Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...Εισαγγελέας για τους απεργούς υπαλλήλους των ΑΕΙ που πληρώνονται κανονικά!



Police-Voice blog ➤

Προκαταρκτική εξέταση - Εντολή Αρβανιτόπουλου για περικοπή αποδοχών στους διοικητικούς που απεργούν - Πανεπιστήμιο Αθηνών: Θα περικοπούν εκ των υστέρων οι αποδοχές τους

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για τη συνεχιζόμενη μισθοδοσία των απεργών διοικητικών υπαλλήλων, ενώ ενεργοποιήθηκαν και οι πρυτανικές αρχές για την περικοπή των αποδοχών όσων συμμετέχουν στην απεργία.

Συγκεκριμένα, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όσα έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο για τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι οποίοι απεργούν, αλλά αμείβονται κανονικά, διέταξε η η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, όπως για παράδειγμα το αδίκημα της απιστίας.

Επίσης, την περικοπή των αποδοχών όσων διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων μετέχουν στην απεργία ζήτησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος από τους τους πρυτάνεις. Ο υπουργός είχε στείλει έγγραφο στους πρυτάνεις που εμπεριείχε τη συγκεκριμένη εντολή από τις 18 Οκτωβρίου





Πανεπιστήμιο Αθηνών: Θα περικοπούν εκ των υστέρων οι αποδοχές των διοικητικών που απεργούν και πληρώνονται κανονικά

Την ενεργοποίηση των πρυτανικών αρχών προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για την κανονική μισθοδοσία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, που απεργούν επί οκτώ εβδομάδες, το οποίο επιβεβαίωσαν με τον πιο εμφατικό τρόπο και εμπράκτως οι πρυτανικές αρχές.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, με έγγραφό του, ζήτησε ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου να προχωρήσουν σε όλα το προβλεπόμενα από το νόμο σχετικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού κατά τις ημέρες της απεργίας, ήτοι να περικοπούν οι αποδοχές του προσωπικού που απεργεί. «Οι αποδοχές θα περικοπούν» αναφέρει σχετικά.

Επίσης, αναφερόμενος στην ασφάλεια του Πανεπιστημίου μετά τις αποχωρήσεις των διοικητικών, τονίζει: «Η ασφάλεια του πανεπιστημίου θα καταρρεύσει μετά τη διαθεσιμότητα του προσωπικού φύλαξης. Είναι προφανές ότι την επομένη της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του  συνόλου του υπηρετούντος προσωπικού φύλαξης, η φύλαξη και επομένως η ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους αντικειμενικώς θα καταρρεύσει».

«Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει με τις πρόσφατες αποφάσεις της τονίσει το φλέγον θέμα της φύλαξης των πανεπιστημιακών κτηρίων και χώρων, μετά τη θέση σε διαθεσιμότητα του συνόλου του υπηρετούντος προσωπικού φύλαξης. Το θέμα αυτό επισήμανε ο πρύτανης και σε πρόσφατες επιστολές του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ε. Μεϊμαράκη και τους Υπουργούς κ.κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, Κ. Μητσοτάκη και Ν. Δένδια» αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Ήδη, κατά τη διάρκεια της απεργίας του Διοικητικού Προσωπικού και παρά το προσωπικό ασφαλείας που έχει διατεθεί για τη φύλαξη, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα καταπάτησης πανεπιστημιακών χώρων και άλλων πιθανώς παράνομων δραστηριοτήτων, για τα οποία ο αρμόδιος Επόπτης έχει προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι την επομένη της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του  συνόλου του υπηρετούντος προσωπικού φύλαξης, η φύλαξη και επομένως η ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους αντικειμενικώς θα καταρρεύσει».

Το έγγραφο που είχε στείλει ο Αρβανιτόπουλος στους πρυτάνεις:

Πηγή ➤ http://www.protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου