Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Πως η κεντρική σκηνή του πολιτικού παρασκηνίου και της ίντριγκας διοικεί την αστυνομία και κάνει μεταθέσεις αξιωματικών



Police-Voice blog ➤
Το bloko.gr έθιξε χθες αλλά "ακριθγώς" το βρόμικο όσο και δυσώδες παρασκήνιο που συνοδεύει συγκεκριμένη υπόθεση μεθοδευμένης και οργανωμένης από συμφέροντα μετακίνησης αξωματικού της αστυνομίας στο θέμα " Ο δήμαρχος, ο βουλευτής, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., τα επιχειρηματικά συμφέροντα και η μετάθεση του αξιωματικού ", όπου σημειώναμε μεταξύ άλλων: "Το bloko.gr επιλέγει πριν από το ξεμπρόστιασμα αυτών που διακωμωδούν ρόλους προυχόντων- σαλτιμπάγκων και τυχάρπαστων ταγών, να τους
δοθεί η απαραίτητη χρονική προθεσμία για να μην συντελέσουν ένα ατιμωτικό για την ηθική της αστυνομίας έγκλημα το οποίο επιχείρησαν σε επίπεδο απόπειρας τρεις φορές, αλλά προσέκρουσαν είτε στα υπηρεσιακά συμβούλια, είτε στη δικαιοσύνη μετά από προσφυγή."

 ΣΧΟΛΙΟ POLICE VOICE.... Η ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟ ...ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΡΙΣΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥ ...ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ! ! !

Και φυσικά δεν περιμέναμε από τον Δένδια ή τον αξιωματικό ο οποίος στην παρούσα χρονική συγκυρία υποδύεται καθήκοντα αρχηγού ν' αρθούν στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούν το κύρος και η υπόληψη της αστυνομίας. Οι μαγιορδόμοι και τα πραιπόζιτα, η ιστορία το αξιώνει, δεν μπορούν να χάσουν κάτι που είτε το έχουν απολώσει ή το έχουν ξεπουλήσει.
Για την ιστορία όμως τη δκή μας και της αστυνομίας, χρέος κι ευθύνης μας αποτελεί η καταγραφή και η δημοσιοποίηση αυτής της υπόθεσης- κάρφος στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεση ξεκινά ουσιαστικά από τον καιρό που γυναίκα αστυνόμος, μετά από αίτηση της μετατίθεται στην Αίγινα κι αναλαμβάνει καθήκοντα διοικητή τμήματος. Λίγο καιρό αργότερα ξεκινούν τα προβλήματα, όταν διαπιστώνονται και καταγράφονται παραβάσεις ιδιοκτήτη καταστήματος με μοτοποδήλατα στο νησί. Η ατυχία για την αξιωματικό και για την αστυνομία, είναι πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εμφανίζεται να διεκτραγωγεί τον παρωχημένο και συνάμα θλιβερό, υπαρκτό όμως ακόμη και σήμερα ρόλο "Γκρούεζα" - κομματάρχη στο νησί, για λογαριασμό του δήμαρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου και του γαμπρού του Μιχαλολιάκου βουλευτή Πειραιά της νέας δημοκρατίας Κώστα Κατσαφάδου.

Δεδομένης λοιπόν της κομματικής τοπικής ισχύος και των υψηλών προστατών του, αυτός ο κύριος- επιχειρηματίας, άρχισε ν' απειλεί Θεούς και δαίμονες, αναφορικά με το θράσσος της αξιωματικού να πιστώνει με πρόστιμα και αξιόπονες παραβάσεις την αυτού εξοχότητα του. Ακολούθησε εντελώς συκυριακά και συμπτωματικά η προσφυγή στη γνώριμη του υπόγεου βούρκου καταφυγή. Ανώνυμες επιστολές και άσκηση πολιτικών πιέσεων για μετακίνηση της αξιωματικού που δεν ήταν αρεστή.
Τρεις φορές το θέμα μπήκε στα συμβούλια των μεταθέσεων από τον -ανυπόληπτο κατά την προσωπική και δεδηλωμένη εκτίμηση μας- Δένδια καθώς και από τον αξιωματικό ο οποίος στην παρούσα χρονική συγκυρία υποδύεται καθήκοντα αρχηγού, όμως είτε από πρωτογενώς από τα συμβούλια, είτε μετά από προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια όπου εξετέθησαν τα δεδομένα και δεδομένης της απουσίας αιτιολογημένου λογικού επιχειρήματος μετακίνησης, δικαιώθηκε η αξιωματικός.

Αυτά μέχρι σήμερα, όπου πλέον κατίσχυσε κατά πως φαίνεται η πίεση των συμφερόντων της λογικής και της αξιοπρέπειας της αστυνομίας, η οποία για μια ακόμη φορά γίνεται άθυρμα πιέσεων, συμφερόντων και πολιτικού παρασκηνίου. Το ερώτημα είναι μέχρι πότε οι συνδικαλιστές και οι υπόλοιποι αστυνομικοί θ' ανέχονται τέτοιους είδους παρεμβάσεις και προσβολές.

Το bloko.gr ως όφειλε επικοινώνησε μ,ε τον δήμαρχο Πειραιά στον οποίο εκθέσαμε τα δεδομένα, αλλά αρκέστηκε να μας πει ότι αυτόν τον καιρό"ασχολούμαι μόνο με τον καθαρισμό του Πειραιά και στον στολισμό του για τα Χριστούγεννα". Μας είπε επίσης, ότι από τότε που ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου, έχει σταματήσει ν' ασχολείται με την κεντρική πολιτική σκηνή.

 Του αντιτείναμε πως εδώ έχουμε να κάνουμε κεντρική σκηνή του παρασκηνίου κι έκλεισε κάθε περιθώριο άλλης συζήτησης δηλώνοντας ότι από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, την εκλογή του δηλαδή ως δημ΄σαρχου, έχει σταματήσει ν' ασχολείται και μ' αυτή.

Κι εμείς αρκούμαστε προς το παρόν σ' αυτά. Δεν θ' αφήσουμε έτσι όμως αυτό το θέμα. Ούτε της μετάθεσης, ούτε του παρασκηνίου που τη συνοδεύει, πολύ δε περισσότερο αναφορικά με την σχέση και τις αγοραπωλησίες όσο νόμιμες κι αν είναι μεταξύ εμπλρεκόμενων μερών αυτής της υπόθεσης.
Για μια ακόμα φορά πάντως, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επαναδιατυπώσουμε την προ καιρού διαπίστωση μας, βρε κακομοίρα αστυνομία, που σε καταντήσανε....


Πηγή ➤ .bloko.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου