Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Συνελήφθη δεύτερη φορά αλλοδαπός για εμπρησμό στη Ραφήνα - Αλλες δύο συλλήψεις σε Πόρο και Σαλαμίνα.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Είχε συλληφθεί στις 16 Ιουνίου και του είχε επιβληθεί ποινή με αναστολή- Παράλληλα επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα σε ακόμα 4 άτομα

Σε τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε ΣαλαμίναΡαφήνα και στον Πόρο προχώρησε η Πυροσβεστική, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα σε ακόμα 4 άτομα.

Αναλυτικότερα:

Συνελήφθη σήμερα, 30 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Νέας Μάκρης, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση σε χορτολιβαδική έκταση πλησίον του ρέματος Ραφήνας στην Αττική και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 8.538,75 ευρώ. Ο ίδιος είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο και στις 16 Ιουνίου 2024 και του επιβλήθηκε ποινή με αναστολή. Ο προαναφερόμενος οδηγήθηκε σήμερα, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και τον παράπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή την Τρίτη το πρωί.

Συνελήφθη σήμερα 30 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Εθ. Πυρ. Κλιμακίου Πόρου με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ, ημεδαπός, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Ασκέλι Πόρου, του Δήμου Πόρου Αττικής και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.000 ευρώ.


Συνελήφθη χθες 29 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ. Πειραιά, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε χαμηλή βλάστηση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Ρέστη Σαλαμίνας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.500 ευρώ.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.250 ευρώ, σήμερα 30 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον οικισμό Χαλάστρας, του Δήμου Δέλτα, στην Θεσσαλονίκη.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.625 ευρώ, σήμερα 30 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην κοινότητα Αρβανίτη, του Δήμου Πύργου, στην Ηλεία.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.933 ευρώ, χθες 29 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε υπαίθριες εργασίες προκαλώντας πυρκαγιά εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Ιωαννίνων, στα Ιωάννινα.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.250 ευρώ, χθες 29 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Θάσου, σε αλλοδαπό, ο οποίος προέβη σε χρήση αυτοσχέδιας συσκευής έψησης σε ύπαιθρο χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Σκάλα Ποταμιάς στη νήσο Θάσο.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώην διαρρήκτης δίνει συμβουλές: Τι να κάνετε για να μην σας… αδειάσουν το σπίτι στις διακοπές!....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στους πολίτες για το πώς θα πάνε και για το πώς θα αφήσουν τα σπίτια τους, χωρίς σε αυτά να… τρυπώσουν «ποντικοί». Έτσι, μια πρώην διαρρήκτης δίνει συμβουλές τι να κάνετε για να μην επιστρέψετε από την καλοκαιρινή ραστώνη και δείτε το σπίτι σας άδειο…

Η Jenny Radcliffe αναφέρει χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να ανεβάζουμε τι κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή στα social media. Όπως σημειώνει η ίδια, ειδικά το καλοκαίρι υπάρχει ένα συγκεκριμένο λάθος που κάνουμε (σχεδόν) όλοι και το οποίο ειδοποιεί τους διαρρήκτες για το πού μπορούν να πιάσουν «δουλειά».

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Εάν κατακλύζετε τις σελίδες σας στα social media με στιγμιότυπα για το τι κάνετε κάθε μέρα, τα υπάρχοντά σας και το σπίτι σας, ουσιαστικά δίνετε στους εγκληματίες το καθημερινό σας δρομολόγιο που μπορεί να τους βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσουν την καλύτερη στιγμή για να χτυπήσουν».

Αυτό συμβαίνει κυρίως το καλοκαίρι, αφού κανείς δεν μπορεί να πει «όχι» στο ποστάρισμα μια παραλίας ή στη χαλάρωση σε μια ξαπλώστρα. Μάλιστα, η ίδια προσθέτει: «Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η διαδικτυακή τους ζωή είναι συνδεδεμένη με τη φυσική τους περιουσία. Κάθε φορά που πηγαίνουμε διακοπές, δημοσιεύουμε σχετικά με αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν θα είχατε μια ταμπέλα στην εξώπορτά σας που να λέει “αυτό το σπίτι είναι ακατοίκητο”, αλλά το κάνετε στον ψηφιακό κόσμο. Κάποιος επιτήδειος πολύ εύκολα μπορεί να συνδυάσει μοτίβα ή αδυναμίες μέσω των social media. Έτσι, καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να μην κάνετε το σπίτι σας έναν εύκολο στόχο για αυτούς».

Τα λάθη που κάνουμε στο σπίτι

Σύμφωνα με την ίδια, τα συνήθη λάθη ασφαλείας που γίνονται στο σπίτι είναι τα εξής:

  • Δεν προστατεύετε το κλειστό σύστημα ασφαλείας (αν έχετε) και δεν το παρακολουθείτε τακτικά
  • Αφήνετε εργαλεία σε εύκολα προσβάσιμα σημεία (όπως κατσαβίδια σε βεράντα)
  • Εμπιστεύεστε πολύ εύκολα τους γείτονες ή την καθαρίστρια σας δίνοντάς τους εφεδρικό κλειδί
  • Ξεχνάτε να εφαρμόσετε απλά αποτρεπτικά μέσα (όπως να έχετε τα φώτα σας με χρονοδιακόπτη για να φαίνεται ότι κάποιος είναι σπίτι)
Πηγή ➤https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικοί παίρνουν σηκωτή γυναίκα και απομακρύνουν φιάλες υγραερίου από σπίτι που έχει πάρει φωτιά - Βίντεο....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η φωτιά στην Κερατέα δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες

Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στη φωτιά της Κερατέας.

Η πυρκαγιά δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Iσχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο με τους ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Την ίδια ώρα, βίντεο έχει καταγράψει αστυνομικούς να παίρνουν σηκωτή γυναίκα και να απομακρύνουν φιάλες υγραερίου από σπίτι το οποίο έχει πάρει φωτιά.

 Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 85χρονος για παρενόχληση......Η καταγγελία της 14χ ρονης....αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και συνέλαβαν τον 85χρονο....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Στη σύλληψη ενός 85χρονου στα Μέγαρα προχώρησαν οι αστυνομικοί, μετά την καταγγελία που έκανε 14χρονη ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης, φέρεται να την προσέγγισε και να την θώπευσε σε σημεία του σώματος της. Μετά την καταγγελία αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και συνέλαβαν τον 85χρονο.

Πηγή ➤  https://www.enikos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Μάνα και κόρη με καταγωγή από την Αλβανία, έκλεψαν κινητό αλλά ξέχασαν το GPS Δυο γυναέκες ξάφρισαν το κινητό .....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Δυο γυναέκες ξάφρισαν το κινητό τηλέφωνο ενός 29χρονου Γερμανού την ώρα που απολάμβανε το μπάνιο του στην παραλιά

Το σήμα γεωγραφικού εντοπισμού οδήγησε στα ίχνη δυο γυναικών με καταγωγή από την Αλβανία, οι οποίες ξάφρισαν το κινητό τηλέφωνο ενός 29χρονου Γερμανού την ώρα που έκανε μπάνιο σε μια παραλία του Δήμου Κισάμου στα Χανιά, το πρωί της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να πέσουν άμεσα στα χέρια των αστυνομικών.

Ο νεαρός τουρίστας πήγε στο αστυνομικό τμήμα Κισάμου και κατήγγειλε ότι άγνωστος του έκλεψε το κινητό ενώ βρισκόταν στην θάλασσα, αλλά δεν είχε δει ποιος ήταν ο δράστης. Ωστόσο, η συσκευή είχε ανοιχτό το GPS κι έτσι οι αστυνομικοί ακολούθησαν το στίγμα του και διαπίστωσαν ότι εξέπεμπε από ένα χωριό δυτικά της Κισάμου. Βήμα προς βήμα, έφτασαν έξω από ένα σπίτι της περιοχής, όπου κάλεσαν τον αριθμό του τηλεφώνου και το άκουσαν να καλεί.

.Αμέσως μπήκαν στο σπίτι, όπου βρήκαν την επίμαχη συσκευή στα χέρια της 51χρονης αλλοδαπής ενοίκου και της 23χρονης κόρης της, τις συνέλαβαν και τις οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων κατηγορούμενες για κλοπή, ενώ το κινητό επιστράφηκε στον 29χρονο 

Οι κάμερες αποκάλυψαν τον διαρρήκτη
Από την εξέταση οπτικού υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες σε ένα κατάστημα εστίασης στην παλιά πόλη της Καλαμάτας, εξιχνιάστηκε η διάρρηξη που είχε γίνει το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας. Στο πλαίσιο της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, αποδείχθηκε πως ο δράστης που είχε παραβιάσει την βοηθητική πόρτα του καταστήματος και είχε αρπάξει 400 ευρώ από το ταμείο, ήταν ένας 42χρονος Έλληνας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε τραυματίες μετά από πρόσκρουση πλοίου στο φανάρι του λιμανιού Επικρατούσαν συνθήκες 7-8 μποφόρ κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Επικρατούσαν συνθήκες 7-8 μποφόρ κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης - Τραυματίστηκαν δύο μέλη του πληρώματος και τρεις επιβάτες

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της Φολεγάνδρου, καθώς το πλοίο Σαονησος προσέκρουσε στο φανάρι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επιβάτες.

Συγκεκριμένα πλοίο το οποίο ξεκίνησε από το λιμάνι της Σύρου και πέρασε από Πάρο, ΝάξοΙοΣίκινο, ενώ ήταν προγραμματισμένο μετά τη Φολέγανδρο να πάει σε ΘηρασιάΘήρα και Ανάφη, προσέκρουσε στο φανάρι του λιμανιού κατά τη διαδικασία της πρόσδεσης καθώς επικρατούσαν συνθήκες 7-8 μποφόρ.

Στο πλοίο επέβαιναν 53 άτομα από τους οποίους τα 29 ήταν μέλη του πληρώματος.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν 5 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους τραυματίες δύο είναι μέλη του πληρώματος και τρεις είναι επιβάτες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση αεροδιακομιδης από το ΕΚΑΒ για τους 5 τραυματίες που επέβαιναν στο πλοίο Σαόνησος κατά την πρόσκρουση του στο λιμάνι της Φολεγάνδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ελικόπτερο super puma βρίσκεται ήδη στο νησί, για να παραλάβει τους 3 πρώτους τραυματίες και να τους διακομίσει στο νοσοκομείο Σαντορίνης. Στη συνέχεια θα επιστρέψει για να παραλάβει και τους άλλους δυο. Στη Σαντορίνη, θα υποβληθούν σε απεικονιστικες εξετάσεις, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στη Φολεγάνδρο, και μετά σύμφωνα με τον σχεδιασμό, και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, άλλο αεροσκάφος πιθανόν Σινουκ, θα τους παραλάβει από τη Σαντορίνη για την Αθήνα.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr\


Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών: «Έχουμε πιάσει πάτο» - Ξεσπά η μητέρα της Έμμας....Η κοπέλα νοσηλεύεται σε πολύ ......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Είναι τραγικό να βλέπεις έναν άνθρωπο στο δρόμο και απλά να τον προσπερνάς, τόνισε για την παράσυρση της 17χρονης στη Λεωφόρο Αθηνών, λέει η γυναίκα που έχασε την κόρη της σε τροχαίο, ύστερα από παράσυρση και εγκατάλειψη

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών τόσο για το αρχικό αυτοκίνητο που παρέσυρε τη 17χρονη στη Λεωφόρο Αθηνών, όσο και για όσους πέρασαν και δεν σταμάτησαν, με αποτέλεσμα η κοπέλα να μείνει στη μέση του δρόμου αιμόφυρτη για 10 λεπτά.

Η κοπέλα νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση και δεν μπορεί να βοηθήσει τους αστυνομικούς, ενώ όπως είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, αν κάποιος την είχε βοηθήσει έστω και ένα λεπτό νωρίτερα, η κατάσταση της υγείας της θα μπορούσε να είναι διαφορετική.

Την ίδια ώρα, η μητέρα της Έμμας η οποία το 2022 στη Θεσσαλονίκη παρασύρθηκε από IX και εγκαταλείφθηκε στο οδόστρωμα χάνοντας τη ζωή της, ξέσπασε μιλώντας στο Mega για την υπόθεση παράσυρσης της 17χρονης στη Λεωφόρο Αθηνών.

«Όλος ο κόσμος είναι εξοργισμένος, απλά εγώ συνδέομαι λίγο παραπάνω λόγω του ότι το έζησα. Η αρχική μου πρόθεση ήταν να μην δω το βίντεο, όπως δεν έχω δει τις φωτογραφίες από το δικό μας τροχαίο. Βέβαια δεν γινόταν να μην το δω, καθώς έπαιζε παντού. Νομίζω ότι έχουμε πιάσει πάτο, υπάρχει πιο κάτω; Δεν ξέρω. Είναι τραγικό να βλέπεις έναν άνθρωπο στο δρόμο και απλά να τον προσπερνάς. Αν ακούει ένας εισαγγελέας θα έπρεπε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που προσπέρασαν το κορίτσι να κατηγορηθούν για εγκατάλειψη τροχαίου Μπορεί να μην το προκάλεσαν, αλλά με τον τρόπο τους συνέβαλαν αυτή τη στιγμή το κορίτσι να παλεύει για τη ζωή του με λιγότερες πιθανότητες να ζήσει απ' ότι αν σταματούσαν να βοηθήσαουν», τόνισε μεταξύ άλλων η μητέρα της Έμμας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το τροχαίο:

Την Τετάρτη 26-6-2024 και περί ώρα 05.20', επί της Λεωφ. Αθηνών στη συμβολή της με την οδό Ηρακλείτου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, περιοχής Δήμου Περιστερίου, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα παράσυρσης ανήλικης πεζής, με εμπλεκόμενα 2 Ι.Χ.Ε. οχήματα άγνωστου αριθμού κυκλοφορίας, τα οποία κινούνταν επί της Λεωφ. Αθηνών με κατεύθυνση από Αθήνα προς Κόρινθο και παρέσυραν διαδοχικά την ως άνω πεζή, η οποία διέσχιζε τη Λεωφ. Αθηνών με φορά από τα αριστερά προς τα δεξιά σε σχέση με την πορεία των οχημάτων.

Αποτέλεσμα της παράσυρσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της ως άνω πεζής, ενώ οι οδηγοί και των 2 εμπλεκόμενων οχημάτων εγκατέλειψαν τον τόπο του ατυχήματος χωρίς να δώσουν την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στην παθούσα και χωρίς να ειδοποιήσουν την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.

Το πρώτο Ι.Χ.Ε. αυτ/το ήταν χρώματος ασημί και διέθετε σχάρα οροφής. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα στο όχημα επέβαιναν -4- άτομα και μετά την παράσυρση προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές στην εμπρόσθια επιφάνεια αυτού (καπό, ανεμοθώρακας, αριστερός καθρέπτης).

Το δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτ/το, που παρέσυρε την πεζή ενώ βρισκόταν τραυματισμένη στο οδόστρωμα, ήταν χρώματος μαύρου.


Στο πλαίσιο διενεργούμενης προανάκρισης για το εν λόγω τροχαίο ατύχημα παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για την ταυτότητα ως άνω εμπλεκόμενων οχημάτων και οδηγών, όπως επίσης τυχόν επιπλέον αυτόπτες μάρτυρες να επικοινωνήσουν με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής στα τηλέφωνα: 2105788619-622.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Άνδρας συνελήφθη με 500 λίτρα λάδι αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης.......Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο άνδρας εντοπίστηκε να......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Συνολικά 500 λίτρα ελαιόλαδου αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης κατάσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας, από έναν ημεδαπό άνδρα, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί σε περιοχή της Πιερίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο άνδρας εντοπίστηκε να οδηγεί όχημα ιδιοκτησίας του και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 100 δοχεία, τα οποία έφεραν την επιγραφή «Εξαιρετικό Παρθένο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ» και περιείχαν λάδι αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης.

Συνολικά κατασχέθηκαν 500 λίτρα ελαίου για τα οποία δεν κατείχε τα σχετικά παραστατικά κατοχής. Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δίου-Ολύμπου.

Πηγή ➤https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΑΣΥ: «Έφυγε αναπάντεχα άλλο ένα ιστορικό στέλεχος της Ένωσης Κατωτέρων Αστυνομικών».......Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.....Φωτο....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η ΠΟΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα: «Έφυγε αναπάντεχα άλλο ένα ιστορικό στέλεχος της Ένωσης Κατωτέρων Αστυνομικών».

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ αναφέρει:


Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Κωτσή, ενός πρωτεργάτη του συνδικαλιστικού κινήματος των αστυνομικών τα δίσεκτα χρόνια της δεκαετίας του 1980, ο οποίος αποτάχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, αδίκως και εκδικητικά από την Ελληνική Αστυνομία, το 1989, για τη συνδικαλιστική του δράση, μαζί με τον αείμνηστο Πρόεδρο της Ένωσης Κατωτέρων Αστυνομικών Κώστα Συγγούνη και ο οποίος χθες, «έφυγε» κι αυτός αναπάντεχα από τη ζωή, με αγιάτρευτο το αίσθημα της αδικίας που τον βάραινε τόσα χρόνια, αναζητώντας δικαίωση…

  


Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά και του Γιάννη Κωτσή στην ίδρυση των αστυνομικών σωματείων, τίμησε και τη δική του ιστορική διαδρομή, ως Ταμία της Ένωσης Κατωτέρων Αστυνομικών, κατά το 29ο συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., το οποίο πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2019, με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
Ο Γενικός Γραμματέας ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Πηγή ➤   https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Νίκος Οικονομόπουλος αφιέρωσε το «Έκπτωτος Άγγελος» σε Αστυνομικό που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας (βίντεο).....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Μια μοναδική στιγμή έζησαν όσοι βρέθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης, στο γήπεδο της Παναχαϊκής, για τη συναυλία που έδωσε ο Νίκος Οικονομόπουλος!

Ο Αχαιός τραγουδιστής ετοιμάζεται να ερμηνεύσει τον «έκπτωτο άγγελο» και πριν ξεκινήσει η μουσική, αφιερώνει το τραγούδι σε μία μάνα.

Στην Κατερίνα, υπάλληλο στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και μητέρα ενός παλικαριού που χάθηκε πρόωρα.

Πρόκειται για τον 30χρονο Χρήστο Κουρουνιώτη, αστυνομικό της ΔΙΑΣ που σκοτώθηκε στο τροχαίο κοντά στον Ασπρόπυργο, όταν οι ΔΙΑΣ καταδίωκαν ρομά που επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

 

 Πηγή ➤  https://lawandorder.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό 25 μέτρων – Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός......Φωτο...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Τραγική εξέλιξη είχε το τροχαίο που συνέβη το μεσημέρι του Σάββατου (29.06.2024), στον επαρχιακό δρόμο Σπαθοβούνι-Βεληνιάτικα Άσσου, στην Κορινθία.

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν όχημα που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος άνδρας, εξετράπη της πορείας του στην παραπάνω περιοχή της Κορινθίας και κατέληξε σε γκρεμό, βάθους 25 μέτρων.


Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δυο οχήματα με 5 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, σύμφωνα με το korinthostv.gr.

Ο 76χρονος οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από άνδρες της Πυροσβεστικής και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του άτυχου ηλικιωμένου.

Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ισόβια και 17 έτη κάθειρξης στον 66χρονο λυράρη που βί α ζε και εξέδιδε...........Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο χωρίς ελαφρυντικά.......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ισόβια και 17 έτη κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου στον 66χρονο λυράρη που βίαζε και εξέδιδε ανήλικο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο χωρίς ελαφρυντικά για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και του επέβαλε την εσχάτη των ποινών. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση πρόκειται για τον Ρεράκη Αναστάσιο του Γεωργίου και της Αγγελικής που γεννήθηκε το 1957 στο Ηράκλειο.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε, όπως επισημαίνει το ekriti.gr, ότι είναι λυπηρό για έναν άνθρωπο να ακούει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ωστόσο είναι πιο οδυνηρό ένα παιδί να έχει τραβήξει όσα το αγόρι της εκδικαζόμενης υπόθεσης.

Ο κατηγορούμενος λυράρης απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι του έστησαν πλεκτάνη και ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ενοχής του.

Ο 66χρονος κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα του βιασμού, της μαστροπείας, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Πηγή ➤   https://www.newsbreak.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πατέρας και θείος ξυλο κόπησαν 15χ ρονο και τον έστειλαν στο νοσοκομείο....Όλα ξεκίνησαν όταν αποκάλυψε στον πατέρα του ότι είναι.....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σοκάρει ένα απίστευτο περιστατικό βίας και κακοποίησης ανήλικου παιδιού από τον ίδιο του τον πατέρα σε οικισμό έξω από την Πάτρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 15χρονος από την Πάτρα αποκάλυψε στον πατέρα του ότι είναι ομοφυλόφιλος. Οι σκηνές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται. 

Ο πατέρας και ο θείος του έγιναν έξαλλοι από την αποκάλυψη και άρχισαν να ξυλοκοπούν άγρια το παιδί ως τιμωρία. Μάλιστα ήταν τόσο πολύ χτυπημένο που ο 15χρονος πήγε στην πλατεία του χωριού αιμόφυρτο. Μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται ακόμα, εκτός κινδύνου!

Ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ, όπως λένε οι πληροφορίες, από το ίδιο το θύμα σύμφωνα με το pelop.gr.

Κάτοικοι του οικισμού που είδαν με τα μάτια τους το περιστατικό απευθύνθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού και κατήγγειλαν το γεγονός με κάθε λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση που πήραν από τους υπεύθυνους του Χαμόγελου του Παιδιού, ήταν ότι «θα κάνουμε αναφορά, και άμεσα μάλιστα, στην Εισαγγελία Πατρών για να επιληφθεί του περιστατικού».

Η μητέρα του παιδιού, που είχε χωρίσει τον άνδρα της, είναι στο πλευρό του παιδιού της.

Πηγή ➤https://www.newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Κυψέλη: Ανατροπή με την επίθεση που δέχθηκε γυναίκα από τον πρώην σύντροφό της – Τι «έδειξαν» οι έρευνες των αρχών.......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ανατροπή στο νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκε στην Κυψέλη. Η 41χρονη γυναίκα τελικά κατήγγειλε στην αστυνομία πως ξυλοκοπήθηκε από τον 34χρονο πρώην σύντροφό της, κι όχι ότι μαχαιρώθηκε, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό εν τέλει συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής (28/06). Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στην οδό Μηθύμνης και Μοσχνησίων στην Κυψέλη, όπου βρισκόταν η 41χρονη, με την ίδια να τους αναφέρει πως είναι έγκυος και ότι ξυλοκοπήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος της άρπαξε και το κινητό της.

Έπειτα από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., ο πρώην σύντροφος της 41χρονης εντοπίστηκε και συνελήφθη αργότερα την ίδια ημέρα, ενώ η 41χρονη μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου ύστερα από εξετάσεις των γιατρών, διαπιστώθηκε πως τελικά δεν ήταν έγκυος, όπως αρχικά είχε υποστηρίξει η ίδια, και παρέμεινε στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Σημειώνεται πως ο δράστης οδηγήθηκε σήμερα (29/06) το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ χορηγήθηκε παραγγελία ιατροδικαστικής εξέτασης στην 41χρονη, η οποία επιθυμεί την ποινική δίωξή του.

Παράλληλα, επισημαίνεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι δόθηκαν στην 41χρονη πληροφορίες και οδηγίες προκειμένου να λάβει εάν το επιθυμεί την δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς, ότι δεν εγκαταστάθηκε η εφαρμογή Panic Button στο κινητό της, αφού προηγουμένως ενημερώθηκε σχετικά με αυτήν την δυνατότητα, και ότι ενημερώθηκε για την δυνατότητα μεταφοράς στην ιατροδικαστική υπηρεσία για εξέταση και για την δυνατότητα φύλαξης σε ασφαλή χώρο και δεν δέχτηκε.

Πηγή ➤   https://www.enikos.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών: Η αστυνομία αναζητά αυτόν που παρέσυρε τη 17χ ρονη και όσους πέρασαν και δεν σταμάτησαν......Φωτο & βιντεο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Για 10 λεπτά η κοπέλα ήταν αβοήθητη – Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση 


Έρευνες τόσο για το αρχικό αυτοκίνητο που παρέσυρε τη 17χρονη στη  λεωφόρο Αθηνώνόσο και για όσους πέρασαν και δεν σταμάτησαν διεξάγει η αστυνομία, με αποτέλεσμα η κοπέλα να μείνει στη μέση του δρόμου αιμόφυρτη για 10 λεπτά. 

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε στο Mega: «Αναζητούμε αυτόν που παρέσυρε την 17χρονη αλλά και αυτούς που πέρασαν και δεν σταμάτησαν να την βοηθήσουν επί δέκα λεπτά». Την ίδια ώρα η κοπέλα νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση και δεν μπορεί να βοηθήσει τους αστυνομικούς, ενώ όπως είπε η κυρία Δημογλίδου, αν κάποιος την είχε βοηθήσει έστω και ένα λεπτό νωρίτερα, η κατάσταση της υγείας της θα μπορούσε να είναι διαφορετική. 

Η 17χρονη βρισκόταν πεσμένη στο οδόστρωμα για δέκα λεπτά. Κανένα από τα διερχόμενα οχήματα δεν σταμάτησε για να τη βοηθήσει, ενώ η αστυνομία αναζητά τους οδηγούς και των αυτοκινήτων που χτύπησαν το κορίτσι και δεν σταμάτησαν για να το βοηθήσουν. Όλοι τους αναζητούνται και αναμένεται να διωχθούν. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. το πρώτο αυτοκίνητο ήταν χρώματος ασημί, με σχάρα στην οροφή και το δεύτερο, που χτύπησε το κορίτσι ενώ βρισκόταν στο οδόστρωμα πεσμένο, ήταν μαύρο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το τροχαίο δυστύχημα στη Λ. Αθηνών

Την Τετάρτη 26-6-2024 και περί ώρα 05.20’, επί της Λεωφ. Αθηνών στη συμβολή της με την οδό Ηρακλείτου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, περιοχής Δήμου Περιστερίου, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα παράσυρσης ανήλικης πεζής, με εμπλεκόμενα -2- Ι.Χ.Ε. οχήματα άγνωστου αριθμού κυκλοφορίας, τα οποία κινούνταν επί της Λεωφ. Αθηνών με κατεύθυνση από Αθήνα προς Κόρινθο και παρέσυραν διαδοχικά την ως άνω πεζή, η οποία διέσχιζε τη Λεωφ. Αθηνών με φορά από τα αριστερά προς τα δεξιά σε σχέση με την πορεία των οχημάτων.

Αποτέλεσμα της παράσυρσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της ως άνω πεζής, ενώ οι οδηγοί και των -2- εμπλεκόμενων οχημάτων εγκατέλειψαν τον τόπο του ατυχήματος χωρίς να δώσουν την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στην παθούσα και χωρίς να ειδοποιήσουν την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.

 Πηγή ➤   https://www.protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »