κομοτηνής και σε ένα κατάστημα της πόλης έπεσαν θύματα μιας νεαρής Βουλγάρας… «ταχυδακτυλουργού» που κατάφερε να κλέψει τα πορτοφόλια τους χωρίς να την πάρουν είδηση! Όμως, εκτιμάται ότι και άλλοι πολίτες βρέθηκαν στο στόχαστρό της.
Η 21χρονη αλλοδαπή εκμεταλλεύτηκε τον συνωστισμό που επικρατούσε στο χώρο της λαϊκής αγοράς το πρωί του Σαββάτου και «βούτηξε» από δύο γυναίκες τα πορτοφόλια τους που είχαν μέσα χρηματικά ποσά και διάφορα προσωπικά έγγραφα. Όμως, εκείνες την αντιλήφθηκαν και ειδοποίησαν αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι συνέλαβαν την δράστιδα και την προσήγαν στην Ασφάλεια.
Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι στις 16 και 17 Φεβρουαρίου η 21χρονη είχε κλέψει άλλα τρία πορτοφόλια με έγγραφα και χρήματα από τρεις γυναίκες στη λαϊκή και σε ένα μαγαζί. Στην κατοχή της κατασχέθηκαν μόνο 35 ευρώ και η προανάκριση συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η παράνομη δράση της νεαρής Βουλγάρας, που οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης και της απαγγέλθηκε κατηγορία για διακεκριμένες κλοπές.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Αλλοδαπών που έκλεβε και παραποιούσε ταξιδιωτικά έγγραφα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Αλλοδαπών που έκλεβε και παραποιούσε ταξιδιωτικά έγγραφα


Police-Voice blog ➤
Έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση η οποία έκλεβε και παραποιούσε ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό τη διευκόλυνση της μετακίνησης αλλοδαπών ατόμων, από τον περασμένο Νοέμβριο.
Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 11 μέλη της και ειδικότερα 6 Αλγερινοί, 3 Σύροι, ένας Τυνήσιος και ένας Παλαιστίνιος, ενώ αναζητούνται ακόμα 5 άτομα, εκ των οποίων τα 3 είναι κάτοικοι εξωτερικού.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε διάφορους χώρους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 130 διαβατήρια και 809 δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών, εκ των οποίων τα 620 είναι καταχωρισμένα στις ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων ως κλαπέντα ή απολεσθέντα, πλήθος άλλων εγγράφων (άδειες παραμονής και άδειες οδήγησης διαφόρων χωρών) και σφραγίδων, εργαλεία και αναλώσιμα υλικά για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων, μεγάλος αριθμός χειρόγραφων σημειώσεων σχετιζομένων με την εγκληματική δραστηριότητα, δεκάδες παραστατικά χρηματικών εμβασμάτων, διάφορα αντικείμενα προερχόμενα από κλοπές, καθώς και 30.000 ευρώ και ένα αυτοκίνητο.
Ως προς τη μεθοδολογία και τον τρόπο δράσης τους σημειώνεται ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα περνούσαν στην κατοχή των μελών της οργάνωσης, με τρείς διαφορετικούς τρόπους.
Στην πρώτη περίπτωση, μέλη της οργάνωσης σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων προέβαιναν σε κλοπές ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία κατά περίπτωση αφαιρούσαν από διερχόμενους πεζούς με τη μέθοδο της απασχόλησης, από επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και από σταθμευμένα αυτοκίνητα τα οποία παραβίαζαν. Τα υπόλοιπα είδη που περιέρχονταν στην κατοχή τους από τις κλοπές (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές), τα εκποιούσαν στη «μαύρη αγορά», με σκοπό την αποκόμιση του μέγιστου δυνατού κέρδους.
Στη δεύτερη περίπτωση, μέλη της οργάνωσης είχαν αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με ομοεθνείς τους, οι οποίοι κατείχαν παράνομα ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, τα οποία τους πωλούσαν σε τιμές ανάλογα με το είδος τους, τη χώρα προέλευσης και τα χαρακτηριστικά του κατόχου του.
Επίσης, στην τρίτη περίπτωση, μέλη της οργάνωσης που διαβιούν μόνιμα στη Γαλλία έστελναν δέματα, μέσω διεθνών εταιρειών ταχυμεταφορών, τα οποία περιείχαν γνήσια, κλεμμένα ή απολεσθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών.
Στη συνέχεια, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προωθούσαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα σε αλλοδαπούς, έναντι αμοιβής, προκείμενου να διευκολύνουν τη μετακίνησή τους σε διάφορες χώρες.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.
Σημειώνεται ακόμη, ότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, ανέπτυξε στενή συνεργασία με τους φορείς του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (National Operational Plan/N.O.P.), το οποίο συνυπογράφηκε το έτος 2016 από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τον διευθυντή της Europol και στοχεύει στην καταπολέμηση δικτύων παράνομης διακίνησης μεταναστών.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

«Ρύθμιση» για Γκίνες στην Κρήτη: Άνεργος χρωστούσε 239.000 ευρώ και θα πληρώσει μόλις 2.400!

«Ρύθμιση» για Γκίνες στην Κρήτη: Άνεργος χρωστούσε 239.000 ευρώ και θα πληρώσει μόλις 2.400!


Police-Voice blog ➤
Μια ακόμα σχεδόν… απίστευτη ρύθμιση χρεών από δάνεια ήρθε στο φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες, με έναν 52χρονο άνδρα από το Ηράκλειο Κρήτης να οφείλει 240.000 ευρώ και τελικά, με απόφαση Ειρηνοδικείου να καλείται να πληρώσει μόνο 2.400!
Όπως αποκαλύπτει συγκεκριμένα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου αποφάσισε την ρύθμιση των οφειλών του με καταβολή μηνιαίας δόσης των 40 ευρώ για 60 μήνες, ενώ κούρεψε το χρέος του κατά 99%, καθώς από τα χιλιάδες ευρώ σε χρέη, τελικά θα πληρώσει μόνο 2.400 ευρώ!
Πρωταγωνιστής της υπόθεσης είναι ένας 52χρονος έγγαμος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, που τα τελευταία χρόνια είναι άνεργος, ωστόσο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο ίδιος είχε χρεωθεί σε δύο τράπεζες με καταναλωτικό δάνειο, αλλά και πιστωτικές κάρτες τα χρέη των οποίων ανήλθαν μαζί με τους τόκους υπερημερίας στα 239.397 ευρώ!
Πλέον, το μοναδικό του εισόδημα είναι το επίδομα ανεργίας των 450 ευρώ το μήνα, ενώ δεν διαθέτει δικό του σπίτι.
Λαμβάνοντας αυτά υπόψη του, το Ειρηνοδικείο αποφάσισε να «κουρέψει» κατά… 99% τις οφειλές του, ενώ μοιράζει το επιδικασμένο ποσό των 2.400 ευρώ σε καταβολή ποσού 40 ευρώ το μήνα για πέντε έτη.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της 18ης ΜΑΡΤΙΟΥ στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, έξω από τα ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της 18ης ΜΑΡΤΙΟΥ στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, έξω από τα ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ!


Police-Voice blog ➤
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ Ένωση Αμερικής και το νεοσύστατο τριτοβάθμιο οργανοHELLENIC CONGRESSofAMERICA που εκπροσωπεί 21 Ομοσπονδίες ανά τις ΗΠΑ, αναλογιζόμενοι την ιστορική ευθύνη που έχει η ομογένεια συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
Όπως είναι γνωστό, η ομογένεια διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα στην πατρίδα, καθώς η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΗΠΑ μαζί με τις Παμμακεδονικές της Ελλάδος και του απόδημου Ελληνισμού και την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, υποστήριξε, συνδιοργάνωσε και χρηματοδότησε τα δύο ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Πλεον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου η ομογένεια να στείλει ένα ακόμα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ προς πάσα κατεύθυνση και με περισσότερους αποδέκτες αυτήν την φορά, ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χαρίσει το όνομα στους γείτονες Σκοπιανούς. Την ώρα που η Ελληνική Κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να υποχωρήσει και να δεχτεί χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για τους Σκοπιανούς, έχουμε ιστορική ευθύνη να το αποτρέψουμε.
Ως εκ τούτου λήφθηκε ομόφωνα η ΑΠΟΦΑΣΗ για ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ έξω από τα ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 12 το μεσημέρι. Στόχος μας είναι να δώσουμε δυναμικό παρών και να βροντοφωνάξουμε για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.ToMήνυμα του Συλλαλητηρίου είναι σαφές: Δεν δεχόμαστε καμία χρήση του όρου «Μακεδονία» στην λύση για το όνομα των Σκοπίων, ζητούμε την απομάκρυνση του Ειδικού Διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτζ. Toβασικό μήνυμα της ομογένειας όπως αυτό εξεφράσθη και στο Ψήφισμα της 13ης Ιανουαρίου είναι ότι ζητάμε την ΣΥΓΚΛΙΣΗ του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ υπό τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην βάση της συμφωνίας του Συμβουλίου του 1992, όπου είχε συμφωνηθεί με σαφήνεια ότι καμία χρήση του όρου Μακεδονία ή παραγώγου δεν μπορεί να είναι αποδεκτή σε μία λύση.  Επίσης αυτό που απαιτούμε είναι η οποιαδήποτε πρόταση για λύση του ζητήματος να τεθεί προς Δημοψήφισμα.
Καλούμε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, τα ΣΧΟΛΕΙΑ και τις ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ αλλά και τον απλό κόσμο, να συμμετέχουν δυναμικά και να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια της Ομογένειας! Ούτε ένας δεν περισσεύει! ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΟΥΜΕ την United Nations Plaza!
Παράλληλα, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, προσκληθείς από την ηγεσία της Παμμακεδονικής Ενώσεως Αμερικήςσυμμετείχε σε συνάντηση με το Υπατο Συμβούλιο της Οργάνωσης στο Whitestone της Νέας Υόρκης.Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος απεδέχθη την πρόσκληση μας να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο και μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει σχετική κινητοποίηση από τις κοινότητες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τη συμμετοχή του κόσμου. Επίσης όπως τόνισε θα γίνουν κινήσεις ώστε και η θεία Λειτουργία της Κυριακής να τελειώσει πιο νωρίς ώστε να διευκολυνθούν οι πιστοί στην μετακίνηση τους προς τα Ηνωμένα Έθνη.
Μετά από σχετική Συνεδρίαση σχηματίσθηκε το Συντονιστικό Οργανο του Συλλαλητηρίου το οποίο αποτελείται από τους εξής:
Υπεύθυνος Συλλαλητηρίου: Πέτρος Γαλάτουλας Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ΝΥ
Δημήτρης Φιλιππίδης  Αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής ΗΠΑ
Δημήτρης Χατζής Υπεύθυνος Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων Παμμακεδονικής
Φίλιπ Κρίστοφερ  Πρόεδρος ΠΣΕΚΑ
Στάθης Καραντώνης  Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας
Βασίλης Καυκάς Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας
Κώστας Χανιωτάκης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Σικάγο
Eπίσης έχουν ορισθεί Επιτροπές για την Ασφάλεια, την δήλωση συμμετοχών για Λεωφορεία και κάθε θέμα που σχετίζεται με την διοργανωση του συλλαλητηριου.
Υπεύθυνος για θέματα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων: Δημήτρης Φιλιππίδης τηλ 6463983838df221956@gmail.com
Γραμματειακή Υποστήριξη/ Δηλώσεις Συμμετοχής Λεωφορείων: Σοφία Στρουμπάκη και Μαρία Ζαλώνη
Τηλέφωνο: (718) 204-6500
http://www.hellenicsocieties.org/
https://www.facebook.com/events/215154979062735/
Zητούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τα σχετικά και ελπίζουμε να διοργανώσετε εκδρομή με λεωφορεία για συμμετοχή των μελών σας στο Συλλαλητήριο μας!
Αδέλφια μας Έλληνίδες και Έλληνες της Αμερικής και όλου του Πλανήτη. Είμαστε οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και γνωρίζουμε πολύ καλά απο την ιστορία μας οτι όποτε σταθήκαμε ενωμένοι βγήκαμε νικητές σε οποιαδήποτε μάχη. Ελάτε λοιπόν να ενώσουμε τις φωνές μας και να δείξουμε στους διαπραγματευτές οτι η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, και η Μακεδονία μας δεν χαρίζεται, δεν πουλιέται και δεν διαπραγματεύεται. Η φωνή μας έξω απο τα Ηνωμένα Έθνη μπορέι να κανει τη διαφορά και η ενότητα της ομογένειας ακόμη περισσότερα.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΛΙΨΗ! Ιερέας πέθανε στην εκκλησία του – Κατέρρευσε στο πνευματικό της κέντρο από τη μια στιγμή στην άλλη!

ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΛΙΨΗ! Ιερέας πέθανε στην εκκλησία του – Κατέρρευσε στο πνευματικό της κέντρο από τη μια στιγμή στην άλλη!


Police-Voice blog ➤
Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Ψαροφαϊου στην Πάτρα.
Ο ιερέας του Ιερού Ναού κατέρρευσε μέσα στο Πνευματικό Κέντρο της εκκλησίας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον Ιερό Ναό.
Στο σημείο επικράτησε πανικός από όσους βρίσκονταν μαζί του εκείνη την ώρα, οι οποίοι, εκτός από τις πρώτες βοήθειες που προσπάθησαν να του δώσουν, άρχισαν να προσεύχονται μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, επικαλούμενοι και τη βοήθεια του Θεού.
Παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, μονάδα του οποίου έσπευσε στο σημείο, δεν κατέστη δυνατόν να βοηθήσουν τον άτυχο ιερέα, ο οποίος μεταφέρθηκε νεκρός στο Γενικό Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας».
patrastimes.gr
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΣ ΒΡΕ ΚΟΤΖΙΑ ?? σκοπιανοί έκαψαν ελληνικές σημαίες σε διαδήλωση για την ονομασία! ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ (ΦΩΤΟ)

ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΣ ΒΡΕ  ΚΟΤΖΙΑ  ?? σκοπιανοί έκαψαν ελληνικές σημαίες σε διαδήλωση για την ονομασία! (ΦΩΤΟ)


Police-Voice blog ➤
Περίπου 5000 άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο των Σκοπίων, με κύριο αίτημα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στην ονομασία της χώρας, όπως και την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του θέματος του ονόματος, που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στη Ν.Υόρκη.
Η συγκέντρωση, την οποία οργάνωσαν ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της διασποράς της ΠΓΔΜ ξεκίνησε από τα γραφεία της ΕΕ στα Σκόπια και κατέληξε μπροστά από την Βουλή της ΠΓΔΜ.
Αρκετοί από τους διαδηλωτές έφεραν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, ενώ ορισμένοι από αυτούς έκαψαν και ελληνικές σημαίες. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και μητροπολίτες της σχισματικής ορθόδοξης εκλησίας της ΠΓΔΜ, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο συγκεντρωμένο πλήθος.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την πολιτικούς παράγοντες της ΠΓΔΜ να μην αποδεχτούν καμία αλλαγή του αποκαλούμενου συνταγματικού ονόματος της χώρας και καμία τροποποίηση του συντάγματος.
Επίσης, οι διαδηλωτές τάχθηκαν κατά της Συμφωνίας Φιλίας της ΠΓΔΜ με την Βουλγαρία, την οποία οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών υπέγραψαν στα Σκόπια τον περασμένο Αύγουστο, όπως και κατά του νομοσχεδίου για τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα.
Πηγή ➤

Διαβάστε Περισσότερα »