Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Το «έπαιζε» άρρωστος ο υπαρχιφύλακας που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία...Συνελήφθησαν τρεις και αναζητείται το τέταρτο μέλος της σπείρας



Police-Voice blog ➤

Είχε δηλώσει ασθένεια προκειμένου να ολοκληρώσει την αγοραπωλησία δύο αγαλματιδίων αξίας περίπου 150.000 ευρώ

Ασθένεια προκειμένου να προχωρήσει η αγοραπωλησία δύο αγαλματιδίων της κυκλαδίτικης εποχής είχε επικαλεστεί ο υπαρχιφύλακας που εντοπίστηκε την Τετάρτη στο ύψος των παλιών διοδίων στα Τέμπη σε πάρκινγκ κλειστού καταστήματος. Νωρίτερα στην εθνική οδό είχαν εντοπιστεί στο αυτοκίνητο του αστυνομικού ο 38χρονος συνεργός του και ένας 44χρονος που είχε το ρόλο του μεσάζοντα.



Σύμφωνα με την αστυνομία, ο υπαρχιφύλακας, που είχε διατεθεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε εκτέλεση νυχτερινής υπηρεσίας, μαζί με τον 38χρονο είχαν έρθει σε επαφή με τον μεσάζοντα μέσω ενός 57χρονου Έλληνα που αναζητείται.



Η επαφή αυτή πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο 44χρονος να μεσολαβήσει για την πώληση των αγαλματιδίων, σε γνωστό του πρόσωπο, με το οποίο πράγματι είχαν συναντηθεί (την ιδία ημέρα, πριν τη σύλληψη τους) στη περιοχή του Πλαταμώνα Πιερίας, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί η αγοραπωλησία.



Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και επιπλέον για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, της πλαστογραφίας, της νομοθεσίας αναφορικά με τα όπλα, την οπλοφορία και τη χρήση όπλων από αστυνομικούς και της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης. Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του ΕΔΕ.


Πηγή ➤ .protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου