Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ..... Δύο σπείρες Αλβανών «χτυπούσαν» εξοχικά στην Ηλεία!



Police-Voice blog ➤

Από ένα  μπλόκο οι αστυνομικοί εξάρθρωσαν εγκληματική ομάδα 

Ένα τυχαίο μπλόκο της Ο.Π.Κ.Ε. στο 52ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Πύργου-Πατρών, έβαλε τέλος στη δράση μιας σπείρας Αλβανών διαρρηκτών που είχαν ρημάξει τις εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου τους τελευταίους δυο μήνες! Οι τέσσερις αλλοδαποί ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν, αλλά εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητό τους και προσπάθησαν να εξαφανιστούν τρέχοντας.

Δεν τα κατάφεραν, όμως, και έπεσαν ο ένας μετά τον άλλο στα χέρια των αστυνομικών στην περιοχή Κουρτέσι Βουπρασίας. Σε σωματική έρευνα που τους έγινε, βρέθηκαν πάνω τους έξι κινητά, ενώ διαπιστώθηκε πως το όχημά τους  είχε κλαπεί πριν από 20 ημέρες από το Λαμπέτι Πύργου. Έτσι, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν  μέλη εγκληματικής ομάδας με αρχηγό έναν 27χρονο.

Ο «εγκέφαλος» της συμμορίας εντόπιζε τα σπίτια που θα χτυπούσαν και, μαζί με τους τρεις συνεργούς του ηλικίας 25, 24 και 24 χρόνων, έκαναν τις διαρρήξεις. Το τελευταίο δίμηνο είχαν «χτυπήσει» επτά σπίτια στη Σπιάντζα και από ένα στις περιοχές Λέτρινα, Σαρακίνα, Κατάκολλο και Άγιο Ιωάννη Ηλείας. Στο σπίτι όπου διέμεναν οι δράστες που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, κατασχέθηκε πολύ μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών και εργαλείων, κινητών, ειδών οικιακής χρήσης και προσωπικών αντικειμένων. Η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες κλοπές βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εξοχικά και αποθήκες στην περιοχή του Κακόβατου Ζαχάρως χτυπούσε τον τελευταίο μήνα και άλλη μια σπείρα Αλβανών, δυο από τους οποίους συνελήφθησαν. Πρόκειται για έναν 26χρονο και έναν 21χρονο που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, ενώ ένας 23χρονος ομοεθνής τους αναζητείται.

Η σπείρα είχε νοικιάσει ένα δωμάτιο σε συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή του Κακόβατου, το οποίο χρησιμοποιούσαν για να κρύβουν τα κλοπιμαία. Εκεί βρέθηκαν μία μοτοσικλέτα, γεωργικά, οικοδομικά, βενζινοκίνητα και ηλεκτρικά εργαλεία, καλάμια και σύνεργα ψαρέματος, δύο εξωλέμβιες μηχανές, συσκευές οικιακής χρήσης και πολλά άλλα αντικείμενα, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία. Πολλά από τα κλοπιμαία τα είχαν στείλει να πουληθούν στην Αλβανία, αλλά όσα βρέθηκαν θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.


Πηγή ➤ protothema

2 σχόλια: